Tarım Bilimleri Anabilim Dalı, 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı itibariyle öğrenci kabulüne başlayan ve Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde yer alan tüm bölümlerin birleşerek oluşturduğu multidisipliner yapıda bir tezli yüksek lisans programıdır. Tarım Bilimleri Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı ile zirai bilimlere ilgi duyan, bu alanlarda kendilerini geliştirmek veya faaliyette bulunmak isteyen veya gelişme sürecine katkıda bulunarak akademik çalışma yapmak isteyen pek çok lisans derecesine sahip mezunlara bu fırsatı tanımak ve bu konuda yetişmiş insan kaynağının ülkemize kazandırılması amaçlanmaktadır.
Tarım alanında teknolojik gelişmelere, bilimsel bulgulara, tüketim alışkanlıklarına ve ekolojik koşullarda meydana gelen değişimlere bağlı olarak süreli ve hızlı bir değişim yaşanmaktadır. Bu hızlı değişim karşısında ekonomik ve biyolojik anlamda sürdürülebilir tarımsal üretimin sağlanma ve sahanın ihtiyaçlarına yeterli düzeyde cevap oluşturabilmek için yeni ve kapsamlı çalışmalara ihtiyaç vardır. Tarım emek yoğundan bilgi ve teknoloji yoğun bir sektöre dönüşmüş durumdadır. Bu süreç çok farklı alandan kişilerin birlikte çalışmasını zorunlu kılmaktadır. Dolayısıyla yakın gelecekte tarım alanında spesifik konulu çalışmaların yanında, teknolojinin kullanımına olanak sağlayan, rekabet gücünü arttırmaya, etkin kaynak kullanımını ve sürdürülebilirliği esas alan çok disiplinli çalışmaların artacağı açıktır. Bu nedenle, Tarım Bilimleri Yüksek Lisans Programının bu çerçevede gelişme göstereceği ve özellikle endüstriyel kenevir çalışmaları konusunda ülkemizde yetişen ilk lisansüstü eğitim mezunları olmaları öngörülmektedir.
Tezli Yüksek Lisans Programlarından mezun olan öğrencilerimiz yüksek mühendis unvanı almaktadırlar.
Ziraat, Uygulamalı Bilimler, Tarım ve Doğa Bilimleri Veteriner, Orman ya da Fen Edebiyat Fakültelerinin herhangi bir bölümünden, veya Mühendislik-Mimarlık Fakültelerinin Peyzaj Mühendisliği, Mimarlık, Gıda Mühendisliği ya da Makine Mühendisliği Bölümlerinin herhangi birinden veya İktisadi İdari Bilimler Fakültelerinin Ekonometri, İşletme ve İktisat bölümlerinin herhangi birinden lisan mezunu olmak.
Tarım Bilimleri Anabilim dalında öğrenci olmak için 4 yıllık üniversite mezunu olmak şartı vardır.
Tarım Bilimleri Anabilim Dalı Yüksek Lisans programına başvuracak öğrencilerin, Yozgat Bozok Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitünün Yüksek Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliğinde belirtilen asgari koşulları sağlamaları gereklidir. Yürütülen Yüksek Lisans programına başvuran öğrencilerin değerlendirilmesi ve giriş sınavı, Enstitü tarafından belirlenen üç kişilik jüri tarafından gerçekleştirilir. Giriş sınavında yüksek lisans eğitim- öğretim ve sınav yönetmeliğindeki kurallar uygulanır. Programa Türk vatandaşı olmayan öğrencilerin kabulünde de üniversitenin yüksek lisans eğitim- öğretim ve sınav yönetmeliğinde belirtilen asgari koşulları sağlamaları gereklidir.
Yüksek Öğretim Kanunu’nun amaç ve ilkeleri doğrultusunda, Tarım Bilimleri Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programıyla, tarım bilimlerinin yanı sıra özellikle kenevir yetiştiriciliği ve ıslahı kapsamında spesifik alanlarda uzmanlaşmış, en son bilgi ve yenilikler ile donatılmış, çevre ve insan sağlığını da dikkate alan, akademik anlayışa uygun bir bilgi birikimine ve analitik düşünceye sahip bilim insanlarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Aynı zamanda, öğrencilerin bilimsel ve tarafsız düşünme, problem çözme ve tasarım yeteneği kazanmış, dinamik ve atılımcı, çevre ve toplum bilincine sahip, analitik düşünebilen, tarımsal bilimlerin her alanında donanımlı ve bilgi sahibi Ziraat Yüksek Mühendisleri yetiştirmek, AB, TÜBİTAK, DPT ve Yozgat Bozok Üniversitesi-BAP gibi farklı kaynaklardan sağlanan birçok projenin yürütülmesi ve nitelikli öğrencilerin bu projelerde istihdam edilmesi de bu programın somut amaçlarındandır.
1 | Tarım Bilimleri alanında edinilen temel bilgileri uzmanlık düzeyinde geliştirmeyi |
2 | Araştırmalarda bilimsel ve uygulamalı tekniklerinin kullanılarak yürütülmesini ve sonuçlandırılmasını |
3 | Mesleki bilgi ve becerilerin yanında, alanında uzmanlaşmış, mesleğini bilimsel, kültürel ve etik değerler çerçevesinde yapmayı |
4 | İş sağlığı, çevre koruma ve güvenliği tedbirlerini dikkate almayı |
5 | Toplum yararını ve etik değerleri gözeten mezunların yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlar |
Anabilim Dalından mezun olan öğrencilerimiz Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı kamu kuruluşlarında, belediyelerde Ziraat Mühendisi olarak çalışabilirler. Ayrıca mezunlarımız, özel toprak laboratuarlarında, gübre fabrikalarında, özel çiftlik ve seralarda, danışmanlık şirketlerinde, tarım sigortacılığını konu edinmiş firma ve bankalarda çalışabilirler. Mezunlarımız gübre ve ilaç bayii de açabilirler.
Anabilim dalından mezun olan öğrenciler ilgili doktora programlarına başvuru yapabilirler.
Öğrenciler arasınav değerlendirmesi için bir süreç değerlendirilmesine tabi tutulur. Süreç değerlendirmesinde ödev, kısa sınav, forum, sunum gibi farklı ölçme yöntemlerinden en az üç tanesi uygulanır. Öğrencilerimiz bir yılsonu sınavına tabi tutulur.
Tezli yüksek lisans programları 21 ulusal krediden ve 120 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla en az yedi ders, bir seminer, diğer öğrenim etkinlikleri ve tez çalışmasından oluşur. 120 AKTS kredisinin 60 AKTS kredisi dersler ve seminerden, 60 AKTS kredisi de tez çalışmasını içeren uzmanlık alan derslerinden oluşur.
Tam Zamanlı
Anabilim Dalı Başkanı: Prof. Dr. Tuğrul YAKUPOĞLU Yozgat Bozok Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü, 66900, Merkez Yozgat E-Mail: tugrul.yakupoglu@bozok.edu.tr
Ziraat fakültesindeki çok sayıda laboratuar anabilim dalımız olanakları içerisinde yer almaktadır.
1 | Lisans derecesi yeterlilikleri üzerine, Tarım Bilimleri kapsamına giren bilim dallarında bilgilerin genişletilmesi ve derinleştirilmesi ile yeni bir ve bütüncül bir bakış açısı kazanır. |
2 | Tarımsal alandaki evrensel bilgileri izleyebilir ve alanındaki kişilerle iletişim kurabilir. |
3 | Tarım Bilimleri alanında bilimsel yöntemleri kullanarak, disiplinler arası bilgileri edinir, bu bilgileri analiz ve sentez ederek, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile kullanır. |
4 | Tarım Bilimleri ile ilgili konularda bireysel ve ekip çalışması yapabilme yeteneğini kazanır, uygulamalarda işe ilişkin güvenliği gözetir; çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi ve sorumluluk alma özgüvenini kazanır. |
5 | Hayat boyu öğrenme prensibinin kariyerindeki önemini kavrar, bilişim teknolojilerinden etkin bir şekilde yararlanarak mesleki bilgi ve becerilerini sürekli olarak geliştirir. |
6 | Tarım alanındaki problemleri çağdaş teknikler kullanarak tanıyabilme, verileri analiz edebilme, yorumlayabilme ve kanıta dayalı çözüm yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi kazanır. |
7 | Mesleki konularda sorunları tanıma, karar verme ve çözümleme konularında insiyatif kullanma becerisi gelişir. |
8 | Tarım Bilimleri ile ilgili sektörlerde sorumluluğu altında çalışanların mesleki gelişimine yönelik etkinlikleri planlayıp yönetebilir. |
9 | Tarım Bilimleri ile ilgili bilgi ve fikirlerini sözlü ve yazılı sunum teknikleri kullanarak kurum ve kişilere aktarır. |
10 | Tarım Bilimleri ile ilgili sorunlarının çözümü için sahip olduğu bilgileri kullanarak, doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilirliği ön planda tutarak en uygun ekonomik mücadele yöntemini seçer. |
11 | Laboratuvar kullanma, çalışma alanını için gerekli araştırma amaçlı üretim vb. analizlerini yapma, sonuçları değerlendirme, yorumlama ve rapor etme becerisi kazanır. |
12 | Tarım Bilimleri alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirebilir ve elde edilen sonuçları kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirebilir. |
13 | Girişimcilik ve yenilikçilik gerektiren konularda çağın sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgi ve fikir sahibi olur. |
14 | Tarım Bilimleri Alanında gerekli teknikleri, alet ve ekipmanları kullanarak alanındaki bilgileri aktarabilir. |
15 | Tarım Bilimleri Alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmasını disiplinler arası çalışmalarda yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilir. |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TBYL501 | Türkçe | BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE ETİK | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
TBYL555 | Türkçe | UZMANLIK ALAN DERSİ | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
TBYLSD-I | Türkçe | SEÇMELİ DERS GRUBU I | Seçmeli | 3 | - | - | - | |
Toplam | 14 | 0 | 0 | 15 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TBYL500 | Türkçe | SEMİNER | Zorunlu | - | 2 | - | 5 | |
TBYL555 | Türkçe | UZMANLIK ALAN DERSİ | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
TBYLSD-II | Türkçe | SEÇMELİ DERS GRUBU II | Seçmeli | 3 | - | - | - | |
Toplam | 11 | 2 | 0 | 15 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TBYL555 | Türkçe | UZMANLIK ALAN DERSİ | Zorunlu | 8 | - | - | 20 | |
TBYL599 | Türkçe | TEZ ÇALIŞMASI | Zorunlu | - | 1 | - | 20 | |
Toplam | 8 | 1 | 0 | 40 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TBYL555 | Türkçe | UZMANLIK ALAN DERSİ | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
TBYL599 | Türkçe | TEZ ÇALIŞMASI | Zorunlu | - | 1 | - | 20 | |
Toplam | 8 | 1 | 0 | 30 | ||||
TBYLSD-I - SEÇMELİ DERS GRUBU I | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TBYL502 | Türkçe | TARIM EKOSİSTEM ETKİLEŞİMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL503 | Türkçe | NİŞASTA VE ŞEKER BİTKİLERİ ÖZEL YETİŞTİRME VE ISLAHI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL504 | Türkçe | ENDÜSTRİYEL KENEVİR YETİŞTİRİCİLİĞİ VE ISLAHI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL505 | Türkçe | ENDÜSTRİ BİTKİLERİ TOHUMCULUĞU | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL506 | Türkçe | ENDÜSTRİYEL YAĞLI TOHUMLU BİTKİLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL507 | Türkçe | TIBBİ BİTKİLERDE KALİTE KRİTERLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL508 | Türkçe | ENERJİ AMAÇLI BİTKİSEL ÜRETİM | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL509 | Türkçe | PARFÜM BİTKİLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL510 | Türkçe | TARIMSAL BİTKİ FİZYOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL511 | Türkçe | TÜRK TARIMININ RİSKLERİ VE FIRSATLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL512 | Türkçe | TOHUMLUK ÜRETİMİNDE EKOLOJİK VE FİZYOLOJİK ESASLAR | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL513 | Türkçe | YEM BİTKİLERİ TESİSİ VE BAKIMI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL514 | Türkçe | ÇAYIR MERA YÖNETİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL515 | Türkçe | SİLAJ AMAÇLI YEM BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL516 | Türkçe | TARLA BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNDE TEKNOLOJİK UYGULAMALAR | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL517 | Türkçe | YEM BİTKİLERİNDE KALİTE ÖZELLİKLERİ VE TAYİNİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL518 | Türkçe | ENDÜSTRİ BİTKİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL519 | Türkçe | ENDÜSTRİ BİTKİLERİNDE ÜRÜN STANDARDİZASYONU | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL520 | Türkçe | YAĞ BİTKİLERİNDE KALİTE KRİTERLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL521 | Türkçe | İLAÇ BİTKİLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL522 | Türkçe | TIBBİ BİTKİLERİN BİYOLOJİK MÜCADELEDE KULLANIMI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL523 | Türkçe | KENEVİRDE ÇOĞALTMA TEKNİKLERİ VE UYGULAMASI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL524 | Türkçe | BİYOTEKNOLOJİDE LABORATUVAR TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL525 | Türkçe | BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL526 | Türkçe | GENEL MEYVECİLİK | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL527 | Türkçe | BİTKİ GENETİK KAYNAKLARIN POTANSİYELİ VE MUHAFAZASI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL528 | Türkçe | GENEL BAĞCILIK | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL529 | Türkçe | BÜYÜME DÜZENLEYİCİ MADDELER VE BAĞCILIKTA KULLANIM OLANAKLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL530 | Türkçe | ASMA FİDANI ÜRETİM TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL531 | Türkçe | BAĞLARDA BUDAMA VE TERBİYE SİSTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL532 | Türkçe | BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL533 | Türkçe | BİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARI GÜVENLİĞİ VE ATIK BERTARAFI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL534 | Türkçe | PCR TEMELLİ GENETİK ANALİZ YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL535 | Türkçe | ÜZÜMSÜ MEYVE TÜRLERİNDE MODERN YETİŞTİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL536 | Türkçe | ÜZÜMSÜ MEYVELERDE YENİ TÜRLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL537 | Türkçe | ÜZÜMSÜ MEYVELERDE FİDE VE FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL538 | Türkçe | GENEL SEBZECİLİK | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL539 | Türkçe | SEBZECİLİKTE ABİYOTİK STRES FAKTÖRLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL540 | Türkçe | TIBBİ MANTARLAR VE YETİŞTİRİCİLİK TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL541 | Türkçe | MODERN FİDE YETİŞTİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL542 | Türkçe | MEYVELERDE KALİTE KAYBI SEBEPLERİ VE ÇÖZÜM YOLLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL543 | Türkçe | MEYVECİLİKTE ANAÇ KULLANIMININ FİZYOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL544 | Türkçe | ABİYOTİK STRES FAKTÖRLERİNİN MEYVECİLİĞE ETKİLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL545 | Türkçe | MEYVE AĞAÇLARININ HİSTOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL546 | Türkçe | SERT KABUKLU MEYVE TÜRLERİNDE YETİŞTİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL547 | Türkçe | SERT KABUKLU MEYVE TÜRLERİNDE KULLANILAN ISLAH YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL548 | Türkçe | KÜLTÜRE ALINMAMIŞ MEYVE TÜRLERİNİN ISLAHI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL549 | Türkçe | MEYVE AĞAÇLARINDA BUDAMA VE TERBİYE SİSTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL550 | Türkçe | ZARARLILARLA ENTEGRE MÜCADELE YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL551 | Türkçe | ZARARLILARIN KİMYASAL MÜCADELESİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL552 | Türkçe | BÖCEK TAKSONOMİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL553 | Türkçe | ENTOMOLOJİ LABORATUVAR YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL554 | Türkçe | ZARARLILARLA MÜCADELEDE BİYOLOJİK SAVAŞIM ESASLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL556 | Türkçe | BÖCEK KİTLE ÜRETİM TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL557 | Türkçe | ENTOMOLOJİDE DENEMELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL558 | Türkçe | BİTKİ FUNGAL HASTALIKLARININ KLASİK VE MOLEKÜLER YÖNTEMLERLE TANILANMASI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL559 | Türkçe | "BİTKİ HASTALIKLARI MÜCADELESİNDE KULLANILAN KİMYASALLAR" | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL560 | Türkçe | FUNGUSLARDA BİYOLOJİK MÜCADELE | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL561 | Türkçe | HASAT SONRASI HASTALIKLAR VE YÖNETİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL562 | Türkçe | BİTKİ PATOJENİ BAKTERİLERDE LABORATUVAR TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL563 | Türkçe | BAKTERİLERİN TEŞHİS VE TANISINDA KULLANILAN YÖNTEMLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL564 | Türkçe | BİTKİ GELİŞİMİNİ TEŞVİK EDEN BAKTERİLER (PGPR) | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL565 | Türkçe | ZİRAİ KARANTİNAYA TABİ PROKARYOTİK HASTALIKLAR | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL566 | Türkçe | TOPRAK BİLİMİNİN TEMEL İLKELERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL567 | Türkçe | TOPRAK YÖNETİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL568 | Türkçe | KÜRESEL ISINMA VE EROZYON-ÇEVRE İLİŞKİLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL569 | Türkçe | TOPRAK KALİTESİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL570 | Türkçe | İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE HAYVANCILIK | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL571 | Türkçe | HAYVANSAL ÜRETİM VE İYİ TARIM UYGULAMALARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL572 | Türkçe | HAYVAN ISLAHINDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL573 | Türkçe | KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRME | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL574 | Türkçe | DAMIZLIK SÜT SIĞIRI İŞLETMECİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL575 | Türkçe | BÜYÜKBAŞ HAYVANLARDA SÜRÜ YÖNETİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL576 | Türkçe | BUZAĞI VE DÜVE YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL577 | Türkçe | KANATLI YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL578 | Türkçe | HAYVANCILIK FAALİYETLERİNİN PROJELENDİRİLMESİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL579 | Türkçe | KULUÇKA ÜRETİM TEKNİKLERİ VE HİJYENİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL580 | Türkçe | TARIMSAL ARAŞTIRMA VE DENEME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL581 | Türkçe | TARIM EKONOMİSİNDE ÖRNEKLEME YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL582 | Türkçe | TARIM EKONOMİSİ ARAŞTIRMALARINDA ELEKTRONİK VERİ TOPLAMA VE ANALİZ TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL583 | Türkçe | ZAMAN SERİSİ ANALİZLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL584 | Türkçe | KUKLA DEĞİŞKENLİ EKONOMETRİK MODELLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL585 | Türkçe | İLERİ MİKROEKONOMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL586 | Türkçe | ULUSLARARASI TARIM ÜRÜNLERİ TİCARETİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL587 | Türkçe | DOĞAL KAYNAKLAR EKONOMİSİ VE POLİTİKASI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL588 | Türkçe | TARIMSAL KOOPERATİF İŞLETMECİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL589 | Türkçe | TARIMA DAYALI SANAYİ EKONOMİSİ VE İŞLETMECİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL591 | Türkçe | MEVSİMLİK ÇİÇEKLER VE BİTKİSEL TASARIMLARDA KULLANIMI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL592 | Türkçe | PEYZAJ MİMARLIĞINDA ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL593 | Türkçe | PEYZAJ MİMARLIĞINDA GÖRSEL ETKİ DEĞERLENDİRME | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL594 | Türkçe | BAHÇE SERGİLERİ VE TASARIMI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL595 | Türkçe | HAYVAN BESLEME VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL597 | Türkçe | ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL598 | Türkçe | "İÇ VE DIŞ MEKÂN SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRME TEKNİKLERİ" | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL505 | Türkçe | GIDA GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL506 | Türkçe | GIDA KATKI MADDELERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL507 | Türkçe | FONKSİYONEL GIDALAR | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL508 | Türkçe | ENDÜSTRİYEL MANTARLARIN ÜRETİM TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL509 | Türkçe | TIBBİ BİTKİLERDE STRES FİZYOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL510 | Türkçe | TOHUM İŞLEME VE MUHAFAZASI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL513 | Türkçe | TOPRAKSIZ TARIM UYGULAMALARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL514 | Türkçe | SERALARDA İYİ TARIM UYGULAMALARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL515 | Türkçe | ENTOMOLOJİDE DENEMELERİN KURULMASI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL516 | Türkçe | BESİCİLİK TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL517 | Türkçe | BİSKÜVİ TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL518 | Türkçe | ÖĞÜTME TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL519 | Türkçe | ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRENİM | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL520 | Türkçe | FERMENTE ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL521 | Türkçe | BESLENME İLKELERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL522 | Türkçe | MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL526 | Türkçe | YAPISAL EŞİTLİK MODELLEMESİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL527 | Türkçe | SPSS İLE VERİ İŞLEME VE ANALİZİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL528 | Türkçe | GIDA UYGULAMALARI İÇİN NANOFİBERLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL529 | Türkçe | İLERİ GIDA AMBALAJLAMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL530 | Türkçe | AKTİF-AKILLI AMBALAJLAMA SİSTEMLERİ VE NANOTEKNOLOJİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL531 | Türkçe | BİYOPOLİMERLER VE GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANIM ALANLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL532 | Türkçe | BİLGİSAYAR UYGULAMALI İSTATİSTİK | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL533 | Türkçe | ENTOMOLOJİDE BİYOTEKNİK MÜCADELE YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL534 | Türkçe | DEPOLANMIŞ ÜRÜN ZARARLILARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL535 | Türkçe | BİTKİ UÇUCU YAĞ VE EKSTRAKTLARININ İNSEKTİSİDAL AKTİVİTELERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYLSD-II - SEÇMELİ DERS GRUBU II | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TBYL502 | Türkçe | TARIM EKOSİSTEM ETKİLEŞİMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL503 | Türkçe | NİŞASTA VE ŞEKER BİTKİLERİ ÖZEL YETİŞTİRME VE ISLAHI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL504 | Türkçe | ENDÜSTRİYEL KENEVİR YETİŞTİRİCİLİĞİ VE ISLAHI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL505 | Türkçe | ENDÜSTRİ BİTKİLERİ TOHUMCULUĞU | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL506 | Türkçe | ENDÜSTRİYEL YAĞLI TOHUMLU BİTKİLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL507 | Türkçe | TIBBİ BİTKİLERDE KALİTE KRİTERLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL508 | Türkçe | ENERJİ AMAÇLI BİTKİSEL ÜRETİM | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL509 | Türkçe | PARFÜM BİTKİLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL510 | Türkçe | TARIMSAL BİTKİ FİZYOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL511 | Türkçe | TÜRK TARIMININ RİSKLERİ VE FIRSATLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL512 | Türkçe | TOHUMLUK ÜRETİMİNDE EKOLOJİK VE FİZYOLOJİK ESASLAR | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL513 | Türkçe | YEM BİTKİLERİ TESİSİ VE BAKIMI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL514 | Türkçe | ÇAYIR MERA YÖNETİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL515 | Türkçe | SİLAJ AMAÇLI YEM BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL516 | Türkçe | TARLA BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNDE TEKNOLOJİK UYGULAMALAR | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL517 | Türkçe | YEM BİTKİLERİNDE KALİTE ÖZELLİKLERİ VE TAYİNİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL518 | Türkçe | ENDÜSTRİ BİTKİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL519 | Türkçe | ENDÜSTRİ BİTKİLERİNDE ÜRÜN STANDARDİZASYONU | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL520 | Türkçe | YAĞ BİTKİLERİNDE KALİTE KRİTERLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL521 | Türkçe | İLAÇ BİTKİLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL522 | Türkçe | TIBBİ BİTKİLERİN BİYOLOJİK MÜCADELEDE KULLANIMI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL523 | Türkçe | KENEVİRDE ÇOĞALTMA TEKNİKLERİ VE UYGULAMASI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL524 | Türkçe | BİYOTEKNOLOJİDE LABORATUVAR TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL525 | Türkçe | BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL526 | Türkçe | GENEL MEYVECİLİK | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL527 | Türkçe | BİTKİ GENETİK KAYNAKLARIN POTANSİYELİ VE MUHAFAZASI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL528 | Türkçe | GENEL BAĞCILIK | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL529 | Türkçe | BÜYÜME DÜZENLEYİCİ MADDELER VE BAĞCILIKTA KULLANIM OLANAKLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL530 | Türkçe | ASMA FİDANI ÜRETİM TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL531 | Türkçe | BAĞLARDA BUDAMA VE TERBİYE SİSTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL532 | Türkçe | BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL533 | Türkçe | BİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARI GÜVENLİĞİ VE ATIK BERTARAFI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL534 | Türkçe | PCR TEMELLİ GENETİK ANALİZ YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL535 | Türkçe | ÜZÜMSÜ MEYVE TÜRLERİNDE MODERN YETİŞTİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL536 | Türkçe | ÜZÜMSÜ MEYVELERDE YENİ TÜRLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL537 | Türkçe | ÜZÜMSÜ MEYVELERDE FİDE VE FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL538 | Türkçe | GENEL SEBZECİLİK | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL539 | Türkçe | SEBZECİLİKTE ABİYOTİK STRES FAKTÖRLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL540 | Türkçe | TIBBİ MANTARLAR VE YETİŞTİRİCİLİK TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL541 | Türkçe | MODERN FİDE YETİŞTİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL542 | Türkçe | MEYVELERDE KALİTE KAYBI SEBEPLERİ VE ÇÖZÜM YOLLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL543 | Türkçe | MEYVECİLİKTE ANAÇ KULLANIMININ FİZYOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL544 | Türkçe | ABİYOTİK STRES FAKTÖRLERİNİN MEYVECİLİĞE ETKİLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL545 | Türkçe | MEYVE AĞAÇLARININ HİSTOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL546 | Türkçe | SERT KABUKLU MEYVE TÜRLERİNDE YETİŞTİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL547 | Türkçe | SERT KABUKLU MEYVE TÜRLERİNDE KULLANILAN ISLAH YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL548 | Türkçe | KÜLTÜRE ALINMAMIŞ MEYVE TÜRLERİNİN ISLAHI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL549 | Türkçe | MEYVE AĞAÇLARINDA BUDAMA VE TERBİYE SİSTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL554 | Türkçe | ZARARLILARLA MÜCADELEDE BİYOLOJİK SAVAŞIM ESASLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL556 | Türkçe | BÖCEK KİTLE ÜRETİM TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL557 | Türkçe | ENTOMOLOJİDE DENEMELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL558 | Türkçe | BİTKİ FUNGAL HASTALIKLARININ KLASİK VE MOLEKÜLER YÖNTEMLERLE TANILANMASI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL559 | Türkçe | "BİTKİ HASTALIKLARI MÜCADELESİNDE KULLANILAN KİMYASALLAR" | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL560 | Türkçe | FUNGUSLARDA BİYOLOJİK MÜCADELE | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL561 | Türkçe | HASAT SONRASI HASTALIKLAR VE YÖNETİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL562 | Türkçe | BİTKİ PATOJENİ BAKTERİLERDE LABORATUVAR TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL563 | Türkçe | BAKTERİLERİN TEŞHİS VE TANISINDA KULLANILAN YÖNTEMLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL564 | Türkçe | BİTKİ GELİŞİMİNİ TEŞVİK EDEN BAKTERİLER (PGPR) | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL565 | Türkçe | ZİRAİ KARANTİNAYA TABİ PROKARYOTİK HASTALIKLAR | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL566 | Türkçe | TOPRAK BİLİMİNİN TEMEL İLKELERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL567 | Türkçe | TOPRAK YÖNETİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL568 | Türkçe | KÜRESEL ISINMA VE EROZYON-ÇEVRE İLİŞKİLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL569 | Türkçe | TOPRAK KALİTESİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL570 | Türkçe | İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE HAYVANCILIK | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL571 | Türkçe | HAYVANSAL ÜRETİM VE İYİ TARIM UYGULAMALARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL572 | Türkçe | HAYVAN ISLAHINDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL573 | Türkçe | KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRME | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL574 | Türkçe | DAMIZLIK SÜT SIĞIRI İŞLETMECİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL575 | Türkçe | BÜYÜKBAŞ HAYVANLARDA SÜRÜ YÖNETİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL576 | Türkçe | BUZAĞI VE DÜVE YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL577 | Türkçe | KANATLI YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL578 | Türkçe | HAYVANCILIK FAALİYETLERİNİN PROJELENDİRİLMESİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL579 | Türkçe | KULUÇKA ÜRETİM TEKNİKLERİ VE HİJYENİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL580 | Türkçe | TARIMSAL ARAŞTIRMA VE DENEME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL581 | Türkçe | TARIM EKONOMİSİNDE ÖRNEKLEME YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL582 | Türkçe | TARIM EKONOMİSİ ARAŞTIRMALARINDA ELEKTRONİK VERİ TOPLAMA VE ANALİZ TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL583 | Türkçe | ZAMAN SERİSİ ANALİZLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL584 | Türkçe | KUKLA DEĞİŞKENLİ EKONOMETRİK MODELLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL585 | Türkçe | İLERİ MİKROEKONOMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL586 | Türkçe | ULUSLARARASI TARIM ÜRÜNLERİ TİCARETİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL587 | Türkçe | DOĞAL KAYNAKLAR EKONOMİSİ VE POLİTİKASI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL591 | Türkçe | MEVSİMLİK ÇİÇEKLER VE BİTKİSEL TASARIMLARDA KULLANIMI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL592 | Türkçe | PEYZAJ MİMARLIĞINDA ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL593 | Türkçe | PEYZAJ MİMARLIĞINDA GÖRSEL ETKİ DEĞERLENDİRME | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL594 | Türkçe | BAHÇE SERGİLERİ VE TASARIMI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL595 | Türkçe | HAYVAN BESLEME VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL597 | Türkçe | ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TBYL598 | Türkçe | "İÇ VE DIŞ MEKÂN SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRME TEKNİKLERİ" | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL505 | Türkçe | GIDA GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL506 | Türkçe | GIDA KATKI MADDELERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL507 | Türkçe | FONKSİYONEL GIDALAR | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL508 | Türkçe | ENDÜSTRİYEL MANTARLARIN ÜRETİM TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL509 | Türkçe | TIBBİ BİTKİLERDE STRES FİZYOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL510 | Türkçe | TOHUM İŞLEME VE MUHAFAZASI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL513 | Türkçe | TOPRAKSIZ TARIM UYGULAMALARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL514 | Türkçe | SERALARDA İYİ TARIM UYGULAMALARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL515 | Türkçe | ENTOMOLOJİDE DENEMELERİN KURULMASI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL516 | Türkçe | BESİCİLİK TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL517 | Türkçe | BİSKÜVİ TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL518 | Türkçe | ÖĞÜTME TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL519 | Türkçe | ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRENİM | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL520 | Türkçe | FERMENTE ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL521 | Türkçe | BESLENME İLKELERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL522 | Türkçe | MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL526 | Türkçe | YAPISAL EŞİTLİK MODELLEMESİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL527 | Türkçe | SPSS İLE VERİ İŞLEME VE ANALİZİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL528 | Türkçe | GIDA UYGULAMALARI İÇİN NANOFİBERLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL529 | Türkçe | İLERİ GIDA AMBALAJLAMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL530 | Türkçe | AKTİF-AKILLI AMBALAJLAMA SİSTEMLERİ VE NANOTEKNOLOJİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL531 | Türkçe | BİYOPOLİMERLER VE GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANIM ALANLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL532 | Türkçe | BİLGİSAYAR UYGULAMALI İSTATİSTİK | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL533 | Türkçe | ENTOMOLOJİDE BİYOTEKNİK MÜCADELE YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL534 | Türkçe | DEPOLANMIŞ ÜRÜN ZARARLILARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TRBYL535 | Türkçe | BİTKİ UÇUCU YAĞ VE EKSTRAKTLARININ İNSEKTİSİDAL AKTİVİTELERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 |