Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
TBYL520 | YAĞ BİTKİLERİNDE KALİTE KRİTERLERİ | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 5,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Türkiye’de başlıca yağ bitkilerinin yetiştiriciliğinde verim ve kalitenin arttırılmasında ileri üretim tekniklerinin ve ıslah yöntemlerinin kullanılması hakkında bilgi vermek. Lisansüstü öğrencilerin yağ elde edilebilen bitkileri tanımak ve öğrenmek, yetiştiriciliği hakkında temel uygulamaları öğrenmek, ülkemizde yağ bitkilerin ekiliş ve üretim potansiyeli ve bu bitkilerin sanayide kullanım alanları hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlamaktadır.
Doç. Dr. Levent YAZICI
1 | Yağlı tohumlu bitkileri tanımak ve öğrenmek |
2 | Yağlı tohumlu bitkilerin yetiştiriciliğini öğrenmek |
3 | Ülkemizde yağ bitkilerin ekiliş ve üretim potansiyeli hakkında bilgi edinir. |
4 | Yağ bitkilerinin sanayide kullanım alanları hakkında ve kalite kriterleri hakkında bilgi edinir. |
5 | Yağ bitkileri alanında özgün teknik becerileri geliştirir ve araştırma sahalarında bağımsız olarak çalışabilme yeteneği kazanır. |
Birinci Öğretim
Bulunmamaktadır.
Yok
Yağ bitkilerinde kalite kriterlerini içerir.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Dersin tanıtımı kapsamı, yağ bitkilerinin önemi. | ||
2 | Yağ bitkilerinin ülkemizdeki ve dünyadaki üretim miktarı ve ekim alanları. | ||
3 | Ayçiçeği bitkisi yetiştiriciliği ve kalite kriterleri | ||
4 | Soya bitkisi yetiştiriciliği ve kalite kriterleri | ||
5 | Mısır bitkisi yetiştiriciliği ve kalite kriterleri | ||
6 | Aspir bitkisi yetiştiriciliği ve kalite kriterleri | ||
7 | Hintyağı bitkisi ve kalite kriterleri | ||
8 | Ketencik bitkisi ve kalite kriterleri | ||
9 | Pamuk bitkisi yetiştiriciliği ve kalite kriterleri | ||
10 | Susam bitkisi yetiştiriciliği ve kalite kriterleri | ||
11 | Haşhaş bitkisi yetiştiriciliği ve kalite kriterleri | ||
12 | Kolza bitkisi yetiştiriciliği ve kalite kriterleri | ||
13 | Yerfıstığı bitkisi yetiştiriciliği ve kalite kriterleri | ||
14 | Genel değerlendirme |
1. 2011, Tarla Bitkileri, Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi 2. Arıoğlu, H. 1999. Yağ Bitkileri Yetiştirme ve Islahı. 3. Mert, M. 2012, Pamuk Tarımın Temelleri 4. Yağ Bitkileri ile ilgili yayınlanmış tez ve makaleler. 5. İncekara, F. 1964, Endüstri Bitkileri ve Islahı (Yağ Bitkileri ve Islahı). 6. Dersi veren öğretim üyesinin ders notları, önerilen kaynak kitaplar
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 50 |
Ev Ödevi | 1 | 50 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 50 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 50 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Bütünleme Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 1 | 42 | 42 |
Tartışma | 1 | 1 | 1 |
Rapor Hazırlama | 1 | 10 | 10 |
Rapor Sunma | 1 | 1 | 1 |
Makale Kritik Etme | 1 | 10 | 10 |
Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Rapor | 1 | 10 | 10 |
Ev Ödevi | 1 | 10 | 10 |
Toplam İş Yükü (saat) | 120 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 3 | 3 | 4 | 1 | 3 | 3 | 4 | 2 | 3 | 2 | 3 | ||||
ÖÇ 2 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | ||||||||||
ÖÇ 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | |||||||||
ÖÇ 4 | 3 | 3 | 5 | ||||||||||||
ÖÇ 5 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |