GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
TRBYL506 GIDA KATKI MADDELERİ Seçmeli Ders Grubu 1 1 5,00

Yüksek Lisans



Günümüzde işlenmiş gıda ürünleri son derece çeşitlenmiş ve üretimde kullanılan gıda katkı maddelerinin sayıları da büyük hızla artmıştır. Konu başlıkları çerçevesinde kullanılan katkı maddelerin daha bilinçli ve amaçlı kullanımı için gerekli bilgilerin verilmesi hedeflenmiştir.



1 Gıdalarda kullanılan katkı maddelerini tanımlayabilme
2 Gıdalarda kullanılan katkı maddelerinin fonksiyonlarını belirleyebilme
3 Gıda bileşenleri ile gıdalarda kullanılan katkı maddelerinin etkileşimleri hakkında bilgi sahibi olma

Birinci Öğretim



[Yok]



Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Gıda katkı maddeleri
2 Antioksidanlar
3 Asitliği Düzenleyiciler
4 Emülgatörler
5 Gam
6 Koruyucular
7 Lezzet Maddeleri
8 Lezzet Artıcılar
9 Renklendiriciler
10 Şelat Ajanları
11 Tatlandırıcılar
12 Topaklanmayı Önleyiciler
13 Un İşleme Ajanları
14 Diğer Katkı maddeleri



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Quiz 1 30
Bireysel Çalışma 1 40
Okuma 1 30
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Quiz 14 2 28
Soru-Yanıt 14 2 28
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 14 2 28
Okuma 5 2 10
Ev Ödevi 5 5 25
Toplam İş Yükü (saat) 119

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 4 3 5 3 3
ÖÇ 2 4 2 3
ÖÇ 3 4 3 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek