Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
TRBYL506 |
GIDA KATKI MADDELERİ |
Seçmeli Ders Grubu |
1 |
1 |
5,00 |
Yüksek Lisans
Günümüzde işlenmiş gıda ürünleri son derece çeşitlenmiş ve üretimde kullanılan gıda katkı maddelerinin sayıları da büyük hızla artmıştır. Konu başlıkları çerçevesinde kullanılan katkı maddelerin daha bilinçli ve amaçlı kullanımı için gerekli bilgilerin verilmesi hedeflenmiştir.
1 |
Gıdalarda kullanılan katkı maddelerini tanımlayabilme |
2 |
Gıdalarda kullanılan katkı maddelerinin fonksiyonlarını belirleyebilme |
3 |
Gıda bileşenleri ile gıdalarda kullanılan katkı maddelerinin etkileşimleri hakkında bilgi sahibi olma |
Birinci Öğretim
[Yok]
Hafta |
Konular (Teorik) |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
Ön Hazırlık |
1 |
Gıda katkı maddeleri |
|
|
2 |
Antioksidanlar |
|
|
3 |
Asitliği Düzenleyiciler |
|
|
4 |
Emülgatörler |
|
|
5 |
Gam |
|
|
6 |
Koruyucular |
|
|
7 |
Lezzet Maddeleri |
|
|
8 |
Lezzet Artıcılar |
|
|
9 |
Renklendiriciler |
|
|
10 |
Şelat Ajanları |
|
|
11 |
Tatlandırıcılar |
|
|
12 |
Topaklanmayı Önleyiciler |
|
|
13 |
Un İşleme Ajanları |
|
|
14 |
Diğer Katkı maddeleri |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Quiz |
1 |
30 |
Bireysel Çalışma |
1 |
40 |
Okuma |
1 |
30 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Final Sınavı |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Quiz |
14 |
2 |
28 |
Soru-Yanıt |
14 |
2 |
28 |
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma |
14 |
2 |
28 |
Okuma |
5 |
2 |
10 |
Ev Ödevi |
5 |
5 |
25 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
119
|
|
PÇ 1 |
PÇ 2 |
PÇ 3 |
PÇ 4 |
PÇ 5 |
PÇ 6 |
PÇ 7 |
PÇ 8 |
PÇ 9 |
PÇ 10 |
PÇ 11 |
PÇ 12 |
PÇ 13 |
PÇ 14 |
PÇ 15 |
ÖÇ 1 |
4
|
3
|
|
5
|
|
3
|
3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ÖÇ 2 |
4
|
2
|
|
|
|
|
3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ÖÇ 3 |
4
|
3
|
|
|
|
3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek