GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
TBYL571 HAYVANSAL ÜRETİM VE İYİ TARIM UYGULAMALARI Seçmeli Ders Grubu 1 2 5,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Dersin amacı organik hayvansal üretim ile ilgili tanımlar, kavramlar ve ilgili mevzuatın öğretilmesi.


Dr. Öğr. Üyesi Hacer TÜFEKCİ


1 Ziraat mühendisliği ve zootekni kapsamında hayvansal üretim alanında bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket edebilir
2 Hayvansal üretim alanı ile ilgili mevzuata hakim olma ve buna uygun hareket edebilme, hayvansal üretimle ilgili sorunları saptayıp, tanımlayabilme ve çözebilir
3 Edindiği teorik ve uygulamalı bilgileri kullanarak hayvansal üretimle ilgili olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle inceleme; hayvansal üretim sisteminin bileşenlerini ve süreci analiz edebilir
4 Edindiği teorik ve uygulamalı bilgileri kullanarak hayvansal üretimle ilgili olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle inceleme; hayvansal üretim sisteminin bileşenlerini ve süreci analiz edebilir
5 Hayvansal üretimle ilgili temel laboratuvar ve analiz bilgilerine sahiptir.
6 Hayvansal üretimle ilgili konularda bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanabilir

Birinci Öğretim


Ön koşul yok


Yok


Genetik yapısı değiştirilmemiş çevre iklim koşulları ve hastalıklara dayanıklı damızlık hayvanlardan tabi tohumlama yöntemleriyle üretilen tamamen organik yemle beslenen açık alan ve mera gibi gezinti alanları olan ve barınma koşulları yönetmenliğe uygun olan yetiştiricilik tarzına organik hayvansal üretim denir.


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Organik hayvansal üretim ile ilgili tanımlar ve kavramlar Teorik Yok
2 Organik hayvansal üretim ile ilgili tanımlar ve kavramlar Teorik Yok
3 Bitkisel ve hayvansal üretimin ilişkisi ve bütünlük Teorik Yok
4 Organik üretimde hayvan materyali Teorik Yok
5 Organik üretimde sağlık koruma ve tedavi Teorik Yok
6 Organik hayvansal üretimde kesif yem kaba yem ve besleme Teorik Yok
7 Organik üretimde hayvan refahı Teorik Yok
8 Organik üretimde besin madde döngüsü Teorik Yok
9 Organik üretimde kayıt tutma Teorik Yok
10 Dünya ve Türkiye’de organik hayvansal üretim standartları ve karşılaştırılması Teorik Yok
11 Ödev sunum ve tartışma Teorik Yok
12 Ödev sunum ve tartışma Teorik Yok
13 Ödev sunum ve tartışma Teorik Yok
14 Genel değerlendirme Teorik Yok

1. Er, Celal., Başalma, Dilek., 2013. Organik Tarımdaki Gelişmeler. 2. Basım, Nobel Akademik yayıncılık. ISBN: 978-605-133-671-8. 2. Güncel makaleler 3. Hazırlanan ders sunumları



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 70
Ev Ödevi 2 30
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Derse Katılım 14 6 84
Soru-Yanıt 4 3 12
Beyin Fırtınası 5 2 10
Bireysel Çalışma 3 6 18
Ev Ödevi 1 8 8
Toplam İş Yükü (saat) 132

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 3 3 4 3 3 3 3 5 5 3 4 5 5 5 3
ÖÇ 2 2 4 4 3 3 3 4 5 3 3 4 5 5 4 3
ÖÇ 3 3 4 3 3 3 3 4 5 3 5 3 5 3 3 3
ÖÇ 4 1 3 3 5 4 4 3 3 3 5 3 3 4 3 4
ÖÇ 5 2 3 3 3 3 5 3 3 3 3 4 3 3 3 3
ÖÇ 6 4 3 3 5 4 3 3 3 5 3 4 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek