Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
TBYL528 | GENEL BAĞCILIK | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 5,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Dersin genel amacı asmanın sınıflandırılması, asmanın morfolojisi, üzümün tüketim şekilleri, asmanın ekolojik istekleri, bağcılıkta uygulanan teknik ve kültürel işlemler konularında temel bilgiler vermektir.
Prof. Dr. Emine Sema ÇETİN
1 | Asmanın sınıflandırılması hakkında bilgi sahibi olma ve konuyu tartışabilime |
2 | Asmanın morfolojisini ve işlevlerini temel düzeyde bilme |
3 | Farklı tüketim şekillerine uygun üzüm çeşitlerini ve hasat kriterlerini bilme ve bu kriterlere yönelik analiz ve ölçümleri yapabilme |
4 | Bağcılıkta uygulanan teknik ve kültürel işlemler hakkında genel bilgiye sahip olma |
5 | Önemli bağ hastalık ve zararlılarını tanımlayabilme ve mücadele yöntemleri ile ilgili yaklaşımlarda bulunabilme |
Birinci Öğretim
Yoktur
Yoktur
Asmanın sınıflandırılması, üzümün tüketim şekilleri, asmanın morfolojisi, ekolojik istekleri, bağlarda uygulanan teknik ve kültürel işlemler konularında genel bilgiler içerir.
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Asmanın taksonomisi ve gen kaynakları | Açıklama, soru-cevap, literatür inceleme | Ders notları, literatür araştırma |
2 | Asma morfolojisi- toprak altı organları | Açıklama, soru-cevap, literatür inceleme | Ders notları, literatür araştırma |
3 | Asma morfolojisi- toprak üstü organları | Açıklama, soru-cevap, literatür inceleme | Ders notları, literatür araştırma |
4 | Asma morfolojisi- toprak üstü organları | Açıklama, soru-cevap, literatür inceleme | Ders notları, literatür araştırma |
5 | Üzümlerde tane tutumu ve tanenin gelişimi | Açıklama, soru-cevap, literatür inceleme | Ders notları, literatür araştırma |
6 | Ekoloji | Açıklama, soru-cevap, literatür inceleme | Ders notları, literatür araştırma |
7 | Ekoloji | Açıklama, soru-cevap, literatür inceleme | Ders notları, literatür araştırma |
8 | Üzümlerin tüketim şekilleri (Standart çeşitler-sofralık üzümler) | Açıklama, soru-cevap, literatür inceleme | Ders notları, literatür araştırma |
9 | Üzümlerin tüketim şekilleri (Şıralık-şaraplık üzümler, kurutmalık üzümler) | Açıklama, soru-cevap, literatür inceleme | Ders notları, literatür araştırma |
10 | Bağ tesisi | Açıklama, soru-cevap, literatür inceleme | Ders notları, literatür araştırma |
11 | Bağ tesisi | Açıklama, soru-cevap, literatür inceleme | Ders notları, literatür araştırma |
12 | Bağcılıkta uygulanan teknik ve kültürel işlemler | Açıklama, soru-cevap, literatür inceleme | Ders notları, literatür araştırma |
13 | Bağcılıkta uygulanan teknik ve kültürel işlemler | Açıklama, soru-cevap, literatür inceleme | Ders notları, literatür araştırma |
14 | Genel değerlendirme | Açıklama, soru-cevap, literatür inceleme | Ders notları, literatür araştırma |
1. Ağaoğlu, Y.S. 1999. Bilimsel ve Uygulamalı Bağcılık (Asma Biyolojisi). Cilt I. Kavaklıdere Eğitim Yayınları. No:1, 205 s. Ankara 2. Ağaoğlu, Y.S.2002. Bilimsel ve Uygulamalı Bağcılık (Asma Fizyolojisi-I). Cilt II. Kavaklıdere Eğitim Yayınları. No:5,445 s. Ankara 3. Fidan, Y. 1985. Özel Bağcılık. Ankara Üniv. Ziraat Fak. Yayınları No:930,400s., Ankara 4. Çelik, S. 1998. Bağcılık (Ampeloloji). Cilt I, 426 s. Tekirdağ 5. Ders notları 6. Ders sunum dosyaları 7. Alandaki çeşitli bilimsel makaleler
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 55 |
Ev Ödevi | 3 | 45 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yoktur
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Beyin Fırtınası | 8 | 3 | 24 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 3 | 3 | 9 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 5 | 4 | 20 |
Ev Ödevi | 7 | 3 | 21 |
Toplam İş Yükü (saat) | 120 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | |||||||||||||
ÖÇ 2 | 5 | 5 | |||||||||||||
ÖÇ 3 | 5 | 5 | |||||||||||||
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||
ÖÇ 5 | 5 | 5 | 5 |