GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
TBYL598 "İÇ VE DIŞ MEKÂN SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRME TEKNİKLERİ" Seçmeli Ders Grubu 1 2 5,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Bu dersin amacı, öğrencilere iç ve dış mekan bitkilerinin tanıtılması ve iç ve dış mekan bitkilerinin yetiştirme teknikleri ile bakımı hakkında gerekli bilginin sağlanmasıdır.


Arş. Gör. Dr. Tuğba KILIÇ


1 İç ve dış mekân bitkilerinin önemini kavrar.
2 İç ve dış mekân bitkilerini tanır.
3 İç ve dış mekân bitkilerinin çoğaltma yöntemlerini bilir.
4 İç ve dış mekân bitkilerinin yetiştirme tekniklerini anlar.
5 İç ve dış mekân bitkilerini işlevlerine göre kullanabilir.

Birinci Öğretim


Ön koşulu bulunmamaktadır.


Başka bir husus bulunmamaktadır.


İç ve dış mekân bitkilerinin tanımı, önemi, işlevleri, genel özellikleri, istekleri, bakımı, çoğaltma yöntemleri ve bazı özel alanlarda kullanımıdır.


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Süs bitkilerinin tanımı, sınıflandırılması, ekonomik önemi
2 İç ve dış mekân bitkilerinin tarihçesi, sınıflandırılması ve önemi
3 İç ve dış mekan bitkilerinin genel istekleri
4 İç mekan bitkilerinin çoğaltma teknikleri (generatif ve vejetatif metotlar)
5 Dış mekan bitkilerinin çoğaltma teknikleri (generatif ve vejetatif yöntem)
6 Çeşitli iç mekan bitkilerinin yetiştirme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (5 tür)
7 Çeşitli iç mekan bitkilerinin yetiştirme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (5 tür)
8 Çeşitli iç mekan bitkilerinin yetiştirme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (5 tür)
9 Çeşitli dış mekan bitkilerinin yetiştirme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (4 tür)
10 Çeşitli dış mekan bitkilerinin yetiştirme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (5 tür)
11 Çeşitli dış mekan bitkilerinin yetiştirme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemleri (5 tür)
12 İç mekan bitkilerinin kullanımı ve tasarım ilkeleri
13 Dış mekan bitkilerinin kullanımı ve tasarım ilkeleri
14 Dış mekan bitkilerinin kullanımı ve tasarım ilkeleri

1. Oral Necdet, 1991. İç Mekân Süs Bitkileri. Çevre Ltd. Şti. Yayınları. 2. Yazgan Murat Ertuğrul, Uslu Aysel, Özyavuz Murat, 2013. İç Mekan Bitkileri ve Tasarımı. Ankara Üniversitesi Yayınları. 3. Özzambak Ercan, 2007. Süs Bitkileri Yetiştiriciliği. İyi Tarım Uygulamaları. Tibyan Yayıncılık. 4. Zümreoğlu, Süheyla, Erkal Süleyman, Akgül Celal vd. 2004. Süs Bitkileri. YAYÇEP 5.İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Kent Ağaçları ve Süs Bitkilerinde Bakım ve Budama Esasları. 6. Genç, M., 2007. Odunsu ve Otsu Bitkiler Yetiştiriciliği. Süleyman Demirel Üniv. Yayın No: 76, 468s, Isparta



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Quiz 3 70
Ev Ödevi 3 30
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 50
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 50

Staj durumu bulunmamaktadır.


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Final Sınavı 1 1 1
Quiz 3 1 3
Derse Katılım 14 3 42
Seminer 2 6 12
Bireysel Çalışma 6 4 24
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 8 8
Quiz için Bireysel Çalışma 3 4 12
Ev Ödevi 3 4 12
Toplam İş Yükü (saat) 114

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 5 4 3 2 1 3 3 3 2 1 1 1 1 1 3
ÖÇ 2 5 4 3 2 1 3 3 3 2 1 1 1 1 1 3
ÖÇ 3 5 4 3 2 1 3 3 3 2 1 1 1 1 1 3
ÖÇ 4 5 4 3 2 1 3 3 3 2 1 1 1 1 1 3
ÖÇ 5 5 4 3 2 1 3 3 3 2 1 1 1 1 1 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek