GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
TRBYL517 BİSKÜVİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli Ders Grubu 1 1 5,00

Yüksek Lisans



Bu dersin amacı bisküvi, kraker ve kek üretim teknolojileri hakkında bilgi vermektir



1 Bisküvi üretim teknolojisini tanımlayabilme
2 Bisküvi üretimindeki sorunları tanımlayabilme ve çözebilme
3 Kraker ve kek üretim teknolojisini tanımlayabilme, üretmdeki sorunları çözebilme

Birinci Öğretim



[Yok]



Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Bisküvilik un üretimi
2 Bisküvilik unun kalite kriterleri
3 Bisküvi üretim teknolojisi
4 Bisküvi üretim teknolojisi
5 Bisküvi üretim teknolojisi
6 Bisküvi üretim teknolojisi
7 Bisküvinin ambalajlanması ve depolanması
8 Bisküvinin kalite kriterleri
9 Gofret Üretimi
10 Kraker üretimi
11 Kraker üretimi
12 Krakerin kalite kriterleri
13 Kek üretimi ve Kekin kalite kriterleri
14 Krakerin kalite kriterleriKek üretimi ve Kekin kalite kriterleri



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Quiz 1 30
Derse Katılım 1 40
Soru-Yanıt 1 30
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Derse Katılım 14 2 28
Soru-Yanıt 14 1 14
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 2 28
Okuma 14 2 28
Quiz için Bireysel Çalışma 14 2 28
Toplam İş Yükü (saat) 126

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 5 3 3
ÖÇ 2 5 5 3 3
ÖÇ 3 5 5 3 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek