Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
TRBYL517 |
BİSKÜVİ TEKNOLOJİSİ |
Seçmeli Ders Grubu |
1 |
1 |
5,00 |
Yüksek Lisans
Bu dersin amacı bisküvi, kraker ve kek üretim teknolojileri hakkında bilgi vermektir
1 |
Bisküvi üretim teknolojisini tanımlayabilme |
2 |
Bisküvi üretimindeki sorunları tanımlayabilme ve çözebilme |
3 |
Kraker ve kek üretim teknolojisini tanımlayabilme, üretmdeki sorunları çözebilme |
Birinci Öğretim
[Yok]
Hafta |
Konular (Teorik) |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
Ön Hazırlık |
1 |
Bisküvilik un üretimi |
|
|
2 |
Bisküvilik unun kalite kriterleri |
|
|
3 |
Bisküvi üretim teknolojisi |
|
|
4 |
Bisküvi üretim teknolojisi |
|
|
5 |
Bisküvi üretim teknolojisi |
|
|
6 |
Bisküvi üretim teknolojisi |
|
|
7 |
Bisküvinin ambalajlanması ve depolanması |
|
|
8 |
Bisküvinin kalite kriterleri |
|
|
9 |
Gofret Üretimi |
|
|
10 |
Kraker üretimi |
|
|
11 |
Kraker üretimi |
|
|
12 |
Krakerin kalite kriterleri |
|
|
13 |
Kek üretimi ve Kekin kalite kriterleri |
|
|
14 |
Krakerin kalite kriterleriKek üretimi ve Kekin kalite kriterleri |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Quiz |
1 |
30 |
Derse Katılım |
1 |
40 |
Soru-Yanıt |
1 |
30 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Final Sınavı |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Derse Katılım |
14 |
2 |
28 |
Soru-Yanıt |
14 |
1 |
14 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
14 |
2 |
28 |
Okuma |
14 |
2 |
28 |
Quiz için Bireysel Çalışma |
14 |
2 |
28 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
126
|
|
PÇ 1 |
PÇ 2 |
PÇ 3 |
PÇ 4 |
PÇ 5 |
PÇ 6 |
PÇ 7 |
PÇ 8 |
PÇ 9 |
PÇ 10 |
PÇ 11 |
PÇ 12 |
PÇ 13 |
PÇ 14 |
PÇ 15 |
ÖÇ 1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5
|
|
|
3
|
3
|
ÖÇ 2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5
|
|
5
|
3
|
3
|
ÖÇ 3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5
|
|
5
|
3
|
3
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek