GERİ DÖN

Lisans Programları


SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - SPOR YÖNETİCİLİĞİ - - LİSANS



Program Tanıtımı

26 Şubat 2010 tarihli ve 27505 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan Yüksekokulumuz, 15/06/2020 tarih ve 2654 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Spor Bilimleri Fakültesine dönüşmüştür. Fakültemiz; ilköğretim ve lise düzeyindeki okullara Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenleri ile çeşitli branşlarda Antrenör ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı birimlerin çeşitli kademelerine yönetici yetiştirmek amacıyla eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Fakültemiz ilk defa 2016-2017 eğitim-öğretim yılında; Gelişen ve büyüyen Fakültemiz; 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Spor Yöneticiliği Bölümü normal örgün ve normal ikinci öğretim programlarına da 60'şar öğrenci almıştır. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Spor Yöneticiliği normal ve ikinci öğretim programlarına 80'er öğrenci alınmıştır. Spor Bilimleri Fakültemiz bünyesinde yer alan Spor Yöneticiliği bölümünün öğretim dili Türkçe, öğrenim süresi 4 yıldır (8 Yarıyıl). 4 yıllık programı tamamlayanlara Lisans diploması verilir.

Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar "Spor Yöneticiliği alanında Lisans Diploması" derecesi alırlar.

Lisans

Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversiteye giriş hakkında daha etraflı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğunda mevcuttur.

Bozok Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrenciler, bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriğinin, Bozok Üniversitesi'de verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili fakülte/enstitü müdürlüğü tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.

Program süresi 4 yıldır. ECTS toplam kredisi 240 olan, derslerden başarılı olan ve GANO'su 2.00'ın üzerinde olan öğrenciler mezun olmaya hak kazanır. Öğrencilerin aynı zamanda zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.

Spor yöneticiliği, yönetim bilimleri, davranış bilimleri, hukuka giriş, iktisata giriş gibi konuları içeren bir alandır. Bölüm, öğrencilerinin mesleki bilgilerinin yanında, nitelikli, araştırmacı, problemlere kısa sürede doğru çözümler bulabilen, bilimsel ve teknik gelişmeleri takip edebilen, çağdaş, üretken ve donanımlı bireyler olarak mezun olmalarını sağlar.

Spor Yöneticiliği Bölümü’nde, ülkemizin spor alanında büyük ihtiyacı olan yöneticileri yetiştirilmektedir. Mezunlar, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatının öğrenim ve uzmanlık alanlarına uygun hizmet birimlerinde, ülkemizin turistik otel, motel ve tesislerinde değişik düzeyde yönetici olarak, özel spor salonları kuruluşları ve işletmelerinde sağlıklı yaşam adıyla toplumsal yaşamımızda yer alan faaliyetlerin organizasyon ve uygulamalarında beş yüzden fazla işçi ve memur çalıştıran özel ve kamu kuruluşlarında ve yerel yönetimlerin ilgili kadrolarında yönetici olarak ve herhangi bir birimin sportif faaliyetlerinin organizasyon ve uygulamalarında profesyonel spor yöneticisi olarak görev alabileceklerdir. Ayrıca, mezunlarımız antrenörlük belgesi alıp antrenör olarak çalışabilmekte ve formasyon eğitimini tamamlayıp özel veya devlet kamu kurum ve kuruluşlarında öğretmen olarak görev yapabilmektedirler.

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.

Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli ders öğretim planında her ders için ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır.

Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.

Tam Zamanlı

Adres: Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi C/Blok Kat: 3 Atatürk Yolu 7. Km Merkez-YOZGAT Telefon0(354) 242 10 35 Faks0(354) 242 10 36 E-Posta: besyo@bozok.edu.tr

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğü ile Spor Bilimleri Fakültesinin tesisleri ve derslikleri kullanılmaktadır.


Program Çıktıları

1 Spor Yöneticiliği ile ilgili yeterli düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olur ve alanda uzman olan gruplara alanları ile ilgili bilgilerini aktarır.
2 Spor yönetimine yakın disiplinlerle ilgili bilgi sahibi olur, hizmet verme süreçleri, alanındaki örgütler, alana özgü araştırma yöntemleri, yasal düzenlemeleri bilir ve spor yönetiminin meslek standartları, sorunları ve alternatif çözüm yollarını bilir, Spor Yöneticiliği alanında Mesleki gelişime yönelik çalışmaları planlayarak açıklar.
3 Spor hizmetlerinin üretilmesi ve yönetim süreçlerini analiz eder ve öz-değerlendirme yapar; planlar, uygular, denetler ve gerektiğinde hizmet verme süreçlerini yeniden yapılandırır.
4 Spor yönetimi alanı ile ilgili konu ve sorunlarla ilgili olarak uygun araştırma yöntemlerini kullanarak proje ve araştırmalar planlar, gerçekleştirir, sonuçları açık ve anlaşılır bir şekilde sunar.
5 Ülkemizde ve dünyada yaşanan güncel olayları, ileri düzeydeki bilgi ve becerileriyle eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilir.
6 Ulusal ve uluslararası spor organizasyonu projeleri hazırlayıp uygulayabilme ve öngörülemeyen durumlarda sorumluluk alabilir. Organizasyon sürecinde, bireysel ve ekip üyesi olarak çalışır, sorumluluğundaki bireyleri yönetir.
7 Spor Yöneticiliği alanındaki bilgileri takip edip kullanabilir, meslektaşlarına düşüncelerini ve sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilir. İletişim ve toplumsal sorumluluk bilinci için proje ve etkinlik düzenleyebilir.
8 Spor Yönetimi alanındaki organizasyonların yönetim sürecini planlar, organize eder, karar verir ve geliştirir.
9 Spor Yöneticiliği alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması ve duyurulması aşamalarında, sağlık, güvenlik ve risk değerlendirmesi, kişisel bilgilerin gizliliği, temel hak ve hürriyetler, yasal mevzuat ve kişisel bakım, toplumsal, bilimsel ve etik değerlere uygun hareket eder.
10 Spor Yöneticiliği alanında en üst düzeyde sporcu yetiştirebilecek tesis, alt yapı ve bilimsel programları planlar ve yönetir.
11 Spor yönetimi alanındaki sportif organizasyonları, bağımsız olarak yürütebilir.
12 Alanının gerektirdiği bilgisayar bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilir ve mesleki terminolojiye hakim olur.
13 Spor yönetimi alanın gereksinim duyduğu kuramsal ve güncel gereksinimlerini belirler, bireysel öğrenme ve kendini geliştirme konusunda çalışır. Spor yönetimi ile ilgili yaşam boyu öğrenmeye yönelik olumlu tutum geliştirir.
14 Spor yönetimi alanında faaliyet gösteren kamu ve özel sektörün iç ve dış çevrelerindeki değişimleri takip eder, akılcı analizler yapar, yorumlar.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[TemelAlanCiktisi]

Program Çıktıları
BİLGİ
BECERİLER
YETKİNLİKLER
Kuramsal Olgusal
Bilişsel Uygulamalı
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Öğrenme Yetkinliği
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alana Özgü Yetkinlik
1
2
3
4
5
6
7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
1
2
3
4
5
6
7
8
1
2
3
4
1
2
3
4
2
3
4
5
6
7
8
1
Spor Yöneticiliği ile ilgili yeterli düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olur ve alanda uzman olan gruplara alanları ile ilgili bilgilerini aktarır.
Spor yönetimine yakın disiplinlerle ilgili bilgi sahibi olur, hizmet verme süreçleri, alanındaki örgütler, alana özgü araştırma yöntemleri, yasal düzenlemeleri bilir ve spor yönetiminin meslek standartları, sorunları ve alternatif çözüm yollarını bilir, Spor Yöneticiliği alanında Mesleki gelişime yönelik çalışmaları planlayarak açıklar.
Spor hizmetlerinin üretilmesi ve yönetim süreçlerini analiz eder ve öz-değerlendirme yapar; planlar, uygular, denetler ve gerektiğinde hizmet verme süreçlerini yeniden yapılandırır.
Spor yönetimi alanı ile ilgili konu ve sorunlarla ilgili olarak uygun araştırma yöntemlerini kullanarak proje ve araştırmalar planlar, gerçekleştirir, sonuçları açık ve anlaşılır bir şekilde sunar.
Ülkemizde ve dünyada yaşanan güncel olayları, ileri düzeydeki bilgi ve becerileriyle eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilir.
Ulusal ve uluslararası spor organizasyonu projeleri hazırlayıp uygulayabilme ve öngörülemeyen durumlarda sorumluluk alabilir. Organizasyon sürecinde, bireysel ve ekip üyesi olarak çalışır, sorumluluğundaki bireyleri yönetir.
Spor Yöneticiliği alanındaki bilgileri takip edip kullanabilir, meslektaşlarına düşüncelerini ve sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilir. İletişim ve toplumsal sorumluluk bilinci için proje ve etkinlik düzenleyebilir.
Spor Yönetimi alanındaki organizasyonların yönetim sürecini planlar, organize eder, karar verir ve geliştirir.
Spor Yöneticiliği alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması ve duyurulması aşamalarında, sağlık, güvenlik ve risk değerlendirmesi, kişisel bilgilerin gizliliği, temel hak ve hürriyetler, yasal mevzuat ve kişisel bakım, toplumsal, bilimsel ve etik değerlere uygun hareket eder.
Spor Yöneticiliği alanında en üst düzeyde sporcu yetiştirebilecek tesis, alt yapı ve bilimsel programları planlar ve yönetir.
Spor yönetimi alanındaki sportif organizasyonları, bağımsız olarak yürütebilir.
Alanının gerektirdiği bilgisayar bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilir ve mesleki terminolojiye hakim olur.
Spor yönetimi alanın gereksinim duyduğu kuramsal ve güncel gereksinimlerini belirler, bireysel öğrenme ve kendini geliştirme konusunda çalışır. Spor yönetimi ile ilgili yaşam boyu öğrenmeye yönelik olumlu tutum geliştirir.
Spor yönetimi alanında faaliyet gösteren kamu ve özel sektörün iç ve dış çevrelerindeki değişimleri takip eder, akılcı analizler yapar, yorumlar.

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SYB111 Türkçe SPOR BİLİMİNE GİRİŞ Zorunlu 3 - - 5
SYB112 Türkçe YÖNETİM BİLİMİ Zorunlu 3 - - 5
SYB113 Türkçe GENEL JİMNASTİK Zorunlu 2 2 - 6
SYB114 Türkçe HUKUKA GİRİŞ Zorunlu 3 - - 5
SYB115 Türkçe SPORCU SAĞLIĞI VE İLK YARDIM Zorunlu 3 - - 5
TDI001 Türkçe TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 - - 2
YDL001 Türkçe YABANCI DİL I (İNGİLİZCE) Zorunlu 2 - - 2
Toplam 18 2 0 30
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SYB121 Türkçe İNSAN ANATOMİSİ VE KİNESİYOLOJİ Zorunlu 3 - - 6
SYB122 Türkçe SPOR TARİHİ Zorunlu 3 - - 5
SYB123 Türkçe ATLETİZM Zorunlu 2 2 - 5
SYB124 Türkçe İKTİSADA GİRİŞ Zorunlu 3 - - 5
SYB125 Türkçe BİREYSEL SPORLAR SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
TDI002 Türkçe TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 - - 2
YDL002 Türkçe YABANCI DİL II (İNGİLİZCE) Zorunlu 2 - - 2
Toplam 15 2 0 25
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ATA001 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Zorunlu 2 - - 2
SYB231 Türkçe SPOR FİZYOLOJİSİ Zorunlu 4 - - 5
SYB232 Türkçe GENEL İŞLETME BİLGİSİ Zorunlu 3 - - 5
SYB233 Türkçe TÜRKİYE'NİN YÖNETİM YAPISI Zorunlu 3 - - 4
SYB234 Türkçe DAVRANIŞ BİLİMLERİ Zorunlu 3 - - 4
SYB235 Türkçe SPOR YÖNETİMİ I Zorunlu 3 - - 5
SYB236 Türkçe TAKIM SPORLARI SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
Toplam 18 0 0 25
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ATA002 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II Zorunlu 2 - - 2
SYB241 Türkçe BİLGİSAYAR Zorunlu 2 2 - 3
SYB242 Türkçe ANTRENMAN BİLGİSİ Zorunlu 3 - - 5
SYB243 Türkçe BÜTÇE VE MUHASEBE Zorunlu 3 - - 5
SYB244 Türkçe SPOR EKONOMİSİ Zorunlu 3 - - 5
SYB245 Türkçe SPOR YÖNETİMİ II Zorunlu 3 - - 5
SYB246 Türkçe BİREYSEL SPORLAR SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
Toplam 16 2 0 25
5. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MSDL001 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
SYB351 Türkçe SPOR HUKUKU Zorunlu 3 - - 5
SYB352 Türkçe İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Zorunlu 3 - - 5
SYB353 Türkçe SPOR SOSYOLOJİSİ Zorunlu 3 - - 5
SYB354 Türkçe SPOR YÖNETİMİNDE LİDERLİK Zorunlu 3 - - 5
SYB355 Türkçe TAKIM SPORLARI SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
Toplam 12 0 0 20
6. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MSDL002 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
SYB361 Türkçe SPOR PSİKOLOJİSİ Zorunlu 3 - - 5
SYB362 Türkçe ENGELLİLER İÇİN BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Zorunlu 1 2 - 5
SYB363 Türkçe BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Zorunlu 3 - - 5
SYB364 Türkçe HALKLA İLİŞKİLER VE İLETİŞİM TEKNİKLERİ Zorunlu 3 - - 5
SYB365 Türkçe SPOR PAZARLAMASI VE SPONSORLUĞU Zorunlu 3 - - 5
Toplam 13 2 0 25
7. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MSDL003 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
SYB471 Türkçe REKREASYON Zorunlu 3 - - 4
SYB472 Türkçe MAHALLİ İDARELER Zorunlu 3 - - 3
SYB473 Türkçe MESLEKİ YABANCI DİL I Zorunlu 2 - - 3
SYB474 Türkçe SPOR İŞLETMECİLİĞİ Zorunlu 3 - - 5
SYB475 Türkçe SPOR YÖNETİMİNDE ARAŞTIRMA VE PROJE I Zorunlu 2 - - 6
SYB476 Türkçe SPOR YÖNETİMİNDE DENETİM Zorunlu 3 - - 4
Toplam 16 0 0 25
8. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SYB481 Türkçe KARŞILAŞTIRMALI SPOR YÖNETİMİ Zorunlu 3 - - 4
SYB482 Türkçe SPOR YÖNETİM UYGULAMASI Zorunlu 2 6 - 8
SYB483 Türkçe SPOR YÖNETİMİNDE ARAŞTIRMA VE PROJE II Zorunlu 2 - - 6
SYB484 Türkçe MESLEKİ YABANCI DİL II Zorunlu 2 - - 3
SYB485 Türkçe ULUSLARARASI SPOR VE OLİMPİK HAREKET Zorunlu 3 - - 4
SYB486 Türkçe UZMANLIK SPOR DALI Seçmeli - - - -
Toplam 12 6 0 25
SYB125 - BİREYSEL SPORLAR SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBS004 Türkçe ATICILIK VE AVCILIK Seçmeli 2 2 - 5
SBS005 Türkçe ATLETİZM Seçmeli 2 2 - 5
SBS006 Türkçe BADMİNTON Seçmeli 2 2 - 5
SBS008 Türkçe BİLARDO Seçmeli 2 2 - 5
SBS009 Türkçe BİNİCİLİK Seçmeli 2 2 - 5
SBS011 Türkçe BİSİKLET Seçmeli 2 2 - 5
SBS013 Türkçe BOCCE Seçmeli 2 2 - 5
SBS015 Türkçe BOKS Seçmeli 2 2 - 5
SBS017 Türkçe BOWLING Seçmeli 2 2 - 5
SBS020 Türkçe BUZ PATENİ Seçmeli 2 2 - 5
SBS022 Türkçe CAPOEIRA Seçmeli 2 2 - 5
SBS023 Türkçe ÇOCUK ATLETİZMİ Seçmeli 2 2 - 5
SBS024 Türkçe ARTİSTİK CİMNASTİK Seçmeli 2 2 - 5
SBS026 Türkçe DAĞCILIK-DOĞA SPORLARI Seçmeli 2 2 - 5
SBS027 Türkçe DART Seçmeli 2 2 - 5
SBS030 Türkçe ESKRİM Seçmeli 2 2 - 5
SBS033 Türkçe GÜREŞ Seçmeli 2 2 - 5
SBS035 Türkçe HALTER Seçmeli 2 2 - 5
SBS037 Türkçe İZCİLİK Seçmeli 2 2 - 5
SBS039 Türkçe JUDO Seçmeli 2 2 - 5
SBS041 Türkçe KANO Seçmeli 2 2 - 5
SBS044 Türkçe KARATE-DO Seçmeli 2 2 - 5
SBS045 Türkçe KAYAK Seçmeli 2 2 - 5
SBS047 Türkçe KICK BOKS Seçmeli 2 2 - 5
SBS049 Türkçe KONDİSYONERLİK Seçmeli 2 2 - 5
SBS051 Türkçe KÜREK Seçmeli 2 2 - 5
SBS053 Türkçe MASA TENİSİ Seçmeli 2 2 - 5
SBS055 Türkçe MODERN DANS Seçmeli 2 2 - 5
SBS056 Türkçe MUAY THAI Seçmeli 2 2 - 5
SBS058 Türkçe OKÇULUK Seçmeli 2 2 - 5
SBS060 Türkçe ORYANTİRİNG Seçmeli 2 2 - 5
SBS062 Türkçe PİLATES Seçmeli 2 2 - 5
SBS065 Türkçe RÜZGAR SÖRFÜ Seçmeli 2 2 - 5
SBS066 Türkçe SATRANÇ Seçmeli 2 2 - 5
SBS067 Türkçe SERBEST DALIŞ Seçmeli 2 2 - 5
SBS068 Türkçe SPINNING Seçmeli 2 2 - 5
SBS069 Türkçe SPORTİF RİTMİK JİMNASTİK Seçmeli 2 2 - 5
SBS071 Türkçe SQUASH Seçmeli 2 2 - 5
SBS072 Türkçe STEP-AEROBİK Seçmeli 2 2 - 5
SBS074 Türkçe TAEKWONDO Seçmeli 2 2 - 5
SBS076 Türkçe TENİS Seçmeli 2 2 - 5
SBS078 Türkçe VÜCUT GELİŞTİRME VE FİTNESS Seçmeli 2 2 - 5
SBS080 Türkçe WUSHU Seçmeli 2 2 - 5
SBS082 Türkçe YELKEN Seçmeli 2 2 - 5
SBS084 Türkçe YÜZME Seçmeli 2 2 - 5
SYB236 - TAKIM SPORLARI SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
STS001 Türkçe AMERİKAN FUTBOLU Seçmeli 2 2 - 5
STS002 Türkçe BASKETBOL Seçmeli 2 2 - 5
STS004 Türkçe BEYZBOL Seçmeli 2 2 - 5
STS005 Türkçe BUZ HOKEYİ Seçmeli 2 2 - 5
STS006 Türkçe ÇİM HOKEYİ Seçmeli 2 2 - 5
STS007 Türkçe FUTBOL Seçmeli 2 2 - 5
STS009 Türkçe FUTSAL Seçmeli 2 2 - 5
STS012 Türkçe HALK OYUNLARI Seçmeli 2 2 - 5
STS013 Türkçe HENTBOL Seçmeli 2 2 - 5
STS017 Türkçe KRIKET Seçmeli 2 2 - 5
STS018 Türkçe PLAJ FUTBOLU Seçmeli 2 2 - 5
STS019 Türkçe PLAJ HENTBOLU Seçmeli 2 2 - 5
STS020 Türkçe PLAJ VOLEYBOLU Seçmeli 2 2 - 5
STS021 Türkçe RUGBY Seçmeli 2 2 - 5
STS022 Türkçe SU TOPU Seçmeli 2 2 - 5
STS023 Türkçe VOLEYBOL Seçmeli 2 2 - 5
SYB246 - BİREYSEL SPORLAR SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBS004 Türkçe ATICILIK VE AVCILIK Seçmeli 2 2 - 5
SBS005 Türkçe ATLETİZM Seçmeli 2 2 - 5
SBS006 Türkçe BADMİNTON Seçmeli 2 2 - 5
SBS008 Türkçe BİLARDO Seçmeli 2 2 - 5
SBS009 Türkçe BİNİCİLİK Seçmeli 2 2 - 5
SBS011 Türkçe BİSİKLET Seçmeli 2 2 - 5
SBS013 Türkçe BOCCE Seçmeli 2 2 - 5
SBS015 Türkçe BOKS Seçmeli 2 2 - 5
SBS017 Türkçe BOWLING Seçmeli 2 2 - 5
SBS020 Türkçe BUZ PATENİ Seçmeli 2 2 - 5
SBS022 Türkçe CAPOEIRA Seçmeli 2 2 - 5
SBS023 Türkçe ÇOCUK ATLETİZMİ Seçmeli 2 2 - 5
SBS024 Türkçe ARTİSTİK CİMNASTİK Seçmeli 2 2 - 5
SBS026 Türkçe DAĞCILIK-DOĞA SPORLARI Seçmeli 2 2 - 5
SBS027 Türkçe DART Seçmeli 2 2 - 5
SBS030 Türkçe ESKRİM Seçmeli 2 2 - 5
SBS033 Türkçe GÜREŞ Seçmeli 2 2 - 5
SBS035 Türkçe HALTER Seçmeli 2 2 - 5
SBS037 Türkçe İZCİLİK Seçmeli 2 2 - 5
SBS039 Türkçe JUDO Seçmeli 2 2 - 5
SBS041 Türkçe KANO Seçmeli 2 2 - 5
SBS044 Türkçe KARATE-DO Seçmeli 2 2 - 5
SBS045 Türkçe KAYAK Seçmeli 2 2 - 5
SBS047 Türkçe KICK BOKS Seçmeli 2 2 - 5
SBS049 Türkçe KONDİSYONERLİK Seçmeli 2 2 - 5
SBS051 Türkçe KÜREK Seçmeli 2 2 - 5
SBS053 Türkçe MASA TENİSİ Seçmeli 2 2 - 5
SBS055 Türkçe MODERN DANS Seçmeli 2 2 - 5
SBS056 Türkçe MUAY THAI Seçmeli 2 2 - 5
SBS058 Türkçe OKÇULUK Seçmeli 2 2 - 5
SBS060 Türkçe ORYANTİRİNG Seçmeli 2 2 - 5
SBS062 Türkçe PİLATES Seçmeli 2 2 - 5
SBS065 Türkçe RÜZGAR SÖRFÜ Seçmeli 2 2 - 5
SBS066 Türkçe SATRANÇ Seçmeli 2 2 - 5
SBS067 Türkçe SERBEST DALIŞ Seçmeli 2 2 - 5
SBS068 Türkçe SPINNING Seçmeli 2 2 - 5
SBS069 Türkçe SPORTİF RİTMİK JİMNASTİK Seçmeli 2 2 - 5
SBS071 Türkçe SQUASH Seçmeli 2 2 - 5
SBS072 Türkçe STEP-AEROBİK Seçmeli 2 2 - 5
SBS074 Türkçe TAEKWONDO Seçmeli 2 2 - 5
SBS076 Türkçe TENİS Seçmeli 2 2 - 5
SBS078 Türkçe VÜCUT GELİŞTİRME VE FİTNESS Seçmeli 2 2 - 5
SBS080 Türkçe WUSHU Seçmeli 2 2 - 5
SBS082 Türkçe YELKEN Seçmeli 2 2 - 5
SBS084 Türkçe YÜZME Seçmeli 2 2 - 5
MSDL001 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
TSD005 Türkçe ÇATIŞMA VE STRES YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 5
TSD006 Türkçe ÇOCUK VE SPOR Seçmeli 3 - - 5
TSD008 Türkçe DİKSİYON, GÜZEL VE ETKİLİ KONUŞMA Seçmeli 3 - - 5
TSD015 Türkçe FİZİKSEL UYGUNLUK Seçmeli 3 - - 5
TSD017 Türkçe İDARE HUKUKU Seçmeli 3 - - 5
TSD018 Türkçe İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ Seçmeli 3 - - 5
TSD019 Türkçe İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU Seçmeli 3 - - 5
TSD021 Türkçe KADIN VE SPOR Seçmeli 3 - - 5
TSD022 Türkçe KAMU YÖNETİMİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR Seçmeli 3 - - 5
TSD026 Türkçe MOTOR GELİŞİM Seçmeli 3 - - 5
TSD027 Türkçe ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ Seçmeli 3 - - 5
TSD029 Türkçe ÖRGÜTSEL DEĞİŞME Seçmeli 3 - - 5
TSD032 Türkçe SİYASET BİLİMİ Seçmeli 3 - - 5
TSD033 Türkçe SOSYAL PSİKOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
TSD036 Türkçe SPOR FELSEFESİ Seçmeli 3 - - 5
TSD038 Türkçe SPOR KAZALARINDAN KORUNMA VE REHABİLİTASYON Seçmeli 3 - - 5
TSD040 Türkçe SPOR MEDYASI Seçmeli 3 - - 5
TSD041 Türkçe SPOR ORGANİZASYON TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
TSD042 Türkçe SPOR POLİTİKALARI Seçmeli 3 - - 5
TSD046 Türkçe SPOR TURİZMİ Seçmeli 3 - - 5
TSD047 Türkçe SPOR VE ÇEVRE Seçmeli 3 - - 5
TSD049 Türkçe SPOR YÖNETİMİNDE GÜNCEL KONULAR Seçmeli 3 - - 5
TSD051 Türkçe SPOR YÖNETİMİNDE ÖRNEK OLAY ANALİZİ Seçmeli 3 - - 5
TSD052 Türkçe SPORCU BESLENMESİ Seçmeli 3 - - 5
TSD055 Türkçe SPORDA ETİK VE FAIR-PLAY EĞİTİMİ Seçmeli 3 - - 5
TSD067 Türkçe TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 5
TSD068 Türkçe TÜRKİYE EKONOMİSİ Seçmeli 3 - - 5
TSD070 Türkçe YAŞAM BOYU SPOR Seçmeli 3 - - 5
TSD073 Türkçe YÖNETİM PSİKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
TSD077 Türkçe BECERİ ÖĞRENİMİ Seçmeli 3 - - 5
SYB355 - TAKIM SPORLARI SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
STS001 Türkçe AMERİKAN FUTBOLU Seçmeli 2 2 - 5
STS002 Türkçe BASKETBOL Seçmeli 2 2 - 5
STS004 Türkçe BEYZBOL Seçmeli 2 2 - 5
STS005 Türkçe BUZ HOKEYİ Seçmeli 2 2 - 5
STS006 Türkçe ÇİM HOKEYİ Seçmeli 2 2 - 5
STS007 Türkçe FUTBOL Seçmeli 2 2 - 5
STS009 Türkçe FUTSAL Seçmeli 2 2 - 5
STS012 Türkçe HALK OYUNLARI Seçmeli 2 2 - 5
STS013 Türkçe HENTBOL Seçmeli 2 2 - 5
STS017 Türkçe KRIKET Seçmeli 2 2 - 5
STS018 Türkçe PLAJ FUTBOLU Seçmeli 2 2 - 5
STS019 Türkçe PLAJ HENTBOLU Seçmeli 2 2 - 5
STS020 Türkçe PLAJ VOLEYBOLU Seçmeli 2 2 - 5
STS021 Türkçe RUGBY Seçmeli 2 2 - 5
STS022 Türkçe SU TOPU Seçmeli 2 2 - 5
STS023 Türkçe VOLEYBOL Seçmeli 2 2 - 5
MSDL002 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
TSD005 Türkçe ÇATIŞMA VE STRES YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 5
TSD006 Türkçe ÇOCUK VE SPOR Seçmeli 3 - - 5
TSD008 Türkçe DİKSİYON, GÜZEL VE ETKİLİ KONUŞMA Seçmeli 3 - - 5
TSD015 Türkçe FİZİKSEL UYGUNLUK Seçmeli 3 - - 5
TSD017 Türkçe İDARE HUKUKU Seçmeli 3 - - 5
TSD018 Türkçe İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ Seçmeli 3 - - 5
TSD019 Türkçe İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU Seçmeli 3 - - 5
TSD021 Türkçe KADIN VE SPOR Seçmeli 3 - - 5
TSD022 Türkçe KAMU YÖNETİMİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR Seçmeli 3 - - 5
TSD026 Türkçe MOTOR GELİŞİM Seçmeli 3 - - 5
TSD027 Türkçe ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ Seçmeli 3 - - 5
TSD029 Türkçe ÖRGÜTSEL DEĞİŞME Seçmeli 3 - - 5
TSD032 Türkçe SİYASET BİLİMİ Seçmeli 3 - - 5
TSD033 Türkçe SOSYAL PSİKOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
TSD036 Türkçe SPOR FELSEFESİ Seçmeli 3 - - 5
TSD038 Türkçe SPOR KAZALARINDAN KORUNMA VE REHABİLİTASYON Seçmeli 3 - - 5
TSD040 Türkçe SPOR MEDYASI Seçmeli 3 - - 5
TSD041 Türkçe SPOR ORGANİZASYON TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
TSD042 Türkçe SPOR POLİTİKALARI Seçmeli 3 - - 5
TSD046 Türkçe SPOR TURİZMİ Seçmeli 3 - - 5
TSD047 Türkçe SPOR VE ÇEVRE Seçmeli 3 - - 5
TSD049 Türkçe SPOR YÖNETİMİNDE GÜNCEL KONULAR Seçmeli 3 - - 5
TSD051 Türkçe SPOR YÖNETİMİNDE ÖRNEK OLAY ANALİZİ Seçmeli 3 - - 5
TSD052 Türkçe SPORCU BESLENMESİ Seçmeli 3 - - 5
TSD055 Türkçe SPORDA ETİK VE FAIR-PLAY EĞİTİMİ Seçmeli 3 - - 5
TSD067 Türkçe TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 5
TSD068 Türkçe TÜRKİYE EKONOMİSİ Seçmeli 3 - - 5
TSD070 Türkçe YAŞAM BOYU SPOR Seçmeli 3 - - 5
TSD073 Türkçe YÖNETİM PSİKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
TSD077 Türkçe BECERİ ÖĞRENİMİ Seçmeli 3 - - 5
MSDL003 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
TSD005 Türkçe ÇATIŞMA VE STRES YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 5
TSD006 Türkçe ÇOCUK VE SPOR Seçmeli 3 - - 5
TSD008 Türkçe DİKSİYON, GÜZEL VE ETKİLİ KONUŞMA Seçmeli 3 - - 5
TSD015 Türkçe FİZİKSEL UYGUNLUK Seçmeli 3 - - 5
TSD017 Türkçe İDARE HUKUKU Seçmeli 3 - - 5
TSD018 Türkçe İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ Seçmeli 3 - - 5
TSD019 Türkçe İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU Seçmeli 3 - - 5
TSD021 Türkçe KADIN VE SPOR Seçmeli 3 - - 5
TSD022 Türkçe KAMU YÖNETİMİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR Seçmeli 3 - - 5
TSD026 Türkçe MOTOR GELİŞİM Seçmeli 3 - - 5
TSD027 Türkçe ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ Seçmeli 3 - - 5
TSD029 Türkçe ÖRGÜTSEL DEĞİŞME Seçmeli 3 - - 5
TSD032 Türkçe SİYASET BİLİMİ Seçmeli 3 - - 5
TSD033 Türkçe SOSYAL PSİKOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
TSD036 Türkçe SPOR FELSEFESİ Seçmeli 3 - - 5
TSD038 Türkçe SPOR KAZALARINDAN KORUNMA VE REHABİLİTASYON Seçmeli 3 - - 5
TSD040 Türkçe SPOR MEDYASI Seçmeli 3 - - 5
TSD041 Türkçe SPOR ORGANİZASYON TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
TSD042 Türkçe SPOR POLİTİKALARI Seçmeli 3 - - 5
TSD046 Türkçe SPOR TURİZMİ Seçmeli 3 - - 5
TSD047 Türkçe SPOR VE ÇEVRE Seçmeli 3 - - 5
TSD049 Türkçe SPOR YÖNETİMİNDE GÜNCEL KONULAR Seçmeli 3 - - 5
TSD051 Türkçe SPOR YÖNETİMİNDE ÖRNEK OLAY ANALİZİ Seçmeli 3 - - 5
TSD052 Türkçe SPORCU BESLENMESİ Seçmeli 3 - - 5
TSD055 Türkçe SPORDA ETİK VE FAIR-PLAY EĞİTİMİ Seçmeli 3 - - 5
TSD067 Türkçe TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 5
TSD068 Türkçe TÜRKİYE EKONOMİSİ Seçmeli 3 - - 5
TSD070 Türkçe YAŞAM BOYU SPOR Seçmeli 3 - - 5
TSD073 Türkçe YÖNETİM PSİKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
TSD077 Türkçe BECERİ ÖĞRENİMİ Seçmeli 3 - - 5
SYB486 - UZMANLIK SPOR DALI
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
UAE002 Türkçe AMERİKAN FUTBOLU Seçmeli 2 2 - 5
UAE005 Türkçe ATICILIK VE AVCILIK Seçmeli 2 2 - 5
UAE009 Türkçe BEYZBOL Seçmeli 2 2 - 5
UAE010 Türkçe BİLARDO Seçmeli 2 2 - 5
UAE015 Türkçe BOWLING Seçmeli 2 2 - 5
UAE019 Türkçe CAPOEIRA Seçmeli 2 2 - 5
UAE020 Türkçe ÇİM HOKEYİ Seçmeli 2 2 - 5
UAE021 Türkçe ÇOCUK ATLETİZMİ Seçmeli 2 2 - 5
UAE022 Türkçe ARTİSTİK CİMNASTİK Seçmeli 2 2 - 5
UAE024 Türkçe DAĞCILIK-DOĞA SPORLARI Seçmeli 2 2 - 5
UAE029 Türkçe FUTSAL Seçmeli 2 2 - 5
UAE032 Türkçe HALK OYUNLARI Seçmeli 2 2 - 5
UAE039 Türkçe KARATE-DO Seçmeli 2 2 - 5
UAE04 Türkçe ATLETİZM-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE042 Türkçe KONDİSYONERLİK Seçmeli 2 2 - 5
UAE045 Türkçe KRIKET Seçmeli 2 2 - 5
UAE049 Türkçe MODERN DANS Seçmeli 2 2 - 5
UAE05 Türkçe BADMİNTON-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE054 Türkçe PLAJ FUTBOLU Seçmeli 2 2 - 5
UAE055 Türkçe PLAJ HENTBOLU Seçmeli 2 2 - 5
UAE056 Türkçe PLAJ VOLEYBOLU Seçmeli 2 2 - 5
UAE058 Türkçe RUGBY Seçmeli 2 2 - 5
UAE059 Türkçe RÜZGAR SÖRFÜ Seçmeli 2 2 - 5
UAE06 Türkçe BASKETBOL-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE060 Türkçe SATRANÇ Seçmeli 2 2 - 5
UAE061 Türkçe SERBEST DALIŞ Seçmeli 2 2 - 5
UAE062 Türkçe SPINNING Seçmeli 2 2 - 5
UAE064 Türkçe SPORTİF RİTMİK JİMNASTİK Seçmeli 2 2 - 5
UAE065 Türkçe SQUASH Seçmeli 2 2 - 5
UAE067 Türkçe SU TOPU Seçmeli 2 2 - 5
UAE07 Türkçe BİNİCİLİK-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE073 Türkçe YELKEN Seçmeli 2 2 - 5
UAE08 Türkçe BİSİKLET-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE09 Türkçe BOCCE-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE10 Türkçe BOKS-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE12 Türkçe BUZ HOKEYİ-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE13 Türkçe BUZ PATENİ-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE15 Türkçe DART Seçmeli 2 2 - 5
UAE17 Türkçe ESKRİM-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE18 Türkçe FUTBOL-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE22 Türkçe GÜREŞ-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE24 Türkçe HALTER-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE25 Türkçe HENTBOL-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE26 Türkçe İZCİLİK-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE27 Türkçe JUDO-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE28 Türkçe KANO-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE30 Türkçe KAYAK-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE31 Türkçe KICK BOKS-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE35 Türkçe KÜREK-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE36 Türkçe MASA TENİSİ-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE37 Türkçe MUAY THAI-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE38 Türkçe OKÇULUK-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE39 Türkçe ORYANTİRİNG-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE40 Türkçe PİLATES-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE44 Türkçe STEP-AEROBİK-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE46 Türkçe TAEKWONDO-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE47 Türkçe TENİS-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE48 Türkçe VOLEYBOL-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE49 Türkçe VÜCUT GELİŞTİRME VE FİTNESS-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE50 Türkçe WUSHU-I Seçmeli 2 2 - 5
UAE52 Türkçe YÜZME-I Seçmeli 2 2 - 5