Ana bilim dalımızın Yüksek Lisans programı 2010 - 2011 eğitim öğretim yılında açılmış ve öğrenci kabul etmiştir
Yüksek Lisans
Yüksek Lisans
Yüksek Lisans başvuru koşullarını sağlayan adaylar arasından güz ve bahar yarı yılları başında öğrenci alınmaktadır. Enstitü Kurulunun o yıla ait aldığı kararlar ile birlikte ALES, Dil ve Lisans Not Ortalaması etkilidir.
Formal
Tarla Bitkileri Anabilim dalında yüksek lisans derecesine sahip olabilmek için, en az 2 yarıyıl ders ve 2 yarıyıl tez döneminde eğitim görmeleri gerekir. Tez dönemine geçebilmek için seminer dersi hariç en az 24 kredi ders alınması ve başarılması gerekir.
Tarla Bitkileri alanında karşılaşılan problemleri açıklama, çözme, uygulama ve karar verebilme becerisine sahip, yetiştiricilik konusunda gerekli bilgi birikimi olan, yenilikleri takip edebilen ve kendini geliştirebilen yüksek lisans mezunları yetiştirmek.
1 | Tarla bitkileri bölümünün genel konuları yanında en az bir alanda uzmanlaşmış yüksek mühendisler yetiştirmek. |
2 | Alanında dünyada meydana gelişmeleri takip edebilen, analiz edip yorumlayabilen ve akademik okuryazarlığı üst düzeyde yüksek mühendisler yetiştirmek |
3 | Bilimsel çalışmalarda planlama, yürütme becerisi gelişmiş ve farklı disiplinlerle ilişki kurabilen uzman mühendisler yetiştirmek. |
4 | Alanıyla ilgili teknik bilgisi yüksek, teknolojik imkanları kullanabilen ve yeterli düzeyde istatistik bilgisi gelişmiş yüksek mühendisler yetiştirmek. |
Mezunlarımız gerek kamu gerekse de özel sektörde istihdam imkanları bulabilmektedirler. Mezunlarımız Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, tarımsal araştırma enstitüleri, diğer resmi kuruluşlar, tarımsal amaçlı kooperatifler, tarımsal ürünlerin işlendiği fabrikalar (şeker pancarı, tütün, yem vb.) ve özel tohumculuk şirketleri gibi çeşitli tarımsal alanlarda çalışabilirler.
Yüksek Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla doktora programlarında öğrenim görebilirler.
Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve bir yarıyıl sonu sınavına girerler. Başarı notuna ara sınav %40 ve yıl sonu sınavı % 60 katkı getirir. Bir desten başarılı sayılmak için AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci başarılı sayılır. Ayrıcı seminer, uzmanlık alan dersi ve tez çalışmasından başarılı olan öğrenciler mezun olmaya hak kazanır.
En az 120 AKTS tamamlayan, seminer ve tez çalışmalarından başarılı olan öğrenciler mezun olmaya hak kazanırlar.
Tam Zamanlı
Adres: Bozok Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü Erdoğan Akdağ Yerleşkesi/Atatürk Bulvarı 10. Kilometre 66100-Yozgat Tel: 0354 242 1032 Faks: 0354 242 1056 E-Posta:fbe.sekreter@bozok.edu.tr
Yozgat'ın farklı ilçelerinde fakültemizin kullanımına sunulmuş araştırma ve uygulama arazileri ile tarla bitkileri alanında çeşitli araştırmaların yürütülebileceği ve analizlerin yapılabileceği laboratuvar imkanları bulunmaktadır.
1 | Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, tarım alanında bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir. |
2 | Uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgiyi kullanarak disiplinler arası bilgileri sentezleyerek yorumlar |
3 | Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunların çözümü için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirir ve sorumluluk alarak çözüm üretir |
4 | Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak tarla bitkilerinde ekim, sulama, gübreleme, hasat ve depolama alanıyla ilgili uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür. |
5 | Alanında hastalık, zararlıların tespiti ve mücadelesi konularına ilişkin disiplinler arası etkileşimi kavrar. |
6 | Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri özellikle tarım sorunları araştırma yöntemlerini kullanarak ve neden sonuç ilişkisi kurarak çözümler. |
7 | Alanı ile ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi, yorumlanması ve yayımlanması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözetir denetler ve bu değerleri öğretir |
8 | Uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgiyi kullanarak tarla bitkileri yetiştiriciliği alanında gerekli temel bilimleri öğrenme ve biyoteknolojiyi kullanabilme uzmanlık düzeyini geliştirir ve derinleştirir. |
9 | Alanındaki faaliyet ve araştırmalarda takım çalışmalarında liderlik yapar. |
10 | Alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir. |
11 | Alanı ile ilgili uluslararası gelişmeleri takip ederek analiz etme yeteneği kazanır. |
12 | Alanında meydana gelen bilimsel ve teknolojik gelişmelerin etki ve sonuçlarını değerlendirme becerisi kazanır |
13 | İklim ve çevre de meydana gelen değişimlerin etkilerini değerlendirerek mücadele için fikirler üretir |
14 | Tarımsal girdilerin etkin ve sürdürülebilir kullanımı hakkında fikirler edinir. |
15 | Alanı dışında meydana gelen olumlu ve olumsuz gelişmelerin çalışma alanında oluşturabileceği etki ve sonuçları değerlendirebilir |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TARBYL546 | Türkçe | BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE ETİK | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL598 | Türkçe | UZMANLIK ALAN DERSİ | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
TARBYLSDG-I | Türkçe | SEÇMELİ DERS GRUBU I | Seçmeli | 3 | - | - | - | |
Toplam | 14 | 0 | 0 | 15 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TARBYL500 | Türkçe | SEMİNER | Zorunlu | - | 2 | - | 5 | |
TARBYL598 | Türkçe | UZMANLIK ALAN DERSİ | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
TARBYLSDG-II | Türkçe | SEÇMELİ DERS GRUBU II | Seçmeli | 3 | - | - | - | |
Toplam | 11 | 2 | 0 | 15 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TARBYL597 | Türkçe | TEZ ÇALIŞMASI | Zorunlu | - | 1 | - | 20 | |
TARBYL598 | Türkçe | UZMANLIK ALAN DERSİ | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
Toplam | 8 | 1 | 0 | 30 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TARBYL597 | Türkçe | TEZ ÇALIŞMASI | Zorunlu | - | 1 | - | 20 | |
TARBYL598 | Türkçe | UZMANLIK ALAN DERSİ | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
Toplam | 8 | 1 | 0 | 30 | ||||
TARBYLSDG-I - SEÇMELİ DERS GRUBU I | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TARBYL501 | Türkçe | BİLİMSEL SUNUMLARIN HAZIRLANMASI VE SUNUM YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL502 | Türkçe | BİLİMSEL PROJE HAZIRLAMA VE MAKALE YAZIMI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL503 | Türkçe | TÜRKİYE TARLA TARIMININ SORUNLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL504 | Türkçe | ORGANİK TARIMDAKİ GELİŞMELER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL505 | Türkçe | TARLA BİTKİLERİNDE STRES FİZYOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL506 | Türkçe | TOHUMLUK BİLİM VE TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL507 | Türkçe | DOĞAL GEN KAYNAKLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL508 | Türkçe | YEM BİTKİLERİNDE OT KALİTESİ VE KALİTEYİ ETKİLİ FAKTÖRLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL509 | Türkçe | BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİNİN EKOLOJİK ESASLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL510 | Türkçe | YENİ DOĞAL YEM KAYNAKLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL511 | Türkçe | BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİNİN FİZYOLOJİK ESASLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL512 | Türkçe | TARLA BİTKİLERİ ISLAHINDA MELEZLEME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL513 | Türkçe | BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL514 | Türkçe | GENETİK OLARAK DEĞİŞTİRİLMİŞ BİTKİLER VE BİYOGÜVENLİK | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL515 | Türkçe | TARLA MÜNAVEBE TEKNİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL516 | Türkçe | TARIMSAL DENEMELERİN İSTATİKSEL DEĞERLENDİRİLMESİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL517 | Türkçe | TARLA BİTKİLERİ ANALİZ YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL518 | Türkçe | TAHILLARDA KALİTE VE TESPİT YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL519 | Türkçe | TARLA BİTKİLERİ DEPOLAMA TEKNİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL520 | Türkçe | TARLA BİTKİLERİ ISLAHI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL521 | Türkçe | YEMEKLİK BAKLAGİLLERDE KALİTE ANALİZİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL522 | Türkçe | HÜCRE VE DOKU KÜLTÜRÜ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL523 | Türkçe | YAĞ BİTKİLERİNİN YETİŞTİRİCİLİĞİ VE TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL524 | Türkçe | MERA KURMA VE İŞLETME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL525 | Türkçe | VEJETASYON ETÜT VE ÖLÇÜMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL526 | Türkçe | DENEME TEKNİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL527 | Türkçe | ÇİM ALANLARININ TESİS VE YÖNETİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL528 | Türkçe | SİLAJ YAPIMI VE TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL529 | Türkçe | YEM BİTKİLERİ TOHUMLUK ÜRETİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL530 | Türkçe | UÇUCU YAĞ BİTKİLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL531 | Türkçe | TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL532 | Türkçe | BİTKİ SEKONDER METABOİTLERİ VE KULLANIM ALANLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL533 | Türkçe | YEM BİTKİLERİ YETŞ. TEMEL ESASLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL534 | Türkçe | ENERJİ BİTKİLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL535 | Türkçe | MERA AMENAJMANINDA TEKNİK YÖNTEMLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL536 | Türkçe | ÇAYIR MERA ISLAHI VE ISLAH YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL537 | Türkçe | ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ FİZYOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL538 | Türkçe | ALKALOİD BİTKİLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL539 | Türkçe | TIBBİ BİTKİLERİN BİYOLOJİK AKTİVİTELERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL540 | Türkçe | KENEVİR BİYOTEKNOLOJİSİVE MOLEKÜL MARKIR UYGULAMALARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL541 | Türkçe | KENEVİR EKOFİZYOLOJİSİ YETİŞTİRİCİLİĞİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL542 | Türkçe | YAĞ BİTKİLERİ ISLAHI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL543 | Türkçe | LİF BİTKİLERİ ISLAHI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL544 | Türkçe | NİŞASTA VE ŞEKER BİTKİLERİ ISLAHI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL545 | Türkçe | TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN TOHUMCULUĞU | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL547 | Türkçe | DROG HAZIRLAMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL548 | Türkçe | TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİNDE ÇOĞALTMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL549 | Türkçe | SERİN İKLİM TAHILLARINDA ÇEŞİT KİMLİĞİNİN BELİRLENMESİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL550 | Türkçe | TÜRKİYEDE BİTKİ ISLAHÇI HAKLARI UYGULAMALARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL551 | Türkçe | SERİN İKLİM TAHILLARI YETİŞTİRİCİLİĞİNDE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ETKİLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYLSDG-II - SEÇMELİ DERS GRUBU II | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TARBYL501 | Türkçe | BİLİMSEL SUNUMLARIN HAZIRLANMASI VE SUNUM YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL502 | Türkçe | BİLİMSEL PROJE HAZIRLAMA VE MAKALE YAZIMI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL503 | Türkçe | TÜRKİYE TARLA TARIMININ SORUNLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL504 | Türkçe | ORGANİK TARIMDAKİ GELİŞMELER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL505 | Türkçe | TARLA BİTKİLERİNDE STRES FİZYOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL506 | Türkçe | TOHUMLUK BİLİM VE TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL507 | Türkçe | DOĞAL GEN KAYNAKLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL508 | Türkçe | YEM BİTKİLERİNDE OT KALİTESİ VE KALİTEYİ ETKİLİ FAKTÖRLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL509 | Türkçe | BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİNİN EKOLOJİK ESASLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL510 | Türkçe | YENİ DOĞAL YEM KAYNAKLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL511 | Türkçe | BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİNİN FİZYOLOJİK ESASLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL512 | Türkçe | TARLA BİTKİLERİ ISLAHINDA MELEZLEME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL513 | Türkçe | BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL514 | Türkçe | GENETİK OLARAK DEĞİŞTİRİLMİŞ BİTKİLER VE BİYOGÜVENLİK | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL515 | Türkçe | TARLA MÜNAVEBE TEKNİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL516 | Türkçe | TARIMSAL DENEMELERİN İSTATİKSEL DEĞERLENDİRİLMESİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL517 | Türkçe | TARLA BİTKİLERİ ANALİZ YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL518 | Türkçe | TAHILLARDA KALİTE VE TESPİT YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL519 | Türkçe | TARLA BİTKİLERİ DEPOLAMA TEKNİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL520 | Türkçe | TARLA BİTKİLERİ ISLAHI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL521 | Türkçe | YEMEKLİK BAKLAGİLLERDE KALİTE ANALİZİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL522 | Türkçe | HÜCRE VE DOKU KÜLTÜRÜ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL523 | Türkçe | YAĞ BİTKİLERİNİN YETİŞTİRİCİLİĞİ VE TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL524 | Türkçe | MERA KURMA VE İŞLETME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL525 | Türkçe | VEJETASYON ETÜT VE ÖLÇÜMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL526 | Türkçe | DENEME TEKNİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL527 | Türkçe | ÇİM ALANLARININ TESİS VE YÖNETİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL528 | Türkçe | SİLAJ YAPIMI VE TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL529 | Türkçe | YEM BİTKİLERİ TOHUMLUK ÜRETİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL530 | Türkçe | UÇUCU YAĞ BİTKİLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL531 | Türkçe | TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL532 | Türkçe | BİTKİ SEKONDER METABOİTLERİ VE KULLANIM ALANLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL533 | Türkçe | YEM BİTKİLERİ YETŞ. TEMEL ESASLARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL534 | Türkçe | ENERJİ BİTKİLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL535 | Türkçe | MERA AMENAJMANINDA TEKNİK YÖNTEMLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL536 | Türkçe | ÇAYIR MERA ISLAHI VE ISLAH YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL537 | Türkçe | ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ FİZYOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL538 | Türkçe | ALKALOİD BİTKİLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL539 | Türkçe | TIBBİ BİTKİLERİN BİYOLOJİK AKTİVİTELERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL540 | Türkçe | KENEVİR BİYOTEKNOLOJİSİVE MOLEKÜL MARKIR UYGULAMALARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL541 | Türkçe | KENEVİR EKOFİZYOLOJİSİ YETİŞTİRİCİLİĞİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL542 | Türkçe | YAĞ BİTKİLERİ ISLAHI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL543 | Türkçe | LİF BİTKİLERİ ISLAHI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL544 | Türkçe | NİŞASTA VE ŞEKER BİTKİLERİ ISLAHI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL545 | Türkçe | TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN TOHUMCULUĞU | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL547 | Türkçe | DROG HAZIRLAMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL548 | Türkçe | TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİNDE ÇOĞALTMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL549 | Türkçe | SERİN İKLİM TAHILLARINDA ÇEŞİT KİMLİĞİNİN BELİRLENMESİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL550 | Türkçe | TÜRKİYEDE BİTKİ ISLAHÇI HAKLARI UYGULAMALARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TARBYL551 | Türkçe | SERİN İKLİM TAHILLARI YETİŞTİRİCİLİĞİNDE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ETKİLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 |