GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
TARBYL521 YEMEKLİK BAKLAGİLLERDE KALİTE ANALİZİ Seçmeli Ders Grubu 1 2 5,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Yemeklik baklagillerin beslenmedeki önemi ve kalitesi üzerine temel kavramlar konusunda öğrencilerin bilgilendirilmesi


Doç. Dr. Bekir AKTAŞ


1 Yemeklik baklagillerin morfolojisini bilir
2 Yemeklik baklagillerin kalite kriterlerini bilir ve analizleri yapar
3 Yemeklik baklagillerin beslenmedeki önemini kavrar
4 Baklagillerin agronomisini bilir
5 Baklagillerin ekim nöbetindeki önemini bilir

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Yemeklik baklagillerin agronomisi, beslenmedeki önemi ve kalitesi üzerine temel kavramlar


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Giriş Sözlü anlatım, sunum, tartışma Haftanın ders konusu ile ilgili makale araştırma ve okuma
2 Yemeklik baklagillerin beslenmedeki önemi Sözlü anlatım, sunum, tartışma Haftanın ders konusu ile ilgili makale araştırma ve okuma
3 Yemeklik baklagillerin insan sağlığındaki yeri Sözlü anlatım, sunum, tartışma Haftanın ders konusu ile ilgili makale araştırma ve okuma
4 Nohutun agronomisi, tane bileşimi, fiziksel ve kimyasal kalite özellikleri Sözlü anlatım, sunum, tartışma Haftanın ders konusu ile ilgili makale araştırma ve okuma
5 Nohutun agronomisi, tane bileşimi, fiziksel ve kimyasal kalite özellikleri Sözlü anlatım, sunum, tartışma Haftanın ders konusu ile ilgili makale araştırma ve okuma
6 Mercimeğin agronomisi, tane bileşimi, fiziksel ve kimyasal kalite özellikleri Sözlü anlatım, sunum, tartışma Haftanın ders konusu ile ilgili makale araştırma ve okuma
7 Mercimeğin agronomisi, tane bileşimi, fiziksel ve kimyasal kalite özellikleri Sözlü anlatım, sunum, tartışma Haftanın ders konusu ile ilgili makale araştırma ve okuma
8 Fasulyenin agronomisi, tane bileşimi, fiziksel ve kimyasal kalite özellikleri Sözlü anlatım, sunum, tartışma Haftanın ders konusu ile ilgili makale araştırma ve okuma
9 Fasulyenin agronomisi, tane bileşimi, fiziksel ve kimyasal kalite özellikleri Sözlü anlatım, sunum, tartışma Haftanın ders konusu ile ilgili makale araştırma ve okuma
10 Bakla, bezelye ve börülcenin agronomisi, tane bileşimi, fiziksel ve kimyasal kalite özellikleri Sözlü anlatım, sunum, tartışma Haftanın ders konusu ile ilgili makale araştırma ve okuma
11 Bakla, bezelye ve börülcenin agronomisi, tane bileşimi, fiziksel ve kimyasal kalite özellikleri Sözlü anlatım, sunum, tartışma Haftanın ders konusu ile ilgili makale araştırma ve okuma
12 Yemeklik baklagillerde tohumda kalite Sözlü anlatım, sunum, tartışma Haftanın ders konusu ile ilgili makale araştırma ve okuma
13 Yemeklik baklagillerde laboratuvar standartları Sözlü anlatım, sunum, tartışma Haftanın ders konusu ile ilgili makale araştırma ve okuma
14 Çevresel etmenler ve kalite Sözlü anlatım, sunum, tartışma Haftanın ders konusu ile ilgili makale araştırma ve okuma

1-Adak, S., 2021. Yemeklik baklagiller. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No:1652, 308 s., Ankara. 2-TDÖTT, 2001. Tarımsal Değerleri Ölçme Denemeleri Teknik Talimatı, Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğü Yayınları, Ankara. 3-Kaya, M., Karaman, R., & Çapar, M. 2016. Göller bölgesi illerinde yetiştirilen nohut genotiplerinin bazı kalite ve teknolojik özellikleri yönünden değerlendirilmesi. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, 25(ÖZEL SAYI-1), 184-190. 4-Kalite ders notları



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 75
Ev Ödevi 1 25
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Alan Çalışması 7 3 21
Bireysel Çalışma 15 2 30
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 5 2 10
Okuma 15 2 30
Ev Ödevi 1 1 1
Toplam İş Yükü (saat) 136

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 4 3 3 3
ÖÇ 2 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3
ÖÇ 3 3 2 3 3
ÖÇ 4 3 3 4 3 3 3 3 3 3 4 4 4
ÖÇ 5 4 3 4 3 3 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek