Yozgat Bozok Üniversitesi 01 Mart 2006 tarihinde 5467 Sayılı Kanunla kurulmuştur. Kuruluş kanunu ile Erciyes Üniversitesi bünyesinde bulunan Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde bulunan Akdağmadeni Meslek Yüksekokulu, Yozgat Bozok Üniversitesi’ne bağlanmıştır.
Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere Aşçılık alanında önlisans diploması verilir
Önlisans
Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir.
Daha önce öğrenim gördükleri yurt içi veya yurt dışındaki diğer Yükseköğretim Üniversitesi’ne kesin kayıt yaptıran öğrenciler ilk hafta içinde başvurdukları takdirde kredi ve not transfer talepleri ilgili öğretim birimi yönetim kurulu tarafından değerlendirilerek bütün öğrenimini kapsayacak şekilde ve bir defaya mahsus olmak üzere karara bağlanır.
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. Bu programda 20 gün staj zorunluluğu ve isteğe bağlı olarak işletmede mesleki eğitim bulunmaktadır.
Tüm dünyada olduğu gibi gastronomi ülkemizde giderek yükselen bir değerdir. Bu değere bağlı olarak insanların dışarıda yeme içme talepleri artmaktadır. Bu talepleri karşılamak üzere faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar giderek daha fazla nitelikli elemana ihtiyaç duymaktadır. Bu ihtiyacı karşılamak üzere yöresel mutfaklar, dünya mutfakları, modern mutfak uygulamaları, değişik sunum teknikleri konularında öğrencilere aşçılık eğitimi verilmektedir. Aşçılık Programı nda okuyan öğrencilerimiz bu eğitimlerini okulumuz bünyesinde bulunan mutfakta uygulamalı olarak yapma imkanına sahiptir.
1 | 1. Uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatılmış; ulusal ve uluslararası mutfak kültürü (culinary) konusunda uzman personel ve yönetici şef adayları yetiştirmek. 2. Öğrencilere en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının incelikleri öğretilerek iş hayatında ihtiyaç duyacakları iletişim, yönetim, hijyen ve ilkyardım becerilerini kazandırmak. 3. Yiyecek içecek işletmelerinde yönetici olabilecek, kendi işletmelerini kurabilecek veya akademik kariyere yönelebilecek düzeyde bilgi birikimine sahip insan gücü yetiştirmek. 4. Çeşitli mutfak kültürleri ile ilgili teorik ve uygulamalı bilgiye sahip mezunlar yetiştirmek. 5. Gastronomi ile ilgili yasal düzenlemeler, mesleki standartlar, hak ve yükümlülükler ile etik kurallar hakkında bilgi sahibi öğrenciler yetiştirmek. |
Aşçılık programını bitirenlere "Aşçılık Meslek Elemanı" unvanı verilir. Aşçılar lokantalarda, konaklama yerlerinin, toplu yemek yenen özel veya resmî kurumların mutfaklarında, yemek fabrikalarında çalışma olanağı bulabilirler
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı’nda yeterli puanı almak koşuluyla alanıyla ilgili lisans programlarına ya da Uzaktan Eğitim Sistemleri’nin lisans tamamlama programlarına başvurabilir
Bu programda; ara sınav, ödev, alıştırma, proje, uygulama ve dönem sonu sınavı gibi farklı değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Değerlendirme yöntemleri arasında klasik sınav, çoktan seçmeli sınav, ev ödevi, performans değerlendirme ve ürün değerlendirme yer alabilir. Programdan mezun olmak için ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir. Bir dersin notu, yukarıdaki unsurların değerlendirilmesi sonucunda belirlenir ve harf olarak verilir.
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. Bu programda 20 gün staj zorunluluğu bulunmaktadır.
Tam Zamanlı
İLETİŞİM Telefon0 (354) 212 38 43 Faks0 (354) 217 17 82 E-Postasosyalbilimler.myo@bozok.edu.tr AdresSosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Bahçeşehir Mahallesi, Esentepe Mevki,66200,Yozgat Program Başkanı : Uğur Eren TAŞKESEN
Bölümümüzde eğitim-öğretim faaliyetleri , 6 öğretim görevlisi ile yürütülmektedir. Bölümümüzde dersler 30 kişilik kapasiteye ve projeksiyona sahip sınıflarda ve aşçılık uygulama atölyesinde yürütülmektedir. Bölümümüz öğrencileri gün boyunca açık olan bilgisayar laboratuvarından ücretsiz olarak faydalanabilmektedir. Aşçılık Ön lisans Programından mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim ya da açıköğretim lisans programlarının 5. yarıyılından lisans öğrenimine devam edebilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir. Bu programdan mezun olan öğrenciler, dikey geçiş kapsamında başvurabilecekleri lisans programlarını, bu programların koşullarını ve bu programlara alınacak öğrenci sayılarını gösteren 2023 Meslek Yüksekokulları İle Ön lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzu’ndan detaylı bilgiye ulaşabilirler. Bu kılavuzda, adayların nasıl başvurabilecekleri, lisans programı tercihlerini nasıl yapacakları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri, meslek yüksekokulu müdürlükleri ve ön lisans programlarının bağlı olduğu birimlerce yürütülecek işlemlerle ilgili ilke ve kurallar yer almaktadır.
1 | Mesleği ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olur. |
2 | İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur. |
3 | Mesleği için güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, etkin şekilde kullanır. |
4 | Mesleği ile ilgili bilişim teknolojilerini (yazılım, program, animasyon vb.) etkin kullanır. |
5 | Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla. Değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilme becerisine sahiptir. |
6 | 6 Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir, anlaşılır biçimde ifade eder. |
7 | Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır. |
8 | Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahiptir |
9 | Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahiptir. |
10 | Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip eder ve meslektaşları ile iletişim kurar. |
11 | Aşçılık mesleği ile ilgili temel kavramları açıklar ve mutfakta kullanılan temel araç ve gereçleri tanımlar. |
12 | Mutfakta kullanılan yiyecek ve içecek gruplarını sınıflandırarak menü planlaması yapar ve bu doğrultuda standart yiyecek ve içecek reçetelerini hazırlar |
13 | Doğrama ve pişirme tekniklerini kullanarak yemeklerin ön hazırlığı, pişirilmesi, süsleme, dekor ve sunumunu yapar. |
14 | Mutfakta; hiyerarşik yapıyı, hijyen uygulamalarını ve atık azaltımını örneklendirir |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
ASC111 | Türkçe | GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
ASC112 | Türkçe | MUTFAK UYGULAMALARI-1 | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
ASC113 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK SERVİS TEKNİKLERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
ASC114 | Türkçe | TÜRK MUTFAĞI UYGULAMALARI-1 | Zorunlu | 2 | 1 | - | 5 | |
ASC115 | Türkçe | DÜNYA MUTFAKLARINDAN UYGULAMALAR | Zorunlu | 2 | 1 | - | 5 | |
ASC116 | Türkçe | BESLENME İLKELERİ VE MENÜ PLANLAMA | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
ASC117 | Türkçe | GIDA HİJYENİ VE SANİTASYONU | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ASC118 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
Toplam | 16 | 5 | 0 | 30 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
ASC124 | Türkçe | SOĞUK MUTFAK | Zorunlu | 2 | 1 | - | 5 | |
ASC125 | Türkçe | TÜRK MUTFAĞI UYGULAMALARI-2 | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
ASC126 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MALİYET KONTROLÜ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ASC127 | Türkçe | MUTFAK UYGULAMALARI-2 | Zorunlu | 1 | 2 | - | 5 | |
ASC128 | Türkçe | EKMEK YAPIM TEKNİKLERİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
ASC129 | Türkçe | TATLI YAPIM TEKNİKLERİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
KP001 | Türkçe | KARİYER PLANLAMA | Zorunlu | 1 | - | - | 2 | |
TUR001 | Türkçe | GENEL TURİZM | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
Toplam | 15 | 8 | 0 | 30 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
AIT001 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ING001 | Türkçe | İNGİLİZCE I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
MSD001 | Türkçe | MESLEKİ SEÇMELİ DERS | Seçmeli | - | - | - | - | |
STJ001 | Türkçe | STAJ | Zorunlu | - | 2 | - | 5 | |
TDL001 | Türkçe | TÜRK DİLİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 6 | 2 | 0 | 11 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
ADS001 | Türkçe | ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS | Seçmeli | - | - | - | - | |
AIT002 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ING002 | Türkçe | İNGİLİZCE II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
MSD002 | Türkçe | MESLEKİ SEÇMELİ DERS | Seçmeli | - | - | - | - | |
SGT001 | Türkçe | SİBER GÜVENLİĞİN TEMELLERİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TDL002 | Türkçe | TÜRK DİLİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 8 | 0 | 0 | 8 | ||||
MSD001 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
ASC701 | Türkçe | ZİYAFET SERVİS YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 4 | |
ASC702 | Türkçe | MUTFAK ÇEŞİTLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ASC703 | Türkçe | PASTACILIK TEKNİKLERİ | Seçmeli | 1 | 2 | - | 5 | |
ASC704 | Türkçe | ZİYAFET MUTFAĞI | Seçmeli | 2 | 1 | - | 5 | |
ASC705 | Türkçe | SICAK MUTFAK | Seçmeli | 2 | 1 | - | 5 | |
ASC706 | Türkçe | MUTFAK PLANLAMA VE ORGANİZASYON | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ASC707 | Türkçe | İÇECEK TEKNOLOJİLERİ | Seçmeli | 1 | 1 | - | 4 | |
ASC708 | Türkçe | BALIK VE SU ÜRÜNLERİ | Seçmeli | 2 | 2 | - | 5 | |
ASC709 | Türkçe | YÖRESEL MUTFAKLAR | Seçmeli | 1 | 2 | - | 5 | |
ASC710 | Türkçe | MUTFAK AKIMLARI VE GELİŞİMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ASC711 | Türkçe | GIDA SAKLAMA VE MUHAFAZA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 1 | 1 | - | 3 | |
ASC712 | Türkçe | SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ | Seçmeli | 1 | 2 | - | 4 | |
ASC713 | Türkçe | MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ASC714 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK ENDÜSTRİSİNDE YENİ TRENDLER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ASC715 | Türkçe | MOLEKÜLER GASTRONOMİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 5 | |
ASC716 | Türkçe | ÖZEL MUTFAK | Seçmeli | 2 | 2 | - | 5 | |
ASC717 | Türkçe | OSMANLI VE SARAY MUTFAĞI | Seçmeli | 1 | 2 | - | 5 | |
ASC718 | Türkçe | YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI | Seçmeli | 2 | 1 | - | 5 | |
ASC719 | Türkçe | SOSLAR | Seçmeli | 1 | 2 | - | 5 | |
ASC720 | Türkçe | SÜRDÜRLEBİLİR GASTRONOMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ASC721 | Türkçe | VEJETARYEN MUTFAK | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ASC722 | Türkçe | MUTFAKTA PİŞİRME TEKNİKLER | Seçmeli | 2 | 2 | - | 5 | |
BES002 | Türkçe | BESLENME İLKELERİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 4 | |
IME001 | Türkçe | İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM | Seçmeli | 5 | 19 | - | 19 | |
ADS001 - ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
ADSÖL-001 | Türkçe | Malzeme Bılgısı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-002 | Türkçe | Yönetım Bılışım Sıstemlerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-003 | Türkçe | Mımarıde Bıçım, Mekan, Düzen | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-004 | Türkçe | E-Tıcaret | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-005 | Türkçe | Yetenek Yönetımı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-006 | Türkçe | Sunum Teknıklerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-007 | Türkçe | Uygarlık Tarıhı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-008 | Türkçe | Sağlığın Korunması ve Gelıştırılmesı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-009 | Türkçe | Sanat Etkınlıklerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-010 | Türkçe | Ergoterapı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-011 | Türkçe | Çevre Koruma | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-012 | Türkçe | Yaşam Koçluğu | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-013 | Türkçe | Beden Dılı-Sözsüz İletışım | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-014 | Türkçe | Kıtap Okuma ve Yorumlama | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-015 | Türkçe | Temel Yoga Pratığı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-016 | Türkçe | Görgü Kuralları ve Protokol | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-017 | Türkçe | Yaratıcı Yazma Teknıklerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-018 | Türkçe | Gırışımcılık | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-019 | Türkçe | Stratejık Düşünce Analızı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-020 | Türkçe | Geleneksel Çocuk Oyunları | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-021 | Türkçe | Sosyal Sorumluluk | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-022 | Türkçe | Bıyo malzemeler | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-023 | Türkçe | Genel Ekonomı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-024 | Türkçe | Temel Sağlık | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-025 | Türkçe | Çocuk Edebıyatı ve Medya | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-026 | Türkçe | Teknolojı Bağımlılığı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-027 | Türkçe | Temel Mutfak Teknıklerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-028 | Türkçe | Kıtap Kültürü | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-029 | Türkçe | Afet Yönetımı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-030 | Türkçe | Sağlıklı Yaşam ve Egzersız | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-031 | Türkçe | Sağlık Hukuku | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-032 | Türkçe | Beden Eğıtımı ve Spor | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-033 | Türkçe | Osmanlı Türkçesıne Gırış | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-034 | Türkçe | Osmanlı Türkçesı Okuma ve Yazma | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-035 | Türkçe | Küresel Isınma ve Bıyolojık Çeşıtlılık | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-036 | Türkçe | Sanat Terapısı Eğıtımı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-037 | Türkçe | Mınyatür | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-038 | Türkçe | Keçe Sanatı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-039 | Türkçe | Hat Sanatı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-040 | Türkçe | Güzel Sanatlar | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-041 | Türkçe | Tarımda Enerjı ve Sürdürülebılırlık | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-042 | Türkçe | Küresel İklım Değışıklığı Farkındalığı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-043 | Türkçe | Genel ve Tarımsal Kooperatıfçılık | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-044 | Türkçe | Satış ve İkna Teknıklerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-045 | Türkçe | Gönüllülük Çalışmaları | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-046 | Türkçe | Renk ve Aydınlatma | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-047 | Türkçe | Modern Mımarlık Tarıhı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-048 | Türkçe | Egzotık Meyveler | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-049 | Türkçe | Müzecılık ve Sergıleme | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-050 | Türkçe | Lıderlık ve Ekıp Çalışması | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-051 | Türkçe | FİNANSAL OKUR YAZARLIK | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-052 | Türkçe | SPOR HUKUKU | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-053 | Türkçe | ETKİLİ İLETİŞİM VE BEDEN DİLİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-054 | Türkçe | MİMAR SİNAN VE ESERLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-055 | Türkçe | TAŞIT GÜVENLİK SİSTEMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-056 | Türkçe | KOMPOZİT MALZEMELER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-057 | Türkçe | İNSANSIZ HAVA ARACI FOTOGRAMETRİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-058 | Türkçe | ATEŞLİ SİLAHLAR BİLGİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-059 | Türkçe | YAKIN SAVUNMA TEKNİK VE TAKTİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-060 | Türkçe | YEREL YÖNETİMLER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-061 | Türkçe | UZAKTAN ALGILAMA TEKNİKLERİ VE CBS | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-062 | Türkçe | GIDA HİJYENİ VE SANİTASYONU | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-063 | Türkçe | SAĞLIK YAŞAM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-064 | Türkçe | ORGANİK GÜBRELER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-065 | Türkçe | DİJİTAL TARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-066 | Türkçe | TAŞIT TEKNOLOJİLERİNİN GEÇMİŞİ VE GELECEĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-067 | Türkçe | KARAYOLU TRAFİK BİLGİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-068 | Türkçe | AKTİF VE PASİF GÜVENLİK SİSTEMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-069 | Türkçe | GÜNCEL EKONOMİK OLAYLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-070 | Türkçe | AKILLI VE EKO TEKNOLOJİK KENTLER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-071 | Türkçe | DEĞERLER EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-072 | Türkçe | EVDE PRATİK SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-073 | Türkçe | BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-074 | Türkçe | ALTERNATİF TEDAVİ YAKLAŞIMLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-075 | Türkçe | ARAŞTIRMA PROJESİ YAZIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-076 | Türkçe | TEMEL MATEMATİK VE SAYISAL MANTIK PROBLEMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-077 | Türkçe | ÖZEL İLGİ TURİZMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-078 | Türkçe | KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-079 | Türkçe | KOMPOZİT MALZEMELER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-080 | Türkçe | AVRUPA BİRLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-081 | Türkçe | TEZHİP | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-082 | Türkçe | TASARIM ANALİZİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-083 | Türkçe | BESLENME, FİZİKSEL AKTİVİTE VE SAĞLIK | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-084 | Türkçe | BİLİŞİM MESLEĞİNİN TEMELLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MSD002 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
ASC701 | Türkçe | ZİYAFET SERVİS YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 4 | |
ASC702 | Türkçe | MUTFAK ÇEŞİTLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ASC703 | Türkçe | PASTACILIK TEKNİKLERİ | Seçmeli | 1 | 2 | - | 5 | |
ASC704 | Türkçe | ZİYAFET MUTFAĞI | Seçmeli | 2 | 1 | - | 5 | |
ASC705 | Türkçe | SICAK MUTFAK | Seçmeli | 2 | 1 | - | 5 | |
ASC706 | Türkçe | MUTFAK PLANLAMA VE ORGANİZASYON | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ASC707 | Türkçe | İÇECEK TEKNOLOJİLERİ | Seçmeli | 1 | 1 | - | 4 | |
ASC708 | Türkçe | BALIK VE SU ÜRÜNLERİ | Seçmeli | 2 | 2 | - | 5 | |
ASC709 | Türkçe | YÖRESEL MUTFAKLAR | Seçmeli | 1 | 2 | - | 5 | |
ASC710 | Türkçe | MUTFAK AKIMLARI VE GELİŞİMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ASC711 | Türkçe | GIDA SAKLAMA VE MUHAFAZA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 1 | 1 | - | 3 | |
ASC712 | Türkçe | SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ | Seçmeli | 1 | 2 | - | 4 | |
ASC713 | Türkçe | MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ASC714 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK ENDÜSTRİSİNDE YENİ TRENDLER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ASC715 | Türkçe | MOLEKÜLER GASTRONOMİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 5 | |
ASC716 | Türkçe | ÖZEL MUTFAK | Seçmeli | 2 | 2 | - | 5 | |
ASC717 | Türkçe | OSMANLI VE SARAY MUTFAĞI | Seçmeli | 1 | 2 | - | 5 | |
ASC718 | Türkçe | YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI | Seçmeli | 2 | 1 | - | 5 | |
ASC719 | Türkçe | SOSLAR | Seçmeli | 1 | 2 | - | 5 | |
ASC720 | Türkçe | SÜRDÜRLEBİLİR GASTRONOMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ASC721 | Türkçe | VEJETARYEN MUTFAK | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
ASC722 | Türkçe | MUTFAKTA PİŞİRME TEKNİKLER | Seçmeli | 2 | 2 | - | 5 | |
BES002 | Türkçe | BESLENME İLKELERİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 4 | |
IME001 | Türkçe | İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM | Seçmeli | 5 | 19 | - | 19 |