GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ASC712 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ Seçmeli Ders Grubu 2 3 4,00

Önlisans


Türkçe


Bu dersin amacı: öğrencinin sütün yapısı, muhafazasını kavraması ve süt ürünlerinin kaliteli bir şekilde üretebilmesini sağlamaktır.


Halis KABLAN


1 Sütün yapısını, içeriğini bilir.
2 Sütü ve ürünlerinin muhafaza tekniklerini tam anlamıyla uygular.
3 Gıda üretiminde hijyenik şartları oluşturur.
4 Süt ürünlerini kaliteli bir şekilde üretir.
5 Süt ürünlerinin reçetesini oluşturur.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Sütün özellikleri Süt ürünleri yapımı


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Sütün genel özellikleri Bilimsel video
2 Süte uygulanan ön işlemler Bilimsel video
3 Peynir teknolojisi,Beyaz peynir Beyaz peynir yapımı
4 Peynir teknolojisi,Beyaz peynir Beyaz peynir yapımı
5 Salamura,Tulum peyniri Salamura peynir yapımı
6 Hollanda peyniri, Çerkez peyniri Hollanda peynir yapımı
7 Süt+yoğurtla, sirke ile,limon ile, limon tuzu ile peynir yapımı Çerkez peynir yapımı
8 Süt+yoğurtla, sirke ile,limon ile, limon tuzu ile peynir yapımı Farklı pıhtılaştırma yöntemleri ile peynir yapımı
9 Kaşar peynir Kaşar peynir yapımı
10 Tel peyniri, Örgü peyniri , Lor peyniri ve Farklı Çökelek türleri üretimi Farklı Çökelekler yapımı
11 Kremadan Kaymak, Tereyağ yapımı Kremadan Kaymak, Tereyağ yapımı
12 Yoğurt ve meyveli, probiyotik, prebiyotik, süzme yoğurt yapımı Yoğurt ve meyveli, probiyotik, prebiyotik, süzme yoğurt yapımı
13 Dondurma yapımı Dondurma yapımı
14 Kefir, Süt tozu, Koyulaştırılmış süt yapımı Video

1- Halis KABLAN ders notları 2- Megep ders notları 3- Bilimsel videolar 4- Süt ve Mamulleri Teknolojisi Prof.Dr.Mustafa ÜÇÜNCÜ Meta Basım Yayınları



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 60
Uygulama/Pratik 2 40
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 60
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 40

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 1 14
Uygulama/Pratik 2 15 30
Gösterme 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 10 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 10 10
Toplam İş Yükü (saat) 94

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
ÖÇ 1 4 2 2 1 1 2 1 1 1 1 1 1
ÖÇ 2 4 2 2 1 1 2 1 1 1 1 1 1
ÖÇ 3 4 2 2 1 1 2 1 1 1 1 1 1
ÖÇ 4 4 2 2 1 1 2 1 1 1 1 1 1
ÖÇ 5 4 2 2 1 1 2 1 1 1 1 1 1
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek