Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ASC701 | ZİYAFET SERVİS YÖNETİMİ | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 4 | 4,00 |
Önlisans
Öğrenci bu dersle ziyafet anlaşması yapmak ziyafet öncesi hazırlık yapmak ziyafet servisi yapmak outside catering organizasyonu yapmak müzik eğlence aktivitesini organize etmek catering servisini yapmak yeterliklerini alacaktır.
Öğretim Görevlisi Soner BEŞCANLAR
1 | ziyafet yiyecek içecek işletmelerini öğrenir. |
2 | ziyafet servis öncesi hazırlıkları öğrenir. |
3 | ziyafet temel servis tekniklerini öğrenir. |
4 | Yiyecek içecek işletmelerinde ziyafet üretim süreçlerini öğrenir. |
5 | Ziyafetin operasyonel yönetimini öğrenir. |
Birinci Öğretim
dersin ön koşulu bulunmamaktadır
bulunmamaktadır.
Bir işletmede tüm boyutlarıyla ziyafet organizasyonunu planlayarak uygulanmasına yönelik iş ve işlemleri kapsamaktadır.
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Menü oluşturmak Talepleri kabul etmek | |||
2 | Ziyafet sözleşmesi yapılmasını sağlamak Örnek sunum (Demo) hazırlamak | |||
3 | Ücreti tahsil edilmesini sağlamak Salon yerleşim planını yapmak | |||
4 | Ziyafete göre personel organizasyonu yapmak Kullanılacak Ekipman, araç ve gereçleri temin etmek | |||
5 | Yiyecek servisi yapmak İçecek servisi yapmak Catering çalışma planı yapmak/kontrol etmek | |||
6 | Cateringde kullanılacak ekipman, araç-gereç ve ürünleri Cateringde Çalışacak Elemanları temin etmek | |||
7 | Cateringde kullanılacak ekipman, araç-gereç ve ürünleri Cateringde Çalışacak Elemanları temin etmek | |||
8 | Catering operasyonunu Yönetmek Gereçleri temizlemek/ Depolamak temin etmek | |||
9 | Catering de kullanılan ekipman, Araç ve Teknik donanımı organize etmek Sunum ve Animasyon hizmetlerini organize etmek | |||
10 | Dekorasyon işlemlerini organize etmek Lojistik hizmetlerini organize etmek | |||
11 | Ödeme planını yapmak İçecek servisi yapmak | |||
12 | Uygun müzik grubunu organize etmek Talepleri değerlendirmek/yardımcı olmak | |||
13 | Ziyafetin türüne göre yiyecek servisi yapmak .İçecek servisi yapmak | |||
14 | Yiyecek servisi yapmak. İçecek servisi yapmak |
1. Sökmen, Alptekin. Yiyecek içecek Hizmetleri Yönetimi, Detay yayıncılık, Ankara 2. Aktaş, Ahmet. Ağırlama Hizmet İşletmelerinde Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Detay yayıncılık,Ankara
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
hayır
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Bireysel Çalışma | 12 | 3 | 36 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 12 | 3 | 36 |
Performans | 12 | 3 | 36 |
Toplam İş Yükü (saat) | 110 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | |
ÖÇ 1 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 2 | 2 | 2 | 3 | 2 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 5 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 |
ÖÇ 5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |