GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ASC701 ZİYAFET SERVİS YÖNETİMİ Seçmeli Ders Grubu 2 4 4,00

Önlisans



Öğrenci bu dersle ziyafet anlaşması yapmak ziyafet öncesi hazırlık yapmak ziyafet servisi yapmak outside catering organizasyonu yapmak müzik eğlence aktivitesini organize etmek catering servisini yapmak yeterliklerini alacaktır.


Öğretim Görevlisi Soner BEŞCANLAR


1 ziyafet yiyecek içecek işletmelerini öğrenir.
2 ziyafet servis öncesi hazırlıkları öğrenir.
3 ziyafet temel servis tekniklerini öğrenir.
4 Yiyecek içecek işletmelerinde ziyafet üretim süreçlerini öğrenir.
5 Ziyafetin operasyonel yönetimini öğrenir.

Birinci Öğretim


dersin ön koşulu bulunmamaktadır


bulunmamaktadır.


Bir işletmede tüm boyutlarıyla ziyafet organizasyonunu planlayarak uygulanmasına yönelik iş ve işlemleri kapsamaktadır.


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Menü oluşturmak Talepleri kabul etmek
2 Ziyafet sözleşmesi yapılmasını sağlamak Örnek sunum (Demo) hazırlamak
3 Ücreti tahsil edilmesini sağlamak Salon yerleşim planını yapmak
4 Ziyafete göre personel organizasyonu yapmak Kullanılacak Ekipman, araç ve gereçleri temin etmek
5 Yiyecek servisi yapmak İçecek servisi yapmak Catering çalışma planı yapmak/kontrol etmek
6 Cateringde kullanılacak ekipman, araç-gereç ve ürünleri Cateringde Çalışacak Elemanları temin etmek
7 Cateringde kullanılacak ekipman, araç-gereç ve ürünleri Cateringde Çalışacak Elemanları temin etmek
8 Catering operasyonunu Yönetmek Gereçleri temizlemek/ Depolamak temin etmek
9 Catering de kullanılan ekipman, Araç ve Teknik donanımı organize etmek Sunum ve Animasyon hizmetlerini organize etmek
10 Dekorasyon işlemlerini organize etmek Lojistik hizmetlerini organize etmek
11 Ödeme planını yapmak İçecek servisi yapmak
12 Uygun müzik grubunu organize etmek Talepleri değerlendirmek/yardımcı olmak
13 Ziyafetin türüne göre yiyecek servisi yapmak .İçecek servisi yapmak
14 Yiyecek servisi yapmak. İçecek servisi yapmak

1. Sökmen, Alptekin. Yiyecek içecek Hizmetleri Yönetimi, Detay yayıncılık, Ankara 2. Aktaş, Ahmet. Ağırlama Hizmet İşletmelerinde Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Detay yayıncılık,Ankara



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

hayır


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Bireysel Çalışma 12 3 36
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 12 3 36
Performans 12 3 36
Toplam İş Yükü (saat) 110

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
ÖÇ 1 3 3 3 4 4 5 3 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 2 2 2 3 2 4 4 3 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 3 4 4 4 4 4 4 3 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 4 3 3 3 4 5 5 3 3 3 4 4 4 3 3
ÖÇ 5 3 4 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek