Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ASC712 | SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 4 | 4,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu dersin amacı: öğrencinin sütün yapısı, muhafazasını kavraması ve süt ürünlerinin kaliteli bir şekilde üretebilmesini sağlamaktır.
Halis KABLAN
1 | Sütün yapısını, içeriğini bilir. |
2 | Sütü ve ürünlerinin muhafaza tekniklerini tam anlamıyla uygular. |
3 | Gıda üretiminde hijyenik şartları oluşturur. |
4 | Süt ürünlerini kaliteli bir şekilde üretir. |
5 | Süt ürünlerinin reçetesini oluşturur. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Sütün özellikleri Süt ürünleri yapımı
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Sütün genel özellikleri | Bilimsel video | ||
2 | Süte uygulanan ön işlemler | Bilimsel video | ||
3 | Peynir teknolojisi,Beyaz peynir | Beyaz peynir yapımı | ||
4 | Peynir teknolojisi,Beyaz peynir | Beyaz peynir yapımı | ||
5 | Salamura,Tulum peyniri | Salamura peynir yapımı | ||
6 | Hollanda peyniri, Çerkez peyniri | Hollanda peynir yapımı | ||
7 | Süt+yoğurtla, sirke ile,limon ile, limon tuzu ile peynir yapımı | Çerkez peynir yapımı | ||
8 | Süt+yoğurtla, sirke ile,limon ile, limon tuzu ile peynir yapımı | Farklı pıhtılaştırma yöntemleri ile peynir yapımı | ||
9 | Kaşar peynir | Kaşar peynir yapımı | ||
10 | Tel peyniri, Örgü peyniri , Lor peyniri ve Farklı Çökelek türleri üretimi | Farklı Çökelekler yapımı | ||
11 | Kremadan Kaymak, Tereyağ yapımı | Kremadan Kaymak, Tereyağ yapımı | ||
12 | Yoğurt ve meyveli, probiyotik, prebiyotik, süzme yoğurt yapımı | Yoğurt ve meyveli, probiyotik, prebiyotik, süzme yoğurt yapımı | ||
13 | Dondurma yapımı | Dondurma yapımı | ||
14 | Kefir, Süt tozu, Koyulaştırılmış süt yapımı | Video |
1- Halis KABLAN ders notları 2- Megep ders notları 3- Bilimsel videolar 4- Süt ve Mamulleri Teknolojisi Prof.Dr.Mustafa ÜÇÜNCÜ Meta Basım Yayınları
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 60 |
Uygulama/Pratik | 2 | 40 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 60 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 40 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 1 | 14 |
Uygulama/Pratik | 2 | 15 | 30 |
Gösterme | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Toplam İş Yükü (saat) | 94 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | |
ÖÇ 1 | 4 | 2 | 2 | 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||
ÖÇ 2 | 4 | 2 | 2 | 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||
ÖÇ 3 | 4 | 2 | 2 | 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||
ÖÇ 4 | 4 | 2 | 2 | 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||
ÖÇ 5 | 4 | 2 | 2 | 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |