Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ASC704 | ZİYAFET MUTFAĞI | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 5,00 |
Önlisans
Öğrenci bu dersle ziyafet anlaşması yapmak ziyafet öncesi hazırlık yapmak ziyafet servisi yapmak outside catering organizasyonu yapmak müzik eğlence aktivitesini organize etmek catering servisini yapmak yeterliklerini alacaktır.
Öğretim Görevlisi Soner BEŞCANLAR
1 | Ziyafet yemeklerini hazırlayıp sunabilir. |
2 | Ziyafet yemeği için menü planlar. |
3 | Ziyafet yemeği hazırlar ve sunar. |
4 | Ziyafet operasyonu yürütebilir. |
5 | ziyafet organizasyonu çeşitlerini bilir. |
Birinci Öğretim
ön koşulu bulunmamaktadır.
önerilen husus bulunmamaktadır.
Bir işletmede tüm boyutlarıyla ziyafet organizasyonunu planlayarak uygulanmasına yönelik iş ve işlemleri kapsamaktadır.Bu ders amacı Yiyecekleri hazırlayıp, çeşitli servis şekillerine göre gruplara veya bireysel olarak sunuma hazır hale getirilebilmesidir .Aşçılar açısından ziyafetin anlamını aktarma, Ziyafet menüleri planlama, Ziyafet menüleri planlama, Ziyafet satın alma listesi hazırlama, Ziyafete uygun araç ve gereçleri hazırlama, Ziyafet için ön hazırlık yapma, Ziyafet yemeklerini hazırlama, Ziyafet yemeklerini sunuma hazır hâle getirme, Örnek ziyafet sunumu hazırlama, Ziyafet faaliyetlerinden dönüt alma, Açık büfe hazırlama, Kokteyl hazırlama, Resepsiyon hazırlama gibi konuları içermektedir.
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Aşçılar açısından ziyafetin anlamını bilme ve aktarma | |||
2 | Ziyafet menüleri planlama | |||
3 | Menü oluşturmak Talepleri kabul etmek | |||
4 | Ziyafet sözleşmesi yapılmasını sağlamak Örnek sunum (Demo) hazırlamak | |||
5 | Ziyafet organizasyonu planlama | |||
6 | Ziyafet satın alma listesi hazırlama | |||
7 | Ziyafete uygun araç ve gereçleri hazırlama | |||
8 | Ziyafet yemeklerini hazırlama | Ziyafet yemeklerini hazırlama | ||
9 | Ziyafet yemeklerini hazırlama | Ziyafet yemeklerini hazırlama | ||
10 | Ziyafet yemeklerini sunuma hazır hâle getirme | Ziyafet yemeklerini sunuma hazır hâle getirme | ||
11 | Örnek ziyafet sunumu hazırlama | Örnek ziyafet sunumu hazırlama | ||
12 | Ziyafet faaliyetlerinden dönüt alma | Ziyafet faaliyetlerinden dönüt alma | ||
13 | Açık büfe, kokteyl ve resepsiyon hazırlama | Açık büfe, kokteyl ve resepsiyon hazırlama | ||
14 | misafirlerin diğer istek ve taleplerini yerine getirme |
1. Sökmen, Alptekin. Yiyecek içecek Hizmetleri Yönetimi, Detay yayıncılık, Ankara 2. Aktaş, Ahmet. Ağırlama Hizmet İşletmelerinde Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Detay yayıncılık, Ankara 3. Megep modülleri
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 70 |
Ev Ödevi | 1 | 30 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
hayır
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 1 | 14 |
Gösterme | 14 | 1 | 14 |
Bireysel Çalışma | 12 | 3 | 36 |
Performans | 12 | 4 | 48 |
Ev Ödevi | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü (saat) | 115 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | |
ÖÇ 1 | 4 | 5 | 5 | 5 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 | |||
ÖÇ 2 | 2 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ||
ÖÇ 3 | 2 | 4 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 5 | 3 | ||
ÖÇ 4 | 3 | 4 | 3 | 5 | 5 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | |||
ÖÇ 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 1 | 3 | 3 | 5 | 3 |