GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ASC704 ZİYAFET MUTFAĞI Seçmeli Ders Grubu 2 3 5,00

Önlisans



Öğrenci bu dersle ziyafet anlaşması yapmak ziyafet öncesi hazırlık yapmak ziyafet servisi yapmak outside catering organizasyonu yapmak müzik eğlence aktivitesini organize etmek catering servisini yapmak yeterliklerini alacaktır.


Öğretim Görevlisi Soner BEŞCANLAR


1 Ziyafet yemeklerini hazırlayıp sunabilir.
2 Ziyafet yemeği için menü planlar.
3 Ziyafet yemeği hazırlar ve sunar.
4 Ziyafet operasyonu yürütebilir.
5 ziyafet organizasyonu çeşitlerini bilir.

Birinci Öğretim


ön koşulu bulunmamaktadır.


önerilen husus bulunmamaktadır.


Bir işletmede tüm boyutlarıyla ziyafet organizasyonunu planlayarak uygulanmasına yönelik iş ve işlemleri kapsamaktadır.Bu ders amacı Yiyecekleri hazırlayıp, çeşitli servis şekillerine göre gruplara veya bireysel olarak sunuma hazır hale getirilebilmesidir .Aşçılar açısından ziyafetin anlamını aktarma, Ziyafet menüleri planlama, Ziyafet menüleri planlama, Ziyafet satın alma listesi hazırlama, Ziyafete uygun araç ve gereçleri hazırlama, Ziyafet için ön hazırlık yapma, Ziyafet yemeklerini hazırlama, Ziyafet yemeklerini sunuma hazır hâle getirme, Örnek ziyafet sunumu hazırlama, Ziyafet faaliyetlerinden dönüt alma, Açık büfe hazırlama, Kokteyl hazırlama, Resepsiyon hazırlama gibi konuları içermektedir.


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Aşçılar açısından ziyafetin anlamını bilme ve aktarma
2 Ziyafet menüleri planlama
3 Menü oluşturmak Talepleri kabul etmek
4 Ziyafet sözleşmesi yapılmasını sağlamak Örnek sunum (Demo) hazırlamak
5 Ziyafet organizasyonu planlama
6 Ziyafet satın alma listesi hazırlama
7 Ziyafete uygun araç ve gereçleri hazırlama
8 Ziyafet yemeklerini hazırlama Ziyafet yemeklerini hazırlama
9 Ziyafet yemeklerini hazırlama Ziyafet yemeklerini hazırlama
10 Ziyafet yemeklerini sunuma hazır hâle getirme Ziyafet yemeklerini sunuma hazır hâle getirme
11 Örnek ziyafet sunumu hazırlama Örnek ziyafet sunumu hazırlama
12 Ziyafet faaliyetlerinden dönüt alma Ziyafet faaliyetlerinden dönüt alma
13 Açık büfe, kokteyl ve resepsiyon hazırlama Açık büfe, kokteyl ve resepsiyon hazırlama
14 misafirlerin diğer istek ve taleplerini yerine getirme

1. Sökmen, Alptekin. Yiyecek içecek Hizmetleri Yönetimi, Detay yayıncılık, Ankara 2. Aktaş, Ahmet. Ağırlama Hizmet İşletmelerinde Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Detay yayıncılık, Ankara 3. Megep modülleri



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 70
Ev Ödevi 1 30
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

hayır


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 1 14
Gösterme 14 1 14
Bireysel Çalışma 12 3 36
Performans 12 4 48
Ev Ödevi 1 1 1
Toplam İş Yükü (saat) 115

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
ÖÇ 1 4 5 5 5 3 3 3 3 4 4 5
ÖÇ 2 2 3 3 4 3 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 3 2 4 2 3 3 3 3 3 3 3 5 3
ÖÇ 4 3 4 3 5 5 4 4 3 3 3 4
ÖÇ 5 5 4 5 4 4 4 4 3 1 3 3 5 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek