Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ASC701 | ZİYAFET SERVİS YÖNETİMİ | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 4,00 |
Önlisans
Öğrenci bu dersle ziyafet anlaşması yapmak ziyafet öncesi hazırlık yapmak ziyafet servisi yapmak outside catering organizasyonu yapmak müzik eğlence aktivitesini organize etmek catering servisini yapmak yeterliklerini alacaktır.
Öğretim Görevlisi Soner BEŞCANLAR
1 | ziyafet yiyecek içecek işletmelerini sıralayabilir. |
2 | ziyafet servis öncesi hazırlıkları bilir. |
3 | ziyafet temel servis tekniklerini öğrenir. |
4 | Yiyecek içecek işletmelerinde ziyafet üretim süreçlerini bilir. |
5 | Ziyafetin operasyonel yönetimini kavrar. |
Birinci Öğretim
dersin ön koşulu bulunmamaktadır
bulunmamaktadır.
Bir işletmede tüm boyutlarıyla ziyafet organizasyonunu planlayarak uygulanmasına yönelik iş ve işlemleri kapsamaktadır.Bir işletmede tüm boyutlarıyla ziyafet organizasyonunu planlayarak uygulanmasına yönelik iş ve işlemleri kapsamaktadır. ziyafet anlaşması yapmak ziyafet öncesi hazırlık yapmak ziyafet servisi yapmak outside catering organizasyonu yapmak müzik eğlence aktivitesini organize etmek catering servisini yapmak gibi konular anlatılacaktır.
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | Menü oluşturmak Talepleri kabul etmek | |||
2 | Ziyafet sözleşmesi yapılmasını sağlamak Örnek sunum (Demo) hazırlamak | |||
3 | Ücreti tahsil edilmesini sağlayarak salon yerleşim planını yapmak | |||
4 | Ziyafete göre personel organizasyonu yapmak | Ziyafete göre personel organizasyonu yapmak Kullanılacak Ekipman, araç ve gereçleri temin etmek | ||
5 | Yiyecek servisi yapmak İçecek servisi yapmak | |||
6 | Cateringde kullanılacak ekipman, araç-gereç ve ürünleri temin etmek | Cateringde kullanılacak ekipman, araç-gereç ve ürünleri Cateringde Çalışacak Elemanları temin etmek | ||
7 | Cateringde Çalışacak Elemanları temin etmek | Cateringde kullanılacak ekipman, araç-gereç ve ürünleri Cateringde Çalışacak Elemanları temin etmek | ||
8 | Araç ve Teknik donanımı organize etmek | |||
9 | Dekorasyon işlemlerini organize etmek | Dekorasyon işlemlerini organize etmek | ||
10 | Ödeme planını yapmak İçecek servisi yapmak | |||
11 | Talepleri değerlendirerek yardımcı olmak | |||
12 | Ziyafetin türüne göre yiyecek servisi yapmak | Ziyafetin türüne göre yiyecek servisi yapmak | ||
13 | Ziyafetin türüne göre içecek servisi yapmak | içecek servisi yapmak | ||
14 | ziyafette misafir uğurlama |
1. Sökmen, Alptekin. Yiyecek içecek Hizmetleri Yönetimi, Detay yayıncılık, Ankara 2. Aktaş, Ahmet. Ağırlama Hizmet İşletmelerinde Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Detay yayıncılık,Ankara
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 70 |
Ev Ödevi | 1 | 30 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
hayır
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Bireysel Çalışma | 12 | 3 | 36 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 12 | 3 | 36 |
Performans | 12 | 3 | 36 |
Ev Ödevi | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü (saat) | 111 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | |
ÖÇ 1 | 3 | 3 | 4 | 4 | 2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ||
ÖÇ 2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 1 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | ||
ÖÇ 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ||
ÖÇ 4 | 3 | 4 | 3 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ||
ÖÇ 5 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 |