GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ASC701 ZİYAFET SERVİS YÖNETİMİ Seçmeli Ders Grubu 2 3 4,00

Önlisans



Öğrenci bu dersle ziyafet anlaşması yapmak ziyafet öncesi hazırlık yapmak ziyafet servisi yapmak outside catering organizasyonu yapmak müzik eğlence aktivitesini organize etmek catering servisini yapmak yeterliklerini alacaktır.


Öğretim Görevlisi Soner BEŞCANLAR


1 ziyafet yiyecek içecek işletmelerini sıralayabilir.
2 ziyafet servis öncesi hazırlıkları bilir.
3 ziyafet temel servis tekniklerini öğrenir.
4 Yiyecek içecek işletmelerinde ziyafet üretim süreçlerini bilir.
5 Ziyafetin operasyonel yönetimini kavrar.

Birinci Öğretim


dersin ön koşulu bulunmamaktadır


bulunmamaktadır.


Bir işletmede tüm boyutlarıyla ziyafet organizasyonunu planlayarak uygulanmasına yönelik iş ve işlemleri kapsamaktadır.Bir işletmede tüm boyutlarıyla ziyafet organizasyonunu planlayarak uygulanmasına yönelik iş ve işlemleri kapsamaktadır. ziyafet anlaşması yapmak ziyafet öncesi hazırlık yapmak ziyafet servisi yapmak outside catering organizasyonu yapmak müzik eğlence aktivitesini organize etmek catering servisini yapmak gibi konular anlatılacaktır.


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Menü oluşturmak Talepleri kabul etmek
2 Ziyafet sözleşmesi yapılmasını sağlamak Örnek sunum (Demo) hazırlamak
3 Ücreti tahsil edilmesini sağlayarak salon yerleşim planını yapmak
4 Ziyafete göre personel organizasyonu yapmak Ziyafete göre personel organizasyonu yapmak Kullanılacak Ekipman, araç ve gereçleri temin etmek
5 Yiyecek servisi yapmak İçecek servisi yapmak
6 Cateringde kullanılacak ekipman, araç-gereç ve ürünleri temin etmek Cateringde kullanılacak ekipman, araç-gereç ve ürünleri Cateringde Çalışacak Elemanları temin etmek
7 Cateringde Çalışacak Elemanları temin etmek Cateringde kullanılacak ekipman, araç-gereç ve ürünleri Cateringde Çalışacak Elemanları temin etmek
8 Araç ve Teknik donanımı organize etmek
9 Dekorasyon işlemlerini organize etmek Dekorasyon işlemlerini organize etmek
10 Ödeme planını yapmak İçecek servisi yapmak
11 Talepleri değerlendirerek yardımcı olmak
12 Ziyafetin türüne göre yiyecek servisi yapmak Ziyafetin türüne göre yiyecek servisi yapmak
13 Ziyafetin türüne göre içecek servisi yapmak içecek servisi yapmak
14 ziyafette misafir uğurlama

1. Sökmen, Alptekin. Yiyecek içecek Hizmetleri Yönetimi, Detay yayıncılık, Ankara 2. Aktaş, Ahmet. Ağırlama Hizmet İşletmelerinde Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Detay yayıncılık,Ankara



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 70
Ev Ödevi 1 30
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

hayır


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Bireysel Çalışma 12 3 36
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 12 3 36
Performans 12 3 36
Ev Ödevi 1 1 1
Toplam İş Yükü (saat) 111

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
ÖÇ 1 3 3 4 4 2 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 2 4 4 4 4 4 1 5 5 5 4 4 4
ÖÇ 3 3 4 4 4 4 3 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 4 3 4 3 5 5 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 5 4 3 3 4 4 4 3 3 4 3 4 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek