GERİ DÖN

Yüksek Lisans Programları


LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ - BAHÇE BİTKİLERİ (Y.L.) (TEZLİ) - - YÜKSEK LİSANS



Program Tanıtımı

Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı yüksek lisans programı; 2019-2020 yılında eğitim ve öğretimine başlamıştır.

Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler Yüksek Lisans derecesi kazanırlar.

QF-EHEA: 2. Düzey; EQF-LLL : 7. Düzey

Tezli yüksek lisans programlarına başvuruda bulunacak adayların aşağıdaki koşulları sağlamış olması gerekir: a) Bir lisans diplomasına sahip olmaları, yabancı ülkelerdeki lisans programını bitirmiş Türk uyruklu öğrencilerin Yükseköğretim Kurulundan alacakları denklik belgesine de sahip olmaları gerekir ve lisans not ortalamasının 4.00 katsayı üzerinden en az 2.00 olması gerekir. b) ALES’ten başvurdukları programın puan türünde en az 55 tam puan almış olmaları gerekir. Uluslararası geçerliği olan lisansüstü giriş sınavı sonuçları bu Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre değerlendirilebilir. En az 55 ALES puanı sağlayarak lisansüstü eğitime başlamış ancak, herhangi bir anabilim dalı lisansüstü programından ilişiği kesilerek veya bir lisansüstü programı tamamlayarak yeniden başka bir programa başlamak isteyen öğrencilerden en fazla bir yarıyıl ara vererek başvuranlar için ALES koşulu aranmaz. c) Adaylar mülakatta 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Mülakatta, talep edilmişse, adayın sunduğu referans mektubu ve neden yüksek lisans yapmak istediğini, hedeflerini belirten kompozisyonu dikkate alınarak sözlü değerlendirme yapılır. d) Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde; ALES puanı, lisans not ortalaması ve mülakat sonucu değerlendirilir. Değerlendirmede ALES puanının % 50'si, lisans not ortalamasının % 20'si ve mülakat sonucunun % 30'u dikkate alınarak anabilim dalı akademik kurulu önerisi ve enstitü yönetim kurulu kararıyla en az toplam 65 puan alanlar arasında sıralama yapılır.

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrenciler, bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriğinin, YOBÜ'de verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili enstitü müdürlüğü tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.

Tezli yüksek lisans programı 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla en az yedi ders, bir seminer dersi, tez çalışması ve uzmanlık alan derslerinden oluşur. Seminer dersi, tez çalışması ve uzmanlık alan dersleri kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Tezli yüksek lisans programı bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla seminer dersi dâhil en az sekiz ders, tez çalışması ve uzmanlık alan dersleri olmak üzere toplam en az 120 AKTS kredisinden oluşur. Öğrenci, en geç danışman atanmasını izleyen dönemden itibaren her yarıyıl tez dönemi için kayıt yaptırmak zorundadır. Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır. Bu Yönetmelikte belirtilen mezuniyet için gerekli yükümlülüklerin tümünü yerine getiren öğrenciler en erken üç yarıyılda da mezun olabilirler.

Bahçe Bitkileri Bölümü Tezli Yüksek Lisans programının başlıca amacı; öğrencinin bilimsel araştırma yaparak bilgilere erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneğini kazanmasını sağlamaktır. Araştırma çalışması öğrenciye , bireysel beceri ve profesyonel bakış açısını tarımsal uygulamalarda etkin bir şekilde kullanabilme imkanı sağlayacaktır. Tez kanuları 3 kategoriye ayrılır: Meyve yetiştiriciliği ve ıslahı, Bağ yetiştiriciliği ve ıslahı, Sebze yetiştiriciliği ve ıslahı.

1 Bahçe Bitkileri alanında edinilen temel bilgileri uzmanlık düzeyinde geliştirmeyi,
2 Araştırmalarda arazi ve laboratuvar tekniklerinin kullanılarak yürütülmesini ve sonuçlandırılmasını
3 Mesleki bilgi ve becerilerin yanında, alanında uzmanlaşmış, mesleğini bilimsel, kültürel ve etik değerler çerçevesinde yapmayı
4 İş sağlığı, çevre koruma ve güvenliği tedbirlerini dikkate almayı
5 Toplum yararını gözeten mezunların yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlar.

Bahçe Bitkileri yüksek lisans programlarından mezun olanlar, bahçe bitkileri ürünlerinin yetiştiriciliği, çeşit ıslahı ve biyoteknolojisi, çeşit tescili, kontrol ve sertifikasyonu, ürün denetimi, tohum, fide ve fidan üretimi, ürünlerin değerlendirilmesi, muhafazası ve pazarlanması ile ithalat ihracatı aşamalarında faaliyet gösteren özel sektör veya kamu kurum ve kuruluşlarında, araştırma enstitülerinde istihdam edilebilir.

Tezli Yüksek Lisans programlarından mezun olanlar, doktora programlarına başvuruda bulunabilirler.

Harf notlarının katsayıları ve 100 puan üzerinden karşılıkları aşağıda gösterilmiştir. Katsayı Başarı Notu Başarı Derecesi (Yüksek Lisans) 100’lük Not Karşılığı 4,00 AA YT 100 - 93,00 3,70 AB YT 92,99 - 83,66 3,30 BA YT 83,65 - 76,66 3,00 BB YT 76,65 - 69,66 2,70 BC YZ 69,65 - 60,33 2,30 CB YZ 60,32 - 53,33 2,00 CC YZ 53,32 - 46.33 1,70 CD YZ 46,32 - 37,00 1,30 DC YZ 36,99 - 30,00 1,00 DD YZ 29,99 - 20,00 0,00 FF YZ 19,99 - 00,00 Bir öğrencinin bir yarıyılda/yılda aldığı derslerden (BB) 3,00 ve üstünde not aldığı dersler sayılır. Öğrenci, zorunlu derslerden başarılı olmak zorundadır. Başarısız olunan seçmeli dersler yerine farklı ders alınabilir.

Tezli yüksek lisans programları 21 ulusal krediden ve 120 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla en az yedi ders, bir seminer, diğer öğrenim etkinlikleri ve tez çalışmasından oluşur. 120 AKTS kredisinin 60 AKTS kredisi dersler ve seminerden, 60 AKTS kredisi de tez çalışmasını içeren uzmanlık alan derslerinden oluşur.

Tam Zamanlı

Doç. Dr. Aysen KOÇ E-mail: aysen.koc@yobu.edu.tr

Araştırma laboratuvarları, Seralar, Mantarhane, Aşılı asma fidanı üretim ünitesi, Gedikhasanlı ve Yerköy’de uygulama ve araştırma istasyonları mevcuttur. Bahçe Bitkileri Bölümünde eğitim ve araştırma laboratuvarı imkanları aşağıda sıralanmıştır. Öğrenci Laboratuvarı - 20 ışık mikroskobu - 10 stereo mikroskop Sitolojik Araştırma Laboratuvarı -1 CO2 inkübatörü -1 santrifüj - 1 etuv -1 deep freze -1 iklim dolabı -1 hot plate -1 trinoküler mikroskop Genel Biyoloji Laboratuvarı -1 soğutmalı inkübatör -1 hassas terazi -1 mikrotom -1 buzdolabı -1 pH metre (taşınabilir) -2 Penetrometre -1 Dijital kolormetre ve SPAD (Konica-Minolta) -1 Dijital Refraktometre -1 UV-VIS Spektrofotometre (Perkin Elmer) -1 Su Destilasyon Ünitesi -1 Ultra Distile Su Cihazı -15 Binoküler Mikroskop (öğrenci) -1 Kül Fırını -1 Hot Plate -1 Yaprak Alan Ölçer -1 RQ Metre (Merck) ve Kitleri -1 Trinoküler Mikroskop (Leica) -1 Dik Tip Otoklav -1 Sterilizator -1 Etüv -1 Karıştırıcılı Hot Plate -1 Su Banyosu -1 Deep Freeze (-80 °C) -1 Deep Freeze (Vestel, -20°C) -1 Analitik Terazi -1 Hassas Terazi -1 Mikro Santrifüj -1 Vorteks -1 Blender -1 Hacim Ölçer (Marvin) -1 Laminar Kabin -1 Speedy Test Apparatus (NIRS Otomatik distilasyon ünitesi, fırın, yem analizi) -1 pH Metre (Masaüstü) -1 Yağ Analizi (Soksalet) -1 Tohum nem ve yoğunluk ölçer -1 Flour Mill -1 Santrifüj -1 Otomatik pipet -1 Kolormetre (Konica Minolta CR 400) -1 EC-Metre (Jenway 70) -2 Trinoküler Sterio Mikroskop -1 Anthocyanin meter -1 Yaprak alan ölçer -1 pH Metre (Mettler Toledo)(Masaüstü) -1 ph Metre, EC metre (Taşınabilir) (Hanna) Ayrıca Gedikhasanlı mevkiinde Tarımsal Araştırma ve Demonstrasyon Merkezi bulunmaktadır. 70 da meyve, 10 da sebze, 10 da bağ, 2 da süs bitkileri ve 2 da örtüaltı alanı bulunan bu merkezde bir öğrenci laboratuvarı da bulunmaktadır. Bu laboratuvarda aşağıdaki ekipmanlar mevcuttur. 1- Traktör (New Holland) 1- Bahçe Traktörü (Kubota-2534) 2- Pulluk 1- Gübre atma makinası (Büyük Traktör için) 1- Çift diskli fırfır 2- Tarla İlaçlama Pülverizatörü 1- Masura hazırlama, malç serme, damla sulama serme makinası 1- Kombine Toprak İşleme (Büyük Traktör için) (Tırmık+ Diskaro+merdane) 2- Römork (Büyük Traktör için) 1- Pulluk (Bahçe Traktörü için) 1- Kazayağı 1- Rotavatör (Çapa makinası) 1- Burgu Makinası (Bahçe Traktörü için) 1- Motorlu Tırpan (Stihll-bıçaklı ve misinalı) 1- Sulama Zamanlayıcısı (Aqua Pro) 1- Sıcaklık ve Nem Kaydedici 1- Işık Ölçer ve Rüzgar Ölçer (El Cihazı)


Program Çıktıları

1 Bahçe Bitkilerinde biyoloji, fizyoloji, biyokimya, biyoteknoloji temelleri üzerinde ileri düzeyde özel uzmanlık bilgisi
2 Uzmanlık alanına uygun kaynaklarına ulaşabilme ve bunları amaca yönelik kullanabilme bilgisi
3 İncelediği makalelere dayalı olarak araştırma önerileri geliştirebilme becerisi
4 Alanla ilgili uluslararası makaleleri izleyecek düzeyde bir yabancı dili etkili kullanma becerisi
5 Alanında edindiği temel bilgileri uzmanlık düzeyinde geliştirme, derinleştirme, analitik düşünce yeteneği ile çözme becerisi
6 Bilimsel yöntemlere uygun olarak hipotez oluşturabilme ve buna göre araştırma kurgusu planlayabilme becerisi
7 Ulusal ve uluslararası projelerde bireysel ve ekiple çalışma becerisi
8 Uzmanlık alanında rapor hazırlama ve hazırladığı araştırma raporunu tartışma ve sunma becerisi
9 Uzmanlık alanında bilgi üretme ve ülkesel ve bölgesel sorunları izleme ve farkına varabilme yeteneği
10 Üst düzey düşünme becerilerini (eleştirel düşünme, problem çözme, yaratıcı düşünme, karar verme, yansıtma) kullanma yeteneği
11 Uzmanlığı ile ilgili sorunların çözümlenmesinde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözeterek denetleme ve yorumlama yeteneği

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BBYL501 Türkçe BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE ETİK Zorunlu 3 - - 5
BBYL598 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
BBYLSD-I Türkçe SEÇMELİ DERS GRUBU I Seçmeli 3 - - -
Toplam 14 0 0 15
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BBYL597 Türkçe SEMİNER Zorunlu - 2 - 5
BBYL598 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
BBYLSD-II Türkçe SEÇMELİ DERS GRUBU II Seçmeli 3 - - -
Toplam 11 2 0 15
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BBYL598 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
BBYL599 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - 1 - 20
Toplam 8 1 0 30
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BBYL598 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
BBYL599 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - 1 - 20
Toplam 8 1 0 30
BBYLSD-I - SEÇMELİ DERS GRUBU I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BBYL502 Türkçe BAHÇE BİTKİLERİ DENEME TEKNİĞİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL503 Türkçe MEYVE AĞAÇLARI FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL504 Türkçe BAHÇE ÜRÜNLERİNİN HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL505 Türkçe MEYVECİLİKTE BÜYÜMEYİ DÜZENLEYİCİLER, ETKİ MEKANİZMALARI VE KULLANIMLARI Seçmeli 3 - - 5
BBYL506 Türkçe MEYVE AĞAÇLARI DİNLENME FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL507 Türkçe GENETİK KAYNAKLARIN POTANSİYELİ VE MUHAFAZASI Seçmeli 3 - - 5
BBYL508 Türkçe YUMUŞAK VE SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVE TÜRLERİNDE YENİ GELİŞMELER Seçmeli 3 - - 5
BBYL509 Türkçe MEYVE SELEKSİYON KRİTERLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL510 Türkçe ÜZÜMSÜ MEYVE YETİŞTİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL511 Türkçe YENİ ÜZÜMSÜ MEYVE TÜRLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL512 Türkçe ORGANİK VE İYİ TARIM UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 5
BBYL513 Türkçe ÜZÜMSÜ MEYVELER ISLAHI Seçmeli 3 - - 5
BBYL514 Türkçe SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİNDE YENİ GELİŞMELER (KIŞLIK SEBZELER) I Seçmeli 3 - - 5
BBYL515 Türkçe TOHUM FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL516 Türkçe SEBZELERDE STRES FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL517 Türkçe KÜLTÜRÜ YAPILAN MANTAR TÜRLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL518 Türkçe YENİ NESİL BİTKİ HORMONLARI VE ETKİ MEKANİZMALARI Seçmeli 3 - - 5
BBYL519 Türkçe BAĞCILIKTA BÜYÜMEYİ DÜZENLEYİCİ MADDE UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 5
BBYL520 Türkçe BİTKİ EKSTRAKTLARI HAZIRLAMA METOTLARI Seçmeli 3 - - 5
BBYL521 Türkçe BAHÇE BİTKİLERİNDE TEMEL LABORATUVAR TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL522 Türkçe DOKU KÜLTÜRÜ TEKNİKLERİ VE BAĞCILIKTA UYGULAMA ALANLARI Seçmeli 3 - - 5
BBYL523 Türkçe TEMEL MOLEKÜLER GENETİK Seçmeli 3 - - 5
BBYL524 Türkçe BİYOTEKNOLOJİYE GİRİŞ Seçmeli 3 - - 5
BBYL525 Türkçe BAHÇE BİTKİLERİNDE GENETİK ESASLAR Seçmeli 3 - - 5
BBYL526 Türkçe BAHÇE BİTKİLERİ ISLAHINDA KULLANILAN MOLEKÜLER TEKNİKLER Seçmeli 3 - - 5
BBYL527 Türkçe MEYVE AĞAÇLARINDA BUDAMA VE TERBİYE SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL528 Türkçe MODERN MEYVECİLİKTE ANAÇ KULLANIMI VE ANAÇ-KALEM İLİŞKİLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL529 Türkçe ILIMAN İKLİM MEYVE TÜRLERİ ISLAHI Seçmeli 3 - - 5
BBYL530 Türkçe MEYVECİLİKTE ÇOĞALTMA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL531 Türkçe MEYVE AĞAÇLARI DÖLLENME BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL532 Türkçe MEYVECİLİKTE ANAÇLAR Seçmeli 3 - - 5
BBYL533 Türkçe BİTKİ GENETİK KAYNAKLARININ KORUNMASINDA YENİ TEKNOLOJİLER Seçmeli 3 - - 5
BBYL534 Türkçe ÜZÜMSÜ MEYVE TÜRLERİNDE YENİ GELİŞMELER Seçmeli 3 - - 5
BBYL535 Türkçe ORGANİK ÜZÜMSÜ MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL536 Türkçe ÜZÜMSÜ MEYVELERDE ÖRTÜALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL537 Türkçe SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİNDE YENİ GELİŞMELER (YAZLIK SEBZELER) II Seçmeli 3 - - 5
BBYL538 Türkçe SEBZECİLİKTE FİDE YETİŞTİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL539 Türkçe BİTKİ BÜYÜME DÜZENLEYİCİLERİN SEBZECİLİKTE KULLANIMI Seçmeli 3 - - 5
BBYL540 Türkçe MANTAR MİSELİ ÜRETİM TEKNİĞİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL541 Türkçe BAHÇE BİTKİLERİNDE STRES FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL542 Türkçe BİTKİ SEKONDER METABOLİTLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL543 Türkçe ASMA ISLAHI Seçmeli 3 - - 5
BBYL544 Türkçe AMPELOGRAFİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL545 Türkçe BAĞCILIKTA VERİM VE KALİTEYİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER Seçmeli 3 - - 5
BBYL546 Türkçe MEYVECİLİKTE İN VİTRO TEKNİKLERİN KULLANIMI Seçmeli 3 - - 5
BBYL547 Türkçe MOLEKÜLER GENETİK UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 5
BBYL548 Türkçe TOHUM VE GIDALARDA GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALARIN ANALİZİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL550 Türkçe SERT VE YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVELERDE ANAÇ KULLANIMI Seçmeli 3 - - 5
BBYL551 Türkçe ILIMAN İKLİM MEYVE AĞAÇLARINDA ABİYOTİK STRES FAKTÖRLERİNE KARŞI SAVUNMA MEKANİZMALARI Seçmeli 3 - - 5
BBYL552 Türkçe SERT KABUKLU MEYVE TÜRLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL553 Türkçe SERT KABUKLU MEYVE TÜRLERİ ISLAHI Seçmeli 3 - - 5
BBYL554 Türkçe YABANİ MEYVE TÜRLERİNİN ISLAHI VE KÜLTÜRE ALINMASI Seçmeli 3 - - 5
BBYL555 Türkçe ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL556 Türkçe ÜZÜMSÜ MEYVELERDE ÇOĞALTMA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL557 Türkçe TOPRAKSIZ TARIMDA YENİ GELİŞMELER Seçmeli 3 - - 5
BBYL558 Türkçe SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL559 Türkçe ASMA FİDANI ÜRETİM TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL560 Türkçe ÜZÜM ÇEŞİTLERİNİN DEĞERLENDİRME ŞEKİLLERİNE GÖRE TANIMLANMASI VE BAĞ BOZUM KRİTERLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL561 Türkçe MEYVE KALİTESİNİ ARTTIRAN FAKTÖRLER Seçmeli 3 - - 5
BBYL562 Türkçe BİTKİLERDE ALLELOPATİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL563 Türkçe BİTKİLERDE KROMATOGRAFİ TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL564 Türkçe BİTKİSEL ÜRÜNLERDE KALINTI VE ANALİZ TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL565 Türkçe BAHÇE ÜRÜNLERİNİN BİYOKİMYASI VE ANALİZ TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL566 Türkçe BİYOİNFORMATİĞE GİRİŞ Seçmeli 3 - - 5
BBYLSD-II - SEÇMELİ DERS GRUBU II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BBYL502 Türkçe BAHÇE BİTKİLERİ DENEME TEKNİĞİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL503 Türkçe MEYVE AĞAÇLARI FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL504 Türkçe BAHÇE ÜRÜNLERİNİN HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL505 Türkçe MEYVECİLİKTE BÜYÜMEYİ DÜZENLEYİCİLER, ETKİ MEKANİZMALARI VE KULLANIMLARI Seçmeli 3 - - 5
BBYL506 Türkçe MEYVE AĞAÇLARI DİNLENME FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL507 Türkçe GENETİK KAYNAKLARIN POTANSİYELİ VE MUHAFAZASI Seçmeli 3 - - 5
BBYL508 Türkçe YUMUŞAK VE SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVE TÜRLERİNDE YENİ GELİŞMELER Seçmeli 3 - - 5
BBYL509 Türkçe MEYVE SELEKSİYON KRİTERLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL510 Türkçe ÜZÜMSÜ MEYVE YETİŞTİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL511 Türkçe YENİ ÜZÜMSÜ MEYVE TÜRLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL512 Türkçe ORGANİK VE İYİ TARIM UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 5
BBYL513 Türkçe ÜZÜMSÜ MEYVELER ISLAHI Seçmeli 3 - - 5
BBYL514 Türkçe SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİNDE YENİ GELİŞMELER (KIŞLIK SEBZELER) I Seçmeli 3 - - 5
BBYL515 Türkçe TOHUM FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL516 Türkçe SEBZELERDE STRES FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL517 Türkçe KÜLTÜRÜ YAPILAN MANTAR TÜRLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL518 Türkçe YENİ NESİL BİTKİ HORMONLARI VE ETKİ MEKANİZMALARI Seçmeli 3 - - 5
BBYL519 Türkçe BAĞCILIKTA BÜYÜMEYİ DÜZENLEYİCİ MADDE UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 5
BBYL520 Türkçe BİTKİ EKSTRAKTLARI HAZIRLAMA METOTLARI Seçmeli 3 - - 5
BBYL521 Türkçe BAHÇE BİTKİLERİNDE TEMEL LABORATUVAR TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL522 Türkçe DOKU KÜLTÜRÜ TEKNİKLERİ VE BAĞCILIKTA UYGULAMA ALANLARI Seçmeli 3 - - 5
BBYL523 Türkçe TEMEL MOLEKÜLER GENETİK Seçmeli 3 - - 5
BBYL524 Türkçe BİYOTEKNOLOJİYE GİRİŞ Seçmeli 3 - - 5
BBYL525 Türkçe BAHÇE BİTKİLERİNDE GENETİK ESASLAR Seçmeli 3 - - 5
BBYL526 Türkçe BAHÇE BİTKİLERİ ISLAHINDA KULLANILAN MOLEKÜLER TEKNİKLER Seçmeli 3 - - 5
BBYL527 Türkçe MEYVE AĞAÇLARINDA BUDAMA VE TERBİYE SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL528 Türkçe MODERN MEYVECİLİKTE ANAÇ KULLANIMI VE ANAÇ-KALEM İLİŞKİLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL529 Türkçe ILIMAN İKLİM MEYVE TÜRLERİ ISLAHI Seçmeli 3 - - 5
BBYL530 Türkçe MEYVECİLİKTE ÇOĞALTMA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL531 Türkçe MEYVE AĞAÇLARI DÖLLENME BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL532 Türkçe MEYVECİLİKTE ANAÇLAR Seçmeli 3 - - 5
BBYL533 Türkçe BİTKİ GENETİK KAYNAKLARININ KORUNMASINDA YENİ TEKNOLOJİLER Seçmeli 3 - - 5
BBYL534 Türkçe ÜZÜMSÜ MEYVE TÜRLERİNDE YENİ GELİŞMELER Seçmeli 3 - - 5
BBYL535 Türkçe ORGANİK ÜZÜMSÜ MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL536 Türkçe ÜZÜMSÜ MEYVELERDE ÖRTÜALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL537 Türkçe SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİNDE YENİ GELİŞMELER (YAZLIK SEBZELER) II Seçmeli 3 - - 5
BBYL538 Türkçe SEBZECİLİKTE FİDE YETİŞTİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL539 Türkçe BİTKİ BÜYÜME DÜZENLEYİCİLERİN SEBZECİLİKTE KULLANIMI Seçmeli 3 - - 5
BBYL540 Türkçe MANTAR MİSELİ ÜRETİM TEKNİĞİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL541 Türkçe BAHÇE BİTKİLERİNDE STRES FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL542 Türkçe BİTKİ SEKONDER METABOLİTLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL543 Türkçe ASMA ISLAHI Seçmeli 3 - - 5
BBYL544 Türkçe AMPELOGRAFİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL545 Türkçe BAĞCILIKTA VERİM VE KALİTEYİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER Seçmeli 3 - - 5
BBYL546 Türkçe MEYVECİLİKTE İN VİTRO TEKNİKLERİN KULLANIMI Seçmeli 3 - - 5
BBYL547 Türkçe MOLEKÜLER GENETİK UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 5
BBYL548 Türkçe TOHUM VE GIDALARDA GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALARIN ANALİZİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL549 Türkçe FİLOGENETİK ANALİZ Seçmeli 3 - - 5
BBYL550 Türkçe SERT VE YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVELERDE ANAÇ KULLANIMI Seçmeli 3 - - 5
BBYL551 Türkçe ILIMAN İKLİM MEYVE AĞAÇLARINDA ABİYOTİK STRES FAKTÖRLERİNE KARŞI SAVUNMA MEKANİZMALARI Seçmeli 3 - - 5
BBYL552 Türkçe SERT KABUKLU MEYVE TÜRLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL553 Türkçe SERT KABUKLU MEYVE TÜRLERİ ISLAHI Seçmeli 3 - - 5
BBYL554 Türkçe YABANİ MEYVE TÜRLERİNİN ISLAHI VE KÜLTÜRE ALINMASI Seçmeli 3 - - 5
BBYL555 Türkçe ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL556 Türkçe ÜZÜMSÜ MEYVELERDE ÇOĞALTMA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL557 Türkçe TOPRAKSIZ TARIMDA YENİ GELİŞMELER Seçmeli 3 - - 5
BBYL558 Türkçe SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL559 Türkçe ASMA FİDANI ÜRETİM TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL560 Türkçe ÜZÜM ÇEŞİTLERİNİN DEĞERLENDİRME ŞEKİLLERİNE GÖRE TANIMLANMASI VE BAĞ BOZUM KRİTERLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL561 Türkçe MEYVE KALİTESİNİ ARTTIRAN FAKTÖRLER Seçmeli 3 - - 5
BBYL562 Türkçe BİTKİLERDE ALLELOPATİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL563 Türkçe BİTKİLERDE KROMATOGRAFİ TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL564 Türkçe BİTKİSEL ÜRÜNLERDE KALINTI VE ANALİZ TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL565 Türkçe BAHÇE ÜRÜNLERİNİN BİYOKİMYASI VE ANALİZ TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BBYL566 Türkçe BİYOİNFORMATİĞE GİRİŞ Seçmeli 3 - - 5