GERİ DÖN

Yüksek Lisans Programları


LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ - SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ (Y.L.) (TEZLİ) - - YÜKSEK LİSANS



Program Tanıtımı

Yozgat Bozok Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde kurulan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi tezli yüksek lisans programı, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçmiştir. Eğitim dili Türkçedir.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi tezli yüksek lisans programından mezun olan öğrenciler "SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BİLİM" yüksek lisans diploması alırlar.

Yüksek Lisans

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi veya Hukuk Fakültesi’nden; Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, Maliye, İktisat veya Hukuk Bölümlerinden lisans mezunu olmak. Son beş yılda yapılmış olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavına (ALES) girmiş olmak ve bu sınavdan Eşit Ağırlık puan türünden en az 55 puan almış olmak. Lisans mezuniyet not ortalamasında 4,00 üzerinden en az 2,00 veya muadili bir puana sahip olmak.

Bozok Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünün amacı, ulusal ve uluslararası düzeylerde gerçekleşen siyasal, sosyal ve ekonomik değişimleri anlayan, kültür ve medeniyet dairesi içerisinde ülkemizin inanç ve değerlerini, menfaat ve hedeflerini ön plana çıkaran uzmanlar yetiştirmektir. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü, Siyaset ve Sosyal Bilimler, Yönetim Bilimi ve Kentleşme ve Çevre Sorunları olmak üzere üç alt disiplini ihtiva etmektedir. Bu bağlamda, bölümümüz, hukuk, ekonomi, sosyoloji, tarih, coğrafya ve sosyal psikoloji gibi disiplinlere dirsek teması içerisindedir ve buna uygun olarak bölüm müfredatına sahiptir. Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı, bir bilim olarak siyaset mefhumunun hinterlandı içerisinde olan yer alan kavram, olay ve olguları, Türk ve dünya siyasetinde belirleyicilikleri ve etkileri üzerinden içerirken; Yönetim Bilimi Anabilim Dalı, devletin yerel ve ulusal yönetimler düzeyinde kamu örgütleri ile kamu politikalarının teşekkülü, yönetimi ve uygulanmasıyla ilgilenir. Dolayısıyla, disiplin, program yönetimini (planlama, karar verme, örgütlendirme, yönetme, uygulama ve değerlendirme) ve kaynak yönetimini (insan kaynakları yönetimi ve bütçe) içermektedir. Kentleşme ve Çevre Sorunları Anabilim Dalı ise, sosyoloji, hukuk ve siyaset ve sosyal bilimlerle dirsek teması içerisinde yerel ve ulusal düzeyde kentleşme sürecini ve politikalarını, ekoloji ve ekolojik sorunları ihtiva eden bir disiplindir.

1 Öğrencilerin lisans düzeyinde aldıkları eğitimi derinleştirmek, araştırma ve akademik iletişim becerilerini geliştirmek
2 Öğrencilerin alanında bilimsel araştırma yaparak bilgilere erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneğini kazanmasını ve alanın kuram ve yöntem sorunları üzerine bilgilerini derinleştirmesini sağlamak.
3 Türkiye ve dünya siyasetinde olup bitenleri daha iyi anlamalarına ve farklı alanlarda uzmanlaşmalarına imkan verecek analitik düşünme, araştırma ve problem çözme becerilerini geliştirmek.
4 Öğrencilerin akademik bilgi ve araştırma becerilerini kullanarak eleştirel bir bakış açısı kazanmalarnı sağlamak.

Siyaset Biliminin ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunları, Kamu, özel ve akademik alanlarda pek çok iş imkânına sahiptir. Kamu sektöründe, bakanlıkların, ilgili kamu kuruluşlarının ve kamu bankalarının merkez ve taşra örgütlerinde müfettiş yardımcılığı, uzman yardımcılığı, kaymakam adaylığı, denetçi yardımcılığı, stajyer kontrolörlük gibi A grubu kariyer meslek sahibi olabilirler. Bunun yanı sıra kamu sektöründe B grubu memur olma imkânına sahiplerdir. Özel sektörde ise, ulusal ve uluslararası şirketlerin finans - muhasebe, ticaret, ar-ge, insan kaynakları, pazarlama departmanlarında alt düzey görevlerden başlayarak orta ve üst düzey yöneticilik kademelerinde çalışma imkânları mevcuttur. Bununla beraber, özel bankalarda, servis görevlisi, uzman yardımcılığı ve müfettiş yardımcılığı gibi pozisyonlarda iş sahibi olabilirler. Akademik alanda ise, lisansüstü eğitim ve öğretime devam ederek, tercih ettiği eğitim alanına göre üniversitelerin araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi kadrolarında yer alabilirler.

Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bilimi dalında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında doktora dereceleri için başvuruda bulunabilir.

Sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersin ara sınav ve yarıyıl sonu sınav sonuçları sayısal puan ile gösterilir. Öğrencinin girmediği sınavların puanı sıfır (0)’dır. Buna göre; a) Ara sınav puan ortalaması, öğrencinin ara sınavlarda almış olduğu puanların toplamının yapılmış olan ara sınav sayısına bölünmesi ile belirlenir. Bu suretle bulunacak buçuklu sayı tam sayıya yükseltilir. b) Ham başarı puanı, yarıyıl veya yılsonu sınav puanının %60’ına, ara sınav(lar) puan ortalamasının %40’ının eklenmesi ile hesaplanır. Bu oranların hesabında kesirler aynen korunur, ancak ham başarı puanının hesabında buçuklu sayılar tam sayıya tamamlanır. c) Başarı notları; ham başarı puanları kullanılarak esasları Senato tarafından belirlenen bağıl değerlendirme yöntemiyle tespit edilir.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamış olması ve 4,00 üzerinden en az 2,00 genel not ortalamasına sahip olması gerekir.

Tam Zamanlı

Bölümdeki eğitim faaliyetleri ve akademik faaliyetler 3 adet doktor öğretim öğretim üyesi tarafından sağlanmaktadır. Fakültemizde bilgisayar temelli dersler için her biri 40'ar öğrenci kapasiteli 2 adet bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır.


[TemelAlanCiktisi]

Program Çıktıları
BİLGİ
BECERİLER
YETKİNLİKLER
Kuramsal Olgusal
Bilişsel Uygulamalı
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Öğrenme Yetkinliği
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alana Özgü Yetkinlik
1
2
1
2
3
1
2
3
1
1
2
3
4
1
2
3
4
Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, aynı veya farklı bir alandaki bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir.
Alanının ilişkili olduğu disiplinlerle etkileşimi açıklar.
Alana ilişkin bilgileri çalışanlar ve ekip arkadaşlarına aktarabilme becerisine sahiptir.
Alana ilişkin bilgileri analitik ve sistematik olarak analiz etme, yorumlama ve değerlendirme becerisine sahiptir.
Karar, uygulama ve davranışlarında alana ilişkin edindiği bilgileri kullanmak suretiyle verileri yorumlayabilme, analiz edebilme, sorunları tanımlayabilme ve çözüm önerileri getirebilme becerisine sahiptir.
Alana ilişkin uzmanlık gerektiren konularda bir çalışmayı bağımsız olarak gerçekleştirir.
Proje yürütücüsü ya da katılımcısı olarak proje hedeflerine uygun sorumluluk alır.
Örgüt/Kurum için vizyon, amaç ve hedef belirler.
Edindiği bilgi ve becerileri eleştirel olarak değerlendirir.
Alanı ile ilgili edindiği bilgi ve beceriler düzeyindeki düşüncelerini ve önerilerini ilgililere yazılı ve sözlü olarak aktarır.
Alana ilişkin çalışma yapanlarla iletişim kurar.
Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar.
Çalışma alanlarına ilişkin veri giriş ve analizlerini yapabilecek düzeyde bilgisayar yazılımı, bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır.
Örgüt/Kurum, iş ve toplumsal etik değerlere uygun davranır.
Örgütün/Kurumun paydaşlarıyla ilişkilerini analiz edebilme ve etkin biçimde yürütür.
Alana ilişkin yapılacak çalışmalarda özgünlük ve katkı sağlar.
Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir.

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

2021 MÜFREDATI

Program Çıktıları

1 Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, aynı veya farklı bir alandaki bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir.
2 Alanının ilişkili olduğu disiplinlerle etkileşimi açıklar.
3 Alana ilişkin bilgileri çalışanlar ve ekip arkadaşlarına aktarabilme becerisine sahiptir.
4 Alana ilişkin bilgileri analitik ve sistematik olarak analiz etme, yorumlama ve değerlendirme becerisine sahiptir.
5 Karar, uygulama ve davranışlarında alana ilişkin edindiği bilgileri kullanmak suretiyle verileri yorumlayabilme, analiz edebilme, sorunları tanımlayabilme ve çözüm önerileri getirebilme becerisine sahiptir.
6 Alana ilişkin uzmanlık gerektiren konularda bir çalışmayı bağımsız olarak gerçekleştirir.
7 Proje yürütücüsü ya da katılımcısı olarak proje hedeflerine uygun sorumluluk alır.
8 Örgüt/Kurum için vizyon, amaç ve hedef belirler.
9 Edindiği bilgi ve becerileri eleştirel olarak değerlendirir.
10 Alanı ile ilgili edindiği bilgi ve beceriler düzeyindeki düşüncelerini ve önerilerini ilgililere yazılı ve sözlü olarak aktarır.
11 Alana ilişkin çalışma yapanlarla iletişim kurar.
12 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar.
13 Çalışma alanlarına ilişkin veri giriş ve analizlerini yapabilecek düzeyde bilgisayar yazılımı, bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır.
14 Örgüt/Kurum, iş ve toplumsal etik değerlere uygun davranır.
15 Örgütün/Kurumun paydaşlarıyla ilişkilerini analiz edebilme ve etkin biçimde yürütür.
16 Alana ilişkin yapılacak çalışmalarda özgünlük ve katkı sağlar.
17 Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBK501. Türkçe BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ VE YAYIN ETİĞİ Zorunlu 3 - - 7
SBK503. Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ I Zorunlu 8 - - 6
SBKYYLSDG-I Türkçe SEÇMELİ DERS I Seçmeli 3 - - -
SSBK507. Türkçe BATI VE DOĞU ETKİLERİ PERSPEKTİFİNDE TÜRK İDARE TARİHİ Zorunlu 3 - - 6
SSBK511. Türkçe SİYASET TEORİSİ I Zorunlu 3 - - 6
SSBK519. Türkçe DEVLET TEORİSİ Zorunlu 3 - - 6
SSBK533. Türkçe KİMLİK VE MİLLİYETÇİLİK Zorunlu 3 - - 6
SSBK539 Türkçe TÜRK DİPLOMASİ TARİHİ Zorunlu 3 - - 6
Toplam 29 0 0 43
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBKYYLSDG-II Türkçe SEÇMELİ DERS II Seçmeli 3 - - -
SSBK502 Türkçe SEMİNER Zorunlu - 2 - 1
SSBK504 Türkçe UZMANLIK ALAN II Zorunlu 8 - - 5
SSBK550 Türkçe YÜKSEK LİSANS TEZİ II Zorunlu - - - 25
Toplam 11 2 0 31
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SSBK504 Türkçe UZMANLIK ALAN II Zorunlu 8 - - 5
SSBK550 Türkçe YÜKSEK LİSANS TEZİ II Zorunlu - - - 25
Toplam 8 0 0 30
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SSBK504 Türkçe UZMANLIK ALAN II Zorunlu 8 - - -
SSBK550 Türkçe YÜKSEK LİSANS TEZİ II Zorunlu - - - -
Toplam 8 0 0
SBKYYLSDG-I - SEÇMELİ DERS I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SSBK526 Türkçe YEREL YÖNETİMLERİN GÜNCEL SORUNLARI Seçmeli 3 - - 6
SSBK533 Türkçe KİMLİK VE MİLLİYETÇİLİK Seçmeli 3 - - 6
SSBK536 Türkçe TÜRK DIŞ POLTİKASI Seçmeli 3 - - 6
SBKYYLSDG-II - SEÇMELİ DERS II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SSBK506 Türkçe KAMU YÖNETİMİ DİSİPLİNİNDE NEO-LİBERAL DÖNEM VE YENİ YÖNETİM YAKLAŞIMLARI Seçmeli 3 - - 5
SSBK526 Türkçe YEREL YÖNETİMLERİN GÜNCEL SORUNLARI Seçmeli 3 - - 5
SSBK530 Türkçe TÜRKİYE VE TÜRK DÜNYASI Seçmeli 3 - - 5
SSBK533 Türkçe KİMLİK VE MİLLİYETÇİLİK Seçmeli 3 - - 6
SSBK536 Türkçe TÜRK DIŞ POLTİKASI Seçmeli 3 - - 6

2022 MÜFREDATI

Program Çıktıları

1 Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, aynı veya farklı bir alandaki bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir.
2 Alanının ilişkili olduğu disiplinlerle etkileşimi açıklar.
3 Alana ilişkin bilgileri çalışanlar ve ekip arkadaşlarına aktarabilme becerisine sahiptir.
4 Alana ilişkin bilgileri analitik ve sistematik olarak analiz etme, yorumlama ve değerlendirme becerisine sahiptir.
5 Karar, uygulama ve davranışlarında alana ilişkin edindiği bilgileri kullanmak suretiyle verileri yorumlayabilme, analiz edebilme, sorunları tanımlayabilme ve çözüm önerileri getirebilme becerisine sahiptir.
6 Alana ilişkin uzmanlık gerektiren konularda bir çalışmayı bağımsız olarak gerçekleştirir.
7 Proje yürütücüsü ya da katılımcısı olarak proje hedeflerine uygun sorumluluk alır.
8 Örgüt/Kurum için vizyon, amaç ve hedef belirler.
9 Edindiği bilgi ve becerileri eleştirel olarak değerlendirir.
10 Alanı ile ilgili edindiği bilgi ve beceriler düzeyindeki düşüncelerini ve önerilerini ilgililere yazılı ve sözlü olarak aktarır.
11 Alana ilişkin çalışma yapanlarla iletişim kurar.
12 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar.
13 Çalışma alanlarına ilişkin veri giriş ve analizlerini yapabilecek düzeyde bilgisayar yazılımı, bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır.
14 Örgüt/Kurum, iş ve toplumsal etik değerlere uygun davranır.
15 Örgütün/Kurumun paydaşlarıyla ilişkilerini analiz edebilme ve etkin biçimde yürütür.
16 Alana ilişkin yapılacak çalışmalarda özgünlük ve katkı sağlar.
17 Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBVKYL500 Türkçe BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE ETİK Zorunlu 3 - - 5
SBVKYL501 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
SBVKYLSDG-I Türkçe SEÇMELİ DERS GRUBU I Seçmeli 3 - - -
Toplam 14 0 0 15
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBVKYL501 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
SBVKYL505 Türkçe SEMİNER Zorunlu - 2 - 5
SBVKYLSDG-II Türkçe SEÇMELİ DERS GRUBU II Seçmeli 3 - - -
Toplam 11 2 0 15
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBVKYL501 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
SBVKYL506 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - 1 - 20
Toplam 8 1 0 30
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBVKYL501 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
SBVKYL506 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - 1 - 20
Toplam 8 1 0 30
SBVKYLSDG-I - SEÇMELİ DERS GRUBU I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBVKYL510 Türkçe ABD DIŞ POLİTİKASI Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL511 Türkçe AMERİKAN KAMU YÖNETİMİ: KÖKEN VE TEMEL YAPISAL UNSURLAR Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL512 Türkçe BATI VE DOĞU ETKİLERİ PERSPEKTİFİNDE TÜRK İDARE TARİHİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL513 Türkçe ÇAĞDAŞ DÜNYA TARİHİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL514 Türkçe ÇEVRE ETİĞİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL515 Türkçe ÇEVRESEL GÜVENLİK Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL516 Türkçe DEMOKRASİ TEORİLERİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL517 Türkçe DEVLET TEORİSİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL518 Türkçe EKOLOJİK DÜŞÜNCE Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL519 Türkçe KAMU YÖNETİMİ DİSİPLİNİNDE NEO-LİBERAL DÖNEM VE YENİ YÖNETİM YAKLAŞIMLARI Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL520 Türkçe KARŞILAŞTIRMALI KAMU YÖNETİMİ: AB ÜLKELERİNDE İDARİ TEŞKİLATLANMA Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL521 Türkçe KARŞILAŞTIRMALI SİYASET Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL522 Türkçe KARŞILAŞTIRMALI YEREL YÖNETİMLER Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL523 Türkçe KENT PLANLAMASI VE SORUNLARI Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL524 Türkçe KENT TEORİLERİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL525 Türkçe KENT VE SİYASET Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL526 Türkçe KİMLİK VE MİLLİYETÇİLİK Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL527 Türkçe KONUT VE GECEKONDU Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL528 Türkçe LATİN AMERİKA’DA SİYASET VE GÜNCEL SORUNLAR Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL529 Türkçe ORTADOĞU'DA SİYASET, DEVLET VE TOPLUM Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL530 Türkçe SİYASAL İDEOLOJİLER Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL531 Türkçe SİYASAL PARTİLER VE SEÇİM SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL532 Türkçe SİYASAL TEMSİL TEORİSİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL533 Türkçe SİYASET SOSYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL534 Türkçe SİYASET TEORİSİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL535 Türkçe SOSYAL BİLİMLER FELSEFESİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL536 Türkçe STRATEJİK DÜŞÜNCE Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL537 Türkçe STRATEJİK YÖNETİM VE LİDERLİK Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL538 Türkçe TOPLUMSAL HAREKETLER Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL539 Türkçe TÜRK DIŞ POLİTİKASI Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL540 Türkçe TÜRK DİPLOMASİ TARİHİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL541 Türkçe TÜRK KAMU PERSONEL SİSTEMİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL542 Türkçe TÜRK MODERNLEŞMESİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL543 Türkçe TÜRK MODERNLEŞMESİNDE KADIN Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL544 Türkçe TÜRKİYE'NİN ÇEVRE SORUNLARI Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL545 Türkçe TÜRKİYE VE TÜRK DÜNYASI Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL546 Türkçe TÜRKİYE’DE DEVLET VE TOPLUM Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL547 Türkçe TÜRKİYE'DE BÜYÜKŞEHİR YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL548 Türkçe YEREL SİYASET VE KADIN TEMSİLİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL549 Türkçe YEREL YÖNETİMLERİN GÜNCEL SORUNLARI Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL550 Türkçe YÖNETİM VE İŞ ANALİTİĞİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL551 Türkçe BÜROKRASİ KURAMLARI Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL552 Türkçe KAMU SEKTÖRÜNDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYLSDG-II - SEÇMELİ DERS GRUBU II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBVKYL513 Türkçe ÇAĞDAŞ DÜNYA TARİHİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL514 Türkçe ÇEVRE ETİĞİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL515 Türkçe ÇEVRESEL GÜVENLİK Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL516 Türkçe DEMOKRASİ TEORİLERİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL517 Türkçe DEVLET TEORİSİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL518 Türkçe EKOLOJİK DÜŞÜNCE Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL521 Türkçe KARŞILAŞTIRMALI SİYASET Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL522 Türkçe KARŞILAŞTIRMALI YEREL YÖNETİMLER Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL523 Türkçe KENT PLANLAMASI VE SORUNLARI Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL524 Türkçe KENT TEORİLERİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL525 Türkçe KENT VE SİYASET Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL526 Türkçe KİMLİK VE MİLLİYETÇİLİK Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL527 Türkçe KONUT VE GECEKONDU Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL528 Türkçe LATİN AMERİKA’DA SİYASET VE GÜNCEL SORUNLAR Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL529 Türkçe ORTADOĞU'DA SİYASET, DEVLET VE TOPLUM Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL530 Türkçe SİYASAL İDEOLOJİLER Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL531 Türkçe SİYASAL PARTİLER VE SEÇİM SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL532 Türkçe SİYASAL TEMSİL TEORİSİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL533 Türkçe SİYASET SOSYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL534 Türkçe SİYASET TEORİSİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL535 Türkçe SOSYAL BİLİMLER FELSEFESİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL536 Türkçe STRATEJİK DÜŞÜNCE Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL537 Türkçe STRATEJİK YÖNETİM VE LİDERLİK Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL538 Türkçe TOPLUMSAL HAREKETLER Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL539 Türkçe TÜRK DIŞ POLİTİKASI Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL540 Türkçe TÜRK DİPLOMASİ TARİHİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL541 Türkçe TÜRK KAMU PERSONEL SİSTEMİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL542 Türkçe TÜRK MODERNLEŞMESİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL543 Türkçe TÜRK MODERNLEŞMESİNDE KADIN Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL544 Türkçe TÜRKİYE'NİN ÇEVRE SORUNLARI Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL546 Türkçe TÜRKİYE’DE DEVLET VE TOPLUM Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL547 Türkçe TÜRKİYE'DE BÜYÜKŞEHİR YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL548 Türkçe YEREL SİYASET VE KADIN TEMSİLİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL549 Türkçe YEREL YÖNETİMLERİN GÜNCEL SORUNLARI Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL550 Türkçe YÖNETİM VE İŞ ANALİTİĞİ Seçmeli 3 - - 5
SBVKYL551 Türkçe BÜROKRASİ KURAMLARI Seçmeli 3 - - 5