GERİ DÖN

Yüksek Lisans Programları


LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ - BİYOLOJİ (Y.L.) (TEZLİ) - - YÜKSEK LİSANS



Program Tanıtımı

Biyoloji Anabilim Dalı, Bozok Üniversitesi, Fen Bilimlerine Enstitüsüne bağlı olarak 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında açılmış olup halen Bozok Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ne bağlı olarak eğitim programını sürdürmektedir.

Yüksek Lisans Derecesi

Yüksek Lisans Derecesi

Yüksek Lisans programına başvuru ve kabul şartları ile ilgili bilgilere https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=21510&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5 adresinden ulaşabilirsiniz.

Formal

Biyoloji alanında yüksek lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin en az 2 yarıyıl ders ve 2 yarıyıl tez döneminde eğitim görmeleri gerekmektedir. Tez dönemine geçebilmek için anabilim dalı semineri dersi hariç 24 krediden az olmamak koşuluyla en az sekiz adet ders alınması ve başarılması gerekir.

Anabilim Dalı bünyesinde Genel Biyoloji, Botanik, Zooloji, Hidrobiyoloji ve Moleküler Biyoloji olmak üzere beş bilim dalı mevcuttur. Biyoloji Anabilim Dalının temel hedefi, Biyoloji biliminin temel prensiplerini tanımlama, açıklama, uygulama, karar verebilme, öğretebilme bilgi ve becerisine sahip biyoloji yüksek lisans mezunu olarak kanunların sağladığı tüm yetki ve sorumlulukları taşıyan mezunlar yetiştirmektir.

1 Biyoloji ve alt bilim dalları ile ilgili bilgi birikimine ve bilimsel araştırma yeteneğine sahip olur.
2 Bilgiye erişebilme, değerlendirme ve yorumlama becerisi gelişmiştir.
3 Edindikleri bilgileri hayata uyarlayabilen ve bilim etiğini içselleştirir.
4 Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştiren bireylerdir.

Biyoloji Anabilim Dalının temel amacı, canlılarla doğrudan veya dolaylı olarak ilişkili her türlü konuda ve çalışma sahasında araştırma, inceleme, üretim, kontrol ve rapor düzenlemeye yetkili “Yüksek Biyolog” yetiştirmektir. Biyolog uzmanlık alanı ile ilgili olarak; sağlık hizmetleri veren kurum ve kuruluşlarda, tıbbi araştırma ve destek ünitelerinde, çevre koruma ve kontrol alanlarında, ekolojik planlama alanlarında, biyoteknoloji alanında, sucul ortamlarla ilgili araştırma ve üretim faaliyetlerinde, Milli Parklar ve Yaban Hayati Yöneticiliği alanlarında, biyoloji öğretimi ve program geliştirme faaliyetlerinde, ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) raporlarının hazırlanmasında, tarım ve ormancılık alanlarında, gıda kontrol laboratuarlarında, biyolojik arıtma tesislerinde, biyolojik ürün standartlarının belirlenmesinde, kriminoloji laboratuarlarında, Adli tıpta, kara, hava ve deniz gümrüklerinde, biyomedikal çalışma alanlarında, ilaç ve ilaç hammaddelerinin, kozmetik ürünlerinin üretimi ve kontrolü alanlarında, vektör canlıların kontrol çalışmalarında ve nükleer tesislerde çalışabilecek donanıma sahiptir. Biyoloji yüksek lisans programını bitirenler "yüksek biyolog" unvanı almaya hak kazanırlar. Biyologlar günümüzde yoğun olarak üniversitelerde akademisyen olarak, sağlık sektöründe, hidrobiyoloji araştırma merkezlerinde, Çevre ve Orman Bakanlığı’nda, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda, ÇED düzenleme yetkisi olan özel sektörde, ilaç ve besin endüstrisinde çalışmaktadırlar. Ayrıca, öğretmenlik sertifikası alanlar Milli Eğitim Bakanlığı’na veya özel sektöre bağlı orta dereceli okullarda ve dershanelerde öğretmenlik yapmaktadırlar.

Yüksek Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla doktora programlarında öğrenim görebilirler.

Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten (AA, 90-100), (BA, 85-89), (BB, 80-84), (CB, 75-79) ve (CC, 70-74) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. Seminer, tez çalışması, uzmanlık alan dersleri ve diğer kredisiz olarak alınan derslerde başarılı olan öğrencilere BL (başarılı), başarısız olan öğrencilere de BS (başarısız) notu verilir.

Anabilim Dalı Seminer dersinden başarılı olmak. Uzmanlık Alan Dersinden başarılı olmak. En az 8 adet ve 24 kredilik Anabilim Dalı yüksek lisans derslerinden başarılı olmak En az 2 yarıyıl yüksek lisans tez döneminde eğitim görmek ve başarılı olmak. Anabilim Dalı programında mevcut olan derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve yüksek lisans tezini başarı ile tamamlayan öğrencilere Biyoloji alanında yüksek lisans diploması verilir.

Tam Zamanlı

Adres : Bozok Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü, 66200, Yozgat Web Adresi : http://biyoloji.bozok.edu.tr/index.html Tel : 0 354 242 10 21 Faks : 0 354 242 10 22 Anabilim Dalı Başkanı : Prof. Dr. Halil Erhan EROĞLU AKTS/DS Koordinatörü: Prof. Dr. Hatice BAŞ

Eğitim-Öğretim planlarının öğrenciler için hedeflenen niteliklere uygunluğu her eğitim-öğretim dönemi öncesinde, yeni gelişmeler de göz önüne alınarak, değerlendirilmektedir. Anabilim Dalında şu anda 5 Laboratuara sahiptir 1) Eğitim-Öğretim amacıyla kullanılan Öğrenci Uygulama Laboratuarı 2) Sitogenetik Araştırma Laboratuarı 3) Herbaryum 4) Genel Biyoloji Araştırma Laboratuarı 5) Moleküler Biyoloji Araştırma Laboratuvarı


[TemelAlanCiktisi]

Program Çıktıları
BİLGİ
BECERİLER
YETKİNLİKLER
Kuramsal Olgusal
Bilişsel Uygulamalı
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Öğrenme Yetkinliği
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alana Özgü Yetkinlik
1
2
1
2
3
1
2
3
1
1
2
3
4
1
2
3
4
Bilimsel yöntemlerle biyoloji ile ilgili verileri kullanarak bilgi ve teoriyi geliştirebilme
Bilimsel makale okuma, anlama ve değerlendirebilme
Biyoloji alanında bilimsel literatüre katkı sağlamak amacıyla ulusal ya da uluslararası bir makale hazırlayabilme
Biyolojik teknolojileri eğitime, endüstriye, tarıma, sağlık ve çevre problemlerine uygulayabilme
Biyoloji konuları ile ilgili problemleri saptama, sentez yaparak problemlerin çözümüne yönelik hipotez kurma ve çeşitli gözlemsel ve deneysel yöntemler kullanarak hipotezi çözme becerisi kazanabilme.
Biyoloji alanındaki uygulamalarda, evrensel ve toplumsal değerlere duyarlı, ülke çıkarlarını gözeten, araştıran, üreten, etik ve sorumluluk sahibi bireyler olabilme
Alanı ile ilgili gerek laboratuvarda gerekse saha çalışmalarında yeterli tecrübe ve disiplin kazanabilme
Biyoloji alanında bilime yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem geliştiren ya da bilinen bir yöntemi, bir alana uygulayan özgün bir çalışma yapabilme
Biyolojinin belli alanlarında özelleşerek araştırma projesi tasarlama, tez hazırlama ve sonuçların değerlendirilmesi konusunda yeterlilik kazanabilme
Disiplinler arası çalışmalara katılabilme
Proje tabanlı çalışma yönünde tutum geliştirir.
Güncel gelişmeleri ve/veya kendi çalışmalarını, nicel ve nitel veriler ile destekleyerek alanındaki ve alan dışındaki gruplara, yazılı, sözlü, görsel ve uygulamalı olarak sistemli biçimde aktarır.
Bilgisayar ve bilişim teknolojilerini alan amaçları doğrultusunda ileri düzeyde kullanabilir.
Biyoloji alanındaki uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür.
Karmaşık sorunların çözümü için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirir ve sorumluluk alarak çözüm üretir.
Disiplinler arası çalışmalarda karşılaşılabilecek olası problemlere çözüm üretmede kullanabilme yetkinliği kazanır.

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

2021 MÜFREDATI

Program Çıktıları

1 Bilimsel yöntemlerle biyoloji ile ilgili verileri kullanarak bilgi ve teoriyi geliştirebilme
2 Bilimsel makale okuma, anlama ve değerlendirebilme
3 Biyoloji alanında bilimsel literatüre katkı sağlamak amacıyla ulusal ya da uluslararası bir makale hazırlayabilme
4 Biyolojik teknolojileri eğitime, endüstriye, tarıma, sağlık ve çevre problemlerine uygulayabilme
5 Biyoloji konuları ile ilgili problemleri saptama, sentez yaparak problemlerin çözümüne yönelik hipotez kurma ve çeşitli gözlemsel ve deneysel yöntemler kullanarak hipotezi çözme becerisi kazanabilme.
6 Biyoloji alanındaki uygulamalarda, evrensel ve toplumsal değerlere duyarlı, ülke çıkarlarını gözeten, araştıran, üreten, etik ve sorumluluk sahibi bireyler olabilme
7 Alanı ile ilgili gerek laboratuvarda gerekse saha çalışmalarında yeterli tecrübe ve disiplin kazanabilme
8 Biyoloji alanında bilime yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem geliştiren ya da bilinen bir yöntemi, bir alana uygulayan özgün bir çalışma yapabilme
9 Biyolojinin belli alanlarında özelleşerek araştırma projesi tasarlama, tez hazırlama ve sonuçların değerlendirilmesi konusunda yeterlilik kazanabilme
10 Disiplinler arası çalışmalara katılabilme
11 Proje tabanlı çalışma yönünde tutum geliştirir.
12 Güncel gelişmeleri ve/veya kendi çalışmalarını, nicel ve nitel veriler ile destekleyerek alanındaki ve alan dışındaki gruplara, yazılı, sözlü, görsel ve uygulamalı olarak sistemli biçimde aktarır.
13 Bilgisayar ve bilişim teknolojilerini alan amaçları doğrultusunda ileri düzeyde kullanabilir.
14 Biyoloji alanındaki uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür.
15 Karmaşık sorunların çözümü için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirir ve sorumluluk alarak çözüm üretir.
16 Disiplinler arası çalışmalarda karşılaşılabilecek olası problemlere çözüm üretmede kullanabilme yetkinliği kazanır.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BİY500. Türkçe SEMİNER Zorunlu - 2 - 2
BİY8XX Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 5
BİYSDG-I Türkçe SEÇMELİ DERS GRUBU I Seçmeli 3 - - -
Toplam 11 2 0 7
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BİY500 Türkçe SEMİNER Zorunlu - 2 - 2
BİY504 Türkçe BİYOLOJİDE ARAŞTIRMA VE SUNUM YÖNTEMLERİ Zorunlu 3 - - 6
BİYD9XX Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 5
BİYSDG-II Türkçe SEÇMELİ DERS GRUBU II Seçmeli 3 - - -
Toplam 14 2 0 13
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BİY597 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - - - 25
BİY8XX Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 5
Toplam 8 0 0 30
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BİY598 Türkçe TEZ CALISMASI Zorunlu - - - 25
BİY8XX Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 5
Toplam 8 0 0 30
BİYSDG-I - SEÇMELİ DERS GRUBU I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BİY501 Türkçe TOHUMLU BİTKİ SİSTEMATİĞİ UYGULAMALARI-I Seçmeli 3 - - 6
BİY502 Türkçe TOHUMLU BITKI SISTEMATIGI UYGULAMALARI-II Seçmeli 3 - - 6
BİY503 Türkçe TOHUMLU BİTKİ SİSTEMATİĞİ TERMİNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY503 Türkçe BİYOLOJİ Seçmeli 3 - - 6
BİY505 Türkçe TÜRKİYE'NİN ENDEMİK BİTKİLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY506 Türkçe TÜRKİYE’DE BİTKİ TAKSONOMİSİ TARİHİ Seçmeli 3 - - 6
BİY507 Türkçe ASTERACEAE TAKSONOMİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY507.701103 Türkçe ASTERACEAE TAKSONOMİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY508 Türkçe BİTKİLERDE VARYASYON Seçmeli 3 - - 6
BİY509 Türkçe BİTKİ SİTOGENETİĞİ Seçmeli 3 - - 6
BİY510 Türkçe REKOMBİNANT DNA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY511 Türkçe BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY512 Türkçe TURKIYE VEJETASYONU Seçmeli 3 - - 6
BİY513 Türkçe SİTOGENETİK Seçmeli 3 - - 6
BİY514 Türkçe TURKIYE MEMELILERI Seçmeli 3 - - 6
BİY515 Türkçe TAKSONOMİK ZOOLOJİNİN PRENSİPLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY516 Türkçe MIKROBIYAL GENETIK Seçmeli 3 - - 6
BİY517 Türkçe GENETİK TOKSİKOLOJİ Seçmeli 3 - - 6
BİY518 Türkçe BITKI EKOFIZYOLOJISI Seçmeli 3 - - 6
BİY519 Türkçe HİSTOPATOLOJİ Seçmeli 3 - - 6
BİY520 Türkçe BIYOLOJIK MUCADELE Seçmeli 3 - - 6
BİY521 Türkçe PROTEİNLERİ ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY522 Türkçe DOKU KÜLTÜR YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY523 Türkçe İLERİ ENTOMOLOJİ Seçmeli 3 - - 6
BİY524 Türkçe SİTOGENETİK YAZILIM KURALLARI Seçmeli 3 - - 6
BİY525 Türkçe ELEKTRON MİKROSKOP TEKNİKLERİ-I Seçmeli 3 - - 6
BİY526 Türkçe ELEKTRON MIKROSKOP TEKNIKLERI-II Seçmeli 3 - - 6
BİY527 Türkçe İLERİ HÜCRE BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY528 Türkçe TOKSIKOLOJI Seçmeli 3 - - 6
BİY529 Türkçe İLERİ MOLEKÜLER BİYOLOJİ-I Seçmeli 3 - - 6
BİY529.701103 Türkçe HİSTOPATOLOJİ Seçmeli 3 - - 6
BİY530 Türkçe İLERİ MOLOKÜLER BİYOLOJİ-II Seçmeli 3 - - 6
BİY531 Türkçe BİYOİNFORMATİK I Seçmeli 3 - - 6
BİY532 Türkçe BİYOİNFORMATİK II Seçmeli 3 - - 6
BİY533 Türkçe TEMEL MOLEKÜLER BİYOLOJİDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY534 Türkçe MOLEKÜLER BİYOLOJİDE KULLANILAN İLERİ YÖNTEMLER Seçmeli 3 - - 6
BİY535 Türkçe NÜKLEİK ASİTLERİN BİYOKİMYASI Seçmeli 3 - - 6
BİY536 Türkçe İLERİ MOLEKÜLER GENETİK Seçmeli 3 - - 6
BİY537 Türkçe GENOMLARIN MOLEKÜLER ANALİZİ Seçmeli 3 - - 6
BİY538 Türkçe GENOMLARIN MOLEKÜLER ANALİZİ Seçmeli 3 - - 6
BİY540 Türkçe MOLEKÜLER DÜZENLEME MEKANİZMALARI Seçmeli 3 - - 6
BİY541 Türkçe LİKENİKOL MANTARLAR BİYOLOJSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY542 Türkçe LİKENLERİN BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY543 Türkçe LİKENİKOL MANTARLARI BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY544 Türkçe LİKENLERİN BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY545 Türkçe LİKENOLOJİDE TAYİN VE İNCELEME YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY546 Türkçe BOTANİK TERMİNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY547 Türkçe PCR TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY548 Türkçe BÖCEK ÜREME FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY549 Türkçe BÖCEK PARAZİOİTLERİNİN İN-VİTRO KÜLTÜRLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY550 Türkçe BÖCEK EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY551 Türkçe EKONOMİK ENTOMOLOJİDE ÖZEL KONULAR Seçmeli 3 - - 6
BİY552 Türkçe CARYOPHYLLACEAE TAKSONOMİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY553 Türkçe İLERİ BÖCEK KİMYASI I Seçmeli 3 - - 6
BİY554 Türkçe İLERİ BÖCEK KİMYASI II Seçmeli 3 - - 6
BİY555 Türkçe SAĞLIK BİYOKİMYASI Seçmeli 3 - - 6
BİY556 Türkçe DOKU VE SİSTEM FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY557 Türkçe MOLEKÜLER METABOLİZMA Seçmeli 3 - - 6
BİY558 Türkçe İLERİ BÖCEK FİZYOLOJİSİ I Seçmeli 3 - - 6
BİY559 Türkçe İLERİ BÖCEK FİZYOLOJİSİ II Seçmeli 3 - - 6
BİY560 Türkçe İLERİ HÜCRE BİYOLOJİSİ I Seçmeli 3 - - 6
BİY561 Türkçe İLERİ HÜCRE BİYOLOJİSİ II Seçmeli 3 - - 6
BİY562 Türkçe İSKEMİ REPERFÜZYON HASARI Seçmeli 3 - - 6
BİY563 Türkçe BİYOLOJİK BOYALAR Seçmeli 3 - - 6
BİY564 Türkçe İSKEMİ REPERFÜZYON HASARI Seçmeli 3 - - 6
BİY565 Türkçe AKAROLOJİ Seçmeli 3 - - 6
BİY566 Türkçe AKAROLOJİDE SON GELİŞMELER Seçmeli 3 - - 6
BİY567 Türkçe TOPRAK ZOOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY568 Türkçe TOPRAK EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY569 Türkçe OMURGALI HAYVANLARIN KARŞILAŞTIRMALI ANATOMİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY570 Türkçe OMURGALI ÖRNEKLERİNİN TOPLANMASI HAZIRLANMASI VE KORUNMASI Seçmeli 3 - - 6
BİY571 Türkçe TATLI SU EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY572 Türkçe ALGAL BİYOTEKNOLOJİ Seçmeli 3 - - 6
BİY573 Türkçe SERBEST RADİKALLER VE ANTİOKSİDANLAR Seçmeli 3 - - 6
BİY574 Türkçe GÖL EKOSİSTEMLERİNDE ÖTROFİKASYON VE RESTORASYON Seçmeli 3 - - 6
BİY575 Türkçe ÖZEL HİSTOLOJİ Seçmeli 3 - - 6
BİY576 Türkçe TEMEL BİYOLOJİK PSİKOLOJİ Seçmeli 3 - - 6
BİY578 Türkçe BÜYÜME FAKTÖRLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİYSDG-II - SEÇMELİ DERS GRUBU II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BİY501 Türkçe TOHUMLU BİTKİ SİSTEMATİĞİ UYGULAMALARI-I Seçmeli 3 - - 6
BİY502 Türkçe TOHUMLU BITKI SISTEMATIGI UYGULAMALARI-II Seçmeli 3 - - 6
BİY503 Türkçe TOHUMLU BİTKİ SİSTEMATİĞİ TERMİNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY503 Türkçe BİYOLOJİ Seçmeli 3 - - 6
BİY505 Türkçe TÜRKİYE'NİN ENDEMİK BİTKİLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY506 Türkçe TÜRKİYE’DE BİTKİ TAKSONOMİSİ TARİHİ Seçmeli 3 - - 6
BİY507 Türkçe ASTERACEAE TAKSONOMİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY507.701103 Türkçe ASTERACEAE TAKSONOMİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY508 Türkçe BİTKİLERDE VARYASYON Seçmeli 3 - - 6
BİY509 Türkçe BİTKİ SİTOGENETİĞİ Seçmeli 3 - - 6
BİY510 Türkçe REKOMBİNANT DNA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY511 Türkçe BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY512 Türkçe TURKIYE VEJETASYONU Seçmeli 3 - - 6
BİY513 Türkçe SİTOGENETİK Seçmeli 3 - - 6
BİY514 Türkçe TURKIYE MEMELILERI Seçmeli 3 - - 6
BİY515 Türkçe TAKSONOMİK ZOOLOJİNİN PRENSİPLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY516 Türkçe MIKROBIYAL GENETIK Seçmeli 3 - - 6
BİY517 Türkçe GENETİK TOKSİKOLOJİ Seçmeli 3 - - 6
BİY518 Türkçe BITKI EKOFIZYOLOJISI Seçmeli 3 - - 6
BİY519 Türkçe HİSTOPATOLOJİ Seçmeli 3 - - 6
BİY520 Türkçe BIYOLOJIK MUCADELE Seçmeli 3 - - 6
BİY521 Türkçe PROTEİNLERİ ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY522 Türkçe DOKU KÜLTÜR YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY523 Türkçe İLERİ ENTOMOLOJİ Seçmeli 3 - - 6
BİY524 Türkçe SİTOGENETİK YAZILIM KURALLARI Seçmeli 3 - - 6
BİY525 Türkçe ELEKTRON MİKROSKOP TEKNİKLERİ-I Seçmeli 3 - - 6
BİY526 Türkçe ELEKTRON MIKROSKOP TEKNIKLERI-II Seçmeli 3 - - 6
BİY527 Türkçe İLERİ HÜCRE BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY528 Türkçe TOKSIKOLOJI Seçmeli 3 - - 6
BİY529 Türkçe İLERİ MOLEKÜLER BİYOLOJİ-I Seçmeli 3 - - 6
BİY530 Türkçe İLERİ MOLOKÜLER BİYOLOJİ-II Seçmeli 3 - - 6
BİY531 Türkçe BİYOİNFORMATİK I Seçmeli 3 - - 6
BİY532 Türkçe BİYOİNFORMATİK II Seçmeli 3 - - 6
BİY533 Türkçe TEMEL MOLEKÜLER BİYOLOJİDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY534 Türkçe MOLEKÜLER BİYOLOJİDE KULLANILAN İLERİ YÖNTEMLER Seçmeli 3 - - 6
BİY535 Türkçe NÜKLEİK ASİTLERİN BİYOKİMYASI Seçmeli 3 - - 6
BİY536 Türkçe İLERİ MOLEKÜLER GENETİK Seçmeli 3 - - 6
BİY537 Türkçe GENOMLARIN MOLEKÜLER ANALİZİ Seçmeli 3 - - 6
BİY538 Türkçe GENOMLARIN MOLEKÜLER ANALİZİ Seçmeli 3 - - 6
BİY540 Türkçe MOLEKÜLER DÜZENLEME MEKANİZMALARI Seçmeli 3 - - 6
BİY541 Türkçe LİKENİKOL MANTARLAR BİYOLOJSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY542 Türkçe LİKENLERİN BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY543 Türkçe LİKENİKOL MANTARLARI BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY544 Türkçe LİKENLERİN BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY545 Türkçe LİKENOLOJİDE TAYİN VE İNCELEME YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY546 Türkçe BOTANİK TERMİNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY547 Türkçe PCR TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY548 Türkçe BÖCEK ÜREME FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY549 Türkçe BÖCEK PARAZİOİTLERİNİN İN-VİTRO KÜLTÜRLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY550 Türkçe BÖCEK EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY551 Türkçe EKONOMİK ENTOMOLOJİDE ÖZEL KONULAR Seçmeli 3 - - 6
BİY552 Türkçe CARYOPHYLLACEAE TAKSONOMİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY553 Türkçe İLERİ BÖCEK KİMYASI I Seçmeli 3 - - 6
BİY554 Türkçe İLERİ BÖCEK KİMYASI II Seçmeli 3 - - 6
BİY555 Türkçe SAĞLIK BİYOKİMYASI Seçmeli 3 - - 6
BİY556 Türkçe DOKU VE SİSTEM FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY557 Türkçe MOLEKÜLER METABOLİZMA Seçmeli 3 - - 6
BİY558 Türkçe İLERİ BÖCEK FİZYOLOJİSİ I Seçmeli 3 - - 6
BİY559 Türkçe İLERİ BÖCEK FİZYOLOJİSİ II Seçmeli 3 - - 6
BİY560 Türkçe İLERİ HÜCRE BİYOLOJİSİ I Seçmeli 3 - - 6
BİY561 Türkçe İLERİ HÜCRE BİYOLOJİSİ II Seçmeli 3 - - 6
BİY562 Türkçe İSKEMİ REPERFÜZYON HASARI Seçmeli 3 - - 6
BİY563 Türkçe BİYOLOJİK BOYALAR Seçmeli 3 - - 6
BİY564 Türkçe İSKEMİ REPERFÜZYON HASARI Seçmeli 3 - - 6
BİY565 Türkçe AKAROLOJİ Seçmeli 3 - - 6
BİY566 Türkçe AKAROLOJİDE SON GELİŞMELER Seçmeli 3 - - 6
BİY567 Türkçe TOPRAK ZOOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY568 Türkçe TOPRAK EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY569 Türkçe OMURGALI HAYVANLARIN KARŞILAŞTIRMALI ANATOMİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY570 Türkçe OMURGALI ÖRNEKLERİNİN TOPLANMASI HAZIRLANMASI VE KORUNMASI Seçmeli 3 - - 6
BİY571 Türkçe TATLI SU EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY572 Türkçe ALGAL BİYOTEKNOLOJİ Seçmeli 3 - - 6
BİY573 Türkçe SERBEST RADİKALLER VE ANTİOKSİDANLAR Seçmeli 3 - - 6
BİY574 Türkçe GÖL EKOSİSTEMLERİNDE ÖTROFİKASYON VE RESTORASYON Seçmeli 3 - - 6
BİY-574 Türkçe BÜYÜME FAKTÖRLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY575 Türkçe ÖZEL HİSTOLOJİ Seçmeli 3 - - 6
BİY-577 Türkçe BALIK EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY-578 Türkçe EKOLOJİK VERİERİN ANALİZ TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 6

2022 MÜFREDATI

Program Çıktıları

1 Bilimsel yöntemlerle biyoloji ile ilgili verileri kullanarak bilgi ve teoriyi geliştirebilme
2 Bilimsel makale okuma, anlama ve değerlendirebilme
3 Biyoloji alanında bilimsel literatüre katkı sağlamak amacıyla ulusal ya da uluslararası bir makale hazırlayabilme
4 Biyolojik teknolojileri eğitime, endüstriye, tarıma, sağlık ve çevre problemlerine uygulayabilme
5 Biyoloji konuları ile ilgili problemleri saptama, sentez yaparak problemlerin çözümüne yönelik hipotez kurma ve çeşitli gözlemsel ve deneysel yöntemler kullanarak hipotezi çözme becerisi kazanabilme.
6 Biyoloji alanındaki uygulamalarda, evrensel ve toplumsal değerlere duyarlı, ülke çıkarlarını gözeten, araştıran, üreten, etik ve sorumluluk sahibi bireyler olabilme
7 Alanı ile ilgili gerek laboratuvarda gerekse saha çalışmalarında yeterli tecrübe ve disiplin kazanabilme
8 Biyoloji alanında bilime yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem geliştiren ya da bilinen bir yöntemi, bir alana uygulayan özgün bir çalışma yapabilme
9 Biyolojinin belli alanlarında özelleşerek araştırma projesi tasarlama, tez hazırlama ve sonuçların değerlendirilmesi konusunda yeterlilik kazanabilme
10 Disiplinler arası çalışmalara katılabilme
11 Proje tabanlı çalışma yönünde tutum geliştirir.
12 Güncel gelişmeleri ve/veya kendi çalışmalarını, nicel ve nitel veriler ile destekleyerek alanındaki ve alan dışındaki gruplara, yazılı, sözlü, görsel ve uygulamalı olarak sistemli biçimde aktarır.
13 Bilgisayar ve bilişim teknolojilerini alan amaçları doğrultusunda ileri düzeyde kullanabilir.
14 Biyoloji alanındaki uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür.
15 Karmaşık sorunların çözümü için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirir ve sorumluluk alarak çözüm üretir.
16 Disiplinler arası çalışmalarda karşılaşılabilecek olası problemlere çözüm üretmede kullanabilme yetkinliği kazanır.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BYL503 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
BYL504 Türkçe BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE ETİK Zorunlu 3 - - 5
BYLSDG-I Türkçe SEÇMELİ DERS GRUBU I Seçmeli 3 - - -
Toplam 14 0 0 15
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BYL500 Türkçe SEMİNER Zorunlu - 2 - 5
BYL503 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
BYLSDG-II Türkçe SEÇMELİ DERS GRUBU II Seçmeli 3 - - -
Toplam 11 2 0 15
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BYL501 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - 1 - 20
BYL503 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
Toplam 8 1 0 30
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BYL501 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - 1 - 20
BYL503 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
Toplam 8 1 0 30
BYLSDG-I - SEÇMELİ DERS GRUBU I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BYL505 Türkçe TOHUMLU BİTKİ SİSTEMATİĞİ UYGULAMALARI-I Seçmeli 3 - - 5
BYL506 Türkçe TOHUMLU BİTKİ SİSTEMATİĞİ UYGULAMALARI-II Seçmeli 3 - - 5
BYL507 Türkçe TOHUMLU BİTKİ SİSTEMATİĞİ TERMİNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL508 Türkçe TÜRKİYE’NİN ENDEMİK BİTKİLERİ Seçmeli 3 - - 5
BYL509 Türkçe TÜRKİYE’DE BİTKİ TAKSONOMİSİ TARİHİ Seçmeli 3 - - 5
BYL510 Türkçe ASTERACEAE TAKSONOMİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL511 Türkçe BİTKİLERDE VARYASYON Seçmeli 3 - - 5
BYL512 Türkçe BİTKİ SİTOGENETİĞİ Seçmeli 3 - - 5
BYL513 Türkçe REKOMBİNANT DNA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BYL514 Türkçe BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL515 Türkçe TÜRKİYE VEJETASYONU Seçmeli 3 - - 5
BYL516 Türkçe İLERİ SİTOGENETİK Seçmeli 3 - - 5
BYL517 Türkçe TÜRKİYE MEMELİLERİ Seçmeli 3 - - 5
BYL518 Türkçe TAKSONOMİK ZOOLOJİNİN PRENSİPLERİ Seçmeli 3 - - 5
BYL519 Türkçe MİKROBİYAL GENETİK Seçmeli 3 - - 5
BYL520 Türkçe GENETİK TOKSİKOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BYL521 Türkçe BİTKİ EKOFİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL522 Türkçe HİSTOPATOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BYL523 Türkçe BİYOLOJİK MÜCADELE Seçmeli 3 - - 5
BYL524 Türkçe PROTEİNLERİ ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
BYL525 Türkçe DOKU KÜLTÜR YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
BYL526 Türkçe İLERİ ENTOMOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BYL527 Türkçe ELEKTRON MİKROSKOP TEKNİKLERİ-I Seçmeli 3 - - 5
BYL528 Türkçe ELEKTRON MİKROSKOP TEKNİKLERİ-II Seçmeli 3 - - 5
BYL529 Türkçe SİTOGENETİK YAZILIM KURALLARI Seçmeli 3 - - 5
BYL530 Türkçe İLERİ HÜCRE BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL531 Türkçe İLERİ TOKSİKOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BYL532 Türkçe İLERİ BİYOİNFORMATİK Seçmeli 3 - - 5
BYL533 Türkçe İLERİ MOLEKÜLER BİYOLOJİ-I Seçmeli 3 - - 5
BYL534 Türkçe İLERİ MOLEKÜLER BİYOLOJİ-II Seçmeli 3 - - 5
BYL535 Türkçe TEMEL MOLEKÜLER BİYOLOJİDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
BYL536 Türkçe MOLEKÜLER BİYOLOJİDE KULLANILAN YÖNTEMLER Seçmeli 3 - - 5
BYL537 Türkçe NÜKLEİK ASİTLERİN BİYOKİMYASI Seçmeli 3 - - 5
BYL538 Türkçe İLERİ MOLEKÜLER GENETİK Seçmeli 3 - - 5
BYL539 Türkçe BÖCEK MOLEKÜLER BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL540 Türkçe GENOMLARIN MOLEKÜLER ANALİZİ Seçmeli 3 - - 5
BYL541 Türkçe MOLEKÜLER DÜZENLEME MEKANİZMALARI Seçmeli 3 - - 5
BYL542 Türkçe İLERİ MİKOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BYL543 Türkçe LİKEN SİSTEMATİĞİ Seçmeli 3 - - 5
BYL544 Türkçe LİKENİKOL MANTARLAR BİYOLOJSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL545 Türkçe LİKENLERİN BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL546 Türkçe LİKENOLOJİDE TAYIN VE INCELEME YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
BYL547 Türkçe BOTANİK TERMİNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL548 Türkçe PCR TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BYL549 Türkçe BÖCEK ÜREME FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL550 Türkçe BÖCEK PARAZİOİTLERİNİN İN-VİTRO KÜLTÜRLERİ Seçmeli 3 - - 5
BYL551 Türkçe BÖCEK EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL552 Türkçe EKONOMİK ENTOMOLOJİDE ÖZEL KONULAR Seçmeli 3 - - 5
BYL553 Türkçe İLERİ BÖCEK KİMYASI I Seçmeli 3 - - 5
BYL554 Türkçe İLERİ BÖCEK KİMYASI II Seçmeli 3 - - 5
BYL555 Türkçe CARYOPHYLACEAE TAKSONOMİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL556 Türkçe SAĞLIK BİYOKİMYASI Seçmeli 3 - - 5
BYL557 Türkçe DOKU VE SİSTEM FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL558 Türkçe MOLEKÜLER METABOKLİZMA Seçmeli 3 - - 5
BYL559 Türkçe İLERİ BÖCEK FİZYOLOJİSİ I Seçmeli 3 - - 5
BYL560 Türkçe İLERİ BÖCEK FİZYOLOJİSİ II Seçmeli 3 - - 5
BYL561 Türkçe İLERİ HÜCRE BİYOLOJİSİ I Seçmeli 3 - - 5
BYL562 Türkçe İLERİ HÜCRE BİYOLOJİSİ II Seçmeli 3 - - 5
BYL563 Türkçe IŞIK MİKROSKOBU Seçmeli 3 - - 5
BYL564 Türkçe BİYOLOJİK BOYALAR Seçmeli 3 - - 5
BYL565 Türkçe İSKEMİ REPERFÜZYON HASARI Seçmeli 3 - - 5
BYL566 Türkçe TOPRAK ZOOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL567 Türkçe TOPRAK EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL568 Türkçe OMURGALI HAVANLARIN KARŞILAŞTIRMALI ANATOMİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL569 Türkçe OMURGALI ÖRNEKLERİN TOPLANMASI HAZIRLANMASI VE KORUNMASI Seçmeli 3 - - 5
BYL570 Türkçe TATLI SU EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL571 Türkçe ALGAL BİYOTEKNOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BYL572 Türkçe ALGAL TAKSONOMİ VE TOKSİKOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BYL573 Türkçe GÖL EKOSİSTEMLERİNDE ÖTROFİKASYON VE RESTORASYON Seçmeli 3 - - 5
BYL574 Türkçe İLERİ EKOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BYL575 Türkçe TEMEL BİYOLOJİK PSİKOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BYL576 Türkçe SERBEST RADİKALLER VE ANTİOKSİDANLAR Seçmeli 3 - - 5
BYL577 Türkçe BÜYÜME FAKTÖRLERİ Seçmeli 3 - - 5
BYL578 Türkçe ÖZEL HİSTOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BYL579 Türkçe BALIK EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL580 Türkçe İLERİ POPULASYON DİNAMİĞİ Seçmeli 3 - - 5
BYL581 Türkçe SUCUL TROFİK EKOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BYL582 Türkçe EKOLOJIK VERILERIN ANALIZ TEKNIKLERI Seçmeli 3 - - 5
BYLSDG-II - SEÇMELİ DERS GRUBU II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BYL505 Türkçe TOHUMLU BİTKİ SİSTEMATİĞİ UYGULAMALARI-I Seçmeli 3 - - 5
BYL506 Türkçe TOHUMLU BİTKİ SİSTEMATİĞİ UYGULAMALARI-II Seçmeli 3 - - 5
BYL507 Türkçe TOHUMLU BİTKİ SİSTEMATİĞİ TERMİNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL508 Türkçe TÜRKİYE’NİN ENDEMİK BİTKİLERİ Seçmeli 3 - - 5
BYL509 Türkçe TÜRKİYE’DE BİTKİ TAKSONOMİSİ TARİHİ Seçmeli 3 - - 5
BYL510 Türkçe ASTERACEAE TAKSONOMİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL511 Türkçe BİTKİLERDE VARYASYON Seçmeli 3 - - 5
BYL512 Türkçe BİTKİ SİTOGENETİĞİ Seçmeli 3 - - 5
BYL513 Türkçe REKOMBİNANT DNA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BYL514 Türkçe BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL515 Türkçe TÜRKİYE VEJETASYONU Seçmeli 3 - - 5
BYL516 Türkçe İLERİ SİTOGENETİK Seçmeli 3 - - 5
BYL517 Türkçe TÜRKİYE MEMELİLERİ Seçmeli 3 - - 5
BYL518 Türkçe TAKSONOMİK ZOOLOJİNİN PRENSİPLERİ Seçmeli 3 - - 5
BYL519 Türkçe MİKROBİYAL GENETİK Seçmeli 3 - - 5
BYL520 Türkçe GENETİK TOKSİKOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BYL521 Türkçe BİTKİ EKOFİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL522 Türkçe HİSTOPATOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BYL523 Türkçe BİYOLOJİK MÜCADELE Seçmeli 3 - - 5
BYL524 Türkçe PROTEİNLERİ ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
BYL525 Türkçe DOKU KÜLTÜR YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
BYL526 Türkçe İLERİ ENTOMOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BYL527 Türkçe ELEKTRON MİKROSKOP TEKNİKLERİ-I Seçmeli 3 - - 5
BYL528 Türkçe ELEKTRON MİKROSKOP TEKNİKLERİ-II Seçmeli 3 - - 5
BYL529 Türkçe SİTOGENETİK YAZILIM KURALLARI Seçmeli 3 - - 5
BYL530 Türkçe İLERİ HÜCRE BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL531 Türkçe İLERİ TOKSİKOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BYL532 Türkçe İLERİ BİYOİNFORMATİK Seçmeli 3 - - 5
BYL533 Türkçe İLERİ MOLEKÜLER BİYOLOJİ-I Seçmeli 3 - - 5
BYL534 Türkçe İLERİ MOLEKÜLER BİYOLOJİ-II Seçmeli 3 - - 5
BYL535 Türkçe TEMEL MOLEKÜLER BİYOLOJİDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
BYL536 Türkçe MOLEKÜLER BİYOLOJİDE KULLANILAN YÖNTEMLER Seçmeli 3 - - 5
BYL537 Türkçe NÜKLEİK ASİTLERİN BİYOKİMYASI Seçmeli 3 - - 5
BYL538 Türkçe İLERİ MOLEKÜLER GENETİK Seçmeli 3 - - 5
BYL539 Türkçe BÖCEK MOLEKÜLER BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL540 Türkçe GENOMLARIN MOLEKÜLER ANALİZİ Seçmeli 3 - - 5
BYL541 Türkçe MOLEKÜLER DÜZENLEME MEKANİZMALARI Seçmeli 3 - - 5
BYL542 Türkçe İLERİ MİKOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BYL543 Türkçe LİKEN SİSTEMATİĞİ Seçmeli 3 - - 5
BYL544 Türkçe LİKENİKOL MANTARLAR BİYOLOJSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL545 Türkçe LİKENLERİN BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL546 Türkçe LİKENOLOJİDE TAYIN VE INCELEME YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
BYL547 Türkçe BOTANİK TERMİNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL548 Türkçe PCR TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BYL549 Türkçe BÖCEK ÜREME FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL550 Türkçe BÖCEK PARAZİOİTLERİNİN İN-VİTRO KÜLTÜRLERİ Seçmeli 3 - - 5
BYL551 Türkçe BÖCEK EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL552 Türkçe EKONOMİK ENTOMOLOJİDE ÖZEL KONULAR Seçmeli 3 - - 5
BYL553 Türkçe İLERİ BÖCEK KİMYASI I Seçmeli 3 - - 5
BYL554 Türkçe İLERİ BÖCEK KİMYASI II Seçmeli 3 - - 5
BYL555 Türkçe CARYOPHYLACEAE TAKSONOMİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL556 Türkçe SAĞLIK BİYOKİMYASI Seçmeli 3 - - 5
BYL557 Türkçe DOKU VE SİSTEM FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL558 Türkçe MOLEKÜLER METABOKLİZMA Seçmeli 3 - - 5
BYL559 Türkçe İLERİ BÖCEK FİZYOLOJİSİ I Seçmeli 3 - - 5
BYL560 Türkçe İLERİ BÖCEK FİZYOLOJİSİ II Seçmeli 3 - - 5
BYL561 Türkçe İLERİ HÜCRE BİYOLOJİSİ I Seçmeli 3 - - 5
BYL562 Türkçe İLERİ HÜCRE BİYOLOJİSİ II Seçmeli 3 - - 5
BYL563 Türkçe IŞIK MİKROSKOBU Seçmeli 3 - - 5
BYL564 Türkçe BİYOLOJİK BOYALAR Seçmeli 3 - - 5
BYL565 Türkçe İSKEMİ REPERFÜZYON HASARI Seçmeli 3 - - 5
BYL566 Türkçe TOPRAK ZOOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL567 Türkçe TOPRAK EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL568 Türkçe OMURGALI HAVANLARIN KARŞILAŞTIRMALI ANATOMİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL569 Türkçe OMURGALI ÖRNEKLERİN TOPLANMASI HAZIRLANMASI VE KORUNMASI Seçmeli 3 - - 5
BYL570 Türkçe TATLI SU EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL571 Türkçe ALGAL BİYOTEKNOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BYL572 Türkçe ALGAL TAKSONOMİ VE TOKSİKOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BYL573 Türkçe GÖL EKOSİSTEMLERİNDE ÖTROFİKASYON VE RESTORASYON Seçmeli 3 - - 5
BYL574 Türkçe İLERİ EKOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BYL575 Türkçe TEMEL BİYOLOJİK PSİKOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BYL576 Türkçe SERBEST RADİKALLER VE ANTİOKSİDANLAR Seçmeli 3 - - 5
BYL577 Türkçe BÜYÜME FAKTÖRLERİ Seçmeli 3 - - 5
BYL578 Türkçe ÖZEL HİSTOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BYL579 Türkçe BALIK EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BYL580 Türkçe İLERİ POPULASYON DİNAMİĞİ Seçmeli 3 - - 5
BYL581 Türkçe SUCUL TROFİK EKOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BYL582 Türkçe EKOLOJIK VERILERIN ANALIZ TEKNIKLERI Seçmeli 3 - - 5