GERİ DÖN

Önlisans Programları


BOĞAZLIYAN MESLEK YÜKSEKOKULU - GIDA TEKNOLOJİSİ - - ÖNLİSANS



Program Tanıtımı

Gıda Teknolojisi Programı; Bozok Üniversitesi Boğazlıyan Meslek Yüksek okulu bünyesinde 2013 yılında kurulmuştur. Gıda Teknolojisi Programı; gıda üretim tesislerinde ara eleman gereksiniminin karşılanması için teorik ve pratik bilgi ile donanımlı teknik eleman eğitimini amaçlayan örgün öğretimde eğitim veren dört yarıyılı içeren bir Meslek Yüksek okulu programıdır.

Mezunlar "Gıda Teknikeri" ünvanını kazanmaktadır.

(Ön Lisans

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınav sistemiyle olmaktadır. Öğrenci kayıt işlemleri; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin belirlediği ilkeler çerçevesinde yapılır. Rektörlük, her yıl Üniversiteye ilk kayıt yaptıracak öğrenci adaylarının kayıt tarihini, istenilen belgeleri ve kayıt yerlerini birimlere göre belirleyerek ilan eder. Kayıt işlemleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülür. Eksik belge veya posta yolu ile kesin kayıt yaptırılmaz. Belgelerde tahrifat yaptığı tespit edilenlerin kayıtları yapılmaz.

Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki formal (örgün ) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki içindeki çeçişler Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK " kapsamında gerçekleştirilmektedir. Türkiye'de örgün eğitim kurumları dışında formal olmayan sertifikaya dayalı veya tecrübeye dayalı (in-formal ve non-formal ) öğrenmenin tanınma süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Bozok Üniversitesi'nin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, programların eğitim planlarında yer alan Bilgisayar ve İngilizce, Almanca gibi dersler için her akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden beklenen yeterlilikleri sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girme hakkına sahiptir. Sınava girip başarılı olan öğrenciler ders programında ilgili derslerden muaf olurlar.

Üniversitemize programda mevcut olan (toplam 120 AKTS) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve mezun olabilmeleri için öğretim programlarında öngörülen tüm derslerden başarılı olmaları gerekmektedir.

Bu programda iki yıllık ön lisans düzeyinde teorik ve uygulama ağırlıklı örgün eğitim verilmektedir. Her türlü gıda üretimi yapan küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerde, hammaddeden son ürüne kadar üretimin ve kalite kontrolünün her aşamasında ve görev alabilecek gerekli ara teknik eleman yetiştirilmektedir. Programın her yıl için 30 öğrenci kontenjanı bulunmaktadır.

1 Bireysel ve ekip halinde çalışabilen, gıda üretim teknikleri ve teknolojileri konusunde bilgi sahibi tekniker yetiştirmek.
2 Güvenli gıda üretimi koşullarını bilen ve bu sayede işletmede oluşabilecek üretim sorunlarına çözüm bulabilen tekniker yetiştirmek
3 Fikirlerini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilen, yönetim ve organizasyonel özellikleri gelişmiş tekniker yetiştirmek
4 Kalite konusunda bilinç sahibi, gıda ile ilgili analizleri yapıp yorumlayabilen tekniker yetiştirmek

Gıda Teknolojisi Teknikerleri, gıda sanayi ile ilgili kamu (Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kontrol Laboratuarı, Hıfzıssıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri vb.) ve kısıtlama olmaksızın gıda üretimi yapan tüm özel sektör kuruluşlarında ara teknik eleman olarak çalışabilmektedirler.

Mezunlar, Lisans Programına Geçiş Yönetmeliği”nden yararlanalarak alanlarında kontenjan açıldığı takdirde dikey geçiş sınavı (DGS) ile alanlarıyla ilgili lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler. Meslek Yüksekokullarını başarıyla bitirenler dikey geçiş sınavında başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelere devam edebilirler. Devam edebilecekleri bölüm ve fakülteler; • Beslenme ve Diyetetik • Kimya • Biyokimya • Ev Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği • Ziraat Mühendisliği • Gıda Mühendisliği

Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Her ders için öğrenciler yarıyıl içi çalışmalar (ara sınav, kısa sınav, ödev, proje, uygulama veya benzeri çalışmalar) ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Dönemlik olarak gerçekleştirilen derslerde bir ara sınav ve bir final sınavı yapılmaktadır. Ara sınavın %40 ve final sınavının %60’ı toplanarak öğrencinin başarı notu belirlenmektedir

Dört yarıyıldan toplam 120 AKTS kredisini ve stajını başarılı bir şekilde tamamlamış olmak.

Tam Zamanlı

ADRES: Yenidoğan Mah. Şevket Hokkaömeroğlu Bulvarı No:86 D:1 P.K. 66400 Boğazlıyan / YOZGAT TEL: 3542903002-7025 E-posta: cemhan.dogan@bozok.edu.tr

Öğrencilerimizin eğitimlerini daha iyi alabilmeleri ve mesleki uygulama derslerini gerçekleştirebilmeleri için Meslek Yüksek Okulumuz bünyesinde Bilgisayar Laboratuarı ve Gıda Laboratuarı bulunmaktadır. Ayrıca yemekhane, kafeterya, konferans salonu, kütüphane ve internet erişimi vb. tüm sosyal imkanlar bulunmaktadır.


Program Çıktıları

1 Gıda üretim teknikleri ve yeni teknolojiler hakkında bilgi sahibi olabilme
2 Meslekle ilgili temel bilgileri kavrayabilme
3 Güvenli gıda üretimiyle ilgili koşulları bilme ve bu koşulları yerinde sağlayabilme
4 Gıda sektöründeki alet, ekipman ve makineleri kullanabilme
5 Gıdaların kalitesine yönelik analizleri yapma ve yorumlayabilme
6 Mesleki araştırma yeteneklerini geliştirebilme
7 Yaratıcılık becerilerini geliştirebilme
8 Bağımsız çalışmada karar verebilme, disiplin içi ve disiplinler arası takım çalışması yapabilme, mesleki etik değerler ile kalite ve güvenlik bilincine sahip olabilme
9 Bireysel ve ekip halinde çalışabilme
10 Gıdaya ilişkin kodeks ile ulusal ve uluslararası standartlar hakkında bilgi edinebilme
11 Hayat boyu öğrenmenin önemini benimseyerek, bilim, teknoloji ve çağdaş konular hakkında gelişmeleri izleyerek kendini geliştirebilme
12 Yönetim ve organizasyon yeteneklerini geliştirebilme
13 Fikirlerini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilme, en az bir yabancı dil bilgisine sahip olabilme
14 Gıdaların hasat, işleme, ambalajlama, depolama ve satışta önem taşyan özelliklerini kavrayabilme
15 Çeşitli gıdaların üretimleri hakkında bilgi sahibi olmak ve işletmenin üretim sorunlarına çözüm üretebilme
16 Kalite konularında bilinç sahibi olabilme

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[TemelAlanCiktisi]

Program Çıktıları
BİLGİ
BECERİLER
YETKİNLİKLER
Kuramsal Olgusal
Bilişsel Uygulamalı
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Öğrenme Yetkinliği
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alana Özgü Yetkinlik
1
2
1
2
3
4
5
1
1
2
1
2
3
1
Gıda üretim teknikleri ve yeni teknolojiler hakkında bilgi sahibi olabilme
Meslekle ilgili temel bilgileri kavrayabilme
Güvenli gıda üretimiyle ilgili koşulları bilme ve bu koşulları yerinde sağlayabilme
Gıda sektöründeki alet, ekipman ve makineleri kullanabilme
Gıdaların kalitesine yönelik analizleri yapma ve yorumlayabilme
Mesleki araştırma yeteneklerini geliştirebilme
Yaratıcılık becerilerini geliştirebilme
Bağımsız çalışmada karar verebilme, disiplin içi ve disiplinler arası takım çalışması yapabilme, mesleki etik değerler ile kalite ve güvenlik bilincine sahip olabilme
Bireysel ve ekip halinde çalışabilme
Gıdaya ilişkin kodeks ile ulusal ve uluslararası standartlar hakkında bilgi edinebilme
Hayat boyu öğrenmenin önemini benimseyerek, bilim, teknoloji ve çağdaş konular hakkında gelişmeleri izleyerek kendini geliştirebilme
Yönetim ve organizasyon yeteneklerini geliştirebilme
Fikirlerini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilme, en az bir yabancı dil bilgisine sahip olabilme
Gıdaların hasat, işleme, ambalajlama, depolama ve satışta önem taşyan özelliklerini kavrayabilme
Çeşitli gıdaların üretimleri hakkında bilgi sahibi olmak ve işletmenin üretim sorunlarına çözüm üretebilme
Kalite konularında bilinç sahibi olabilme

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BES002 Türkçe BESLENME İLKELERİ Zorunlu 2 1 - 4
BIT001 Türkçe BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ Zorunlu 2 1 - 3
GDT111 Türkçe GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER Zorunlu 3 - - 4
GDT112 Türkçe GIDA MİKROBİYOLOJİSİ Zorunlu 2 - 1 4
GDT113 Türkçe GIDA KİMYASI Zorunlu 2 - - 3
GDT114 Türkçe GIDA ANALİZLERİ Zorunlu 2 - 1 5
HVS001 Türkçe HİJYEN VE SANİTASYON Zorunlu 2 - - 3
MAT001 Türkçe MATEMATİK Zorunlu 3 - - 4
Toplam 18 2 2 30
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
GDT121 Türkçe MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 1 - 4
GDT122 Türkçe TAHIL TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 1 - 4
GDT123 Türkçe SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 1 - 4
GDT124 Türkçe GIDA KATKI MADDELERİ Zorunlu 3 - - 4
GDT125 Türkçe BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 1 - 4
GDT126 Türkçe ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 1 - 4
GDT127 Türkçe ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 1 - 4
KP001 Türkçe KARİYER PLANLAMA Zorunlu 1 - - 2
Toplam 16 6 0 30
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
AIT001 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Zorunlu 2 - - 2
ING001 Türkçe İNGİLİZCE I Zorunlu 2 - - 2
MSD001 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - 19
STJ001 Türkçe STAJ Zorunlu - 2 - 5
TDL001 Türkçe TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 - - 2
Toplam 6 2 0 30
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADS001 Türkçe ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - 3
AIT002 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II Zorunlu 2 - - 2
ING002 Türkçe İNGİLİZCE II Zorunlu 2 - - 2
MSD002 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - 19
SGT001 Türkçe SİBER GÜVENLİĞİN TEMELLERİ Zorunlu 2 - - 2
TDL002 Türkçe TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 - - 2
Toplam 8 0 0 30
MSD001 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
CEK001 Türkçe ÇEVRE KORUMA Seçmeli 2 - - 3
GDT701 Türkçe KÜLTÜR MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 1 - 4
GDT702 Türkçe ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 1 - 4
GDT703 Türkçe DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ Seçmeli 2 1 - 5
GDT704 Türkçe GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNALARI Seçmeli 3 - - 5
GDT705 Türkçe EKMEK TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 1 - 4
GDT706 Türkçe ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRENİM Seçmeli 2 - - 3
GDT707 Türkçe ENDÜSTRİYEL MİKROBİYOLOJİ Seçmeli 2 1 - 5
GDT709 Türkçe FERMENTE ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 1 - 5
GDT710 Türkçe YÖRESEL GIDALAR Seçmeli 2 1 - 4
GDT711 Türkçe ENSTRÜMANTEL ANALİZ Seçmeli 2 1 - 5
GDT712 Türkçe HAZIR YEMEK VE CATERİNG TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 4
GDT713 Türkçe GIDA ALERJENLERİ Seçmeli 3 - - 4
GDT714 Türkçe GIDA PAZARLAMA Seçmeli 3 - - 4
GDT715 Türkçe PROSES TASARIMI Seçmeli 2 - - 2
GDT716 Türkçe YÖRESEL PEYNİR TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 1 - 4
GDT717 Türkçe GIDA İŞLEMEDE YENİ TEKNOLOJİLER Seçmeli 2 - - 3
GDT718 Türkçe FONKSİYONEL GIDALAR Seçmeli 2 - - 3
GDT719 Türkçe GIDA AMBALAJLAMA VE DEPOLAMA Seçmeli 2 - - 3
GDT720 Türkçe LABORATUVAR TEKNİKLERİ Seçmeli 1 - 2 4
IME001 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM Seçmeli 5 19 - 19
KMY001 Türkçe GENEL KİMYA Seçmeli 2 - - 3
MSE001 Türkçe MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 - - 3
MYD001 Türkçe MESLEKİ YABANCI DİL Seçmeli 2 - - 3
OPR001 Türkçe OFİS PROGRAMLARI Seçmeli 2 1 - 3
TKY001 Türkçe TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADS001 - ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADSÖL-001 Türkçe Malzeme Bılgısı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-002 Türkçe Yönetım Bılışım Sıstemlerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-003 Türkçe Mımarıde Bıçım, Mekan, Düzen Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-004 Türkçe E-Tıcaret Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-005 Türkçe Yetenek Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-006 Türkçe Sunum Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-007 Türkçe Uygarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-008 Türkçe Sağlığın Korunması ve Gelıştırılmesı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-009 Türkçe Sanat Etkınlıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-010 Türkçe Ergoterapı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-011 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-012 Türkçe Yaşam Koçluğu Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-013 Türkçe Beden Dılı-Sözsüz İletışım Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-014 Türkçe Kıtap Okuma ve Yorumlama Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-015 Türkçe Temel Yoga Pratığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-016 Türkçe Görgü Kuralları ve Protokol Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-017 Türkçe Yaratıcı Yazma Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-018 Türkçe Gırışımcılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-019 Türkçe Stratejık Düşünce Analızı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-020 Türkçe Geleneksel Çocuk Oyunları Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-021 Türkçe Sosyal Sorumluluk Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-022 Türkçe Bıyo malzemeler Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-023 Türkçe Genel Ekonomı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-024 Türkçe Temel Sağlık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-025 Türkçe Çocuk Edebıyatı ve Medya Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-026 Türkçe Teknolojı Bağımlılığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-027 Türkçe Temel Mutfak Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-028 Türkçe Kıtap Kültürü Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-029 Türkçe Afet Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-030 Türkçe Sağlıklı Yaşam ve Egzersız Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-031 Türkçe Sağlık Hukuku Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-032 Türkçe Beden Eğıtımı ve Spor Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-033 Türkçe Osmanlı Türkçesıne Gırış Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-034 Türkçe Osmanlı Türkçesı Okuma ve Yazma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-035 Türkçe Küresel Isınma ve Bıyolojık Çeşıtlılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-036 Türkçe Sanat Terapısı Eğıtımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-037 Türkçe Mınyatür Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-038 Türkçe Keçe Sanatı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-039 Türkçe Hat Sanatı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-040 Türkçe Güzel Sanatlar Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-041 Türkçe Tarımda Enerjı ve Sürdürülebılırlık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-042 Türkçe Küresel İklım Değışıklığı Farkındalığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-043 Türkçe Genel ve Tarımsal Kooperatıfçılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-044 Türkçe Satış ve İkna Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-045 Türkçe Gönüllülük Çalışmaları Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-046 Türkçe Renk ve Aydınlatma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-047 Türkçe Modern Mımarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-048 Türkçe Egzotık Meyveler Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-049 Türkçe Müzecılık ve Sergıleme Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-050 Türkçe Lıderlık ve Ekıp Çalışması Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-051 Türkçe FİNANSAL OKUR YAZARLIK Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-052 Türkçe SPOR HUKUKU Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-053 Türkçe ETKİLİ İLETİŞİM VE BEDEN DİLİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-054 Türkçe MİMAR SİNAN VE ESERLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-055 Türkçe TAŞIT GÜVENLİK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-056 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-057 Türkçe İNSANSIZ HAVA ARACI FOTOGRAMETRİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-058 Türkçe ATEŞLİ SİLAHLAR BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-059 Türkçe YAKIN SAVUNMA TEKNİK VE TAKTİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-060 Türkçe YEREL YÖNETİMLER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-061 Türkçe UZAKTAN ALGILAMA TEKNİKLERİ VE CBS Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-062 Türkçe GIDA HİJYENİ VE SANİTASYONU Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-063 Türkçe SAĞLIK YAŞAM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-064 Türkçe ORGANİK GÜBRELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-065 Türkçe DİJİTAL TARIM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-066 Türkçe TAŞIT TEKNOLOJİLERİNİN GEÇMİŞİ VE GELECEĞİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-067 Türkçe KARAYOLU TRAFİK BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-068 Türkçe AKTİF VE PASİF GÜVENLİK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-069 Türkçe GÜNCEL EKONOMİK OLAYLAR Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-070 Türkçe AKILLI VE EKO TEKNOLOJİK KENTLER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-071 Türkçe DEĞERLER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-072 Türkçe EVDE PRATİK SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-073 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-074 Türkçe ALTERNATİF TEDAVİ YAKLAŞIMLARI Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-075 Türkçe ARAŞTIRMA PROJESİ YAZIMI Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-076 Türkçe TEMEL MATEMATİK VE SAYISAL MANTIK PROBLEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-077 Türkçe ÖZEL İLGİ TURİZMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-078 Türkçe KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-079 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-080 Türkçe AVRUPA BİRLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-081 Türkçe TEZHİP Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-082 Türkçe TASARIM ANALİZİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-083 Türkçe BESLENME, FİZİKSEL AKTİVİTE VE SAĞLIK Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-084 Türkçe BİLİŞİM MESLEĞİNİN TEMELLERİ Seçmeli 2 - - 3
MSD002 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
CEK001 Türkçe ÇEVRE KORUMA Seçmeli 2 - - 3
GDT701 Türkçe KÜLTÜR MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 1 - 4
GDT702 Türkçe ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 1 - 4
GDT703 Türkçe DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ Seçmeli 2 1 - 5
GDT704 Türkçe GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNALARI Seçmeli 3 - - 5
GDT705 Türkçe EKMEK TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 1 - 4
GDT706 Türkçe ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRENİM Seçmeli 2 - - 3
GDT707 Türkçe ENDÜSTRİYEL MİKROBİYOLOJİ Seçmeli 2 1 - 5
GDT709 Türkçe FERMENTE ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 1 - 5
GDT710 Türkçe YÖRESEL GIDALAR Seçmeli 2 1 - 4
GDT711 Türkçe ENSTRÜMANTEL ANALİZ Seçmeli 2 1 - 5
GDT712 Türkçe HAZIR YEMEK VE CATERİNG TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 4
GDT713 Türkçe GIDA ALERJENLERİ Seçmeli 3 - - 4
GDT714 Türkçe GIDA PAZARLAMA Seçmeli 3 - - 4
GDT715 Türkçe PROSES TASARIMI Seçmeli 2 - - 2
GDT716 Türkçe YÖRESEL PEYNİR TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 1 - 4
GDT717 Türkçe GIDA İŞLEMEDE YENİ TEKNOLOJİLER Seçmeli 2 - - 3
GDT718 Türkçe FONKSİYONEL GIDALAR Seçmeli 2 - - 3
GDT719 Türkçe GIDA AMBALAJLAMA VE DEPOLAMA Seçmeli 2 - - 3
GDT720 Türkçe LABORATUVAR TEKNİKLERİ Seçmeli 1 - 2 4
IME001 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM Seçmeli 5 19 - 19
KMY001 Türkçe GENEL KİMYA Seçmeli 2 - - 3
MSE001 Türkçe MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 - - 3
MYD001 Türkçe MESLEKİ YABANCI DİL Seçmeli 2 - - 3
OPR001 Türkçe OFİS PROGRAMLARI Seçmeli 2 1 - 3
TKY001 Türkçe TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 3