Gıda Teknolojisi Programı; Bozok Üniversitesi Boğazlıyan Meslek Yüksek okulu bünyesinde 2013 yılında kurulmuştur. Gıda Teknolojisi Programı; gıda üretim tesislerinde ara eleman gereksiniminin karşılanması için teorik ve pratik bilgi ile donanımlı teknik eleman eğitimini amaçlayan örgün öğretimde eğitim veren dört yarıyılı içeren bir Meslek Yüksek okulu programıdır.
Mezunlar "Gıda Teknikeri" ünvanını kazanmaktadır.
(Ön Lisans
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınav sistemiyle olmaktadır. Öğrenci kayıt işlemleri; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin belirlediği ilkeler çerçevesinde yapılır. Rektörlük, her yıl Üniversiteye ilk kayıt yaptıracak öğrenci adaylarının kayıt tarihini, istenilen belgeleri ve kayıt yerlerini birimlere göre belirleyerek ilan eder. Kayıt işlemleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülür. Eksik belge veya posta yolu ile kesin kayıt yaptırılmaz. Belgelerde tahrifat yaptığı tespit edilenlerin kayıtları yapılmaz.
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki formal (örgün ) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki içindeki çeçişler Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK " kapsamında gerçekleştirilmektedir. Türkiye'de örgün eğitim kurumları dışında formal olmayan sertifikaya dayalı veya tecrübeye dayalı (in-formal ve non-formal ) öğrenmenin tanınma süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Bozok Üniversitesi'nin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, programların eğitim planlarında yer alan Bilgisayar ve İngilizce, Almanca gibi dersler için her akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden beklenen yeterlilikleri sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girme hakkına sahiptir. Sınava girip başarılı olan öğrenciler ders programında ilgili derslerden muaf olurlar.
Üniversitemize programda mevcut olan (toplam 120 AKTS) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve mezun olabilmeleri için öğretim programlarında öngörülen tüm derslerden başarılı olmaları gerekmektedir.
Bu programda iki yıllık ön lisans düzeyinde teorik ve uygulama ağırlıklı örgün eğitim verilmektedir. Her türlü gıda üretimi yapan küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerde, hammaddeden son ürüne kadar üretimin ve kalite kontrolünün her aşamasında ve görev alabilecek gerekli ara teknik eleman yetiştirilmektedir. Programın her yıl için 30 öğrenci kontenjanı bulunmaktadır.
1 | Bireysel ve ekip halinde çalışabilen, gıda üretim teknikleri ve teknolojileri konusunde bilgi sahibi tekniker yetiştirmek. |
2 | Güvenli gıda üretimi koşullarını bilen ve bu sayede işletmede oluşabilecek üretim sorunlarına çözüm bulabilen tekniker yetiştirmek |
3 | Fikirlerini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilen, yönetim ve organizasyonel özellikleri gelişmiş tekniker yetiştirmek |
4 | Kalite konusunda bilinç sahibi, gıda ile ilgili analizleri yapıp yorumlayabilen tekniker yetiştirmek |
Gıda Teknolojisi Teknikerleri, gıda sanayi ile ilgili kamu (Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kontrol Laboratuarı, Hıfzıssıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri vb.) ve kısıtlama olmaksızın gıda üretimi yapan tüm özel sektör kuruluşlarında ara teknik eleman olarak çalışabilmektedirler.
Mezunlar, Lisans Programına Geçiş Yönetmeliği”nden yararlanalarak alanlarında kontenjan açıldığı takdirde dikey geçiş sınavı (DGS) ile alanlarıyla ilgili lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler. Meslek Yüksekokullarını başarıyla bitirenler dikey geçiş sınavında başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelere devam edebilirler. Devam edebilecekleri bölüm ve fakülteler; • Beslenme ve Diyetetik • Kimya • Biyokimya • Ev Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği • Ziraat Mühendisliği • Gıda Mühendisliği
Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Her ders için öğrenciler yarıyıl içi çalışmalar (ara sınav, kısa sınav, ödev, proje, uygulama veya benzeri çalışmalar) ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Dönemlik olarak gerçekleştirilen derslerde bir ara sınav ve bir final sınavı yapılmaktadır. Ara sınavın %40 ve final sınavının %60’ı toplanarak öğrencinin başarı notu belirlenmektedir
Dört yarıyıldan toplam 120 AKTS kredisini ve stajını başarılı bir şekilde tamamlamış olmak.
Tam Zamanlı
ADRES: Yenidoğan Mah. Şevket Hokkaömeroğlu Bulvarı No:86 D:1 P.K. 66400 Boğazlıyan / YOZGAT TEL: 3542903002-7025 E-posta: cemhan.dogan@bozok.edu.tr
Öğrencilerimizin eğitimlerini daha iyi alabilmeleri ve mesleki uygulama derslerini gerçekleştirebilmeleri için Meslek Yüksek Okulumuz bünyesinde Bilgisayar Laboratuarı ve Gıda Laboratuarı bulunmaktadır. Ayrıca yemekhane, kafeterya, konferans salonu, kütüphane ve internet erişimi vb. tüm sosyal imkanlar bulunmaktadır.
1 | Gıda üretim teknikleri ve yeni teknolojiler hakkında bilgi sahibi olabilme |
2 | Meslekle ilgili temel bilgileri kavrayabilme |
3 | Güvenli gıda üretimiyle ilgili koşulları bilme ve bu koşulları yerinde sağlayabilme |
4 | Gıda sektöründeki alet, ekipman ve makineleri kullanabilme |
5 | Gıdaların kalitesine yönelik analizleri yapma ve yorumlayabilme |
6 | Mesleki araştırma yeteneklerini geliştirebilme |
7 | Yaratıcılık becerilerini geliştirebilme |
8 | Bağımsız çalışmada karar verebilme, disiplin içi ve disiplinler arası takım çalışması yapabilme, mesleki etik değerler ile kalite ve güvenlik bilincine sahip olabilme |
9 | Bireysel ve ekip halinde çalışabilme |
10 | Gıdaya ilişkin kodeks ile ulusal ve uluslararası standartlar hakkında bilgi edinebilme |
11 | Hayat boyu öğrenmenin önemini benimseyerek, bilim, teknoloji ve çağdaş konular hakkında gelişmeleri izleyerek kendini geliştirebilme |
12 | Yönetim ve organizasyon yeteneklerini geliştirebilme |
13 | Fikirlerini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilme, en az bir yabancı dil bilgisine sahip olabilme |
14 | Gıdaların hasat, işleme, ambalajlama, depolama ve satışta önem taşyan özelliklerini kavrayabilme |
15 | Çeşitli gıdaların üretimleri hakkında bilgi sahibi olmak ve işletmenin üretim sorunlarına çözüm üretebilme |
16 | Kalite konularında bilinç sahibi olabilme |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BES002 | Türkçe | BESLENME İLKELERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
BIT001 | Türkçe | BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
GDT111 | Türkçe | GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
GDT112 | Türkçe | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | - | 1 | 4 | |
GDT113 | Türkçe | GIDA KİMYASI | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
GDT114 | Türkçe | GIDA ANALİZLERİ | Zorunlu | 2 | - | 1 | 5 | |
HVS001 | Türkçe | HİJYEN VE SANİTASYON | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
MAT001 | Türkçe | MATEMATİK | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
Toplam | 18 | 2 | 2 | 30 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
GDT121 | Türkçe | MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
GDT122 | Türkçe | TAHIL TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
GDT123 | Türkçe | SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
GDT124 | Türkçe | GIDA KATKI MADDELERİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
GDT125 | Türkçe | BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
GDT126 | Türkçe | ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
GDT127 | Türkçe | ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
KP001 | Türkçe | KARİYER PLANLAMA | Zorunlu | 1 | - | - | 2 | |
Toplam | 16 | 6 | 0 | 30 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
AIT001 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ING001 | Türkçe | İNGİLİZCE I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
MSD001 | Türkçe | MESLEKİ SEÇMELİ DERS | Seçmeli | - | - | - | 19 | |
STJ001 | Türkçe | STAJ | Zorunlu | - | 2 | - | 5 | |
TDL001 | Türkçe | TÜRK DİLİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 6 | 2 | 0 | 30 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
ADS001 | Türkçe | ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS | Seçmeli | - | - | - | 3 | |
AIT002 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ING002 | Türkçe | İNGİLİZCE II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
MSD002 | Türkçe | MESLEKİ SEÇMELİ DERS | Seçmeli | - | - | - | 19 | |
SGT001 | Türkçe | SİBER GÜVENLİĞİN TEMELLERİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TDL002 | Türkçe | TÜRK DİLİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 8 | 0 | 0 | 30 | ||||
MSD001 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
CEK001 | Türkçe | ÇEVRE KORUMA | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
GDT701 | Türkçe | KÜLTÜR MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 4 | |
GDT702 | Türkçe | ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 4 | |
GDT703 | Türkçe | DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 5 | |
GDT704 | Türkçe | GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNALARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
GDT705 | Türkçe | EKMEK TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 4 | |
GDT706 | Türkçe | ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRENİM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
GDT707 | Türkçe | ENDÜSTRİYEL MİKROBİYOLOJİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 5 | |
GDT709 | Türkçe | FERMENTE ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 5 | |
GDT710 | Türkçe | YÖRESEL GIDALAR | Seçmeli | 2 | 1 | - | 4 | |
GDT711 | Türkçe | ENSTRÜMANTEL ANALİZ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 5 | |
GDT712 | Türkçe | HAZIR YEMEK VE CATERİNG TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GDT713 | Türkçe | GIDA ALERJENLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GDT714 | Türkçe | GIDA PAZARLAMA | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GDT715 | Türkçe | PROSES TASARIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GDT716 | Türkçe | YÖRESEL PEYNİR TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 4 | |
GDT717 | Türkçe | GIDA İŞLEMEDE YENİ TEKNOLOJİLER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
GDT718 | Türkçe | FONKSİYONEL GIDALAR | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
GDT719 | Türkçe | GIDA AMBALAJLAMA VE DEPOLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
GDT720 | Türkçe | LABORATUVAR TEKNİKLERİ | Seçmeli | 1 | - | 2 | 4 | |
IME001 | Türkçe | İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM | Seçmeli | 5 | 19 | - | 19 | |
KMY001 | Türkçe | GENEL KİMYA | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MSE001 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYD001 | Türkçe | MESLEKİ YABANCI DİL | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
OPR001 | Türkçe | OFİS PROGRAMLARI | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
TKY001 | Türkçe | TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADS001 - ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
ADSÖL-001 | Türkçe | Malzeme Bılgısı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-002 | Türkçe | Yönetım Bılışım Sıstemlerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-003 | Türkçe | Mımarıde Bıçım, Mekan, Düzen | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-004 | Türkçe | E-Tıcaret | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-005 | Türkçe | Yetenek Yönetımı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-006 | Türkçe | Sunum Teknıklerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-007 | Türkçe | Uygarlık Tarıhı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-008 | Türkçe | Sağlığın Korunması ve Gelıştırılmesı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-009 | Türkçe | Sanat Etkınlıklerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-010 | Türkçe | Ergoterapı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-011 | Türkçe | Çevre Koruma | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-012 | Türkçe | Yaşam Koçluğu | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-013 | Türkçe | Beden Dılı-Sözsüz İletışım | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-014 | Türkçe | Kıtap Okuma ve Yorumlama | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-015 | Türkçe | Temel Yoga Pratığı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-016 | Türkçe | Görgü Kuralları ve Protokol | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-017 | Türkçe | Yaratıcı Yazma Teknıklerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-018 | Türkçe | Gırışımcılık | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-019 | Türkçe | Stratejık Düşünce Analızı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-020 | Türkçe | Geleneksel Çocuk Oyunları | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-021 | Türkçe | Sosyal Sorumluluk | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-022 | Türkçe | Bıyo malzemeler | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-023 | Türkçe | Genel Ekonomı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-024 | Türkçe | Temel Sağlık | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-025 | Türkçe | Çocuk Edebıyatı ve Medya | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-026 | Türkçe | Teknolojı Bağımlılığı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-027 | Türkçe | Temel Mutfak Teknıklerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-028 | Türkçe | Kıtap Kültürü | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-029 | Türkçe | Afet Yönetımı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-030 | Türkçe | Sağlıklı Yaşam ve Egzersız | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-031 | Türkçe | Sağlık Hukuku | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-032 | Türkçe | Beden Eğıtımı ve Spor | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-033 | Türkçe | Osmanlı Türkçesıne Gırış | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-034 | Türkçe | Osmanlı Türkçesı Okuma ve Yazma | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-035 | Türkçe | Küresel Isınma ve Bıyolojık Çeşıtlılık | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-036 | Türkçe | Sanat Terapısı Eğıtımı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-037 | Türkçe | Mınyatür | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-038 | Türkçe | Keçe Sanatı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-039 | Türkçe | Hat Sanatı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-040 | Türkçe | Güzel Sanatlar | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-041 | Türkçe | Tarımda Enerjı ve Sürdürülebılırlık | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-042 | Türkçe | Küresel İklım Değışıklığı Farkındalığı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-043 | Türkçe | Genel ve Tarımsal Kooperatıfçılık | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-044 | Türkçe | Satış ve İkna Teknıklerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-045 | Türkçe | Gönüllülük Çalışmaları | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-046 | Türkçe | Renk ve Aydınlatma | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-047 | Türkçe | Modern Mımarlık Tarıhı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-048 | Türkçe | Egzotık Meyveler | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-049 | Türkçe | Müzecılık ve Sergıleme | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-050 | Türkçe | Lıderlık ve Ekıp Çalışması | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-051 | Türkçe | FİNANSAL OKUR YAZARLIK | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-052 | Türkçe | SPOR HUKUKU | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-053 | Türkçe | ETKİLİ İLETİŞİM VE BEDEN DİLİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-054 | Türkçe | MİMAR SİNAN VE ESERLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-055 | Türkçe | TAŞIT GÜVENLİK SİSTEMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-056 | Türkçe | KOMPOZİT MALZEMELER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-057 | Türkçe | İNSANSIZ HAVA ARACI FOTOGRAMETRİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-058 | Türkçe | ATEŞLİ SİLAHLAR BİLGİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-059 | Türkçe | YAKIN SAVUNMA TEKNİK VE TAKTİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-060 | Türkçe | YEREL YÖNETİMLER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-061 | Türkçe | UZAKTAN ALGILAMA TEKNİKLERİ VE CBS | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-062 | Türkçe | GIDA HİJYENİ VE SANİTASYONU | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-063 | Türkçe | SAĞLIK YAŞAM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-064 | Türkçe | ORGANİK GÜBRELER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-065 | Türkçe | DİJİTAL TARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-066 | Türkçe | TAŞIT TEKNOLOJİLERİNİN GEÇMİŞİ VE GELECEĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-067 | Türkçe | KARAYOLU TRAFİK BİLGİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-068 | Türkçe | AKTİF VE PASİF GÜVENLİK SİSTEMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-069 | Türkçe | GÜNCEL EKONOMİK OLAYLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-070 | Türkçe | AKILLI VE EKO TEKNOLOJİK KENTLER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-071 | Türkçe | DEĞERLER EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-072 | Türkçe | EVDE PRATİK SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-073 | Türkçe | BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-074 | Türkçe | ALTERNATİF TEDAVİ YAKLAŞIMLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-075 | Türkçe | ARAŞTIRMA PROJESİ YAZIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-076 | Türkçe | TEMEL MATEMATİK VE SAYISAL MANTIK PROBLEMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-077 | Türkçe | ÖZEL İLGİ TURİZMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-078 | Türkçe | KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-079 | Türkçe | KOMPOZİT MALZEMELER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-080 | Türkçe | AVRUPA BİRLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-081 | Türkçe | TEZHİP | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-082 | Türkçe | TASARIM ANALİZİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-083 | Türkçe | BESLENME, FİZİKSEL AKTİVİTE VE SAĞLIK | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-084 | Türkçe | BİLİŞİM MESLEĞİNİN TEMELLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MSD002 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
CEK001 | Türkçe | ÇEVRE KORUMA | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
GDT701 | Türkçe | KÜLTÜR MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 4 | |
GDT702 | Türkçe | ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 4 | |
GDT703 | Türkçe | DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 5 | |
GDT704 | Türkçe | GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNALARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
GDT705 | Türkçe | EKMEK TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 4 | |
GDT706 | Türkçe | ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRENİM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
GDT707 | Türkçe | ENDÜSTRİYEL MİKROBİYOLOJİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 5 | |
GDT709 | Türkçe | FERMENTE ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 5 | |
GDT710 | Türkçe | YÖRESEL GIDALAR | Seçmeli | 2 | 1 | - | 4 | |
GDT711 | Türkçe | ENSTRÜMANTEL ANALİZ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 5 | |
GDT712 | Türkçe | HAZIR YEMEK VE CATERİNG TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GDT713 | Türkçe | GIDA ALERJENLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GDT714 | Türkçe | GIDA PAZARLAMA | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
GDT715 | Türkçe | PROSES TASARIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GDT716 | Türkçe | YÖRESEL PEYNİR TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 4 | |
GDT717 | Türkçe | GIDA İŞLEMEDE YENİ TEKNOLOJİLER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
GDT718 | Türkçe | FONKSİYONEL GIDALAR | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
GDT719 | Türkçe | GIDA AMBALAJLAMA VE DEPOLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
GDT720 | Türkçe | LABORATUVAR TEKNİKLERİ | Seçmeli | 1 | - | 2 | 4 | |
IME001 | Türkçe | İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM | Seçmeli | 5 | 19 | - | 19 | |
KMY001 | Türkçe | GENEL KİMYA | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MSE001 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYD001 | Türkçe | MESLEKİ YABANCI DİL | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
OPR001 | Türkçe | OFİS PROGRAMLARI | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
TKY001 | Türkçe | TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 |