GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
MYD001 MESLEKİ YABANCI DİL Seçmeli Ders Grubu 2 3 3,00

Önlisans


Türkçe


Yabancı dil gelişiminin bölüm ile ilgili metinlerin kullanılarak sağlanması


Öğr. Gör. Dr. Burçin YILMAZ


1 Öğrenciler basit sorular sorup cevap vererek temel düzeyde iletişim kurar
2 Meslekleri ile ilgili başlangıç düzeyindeki İngilizce metinleri okuyup anlar
3 Meslekleri ile ilgili bilgi veren e-posta ve günlük aktivitelerle ilgili kısa metinler yazar.
4 Meslekleri ile ilgili formları doldurur.
5 Meslekleri ile ilgili konuşmaları takip edip çıkarımda bulunur.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Gıda bilimi ve teknolojisi ile ilgili yabancı dildeki metinlerin incelenmesi


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Yabancı dilde metin çalışması: Gıda Kimyası Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
2 Yabancı dilde metin çalışması Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
3 Yabancı dilde metin çalışması Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
4 Yabancı dilde metin çalışması Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
5 Yabancı dilde metin çalışması: Gıda Muhafazası Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
6 Yabancı dilde metin çalışması Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
7 Yabancı dilde metin çalışması Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
8 Yabancı dilde metin çalışması Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
9 Yabancı dilde metin çalışması: Yeni teknolojiler Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
10 Yabancı dilde metin çalışması Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
11 Yabancı dilde metin çalışması Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
12 Yabancı dilde metin çalışması: Literatürde yer alan çalışmaların incelenmesi Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
13 Yabancı dilde metin çalışması: Literatürde yer alan çalışmaların incelenmesi Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
14 Yabancı dilde metin çalışması: Literatürde yer alan çalışmaların incelenmesi Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi

Hans-Dieter Belitz, Werner Grosch, Peter Schieberle (2009) Food Chemistry. Springer Berlin, Heidelberg. Da-Wen Sun (Ed) (2015) Emerging Technologies for Food Processing (2nd Edition). Academic Press, Elsevier



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 80
Quiz 1 20
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Quiz 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 6 3 18
Okuma 14 1 14
Toplam İş Yükü (saat) 63

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
ÖÇ 1 2 5
ÖÇ 2 2 5
ÖÇ 3 5
ÖÇ 4 3 5
ÖÇ 5 3 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek