[DersinKodu] | [DersinAdi] | [DersinTuru] | [Yil] | [YariYil] | [Ects] |
---|---|---|---|---|---|
MYD001 | MESLEKİ YABANCI DİL | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 4 | 3,00 |
[Onlisans]
Türkçe
Yabancı dil gelişiminin bölüm ile ilgili metinlerin kullanılarak sağlanması
Öğr. Gör. Dr. Burçin YILMAZ
1 | Öğrenciler basit sorular sorup cevap vererek temel düzeyde iletişim kurar |
2 | Meslekleri ile ilgili başlangıç düzeyindeki İngilizce metinleri okuyup anlar |
3 | Meslekleri ile ilgili bilgi veren e-posta ve günlük aktivitelerle ilgili kısa metinler yazar. |
4 | Meslekleri ile ilgili formları doldurur. |
5 | Meslekleri ile ilgili konuşmaları takip edip çıkarımda bulunur. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Gıda bilimi ve teknolojisi ile ilgili yabancı dildeki metinlerin incelenmesi
[Hafta] | [Teorik] | [OgretimYontemVeTeknikleri] | [OnHazirlik] |
---|---|---|---|
1 | Yabancı dilde metin çalışması: Gıda Kimyası | Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği | Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi |
2 | Yabancı dilde metin çalışması | Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği | Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi |
3 | Yabancı dilde metin çalışması | Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği | Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi |
4 | Yabancı dilde metin çalışması | Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği | Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi |
5 | Yabancı dilde metin çalışması: Gıda Muhafazası | Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği | Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi |
6 | Yabancı dilde metin çalışması | Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği | Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi |
7 | Yabancı dilde metin çalışması | Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği | Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi |
8 | Yabancı dilde metin çalışması | Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği | Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi |
9 | Yabancı dilde metin çalışması: Yeni teknolojiler | Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği | Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi |
10 | Yabancı dilde metin çalışması | Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği | Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi |
11 | Yabancı dilde metin çalışması | Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği | Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi |
12 | Yabancı dilde metin çalışması: Literatürde yer alan çalışmaların incelenmesi | Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği | Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi |
13 | Yabancı dilde metin çalışması: Literatürde yer alan çalışmaların incelenmesi | Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği | Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi |
14 | Yabancı dilde metin çalışması: Literatürde yer alan çalışmaların incelenmesi | Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği | Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi |
Hans-Dieter Belitz, Werner Grosch, Peter Schieberle (2009) Food Chemistry. Springer Berlin, Heidelberg. Da-Wen Sun (Ed) (2015) Emerging Technologies for Food Processing (2nd Edition). Academic Press, Elsevier
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | [Adet] | [Deger] |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 80 |
Quiz | 1 | 20 |
[Toplam] | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | [Adet] | [Deger] |
Final Sınavı | 1 | 100 |
[Toplam] | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
[Etkinlikler] | [Sayisi] | [Suresi] | [ToplamIsYuku] |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Quiz | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 6 | 3 | 18 |
Okuma | 14 | 1 | 14 |
[ToplamIsYuku] | 63 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | [PC] 16 | |
[OC] 1 | 2 | 5 | ||||||||||||||
[OC] 2 | 2 | 5 | ||||||||||||||
[OC] 3 | 5 | |||||||||||||||
[OC] 4 | 3 | 5 | ||||||||||||||
[OC] 5 | 3 | 5 |