[GeriDon]

[DersOgretimPlani]


[DersinKodu] [DersinAdi] [DersinTuru] [Yil] [YariYil] [Ects]
MYD001 MESLEKİ YABANCI DİL Seçmeli Ders Grubu 2 4 3,00

[Onlisans]


Türkçe


Yabancı dil gelişiminin bölüm ile ilgili metinlerin kullanılarak sağlanması


Öğr. Gör. Dr. Burçin YILMAZ


1 Öğrenciler basit sorular sorup cevap vererek temel düzeyde iletişim kurar
2 Meslekleri ile ilgili başlangıç düzeyindeki İngilizce metinleri okuyup anlar
3 Meslekleri ile ilgili bilgi veren e-posta ve günlük aktivitelerle ilgili kısa metinler yazar.
4 Meslekleri ile ilgili formları doldurur.
5 Meslekleri ile ilgili konuşmaları takip edip çıkarımda bulunur.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Gıda bilimi ve teknolojisi ile ilgili yabancı dildeki metinlerin incelenmesi


[Hafta] [Teorik] [OgretimYontemVeTeknikleri] [OnHazirlik]
1 Yabancı dilde metin çalışması: Gıda Kimyası Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
2 Yabancı dilde metin çalışması Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
3 Yabancı dilde metin çalışması Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
4 Yabancı dilde metin çalışması Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
5 Yabancı dilde metin çalışması: Gıda Muhafazası Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
6 Yabancı dilde metin çalışması Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
7 Yabancı dilde metin çalışması Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
8 Yabancı dilde metin çalışması Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
9 Yabancı dilde metin çalışması: Yeni teknolojiler Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
10 Yabancı dilde metin çalışması Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
11 Yabancı dilde metin çalışması Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
12 Yabancı dilde metin çalışması: Literatürde yer alan çalışmaların incelenmesi Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
13 Yabancı dilde metin çalışması: Literatürde yer alan çalışmaların incelenmesi Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi
14 Yabancı dilde metin çalışması: Literatürde yer alan çalışmaların incelenmesi Anlatım yöntem, Soru-cevap tekniği Ders kaynaklarından bilgi edinilmesi

Hans-Dieter Belitz, Werner Grosch, Peter Schieberle (2009) Food Chemistry. Springer Berlin, Heidelberg. Da-Wen Sun (Ed) (2015) Emerging Technologies for Food Processing (2nd Edition). Academic Press, Elsevier



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri [Adet] [Deger]
Ara Sınav 1 80
Quiz 1 20
[Toplam] 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri [Adet] [Deger]
Final Sınavı 1 100
[Toplam] 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


[Etkinlikler] [Sayisi] [Suresi] [ToplamIsYuku]
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Quiz 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 6 3 18
Okuma 14 1 14
[ToplamIsYuku] 63

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15 [PC] 16
[OC] 1 2 5
[OC] 2 2 5
[OC] 3 5
[OC] 4 3 5
[OC] 5 3 5
[PCOCAciklama]