GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GDT719 GIDA AMBALAJLAMA VE DEPOLAMA Seçmeli Ders Grubu 2 3 3,00

Önlisans



Geleneksel ısıl işleme alternatif olarak kullanılabilen yenilikçi gıda işleme teknolojilerinin kullanımı ve uygulama alanları konusunda bilgi aktarılmasıdır.


Öğr. Gör. Burçin YILMAZ


1 Gıda Teknolojisindeki yeni teknolojiler hakkında bilgi sahibi olma
2 Yeni teknolojilerin uygulanması sırasında gıdalarda meydana gelen değişimleri yorumlayabilir.
3 Gıda işlemede amaca uygun yenilikçi yöntemi seçebilir.
4 Enerji tasarrufu için gıda işlemede uygun yöntemleri kombine edebilir.
5 Gıda sektöründe ihtiyaç duyulan işleme teknolojilerini gözlemleyebilir.

Birinci Öğretim


Yok


[Yok]


Yüksek basınç, atımlı (vurgulu) elektrik alan, ultrases, ultraviyole ışınlama, iyonize radyasyon, ozonlama, mikrodalga, ohmik ısıtma, radyo frekansı ve infrared ısıtma gibi yenilikçi gıda işleme teknolojilerinin kuramsal temelleri ve uygulama alanlarını kapsamaktadır.


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Gıdaların Bozulması ve Minimal İşlem Teknolojisi
2 Gıdaların Bozulması ve Minimal İşlem Teknolojisi
3 Yüksek Hidrostatik Basınç
4 Ultrason ve Gıda Sektöründe Kullanımı
5 Işınlama
6 Engel Teknolojisi
7 Kızılötesi Isıtma
8 Vurgulu Işık
9 Vurgulu Elektrik Alan
10 Radyo Frekans Isıtma
11 Ohmik Isıtma
12 Literatürde yer alan çalışmaların incelenmesi
13 Literatürde yer alan çalışmaların incelenmesi
14 Cam Ambalajlar



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Quiz 3 60
Ev Ödevi 1 40
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 6 2 12
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 3 6 18
Okuma 6 1 6
Quiz için Bireysel Çalışma 3 1 3
Ev Ödevi 1 8 8
Toplam İş Yükü (saat) 76

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
ÖÇ 1 3
ÖÇ 2 5
ÖÇ 3 3
ÖÇ 4 5
ÖÇ 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek