GERİ DÖN

Önlisans Programları


SORGUN MESLEK YÜKSEKOKULU - RAYLI SİSTEMLER MAKİNE TEKNOLOJİSİ - - ÖNLİSANS



Program Tanıtımı

Demir yolu ulaşımının güvenli ve hızlı oluşunun yanında endüstrileşmedeki rolü sayesinde tüm dünyada hızla gelişmektedir. Ortaya çıkan yeni uygulamalar ve geçmiş yıllara göre daha karmaşık hale gelen demir yolu trafiğinin güvenli bir şekilde yürütülmesinin önemi daha da artmakta ve bu alanlarda görev alacak iş gücünün yetiştirilmesini gerekli kılmaktadır. Yozgat Bozok Üniversitesi Sorgun MYO bünyesinde açılan Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Raylı Sistemler Makine Teknolojisi programı ile demir yolu ulaşımında görev alacak, sorumluluk sahibi, görev bilinci yüksek insan gücü yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Programımız bu genel hedefler doğrultusunda iş güvenliğine önem veren, mesleğinde bilgisayar kullanabilen, teknik çizim ve şemaları okuyup anlayabilen, ekipmanları kullanabilen, bakım ve onarım yapabilen, üst birimlerden aldığı talimatları anlayıp alt birimlere aktarabilen, sorumluluk alabilen, takım çalışması yapabilen, kayıt tutup rapor hazırlayabilen elemanlar yetiştirmek amacıyla 2021-2022 eğitim öğretim yılında öğrenci kabulüne başlamıştır.

Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere ön lisans diploması verilir.

Ön Lisans

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen düzenlemeler çerçevesinde bu program için öğrenci kabulü, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen üniversite giriş sınavı ile yapılmaktadır. Öğrencilerin akademik program tercihleri, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezine sunulmasından sonra, üniversite giriş sınavında elde ettikleri puanlara göre ilgili programa öğrenciler yerleşir.

Türk Yüksek öğretim kurumlarında önceki öğrenmenin tanınması süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Bozok Üniversitesi’nin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir.

Raylı Sistemler Makine Teknolojisi alanında ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS Karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmesi gerekir. Ayrıca 20 işgünü stajını da tamamlamış olması gerekir.

Demir yolu ulaşımının güvenli ve hızlı oluşunun yanında endüstrileşmedeki rolü sayesinde tüm dünyada hızla gelişmektedir. Ortaya çıkan yeni uygulamalar ve geçmiş yıllara göre daha karmaşık hâle gelen demir yolu trafiğinin güvenli bir şekilde yürütülmesinin önemi daha da artmakta ve bu alanlarda görev alacak iş gücünün yetiştirilmesini gerekli kılmaktadır. Yozgat Bozok Üniversitesi Sorgun MYO bünyesinde açılan Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Raylı Sistemler Makine Teknolojisi programı ile demir yolu ulaşımında görev alacak, sorumluluk sahibi, görev bilinci yüksek insan gücü yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Programımız bu genel hedefler doğrultusunda iş güvenliğine önem veren, mesleğinde bilgisayar kullanabilen, teknik çizim ve şemaları okuyup anlayabilen, ekipmanları kullanabilen, bakım ve onarım yapabilen, üst birimlerden aldığı talimatları anlayıp alt birimlere aktarabilen, sorumluluk alabilen, takım çalışması yapabilen, kayıt tutup rapor hazırlayabilen elemanlar yetiştirmeyi amaçlar.

1 Öğrencilerin, Raylı Sistemler Makine Programı ile ilgili edindiği kuramsal bilgileri uygulamaya aktarabilmelerini sağlamak.
2 Raylı sistemler makine alanındaki problemleri tanımlayabilme, analiz edebilme ve çözüm üretebilme becerisi kazandırmak.
3 Bilgisayar yazılımı ve bilişim-iletişim teknolojilerini etkin kullanabilmelerini sağlamak.
4 Ekip çalışmasına yatkın, iletişim becerileri yüksek, mesleki özgüvene sahip teknisyenler yetiştirmek.
5 Sürekli öğrenmeye açık, yenilikleri takip eden ve uygulayan, etik değerlere saygılı bireyler yetiştirmek.

Raylı Sistemler Makine Teknolojisi programından mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; raylı sistemler sektöründe hizmet veren TCDD ve bağlı iştirak kuruluşlarda, belediyelere bağlı kentçi raylı sistem işletmeler ve özel sektörde bulunan birçok firmada istihdam edilir. Başta TCDD ve iştiraki olan kuruluşlar, raylı sistemler ağına sahip belediyeler ve özel sektörde faaliyet gösteren birçok raylı sistemler firmasında bakım-onarım elemanı, operatör, makinist, vatman, makasçı, kondüktör, tekniker, asansör teknik elemanı olarak görev yapabilirler. Raylı sistem araçlarının düzenli bakımlarını yaparlar, var olan bir arızanın kaynağını tespit eder ve arızayı giderirler, arızayı giderecek yetki veya yeterliğe sahip değilse ilgilileri bilgilendirir. Bunun haricinde Raylı Sistemler bölümlerinden mezun olan öğrenciler için Makinist olma imkânı bulunmaktadır. Makinist olabilmek için, ilgili makinistlik kursu ve eğitimleri tamamlamaları halinde TCDD’de makinist, belediye ve kent içi raylı ulaşım taşıtlarında vatman, yol bakım-onarım ve inşaatı yapan çeşitli özel sektör firmaların bünyesinde kullandığı raylı taşıtların operatör ve makinistliği yapabilirler. Herhangi bir lisans diplomalarına sahip olmaları halinde ise yüksek hızlı tren makinisti olabilirler.

Eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilere “Raylı Sistemler Makine Teknikeri” sıfatıyla ön lisans diploması verilir. Raylı Sistemler Makine Teknolojisi ön lisans mezunları, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) yeterli puanı almak koşuluyla alanıyla ilgili lisans programlarına ya da Uzaktan Eğitim Sistemleri’nin lisans tamamlama programlarına başvurabilir. Alanlarındaki eğitim-öğretim hayatlarına, aşağıdaki lisans programlarında devam edebilirler; Endüstri Mühendisliği Endüstri ve Sistem Mühendisliği İmalat Mühendisliği Makine Mühendisliği Otomotiv Mühendisliği Raylı Sistemler Mühendisliği

Her öğrenci dönem başında derslere kayıt yaptırmalı ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olmaları gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb. gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 45 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. (DC) ve (DD) notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir.

Programda mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenciler mezun olmaya hak kazanırlar. Dersleri başarıyla tamamlamanın yanında, bir de 20 iş günü zorunlu yaz stajının tamamlanması mezuniyet için şarttır

Tam Zamanlı

Bölüm Başkanı: Öğr. Gör. Ozan YAZAR- ozan.yazar@yobu.edu.tr Adres: Yozgat Bozok Üniversitesi, Sorgun Meslek Yüksekokulu, Ahmet Efendi Mah. Toki konutları Yanı 3500.Cad.No:4 66700 SORGUN/YOZGAT Tel: +90 354 502 00 55 Faks: +90 354 502 00 54

Bölüm, 3 akademik personel, 1 adet laboratuvar ve 2 adet 40 kişilik sınıf ile eğitim vermektedir.


Program Çıktıları

1 Orta öğretimde kazanmış olduğu mesleki yeterlilikler üzerine uygulama ile desteklenen bir alanda bilgi/beceriye sahip olabilme
2 Raylı Sistemler Makine Teknolojisi ile ilgili edindiği kuramsal bilgilerini kullanabilme
3 Raylı Sistemler Makine Teknolojisi ile ilgili edindiği uygulama bilgilerini kullanabilme
4 Raylı Sistemler Makine Teknolojisi ile ilgili pratik uygulamalarda gereken teorik bilgileri, el becerisi ve/veya düşünsel becerileri kullanabilme
5 Raylı Sistemler Makine Teknolojisi ile ilgili çalışmalarda öngörülemeyen problemleri belirleyebilme ve çözüm arayabilme
6 Raylı Sistemler Makine Teknolojisi ile ilgili uygulamalar için gerekli teknik ve modern araçları kullanabilme
7 Mesleği ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
8 İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur.
9 Mesleği için güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, etkin şekilde kullanır.
10 Mesleği ile ilgili bilişim teknolojilerini (yazılım, program, animasyon vb.) etkin kullanır.
11 Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilme becerisine sahiptir
12 Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir, anlaşılır biçimde ifade eder.
13 Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
14 Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahiptir.
15 Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahiptir.
16 Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip eder ve meslektaşları ile iletişim kurar.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BTR001 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ TEKNİK RESİM Zorunlu 2 2 - 4
FZK001 Türkçe FİZİK Zorunlu 3 - - 4
MAT001 Türkçe MATEMATİK Zorunlu 3 - - 4
OTK002 Türkçe ÖLÇME TEKNİĞİ Zorunlu 2 - - 3
RST111 Türkçe RAYLI SİSTEMLER BİLGİSİ Zorunlu 3 - - 4
RST112 Türkçe MAKİNE BİLGİSİ Zorunlu 3 1 - 5
RST113 Türkçe MALZEME Zorunlu 2 - - 3
RST114 Türkçe TREN MEKANİĞİ Zorunlu 2 1 - 3
Toplam 20 4 0 30
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BDC001 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM Zorunlu 2 1 - 4
KP001 Türkçe KARİYER PLANLAMA Zorunlu 1 - - 2
RST121 Türkçe STATİK MUKAVEMET Zorunlu 3 - - 4
RST122 Türkçe KENT İÇİ RAYLI ULAŞIM SİSTEMLERİ Zorunlu 3 1 - 5
RST123 Türkçe TREN DİNAMİĞİ Zorunlu 3 - - 4
RST124 Türkçe ÇEKEN ARAÇLAR Zorunlu 3 - - 5
RST126 Türkçe MOTOR BİLGİSİ Zorunlu 2 1 - 3
TEB002 Türkçe TEMEL ELEKTRİK-ELEKTRONİK BİLGİSİ Zorunlu 3 - - 3
Toplam 20 3 0 30
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
AIT001 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Zorunlu 2 - - 2
ING001 Türkçe İNGİLİZCE I Zorunlu 2 - - 2
MSD001 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
STJ001 Türkçe STAJ Zorunlu - 2 - 5
TDL001 Türkçe TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 - - 2
Toplam 6 2 0 11
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADS001 Türkçe ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
AIT002 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II Zorunlu 2 - - 2
ING002 Türkçe İNGİLİZCE II Zorunlu 2 - - 2
MSD002 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
SGT001 Türkçe SİBER GÜVENLİĞİN TEMELLERİ Zorunlu 2 - - 2
TDL002 Türkçe TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 - - 2
Toplam 8 0 0 8
MSD001 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BIT001 Türkçe BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 1 - 3
IME001 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM Seçmeli 5 19 - 19
ISG001 Türkçe İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
MAK121 Türkçe HİDROLİK VE PNÖMATİK Seçmeli 2 1 - 4
MAK123 Türkçe KAYNAK TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 1 - 4
MEL001 Türkçe MAKİNE ELEMANLARI Seçmeli 2 - - 3
MSE001 Türkçe MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 - - 3
MYD006 Türkçe MESLEKİ YABANCI DİL Seçmeli 3 - - 4
RST701 Türkçe HATA ARIZA ARAMA Seçmeli 2 - - 2
RST702 Türkçe İŞLETME YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 3
RST703 Türkçe TREN VE DEPO İLİŞKİLERİ Seçmeli 3 - - 4
RST705 Türkçe RAYLI SİSTEM ARAÇ MEKATRONİĞİ Seçmeli 4 - - 5
RST706 Türkçe DEMİRYOLLARININ TARİHİ GELİŞİMİ Seçmeli 2 - - 3
RST707 Türkçe GENEL RAYLI SİSTEM İŞLETMECİLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
RST708 Türkçe RAYLI SİSTEMLER TRAFİĞİ Seçmeli 2 - - 3
RST709 Türkçe ÇEKİLEN ARAÇLAR Seçmeli 4 - - 5
RST710 Türkçe FREN TEKNİĞİ Seçmeli 4 - - 5
RST711 Türkçe BAKIM ONARIM Seçmeli 3 - - 4
RST713 Türkçe OTOMASYON VE KONTROL Seçmeli 3 - - 4
RST714 Türkçe ULAŞTIRMA HİZMETLERİ Seçmeli 4 - - 5
RST715 Türkçe GENEL YOL BİLGİSİ Seçmeli 4 - - 5
RST716 Türkçe ELEKTRİK MAKİNELERİ Seçmeli 4 - - 5
RST717 Türkçe TRANSPORT TEKNİĞİ Seçmeli 4 - - 5
RST718 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 3 - - 4
RST719 Türkçe TOZ METALÜRJİSİ Seçmeli 3 - - 4
RST720 Türkçe AKIŞKANLAR MEKANİĞİ Seçmeli 4 - - 5
RST721 Türkçe OTONOM SÜRÜŞ SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
RST723 Türkçe BOJİ VE SÜSPANSİYON SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 4
SAT007 Türkçe SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI Seçmeli 2 1 - 5
TDN001 Türkçe TERMODİNAMİK Seçmeli 3 - - 4
TKY001 Türkçe TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADS001 - ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADSÖL-001 Türkçe Malzeme Bılgısı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-002 Türkçe Yönetım Bılışım Sıstemlerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-003 Türkçe Mımarıde Bıçım, Mekan, Düzen Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-004 Türkçe E-Tıcaret Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-005 Türkçe Yetenek Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-006 Türkçe Sunum Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-007 Türkçe Uygarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-008 Türkçe Sağlığın Korunması ve Gelıştırılmesı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-009 Türkçe Sanat Etkınlıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-010 Türkçe Ergoterapı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-011 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-012 Türkçe Yaşam Koçluğu Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-013 Türkçe Beden Dılı-Sözsüz İletışım Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-014 Türkçe Kıtap Okuma ve Yorumlama Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-015 Türkçe Temel Yoga Pratığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-016 Türkçe Görgü Kuralları ve Protokol Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-017 Türkçe Yaratıcı Yazma Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-018 Türkçe Gırışımcılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-019 Türkçe Stratejık Düşünce Analızı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-020 Türkçe Geleneksel Çocuk Oyunları Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-021 Türkçe Sosyal Sorumluluk Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-022 Türkçe Bıyo malzemeler Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-023 Türkçe Genel Ekonomı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-024 Türkçe Temel Sağlık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-025 Türkçe Çocuk Edebıyatı ve Medya Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-026 Türkçe Teknolojı Bağımlılığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-027 Türkçe Temel Mutfak Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-028 Türkçe Kıtap Kültürü Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-029 Türkçe Afet Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-030 Türkçe Sağlıklı Yaşam ve Egzersız Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-031 Türkçe Sağlık Hukuku Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-032 Türkçe Beden Eğıtımı ve Spor Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-033 Türkçe Osmanlı Türkçesıne Gırış Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-034 Türkçe Osmanlı Türkçesı Okuma ve Yazma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-035 Türkçe Küresel Isınma ve Bıyolojık Çeşıtlılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-036 Türkçe Sanat Terapısı Eğıtımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-037 Türkçe Mınyatür Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-038 Türkçe Keçe Sanatı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-039 Türkçe Hat Sanatı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-040 Türkçe Güzel Sanatlar Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-041 Türkçe Tarımda Enerjı ve Sürdürülebılırlık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-042 Türkçe Küresel İklım Değışıklığı Farkındalığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-043 Türkçe Genel ve Tarımsal Kooperatıfçılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-044 Türkçe Satış ve İkna Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-045 Türkçe Gönüllülük Çalışmaları Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-046 Türkçe Renk ve Aydınlatma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-047 Türkçe Modern Mımarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-048 Türkçe Egzotık Meyveler Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-049 Türkçe Müzecılık ve Sergıleme Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-050 Türkçe Lıderlık ve Ekıp Çalışması Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-051 Türkçe FİNANSAL OKUR YAZARLIK Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-052 Türkçe SPOR HUKUKU Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-053 Türkçe ETKİLİ İLETİŞİM VE BEDEN DİLİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-054 Türkçe MİMAR SİNAN VE ESERLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-055 Türkçe TAŞIT GÜVENLİK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-056 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-057 Türkçe İNSANSIZ HAVA ARACI FOTOGRAMETRİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-058 Türkçe ATEŞLİ SİLAHLAR BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-059 Türkçe YAKIN SAVUNMA TEKNİK VE TAKTİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-060 Türkçe YEREL YÖNETİMLER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-061 Türkçe UZAKTAN ALGILAMA TEKNİKLERİ VE CBS Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-062 Türkçe GIDA HİJYENİ VE SANİTASYONU Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-063 Türkçe SAĞLIK YAŞAM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-064 Türkçe ORGANİK GÜBRELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-065 Türkçe DİJİTAL TARIM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-066 Türkçe TAŞIT TEKNOLOJİLERİNİN GEÇMİŞİ VE GELECEĞİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-067 Türkçe KARAYOLU TRAFİK BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-068 Türkçe AKTİF VE PASİF GÜVENLİK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-069 Türkçe GÜNCEL EKONOMİK OLAYLAR Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-070 Türkçe AKILLI VE EKO TEKNOLOJİK KENTLER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-071 Türkçe DEĞERLER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-072 Türkçe EVDE PRATİK SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-073 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-074 Türkçe ALTERNATİF TEDAVİ YAKLAŞIMLARI Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-075 Türkçe ARAŞTIRMA PROJESİ YAZIMI Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-076 Türkçe TEMEL MATEMATİK VE SAYISAL MANTIK PROBLEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-077 Türkçe ÖZEL İLGİ TURİZMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-078 Türkçe KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-079 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-080 Türkçe AVRUPA BİRLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-081 Türkçe TEZHİP Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-082 Türkçe TASARIM ANALİZİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-083 Türkçe BESLENME, FİZİKSEL AKTİVİTE VE SAĞLIK Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-084 Türkçe BİLİŞİM MESLEĞİNİN TEMELLERİ Seçmeli 2 - - 3
MSD002 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BIT001 Türkçe BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 1 - 3
IME001 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM Seçmeli 5 19 - 19
ISG001 Türkçe İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
MAK121 Türkçe HİDROLİK VE PNÖMATİK Seçmeli 2 1 - 4
MAK123 Türkçe KAYNAK TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 1 - 4
MEL001 Türkçe MAKİNE ELEMANLARI Seçmeli 2 - - 3
MSE001 Türkçe MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 - - 3
MYD006 Türkçe MESLEKİ YABANCI DİL Seçmeli 3 - - 4
RST701 Türkçe HATA ARIZA ARAMA Seçmeli 2 - - 2
RST702 Türkçe İŞLETME YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 3
RST703 Türkçe TREN VE DEPO İLİŞKİLERİ Seçmeli 3 - - 4
RST705 Türkçe RAYLI SİSTEM ARAÇ MEKATRONİĞİ Seçmeli 4 - - 5
RST706 Türkçe DEMİRYOLLARININ TARİHİ GELİŞİMİ Seçmeli 2 - - 3
RST707 Türkçe GENEL RAYLI SİSTEM İŞLETMECİLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
RST708 Türkçe RAYLI SİSTEMLER TRAFİĞİ Seçmeli 2 - - 3
RST709 Türkçe ÇEKİLEN ARAÇLAR Seçmeli 4 - - 5
RST710 Türkçe FREN TEKNİĞİ Seçmeli 4 - - 5
RST711 Türkçe BAKIM ONARIM Seçmeli 3 - - 4
RST713 Türkçe OTOMASYON VE KONTROL Seçmeli 3 - - 4
RST714 Türkçe ULAŞTIRMA HİZMETLERİ Seçmeli 4 - - 5
RST715 Türkçe GENEL YOL BİLGİSİ Seçmeli 4 - - 5
RST716 Türkçe ELEKTRİK MAKİNELERİ Seçmeli 4 - - 5
RST717 Türkçe TRANSPORT TEKNİĞİ Seçmeli 4 - - 5
RST718 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 3 - - 4
RST719 Türkçe TOZ METALÜRJİSİ Seçmeli 3 - - 4
RST720 Türkçe AKIŞKANLAR MEKANİĞİ Seçmeli 4 - - 5
RST721 Türkçe OTONOM SÜRÜŞ SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
RST723 Türkçe BOJİ VE SÜSPANSİYON SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 4
SAT007 Türkçe SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI Seçmeli 2 1 - 5
TDN001 Türkçe TERMODİNAMİK Seçmeli 3 - - 4
TKY001 Türkçe TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 3