GERİ DÖN

Önlisans Programları


BOĞAZLIYAN MESLEK YÜKSEKOKULU - ORMANCILIK VE ORMAN ÜRÜNLERİ - - ÖNLİSANS



Program Tanıtımı

Ormancılık ve Orman Ürünleri programı Boğazlıyan Meslek Yüksekokulunda 2018 yılında kurulmuştur. Program 2019-2020 eğitim öğretim yılında öğrenci alımına başlamıştır.

Orman Teknikeri

Ön Lisans

Aday öğrencilerin YKS veya YÖS (Türk ve yabancı öğrenciler için yapılan merkezi sınavlardan) sınavlarından yeterli not alması gerekmektedir.

1.Yabancı Dil (I ve II) 2. Türk Dili (I ve II) 3. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (I ve II)

Ulusal yeterlilik sistemi üç Bologna süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye’de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir.

Doğayı seven, koruyan, meraklı ve gelişime açık, sorunlara çözüm üretebilen, farklı düşünme yeteneğine sahip, halkla ilişiklerde güçlü, Atatürk ilke ve inkılâplarının bilincinde, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, ulusal kültür ve değerlerini yaşatan ülkesine, ulusuna ve insanlığa hizmet etmeyi amaç edinen, ormancılık sektöründe ihtiyaç duyulan mesleki teknik eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla “Orman teknikeri” yetiştirmektir.

1 -Bilimsel bir anlayışla ormanın bir ekosistem olarak değerlendirilmesi, bu bağlamda teorik ve uygulamalı eğitim alt yapısı oluşturulması,
2 -Teorik eğitimin uygulamaya aktarılması,
3 -Orman ekosisteminin tanıtımı ve özellikleri,
4 -Orman ve orman alanlarından sadece odun üretimi değil, çok yönlü yaralanma imkanlarının verilmesi,
5 -Odun ve odun dışı ürünlere ekonomik değer kazandırılmasında ve bunların endüstriyel alanlarda kullanımına yönelik önerilerin sunulması,
6 -Orman alanlarından işletme amaçları doğrultusunda yararlanmanın modellenmesi,
7 -Ormanlardan sürekli yararlanma alt yapısının oluşturulması,
8 -Mevcut ormanların bakım, gençleştirilmesi ve iyileştirilmesi,
9 -Verimsiz orman alanlarının verimli hale dönüştürülmesi,
10 -Mevcut ormanların korunması ve sürekliliğinin sağlanması,
11 -Ormancılıkta mevcut sorunların ve bunlara yönelik çözüm yaklaşımlarının alt yapısının oluşturulması amaçlanmaktadır.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı (Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü) merkez ve taşra teşkilatları ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Özel ormancılık bürolarında, Peyzaj firmalarında, Özel fidanlıklarında, Ormancılık ile ilgili iş ve işlemler yapan diğer özel kuruluşlarda Sivil toplum kuruluşlarının hazırlayacağı doğa, çevre ve ormancılık tabanlı projelerde Etüt ve envanter çalışmalarında görev alabileceklerdir.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl yapılan Dikey Geçiş Sınavında yeterli puan aldıkları takdirde Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği, lisans programlarını tercih ederek dikey geçiş yapabilirler.

Öğrenciler aldıkları derslerden en az bir arasınav ve bir final sınavını başarı ile vermek zorundadırlar. İlave sınavlar, ödevler, raporlar vb. de ders notlarına etki edebilir.

Öğrenciler aldıkları derslerden en az bir arasınav ve bir final sınavını başarı ile vermek zorundadırlar. İlave sınavlar, ödevler, raporlar vb. de ders notularına etki edebilir.

Tam Zamanlı

Öğr. Gör. Dr. İbrahim KILIÇ Ormancılık Bölüm Başkanı AKTS Koordinatörü ibrahim.kilic@bozok.edu.tr Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu Yenidoğan Mah. Şevket Hokkaömeroğlu Bulvarı No:86 D:1 Boğazlıyan / YOZGAT. bogazliyanmyo@bozok.edu.tr 0 (354) 290 30 02

Öğrencilerimizin eğitimlerini daha iyi alabilmeleri ve mesleki uygulama derslerini gerçekleştirebilmeleri için Meslek Yüksek Okulumuz bünyesinde Laboratuvarlar ve yemekhane, kafeterya, konferans salonu, kütüphane ve internet erişimi vb. tüm sosyal imkanlar bulunmaktadır.


Program Çıktıları

1 Atatürk ilke ve inkılâplarının bilincinde, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, ulusal kültür ve değerlerini yaşatan ülkesine, ulusuna ve insanlığa hizmet etmeyi amaç edinir.
2 Ormancılık ve Orman Ürünleri alanlarıyla ilgili temel bilgilere sahiptir.
3 Mesleğinin etik sorumluluğu kapsamında, çevre ve iş güvenliği konularında bilgi ve duyarlılığa sahiptir.
4 Ormandan elde edilen ürünlerden tomruk, kereste vb. morfolojik, mekanik ve fiziksel özellikleri, koruma yöntemleri ile bunların endüstri alanında kullanım yerleri, üretim şekilleri ve pazarlanması hakkında bilgi sahibi olur.
5 Orman ekosisteminin varlığını ve doğasını biyotik ve abiyotik tehditlere karşı koruma amaçlı teknikleri uygulayabilir.
6 Bilişim teknolojileri, ölçüm-hesap ve analiz araçlarının kullanabilme becerisi kazanabilir.
7 Orman kaynaklarının korunması, dengeli kullanımı, süreklilik ilkesi gözetilerek yararlanmanın düzenlenmesi ve bilimsel planlamaya yönelik bazı teknikleri uygulayabilir.
8 Ormancılık alanında yeni teknoloji ve yöntemleri kullanabilir
9 Önemli yerli ve egzotik orman ağaç türleri ile süs bitkilerini bilimsel, yöresel isimleri ve botanik özellikleri ile tanır.
10 Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan sorunları tanımlama, analiz etme ve çözüm önerileri geliştirme, sorunları çözmede ekip üyesi olarak sorumluluk alma ve sorumluluğu altında çalışanları yönetme bilgi ve becerisini kazanabilir
11 Ormanların sahip olduğu tüm ekolojik birimleri ve bu birimler arasındaki ilişki ve etkileşimleri temel düzeyde kavrayabilir.
12 Mevcut ormanların bakımı ve iyileştirilmesi, yeni orman alanlarının oluşturulması için ekosistem tabanlı müdahalelerde bulunabilir.
13 Ulusal ve uluslararası ormancılık politikalarını, yasaları ve yükümlülükleri kavrayabilir.
14 Ormanlardan elde edilen odun ve odun dışı ürünlere ekonomik değer kazandırılmasında ve bunların endüstriyel alanlarda kullanımına yönelik günümüz ve çağın ihtiyaçları doğrultusunda öneriler sunabilir.
15 Ulusal ve uluslararası alanda çevre ve ormancılık konularında rekabet edebilme, ortak çalışmalar yapabilme, yerel veya küresel ölçekli sorunlara yeni çözüm önerileri getirebilir.
16 Yaşam boyu öğrenme ilkesinden hareketle, ormancılıkla ilgili ekolojik, ekonomik ve sosyal boyuttaki güncel gelişmeleri takip edebilme ve bu bilgileri ulusal ormancılığın faydası için kullanabilir
17 Orman ekosistemlerini oluşturan unsurları ve arasındaki ilişkileri kavrayabilir, yaban hayatı konusunda bilgi sahibidir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[TemelAlanCiktisi]

Program Çıktıları
BİLGİ
BECERİLER
YETKİNLİKLER
Kuramsal Olgusal
Bilişsel Uygulamalı
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Öğrenme Yetkinliği
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alana Özgü Yetkinlik
1
2
1
1
2
1
2
1
2
3
4
1
2
3
4
Atatürk ilke ve inkılâplarının bilincinde, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, ulusal kültür ve değerlerini yaşatan ülkesine, ulusuna ve insanlığa hizmet etmeyi amaç edinir.
Ormancılık ve Orman Ürünleri alanlarıyla ilgili temel bilgilere sahiptir.
Mesleğinin etik sorumluluğu kapsamında, çevre ve iş güvenliği konularında bilgi ve duyarlılığa sahiptir.
Ormandan elde edilen ürünlerden tomruk, kereste vb. morfolojik, mekanik ve fiziksel özellikleri, koruma yöntemleri ile bunların endüstri alanında kullanım yerleri, üretim şekilleri ve pazarlanması hakkında bilgi sahibi olur.
Orman ekosisteminin varlığını ve doğasını biyotik ve abiyotik tehditlere karşı koruma amaçlı teknikleri uygulayabilir.
Bilişim teknolojileri, ölçüm-hesap ve analiz araçlarının kullanabilme becerisi kazanabilir.
Orman kaynaklarının korunması, dengeli kullanımı, süreklilik ilkesi gözetilerek yararlanmanın düzenlenmesi ve bilimsel planlamaya yönelik bazı teknikleri uygulayabilir.
Ormancılık alanında yeni teknoloji ve yöntemleri kullanabilir
Önemli yerli ve egzotik orman ağaç türleri ile süs bitkilerini bilimsel, yöresel isimleri ve botanik özellikleri ile tanır.
Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan sorunları tanımlama, analiz etme ve çözüm önerileri geliştirme, sorunları çözmede ekip üyesi olarak sorumluluk alma ve sorumluluğu altında çalışanları yönetme bilgi ve becerisini kazanabilir
Ormanların sahip olduğu tüm ekolojik birimleri ve bu birimler arasındaki ilişki ve etkileşimleri temel düzeyde kavrayabilir.
Mevcut ormanların bakımı ve iyileştirilmesi, yeni orman alanlarının oluşturulması için ekosistem tabanlı müdahalelerde bulunabilir.
Ulusal ve uluslararası ormancılık politikalarını, yasaları ve yükümlülükleri kavrayabilir.
Ormanlardan elde edilen odun ve odun dışı ürünlere ekonomik değer kazandırılmasında ve bunların endüstriyel alanlarda kullanımına yönelik günümüz ve çağın ihtiyaçları doğrultusunda öneriler sunabilir.
Ulusal ve uluslararası alanda çevre ve ormancılık konularında rekabet edebilme, ortak çalışmalar yapabilme, yerel veya küresel ölçekli sorunlara yeni çözüm önerileri getirebilir.
Yaşam boyu öğrenme ilkesinden hareketle, ormancılıkla ilgili ekolojik, ekonomik ve sosyal boyuttaki güncel gelişmeleri takip edebilme ve bu bilgileri ulusal ormancılığın faydası için kullanabilir
Orman ekosistemlerini oluşturan unsurları ve arasındaki ilişkileri kavrayabilir, yaban hayatı konusunda bilgi sahibidir.

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ORU111 Türkçe SİLVİKÜLTÜR TEKNİĞİ Zorunlu 3 - - 5
ORU112 Türkçe ORMANCILIK BİLGİSİ Zorunlu 2 1 - 4
ORU113 Türkçe GENEL BOTANİK Zorunlu 2 1 - 4
ORU114 Türkçe ORMAN KADASTRO BİLGİSİ Zorunlu 2 1 - 4
ORU115 Türkçe TOPRAK İLMİ Zorunlu 3 - - 4
ORU116 Türkçe ORMANCILIKTA YABAN HAYATI Zorunlu 2 1 - 3
ORU117 Türkçe AHŞAP MALZEME TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 1 - 3
ORU118 Türkçe İSTATİSTİK ANALİZ VE KALİTE KONTROL Zorunlu 3 - - 3
Toplam 19 5 0 30
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
KP001 Türkçe KARİYER PLANLAMA Zorunlu 1 - - 2
ORU121 Türkçe ORMAN BOTANİĞİ Zorunlu 3 1 - 5
ORU122 Türkçe ORMAN EKOLOJİSİ Zorunlu 3 - - 4
ORU123 Türkçe ORMANCILIK İŞ BİLGİSİ Zorunlu 2 1 - 4
ORU124 Türkçe ORMAN BAKIMI Zorunlu 3 - - 4
ORU125 Türkçe AĞAÇLANDIRMA VE FİDANLIK TEKNİĞİ Zorunlu 2 1 - 4
ORU126 Türkçe ODUN DIŞI ORMAN ÜRÜNLERİ Zorunlu 2 1 - 4
ORU127 Türkçe ORMANCILIK HUKUKU Zorunlu 3 - - 3
Toplam 19 4 0 30
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
AIT001 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Zorunlu 2 - - 2
ING001 Türkçe İNGİLİZCE I Zorunlu 2 - - 2
MSD001 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - 19
STJ001 Türkçe STAJ Zorunlu - 2 - 5
TDL001 Türkçe TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 - - 2
Toplam 6 2 0 30
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADS001 Türkçe ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
AIT002 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II Zorunlu 2 - - 2
ING002 Türkçe İNGİLİZCE II Zorunlu 2 - - 2
MSD002 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - 19
SGT001 Türkçe SİBER GÜVENLİĞİN TEMELLERİ Zorunlu 2 - - 2
TDL002 Türkçe TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 - - 2
Toplam 8 0 0 27
MSD001 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
IME001 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM Seçmeli 5 19 - 19
ORU701 Türkçe ORMAN AMENAJMANI Seçmeli 4 - - 5
ORU702 Türkçe ORMAN ÜRÜNLERİNDEN FAYDALANMA Seçmeli 4 - - 5
ORU703 Türkçe ODUN ANATOMİSİ Seçmeli 3 - - 4
ORU704 Türkçe ORMAN ENTOMOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 4
ORU705 Türkçe ORMANCILIK POLİTİKASI Seçmeli 3 - - 3
ORU706 Türkçe ODUN FİZİĞİ Seçmeli 3 - - 3
ORU707 Türkçe YANGIN EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 3
ORU708 Türkçe ORMAN TRANSPORT TEKNİĞİ Seçmeli 3 - - 3
ORU709 Türkçe ORMANCLIKTA COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 3
ORU710 Türkçe ORMAN ENVANTER TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 3
ORU711 Türkçe DÜNYA ORMANCILIĞI Seçmeli 2 - - 2
ORU712 Türkçe MOBİLYA ENDÜSTRİSİ Seçmeli 2 - - 2
ORU713 Türkçe ORMAN ÜRÜNLERİNİN PAZARLANMASI Seçmeli 4 - - 5
ORU714 Türkçe ORMAN KORUMA Seçmeli 4 - - 5
ORU715 Türkçe ORMAN REKREASYONU VE DOĞA TURİZMİ Seçmeli 3 - - 4
ORU716 Türkçe EROZYON VE SEL KONTROLÜ Seçmeli 3 - - 4
ORU717 Türkçe BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK Seçmeli 3 - - 3
ORU718 Türkçe SÜS BİTKİSİ YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 3 - - 3
ORU719 Türkçe ORMANCILIKTA HALKLA İLİŞKİLER Seçmeli 3 - - 3
ORU720 Türkçe ODUN KORUMA TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 3
ORU721 Türkçe ODUN ESASLI LEVHA ENDÜSTRİSİ Seçmeli 3 - - 3
ORU722 Türkçe KAĞIT VE KARTON ÜRETİM TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 3
ORU723 Türkçe ORMANCILIKTA GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 - - 2
ORU724 Türkçe KORUNAN ALANLAR Seçmeli 2 - - 2
ADS001 - ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADSÖL-001 Türkçe Malzeme Bılgısı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-002 Türkçe Yönetım Bılışım Sıstemlerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-003 Türkçe Mımarıde Bıçım, Mekan, Düzen Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-004 Türkçe E-Tıcaret Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-005 Türkçe Yetenek Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-006 Türkçe Sunum Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-007 Türkçe Uygarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-008 Türkçe Sağlığın Korunması ve Gelıştırılmesı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-009 Türkçe Sanat Etkınlıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-010 Türkçe Ergoterapı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-011 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-012 Türkçe Yaşam Koçluğu Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-013 Türkçe Beden Dılı-Sözsüz İletışım Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-014 Türkçe Kıtap Okuma ve Yorumlama Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-015 Türkçe Temel Yoga Pratığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-016 Türkçe Görgü Kuralları ve Protokol Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-017 Türkçe Yaratıcı Yazma Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-018 Türkçe Gırışımcılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-019 Türkçe Stratejık Düşünce Analızı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-020 Türkçe Geleneksel Çocuk Oyunları Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-021 Türkçe Sosyal Sorumluluk Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-022 Türkçe Bıyo malzemeler Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-023 Türkçe Genel Ekonomı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-024 Türkçe Temel Sağlık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-025 Türkçe Çocuk Edebıyatı ve Medya Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-026 Türkçe Teknolojı Bağımlılığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-027 Türkçe Temel Mutfak Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-028 Türkçe Kıtap Kültürü Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-029 Türkçe Afet Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-030 Türkçe Sağlıklı Yaşam ve Egzersız Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-031 Türkçe Sağlık Hukuku Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-032 Türkçe Beden Eğıtımı ve Spor Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-033 Türkçe Osmanlı Türkçesıne Gırış Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-034 Türkçe Osmanlı Türkçesı Okuma ve Yazma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-035 Türkçe Küresel Isınma ve Bıyolojık Çeşıtlılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-036 Türkçe Sanat Terapısı Eğıtımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-037 Türkçe Mınyatür Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-038 Türkçe Keçe Sanatı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-039 Türkçe Hat Sanatı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-040 Türkçe Güzel Sanatlar Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-041 Türkçe Tarımda Enerjı ve Sürdürülebılırlık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-042 Türkçe Küresel İklım Değışıklığı Farkındalığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-043 Türkçe Genel ve Tarımsal Kooperatıfçılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-044 Türkçe Satış ve İkna Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-045 Türkçe Gönüllülük Çalışmaları Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-046 Türkçe Renk ve Aydınlatma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-047 Türkçe Modern Mımarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-048 Türkçe Egzotık Meyveler Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-049 Türkçe Müzecılık ve Sergıleme Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-050 Türkçe Lıderlık ve Ekıp Çalışması Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-051 Türkçe FİNANSAL OKUR YAZARLIK Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-052 Türkçe SPOR HUKUKU Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-053 Türkçe ETKİLİ İLETİŞİM VE BEDEN DİLİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-054 Türkçe MİMAR SİNAN VE ESERLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-055 Türkçe TAŞIT GÜVENLİK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-056 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-057 Türkçe İNSANSIZ HAVA ARACI FOTOGRAMETRİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-058 Türkçe ATEŞLİ SİLAHLAR BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-059 Türkçe YAKIN SAVUNMA TEKNİK VE TAKTİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-060 Türkçe YEREL YÖNETİMLER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-061 Türkçe UZAKTAN ALGILAMA TEKNİKLERİ VE CBS Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-062 Türkçe GIDA HİJYENİ VE SANİTASYONU Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-063 Türkçe SAĞLIK YAŞAM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-064 Türkçe ORGANİK GÜBRELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-065 Türkçe DİJİTAL TARIM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-066 Türkçe TAŞIT TEKNOLOJİLERİNİN GEÇMİŞİ VE GELECEĞİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-067 Türkçe KARAYOLU TRAFİK BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-068 Türkçe AKTİF VE PASİF GÜVENLİK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-069 Türkçe GÜNCEL EKONOMİK OLAYLAR Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-070 Türkçe AKILLI VE EKO TEKNOLOJİK KENTLER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-071 Türkçe DEĞERLER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-072 Türkçe EVDE PRATİK SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-073 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-074 Türkçe ALTERNATİF TEDAVİ YAKLAŞIMLARI Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-075 Türkçe ARAŞTIRMA PROJESİ YAZIMI Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-076 Türkçe TEMEL MATEMATİK VE SAYISAL MANTIK PROBLEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-077 Türkçe ÖZEL İLGİ TURİZMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-078 Türkçe KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-079 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-080 Türkçe AVRUPA BİRLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-081 Türkçe TEZHİP Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-082 Türkçe TASARIM ANALİZİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-083 Türkçe BESLENME, FİZİKSEL AKTİVİTE VE SAĞLIK Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-084 Türkçe BİLİŞİM MESLEĞİNİN TEMELLERİ Seçmeli 2 - - 3
MSD002 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
IME001 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM Seçmeli 5 19 - 19
ORU701 Türkçe ORMAN AMENAJMANI Seçmeli 4 - - 5
ORU702 Türkçe ORMAN ÜRÜNLERİNDEN FAYDALANMA Seçmeli 4 - - 5
ORU703 Türkçe ODUN ANATOMİSİ Seçmeli 3 - - 4
ORU704 Türkçe ORMAN ENTOMOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 4
ORU705 Türkçe ORMANCILIK POLİTİKASI Seçmeli 3 - - 3
ORU706 Türkçe ODUN FİZİĞİ Seçmeli 3 - - 3
ORU707 Türkçe YANGIN EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 3
ORU708 Türkçe ORMAN TRANSPORT TEKNİĞİ Seçmeli 3 - - 3
ORU709 Türkçe ORMANCLIKTA COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 3
ORU710 Türkçe ORMAN ENVANTER TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 3
ORU711 Türkçe DÜNYA ORMANCILIĞI Seçmeli 2 - - 2
ORU712 Türkçe MOBİLYA ENDÜSTRİSİ Seçmeli 2 - - 2
ORU713 Türkçe ORMAN ÜRÜNLERİNİN PAZARLANMASI Seçmeli 4 - - 5
ORU714 Türkçe ORMAN KORUMA Seçmeli 4 - - 5
ORU715 Türkçe ORMAN REKREASYONU VE DOĞA TURİZMİ Seçmeli 3 - - 4
ORU716 Türkçe EROZYON VE SEL KONTROLÜ Seçmeli 3 - - 4
ORU717 Türkçe BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK Seçmeli 3 - - 3
ORU718 Türkçe SÜS BİTKİSİ YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 3 - - 3
ORU719 Türkçe ORMANCILIKTA HALKLA İLİŞKİLER Seçmeli 3 - - 3
ORU720 Türkçe ODUN KORUMA TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 3
ORU721 Türkçe ODUN ESASLI LEVHA ENDÜSTRİSİ Seçmeli 3 - - 3
ORU722 Türkçe KAĞIT VE KARTON ÜRETİM TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 3
ORU723 Türkçe ORMANCILIKTA GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 - - 2
ORU724 Türkçe KORUNAN ALANLAR Seçmeli 2 - - 2