GERİ DÖN

Önlisans Programları


AKDAĞMADENİ MESLEK YÜKSEKOKULU - MİMARİ RESTORASYON - - ÖNLİSANS



Program Tanıtımı

Mimari Restorasyon bölümü 2018-2019 öğretim yılı içerisinde öğrenci alımına başlamıştır.

Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Mimari Restorasyon Ön Lisans Programı alanında Ön Lisans Derecesi (Teknik Programlar) almaya hak kazanmaktadırlar.

Ön Lisans

Öğrenciler, MİMARİ RESTORASYON bölümüne Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) yaptığı Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı sonucuna göre kabul edilmektedir.

MİMARİ RESTORASYON programında spesifik olarak kullanılan önceki öğrenimle ilgili düzenlemeler yoktur. Ortaöğretim seviyesinde eğitimini tamamlamış olması gerekmektedir.

Ders planındaki toplam 120 AKTS kredisine sahip olan tüm dersleri başarmak.4.00 üzerinden en az 2.00 genel not ortalamasına sahip olmak.20 iş günü (5 AKTS kredisi) endüstri stajını tamamlamak.

MİMARİ RESTORASYON, mesleği ile ilgili uygulama ve teorik bilgiler veren önlisans programıdır.

1 Mimari restorasyon programının amacı Tabiat ve Kültür varlıklarının korunması alanında çalışacak teknik elemanları yetiştirmektir. Mimari restorasyon sektörü ofislerde, şantiyelerde ve laboratuvar çalışmalarında çalışmak üzere, koruma ve restorasyon hakkında gerekli bilgi ve bilince sahip, prosedüre hakim, pratik ve teorik yeteneklere sahip, konunun öneminin farkında teknik elemanlara ihtiyaç duymaktadır. Öğrencileri sektöre hazırlarken bu konulara dikkat etmenin yanı sıra konusunda uzman hocalar tarafından eğitim sürdürülmektedir. Öğrencilerin, rölöve çıkarma, malzeme bilgisi, mevzuat bilgisi, yapı bilgisi, mimari detay bilgisi, mimarlık ve sanat tarihi bilgisi konularında geliştirildikleri bir eğitim programı uygulanmaktadır.

Bölüm mezunları mimari büro, atölye, şantiye ve arkeolojik kazı çalışma alanlarında, kültür ve turizm bakanlığına bağlı birimlerde, müzelerde, rölöve ve anıtlar müdürlüklerinde, konservasyon ve restorasyon merkez laboratuvarları müdürlüklerinde, büyükşehir belediyelerine bağlı KUDEB müdürlüklerinde, ilçe belediyelerine bağlı KUDEB müdürlüklerinde, vakıflar genel müdürlüğüne bağlı bölge müdürlüklerinde görev alabilirler.

Bölüm mezunları DGS ile mimarlık, şehir ve bölge planlama, iç mimarlık, geleneksel el sanatları, çini tasarımı ve onarımı, kültür varlıklarını koruma ve onarım bölümlerine geçiş yapabilirler.

Dönem içi ara sınav ve final sınavı olmak üzere 2 sınav uygulanmaktadır. Bu sınavların dönem sonu başarı notuna etkisi ara sınav %40, final sınavı %60 olacak şekilde değerlendirilmektedir.

Öğrenciler her ders için en az bir ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quizvb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40 yarıyıl sonu sınavının katkısı ise %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Öğrencinin mezun olabilmesi için 120 AKTS’lik ders yükünü tamamlaması ve genel ağırlıklı not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir.

Tam Zamanlı

Bozok Üniversitesi Akdağmadeni M.Y.O Akdağmadeni/Yozgat Öğr. Gör. Dr. Ahmet Cihat ARI

Mesleği ile ilgili ulusal ve uluslararası gelişmeleri takip edebilme, sürekli yenilenme bilincini kazanma ve yeterli düzeyde yabancı dil bilgisine (İngilizce) sahip olmak, Edindiği bilgi ve becerileri kullanarak meslekle ilgili alanlarda büro, atölye, şantiye, arkeolojik kazılarda, ören yerlerinde sorunları ele alabilme, belirleyebilme, bilgi toplama, yorumlama, çözüm önerileri geliştirebilme, proje ve onarım yapabilme becerisi kazanmaktır.


Program Çıktıları

1 Mimari restorasyon alanına özgü temel kavram, kuram, yöntem, teknik, malzemeler hakkında bilgi sahibi olabilme.
2 Restorasyon ve konservasyon alanındaki koruma ile ilgili yasal mevzuatı anlama ve uygulayabilme.
3 Alanı ile ilgili koruma ve onarma, teknik çizim yöntemlerini, süsleme tekniklerini uygulayabilme.
4 Bireysel çalışma becerisi ve bağımsız karar verebilme yeteneğine sahip olarak fikirlerini sözlü ve yazılı, açık ve öz bir şekilde ifade edebilme becerisine sahip olabilme
5 Alanı ile ilgili çalışmaları bağımsız olarak yürütebilme.
6 Restorasyon projeleri oluşturabilme ve yürütebilme.
7 Teknik resim kullanarak proje üretebilir.
8 En az bir yabancı dili Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde alanıyla ilgili bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar.
9 Anadolu'daki antik bölgeleri ve antik kentleri öğrenir. Antik yerleşimleri kuran uygarlıklar hakkında bilgi edinir. Antik kentlerde yapılan restorasyonlar hakkında bilgi sahibi olur.
10 Müze ve müzecilik kavramını ve işlevlerini tanımlar. Müzelerin tarihsel gelişimini açıklar. Müzelerde her türlü envanter çalışmalarını hazırlayabilir. Müzelik ve arkeolojik eserleri tanımlar. Müze teşhir ve tanzimini denetler. Müzede Koruma Teknikleri ve Restorasyon hakkında bilgi sahibi olur.
11 Korumanın amaçları, tarihsel gelişimi, korunması gereken değerler ve saptanmasındaki temel İlkeler, koruma anlayışının evrimi, koruma ve restorasyonun uygulama terminolojisi ve yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur.
12 Arkeolojinin araştırma yöntemleri, kazı yöntem ve çeşitleri hakkında bilgi sahibi olur. Arkeolojinin uygulamasında mevzuat malzemenin sunum incelemelerinde müzecilik ve eserlerin dokümantasyonu kapsamında çizim ve kataloglama bilgi ve becerilerini edinir.
13 Mimari bezemenin, tarihsel gelişimini ve geleneksel mimaride bezeme anlayışlarını tanır. Takma-ekleme bezeme unsurları, mimari unsurların oranlarıyla oluşturulan bezemeye ilişkin örnekler hakkında bilgi sahibi olur.
14 Restorasyon Projelerinde etkin olarak kullanılabilecek İş Sağlığı ve Güvenliği hakkında temel bilgilere sahip olabilir.
15 Restorasyon kavramını tam anlamıyla anlayabilir ve restorasyonda multidisipliner çalışmalar yürütebilir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[TemelAlanCiktisi]

Program Çıktıları
BİLGİ
BECERİLER
YETKİNLİKLER
Kuramsal Olgusal
Bilişsel Uygulamalı
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Öğrenme Yetkinliği
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alana Özgü Yetkinlik
1
1
2
1
2
3
1
2
3
1
2
3
4
1
2
3
Mimari restorasyon alanına özgü temel kavram, kuram, yöntem, teknik, malzemeler hakkında bilgi sahibi olabilme.
Restorasyon ve konservasyon alanındaki koruma ile ilgili yasal mevzuatı anlama ve uygulayabilme.
Alanı ile ilgili koruma ve onarma, teknik çizim yöntemlerini, süsleme tekniklerini uygulayabilme.
Bireysel çalışma becerisi ve bağımsız karar verebilme yeteneğine sahip olarak fikirlerini sözlü ve yazılı, açık ve öz bir şekilde ifade edebilme becerisine sahip olabilme
Alanı ile ilgili çalışmaları bağımsız olarak yürütebilme.
Restorasyon projeleri oluşturabilme ve yürütebilme.
Teknik resim kullanarak proje üretebilir.
En az bir yabancı dili Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde alanıyla ilgili bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar.
Anadolu'daki antik bölgeleri ve antik kentleri öğrenir. Antik yerleşimleri kuran uygarlıklar hakkında bilgi edinir. Antik kentlerde yapılan restorasyonlar hakkında bilgi sahibi olur.
Müze ve müzecilik kavramını ve işlevlerini tanımlar. Müzelerin tarihsel gelişimini açıklar. Müzelerde her türlü envanter çalışmalarını hazırlayabilir. Müzelik ve arkeolojik eserleri tanımlar. Müze teşhir ve tanzimini denetler. Müzede Koruma Teknikleri ve Restorasyon hakkında bilgi sahibi olur.
Korumanın amaçları, tarihsel gelişimi, korunması gereken değerler ve saptanmasındaki temel İlkeler, koruma anlayışının evrimi, koruma ve restorasyonun uygulama terminolojisi ve yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur.
Arkeolojinin araştırma yöntemleri, kazı yöntem ve çeşitleri hakkında bilgi sahibi olur. Arkeolojinin uygulamasında mevzuat malzemenin sunum incelemelerinde müzecilik ve eserlerin dokümantasyonu kapsamında çizim ve kataloglama bilgi ve becerilerini edinir.
Mimari bezemenin, tarihsel gelişimini ve geleneksel mimaride bezeme anlayışlarını tanır. Takma-ekleme bezeme unsurları, mimari unsurların oranlarıyla oluşturulan bezemeye ilişkin örnekler hakkında bilgi sahibi olur.
Restorasyon Projelerinde etkin olarak kullanılabilecek İş Sağlığı ve Güvenliği hakkında temel bilgilere sahip olabilir.
Restorasyon kavramını tam anlamıyla anlayabilir ve restorasyonda multidisipliner çalışmalar yürütebilir.

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MRE111 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM I Zorunlu 2 2 - 4
MRE112 Türkçe TEKNİK RESİM I Zorunlu 2 2 - 4
MRE113 Türkçe RESTORASYON TEKNİKLERİ VE KORUMA I Zorunlu 2 1 - 4
MRE114 Türkçe YAPI MALZEMESİ I Zorunlu 1 1 - 4
MRE115 Türkçe KÜLTÜR VARLIKLARININ KORUNMASI Zorunlu 2 - - 3
MRE116 Türkçe RÖLÖVE I Zorunlu 2 2 - 4
MRE117 Türkçe İNCE YAPI I Zorunlu 2 1 - 3
MRE118 Türkçe RESTORASYON PROJESİ I Zorunlu 2 1 - 4
Toplam 15 10 0 30
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
KP001 Türkçe KARİYER PLANLAMA Zorunlu 1 - - 2
MRE121 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM II Zorunlu 2 2 - 4
MRE122 Türkçe TEKNİK RESİM II Zorunlu 2 2 - 4
MRE123 Türkçe RESTORASYON TEKNİKLERİ VE KORUMA II Zorunlu 2 1 - 4
MRE124 Türkçe YAPI MALZEMESİ II Zorunlu 1 1 - 4
MRE125 Türkçe RÖLÖVE II Zorunlu 2 2 - 4
MRE126 Türkçe İNCE YAPI II Zorunlu 2 1 - 4
MRE127 Türkçe RESTORASYON PROJESİ II Zorunlu 2 2 - 4
Toplam 14 11 0 30
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
AIT001 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Zorunlu 2 - - 2
ING001 Türkçe İNGİLİZCE I Zorunlu 2 - - 2
MSD001 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
STJ001 Türkçe STAJ Zorunlu - 2 - 5
TDL001 Türkçe TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 - - 2
Toplam 6 2 0 11
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADS001 Türkçe ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
AIT002 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II Zorunlu 2 - - 2
ING002 Türkçe İNGİLİZCE II Zorunlu 2 - - 2
MSD002 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
SGT001 Türkçe SİBER GÜVENLİĞİN TEMELLERİ Zorunlu 2 - - 2
TDL002 Türkçe TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 - - 2
Toplam 8 0 0 8
MSD001 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ICT114 Türkçe TEMEL TASARIM Seçmeli 2 - - 3
IME001 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM Seçmeli 5 19 - 19
ISG001 Türkçe İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
MRE701 Türkçe AHŞABIN BOZULMA NEDENLERİ VE KORUNMASI Seçmeli 2 1 - 3
MRE702 Türkçe AHŞAP MALZEME VE YAPIM TEKNİKLERİ Seçmeli 2 1 - 4
MRE703 Türkçe ANADOLU EL SANATLARI Seçmeli 3 - - 3
MRE704 Türkçe ANADOLU'DA TÜRK-İSLAM MİMARİSİ Seçmeli 3 - - 3
MRE705 Türkçe ARKEOLOJİ VE KAZI TEKNİKLERİ Seçmeli 2 1 - 4
MRE706 Türkçe BİNA BİLGİSİ Seçmeli 3 - - 3
MRE707 Türkçe CAM TEKNOLOJİSİ VE RESTORASYONU Seçmeli 2 - - 3
MRE708 Türkçe ÇİNİ SANATI VE RESTORASYONU Seçmeli 3 - - 3
MRE709 Türkçe DOĞAL TAŞ MALZEME KORUMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 3
MRE710 Türkçe FOTOĞRAFLA BELGELEME Seçmeli 3 - - 3
MRE711 Türkçe GELENEKSEL KONUT MİMARİSİ SÖZLÜĞÜ Seçmeli 3 - - 3
MRE712 Türkçe GELENEKSEL TÜRK EV MİMARİSİ Seçmeli 3 - - 4
MRE713 Türkçe GELENEKSEL TÜRK MİMARİSİNDE KORUMA SORUNLARI Seçmeli 2 - - 2
MRE714 Türkçe GELENEKSEL YAPI SİSTEM ÖĞELERİ Seçmeli 2 1 - 4
MRE715 Türkçe GELENEKSEL YAPILAR VE İÇ MEKAN ÇÖZÜMLEMESİ Seçmeli 3 - - 4
MRE716 Türkçe MİMARİ SUNUM TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
MRE717 Türkçe GÜZEL SANATLAR Seçmeli 3 - - 3
MRE718 Türkçe KÂGİR MALZEME VE YAPIM TEKNİKLERİ Seçmeli 2 1 - 4
MRE719 Türkçe KENT VE MEKAN Seçmeli 3 - - 4
MRE720 Türkçe MAKET Seçmeli 2 1 - 4
MRE721 Türkçe MESLEK BİLGİSİ Seçmeli 3 - - 3
MRE722 Türkçe METRAJ VE KEŞİF BİLGİSİ Seçmeli 2 1 - 4
MRE723 Türkçe MİMARLIK TARİHİ Seçmeli 3 - - 3
MRE724 Türkçe MOZAİK SANATI VE RESTORASYONU Seçmeli 3 - - 4
MRE725 Türkçe MÜZECİLİK VE SERGİLEME Seçmeli 3 - - 5
MRE726 Türkçe RESTİTÜSYON VE REKONSTRÜKSİYON Seçmeli 3 - - 5
MRE727 Türkçe SÜSLEME VE ONARIM TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 4
MRE728 Türkçe TARİHİ YAPILARDA MALZEME SORUNLARI Seçmeli 3 - - 3
MRE729 Türkçe TAŞINMAZ KÜLTÜR VARLIKLARI Seçmeli 2 - - 2
MRE730 Türkçe TAŞIYICI SİSTEMLER Seçmeli 2 1 - 3
MRE732 Türkçe TÜRK SÜSLEMELERİNDE DESEN UYGULAMALARI Seçmeli 2 1 - 5
MRE733 Türkçe TÜRKİYE'DE ÇAĞDAŞ MİMARLIK Seçmeli 2 1 - 4
MRE734 Türkçe YUNAN VE ROMA MİMARİSİ Seçmeli 3 - - 3
SNT001 Türkçe SANAT TARİHİ Seçmeli 2 - - 3
ADS001 - ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADSÖL-001 Türkçe Malzeme Bılgısı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-002 Türkçe Yönetım Bılışım Sıstemlerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-003 Türkçe Mımarıde Bıçım, Mekan, Düzen Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-004 Türkçe E-Tıcaret Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-005 Türkçe Yetenek Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-006 Türkçe Sunum Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-007 Türkçe Uygarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-008 Türkçe Sağlığın Korunması ve Gelıştırılmesı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-009 Türkçe Sanat Etkınlıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-010 Türkçe Ergoterapı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-011 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-012 Türkçe Yaşam Koçluğu Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-013 Türkçe Beden Dılı-Sözsüz İletışım Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-014 Türkçe Kıtap Okuma ve Yorumlama Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-015 Türkçe Temel Yoga Pratığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-016 Türkçe Görgü Kuralları ve Protokol Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-017 Türkçe Yaratıcı Yazma Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-018 Türkçe Gırışımcılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-019 Türkçe Stratejık Düşünce Analızı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-020 Türkçe Geleneksel Çocuk Oyunları Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-021 Türkçe Sosyal Sorumluluk Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-022 Türkçe Bıyo malzemeler Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-023 Türkçe Genel Ekonomı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-024 Türkçe Temel Sağlık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-025 Türkçe Çocuk Edebıyatı ve Medya Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-026 Türkçe Teknolojı Bağımlılığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-027 Türkçe Temel Mutfak Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-028 Türkçe Kıtap Kültürü Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-029 Türkçe Afet Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-030 Türkçe Sağlıklı Yaşam ve Egzersız Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-031 Türkçe Sağlık Hukuku Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-032 Türkçe Beden Eğıtımı ve Spor Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-033 Türkçe Osmanlı Türkçesıne Gırış Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-034 Türkçe Osmanlı Türkçesı Okuma ve Yazma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-035 Türkçe Küresel Isınma ve Bıyolojık Çeşıtlılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-036 Türkçe Sanat Terapısı Eğıtımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-037 Türkçe Mınyatür Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-038 Türkçe Keçe Sanatı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-039 Türkçe Hat Sanatı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-040 Türkçe Güzel Sanatlar Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-041 Türkçe Tarımda Enerjı ve Sürdürülebılırlık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-042 Türkçe Küresel İklım Değışıklığı Farkındalığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-043 Türkçe Genel ve Tarımsal Kooperatıfçılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-044 Türkçe Satış ve İkna Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-045 Türkçe Gönüllülük Çalışmaları Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-046 Türkçe Renk ve Aydınlatma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-047 Türkçe Modern Mımarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-048 Türkçe Egzotık Meyveler Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-049 Türkçe Müzecılık ve Sergıleme Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-050 Türkçe Lıderlık ve Ekıp Çalışması Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-051 Türkçe FİNANSAL OKUR YAZARLIK Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-052 Türkçe SPOR HUKUKU Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-053 Türkçe ETKİLİ İLETİŞİM VE BEDEN DİLİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-054 Türkçe MİMAR SİNAN VE ESERLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-055 Türkçe TAŞIT GÜVENLİK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-056 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-057 Türkçe İNSANSIZ HAVA ARACI FOTOGRAMETRİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-058 Türkçe ATEŞLİ SİLAHLAR BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-059 Türkçe YAKIN SAVUNMA TEKNİK VE TAKTİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-060 Türkçe YEREL YÖNETİMLER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-061 Türkçe UZAKTAN ALGILAMA TEKNİKLERİ VE CBS Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-062 Türkçe GIDA HİJYENİ VE SANİTASYONU Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-063 Türkçe SAĞLIK YAŞAM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-064 Türkçe ORGANİK GÜBRELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-065 Türkçe DİJİTAL TARIM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-066 Türkçe TAŞIT TEKNOLOJİLERİNİN GEÇMİŞİ VE GELECEĞİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-067 Türkçe KARAYOLU TRAFİK BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-068 Türkçe AKTİF VE PASİF GÜVENLİK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-069 Türkçe GÜNCEL EKONOMİK OLAYLAR Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-070 Türkçe AKILLI VE EKO TEKNOLOJİK KENTLER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-071 Türkçe DEĞERLER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-072 Türkçe EVDE PRATİK SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-073 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-074 Türkçe ALTERNATİF TEDAVİ YAKLAŞIMLARI Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-075 Türkçe ARAŞTIRMA PROJESİ YAZIMI Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-076 Türkçe TEMEL MATEMATİK VE SAYISAL MANTIK PROBLEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-077 Türkçe ÖZEL İLGİ TURİZMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-078 Türkçe KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-079 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-080 Türkçe AVRUPA BİRLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-081 Türkçe TEZHİP Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-082 Türkçe TASARIM ANALİZİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-083 Türkçe BESLENME, FİZİKSEL AKTİVİTE VE SAĞLIK Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-084 Türkçe BİLİŞİM MESLEĞİNİN TEMELLERİ Seçmeli 2 - - 3
MSD002 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ICT114 Türkçe TEMEL TASARIM Seçmeli 2 - - 3
IME001 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM Seçmeli 5 19 - 19
ISG001 Türkçe İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
MRE701 Türkçe AHŞABIN BOZULMA NEDENLERİ VE KORUNMASI Seçmeli 2 1 - 3
MRE702 Türkçe AHŞAP MALZEME VE YAPIM TEKNİKLERİ Seçmeli 2 1 - 4
MRE703 Türkçe ANADOLU EL SANATLARI Seçmeli 3 - - 3
MRE704 Türkçe ANADOLU'DA TÜRK-İSLAM MİMARİSİ Seçmeli 3 - - 3
MRE705 Türkçe ARKEOLOJİ VE KAZI TEKNİKLERİ Seçmeli 2 1 - 4
MRE706 Türkçe BİNA BİLGİSİ Seçmeli 3 - - 3
MRE707 Türkçe CAM TEKNOLOJİSİ VE RESTORASYONU Seçmeli 2 - - 3
MRE708 Türkçe ÇİNİ SANATI VE RESTORASYONU Seçmeli 3 - - 3
MRE709 Türkçe DOĞAL TAŞ MALZEME KORUMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 3
MRE710 Türkçe FOTOĞRAFLA BELGELEME Seçmeli 3 - - 3
MRE711 Türkçe GELENEKSEL KONUT MİMARİSİ SÖZLÜĞÜ Seçmeli 3 - - 3
MRE712 Türkçe GELENEKSEL TÜRK EV MİMARİSİ Seçmeli 3 - - 4
MRE713 Türkçe GELENEKSEL TÜRK MİMARİSİNDE KORUMA SORUNLARI Seçmeli 2 - - 2
MRE714 Türkçe GELENEKSEL YAPI SİSTEM ÖĞELERİ Seçmeli 2 1 - 4
MRE715 Türkçe GELENEKSEL YAPILAR VE İÇ MEKAN ÇÖZÜMLEMESİ Seçmeli 3 - - 4
MRE716 Türkçe MİMARİ SUNUM TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
MRE717 Türkçe GÜZEL SANATLAR Seçmeli 3 - - 3
MRE718 Türkçe KÂGİR MALZEME VE YAPIM TEKNİKLERİ Seçmeli 2 1 - 4
MRE719 Türkçe KENT VE MEKAN Seçmeli 3 - - 4
MRE720 Türkçe MAKET Seçmeli 2 1 - 4
MRE721 Türkçe MESLEK BİLGİSİ Seçmeli 3 - - 3
MRE722 Türkçe METRAJ VE KEŞİF BİLGİSİ Seçmeli 2 1 - 4
MRE723 Türkçe MİMARLIK TARİHİ Seçmeli 3 - - 3
MRE724 Türkçe MOZAİK SANATI VE RESTORASYONU Seçmeli 3 - - 4
MRE725 Türkçe MÜZECİLİK VE SERGİLEME Seçmeli 3 - - 5
MRE726 Türkçe RESTİTÜSYON VE REKONSTRÜKSİYON Seçmeli 3 - - 5
MRE727 Türkçe SÜSLEME VE ONARIM TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 4
MRE728 Türkçe TARİHİ YAPILARDA MALZEME SORUNLARI Seçmeli 3 - - 3
MRE729 Türkçe TAŞINMAZ KÜLTÜR VARLIKLARI Seçmeli 2 - - 2
MRE730 Türkçe TAŞIYICI SİSTEMLER Seçmeli 2 1 - 3
MRE732 Türkçe TÜRK SÜSLEMELERİNDE DESEN UYGULAMALARI Seçmeli 2 1 - 5
MRE733 Türkçe TÜRKİYE'DE ÇAĞDAŞ MİMARLIK Seçmeli 2 1 - 4
MRE734 Türkçe YUNAN VE ROMA MİMARİSİ Seçmeli 3 - - 3
SNT001 Türkçe SANAT TARİHİ Seçmeli 2 - - 3