Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı Doktora programı; 2021-2022 yılında eğitim ve öğretimine başlamıştır.
Bahçe Bitkileri Bölümünde doktora derecesi, aldıkları derslerde başarılı olmuş, tez konularıyla ilgili çalışmaları tamamlamış ve tezlerini başarı ile savunmuş adaylara verilmektedir.
QF-EHEA: 3. Düzey EQF-LLL : 8. Düzey
Doktora programlarına başvuruda bulunacak adayların aşağıdaki koşulları sağlamış olması gerekir: Adayın bir tezli yüksek lisans diplomasına; yabancı ülkelerdeki tezli yüksek lisans programını bitirmiş Türkiye Cumhuriyeti uyruklu adayların ise YÖK’ten alacakları denklik belgesine; bütünleşik doktora/sanatta yeterlik programlarına başvurularda ise adayların bir lisans diplomasına; yabancı ülkelerdeki lisans programını bitirmiş Türkiye Cumhuriyeti uyruklu adayların ise YÖK’ten alacakları denklik belgesine sahip olmaları gerekir. b) Yüksek lisans not ortalaması ile doktora programlarına başvurularda mezuniyet not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 veya muadili bir puana; bütünleşik doktora/sanatta yeterlik programlarına başvurularda ise lisans not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 3,00 veya muadili bir puana sahip olması gerekir. c) Yüksek lisans derecesiyle başvuran adayların başvurulan program için istenilen ALES puan türünden en az 55 veya YÖK tarafından denkliği kabul edilen sınavlardan eşdeğer puan almış olmaları gerekir. Bütünleşik doktora/sanatta yeterlik programlarına başvurularda ise başvurulan program için istenilen ALES puan türünden en az 80 veya YÖK tarafından denkliği kabul edilen sınavlardan eşdeğer puan almış olmaları gerekir. d) Doktora/sanatta yeterlik programlarına başvuran adayların değerlendirme puanı; ALES veya eşdeğer puanın %50’si, tezli yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının %20’si ve yapılacak bilimsel değerlendirme sınav notunun %30’unun toplamı alınarak hesaplanır. Bütünleşik doktora/sanatta yeterlik programına başvuran adayların değerlendirme puanı ise; ALES veya eşdeğer puanın %50’si, lisans mezuniyet not ortalamasının %20’si ve yapılacak bilimsel değerlendirme sınav notunun %30’unun toplamı alınarak hesaplanır. Değerlendirme sonucu 60 puanın altında olan veya 60 puan ve üzerinde bir puana sahip olduğu halde bilimsel değerlendirme sınav puanı 50 puanın altında olan adaylar başarısız sayılır.
Üniversitedeki aynı enstitünün bir başka anabilim dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun eşdeğer enstitüsüne bağlı lisansüstü programında en az bir yarıyılı tamamlamış olan başarılı öğrenci, lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir. Bir öğrencinin yatay geçiş başvurusunun kabul edilebilmesi için, başvuru tarihine kadar kayıt yaptırmış bulunduğu derslerden ağırlıklı not ortalamasının dört üzerinden en az 2,95 üstünde olması, halen devam etmekte olduğu lisansüstü öğretim programı ile geçmek istediği program arasında dersler ve giriş koşulları bakımından uyum olması, ilgili anabilim dalında tez danışmanlığını üstlenebilecek öğretim üyesi ve alt yapı imkanlarının bulunması gerekir. Üniversitenin bir lisansüstü programına yatay geçiş yapmak isteyen öğrenci; devam etmekte olduğu öğretim programını tanıtan ve kayıt olduğu derslerden başarı durumunu belirten belgeleri dilekçesine ekleyerek, izleyen yarıyıl öğretiminin başlama tarihinden önce başvuru yapar.
Tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için toplam bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS’den az olmamak koşuluyla en az 7 ders, seminer dersi, uzmanlık alan dersi, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere en az 240 AKTS kredisinden oluşur. Doktora programı için gerekli kredili dersleri başarıyla tamamlamanın azami süresi tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için dört yarıyıl, lisans derecesi ile kabul edilenler için altı yarıyıldır.
Bahçe Bitkileri Doktora Derecesi temel amacı tasarım, değerlendirilmesi ve kullanılması ve mühendislik alanlarında son gelişmelerin bilgi izleyerek özgün bir sürecin tamamlanması ve bir süreci yönetme yeteneği, algılama yeteneğine sahip mezunlar eğitmektir. Eğitim / veya ürün teknolojik / süreç ya da bir etik sorumluluk ile yeni bir uygulama alanına bilinen bir yöntem uygulayarak ve bilimsel bir yöntem geliştirerek, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri bir araya getiren kapsamlı bir çalışma yeteneği sağlar
1 | Bahçe Bitkileri alanında uzmanlık düzeyinde edindiği bilgileri geliştirir, derinleştirir. |
2 | Uzmanlık hedefine yönelik olarak danışman öğretim üyesi ile belirlediği bir konuda bağımsız çalışabilir. |
3 | Araştırmanın planlanması, uygun materyal ve yöntemin seçimi, uygun arazi ve laboratuvar tekniklerinin kullanılarak yürütülmesi ve sonuçlandırılmasını hedefler. |
4 | Araştırmadan elde edilen sonuçları ulusal ve uluslararası düzeyde aktarır, bilimsel platformlarda paylaşır. |
5 | Uzmanlaştığı alanda uluslararası bir makaleyi derinlemesine inceleyebilir, bağımsız bir makale yazabilir. |
Doktora derecesine sahip Ziraat Mühendisleri kamu ve özel sektörde görev yapmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı veya Dış Ticaret Müsteşarlığı gibi değişik kurumlarda devlet memuru olarak çalışabilecekleri gibi, özel sektörde gübre, ilaç, tohum, fide, fidan üretim, depolama, ihracat-ithalat, paketleme-pazarlama ve sertifikasyon gibi konularda çalışabilme imkanına sahiptirler. Ayrıca zirai danışmanlık yapabilme ve gıda kontrolü olarak çalışma haklarına sahip olabileceklerdir.
Doktora programını başarı ile tamamlayan mezunlar , aynı veya benzer alanlarda yurt içinde veya yurt dışında yüksek öğretim kurumlarına akademik bir pozisyon, veya kamu kuruluşlarındaki araştırma merkezlerine uzman pozisyonu için başvurabilirler.
Harf notlarının katsayıları ve 100 puan üzerinden karşılıkları aşağıda gösterilmiştir. Katsayı Başarı Notu Başarı Derecesi (Doktora/ Sanatta Yeterlik) 100’lük Not Karşılığı 4,00 AA YT 100 - 93,00 3,70 AB YT 92,99 - 83,66 3,30 BA YT 83,65 - 76,66 3,00 BB YZ 76,65 - 69,66 2,70 BC YZ 69,65 - 60,33 2,30 CB YZ 60,32 - 53,33 2,00 CC YZ 53,32 - 46.33 1,70 CD YZ 46,32 - 37,00 1,30 DC YZ 36,99 - 30,00 1,00 DD YZ 29,99 - 20,00 0,00 FF YZ 19,99 - 00,00 Bir öğrencinin bir yarıyılda/yılda aldığı derslerden (BA) 3,30 ve üstünde not aldığı dersler sayılır. Öğrenci, zorunlu derslerden başarılı olmak zorundadır. Başarısız olunan seçmeli dersler yerine farklı ders alınabilir.
Doktora programları 21 ulusal krediden ve 120 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla en az yedi ders, bir seminer, diğer öğrenim etkinlikleri ve tez çalışmasından oluşur. 120 AKTS kredisinin 60 AKTS kredisi dersler ve seminerden, 60 AKTS kredisi de tez çalışmasını içeren uzmanlık alan derslerinden oluşur.
Tam Zamanlı
Doç. Dr. Aysen KOÇ E-mail: aysen.koc@yobu.edu.tr
Araştırma laboratuvarları, Seralar, Mantarhane, Aşılı asma fidanı üretim ünitesi, Gedikhasanlı ve Yerköy’de uygulama ve araştırma istasyonları mevcuttur. Bahçe Bitkileri Bölümünde eğitim ve araştırma laboratuvarı imkanları aşağıda sıralanmıştır. Öğrenci Laboratuvarı - 20 ışık mikroskobu - 10 stereo mikroskop Sitolojik Araştırma Laboratuvarı -1 CO2 inkübatörü -1 santrifüj - 1 etuv -1 deep freze -1 iklim dolabı -1 hot plate -1 trinoküler mikroskop Genel Biyoloji Laboratuvarı -1 soğutmalı inkübatör -1 hassas terazi -1 mikrotom -1 buzdolabı -1 pH metre (taşınabilir) -2 Penetrometre -1 Dijital kolormetre ve SPAD (Konica-Minolta) -1 Dijital Refraktometre -1 UV-VIS Spektrofotometre (Perkin Elmer) -1 Su Destilasyon Ünitesi -1 Ultra Distile Su Cihazı -15 Binoküler Mikroskop (öğrenci) -1 Kül Fırını -1 Hot Plate -1 Yaprak Alan Ölçer -1 RQ Metre (Merck) ve Kitleri -1 Trinoküler Mikroskop (Leica) -1 Dik Tip Otoklav -1 Sterilizator -1 Etüv -1 Karıştırıcılı Hot Plate -1 Su Banyosu -1 Deep Freeze (-80 °C) -1 Deep Freeze (Vestel, -20°C) -1 Analitik Terazi -1 Hassas Terazi -1 Mikro Santrifüj -1 Vorteks -1 Blender -1 Hacim Ölçer (Marvin) -1 Laminar Kabin -1 Speedy Test Apparatus (NIRS Otomatik distilasyon ünitesi, fırın, yem analizi) -1 pH Metre (Masaüstü) -1 Yağ Analizi (Soksalet) -1 Tohum nem ve yoğunluk ölçer -1 Flour Mill -1 Santrifüj -1 Otomatik pipet -1 Kolormetre (Konica Minolta CR 400) -1 EC-Metre (Jenway 70) -2 Trinoküler Sterio Mikroskop -1 Anthocyanin meter -1 Yaprak alan ölçer -1 pH Metre (Mettler Toledo)(Masaüstü) -1 ph Metre, EC metre (Taşınabilir) (Hanna) Ayrıca Gedikhasanlı mevkiinde Tarımsal Araştırma ve Demonstrasyon Merkezi bulunmaktadır. 70 da meyve, 10 da sebze, 10 da bağ, 2 da süs bitkileri ve 2 da örtüaltı alanı bulunan bu merkezde bir öğrenci laboratuvarı da bulunmaktadır. Bu laboratuvarda aşağıdaki ekipmanlar mevcuttur. 1- Traktör (New Holland) 1- Bahçe Traktörü (Kubota-2534) 2- Pulluk 1- Gübre atma makinası (Büyük Traktör için) 1- Çift diskli fırfır 2- Tarla İlaçlama Pülverizatörü 1- Masura hazırlama, malç serme, damla sulama serme makinası 1- Kombine Toprak İşleme (Büyük Traktör için) (Tırmık+ Diskaro+merdane) 2- Römork (Büyük Traktör için) 1- Pulluk (Bahçe Traktörü için) 1- Kazayağı 1- Rotavatör (Çapa makinası) 1- Burgu Makinası (Bahçe Traktörü için) 1- Motorlu Tırpan (Stihll-bıçaklı ve misinalı) 1- Sulama Zamanlayıcısı (Aqua Pro) 1- Sıcaklık ve Nem Kaydedici 1- Işık Ölçer ve Rüzgar Ölçer (El Cihazı)
1 | Bahçe Bitkileri alanını kapsayan konularda özel uzmanlık bilgisi |
2 | Etik ilkelerine uygun davranma, alanında mesleki ve etik sorumluluk bilgisi |
3 | İletişim kaynaklarını etkin kullanma becerisi |
4 | Alanla ilgili uluslararası makaleyi izleyecek düzeyde bir yabancı dili etkili kullanma becerisi |
5 | Alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde makale inceleyerek değerlendirme ve fikir üretme becerisi |
6 | Doktora yeterlik sınavı hazırlık çalışması süresince elde edilen kaynaklardan sonuçlar çıkarabilme becerisi |
7 | Ulusal ve uluslararası projelerde bireysel ve ekiple çalışma becerisi |
8 | Uzmanlık hedefine yönelik edindiği bilgileri kullanarak, araştırma planlama, yürütme, raporlama ve sonuçlandırma yetkinliği |
9 | Üst düzey bilimsel araştırma ve düşünme becerilerini (eleştirel düşünme, problem çözme, yaratıcı düşünme, karar verme, yansıtma) kullanma ve toplum yararına sunma yetkinliği |
10 | Araştırma sonuçlarını bilimsel platformlarda aktarma, ulusal ve uluslararası düzeyde yayımlama yetkinliği |
11 | Mesleki bilgi ve becerilerini sürekli olarak geliştirme, yaşam boyu öğrenmeye açık nitelik edinme yetkinliği |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BBDR650 | Türkçe | BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE ETİK | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
BBDR698 | Türkçe | UZMANLIK ALAN DERSİ | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
BBDRSDG-I | Türkçe | SEÇMELİ DERS GRUBU I | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 11 | 0 | 0 | 15 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BBDR697 | Türkçe | SEMİNER | Zorunlu | - | 2 | - | 5 | |
BBDR698 | Türkçe | UZMANLIK ALAN DERSİ | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
BBDRSDG-II | Türkçe | SEÇMELİ DERS GRUBU II | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 8 | 2 | 0 | 15 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BBDR696 | Türkçe | YETERLİK ÇALIŞMASI | Zorunlu | 1 | - | - | 20 | |
BBDR698 | Türkçe | UZMANLIK ALAN DERSİ | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
Toplam | 9 | 0 | 0 | 30 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BBDR698 | Türkçe | UZMANLIK ALAN DERSİ | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
BBDR699 | Türkçe | TEZ ÇALIŞMASI | Zorunlu | - | 1 | - | 20 | |
Toplam | 8 | 1 | 0 | 30 | ||||
5. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BBDR698 | Türkçe | UZMANLIK ALAN DERSİ | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
BBDR699 | Türkçe | TEZ ÇALIŞMASI | Zorunlu | - | 1 | - | 20 | |
Toplam | 8 | 1 | 0 | 30 | ||||
6. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BBDR698 | Türkçe | UZMANLIK ALAN DERSİ | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
BBDR699 | Türkçe | TEZ ÇALIŞMASI | Zorunlu | - | 1 | - | 20 | |
Toplam | 8 | 1 | 0 | 30 | ||||
7. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BBDR698 | Türkçe | UZMANLIK ALAN DERSİ | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
BBDR699 | Türkçe | TEZ ÇALIŞMASI | Zorunlu | - | 1 | - | 20 | |
Toplam | 8 | 1 | 0 | 30 | ||||
8. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BBDR698 | Türkçe | UZMANLIK ALAN DERSİ | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
BBDR699 | Türkçe | TEZ ÇALIŞMASI | Zorunlu | - | 1 | - | 20 | |
Toplam | 8 | 1 | 0 | 30 | ||||
BBDRSDG-I - SEÇMELİ DERS GRUBU I | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BBDR601 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİNDE ARAŞTIRMA DENEMELERİNİN KURULMASI, YÖNETİLMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR602 | Türkçe | MEYVE TÜRLERİNİN ISLAHINDA GÜNCEL EĞİLİMLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR603 | Türkçe | SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVE TÜRLERİNDE ANAÇ ISLAHI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR604 | Türkçe | SERT VE YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVE TÜRLERİNDE ANAÇ-KALEM İLİŞKİLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR605 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİ GENETİK KAYNAKLARININ KORUNMASINDA YENİ TEKNOLOJİLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR606 | Türkçe | MEYVE TÜRLERİNDE SELEKSİYON ISLAHI VE ISLAH KRİTERLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR607 | Türkçe | BİTKİ STRES FİZYOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR608 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİNDE HİSTOLOJİK VE SİTOLOJİK ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR609 | Türkçe | BİTKİLERDE SEKONDER METABOLİTLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR610 | Türkçe | ASMA ISLAHINDA KULLANILAN TEKNİKLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR611 | Türkçe | BAĞCILIKTA KULLANILAN BİYOTEKNOLOJİK YÖNTEMLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR612 | Türkçe | ASMA BİYOLOJİSİ VE FİZYOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR613 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİNDE BİYOTEKNOLOJİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR614 | Türkçe | BİTKİSEL HORMONLAR | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR615 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİNDE KANTİTATİF GENETİK VE ANALİZ YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR616 | Türkçe | BİTKİ GEN KAYNAKLARI VE DEĞERLENDİRİLMESİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR617 | Türkçe | BİTKİLERDE GENETİK HARİTALAMA | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR618 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİNDE POPULASYON GENETİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR619 | Türkçe | İLERİ MOLEKÜLER GENETİK | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR620 | Türkçe | İLERİ MOLEKÜLER GENETİK UYGULAMALARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR621 | Türkçe | MODERN MEYVECİLİKTE ANAÇ KULLANIMI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR622 | Türkçe | MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİNDE KALİTEYİ ARTIRAN FAKTÖRLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR623 | Türkçe | ABİYOTİK STRES FAKTÖRLERİN MEYVE AĞAÇLARINA ETKİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR624 | Türkçe | ILIMAN İKLİM MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİNİ SINIRLAYAN FİZYOLOJİK BOZUKLUKLAR | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR625 | Türkçe | ÜZÜMSÜ MEYVELERDE KULLANILAN ISLAH TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR626 | Türkçe | ÜZÜMSÜ MEYVELERDE SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM UYGULAMALARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR627 | Türkçe | ÜZÜMSÜ MEYVELERDE BUDAMA VE TERBİYE SİSTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR628 | Türkçe | ÜZÜMSÜ MEYVELERDE FİDE VE FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR629 | Türkçe | ÜZÜMSÜ MEYVELERDE TOPRAKSIZ TARIM UYGULAMALARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR630 | Türkçe | SEBZELERDE STRES VE STRES FİZYOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR631 | Türkçe | SEBZECİLİKTE İYİ TARIM UYGULAMALARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR632 | Türkçe | TOHUM VE FİDE UYGULAMALARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR633 | Türkçe | İLERİ SEBZE FİZYOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR634 | Türkçe | FİDE ÜRETİM TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR635 | Türkçe | SEBZECİLİKTE YENİ NESİL BİTKİ BÜYÜME DÜZENLEYİCİLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR636 | Türkçe | İÇ VE DIŞ MEKÂN SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR637 | Türkçe | ETKİLİ SUNUM VE SUNU HAZIRLAMA TEKNİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR638 | Türkçe | SOĞANLI SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR639 | Türkçe | KESME ÇİÇEK YETİŞTİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR640 | Türkçe | SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM İÇİN YENİ SİSTEMLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR641 | Türkçe | SUCUL BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR642 | Türkçe | EKOLOJİK ESASLAR | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR643 | Türkçe | ALLELOPATİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDRSDG-II - SEÇMELİ DERS GRUBU II | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BBDR601 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİNDE ARAŞTIRMA DENEMELERİNİN KURULMASI, YÖNETİLMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR602 | Türkçe | MEYVE TÜRLERİNİN ISLAHINDA GÜNCEL EĞİLİMLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR603 | Türkçe | SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVE TÜRLERİNDE ANAÇ ISLAHI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR604 | Türkçe | SERT VE YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVE TÜRLERİNDE ANAÇ-KALEM İLİŞKİLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR605 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİ GENETİK KAYNAKLARININ KORUNMASINDA YENİ TEKNOLOJİLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR606 | Türkçe | MEYVE TÜRLERİNDE SELEKSİYON ISLAHI VE ISLAH KRİTERLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR607 | Türkçe | BİTKİ STRES FİZYOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR608 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİNDE HİSTOLOJİK VE SİTOLOJİK ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR609 | Türkçe | BİTKİLERDE SEKONDER METABOLİTLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR610 | Türkçe | ASMA ISLAHINDA KULLANILAN TEKNİKLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR611 | Türkçe | BAĞCILIKTA KULLANILAN BİYOTEKNOLOJİK YÖNTEMLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR612 | Türkçe | ASMA BİYOLOJİSİ VE FİZYOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR614 | Türkçe | BİTKİSEL HORMONLAR | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR616 | Türkçe | BİTKİ GEN KAYNAKLARI VE DEĞERLENDİRİLMESİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR617 | Türkçe | BİTKİLERDE GENETİK HARİTALAMA | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR618 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİNDE POPULASYON GENETİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR621 | Türkçe | MODERN MEYVECİLİKTE ANAÇ KULLANIMI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR622 | Türkçe | MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİNDE KALİTEYİ ARTIRAN FAKTÖRLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR623 | Türkçe | ABİYOTİK STRES FAKTÖRLERİN MEYVE AĞAÇLARINA ETKİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR624 | Türkçe | ILIMAN İKLİM MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİNİ SINIRLAYAN FİZYOLOJİK BOZUKLUKLAR | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR625 | Türkçe | ÜZÜMSÜ MEYVELERDE KULLANILAN ISLAH TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR626 | Türkçe | ÜZÜMSÜ MEYVELERDE SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM UYGULAMALARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR627 | Türkçe | ÜZÜMSÜ MEYVELERDE BUDAMA VE TERBİYE SİSTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR628 | Türkçe | ÜZÜMSÜ MEYVELERDE FİDE VE FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR629 | Türkçe | ÜZÜMSÜ MEYVELERDE TOPRAKSIZ TARIM UYGULAMALARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR630 | Türkçe | SEBZELERDE STRES VE STRES FİZYOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR631 | Türkçe | SEBZECİLİKTE İYİ TARIM UYGULAMALARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR632 | Türkçe | TOHUM VE FİDE UYGULAMALARI | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR633 | Türkçe | İLERİ SEBZE FİZYOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR634 | Türkçe | FİDE ÜRETİM TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR635 | Türkçe | SEBZECİLİKTE YENİ NESİL BİTKİ BÜYÜME DÜZENLEYİCİLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR636 | Türkçe | İÇ VE DIŞ MEKÂN SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR637 | Türkçe | ETKİLİ SUNUM VE SUNU HAZIRLAMA TEKNİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR638 | Türkçe | SOĞANLI SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR639 | Türkçe | KESME ÇİÇEK YETİŞTİRME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR640 | Türkçe | SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM İÇİN YENİ SİSTEMLER | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR641 | Türkçe | SUCUL BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR642 | Türkçe | EKOLOJİK ESASLAR | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
BBDR643 | Türkçe | ALLELOPATİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 |