Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
BBDR634 | FİDE ÜRETİM TEKNİKLERİ | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 5,00 |
Doktora
Bu dersin sonunda öğrenciler, ülkemizdeki fide sektörünün durumu, fidesi ile üretilen sebze türleri, fide üretim yöntemleri, fide üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları, ticari boyutlarda yapılan fide üretim yöntemleri, sağlıklı ve kaliteli fide üretim metotları ile bazı türlerdeki fide üretim yöntemleri hakkında bilgi edineceklerdir
Doç. Dr. Gökçen YAKUPOĞLU
1 | Sebzecilikte fide ile üretimin nedenlerini yorumlayabilme, |
2 | Sebze türlerine göre fide üretim yöntemlerini karşılaştırabilme, |
3 | Kaliteli fide elde edilmesinde gerekli olan uygulamaları pratiğe aktarabilme, |
4 | Stres karşısında bitkinin verdiği fizyolojik cevaplar hakkında fikir sahibi olma |
5 | Strese karşı bitkilerin direncini arttırmayı bilme |
Birinci Öğretim
[Yok]
Sebzecilikte fide ile üretimin nedenleri ve avantajları, • Sebzecilikte fide üretim yöntemlerinin tanımlanması. Bazı sebze türlerinde ticari boyutta fide üretim yöntemlerinin karşılaştırılması, • Sağlıklı ve kaliteli fide üretiminde gerekli olan önemli uygulamalar
Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|
1 | Giriş, sebzecilikte üretim yöntemleri, | ||
2 | Fide ile üretimin nedenleri, ülkemizdeki fide üretimi, | ||
3 | Fidesi ile üretilen sebze türleri, | ||
4 | Fide üretimini etkileyen faktörler, | ||
5 | Fide üretim yöntemleri, | ||
6 | Yazlık sebze türlerinde fide üretimi, | ||
7 | Kışlık sebze türlerinde fide üretimi, | ||
8 | Ticari boyutlu fide üretim yöntemleri, | ||
9 | Sebzecilikte aşılı fide üretimi, | ||
10 | Fide üretiminde büyümenin kontrol edilme uygulamaları | ||
11 | Türlere göre aşılı fide üretim yöntemleri, | ||
12 | Kaliteli fide elde edilmesinde gerekli önemli uygulamalar, Fide üretiminde hijyen ve önemi, | ||
13 | Kaliteli fide elde edilmesinde gerekli önemli uygulamalar, Fide üretiminde hijyen ve önemi, | ||
14 | Ders değerlendirilmesi |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Quiz | 3 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Tartışma | 10 | 1 | 10 |
Beyin Fırtınası | 14 | 1 | 14 |
Makale Kritik Etme | 10 | 1 | 10 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 8 | 8 |
Okuma | 14 | 1 | 14 |
Ev Ödevi | 1 | 5 | 5 |
Toplam İş Yükü (saat) | 133 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | |
ÖÇ 1 | 4 | 4 | 4 | ||||||||
ÖÇ 2 | 4 | 4 | 4 | ||||||||
ÖÇ 3 | 4 | 5 | 4 | ||||||||
ÖÇ 4 | 4 | 5 | 4 | ||||||||
ÖÇ 5 | 4 | 5 | 4 |