GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
BBDR626 ÜZÜMSÜ MEYVELERDE SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM UYGULAMALARI Seçmeli Ders Grubu 1 2 5,00

Doktora


Türkçe


İnsan sağlığı açısından önemi son yıllarda daha çok anlaşılan üzümsü meyve türlerinin organik olarak yetiştiricilikleri, karşılaşılan problemleri çözme, organik pazarın da talep ettiği ilgili standartlar çerçevesinde gerekli temel bilgi ve becerileri kazanmasıdır.


Doç. Dr. Gülden BALCI


1 Literatür taraması nasıl yapılır bilir.
2 Üzümsü meyvelerin organik yetiştiriciliğindeki güncel sorunları bilir.
3 Üzümsü meyvelerin organik yetiştiriciliğindeki güncel çalışmaları bilir.
4 Ders raporu nasıl hazırlanır bilir.

Birinci Öğretim



-


Üzümsü meyve türlerinin organik yetiştiricilikleri ve ülkemizde ve dünyada gerçekleştirilen güncel araştırmaları hakkında bilgiler içerir.


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Giriş
2 Üzümsü meyvelerin insan sağlığı açısından önemi
3 Üzümsü meyvelerin insan sağlığı açısından önemi
4 Üzümsü meyvelerin insan sağlığı açısından önemi
5 Üzümsü meyvelerin organik olarak yetiştiriciliğinin ekonomik önemi
6 Üzümsü meyvelerin organik olarak yetiştiriciliğinin ekonomik önemi
7 Organik tarım mevzuatı
8 Organik çilek yetiştiriciliği
9 Organik çilek yetiştiriciliği
10 Organik böğürtlen yetiştiriciliği
11 Organik böğürtlen yetiştiriciliği
12 Organik ahududu yetiştiriciliği
13 Organik ahududu yetiştiriciliği
14 Ders değerlendirilmesi

-



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 50
Ev Ödevi 1 50
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 50
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 50

-


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Tartışma 14 1 14
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 10 2 20
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 1 1
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 10 3 30
Okuma 10 3 30
Ev Ödevi 8 3 24
Toplam İş Yükü (saat) 121

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11
ÖÇ 1 5
ÖÇ 2 5
ÖÇ 3 5
ÖÇ 4 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek