GERİ DÖN

Lisans Programları


SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - ÇOCUK GELİŞİMİ - - LİSANS



Program Tanıtımı

Çocuk Gelişimi Lisans Programı Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde açılmıştır ve 2018 yılında ilk öğrencileri ile eğitim öğretim hayatına başlamıştır.

Çocuk gelişimi uzmanı

Çocuk Gelişimi Uzmanı

Lisans

Yükseköğretim Kurulu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ile Rektörlükçe belirlenen ilkeler ve ilan edilen süre içinde, istenilen belgelerle kesin kayıt yaptırılır. Süresi içinde kaydını yaptırmayan aday, kayıt hakkını kaybeder. Kayıt için istenen belgelerin aslı veya Üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir. Askerlik durumu ve adli sicil kaydına ilişkin olarak ise adayın yazılı beyanına dayanılarak işlem yapılır. Belgeleri eksik olan adayların kayıtları yapılmaz.

Öğrenim görmüş olan öğrencilerin Önceki Öğrenimi, Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu yönetmelikler ile "YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ" çerçevesinde tanınmaktadır.

Kayıtlı olduğu programın tüm derslerini başarıyla tamamlayan, programa ilişkin tüm yükümlülükleri yerine geren ve GANO’su 2,00 veya daha yüksek olan öğrenciler başarılı sayılır ve diploma almaya hak kazanırlar

Çocuk gelişimi programının temel amacı yaşam boyu eğitim ilkesiyle, bilgi çağı ve iş yaşamının gereklerine uygun ve çağdaş öğretim yöntemleri ile yaşam becerileri kazandırmaya yönelik bir eğitim hizmeti sunmaktır. Bu doğrultuda yetişen öğrencilerimizin, sahip olduğu donanımı kullanan, araştıran, ülke ve mesleğinin gelişmesine katkıda bulunmayı arzulayan, alanıyla ilgili gelişmeleri takip ederek kendini sürekli yenileyen, özgün fikirlere sahip ve çözümleyici bireyler olarak yetişmelerini sağlamak istenmektedir. Programın eğitim süresi sekiz yarı yıldır.

1 Çocuk gelişimi lisans eğitim programının ana unsur ve esaslarını (minimum standartlarını) ulusal ölçekte belirleyerek Çocuk Gelişimi lisans eğitimi veren tüm kurum ve kuruluşlarda standardizasyonu sağlamak için ulusal bir çerçeve programının oluşturulması amaçlanmıştır.

Çocuk Gelişimi Bölümü mezunları, hastane ve aile sağlığı merkezleri, üniversiteler, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Eğitim Kurumları ve Rehberlik ve Araştırma Merkezleri, Çocuk ve Gençlik Merkezleri, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı Toplum Merkezleri, Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri, Çocuk Evleri ve Aile Danışma Merkezleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü/Büro Amirliği gibi kurumlarda Çocuk Gelişimci olarak ve UNICEF, ILO ve gönüllü kuruluşlarda (STK) proje üreticisi, yürütücüsü ve danışman olarak görev alabilirler. Ayrıca çocuklara yönelik kitap, dergi, gazete gibi yayınların hazırlanmasında yazar, uzman, danışman, redaktör, editör, eğitsel oyuncak üretiminde tasarımcı, danışman ve denetimci ve Pedagojik formasyon eğitimi alarak Kız Meslek Liselerinde Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni ve okul öncesi öğretmeni olarak görev yapmaktadırlar. Programı tamamlayan ve yeterli ALES ve Yabancı Dil Bilgisine sahip mezunlar çeşitli Yüksek Lisans ve Doktora programlarına başvurabilirler.

Programı tamamlayan ve yeterli ALES ve Yabancı Dil Bilgisine sahip mezunlar çeşitli Yüksek Lisans ve Doktora programlarına başvurabilirler.

Mezuniyet Tezi I ve II derslerinin değerlendirilmesi Başarılı veya Başarısız şeklinde ifade edilir. Öğrencinin mezun olabilmesi için mezuniyet tez derslerinin her ikisinden de “BAŞARILI” olması gerekmektedir.

Lisans programında mevcut olan (Toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan öğrencilere lisans diploması verilecektir.

Tam Zamanlı

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü Atatürk Yolu 7. Km Medrese Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No:118 66200 Yozgat

5 öğretim elemanı bulunan bölümün fakülte binası içerisinde kendine ait sınıfları ve atölyesi bulunmaktadır. Ayrıca öğrenciler yemekhane ve kantinden yararlanabilmektedirler.


Program Çıktıları

1 Çocuk Gelişimi alanına özgü güncel kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahiptir.
2 Çocuğu fiziksel, bilişsel, dil, sosyal-duygusal, ahlak ve cinsel gelişim alanlarını kapsayacak şekilde bilgi ve becerilerini kullanarak çok boyutlu değerlendirebilir.
3 Mesleki bilgileri doğrultusunda farklı yöntem, teknik ve araçlarla tipik, atipik ve riskli gelişim gösteren çocukları gelişimsel olarak değerlendirebilir ve tanımlayabilir.
4 Mesleki bilgileri doğrultusunda müdahale/destek/eğitim programları hazırlayabilir, araç/gereç geliştirebilir ve ortam düzenleyebilir.
5 Mesleki bilgileri doğrultusunda müdahale/destek/eğitim programları uygulayabilir ve değerlendirebilir.
6 Aileye ve/veya çocuk ile çalışan diğer profesyonellere danışmanlık yapma becerisine sahiptir.
7 Çocuk gelişimi alanında mesleki proje, araştırma ve etkinlikleri planlayabilir, uygular, süreci izleyip değerlendirir ve alanında edindiği ileri düzeydeki bilgileri kullanarak bireysel veya grup olarak bağımsız çalışmalar yürütebilir.
8 Disiplinler arası çalışmalarda sorumluluk alır ve bilimsel bilgi üretimine katkıda bulunur.
9 Sahip olduğu bilgileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir ve kendi öğrenme gereksinimlerini belirler.
10 Bilgiye ulaşma yollarını etkin bir şekilde kullanarak, yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu bir tutum geliştirir.
11 Dış görünüm, tutum ve davranışları ile topluma örnek olur, aynı zamanda demokrasi, insan hakları, toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerlere, ilgili yasa, yönetmelik ve mevzuata uygun davranır.
12 Çocuk gelişimi alanı ile ilgili bilgi ve beceri düzeyini her zaman güncel tutar
13 Bilim etiğine uygun hareket eder ve çocuklar üzerinde yapılacak deneysel araştırmalar konusunda çocuğun ve ailenin psikolojik durumlarını gözetir.
14 Kalite yönetimi ve süreçleri, bebek, çocuk ve aileleri de kapsayacak şekilde birey, çevre koruma ve iş güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir, bu süreçlere uygun davranır ve katılır.
15 Mesleki uygulamalarında etkili iletişim becerilerini kullanır.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[TemelAlanCiktisi]

Program Çıktıları
BİLGİ
BECERİLER
YETKİNLİKLER
Kuramsal Olgusal
Bilişsel Uygulamalı
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Öğrenme Yetkinliği
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alana Özgü Yetkinlik
1
2
3
1
2
3
4
1
2
3
4
1
2
3
4
5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
1
2
3
4
5
6
7
Çocuk Gelişimi alanına özgü güncel kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahiptir.
Çocuğu fiziksel, bilişsel, dil, sosyal-duygusal, ahlak ve cinsel gelişim alanlarını kapsayacak şekilde bilgi ve becerilerini kullanarak çok boyutlu değerlendirebilir.
Mesleki bilgileri doğrultusunda farklı yöntem, teknik ve araçlarla tipik, atipik ve riskli gelişim gösteren çocukları gelişimsel olarak değerlendirebilir ve tanımlayabilir.
Mesleki bilgileri doğrultusunda müdahale/destek/eğitim programları hazırlayabilir, araç/gereç geliştirebilir ve ortam düzenleyebilir.
Mesleki bilgileri doğrultusunda müdahale/destek/eğitim programları uygulayabilir ve değerlendirebilir.
Aileye ve/veya çocuk ile çalışan diğer profesyonellere danışmanlık yapma becerisine sahiptir.
Çocuk gelişimi alanında mesleki proje, araştırma ve etkinlikleri planlayabilir, uygular, süreci izleyip değerlendirir ve alanında edindiği ileri düzeydeki bilgileri kullanarak bireysel veya grup olarak bağımsız çalışmalar yürütebilir.
Disiplinler arası çalışmalarda sorumluluk alır ve bilimsel bilgi üretimine katkıda bulunur.
Sahip olduğu bilgileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir ve kendi öğrenme gereksinimlerini belirler.
Bilgiye ulaşma yollarını etkin bir şekilde kullanarak, yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu bir tutum geliştirir.
Dış görünüm, tutum ve davranışları ile topluma örnek olur, aynı zamanda demokrasi, insan hakları, toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerlere, ilgili yasa, yönetmelik ve mevzuata uygun davranır.
Çocuk gelişimi alanı ile ilgili bilgi ve beceri düzeyini her zaman güncel tutar
Bilim etiğine uygun hareket eder ve çocuklar üzerinde yapılacak deneysel araştırmalar konusunda çocuğun ve ailenin psikolojik durumlarını gözetir.
Kalite yönetimi ve süreçleri, bebek, çocuk ve aileleri de kapsayacak şekilde birey, çevre koruma ve iş güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir, bu süreçlere uygun davranır ve katılır.
Mesleki uygulamalarında etkili iletişim becerilerini kullanır.

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ATA001 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Zorunlu 2 - - 2
CGB111 Türkçe ÇOCUK GELİŞİMİNE GİRİŞ Zorunlu 3 - - 3
CGB112 Türkçe ANATOMİ Zorunlu 2 - - 4
CGB114 Türkçe İLETİŞİM BECERİLERİ Zorunlu 2 - - 3
CGB115 Türkçe PSİKOLOJİ Zorunlu 2 - - 2
CGB116 Türkçe TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİK Zorunlu 2 - - 3
MSDL001 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
SBF002 Türkçe FİZYOLOJİ Zorunlu 2 - - 3
SIB001 Türkçe SİBER GÜVENLİĞİN TEMELLERİ Zorunlu 2 - - 2
TDI001 Türkçe TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 - - 2
YDL001 Türkçe YABANCI DİL I (İNGİLİZCE) Zorunlu 2 - - 2
Toplam 21 0 0 26
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ATA002 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II Zorunlu 2 - - 2
CGB121 Türkçe BEBEKLİK DÖNEMİNDE GELİŞİM Zorunlu 3 - - 5
CGB122 Türkçe GELİŞİM PSİKOLOJİSİ Zorunlu 2 - - 4
CGB123 Türkçe ANNE ÇOCUK BESLENMESİ Zorunlu 2 - - 3
CGB124 Türkçe ÇOCUĞU TANIMA TEKNİKLERİ Zorunlu 2 - - 3
CGB125 Türkçe ANTRAPOLOJİ Zorunlu 2 - - 2
KP001 Türkçe KARİYER PLANLAMA Zorunlu 1 - - 2
MSDL002 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
SBF009 Türkçe FARMAKOLOJİ Zorunlu 2 - - 2
TDI002 Türkçe TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 - - 2
YDL002 Türkçe YABANCI DİL II (İNGİLİZCE) Zorunlu 2 - - 2
Toplam 20 0 0 27
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADSL01 Türkçe ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
CGB231 Türkçe ERKEN ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE GELİŞİM Zorunlu 3 - - 5
CGB232 Türkçe ANA ÇOCUK SAĞLIĞI VE AİLE PLANLAMASI Zorunlu 2 - - 3
CGB233 Türkçe AİLE İÇİ İLİŞKİLER VE YAŞAM DİNAMİĞİ Zorunlu 3 - - 5
CGB234 Türkçe ÖĞRENME PSİKOLOJİSİ Zorunlu 2 - - 4
CGB235 Türkçe ÖĞRENME TEKNİKLERİ VE ÖĞRETİM STRATEJİLERİ Zorunlu 2 - - 3
CGB236 Türkçe DEONTOLOJİ VE MESLEK ETİĞİ Zorunlu 2 - - 2
CGB237 Türkçe SOSYOLOJİ Zorunlu 2 - - 2
CGB238 Türkçe İLK YARDIM Zorunlu 2 - - 2
SAY235 Türkçe TEMEL BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ Zorunlu 2 - - 2
Toplam 20 0 0 28
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADSL02 Türkçe ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
CGB241 Türkçe OKUL ÖNCESİ DÖNEMİNDE GELİŞİM Zorunlu 3 - - 5
CGB242 Türkçe GELİŞİMİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE İZLENMESİ I Zorunlu 2 - - 4
CGB243 Türkçe ÇOCUK YAŞAM ALANLARI VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ Zorunlu 2 - - 3
CGB244 Türkçe ÇOCUK KİTAPLARI HAZIRLAMA Zorunlu 2 - - 3
CGB245 Türkçe OYUN VE OYUN MATERYALLERİ Zorunlu 2 2 - 5
CGB246 Türkçe TEKNOLOJİ, MEDYA VE ÇOCUK Zorunlu 2 - - 4
CGB247 Türkçe ALAN UYGULAMASI I Zorunlu - 8 - 4
Toplam 13 10 0 28
5. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
CGB351 Türkçe OKUL DÖNEMİNDE GELİŞİM Zorunlu 3 - - 5
CGB352 Türkçe GELİŞİMİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE İZLENMESİ II Zorunlu 2 - - 4
CGB353 Türkçe ÖZEL DURUMU OLAN ÇOCUKLAR I Zorunlu 2 - - 3
CGB354 Türkçe DAVRANIŞ PROBLEMLERİ VE YÖNETİMİ Zorunlu 2 - - 3
CGB355 Türkçe ÇOCUK VE DRAMA Zorunlu 2 2 - 4
CGB356 Türkçe BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Zorunlu 3 - - 4
CGB357 Türkçe ALAN UYGULAMASI II Zorunlu - 8 - 4
MSDL003 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
Toplam 14 10 0 27
6. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
CGB361 Türkçe ADÖLESAN DÖNEMDE GELİŞİM Zorunlu 3 - - 5
CGB362 Türkçe ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI Zorunlu 3 - - 4
CGB363 Türkçe ÇOCUK RUH SAĞLIĞI Zorunlu 2 - - 4
CGB364 Türkçe ÖZEL DURUMU OLAN ÇOCUKLAR II Zorunlu 2 - - 3
CGB365 Türkçe BİYOİSTATİSTİK Zorunlu 3 - - 5
CGB366 Türkçe ALAN UYGULAMASI III Zorunlu - 12 - 6
MSDL004 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
Toplam 13 12 0 27
7. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
CGB471 Türkçe ÇOCUK VE HASTANE Zorunlu 2 - - 4
CGB472 Türkçe RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLAR Zorunlu 2 - - 3
CGB473 Türkçe AİLE MERKEZLİ YAKLAŞIM VE DANIŞMANLIK Zorunlu 2 - - 4
CGB474 Türkçe TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI Zorunlu - 4 - 2
CGB475 Türkçe KAYNAŞTIRMA Zorunlu 2 - - 4
CGB476 Türkçe MEZUNİYET TEZ ÇALIŞMASI I Zorunlu - 2 - 6
CGB477 Türkçe ALAN UYGULAMASI IV Zorunlu - 8 - 4
MSDL005 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
Toplam 8 14 0 27
8. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
CGB481 Türkçe DİL VE KONUŞMA BOZUKLUKLARI Zorunlu 2 - - 5
CGB482 Türkçe ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ OLAN ÇOCUĞA YAKLAŞIM Zorunlu 2 - - 6
CGB483 Türkçe MEZUNİYET TEZ ÇALIŞMASI II Zorunlu - 2 - 6
CGB484 Türkçe ALAN UYGULAMASI V Zorunlu - 16 - 10
MSDL006 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
Toplam 4 18 0 27
MSDL001 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
CGB701 Türkçe ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE MÜZİK Seçmeli 2 - - 3
CGB702 Türkçe ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE SPOR Seçmeli 2 - - 3
CGB703 Türkçe ÇOCUK VE DOĞA Seçmeli 2 - - 3
CGB704 Türkçe DİKSİYON VE BEDEN DİLİ Seçmeli 2 - - 3
CGB705 Türkçe ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE BİLİM VE TEKNOLOJİ Seçmeli 2 - - 3
CGB706 Türkçe STRES VE ÖFKE KONTROLÜ Seçmeli 2 - - 3
CGB707 Türkçe TÜRK TOPLUMUNDA VE FARKLI KÜLTÜRLERDE ÇOCUK Seçmeli 2 - - 3
CGB708 Türkçe GELİŞİMİ DESTEKLEYİCİ MATERYAL HAZIRLAMA Seçmeli 2 - - 3
CGB709 Türkçe DEĞERLER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
CGB710 Türkçe ÇOCUK VE DİN Seçmeli 2 - - 3
CGB711 Türkçe ÇOCUKTA FEN VE MATEMATİK Seçmeli 2 - - 3
CGB712 Türkçe ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE BAĞIMLILIK Seçmeli 2 - - 3
CGB713 Türkçe BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE ÇOCUK Seçmeli 2 - - 3
CGB714 Türkçe AKRAN İLİŞKİLERİ VE ZORBALIK Seçmeli 2 - - 4
CGB715 Türkçe ÇOCUKLARDA RESİM ANALİZİ Seçmeli 2 - - 3
CGB716 Türkçe ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR Seçmeli 2 - - 3
CGB717 Türkçe ÖZEL EĞİTİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
CGB718 Türkçe ÖZEL EĞİTİMDE YARATICI DRAMA Seçmeli 2 - - 3
CGB719 Türkçe ÇOCUK VE SUÇ Seçmeli 2 - - 4
CGB720 Türkçe ÇOCUK İSTİSMARI VE KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLAR Seçmeli 2 - - 5
CGB721 Türkçe ÇOCUK HAKLARI VE ÇOCUK HUKUKU Seçmeli 2 - - 5
CGB722 Türkçe KURUM YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 3
CGB723 Türkçe CİNSEL SAĞLIK EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
CGB724 Türkçe GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 - - 3
MSDL002 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
CGB701 Türkçe ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE MÜZİK Seçmeli 2 - - 3
CGB702 Türkçe ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE SPOR Seçmeli 2 - - 3
CGB703 Türkçe ÇOCUK VE DOĞA Seçmeli 2 - - 3
CGB704 Türkçe DİKSİYON VE BEDEN DİLİ Seçmeli 2 - - 3
CGB705 Türkçe ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE BİLİM VE TEKNOLOJİ Seçmeli 2 - - 3
CGB706 Türkçe STRES VE ÖFKE KONTROLÜ Seçmeli 2 - - 3
CGB707 Türkçe TÜRK TOPLUMUNDA VE FARKLI KÜLTÜRLERDE ÇOCUK Seçmeli 2 - - 3
CGB708 Türkçe GELİŞİMİ DESTEKLEYİCİ MATERYAL HAZIRLAMA Seçmeli 2 - - 3
CGB709 Türkçe DEĞERLER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
CGB710 Türkçe ÇOCUK VE DİN Seçmeli 2 - - 3
CGB711 Türkçe ÇOCUKTA FEN VE MATEMATİK Seçmeli 2 - - 3
CGB712 Türkçe ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE BAĞIMLILIK Seçmeli 2 - - 3
CGB713 Türkçe BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE ÇOCUK Seçmeli 2 - - 3
CGB714 Türkçe AKRAN İLİŞKİLERİ VE ZORBALIK Seçmeli 2 - - 4
CGB715 Türkçe ÇOCUKLARDA RESİM ANALİZİ Seçmeli 2 - - 3
CGB716 Türkçe ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR Seçmeli 2 - - 3
CGB717 Türkçe ÖZEL EĞİTİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
CGB718 Türkçe ÖZEL EĞİTİMDE YARATICI DRAMA Seçmeli 2 - - 3
CGB719 Türkçe ÇOCUK VE SUÇ Seçmeli 2 - - 4
CGB720 Türkçe ÇOCUK İSTİSMARI VE KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLAR Seçmeli 2 - - 5
CGB721 Türkçe ÇOCUK HAKLARI VE ÇOCUK HUKUKU Seçmeli 2 - - 5
CGB722 Türkçe KURUM YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 3
CGB723 Türkçe CİNSEL SAĞLIK EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
CGB724 Türkçe GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 - - 3
ADSL01 - ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADSL-001 Türkçe GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR-1 Seçmeli 2 - - 2
ADSL-002 Türkçe SOSYO-KÜLTÜREL DEĞİŞİM VE TARIM Seçmeli 2 - - 2
ADSL-003 Türkçe TARLA BİTKİLERİNDE MODERN UYGULAMALAR Seçmeli 2 - - 2
ADSL-005 Türkçe ENDÜSTRİYEL KENEVİR Seçmeli 2 - - 2
ADSL-006 Türkçe TARIM VE DOĞA Seçmeli 2 - - 2
ADSL-007 Türkçe EKONOMİK GELİŞME VE TARIM Seçmeli 2 - - 2
ADSL-008 Türkçe HAYVANCILIKTA PROJE HAZIRLAMA VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-009 Türkçe GİRİŞİMCİLİK-1 Seçmeli 2 - - 2
ADSL-010 Türkçe GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU Seçmeli 2 - - 2
ADSL-011 Türkçe PARA TARİHİ-1 Seçmeli 2 - - 2
ADSL-012 Türkçe ANADOLU KÜLTÜR TARİHİ-1 Seçmeli 2 - - 2
ADSL-013 Türkçe ESKİ ÖNASYA'DA MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ-1 Seçmeli 2 - - 2
ADSL-014 Türkçe ANTİK DÖNEM RESİM SANATI-1 Seçmeli 2 - - 2
ADSL-015 Türkçe BİYOLOJİDE GÜNCEL KONULAR Seçmeli 2 - - 2
ADSL-017 Türkçe BİLİM TARİHİ I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-018 Türkçe FİZİK VE YAŞAM I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-019 Türkçe İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞ SAĞLIĞI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-020 Türkçe FOTOĞRAF TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-021 Türkçe DOĞAL AFETLER Seçmeli 2 - - 2
ADSL-022 Türkçe GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-023 Türkçe KUANTUM FİZİĞİ VE HAYAT Seçmeli 2 - - 2
ADSL-024 Türkçe GÜNEŞ ENERJİSİ VE TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-025 Türkçe FİZİKTE YENİ GELİŞMELER I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-027 Türkçe HAVA KİRLİLİĞİ VE KONTROLÜ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-028 Türkçe TEMEL LATİNCE-I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-029 Türkçe TIBBİ JEOLOJİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-030 Türkçe IŞIK-MADDE ETKİLEŞİMİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-031 Türkçe GRUP DİNAMİĞİ VE LİDERLİK Seçmeli 2 - - 2
ADSL-032 Türkçe REKREASYON Seçmeli 2 - - 2
ADSL-033 Türkçe YAŞAM BOYU SPOR Seçmeli 2 - - 2
ADSL-034 Türkçe ÇOCUK VE OYUN Seçmeli 2 - - 2
ADSL-035 Türkçe MEDENİ HUKUK Seçmeli 2 - - 2
ADSL-037 Türkçe RUSÇA I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-038 Türkçe SU KİMYASI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-039 Türkçe KİMYA TARİHİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-040 Türkçe SOSYAL PSİKOLOJİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-041 Türkçe KENT JEOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-042 Türkçe DİNLERDE İBADET Seçmeli 2 - - 2
ADSL-045 Türkçe HADİS VE SÜNNETİN ÖNEMİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-047 Türkçe İSLAM AHLAKI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-048 Türkçe TOHUMLUK ENDÜSTRİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-049 Türkçe ORGANİK TARIM Seçmeli 2 - - 2
ADSL-050 Türkçe TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN KULLANIMI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-051 Türkçe ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE KONTROLÜ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-052 Türkçe AKADEMİK GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 - - 2
ADSL-053 Türkçe HALKLA İLİŞKİLER Seçmeli 2 - - 2
ADSL-054 Türkçe REKLAM VE BİLİNÇALTI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-055 Türkçe TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-056 Türkçe PSİKOLOJİK SAĞLAMLIĞI GÜÇLENDİRME Seçmeli 2 - - 2
ADSL-057 Türkçe YAŞLANMAK VE YAŞLILIK Seçmeli 2 - - 2
ADSL-058 Türkçe HASTALIK BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-059 Türkçe İLK YARDIM Seçmeli 2 - - 2
ADSL-060 Türkçe TAMAMLAYICI VE ALTERNATİF TEDAVİ UYGULAMALAR-I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-061 Türkçe AİLE SAĞLIĞI VE DANIŞMANLIĞI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-062 Türkçe İLAÇ KİMYASI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-063 Türkçe YAŞAMDA ORGANİK KİMYA Seçmeli 2 - - 2
ADSL-064 Türkçe SANAT VE KİMYA Seçmeli 2 - - 2
ADSL-065 Türkçe GÜNLÜK YAŞAMDA KİMYA Seçmeli 2 - - 2
ADSL-066 Türkçe DEPREM VE İNSAN Seçmeli 2 - - 2
ADSL-067 Türkçe SÜS TAŞLARI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-068 Türkçe HOBİ AMAÇLI SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-069 Türkçe EGZOTİK MEYVELER Seçmeli 2 - - 2
ADSL-070 Türkçe İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE GIDA ARZ GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-071 Türkçe ÇİM ALAN TESİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-072 Türkçe HOBİ AMAÇLI MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-073 Türkçe TEMEL TARIM TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-074 Türkçe SAKSIDA ÇİÇEK YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-075 Türkçe SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM Seçmeli 2 - - 2
ADSL-076 Türkçe BAHÇE SANATI VE PEYZAJ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-077 Türkçe ÇİÇEK BAKIMI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-078 Türkçe HOBİ SEBZECİLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-079 Türkçe ŞİFALI MEYVELER Seçmeli 2 - - 2
ADSL-080 Türkçe PEYGAMBER EFENDİMİZİN HAYATI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-081 Türkçe DİNLER VE SEMBOLLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-082 Türkçe AĞ TEMELLERİ I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-084 Türkçe TAMAMLAYICI VE ALTERNATİF TEDAVİ UYGULAMALAR-II Seçmeli 2 - - 2
ADSL-085 Türkçe MUKADDES KİTABIMIZ KUR'AN-I KERİM Seçmeli 2 - - 2
ADSL-086 Türkçe HOBİ BALIKÇILIĞI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-087 Türkçe YEŞİL KİMYA VE TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-088 Türkçe Gelışımın Dını ve Ahlakı Boyutları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-089 Türkçe Rus Edebıyatı Okumaları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-090 Türkçe Stress ve Öfke Kontrolü Seçmeli 2 - - 2
ADSL-091 Türkçe AB Gençlık Proje Fırsatları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-092 Türkçe Fransızca Okumaları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-093 Türkçe Balkon ve Teraslarda Çılek Yetıştırıcılığı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-094 Türkçe Permakültür Bahçecılığı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-095 Türkçe İlaç Bıtkılerın Etken Maddelerı ve Kullanımı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-096 Türkçe Beslenme ve Su Ürünlerı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-097 Türkçe Sürdürülebılır Hayvancılık ve İklım Değışıklığı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-098 Türkçe Anadolu Türk Mımarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-099 Türkçe Kıtap Okuma ve Yorumlama Seçmeli 2 - - 2
ADSL-100 Türkçe Temel Yoga Pratığı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-101 Türkçe Bılımsel Muhakeme Becerılerı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-102 Türkçe Afet Yönetımı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-103 Türkçe Küresel İklım Değışıklığı Farkındalığı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-104 Türkçe Sanat Etkınlıklerı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-106 Türkçe Görgü Kuralları ve Protokol Seçmeli 2 - - 2
ADSL-110 Türkçe Oryantırıng Seçmeli 2 - - 2
ADSL-111 Türkçe Beden Eğıtımı ve Spor Seçmeli 2 - - 2
ADSL-112 Türkçe Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma Seçmeli 2 - - 2
ADSL-113 Türkçe Araç Arızaları ve Bakımları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-114 Türkçe Günümüz Türk Halkları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-115 Türkçe Yozgat’ın Tarıhı Yerlerı ve Yapıları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-116 Türkçe Fınansal Okuryazarlık Seçmeli 2 - - 2
ADSL-117 Türkçe Satış ve İkna Teknıklerı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-118 Türkçe Alternatıf Enerjı Bıtkılerı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-119 Türkçe Sanat Terapısı Eğıtımı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-120 Türkçe Keçe Sanatı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-121 Türkçe Hat Sanatı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-122 Türkçe Güzel Sanatlar Seçmeli 2 - - 2
ADSL-123 Türkçe Mınyatür Seçmeli 2 - - 2
ADSL-124 Türkçe Tarımda Enerjı ve Sürdürülebılırlık Seçmeli 2 - - 2
ADSL-125 Türkçe Bılgısayar Desteklı Tasarım (Solıdworks Eğıtımı) Seçmeli 2 - - 2
ADSL-126 Türkçe Bılgısayar Desteklı AutoCAD Katı Modelleme Eğıtımı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-127 Türkçe Motor ve Araç Teknolojısı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-128 Türkçe Olay Yerı Yönetımı ve Planlanması Seçmeli 2 - - 2
ADSL-129 Türkçe Afetlerde Salgın hastalıklar Seçmeli 2 - - 2
ADSL-130 Türkçe Makıne ve Tezgâhlarda İSG Seçmeli 2 - - 2
ADSL-131 Türkçe Yapı İşlerınde İSG Seçmeli 2 - - 2
ADSL-132 Türkçe Dıjıtal Pazarlama Seçmeli 2 - - 2
ADSL-133 Türkçe Genel ve Tarımsal Kooperatıfçılık Seçmeli 2 - - 2
ADSL-134 Türkçe Sağlıkta Hıdroterapı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-135 Türkçe Kanser Hastalığı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-136 Türkçe İşaret Dılı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-137 Türkçe Sağlık hızmetlerınde araştırma, ınceleme ve değerlendırme Seçmeli 2 - - 2
ADSL-138 Türkçe Tıbbı cıhaz ve malzemelerın tanıtımı ve uygulama sahaları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-139 Türkçe Sağlık bılımınde ve yönetımınde etık Seçmeli 2 - - 2
ADSL-140 Türkçe İçılebılır Su Kaynakları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-141 Türkçe Uyuşturucu ıle Mücadele   Seçmeli 2 - - 2
ADSL-142 Türkçe Beslenme Bıyokımyası Seçmeli 2 - - 2
ADSL-143 Türkçe Hıbrıt ve Elektrıklı Taşıtlar Seçmeli 2 - - 2
ADSL-144 Türkçe Depreme Karşı Dayanıklı Evler Seçmeli 2 - - 2
ADSL-145 Türkçe Osmanlı Türkçesıne Gırış Seçmeli 2 - - 2
ADSL-147 Türkçe Hastalıklarda Beslenme Seçmeli 2 - - 2
ADSL-148 Türkçe Özel Gereksınımlı Çocuklarda Beslenme Seçmeli 2 - - 2
ADSL-149 Türkçe Yaşam Boyu Beslenme Seçmeli 2 - - 2
ADSL-150 Türkçe Fızıksel Aktıvıte ve Beslenme Seçmeli 2 - - 2
ADSL-153 Türkçe YAĞLI TOHUMLU BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-154 Türkçe UÇUCU YAĞLAR VE KULLANIM ALANLARI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-155 Türkçe BİTKİSEL YAĞLARIN ENDÜSTRİYEL KULLANIMI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-156 Türkçe KRONİK HASTALIKLARDA EGZERSİZ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-157 Türkçe BEL VE BOYUN SAĞLIĞI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-159 Türkçe GÖZ SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-160 Türkçe TEMEL ALMANCA Seçmeli 2 - - 2
ADSL-161 Türkçe KANSERDE GEN TERAPİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-162 Türkçe HÜCRE ÖLÜM MEKANİZMALARI VE YOLLARI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-163 Türkçe ÖRGÜTSEL DAVRANIŞTA GÜNCEL KONULAR Seçmeli 2 - - 2
ADSL-164 Türkçe SAĞLIKLI YAŞAM DİNAMİKLERİ GELİŞTİRİLMESİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-165 Türkçe TEMEL LABORATUVAR TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-166 Türkçe SAĞLIK HİZMETLERİNDE TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-169 Türkçe TEMEL JAPONCA I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-170 Türkçe HELAL SERTİFİKASYON SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-172 Türkçe TÜRK MUTFAK TARİHİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-174 Türkçe DİKKAT KAVRAMI VE SAĞLIK Seçmeli 2 - - 2
ADSL-175 Türkçe HARİTA BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-176 Türkçe UZAKTAN ALGILAMA TEKNİKLERİ VE CBS Seçmeli 2 - - 2
ADSL02 - ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADSL-001 Türkçe GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR-1 Seçmeli 2 - - 2
ADSL-002 Türkçe SOSYO-KÜLTÜREL DEĞİŞİM VE TARIM Seçmeli 2 - - 2
ADSL-003 Türkçe TARLA BİTKİLERİNDE MODERN UYGULAMALAR Seçmeli 2 - - 2
ADSL-005 Türkçe ENDÜSTRİYEL KENEVİR Seçmeli 2 - - 2
ADSL-006 Türkçe TARIM VE DOĞA Seçmeli 2 - - 2
ADSL-007 Türkçe EKONOMİK GELİŞME VE TARIM Seçmeli 2 - - 2
ADSL-008 Türkçe HAYVANCILIKTA PROJE HAZIRLAMA VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-009 Türkçe GİRİŞİMCİLİK-1 Seçmeli 2 - - 2
ADSL-010 Türkçe GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU Seçmeli 2 - - 2
ADSL-011 Türkçe PARA TARİHİ-1 Seçmeli 2 - - 2
ADSL-012 Türkçe ANADOLU KÜLTÜR TARİHİ-1 Seçmeli 2 - - 2
ADSL-013 Türkçe ESKİ ÖNASYA'DA MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ-1 Seçmeli 2 - - 2
ADSL-014 Türkçe ANTİK DÖNEM RESİM SANATI-1 Seçmeli 2 - - 2
ADSL-015 Türkçe BİYOLOJİDE GÜNCEL KONULAR Seçmeli 2 - - 2
ADSL-017 Türkçe BİLİM TARİHİ I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-018 Türkçe FİZİK VE YAŞAM I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-019 Türkçe İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞ SAĞLIĞI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-020 Türkçe FOTOĞRAF TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-021 Türkçe DOĞAL AFETLER Seçmeli 2 - - 2
ADSL-022 Türkçe GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-023 Türkçe KUANTUM FİZİĞİ VE HAYAT Seçmeli 2 - - 2
ADSL-024 Türkçe GÜNEŞ ENERJİSİ VE TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-025 Türkçe FİZİKTE YENİ GELİŞMELER I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-027 Türkçe HAVA KİRLİLİĞİ VE KONTROLÜ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-028 Türkçe TEMEL LATİNCE-I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-029 Türkçe TIBBİ JEOLOJİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-030 Türkçe IŞIK-MADDE ETKİLEŞİMİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-031 Türkçe GRUP DİNAMİĞİ VE LİDERLİK Seçmeli 2 - - 2
ADSL-032 Türkçe REKREASYON Seçmeli 2 - - 2
ADSL-033 Türkçe YAŞAM BOYU SPOR Seçmeli 2 - - 2
ADSL-034 Türkçe ÇOCUK VE OYUN Seçmeli 2 - - 2
ADSL-035 Türkçe MEDENİ HUKUK Seçmeli 2 - - 2
ADSL-037 Türkçe RUSÇA I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-038 Türkçe SU KİMYASI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-039 Türkçe KİMYA TARİHİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-040 Türkçe SOSYAL PSİKOLOJİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-041 Türkçe KENT JEOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-042 Türkçe DİNLERDE İBADET Seçmeli 2 - - 2
ADSL-045 Türkçe HADİS VE SÜNNETİN ÖNEMİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-047 Türkçe İSLAM AHLAKI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-048 Türkçe TOHUMLUK ENDÜSTRİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-049 Türkçe ORGANİK TARIM Seçmeli 2 - - 2
ADSL-050 Türkçe TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN KULLANIMI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-051 Türkçe ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE KONTROLÜ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-052 Türkçe AKADEMİK GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 - - 2
ADSL-053 Türkçe HALKLA İLİŞKİLER Seçmeli 2 - - 2
ADSL-054 Türkçe REKLAM VE BİLİNÇALTI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-055 Türkçe TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-056 Türkçe PSİKOLOJİK SAĞLAMLIĞI GÜÇLENDİRME Seçmeli 2 - - 2
ADSL-057 Türkçe YAŞLANMAK VE YAŞLILIK Seçmeli 2 - - 2
ADSL-058 Türkçe HASTALIK BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-059 Türkçe İLK YARDIM Seçmeli 2 - - 2
ADSL-060 Türkçe TAMAMLAYICI VE ALTERNATİF TEDAVİ UYGULAMALAR-I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-061 Türkçe AİLE SAĞLIĞI VE DANIŞMANLIĞI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-062 Türkçe İLAÇ KİMYASI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-063 Türkçe YAŞAMDA ORGANİK KİMYA Seçmeli 2 - - 2
ADSL-064 Türkçe SANAT VE KİMYA Seçmeli 2 - - 2
ADSL-065 Türkçe GÜNLÜK YAŞAMDA KİMYA Seçmeli 2 - - 2
ADSL-066 Türkçe DEPREM VE İNSAN Seçmeli 2 - - 2
ADSL-067 Türkçe SÜS TAŞLARI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-068 Türkçe HOBİ AMAÇLI SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-069 Türkçe EGZOTİK MEYVELER Seçmeli 2 - - 2
ADSL-070 Türkçe İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE GIDA ARZ GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-071 Türkçe ÇİM ALAN TESİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-072 Türkçe HOBİ AMAÇLI MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-073 Türkçe TEMEL TARIM TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-074 Türkçe SAKSIDA ÇİÇEK YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-075 Türkçe SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM Seçmeli 2 - - 2
ADSL-076 Türkçe BAHÇE SANATI VE PEYZAJ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-077 Türkçe ÇİÇEK BAKIMI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-078 Türkçe HOBİ SEBZECİLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-079 Türkçe ŞİFALI MEYVELER Seçmeli 2 - - 2
ADSL-080 Türkçe PEYGAMBER EFENDİMİZİN HAYATI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-081 Türkçe DİNLER VE SEMBOLLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-082 Türkçe AĞ TEMELLERİ I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-084 Türkçe TAMAMLAYICI VE ALTERNATİF TEDAVİ UYGULAMALAR-II Seçmeli 2 - - 2
ADSL-085 Türkçe MUKADDES KİTABIMIZ KUR'AN-I KERİM Seçmeli 2 - - 2
ADSL-086 Türkçe HOBİ BALIKÇILIĞI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-087 Türkçe YEŞİL KİMYA VE TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-088 Türkçe Gelışımın Dını ve Ahlakı Boyutları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-089 Türkçe Rus Edebıyatı Okumaları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-090 Türkçe Stress ve Öfke Kontrolü Seçmeli 2 - - 2
ADSL-091 Türkçe AB Gençlık Proje Fırsatları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-092 Türkçe Fransızca Okumaları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-093 Türkçe Balkon ve Teraslarda Çılek Yetıştırıcılığı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-094 Türkçe Permakültür Bahçecılığı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-095 Türkçe İlaç Bıtkılerın Etken Maddelerı ve Kullanımı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-096 Türkçe Beslenme ve Su Ürünlerı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-097 Türkçe Sürdürülebılır Hayvancılık ve İklım Değışıklığı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-098 Türkçe Anadolu Türk Mımarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-099 Türkçe Kıtap Okuma ve Yorumlama Seçmeli 2 - - 2
ADSL-100 Türkçe Temel Yoga Pratığı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-101 Türkçe Bılımsel Muhakeme Becerılerı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-102 Türkçe Afet Yönetımı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-103 Türkçe Küresel İklım Değışıklığı Farkındalığı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-104 Türkçe Sanat Etkınlıklerı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-106 Türkçe Görgü Kuralları ve Protokol Seçmeli 2 - - 2
ADSL-110 Türkçe Oryantırıng Seçmeli 2 - - 2
ADSL-111 Türkçe Beden Eğıtımı ve Spor Seçmeli 2 - - 2
ADSL-112 Türkçe Doğada Yaşam ve Hayatta Kalma Seçmeli 2 - - 2
ADSL-113 Türkçe Araç Arızaları ve Bakımları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-114 Türkçe Günümüz Türk Halkları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-115 Türkçe Yozgat’ın Tarıhı Yerlerı ve Yapıları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-116 Türkçe Fınansal Okuryazarlık Seçmeli 2 - - 2
ADSL-117 Türkçe Satış ve İkna Teknıklerı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-118 Türkçe Alternatıf Enerjı Bıtkılerı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-119 Türkçe Sanat Terapısı Eğıtımı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-120 Türkçe Keçe Sanatı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-121 Türkçe Hat Sanatı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-122 Türkçe Güzel Sanatlar Seçmeli 2 - - 2
ADSL-123 Türkçe Mınyatür Seçmeli 2 - - 2
ADSL-124 Türkçe Tarımda Enerjı ve Sürdürülebılırlık Seçmeli 2 - - 2
ADSL-125 Türkçe Bılgısayar Desteklı Tasarım (Solıdworks Eğıtımı) Seçmeli 2 - - 2
ADSL-126 Türkçe Bılgısayar Desteklı AutoCAD Katı Modelleme Eğıtımı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-127 Türkçe Motor ve Araç Teknolojısı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-128 Türkçe Olay Yerı Yönetımı ve Planlanması Seçmeli 2 - - 2
ADSL-129 Türkçe Afetlerde Salgın hastalıklar Seçmeli 2 - - 2
ADSL-130 Türkçe Makıne ve Tezgâhlarda İSG Seçmeli 2 - - 2
ADSL-131 Türkçe Yapı İşlerınde İSG Seçmeli 2 - - 2
ADSL-132 Türkçe Dıjıtal Pazarlama Seçmeli 2 - - 2
ADSL-133 Türkçe Genel ve Tarımsal Kooperatıfçılık Seçmeli 2 - - 2
ADSL-134 Türkçe Sağlıkta Hıdroterapı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-135 Türkçe Kanser Hastalığı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-136 Türkçe İşaret Dılı Seçmeli 2 - - 2
ADSL-137 Türkçe Sağlık hızmetlerınde araştırma, ınceleme ve değerlendırme Seçmeli 2 - - 2
ADSL-138 Türkçe Tıbbı cıhaz ve malzemelerın tanıtımı ve uygulama sahaları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-139 Türkçe Sağlık bılımınde ve yönetımınde etık Seçmeli 2 - - 2
ADSL-140 Türkçe İçılebılır Su Kaynakları Seçmeli 2 - - 2
ADSL-141 Türkçe Uyuşturucu ıle Mücadele   Seçmeli 2 - - 2
ADSL-142 Türkçe Beslenme Bıyokımyası Seçmeli 2 - - 2
ADSL-143 Türkçe Hıbrıt ve Elektrıklı Taşıtlar Seçmeli 2 - - 2
ADSL-144 Türkçe Depreme Karşı Dayanıklı Evler Seçmeli 2 - - 2
ADSL-145 Türkçe Osmanlı Türkçesıne Gırış Seçmeli 2 - - 2
ADSL-147 Türkçe Hastalıklarda Beslenme Seçmeli 2 - - 2
ADSL-148 Türkçe Özel Gereksınımlı Çocuklarda Beslenme Seçmeli 2 - - 2
ADSL-149 Türkçe Yaşam Boyu Beslenme Seçmeli 2 - - 2
ADSL-150 Türkçe Fızıksel Aktıvıte ve Beslenme Seçmeli 2 - - 2
ADSL-153 Türkçe YAĞLI TOHUMLU BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-154 Türkçe UÇUCU YAĞLAR VE KULLANIM ALANLARI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-155 Türkçe BİTKİSEL YAĞLARIN ENDÜSTRİYEL KULLANIMI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-156 Türkçe KRONİK HASTALIKLARDA EGZERSİZ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-157 Türkçe BEL VE BOYUN SAĞLIĞI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-159 Türkçe GÖZ SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-160 Türkçe TEMEL ALMANCA Seçmeli 2 - - 2
ADSL-161 Türkçe KANSERDE GEN TERAPİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-162 Türkçe HÜCRE ÖLÜM MEKANİZMALARI VE YOLLARI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-163 Türkçe ÖRGÜTSEL DAVRANIŞTA GÜNCEL KONULAR Seçmeli 2 - - 2
ADSL-164 Türkçe SAĞLIKLI YAŞAM DİNAMİKLERİ GELİŞTİRİLMESİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-165 Türkçe TEMEL LABORATUVAR TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-166 Türkçe SAĞLIK HİZMETLERİNDE TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI Seçmeli 2 - - 2
ADSL-169 Türkçe TEMEL JAPONCA I Seçmeli 2 - - 2
ADSL-170 Türkçe HELAL SERTİFİKASYON SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-172 Türkçe TÜRK MUTFAK TARİHİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-174 Türkçe DİKKAT KAVRAMI VE SAĞLIK Seçmeli 2 - - 2
ADSL-175 Türkçe HARİTA BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 2
ADSL-176 Türkçe UZAKTAN ALGILAMA TEKNİKLERİ VE CBS Seçmeli 2 - - 2
MSDL003 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
CGB701 Türkçe ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE MÜZİK Seçmeli 2 - - 3
CGB702 Türkçe ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE SPOR Seçmeli 2 - - 3
CGB703 Türkçe ÇOCUK VE DOĞA Seçmeli 2 - - 3
CGB704 Türkçe DİKSİYON VE BEDEN DİLİ Seçmeli 2 - - 3
CGB705 Türkçe ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE BİLİM VE TEKNOLOJİ Seçmeli 2 - - 3
CGB706 Türkçe STRES VE ÖFKE KONTROLÜ Seçmeli 2 - - 3
CGB707 Türkçe TÜRK TOPLUMUNDA VE FARKLI KÜLTÜRLERDE ÇOCUK Seçmeli 2 - - 3
CGB708 Türkçe GELİŞİMİ DESTEKLEYİCİ MATERYAL HAZIRLAMA Seçmeli 2 - - 3
CGB709 Türkçe DEĞERLER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
CGB710 Türkçe ÇOCUK VE DİN Seçmeli 2 - - 3
CGB711 Türkçe ÇOCUKTA FEN VE MATEMATİK Seçmeli 2 - - 3
CGB712 Türkçe ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE BAĞIMLILIK Seçmeli 2 - - 3
CGB713 Türkçe BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE ÇOCUK Seçmeli 2 - - 3
CGB714 Türkçe AKRAN İLİŞKİLERİ VE ZORBALIK Seçmeli 2 - - 4
CGB715 Türkçe ÇOCUKLARDA RESİM ANALİZİ Seçmeli 2 - - 3
CGB716 Türkçe ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR Seçmeli 2 - - 3
CGB717 Türkçe ÖZEL EĞİTİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
CGB718 Türkçe ÖZEL EĞİTİMDE YARATICI DRAMA Seçmeli 2 - - 3
CGB719 Türkçe ÇOCUK VE SUÇ Seçmeli 2 - - 4
CGB720 Türkçe ÇOCUK İSTİSMARI VE KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLAR Seçmeli 2 - - 5
CGB721 Türkçe ÇOCUK HAKLARI VE ÇOCUK HUKUKU Seçmeli 2 - - 5
CGB722 Türkçe KURUM YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 3
CGB723 Türkçe CİNSEL SAĞLIK EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
CGB724 Türkçe GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 - - 3
MSDL004 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
CGB701 Türkçe ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE MÜZİK Seçmeli 2 - - 3
CGB702 Türkçe ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE SPOR Seçmeli 2 - - 3
CGB703 Türkçe ÇOCUK VE DOĞA Seçmeli 2 - - 3
CGB704 Türkçe DİKSİYON VE BEDEN DİLİ Seçmeli 2 - - 3
CGB705 Türkçe ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE BİLİM VE TEKNOLOJİ Seçmeli 2 - - 3
CGB706 Türkçe STRES VE ÖFKE KONTROLÜ Seçmeli 2 - - 3
CGB707 Türkçe TÜRK TOPLUMUNDA VE FARKLI KÜLTÜRLERDE ÇOCUK Seçmeli 2 - - 3
CGB708 Türkçe GELİŞİMİ DESTEKLEYİCİ MATERYAL HAZIRLAMA Seçmeli 2 - - 3
CGB709 Türkçe DEĞERLER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
CGB710 Türkçe ÇOCUK VE DİN Seçmeli 2 - - 3
CGB711 Türkçe ÇOCUKTA FEN VE MATEMATİK Seçmeli 2 - - 3
CGB712 Türkçe ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE BAĞIMLILIK Seçmeli 2 - - 3
CGB713 Türkçe BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE ÇOCUK Seçmeli 2 - - 3
CGB714 Türkçe AKRAN İLİŞKİLERİ VE ZORBALIK Seçmeli 2 - - 4
CGB715 Türkçe ÇOCUKLARDA RESİM ANALİZİ Seçmeli 2 - - 3
CGB716 Türkçe ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR Seçmeli 2 - - 3
CGB717 Türkçe ÖZEL EĞİTİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
CGB718 Türkçe ÖZEL EĞİTİMDE YARATICI DRAMA Seçmeli 2 - - 3
CGB719 Türkçe ÇOCUK VE SUÇ Seçmeli 2 - - 4
CGB720 Türkçe ÇOCUK İSTİSMARI VE KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLAR Seçmeli 2 - - 5
CGB721 Türkçe ÇOCUK HAKLARI VE ÇOCUK HUKUKU Seçmeli 2 - - 5
CGB722 Türkçe KURUM YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 3
CGB723 Türkçe CİNSEL SAĞLIK EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
CGB724 Türkçe GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 - - 3
MSDL005 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
CGB701 Türkçe ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE MÜZİK Seçmeli 2 - - 3
CGB702 Türkçe ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE SPOR Seçmeli 2 - - 3
CGB703 Türkçe ÇOCUK VE DOĞA Seçmeli 2 - - 3
CGB704 Türkçe DİKSİYON VE BEDEN DİLİ Seçmeli 2 - - 3
CGB705 Türkçe ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE BİLİM VE TEKNOLOJİ Seçmeli 2 - - 3
CGB706 Türkçe STRES VE ÖFKE KONTROLÜ Seçmeli 2 - - 3
CGB707 Türkçe TÜRK TOPLUMUNDA VE FARKLI KÜLTÜRLERDE ÇOCUK Seçmeli 2 - - 3
CGB708 Türkçe GELİŞİMİ DESTEKLEYİCİ MATERYAL HAZIRLAMA Seçmeli 2 - - 3
CGB709 Türkçe DEĞERLER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
CGB710 Türkçe ÇOCUK VE DİN Seçmeli 2 - - 3
CGB711 Türkçe ÇOCUKTA FEN VE MATEMATİK Seçmeli 2 - - 3
CGB712 Türkçe ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE BAĞIMLILIK Seçmeli 2 - - 3
CGB713 Türkçe BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE ÇOCUK Seçmeli 2 - - 3
CGB714 Türkçe AKRAN İLİŞKİLERİ VE ZORBALIK Seçmeli 2 - - 4
CGB715 Türkçe ÇOCUKLARDA RESİM ANALİZİ Seçmeli 2 - - 3
CGB716 Türkçe ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR Seçmeli 2 - - 3
CGB717 Türkçe ÖZEL EĞİTİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
CGB718 Türkçe ÖZEL EĞİTİMDE YARATICI DRAMA Seçmeli 2 - - 3
CGB719 Türkçe ÇOCUK VE SUÇ Seçmeli 2 - - 4
CGB720 Türkçe ÇOCUK İSTİSMARI VE KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLAR Seçmeli 2 - - 5
CGB721 Türkçe ÇOCUK HAKLARI VE ÇOCUK HUKUKU Seçmeli 2 - - 5
CGB722 Türkçe KURUM YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 3
CGB723 Türkçe CİNSEL SAĞLIK EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
CGB724 Türkçe GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 - - 3
MSDL006 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
CGB701 Türkçe ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE MÜZİK Seçmeli 2 - - 3
CGB702 Türkçe ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE SPOR Seçmeli 2 - - 3
CGB703 Türkçe ÇOCUK VE DOĞA Seçmeli 2 - - 3
CGB704 Türkçe DİKSİYON VE BEDEN DİLİ Seçmeli 2 - - 3
CGB705 Türkçe ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE BİLİM VE TEKNOLOJİ Seçmeli 2 - - 3
CGB706 Türkçe STRES VE ÖFKE KONTROLÜ Seçmeli 2 - - 3
CGB707 Türkçe TÜRK TOPLUMUNDA VE FARKLI KÜLTÜRLERDE ÇOCUK Seçmeli 2 - - 3
CGB708 Türkçe GELİŞİMİ DESTEKLEYİCİ MATERYAL HAZIRLAMA Seçmeli 2 - - 3
CGB709 Türkçe DEĞERLER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
CGB710 Türkçe ÇOCUK VE DİN Seçmeli 2 - - 3
CGB711 Türkçe ÇOCUKTA FEN VE MATEMATİK Seçmeli 2 - - 3
CGB712 Türkçe ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE BAĞIMLILIK Seçmeli 2 - - 3
CGB713 Türkçe BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE ÇOCUK Seçmeli 2 - - 3
CGB714 Türkçe AKRAN İLİŞKİLERİ VE ZORBALIK Seçmeli 2 - - 4
CGB715 Türkçe ÇOCUKLARDA RESİM ANALİZİ Seçmeli 2 - - 3
CGB716 Türkçe ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR Seçmeli 2 - - 3
CGB717 Türkçe ÖZEL EĞİTİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
CGB718 Türkçe ÖZEL EĞİTİMDE YARATICI DRAMA Seçmeli 2 - - 3
CGB719 Türkçe ÇOCUK VE SUÇ Seçmeli 2 - - 4
CGB720 Türkçe ÇOCUK İSTİSMARI VE KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLAR Seçmeli 2 - - 5
CGB721 Türkçe ÇOCUK HAKLARI VE ÇOCUK HUKUKU Seçmeli 2 - - 5
CGB722 Türkçe KURUM YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 3
CGB723 Türkçe CİNSEL SAĞLIK EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
CGB724 Türkçe GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 - - 3