GERİ DÖN

Önlisans Programları


BOĞAZLIYAN MESLEK YÜKSEKOKULU - ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ - - ÖNLİSANS



Program Tanıtımı

Elektronik Teknolojisi programı Yozgat Bozok Üniversitesi Boğazlıyan Meslek Yüksek okulu bünyesinde 2017-2018 eğitim-öğretim yılında öğrenci alımına başlamıştır. Programın temel eğitim prensibi; güncel, bilimsel ve teknolojik çalışmaları birleştirerek öğrenciye elektronik alanında teknolojik çağın gereksinimlerini karşılayacak şekilde eğitim verilerek sektörün arzuladığı ara elemanı yetiştirmektedir. Eğitim dili Türkçedir.

Elektronik Teknolojisi programından mezun olan öğrenciler ''Elektronik Teknikeri'' unvanını almaya hak kazanırlar.

Ön Lisans

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınav sistemiyle olmaktadır. Öğrenci kayıt işlemleri; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin belirlediği ilkeler çerçevesinde yapılır. Rektörlük, her yıl Üniversiteye ilk kayıt yaptıracak öğrenci adaylarının kayıt tarihini, istenilen belgeleri ve kayıt yerlerini birimlere göre belirleyerek ilan eder. Kayıt işlemleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülür. Eksik belge veya posta yolu ile kesin kayıt yaptırılmaz. Belgelerde tahrifat yaptığı tespit edilenlerin kayıtları yapılmaz. Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir.

Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki formal (örgün ) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK " kapsamında gerçekleştirilmektedir. Türkiye'de örgün eğitim kurumları dışında formal olmayan sertifikaya dayalı veya tecrübeye dayalı (in-formal ve non-formal ) öğrenmenin tanınma süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Bozok Üniversitesi'nin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, programların eğitim planlarında yer alan Bilgisayar ve İngilizce, Almanca gibi dersler için her akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden beklenen yeterlilikleri sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girme hakkına sahiptir. Sınava girip başarılı olan öğrenciler ders programında ilgili derslerden muaf olurlar.

Programımızdaki 2 yıllık (4 yarı dönemlik )eğitim planında yer alan toplam 120 AKTS’lik ders yükünü ve 1 adet toplamda 20 iş günü olan (5 AKTS’lik ) endüstri stajını başarıyla tamamlayan öğrenciler programdan mezun olurlar.

Elektronik Teknolojisi Programı'nın ders içeriğiyle öğrenciler; elektroniğin temel prensiplerini, elektronik donanımının montajını, bakım ve onarımını yapmayı; ölçü aletlerini, bilgisayar ve sanayi için hazırlanmış güncel yazılım programlarını kullanmayı, bilgisayarla elektronik devre şeması çizmeyi ve okumayı, sanayi makinelerinin bilgisayar ile elektronik olarak nasıl kontrol edildiğini, gerektiğinde bakım ve onarımını yapabilmeyi, teknik rapor ile proje hazırlamayı, işletim masasında iş yerinin ve personelin iş güvenliğini sağlamayı öğrenmektedirler.

1 Elektronik alanında kullanılan temel teknolojileri üretimde başarı ile uygulayabilir, ürünlerin kalite kontrol işlemlerini yapabilir, tasarım yazılımı bilgisi ile kamu/özel sektörde çalışabilir.
2 Elektronik alanı ile ilgili mesleki kavramlara hâkim olarak kamu ve özel kuruluşlarda lojistik faaliyetlerini planlayıp uygulayabilir.
3 Teknolojideki hızlı gelişmeleri takip ederek onlara uyum sağlayabilir.
4 Mesleki gelişimlerini lisans eğitimlerine devam ederek sürdürebilir.
5 Mesleki hayatlarında iş sağlığı ve güvenliği ve çevre koruma bilinci ile etik değerlere bağlı çalışabilir.

Elektronik Teknolojisi programı mezunları ''Elektronik Teknikeri'' unvanını almaya hak kazanırlar. Elektronik teknikerleri; kamu kurum ve kuruluşlarında tekniker, özel sektörde ara vasıflı eleman olarak çalışabilirler. Ayrıca özel olarak da kendi başlarına çalışma imkanlarına sahiptirler. Program mezunlarının başlıca iş alanları; • TEDAŞ, TEİAŞ, TRT, DSİ, Makine Kimya Enstitüsü ve Enerji Bakanlığı gibi kamu kurumlarıyla, • Elektrik, Elektronik ve Endüstriyel Elektronik sanayii üretim merkezlerinde, • Elektronik arıza-bakım onarım servislerinde, • Otomasyon sistemleri sanayiinde, • Asansör imalat ve montaj firmalarında, • Bant sistemlerinin kontrol ve kumanda birimlerinde, • Yürüyen merdivenlerin bakım, onarım ve montaj birimlerinde, • Otomotiv ve Uçak sanayiinde, • Haberleşme ve Savunma sanayiinde, • Bilgisayar sistemlerinde (yazılım, montaj, tamir) • Sanayide elektronik sistemler kullanılan her türlü işletmelerde geniş bir istihdam potansiyeline sahiptirler.

Mezunlar, Lisans Programına Geçiş Yönetmeliği”nden yararlanalarak alanlarında kontenjan açıldığı takdirde dikey geçiş sınavı (DGS) ile alanlarıyla ilgili lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler. Meslek Yüksekokullarını başarıyla bitirenler dikey geçiş sınavında başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelere devam edebilirler. Devam edebilecekleri bölüm ve fakülteler; Elektrik Öğretmenliği, Enerji Öğretmenliği, Elektronik Öğretmenliği, Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik – Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Havacılık Elektrik ve Elektroniği Mühendisliği'dir.

Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Her ders için öğrenciler yarıyıl içi çalışmalar (ara sınav, kısa sınav, ödev, proje, uygulama veya benzeri çalışmalar) ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Dönemlik olarak gerçekleştirilen derslerde bir ara sınav ve bir final sınavı yapılmaktadır. Ara sınavın %40 ve final sınavının %60’ı toplanarak öğrencinin başarı notu belirlenmektedir.

Öğrencinin mezun olabilmesi için; 120 AKTS’lik ders yükü ve 1 adet toplamda 20 iş günü (5 AKTS’lik ) endüstri stajlarını tamamlaması ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2.00 olması gerekir.

Tam Zamanlı

ADRES: Yenidoğan Mah. Şevket Hokkaömeroğlu Bulvarı No:86 D:1 P.K. 66400 Boğazlıyan / YOZGAT TEL: 0 354 290 30 02 / Dahili: 7061 Belgegeçer: 0 354 290 30 03 web: bogazliyanmyo@bozok.edu.tr Program Başkanı: Öğr. Gör. Huseyin HARMANCI huseyin.harmanci@bozok.edu.tr AKTS/DS Koordinatörü: Öğr. Gör. Öğr. Gör. Huseyin HARMANCI

Öğrencilerimizin eğitimlerini daha iyi alabilmeleri ve mesleki uygulama derslerini gerçekleştirebilmeleri için Meslek Yüksek okulumuz bünyesinde Temel Elektronik Laboratuvarı,, Kontrol Laboratuvarı, Enstrümantasyon Laboratuvarı, PC Laboratuvarları bulunmaktadır. Ayrıca yemekhane, konferans salonu ve İnternet erişimi için bilgisayar imkanı bulunmaktadır.


Program Çıktıları

1 Elektronik alanında matematik ve kendi alanları ile ilgili konularda yeterli alt yapıya sahiptir.
2 Analitik düşünerek gelişmiş teknolojilerin uygulanmasındaki sorunları ve çözümlerini anlar.
3 Teknoloji alanında güncel teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır.
4 Teknik resim becerisini uygulamada etkin kullanır.
5 Elektronik alanında bilgisayar destekli çizim, tasarım ve üretim bilgisini kullanır.
6 Bireysel olarak veya takımlarda çalışır.
7 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olur.
8 Elektronik ile ilgili çalışma ortamına uygun malzeme ve teçhizatı tanır ve kullanabilir.
9 Bilişim teknolojilerini kullanır, alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
10 Etkin sözlü ve yazılı iletişim kurar; orta-ileri düzeyde en az bir yabancı dili Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanır.
11 Teknik resim kullanarak iletişim kurar.
12 İşletme çalışması ve organizasyonu ile ilgili temel bilgiler ile teknolojik uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir.
13 Elektrik alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilir.
14 Elektrik alanında gerekli atölye, laboratuvar çalışmalarını yürütür.
15 Çevre duyarlılığına, iş sağlığı ve güvenliği, Kalite ve Standardizasyonun konularında bilgi sahibi olur.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BIT001 Türkçe BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ Zorunlu 2 1 - 3
ELT111 Türkçe DOĞRU AKIM DEVRE ANALİZİ Zorunlu 2 1 - 5
ELT112 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ DEVRE TASARIMI Zorunlu 2 - - 3
ELT113 Türkçe ELEKTRONİK I Zorunlu 3 1 - 5
ELT114 Türkçe ELEKTRONİK MESLEK BİLGİSİ VE GÜVENLİK Zorunlu 2 - - 2
MAT001 Türkçe MATEMATİK Zorunlu 3 - - 4
OTK001 Türkçe ÖLÇME TEKNİĞİ Zorunlu 2 1 - 4
SEL001 Türkçe SAYISAL ELEKTRONİK Zorunlu 2 2 - 4
Toplam 18 6 0 30
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ELK121 Türkçe ALTERNATİF AKIM DEVRE ANALİZİ Zorunlu 2 1 - 5
ELK123 Türkçe GÜÇ ELEKTRONİĞİNE GİRİŞ Zorunlu 2 1 - 4
ELT122 Türkçe ELEKTRONİK II Zorunlu 2 2 - 4
ELT123 Türkçe SAYISAL TASARIM Zorunlu 2 2 - 5
EMS002 Türkçe ELEKTRİK MOTOR VE SÜRÜCÜLERİ Zorunlu 2 - - 3
KP001 Türkçe KARİYER PLANLAMA Zorunlu 1 - - 2
MDN002 Türkçe MİKRO DENETLEYİCİLER Zorunlu 2 1 - 3
PRD001 Türkçe PROGRAMLANABİLİR DENETLEYİCİLER Zorunlu 2 2 - 4
Toplam 15 9 0 30
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
AIT001 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Zorunlu 2 - - 2
ING001 Türkçe İNGİLİZCE I Zorunlu 2 - - 2
MSD001 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - 19
STJ001 Türkçe STAJ Zorunlu - 2 - 5
TDL001 Türkçe TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 - - 2
Toplam 6 2 0 30
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADS001 Türkçe ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - 3
AIT002 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II Zorunlu 2 - - 2
ING002 Türkçe İNGİLİZCE II Zorunlu 2 - - 2
MSD002 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - 19
SGT001 Türkçe SİBER GÜVENLİĞİN TEMELLERİ Zorunlu 2 - - 2
TDL002 Türkçe TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 - - 2
Toplam 8 0 0 30
MSD001 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ARA001 Türkçe ARIZA ANALİZİ Seçmeli 2 1 - 5
AVP001 Türkçe ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA Seçmeli 2 1 - 4
BDC002 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM Seçmeli 2 1 - 4
ECH001 Türkçe EV CİHAZLARI Seçmeli 2 - - 3
ELT701 Türkçe İLERİ SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI Seçmeli 1 1 - 2
ELT702 Türkçe İLERİ MİKRODENETLEYİCİLER Seçmeli 3 1 - 5
ELT703 Türkçe FİBER OPTİK Seçmeli 3 - - 3
ELT704 Türkçe ELEKTRİK TESİSATLARI Seçmeli 3 - - 4
ELT705 Türkçe ELEKTROMEKANİK TAŞIYICILAR Seçmeli 3 - - 4
ELT706 Türkçe KUMANDA DEVRELERİ Seçmeli 3 - - 5
ELT707 Türkçe İLERİ MESLEKİ YABANCI DİL Seçmeli 3 - - 4
ELT708 Türkçe TIBBİ CİHAZLAR Seçmeli 3 - - 5
ELT709 Türkçe ROBOT TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
ELT710 Türkçe ELEKTROMANYETİK DALGALARIN BİYOLOJİK ETKİLERİ Seçmeli 2 - - 3
ELT711 Türkçe ENDÜSTRİYEL AĞLAR Seçmeli 2 - - 2
ELT712 Türkçe KONTROL SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 2
IME001 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM Seçmeli 5 19 - 19
MSE001 Türkçe MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 - - 3
MYD004 Türkçe MESLEKİ YABANCI DİL Seçmeli 3 - - 4
NYP001 Türkçe NESNE YÖNELİMLİ PROGRAMLAMA Seçmeli 2 2 - 5
SAT004 Türkçe SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI Seçmeli 2 1 - 5
SCD001 Türkçe SCADA SİSTEMLER Seçmeli 3 1 - 5
SVD001 Türkçe SENSÖRLER VE DÖNÜŞTÜRÜCÜLER Seçmeli 3 - - 4
ADS001 - ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADSÖL-001 Türkçe Malzeme Bılgısı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-002 Türkçe Yönetım Bılışım Sıstemlerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-003 Türkçe Mımarıde Bıçım, Mekan, Düzen Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-004 Türkçe E-Tıcaret Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-005 Türkçe Yetenek Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-006 Türkçe Sunum Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-007 Türkçe Uygarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-008 Türkçe Sağlığın Korunması ve Gelıştırılmesı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-009 Türkçe Sanat Etkınlıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-010 Türkçe Ergoterapı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-011 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-012 Türkçe Yaşam Koçluğu Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-013 Türkçe Beden Dılı-Sözsüz İletışım Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-014 Türkçe Kıtap Okuma ve Yorumlama Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-015 Türkçe Temel Yoga Pratığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-016 Türkçe Görgü Kuralları ve Protokol Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-017 Türkçe Yaratıcı Yazma Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-018 Türkçe Gırışımcılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-019 Türkçe Stratejık Düşünce Analızı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-020 Türkçe Geleneksel Çocuk Oyunları Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-021 Türkçe Sosyal Sorumluluk Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-022 Türkçe Bıyo malzemeler Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-023 Türkçe Genel Ekonomı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-024 Türkçe Temel Sağlık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-025 Türkçe Çocuk Edebıyatı ve Medya Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-026 Türkçe Teknolojı Bağımlılığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-027 Türkçe Temel Mutfak Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-028 Türkçe Kıtap Kültürü Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-029 Türkçe Afet Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-030 Türkçe Sağlıklı Yaşam ve Egzersız Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-031 Türkçe Sağlık Hukuku Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-032 Türkçe Beden Eğıtımı ve Spor Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-033 Türkçe Osmanlı Türkçesıne Gırış Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-034 Türkçe Osmanlı Türkçesı Okuma ve Yazma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-035 Türkçe Küresel Isınma ve Bıyolojık Çeşıtlılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-036 Türkçe Sanat Terapısı Eğıtımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-037 Türkçe Mınyatür Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-038 Türkçe Keçe Sanatı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-039 Türkçe Hat Sanatı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-040 Türkçe Güzel Sanatlar Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-041 Türkçe Tarımda Enerjı ve Sürdürülebılırlık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-042 Türkçe Küresel İklım Değışıklığı Farkındalığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-043 Türkçe Genel ve Tarımsal Kooperatıfçılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-044 Türkçe Satış ve İkna Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-045 Türkçe Gönüllülük Çalışmaları Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-046 Türkçe Renk ve Aydınlatma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-047 Türkçe Modern Mımarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-048 Türkçe Egzotık Meyveler Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-049 Türkçe Müzecılık ve Sergıleme Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-050 Türkçe Lıderlık ve Ekıp Çalışması Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-051 Türkçe FİNANSAL OKUR YAZARLIK Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-052 Türkçe SPOR HUKUKU Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-053 Türkçe ETKİLİ İLETİŞİM VE BEDEN DİLİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-054 Türkçe MİMAR SİNAN VE ESERLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-055 Türkçe TAŞIT GÜVENLİK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-056 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-057 Türkçe İNSANSIZ HAVA ARACI FOTOGRAMETRİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-058 Türkçe ATEŞLİ SİLAHLAR BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-059 Türkçe YAKIN SAVUNMA TEKNİK VE TAKTİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-060 Türkçe YEREL YÖNETİMLER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-061 Türkçe UZAKTAN ALGILAMA TEKNİKLERİ VE CBS Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-062 Türkçe GIDA HİJYENİ VE SANİTASYONU Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-063 Türkçe SAĞLIK YAŞAM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-064 Türkçe ORGANİK GÜBRELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-065 Türkçe DİJİTAL TARIM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-066 Türkçe TAŞIT TEKNOLOJİLERİNİN GEÇMİŞİ VE GELECEĞİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-067 Türkçe KARAYOLU TRAFİK BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-068 Türkçe AKTİF VE PASİF GÜVENLİK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-069 Türkçe GÜNCEL EKONOMİK OLAYLAR Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-070 Türkçe AKILLI VE EKO TEKNOLOJİK KENTLER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-071 Türkçe DEĞERLER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-072 Türkçe EVDE PRATİK SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-073 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-074 Türkçe ALTERNATİF TEDAVİ YAKLAŞIMLARI Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-075 Türkçe ARAŞTIRMA PROJESİ YAZIMI Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-076 Türkçe TEMEL MATEMATİK VE SAYISAL MANTIK PROBLEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-077 Türkçe ÖZEL İLGİ TURİZMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-078 Türkçe KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-079 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-080 Türkçe AVRUPA BİRLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-081 Türkçe TEZHİP Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-082 Türkçe TASARIM ANALİZİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-083 Türkçe BESLENME, FİZİKSEL AKTİVİTE VE SAĞLIK Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-084 Türkçe BİLİŞİM MESLEĞİNİN TEMELLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-085 Türkçe İNSANİ DEĞERLER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
MSD002 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ARA001 Türkçe ARIZA ANALİZİ Seçmeli 2 1 - 5
AVP001 Türkçe ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA Seçmeli 2 1 - 4
BDC002 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM Seçmeli 2 1 - 4
ECH001 Türkçe EV CİHAZLARI Seçmeli 2 - - 3
ELT701 Türkçe İLERİ SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI Seçmeli 1 1 - 2
ELT702 Türkçe İLERİ MİKRODENETLEYİCİLER Seçmeli 3 1 - 5
ELT703 Türkçe FİBER OPTİK Seçmeli 3 - - 3
ELT704 Türkçe ELEKTRİK TESİSATLARI Seçmeli 3 - - 4
ELT705 Türkçe ELEKTROMEKANİK TAŞIYICILAR Seçmeli 3 - - 4
ELT706 Türkçe KUMANDA DEVRELERİ Seçmeli 3 - - 5
ELT707 Türkçe İLERİ MESLEKİ YABANCI DİL Seçmeli 3 - - 4
ELT708 Türkçe TIBBİ CİHAZLAR Seçmeli 3 - - 5
ELT709 Türkçe ROBOT TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
ELT710 Türkçe ELEKTROMANYETİK DALGALARIN BİYOLOJİK ETKİLERİ Seçmeli 2 - - 3
ELT711 Türkçe ENDÜSTRİYEL AĞLAR Seçmeli 2 - - 2
ELT712 Türkçe KONTROL SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 2
IME001 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM Seçmeli 5 19 - 19
MSE001 Türkçe MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 - - 3
MYD004 Türkçe MESLEKİ YABANCI DİL Seçmeli 3 - - 4
NYP001 Türkçe NESNE YÖNELİMLİ PROGRAMLAMA Seçmeli 2 2 - 5
SAT004 Türkçe SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI Seçmeli 2 1 - 5
SCD001 Türkçe SCADA SİSTEMLER Seçmeli 3 1 - 5
SVD001 Türkçe SENSÖRLER VE DÖNÜŞTÜRÜCÜLER Seçmeli 3 - - 4