GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ELT702 İLERİ MİKRODENETLEYİCİLER Seçmeli Ders Grubu 2 4 5,00

Önlisans


Türkçe


Bu derste mikrodenetleyici seçmek, algoritma ve akış diyagramı tasarlamak, mikrodenetleyici için program yazmak, mikrodenetleticiye program yüklemek ve temel uygulamalar yapmak yeterliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.


Öğr. Gör. Hüseyin HARMANCI


1 Mikrodenetleyici ile ADC, anahtarlama elemanları kullanır.
2 Mikrodenetleyici ile sensörleri kullanır.
3 Mikrodenetleyici ile EEPROM özelliği kullanır.
4 Mikrodenetleyici ile seri iletişim elemanlarını kullanır.
5 Mikrodenetleyici ile DC, Step ve Servo motoru kullanır.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Mikrodenetleyiciler ile; ADC Devreler Kurmak, PWM ve TON Devreleri Kurmak, Sensörlü Devreler Kurmak, Eepromlu Devreler Kurmak, Seri İletişim Devreler Kurmak, Step Motorlu Devreler Kurmak, Dc motorlu devreler kurmak, Servo Motorlu Devreler Kurmak, Kablosuz İletişim Devreleri Kurmak, Mikrodenetleyici Donanım Özelliklerini Kullanmak.


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Mikrodenetleyici ile ADC Devreler Kurmak Elektronik devre oluşturma ve kodlama Anlatım Yöntemi Kaynak dokümanlarından konu hakkında bilgi edinilmesi.
2 Mikrodenetleyici ile ADC Devreler Kurmak Elektronik devre oluşturma ve kodlama Anlatım Yöntemi Kaynak dokümanlarından konu hakkında bilgi edinilmesi.
3 Anahtarlama Elemanları İle Devreler Kurmak Elektronik devre oluşturma ve kodlama Anlatım Yöntemi Kaynak dokümanlarından konu hakkında bilgi edinilmesi.
4 Sensörlü Devreler Kurmak Elektronik devre oluşturma ve kodlama Anlatım Yöntemi Kaynak dokümanlarından konu hakkında bilgi edinilmesi.
5 Sensörlü Devreler Kurmak Elektronik devre oluşturma ve kodlama Anlatım Yöntemi Kaynak dokümanlarından konu hakkında bilgi edinilmesi.
6 Eepromlu Devreler Kurmak Elektronik devre oluşturma ve kodlama Anlatım Yöntemi Kaynak dokümanlarından konu hakkında bilgi edinilmesi.
7 Seri İletişim Devreler Kurmak Elektronik devre oluşturma ve kodlama Anlatım Yöntemi Kaynak dokümanlarından konu hakkında bilgi edinilmesi.
8 Seri İletişim Devreler Kurmak Elektronik devre oluşturma ve kodlama Anlatım Yöntemi, Ödev/quiz Kaynak dokümanlarından konu hakkında bilgi edinilmesi.
9 Step Motorlu Devreler Kurmak Elektronik devre oluşturma ve kodlama Anlatım Yöntemi Kaynak dokümanlarından konu hakkında bilgi edinilmesi.
10 Step Motorlu Devreler Kurmak Elektronik devre oluşturma ve kodlama Anlatım Yöntemi Kaynak dokümanlarından konu hakkında bilgi edinilmesi.
11 Servo Motorlu Devreler Kurmak Elektronik devre oluşturma ve kodlama Anlatım Yöntemi Kaynak dokümanlarından konu hakkında bilgi edinilmesi.
12 Servo Motorlu Devreler Kurmak Elektronik devre oluşturma ve kodlama Anlatım Yöntemi Kaynak dokümanlarından konu hakkında bilgi edinilmesi.
13 Dc Motorlu Devreler Kurmak Elektronik devre oluşturma ve kodlama Anlatım Yöntemi Kaynak dokümanlarından konu hakkında bilgi edinilmesi.
14 Dc Motorlu Devreler Kurmak Elektronik devre oluşturma ve kodlama Anlatım Yöntemi Kaynak dokümanlarından konu hakkında bilgi edinilmesi.

Engin, M. (t.y.). Mikroişlemciler ve mikro denetleyiciler: 8051 uygulamaları [Ders notu]. Gümüşkaya, H. (2002). Mikroişlemciler ve 8051 ailesi. Alfa Yayıncılık. (Orijinal çalışma 1998 yılında yayımlanmıştır).



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 70
Quiz 1 30
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Quiz 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Gösterme 14 1 14
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 10 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 5 4 20
Okuma 10 2 20
Quiz için Bireysel Çalışma 3 5 15
Toplam İş Yükü (saat) 127

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 3 3 5
ÖÇ 2 3 4 5
ÖÇ 3 3 5 5
ÖÇ 4 3 3 5
ÖÇ 5 3 4 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek