GERİ DÖN

Önlisans Programları


SORGUN MESLEK YÜKSEKOKULU - OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ - - ÖNLİSANS



Program Tanıtımı

Yozgat Bozok üniversitesi, Sorgun Meslek Yüksekokulu'nun temel bölümlerinden biri olan Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü, Otomotiv Teknolojisi Programı, 2017 yılında Bozok üniversitesi bünyesinde kurulmuştur.

Otomotiv Teknolojisi Ön lisans Derecesi

Ön Lisans

Yozgat Bozok Üniversitesi Sorgun Meslek Yüksekokulu Programlarına; Yükseköğretim Kurulu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan YKS sınav sonucunda yeterli puanı almış ve özel şartları taşıyan öğrenciler alınmaktadır. Ayrıca, yatay geçiş yoluyla ve/veya yabancı öğrenci sınavı ile de öğrenci kabul edilmektedir.

Programa kayıt yaptıran öğrenciler, daha önce öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumlarında başarmış oldukları derslerden muaf tutulabilirler. Ayrıca; Yabancı Dil dersi ve ilgili kurulların önerisi ve Senatonun uygun gördüğü dersler için her eğitim-öğretim yılının başında muafiyet sınavı açılır. Muafiyet sınavından 50 veya üstü not alan öğrenciler bu derslerden muaf sayılırlar.

Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü – Otomotiv Teknolojisi Programı’nda ön lisans derecesi elde edebilmek için; öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin ( toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak, 20 işgünü Staj (STJ001) çalışmasını tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 olması gerekir.

Otomotiv Teknolojisi Programı eğitiminin hedefi temel mühendislik disiplinleri üzerine, yarınların teknolojisini kullanarak, çağdaş ve akıllı ürünler geliştirebilecek teknikerler yetiştirmektir. Geleceğin Otomotiv teknikerleri karşılarına çıkacak problemleri gerekli teknolojileri seçip kullanarak, farklı ana mühendislik dalları arasında (otomotiv, makine, elektronik, elektrik ve bilgisayar bilimi) rahatlıkla hareket edebilen ve bu problemleri en iyi yaklaşımla çözebilen kişiler yetiştirmektir.

1 Öğrencilere otomotiv sektöründe çalışabilecekleri temel bilgi ve becerileri sağlamak.
2 Motorlu araçların yapısal ve mekanik özelliklerini anlamalarını sağlamak.
3 Otomotiv teknolojileri alanındaki güncel ekipmanları ve araçları kullanma yeteneklerini artırmak.
4 Araçların bakım, onarım ve ayarlamalarını yapabilmeleri için gerekli becerileri kazandırmak.
5 Otomotiv sektöründeki etik ve mesleki sorumluluk anlayışıyla müşteri memnuniyeti ve kalite odaklı çalışma prensiplerini benimsemelerini sağlamak.
6 Ekip çalışması ve iletişim becerilerini geliştirmek.
7 İş güvenliği ve çevre koruma konularında bilinçli olmalarını sağlamak.
8 Araştırma, analiz ve problem çözme becerilerini geliştirmek.

Otomotiv Teknikerleri, ana ve yan sanayi otomotiv fabrikalarının hemen hemen tüm kademelerinde tekniker karşılığı sayılabilecek unvan ve sorumluluklarda görev almaktadır. Fakat üretim ve montaj hatlarında otomotiv teknikerlerin sayıca yoğun olarak bulundukları ve üretim çalışmalarında etkin rol oynadıkları, mühendis, planlamacı ve yöneticilerle işçiler arasında iletişim ve irtibatı sağladıkları, kalite çemberlerinde ekip lideri olarak görev aldıkları, eğitim çalışmalarında alt kademelerdeki personelin işbaşı eğitimlerinde eğitmen olarak sorumluluk aldıkları görülmektedir. • Araç teknik servis hizmetlerinde operatör veya formen, • Bakım-onarım işlerinde operatör veya formen • Otomotiv ekipman operatörlüğü, • Otomotiv imalat endüstrisinde operatör veya formen, • Teknik resim okuma-çizme, • Ölçme ve kontrol cihazlarının kullanımı, • Hidrolik-pnömatik sistem alanlarında, • Otomotiv ve yedek parça ticarethanelerinde müşteri temsilcisi ve satış elemanı. Ayrıca yetkili servislerin, araç muayene istasyonlarının, emisyon ölçüm merkezlerinin kanunla belirlenmiş olarak bu programdan mezun diplomalı eleman çalıştırmaları zorunluluğu vardır. Bu da program mezunlarının istihdamı açısından önemli bir unsurdur.

Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Otomotiv Teknolojisi önlisans programını başarı ile bitirenler Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl yapılan Dikey Geçiş Sınavında yeterli puan aldıkları taktirde aşağıda adı geçen 4 yıllık lisans bölümlerine devam edebilirler: • Endüstri Mühendisliği • Enerji Sistemleri Mühendisliği • Enerji Yönetimi • Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği • Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği • Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği • Makine Mühendisliği • Otomotiv Mühendisliği • Uçak Gövde – Motor • Uçak Gövde - Motor Bakım Ayrıca bu programdan mezun olan öğrenciler fark dersleri alarak aşağıdaki Anadolu Üniversitesi açık öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapılabilmektedir. • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, • Halkla İlişkiler ve Tanıtım, • İktisat, • İşletme, • Kamu Yönetimi, • Maliye, • Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, • Turizm İşletmeciliği, • Uluslararası İlişkiler,.

Her ders için en az bir ara sınav, bir etkinlik (ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb.) ve bir final sınavı yapılır. Bu faaliyetlerin sayısı ve başarı notuna katkısı öğretim elemanı tarafından ders planında belirtilir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Başarı notu bağıl değerlendirme sistemi ile değerlendirilerek harf notuna dönüştürülür. Öğrencinin, bir dersten başarılı sayılabilmesi için en az CC harf notu alması gerekir. GANO’su en az 2.00 olan öğrenciler (DC), (DD) ve (CD) harf notu aldıkları derslerden de şartlı başarılı sayılır.

Otomotiv Teknolojisi Programından mezun olabilmek için aşağıdaki şartları sağlamak gereklidir: • Ders planındaki toplam 120 AKTS kredisine sahip olan tüm dersleri başarmak. • 4.00 üzerinden en az 2.00 genel not ortalamasına sahip olmak. • 20 iş günü (5 AKTS kredisi) yaz stajını tamamlamak.

Tam Zamanlı

Yozgat Bozok Üniversitesi, Sorgun Meslek Yüksekokulu, Ahmet Efendi Mah. Toki konutları Yanı 3500.Cad.No:4 66700 SORGUN/YOZGAT Bölüm Başkanı: Öğr. Gör. Dr. Nevfel Yunus COŞKUN E posta: nevfelyunus.coskun@gmail.com Telefon :+90 354 502 00 55 Faks No::+90 354 502 00 54

Programın yürütülebilmesi için 2 derslik ve 1 bilgisayar laboratuvarı programa tahsis edilmiştir. Ayrıca Otomotiv bölümü laboratuvarı bulunmaktadır. Sorgun MYO bünyesinde bilgisayTeknik Resim salonu ve sportif faaliyetlerin yapılabileceği bir spor salonu mevcuttur.


Program Çıktıları

1 Mesleği ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
2 İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur.
3 Mesleği için güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, etkin şekilde kullanır.
4 Mesleği ile ilgili bilişim teknolojilerini (yazılım, program, animasyon vb.) etkin kullanır.
5 Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilme becerisine sahiptir.
6 Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir, anlaşılır biçimde ifade eder.
7 Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
8 Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahiptir.
9 Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahiptir.
10 Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip eder ve meslektaşları ile iletişim kurar.
11 Otto - Dizel motor teknolojileri ve güç aktarma organlarını açıklar ve alanı ile ilgili matematiksel hesaplamaları yapar.
12 İçten yanmalı motorların montaj ve demontaj işlemlerini yapar.
13 Otomotiv elektriği ve elektroniğini açıklar.
14 Otomotiv parçalarının bilgisayar destekli tasarımını yapar.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[TemelAlanCiktisi]

Program Çıktıları
BİLGİ
BECERİLER
YETKİNLİKLER
Kuramsal Olgusal
Bilişsel Uygulamalı
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Öğrenme Yetkinliği
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alana Özgü Yetkinlik
1
2
1
2
3
4
5
1
1
2
1
2
3
1
Mesleği ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur.
Mesleği için güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, etkin şekilde kullanır.
Mesleği ile ilgili bilişim teknolojilerini (yazılım, program, animasyon vb.) etkin kullanır.
Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilme becerisine sahiptir.
Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir, anlaşılır biçimde ifade eder.
Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahiptir.
Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahiptir.
Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip eder ve meslektaşları ile iletişim kurar.
Otto - Dizel motor teknolojileri ve güç aktarma organlarını açıklar ve alanı ile ilgili matematiksel hesaplamaları yapar.
İçten yanmalı motorların montaj ve demontaj işlemlerini yapar.
Otomotiv elektriği ve elektroniğini açıklar.
Otomotiv parçalarının bilgisayar destekli tasarımını yapar.

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BAM001 Türkçe BUJİ ATEŞLEMELİ MOTORLARIN YAKIT VE ATEŞLEME SİSTEMLERİ Zorunlu 2 2 - 5
BTR001 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ TEKNİK RESİM Zorunlu 2 2 - 4
FZK001 Türkçe FİZİK Zorunlu 3 - - 4
MAT001 Türkçe MATEMATİK Zorunlu 3 - - 4
OTK002 Türkçe ÖLÇME TEKNİĞİ Zorunlu 2 - - 3
OTK111 Türkçe OTOMOTİV ELEKTRİĞİ Zorunlu 2 - - 3
OTK112 Türkçe EMİSYON KONTROL SİSTEMLERİ Zorunlu 2 - - 3
TDN001 Türkçe TERMODİNAMİK Zorunlu 3 - - 4
Toplam 19 4 0 30
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
DMY001 Türkçe DİZEL MOTORLAR VE YAKIT ENJEKSİYON SİSTEMLERİ Zorunlu 3 1 - 5
GAO001 Türkçe GÜÇ AKTARMA ORGANLARI Zorunlu 3 1 - 5
KP001 Türkçe KARİYER PLANLAMA Zorunlu 1 - - 2
MEL001 Türkçe MAKİNE ELEMANLARI Zorunlu 2 - - 3
OTK121 Türkçe MOTOR TEST VE AYARLARI Zorunlu 2 2 - 4
OTK122 Türkçe TAŞIT MEKANİĞİ Zorunlu 3 - - 4
OTK123 Türkçe ALTERNATİF MOTORLAR VE YAKIT SİSTEMLERİ Zorunlu 3 - - 4
OTK124 Türkçe OTOMOTİV ELEKTRONİĞİ Zorunlu 2 - - 3
Toplam 19 4 0 30
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
AIT001 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Zorunlu 2 - - 2
ING001 Türkçe İNGİLİZCE I Zorunlu 2 - - 2
MSD001 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
STJ001 Türkçe STAJ Zorunlu - 2 - 5
TDL001 Türkçe TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 - - 2
Toplam 6 2 0 11
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADS001 Türkçe ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
AIT002 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II Zorunlu 2 - - 2
ING002 Türkçe İNGİLİZCE II Zorunlu 2 - - 2
MSD002 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
SGT001 Türkçe SİBER GÜVENLİĞİN TEMELLERİ Zorunlu 2 - - 2
TDL002 Türkçe TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 - - 2
Toplam 8 0 0 8
MSD001 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BDC001 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM Seçmeli 2 1 - 4
BDT002 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM Seçmeli 2 1 - 4
BIT001 Türkçe BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 1 - 3
FOR001 Türkçe FABRİKA ORGANİZASYONU Seçmeli 2 - - 3
IME001 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM Seçmeli 5 19 - 19
IMK001 Türkçe İŞ MAKİNELERİ Seçmeli 2 - - 2
IML001 Türkçe İMAL USULLERİ Seçmeli 3 - - 3
IYR001 Türkçe İLK YARDIM Seçmeli 2 - - 3
MAK121 Türkçe HİDROLİK VE PNÖMATİK Seçmeli 2 1 - 4
MET001 Türkçe MEKANİZMA TEKNİĞİ Seçmeli 2 - - 3
MKV001 Türkçe MUKAVEMET Seçmeli 3 - - 4
MTE001 Türkçe MALZEME TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 3
MYD002 Türkçe MESLEKİ YABANCI DİL Seçmeli 2 - - 3
OTK701 Türkçe ARAÇ MUAYENESİ VE MEVZUATI Seçmeli 1 - - 2
OTK702 Türkçe DİNAMİK Seçmeli 3 - - 4
OTK703 Türkçe ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA TASARIM Seçmeli 3 - - 4
OTK704 Türkçe ELEKTRİKLİ VE HİBRİT ARAÇLAR Seçmeli 3 - - 5
OTK705 Türkçe HAREKET KONTROL SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
OTK707 Türkçe ISITMA VE SOĞUTMA SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
OTK708 Türkçe KONFOR SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
OTK709 Türkçe MESLEK TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
OTK710 Türkçe MOTOR VE TAŞIT DİAGNOSTİK Seçmeli 3 - - 5
OTK711 Türkçe MOTOR YENİLEŞTİRME Seçmeli 3 - - 5
OTK712 Türkçe MÜHENDİSLİK BİLİMİ Seçmeli 3 - - 4
OTK713 Türkçe OTOMOTİV MEKATRONİĞİ Seçmeli 2 - - 3
OTK714 Türkçe OTOMOTİVDE YENİ TEKNOLOJİLER Seçmeli 3 - - 5
OTK715 Türkçe SERVİS DONANIMLARI Seçmeli 3 - - 5
OTK716 Türkçe SERVİS İŞLETMECİLİĞİ VE MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ Seçmeli 3 - - 5
OTK717 Türkçe SÜRÜŞ TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
OTK718 Türkçe TARIM ALET VE MAKİNALARI Seçmeli 3 - - 5
OTK719 Türkçe TAŞIT HASAR ANALİZİ Seçmeli 1 - - 2
OTK720 Türkçe ULAŞTIRMA SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 4
OTK721 Türkçe YAKITLAR VE YANMA Seçmeli 3 - - 5
OTK722 Türkçe YENİLENEBİLİR ENERJİ SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 4
SAT006 Türkçe SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI Seçmeli 2 1 - 5
SMK001 Türkçe SAC METAL KALIP TASARIMI Seçmeli 3 - - 3
STK001 Türkçe STATİK Seçmeli 3 - - 4
TZY001 Türkçe TEDARİK ZİNCİRİ VE STOK YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 4
YPD001 Türkçe YEDEK PARÇA VE DEPOLAMA Seçmeli 2 - - 3
ADS001 - ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADSÖL-001 Türkçe Malzeme Bılgısı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-002 Türkçe Yönetım Bılışım Sıstemlerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-003 Türkçe Mımarıde Bıçım, Mekan, Düzen Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-004 Türkçe E-Tıcaret Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-005 Türkçe Yetenek Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-006 Türkçe Sunum Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-007 Türkçe Uygarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-008 Türkçe Sağlığın Korunması ve Gelıştırılmesı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-009 Türkçe Sanat Etkınlıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-010 Türkçe Ergoterapı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-011 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-012 Türkçe Yaşam Koçluğu Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-013 Türkçe Beden Dılı-Sözsüz İletışım Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-014 Türkçe Kıtap Okuma ve Yorumlama Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-015 Türkçe Temel Yoga Pratığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-016 Türkçe Görgü Kuralları ve Protokol Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-017 Türkçe Yaratıcı Yazma Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-018 Türkçe Gırışımcılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-019 Türkçe Stratejık Düşünce Analızı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-020 Türkçe Geleneksel Çocuk Oyunları Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-021 Türkçe Sosyal Sorumluluk Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-022 Türkçe Bıyo malzemeler Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-023 Türkçe Genel Ekonomı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-024 Türkçe Temel Sağlık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-025 Türkçe Çocuk Edebıyatı ve Medya Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-026 Türkçe Teknolojı Bağımlılığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-027 Türkçe Temel Mutfak Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-028 Türkçe Kıtap Kültürü Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-029 Türkçe Afet Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-030 Türkçe Sağlıklı Yaşam ve Egzersız Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-031 Türkçe Sağlık Hukuku Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-032 Türkçe Beden Eğıtımı ve Spor Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-033 Türkçe Osmanlı Türkçesıne Gırış Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-034 Türkçe Osmanlı Türkçesı Okuma ve Yazma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-035 Türkçe Küresel Isınma ve Bıyolojık Çeşıtlılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-036 Türkçe Sanat Terapısı Eğıtımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-037 Türkçe Mınyatür Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-038 Türkçe Keçe Sanatı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-039 Türkçe Hat Sanatı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-040 Türkçe Güzel Sanatlar Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-041 Türkçe Tarımda Enerjı ve Sürdürülebılırlık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-042 Türkçe Küresel İklım Değışıklığı Farkındalığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-043 Türkçe Genel ve Tarımsal Kooperatıfçılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-044 Türkçe Satış ve İkna Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-045 Türkçe Gönüllülük Çalışmaları Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-046 Türkçe Renk ve Aydınlatma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-047 Türkçe Modern Mımarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-048 Türkçe Egzotık Meyveler Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-049 Türkçe Müzecılık ve Sergıleme Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-050 Türkçe Lıderlık ve Ekıp Çalışması Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-051 Türkçe FİNANSAL OKUR YAZARLIK Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-052 Türkçe SPOR HUKUKU Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-053 Türkçe ETKİLİ İLETİŞİM VE BEDEN DİLİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-054 Türkçe MİMAR SİNAN VE ESERLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-055 Türkçe TAŞIT GÜVENLİK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-056 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-057 Türkçe İNSANSIZ HAVA ARACI FOTOGRAMETRİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-058 Türkçe ATEŞLİ SİLAHLAR BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-059 Türkçe YAKIN SAVUNMA TEKNİK VE TAKTİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-060 Türkçe YEREL YÖNETİMLER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-061 Türkçe UZAKTAN ALGILAMA TEKNİKLERİ VE CBS Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-062 Türkçe GIDA HİJYENİ VE SANİTASYONU Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-063 Türkçe SAĞLIK YAŞAM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-064 Türkçe ORGANİK GÜBRELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-065 Türkçe DİJİTAL TARIM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-066 Türkçe TAŞIT TEKNOLOJİLERİNİN GEÇMİŞİ VE GELECEĞİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-067 Türkçe KARAYOLU TRAFİK BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-068 Türkçe AKTİF VE PASİF GÜVENLİK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-069 Türkçe GÜNCEL EKONOMİK OLAYLAR Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-070 Türkçe AKILLI VE EKO TEKNOLOJİK KENTLER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-071 Türkçe DEĞERLER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-072 Türkçe EVDE PRATİK SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-073 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-074 Türkçe ALTERNATİF TEDAVİ YAKLAŞIMLARI Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-075 Türkçe ARAŞTIRMA PROJESİ YAZIMI Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-076 Türkçe TEMEL MATEMATİK VE SAYISAL MANTIK PROBLEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-077 Türkçe ÖZEL İLGİ TURİZMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-078 Türkçe KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-079 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-080 Türkçe AVRUPA BİRLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-081 Türkçe TEZHİP Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-082 Türkçe TASARIM ANALİZİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-083 Türkçe BESLENME, FİZİKSEL AKTİVİTE VE SAĞLIK Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-084 Türkçe BİLİŞİM MESLEĞİNİN TEMELLERİ Seçmeli 2 - - 3
MSD002 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BDC001 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM Seçmeli 2 1 - 4
BDT002 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM Seçmeli 2 1 - 4
BIT001 Türkçe BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 1 - 3
FOR001 Türkçe FABRİKA ORGANİZASYONU Seçmeli 2 - - 3
IME001 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM Seçmeli 5 19 - 19
IMK001 Türkçe İŞ MAKİNELERİ Seçmeli 2 - - 2
IML001 Türkçe İMAL USULLERİ Seçmeli 3 - - 3
IYR001 Türkçe İLK YARDIM Seçmeli 2 - - 3
MAK121 Türkçe HİDROLİK VE PNÖMATİK Seçmeli 2 1 - 4
MET001 Türkçe MEKANİZMA TEKNİĞİ Seçmeli 2 - - 3
MKV001 Türkçe MUKAVEMET Seçmeli 3 - - 4
MTE001 Türkçe MALZEME TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 3
MYD002 Türkçe MESLEKİ YABANCI DİL Seçmeli 2 - - 3
OTK701 Türkçe ARAÇ MUAYENESİ VE MEVZUATI Seçmeli 1 - - 2
OTK702 Türkçe DİNAMİK Seçmeli 3 - - 4
OTK703 Türkçe ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA TASARIM Seçmeli 3 - - 4
OTK704 Türkçe ELEKTRİKLİ VE HİBRİT ARAÇLAR Seçmeli 3 - - 5
OTK705 Türkçe HAREKET KONTROL SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
OTK707 Türkçe ISITMA VE SOĞUTMA SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
OTK708 Türkçe KONFOR SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
OTK709 Türkçe MESLEK TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
OTK710 Türkçe MOTOR VE TAŞIT DİAGNOSTİK Seçmeli 3 - - 5
OTK711 Türkçe MOTOR YENİLEŞTİRME Seçmeli 3 - - 5
OTK712 Türkçe MÜHENDİSLİK BİLİMİ Seçmeli 3 - - 4
OTK713 Türkçe OTOMOTİV MEKATRONİĞİ Seçmeli 2 - - 3
OTK714 Türkçe OTOMOTİVDE YENİ TEKNOLOJİLER Seçmeli 3 - - 5
OTK715 Türkçe SERVİS DONANIMLARI Seçmeli 3 - - 5
OTK716 Türkçe SERVİS İŞLETMECİLİĞİ VE MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ Seçmeli 3 - - 5
OTK717 Türkçe SÜRÜŞ TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
OTK718 Türkçe TARIM ALET VE MAKİNALARI Seçmeli 3 - - 5
OTK719 Türkçe TAŞIT HASAR ANALİZİ Seçmeli 1 - - 2
OTK720 Türkçe ULAŞTIRMA SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 4
OTK721 Türkçe YAKITLAR VE YANMA Seçmeli 3 - - 5
OTK722 Türkçe YENİLENEBİLİR ENERJİ SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 4
SAT006 Türkçe SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI Seçmeli 2 1 - 5
SMK001 Türkçe SAC METAL KALIP TASARIMI Seçmeli 3 - - 3
STK001 Türkçe STATİK Seçmeli 3 - - 4
TZY001 Türkçe TEDARİK ZİNCİRİ VE STOK YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 4
YPD001 Türkçe YEDEK PARÇA VE DEPOLAMA Seçmeli 2 - - 3