| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 
|---|---|---|---|---|---|
| ADSÖL-072 | EVDE PRATİK SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 4 | 3,00 | 
Önlisans
Türkçe
Bu dersin amacı: öğrencinin sütün yapısı, muhafazasını kavraması ve süt ürünlerinin kaliteli bir şekilde üretebilmesini sağlamaktır.
| 1 | Sütün yapısını, içeriğini bilir. | 
| 2 | Sütü ve ürünlerinin muhafaza tekniklerini tam anlamıyla uygular. | 
| 3 | Gıda üretiminde hijyenik şartları oluşturur. | 
| 4 | Süt ürünlerini kaliteli bir şekilde üretir. | 
| 5 | Süt ürünlerinin reçetesini oluşturur. | 
Birinci Öğretim
Ön koşul olan ders yoktur.
Önerilen bir husus yoktur.
Sütün özellikleri Süt ürünleri yapımı
| Hafta | Konular (Teorik) | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık | 
|---|---|---|---|
| 1 | Sütün genel özellikleri | Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. | İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma. | 
| 2 | Süte uygulanan ön işlemler | Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. | İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma. | 
| 3 | Peynir teknolojisi,Beyaz peynir | Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. | İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma. | 
| 4 | Salamura,Tulum peyniri | Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. | İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma. | 
| 5 | Hollanda peyniri, Çerkez peyniri | Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. | İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma. | 
| 6 | Süt+yoğurtla, sirke ile,limon ile, limon tuzu ile peynir yapımı | Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. | İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma. | 
| 7 | Süt+yoğurtla, sirke ile,limon ile, limon tuzu ile peynir yapımı | Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. | İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma. | 
| 8 | Kaşar peynir | Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. | İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma. | 
| 9 | Kaşar peynir | Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. | İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma. | 
| 10 | Tel peyniri, Örgü peyniri , Lor peyniri ve Farklı Çökelek türleri üretimi | Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. | İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma. | 
| 11 | Kremadan Kaymak, Tereyağ yapımı | Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. | İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma. | 
| 12 | Yoğurt ve meyveli, probiyotik, prebiyotik, süzme yoğurt yapımı | Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. | İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma. | 
| 13 | Dondurma yapımı | Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. | İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma. | 
| 14 | Kefir, Süt tozu, Koyulaştırılmış süt yapımı | Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. | İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma. | 
1-- Megep ders notları 3- Bilimsel videolar 4- Süt ve Mamulleri Teknolojisi Prof.Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ Meta Basım Yayınları
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer | 
|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 50 | 
| Quiz | 1 | 50 | 
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer | 
| Final Sınavı | 1 | 100 | 
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 50 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 50 | |
Staj istenmemektedir.
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) | 
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | 
| Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | 
| Quiz | 2 | 4 | 8 | 
| Derse Katılım | 12 | 2 | 24 | 
| Bireysel Çalışma | 5 | 1 | 5 | 
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 4 | 4 | 
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 4 | 4 | 
| Okuma | 10 | 2 | 20 | 
| Quiz için Bireysel Çalışma | 2 | 4 | 8 | 
| Toplam İş Yükü (saat) | 75 | ||
| PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | |
| ÖÇ 1 | 3 | |||||||||||||
| ÖÇ 2 | 3 | |||||||||||||
| ÖÇ 3 | 5 | |||||||||||||
| ÖÇ 4 | 5 | |||||||||||||
| ÖÇ 5 | 4 | 4 |