GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ADSÖL-072 EVDE PRATİK SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ Seçmeli Ders Grubu 2 4 3,00

Önlisans


Türkçe


Bu dersin amacı: öğrencinin sütün yapısı, muhafazasını kavraması ve süt ürünlerinin kaliteli bir şekilde üretebilmesini sağlamaktır.



1 Sütün yapısını, içeriğini bilir.
2 Sütü ve ürünlerinin muhafaza tekniklerini tam anlamıyla uygular.
3 Gıda üretiminde hijyenik şartları oluşturur.
4 Süt ürünlerini kaliteli bir şekilde üretir.
5 Süt ürünlerinin reçetesini oluşturur.

Birinci Öğretim


Ön koşul olan ders yoktur.


Önerilen bir husus yoktur.


Sütün özellikleri Süt ürünleri yapımı


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Sütün genel özellikleri Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma.
2 Süte uygulanan ön işlemler Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma.
3 Peynir teknolojisi,Beyaz peynir Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma.
4 Salamura,Tulum peyniri Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma.
5 Hollanda peyniri, Çerkez peyniri Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma.
6 Süt+yoğurtla, sirke ile,limon ile, limon tuzu ile peynir yapımı Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma.
7 Süt+yoğurtla, sirke ile,limon ile, limon tuzu ile peynir yapımı Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma.
8 Kaşar peynir Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma.
9 Kaşar peynir Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma.
10 Tel peyniri, Örgü peyniri , Lor peyniri ve Farklı Çökelek türleri üretimi Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma.
11 Kremadan Kaymak, Tereyağ yapımı Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma.
12 Yoğurt ve meyveli, probiyotik, prebiyotik, süzme yoğurt yapımı Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma.
13 Dondurma yapımı Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma.
14 Kefir, Süt tozu, Koyulaştırılmış süt yapımı Power- point destekli, sözlü- görsel anlatım, soru-cevap. Ders sunusu, online videolar, soru-cevaplar, kısa sınavlar, ödevler. İnternet araştırması yapma. Verilen ders kaynakları okuma.

1-- Megep ders notları 3- Bilimsel videolar 4- Süt ve Mamulleri Teknolojisi Prof.Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ Meta Basım Yayınları



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 50
Quiz 1 50
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 50
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 50

Staj istenmemektedir.


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Quiz 2 4 8
Derse Katılım 12 2 24
Bireysel Çalışma 5 1 5
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 4 4
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 4 4
Okuma 10 2 20
Quiz için Bireysel Çalışma 2 4 8
Toplam İş Yükü (saat) 75

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
ÖÇ 1 3
ÖÇ 2 3
ÖÇ 3 5
ÖÇ 4 5
ÖÇ 5 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek