GERİ DÖN

Yüksek Lisans Programları


LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ - ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ (Y.L.) (TEZLİ) - - YÜKSEK LİSANS



Program Tanıtımı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans programı 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında eğitim-öğretime başlamıştır.

Bu programı başarıyla tamamlayan öğrencilere Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Diploması verilir ve Yüksek Elektrik Elektronik Mühendisi ünvanını alırlar.

Yüksek Lisans

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans programına öğrenci kabulü ve kayıt koşulları "Yozgat Bozok Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği"nde belirtilmiştir.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans programına yatay geçiş ile öğrenci kabulü "Yozgat Bozok Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği"nde belirtilmiştir

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans programı yeterlilik koşulları ve kuralları "Yozgat Bozok Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği"nde belirtilmiştir.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programının temel amacı; elektrik elektronik mühendisliğinin farklı dallarında yüksek lisans eğitimi vererek ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim adamları ile uluslararası düzeyde ve nitelikli akademik anlamda çalışma yapabilen, tercih edilen üstün nitelikli Yüksek Elektrik Elektronik Mühendisleri yetiştirmektir. Bu amaçla, öğrencinin bilimsel araştırma yaparak bilgilere erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneğini kazanmasını sağlamaktır. Amaçlarımız ve kriterlerimiz açılma ilkelerine uygun olarak başarıyla devam etmektedir. Örneğin; bölgemizdeki güneş ve rüzgâr enerjisi potansiyelinin araştırılması gibi konularda yöre ve ülke kalkınmasında bilimsel destek verilmesi amaçlanmıştır. Önümüzdeki yıllarda da yöremize ve ülkemize yönelik Elektrik Elektronik Mühendisliği açısından ele alınabilecek sorunların bilimsel bir yaklaşımla çözülmesi için yüksek lisans eğitimine devam edilmesi planlanmaktadır.

1 Üretken düşünme becerisine sahip,
2 Elektronik teknolojileri hakkında teorik çalışmalar gerçekleştiren,
3 İleri elektronik teknolojilerini pratik alanlarda uygulayabilen,
4 Analiz ve kapsamlı düşünme yeteneği gelişmiş mühendisler yetiştirmektir.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans programı mezunları, çeşitli özel sektör ve kamu kuruluşlarında elektrik üretim, iletim ve dağıtımı, telekomünikasyon, kontrol ve otomasyon, araştırma ve geliştirme, biyomedikal, savunma sanayi, havacılık elektrik ve elektroniği gibi konularda çalışmak üzere istihdam edilmektedirler. Ayrıca mezunlarımızdan bazıları lisansüstü eğitimlerine ve üniversitelerde öğretim elemanı olarak kariyerlerine devam etmektedirler.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans programı mezunları, kabul ve kayıt koşullarını sağladıkları takdirde aynı veya diğer anabilim dallarında doktora eğitimlerine devam edebilmektedirler.

Sınavlar, ölçme ve değerlendirme ile ilgili hususlar "Yozgat Bozok Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği"nde belirtilmiştir.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans programı mezuniyet koşulları, "Yozgat Bozok Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği"nde belirtilmiştir.

Tam Zamanlı

Prof. Dr. Murat UZAM, e-mail: murat.uzam@bozok.edu.tr

Yozgat Bozok Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı (Araştırma Görevlisi sayısı hariç olmak üzere) yeterli derecede öğretim elemanına ve laboratuvar olanaklarına sahiptir. Anabilim Dalımızda 2 Profesör, 2 Doçent, 13 Dr. Öğretim Üyesi ve 3 Araştırma Görevlisine sahiptir. Bununla birlikte, Anabilim Dalımızda . Bilgisayar Laboratuvarı . Devreler ve Sistemler Laboratuvarı . Elektrik Makinaları Laboratuvarı . Mikroişlemciler Laboratuvarı . PLC Laboratuvarı bulunmaktadır.


[TemelAlanCiktisi]

Program Çıktıları
BİLGİ
BECERİLER
YETKİNLİKLER
Kuramsal Olgusal
Bilişsel Uygulamalı
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Öğrenme Yetkinliği
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alana Özgü Yetkinlik
1
2
3
4
1
2
3
4
1
2
3
4
5
6
1
2
3
4
1
2
3
4
5
6
7
8
1
2
3
4
Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye genişlemesine ve derinlemesine ulaşır, bilgiyi değerlendirir, yorumlar ve uygular.
Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde uygulanan güncel teknik ve yöntemler ile bunların kısıtları hakkında kapsamlı bilgi sahibidir.
Belirsiz, sınırlı ya da eksik verileri kullanarak, bilimsel yöntemlerle bilgiyi tamamlar ve uygular; değişik disiplinlere ait bilgileri bir arada kullanabilir.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği mesleğinin yeni ve gelişmekte olan uygulamalarının farkındadır, ihtiyaç duyduğunda bunları inceler ve öğrenir.
Alanı ile ilgili problemleri tanımlar ve formüle eder, çözmek için yöntem geliştirir ve çözümlerde yenilikçi yöntemler uygular.
Yeni ve/veya özgün fikir ve yöntemler geliştirir; karmaşık sistem veya süreçleri tasarlar ve tasarımlarında yenilikçi/alternatif çözümler geliştirir.
Kuramsal, deneysel ve modelleme esaslı araştırmaları tasarlar ve uygular; bu süreçte karşılaşılan karmaşık problemleri irdeler ve çözümler.
Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilir, bu tür takımlarda liderlik yapabilir ve karmaşık durumlarda çözüm yaklaşımları geliştirebilir; bağımsız çalışabilir ve sorumluluk alır.
Çalışmalarının süreç ve sonuçlarını, o alandaki veya alan dışındaki ulusal ve uluslararası ortamlarda sistematik ve açık bir şekilde yazılı ya da sözlü olarak aktarır.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği uygulamalarının sosyal, çevresel, sağlık, güvenlik, hukuk boyutları ile proje yönetimi ve iş hayatı uygulamalarını bilir ve bunların Elektrik-Elektronik Mühendisliği uygulamalarına getirdiği kısıtların farkındadır.
Verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir.

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

2021 MÜFREDATI

Program Çıktıları

1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye genişlemesine ve derinlemesine ulaşır, bilgiyi değerlendirir, yorumlar ve uygular.
2 Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde uygulanan güncel teknik ve yöntemler ile bunların kısıtları hakkında kapsamlı bilgi sahibidir.
3 Belirsiz, sınırlı ya da eksik verileri kullanarak, bilimsel yöntemlerle bilgiyi tamamlar ve uygular; değişik disiplinlere ait bilgileri bir arada kullanabilir.
4 Elektrik-Elektronik Mühendisliği mesleğinin yeni ve gelişmekte olan uygulamalarının farkındadır, ihtiyaç duyduğunda bunları inceler ve öğrenir.
5 Alanı ile ilgili problemleri tanımlar ve formüle eder, çözmek için yöntem geliştirir ve çözümlerde yenilikçi yöntemler uygular.
6 Yeni ve/veya özgün fikir ve yöntemler geliştirir; karmaşık sistem veya süreçleri tasarlar ve tasarımlarında yenilikçi/alternatif çözümler geliştirir.
7 Kuramsal, deneysel ve modelleme esaslı araştırmaları tasarlar ve uygular; bu süreçte karşılaşılan karmaşık problemleri irdeler ve çözümler.
8 Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilir, bu tür takımlarda liderlik yapabilir ve karmaşık durumlarda çözüm yaklaşımları geliştirebilir; bağımsız çalışabilir ve sorumluluk alır.
9 Çalışmalarının süreç ve sonuçlarını, o alandaki veya alan dışındaki ulusal ve uluslararası ortamlarda sistematik ve açık bir şekilde yazılı ya da sözlü olarak aktarır.
10 Elektrik-Elektronik Mühendisliği uygulamalarının sosyal, çevresel, sağlık, güvenlik, hukuk boyutları ile proje yönetimi ve iş hayatı uygulamalarını bilir ve bunların Elektrik-Elektronik Mühendisliği uygulamalarına getirdiği kısıtların farkındadır.
11 Verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
EEM539 Türkçe BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ VE YAYIN ETİĞİ Zorunlu 3 - - 6
EEM590 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 5
EEMYLSDG-I Türkçe SEÇMELİ DERS GRUBU I Seçmeli 3 - - 18
Toplam 14 0 0 29
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
EEM500 Türkçe SEMİNER Zorunlu - 2 - 2
EEM590 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 5
EEMYLSDG-II Türkçe SEÇMELİ DERS GRUBU II Seçmeli 3 - - 24
Toplam 11 2 0 31
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
EEM590 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 5
EEM597 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu 3 - - 25
Toplam 11 0 0 30
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
EEM590 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 5
EEM597 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu 3 - - 25
Toplam 11 0 0 30
EEMYLSDG-I - SEÇMELİ DERS GRUBU I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
EEM502 Türkçe MİKRO ELEKTROMEKANİK SENSÖRLER (MEMS) Seçmeli 3 - - 6
EEM503 Türkçe MÜHENDİSLİKTE İLERİ SAYISAL ANALİZ Seçmeli 3 - - 6
EEM504 Türkçe KONTROL SİSTEMLERİNİN TASARIMI VE SİMÜLASYONU Seçmeli 3 - - 6
EEM505 Türkçe OPTİMAL KONTROL SİSTEMLERİ I Seçmeli 3 - - 6
EEM506 Türkçe OPTİMAL KONTROL SİSTEMLERİ II Seçmeli 3 - - 6
EEM507 Türkçe ROBOTİĞE GİRİŞ Seçmeli 3 - - 6
EEM508 Türkçe MODEL TABANLI ROBOT KONTROL Seçmeli 3 - - 6
EEM509 Türkçe BULANIK MANTIK VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 6
EEM510 Türkçe YAPAY SİNİR AĞLARI VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 6
EEM511 Türkçe OPTİMİZASYON VE SINIFLANDIRMA ALGORİTMALARI Seçmeli 3 - - 6
EEM512 Türkçe GÖRÜNTÜ İŞLEME Seçmeli 3 - - 6
EEM515 Türkçe ELEKTRONİK DEVRE TASARIMI VE SİMÜLASYONU Seçmeli 3 - - 6
EEM517 Türkçe LİNEER OLMAYAN DEVRELER, SİSTEMLER VE KAOS Seçmeli 3 - - 6
EEM518 Türkçe KAOTİK İŞARETLERİN ELEKTRONİK DEVRELERDEKİ UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 6
EEM519 Türkçe KATIHAL ELEKTRONİĞİ Seçmeli 3 - - 6
EEM521 Türkçe FOTONİK AYGITLAR Seçmeli 3 - - 6
EEM523 Türkçe ELEKTROMANYETİK UYUMLULUK VE GİRİŞİM TEORİSİ Seçmeli 3 - - 6
EEM527 Türkçe BİLGİSAYAR VE HABERLEŞME TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 6
EEM528 Türkçe UYDU HABERLEŞME SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 6
EEM529 Türkçe GÜÇ ELEKTRONİĞİ Seçmeli 3 - - 6
EEM532 Türkçe ÖZEL ELEKTRİK MAKİNELERİ Seçmeli 3 - - 6
EEM537 Türkçe NANOELEKTRONİK AYGITLAR VE SİSTEMLER Seçmeli 3 - - 6
EEM538 Türkçe BİYOMEDİKAL SİNYAL İŞLEME Seçmeli 3 - - 6
EEM541 Türkçe İLERİ MİKRODENETLEYİCİLER VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 6
EEM542 Türkçe PİC PLC Seçmeli 3 - - 6
EEM543 Türkçe MİKRODENETLEYİCİ TEMELLİ BİR PLC'NİN TASARIMI Seçmeli 3 - - 6
EEMYLSDG-II - SEÇMELİ DERS GRUBU II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
EEM502 Türkçe MİKRO ELEKTROMEKANİK SENSÖRLER (MEMS) Seçmeli 3 - - 6
EEM503 Türkçe MÜHENDİSLİKTE İLERİ SAYISAL ANALİZ Seçmeli 3 - - 6
EEM504 Türkçe KONTROL SİSTEMLERİNİN TASARIMI VE SİMÜLASYONU Seçmeli 3 - - 6
EEM505 Türkçe OPTİMAL KONTROL SİSTEMLERİ I Seçmeli 3 - - 6
EEM506 Türkçe OPTİMAL KONTROL SİSTEMLERİ II Seçmeli 3 - - 6
EEM507 Türkçe ROBOTİĞE GİRİŞ Seçmeli 3 - - 6
EEM508 Türkçe MODEL TABANLI ROBOT KONTROL Seçmeli 3 - - 6
EEM509 Türkçe BULANIK MANTIK VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 6
EEM510 Türkçe YAPAY SİNİR AĞLARI VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 6
EEM511 Türkçe OPTİMİZASYON VE SINIFLANDIRMA ALGORİTMALARI Seçmeli 3 - - 6
EEM512 Türkçe GÖRÜNTÜ İŞLEME Seçmeli 3 - - 6
EEM515 Türkçe ELEKTRONİK DEVRE TASARIMI VE SİMÜLASYONU Seçmeli 3 - - 6
EEM517 Türkçe LİNEER OLMAYAN DEVRELER, SİSTEMLER VE KAOS Seçmeli 3 - - 6
EEM518 Türkçe KAOTİK İŞARETLERİN ELEKTRONİK DEVRELERDEKİ UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 6
EEM519 Türkçe KATIHAL ELEKTRONİĞİ Seçmeli 3 - - 6
EEM521 Türkçe FOTONİK AYGITLAR Seçmeli 3 - - 6
EEM523 Türkçe ELEKTROMANYETİK UYUMLULUK VE GİRİŞİM TEORİSİ Seçmeli 3 - - 6
EEM527 Türkçe BİLGİSAYAR VE HABERLEŞME TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 6
EEM528 Türkçe UYDU HABERLEŞME SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 6
EEM529 Türkçe GÜÇ ELEKTRONİĞİ Seçmeli 3 - - 6
EEM532 Türkçe ÖZEL ELEKTRİK MAKİNELERİ Seçmeli 3 - - 6
EEM537 Türkçe NANOELEKTRONİK AYGITLAR VE SİSTEMLER Seçmeli 3 - - 6
EEM538 Türkçe BİYOMEDİKAL SİNYAL İŞLEME Seçmeli 3 - - 6
EEM541 Türkçe İLERİ MİKRODENETLEYİCİLER VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 6
EEM542 Türkçe PİC PLC Seçmeli 3 - - 6
EEM543 Türkçe MİKRODENETLEYİCİ TEMELLİ BİR PLC'NİN TASARIMI Seçmeli 3 - - 6

2022 MÜFREDATI

Program Çıktıları

1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye genişlemesine ve derinlemesine ulaşır, bilgiyi değerlendirir, yorumlar ve uygular.
2 Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde uygulanan güncel teknik ve yöntemler ile bunların kısıtları hakkında kapsamlı bilgi sahibidir.
3 Belirsiz, sınırlı ya da eksik verileri kullanarak, bilimsel yöntemlerle bilgiyi tamamlar ve uygular; değişik disiplinlere ait bilgileri bir arada kullanabilir.
4 Elektrik-Elektronik Mühendisliği mesleğinin yeni ve gelişmekte olan uygulamalarının farkındadır, ihtiyaç duyduğunda bunları inceler ve öğrenir.
5 Alanı ile ilgili problemleri tanımlar ve formüle eder, çözmek için yöntem geliştirir ve çözümlerde yenilikçi yöntemler uygular.
6 Yeni ve/veya özgün fikir ve yöntemler geliştirir; karmaşık sistem veya süreçleri tasarlar ve tasarımlarında yenilikçi/alternatif çözümler geliştirir.
7 Kuramsal, deneysel ve modelleme esaslı araştırmaları tasarlar ve uygular; bu süreçte karşılaşılan karmaşık problemleri irdeler ve çözümler.
8 Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilir, bu tür takımlarda liderlik yapabilir ve karmaşık durumlarda çözüm yaklaşımları geliştirebilir; bağımsız çalışabilir ve sorumluluk alır.
9 Çalışmalarının süreç ve sonuçlarını, o alandaki veya alan dışındaki ulusal ve uluslararası ortamlarda sistematik ve açık bir şekilde yazılı ya da sözlü olarak aktarır.
10 Elektrik-Elektronik Mühendisliği uygulamalarının sosyal, çevresel, sağlık, güvenlik, hukuk boyutları ile proje yönetimi ve iş hayatı uygulamalarını bilir ve bunların Elektrik-Elektronik Mühendisliği uygulamalarına getirdiği kısıtların farkındadır.
11 Verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
EEMYL539 Türkçe BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE ETİK Zorunlu 3 - - 5
EEMYL590 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
EEMYLSDG-I Türkçe SEÇMELİ DERS GRUBU I Seçmeli 3 - - -
Toplam 14 0 0 15
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
EEMYL500 Türkçe SEMİNER Zorunlu - 2 - 5
EEMYL590 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
EEMYLSDG-II Türkçe SEÇMELİ DERS GRUBU II Seçmeli 3 - - -
Toplam 11 2 0 15
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
EEMYL590 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
EEMYL597 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - 1 - 20
Toplam 8 1 0 30
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
EEMYL590 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
EEMYL597 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - 1 - 20
Toplam 8 1 0 30
EEMYLSDG-I - SEÇMELİ DERS GRUBU I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
EEMYL501 Türkçe YAPAY ZEKA VE UZMAN SİSTEMLER Seçmeli 3 - - 5
EEMYL502 Türkçe MİKRO ELEKTROMEKANİK SENSÖRLER(MEMS) Seçmeli 3 - - 5
EEMYL503 Türkçe ELEKTRİKSEL TAHRİK Seçmeli 3 - - 5
EEMYL504 Türkçe KONTROL SİSTEMLERİNİN TASARIMI VE SİMÜLASYONU Seçmeli 3 - - 5
EEMYL505 Türkçe ANTEN KURAMI VE ANALİZİ Seçmeli 3 - - 5
EEMYL506 Türkçe MİKRODALGA DEVRE TASARIMI TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
EEMYL507 Türkçe KABLOSUZ ALGILAYICI AĞ UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 5
EEMYL508 Türkçe İLERİ OLASILIK Seçmeli 3 - - 5
EEMYL509 Türkçe BULANIK MANTIK VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 5
EEMYL510 Türkçe YAPAY SİNİR AĞLARI VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 5
EEMYL511 Türkçe OPTİMİZASYON VE SINIFLANDIRMA ALGORİTMALARI Seçmeli 3 - - 5
EEMYL512 Türkçe GÖRÜNTÜ İŞLEME Seçmeli 3 - - 5
EEMYL513 Türkçe RESİM İŞLEME TEKNİKLERİ VE BİLGİSAYARLA GÖRME Seçmeli 3 - - 5
EEMYL514 Türkçe VERİ BİLİMİNE GİRİŞ Seçmeli 3 - - 5
EEMYL515 Türkçe ELEKTRONİK DEVRE TASARIMI VE SİMÜLASYONU Seçmeli 3 - - 5
EEMYL516 Türkçe MOTOR KONTROL TEKNIKLERI Seçmeli 3 - - 5
EEMYL517 Türkçe LİNEER OLMAYAN DEVRELER SİSTEMLER VE KAOS Seçmeli 3 - - 5
EEMYL518 Türkçe İLERİ SAYISAL İŞARET İŞLEME Seçmeli 3 - - 5
EEMYL519 Türkçe KATIHAL ELEKTRONİĞİ Seçmeli 3 - - 5
EEMYL520 Türkçe MAKİNE ÖĞRENMESİ ALGORİTMALARI Seçmeli 3 - - 5
EEMYL521 Türkçe FOTONİK AYGITLAR Seçmeli 3 - - 5
EEMYL522 Türkçe MÜHENDİSLİKTE YAZILIM PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 5
EEMYL523 Türkçe ELEKTROMANYETİK UYUMLULUK VE GİRİŞİM TEORİSİ Seçmeli 3 - - 5
EEMYL524 Türkçe BİYOMEDİKAL SİSTEMLER Seçmeli 3 - - 5
EEMYL525 Türkçe VHDL İLE FPGA TASARIMI Seçmeli 3 - - 5
EEMYL527 Türkçe ELEKTROMEKANİK SİSTEMLERİN KONTROLÜ Seçmeli 3 - - 5
EEMYL528 Türkçe UYDU HABERLEŞME SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
EEMYL529 Türkçe İLERİ GÜÇ ELEKTRONİĞİ Seçmeli 3 - - 5
EEMYL532 Türkçe ÖZEL ELEKTRİK MAKİNELERİ Seçmeli 3 - - 5
EEMYL536 Türkçe İLERİ OPTOELEKTRONİK Seçmeli 3 - - 5
EEMYL537 Türkçe NANOELEKTRONİK AYGITLAR VE SİSTEMLER Seçmeli 3 - - 5
EEMYL538 Türkçe BİYOMEDİKAL SİNYAL İŞLEME Seçmeli 3 - - 5
EEMYL541 Türkçe İLERİ MİKRODENETLEYİCİLER VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 5
EEMYL542 Türkçe PIC PLC Seçmeli 3 - - 5
EEMYL543 Türkçe MİKRODENETLEYİCİ TEMELLİ BİR PLC'NİN TASARIMI Seçmeli 3 - - 5
EEMYL544 Türkçe MODERN HAVA TRAFİK KONTROL SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
EEMYL545 Türkçe ENSTRUMANTASYON VE KONTROL MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 3 - - 5
EEMYLSDG-II - SEÇMELİ DERS GRUBU II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
EEMYL501 Türkçe YAPAY ZEKA VE UZMAN SİSTEMLER Seçmeli 3 - - 5
EEMYL502 Türkçe MİKRO ELEKTROMEKANİK SENSÖRLER(MEMS) Seçmeli 3 - - 5
EEMYL503 Türkçe ELEKTRİKSEL TAHRİK Seçmeli 3 - - 5
EEMYL504 Türkçe KONTROL SİSTEMLERİNİN TASARIMI VE SİMÜLASYONU Seçmeli 3 - - 5
EEMYL505 Türkçe ANTEN KURAMI VE ANALİZİ Seçmeli 3 - - 5
EEMYL506 Türkçe MİKRODALGA DEVRE TASARIMI TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
EEMYL507 Türkçe KABLOSUZ ALGILAYICI AĞ UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 5
EEMYL508 Türkçe İLERİ OLASILIK Seçmeli 3 - - 5
EEMYL509 Türkçe BULANIK MANTIK VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 5
EEMYL510 Türkçe YAPAY SİNİR AĞLARI VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 5
EEMYL511 Türkçe OPTİMİZASYON VE SINIFLANDIRMA ALGORİTMALARI Seçmeli 3 - - 5
EEMYL512 Türkçe GÖRÜNTÜ İŞLEME Seçmeli 3 - - 5
EEMYL513 Türkçe RESİM İŞLEME TEKNİKLERİ VE BİLGİSAYARLA GÖRME Seçmeli 3 - - 5
EEMYL514 Türkçe VERİ BİLİMİNE GİRİŞ Seçmeli 3 - - 5
EEMYL515 Türkçe ELEKTRONİK DEVRE TASARIMI VE SİMÜLASYONU Seçmeli 3 - - 5
EEMYL516 Türkçe MOTOR KONTROL TEKNIKLERI Seçmeli 3 - - 5
EEMYL517 Türkçe LİNEER OLMAYAN DEVRELER SİSTEMLER VE KAOS Seçmeli 3 - - 5
EEMYL518 Türkçe İLERİ SAYISAL İŞARET İŞLEME Seçmeli 3 - - 5
EEMYL519 Türkçe KATIHAL ELEKTRONİĞİ Seçmeli 3 - - 5
EEMYL520 Türkçe MAKİNE ÖĞRENMESİ ALGORİTMALARI Seçmeli 3 - - 5
EEMYL521 Türkçe FOTONİK AYGITLAR Seçmeli 3 - - 5
EEMYL522 Türkçe MÜHENDİSLİKTE YAZILIM PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 5
EEMYL523 Türkçe ELEKTROMANYETİK UYUMLULUK VE GİRİŞİM TEORİSİ Seçmeli 3 - - 5
EEMYL524 Türkçe BİYOMEDİKAL SİSTEMLER Seçmeli 3 - - 5
EEMYL525 Türkçe VHDL İLE FPGA TASARIMI Seçmeli 3 - - 5
EEMYL527 Türkçe ELEKTROMEKANİK SİSTEMLERİN KONTROLÜ Seçmeli 3 - - 5
EEMYL528 Türkçe UYDU HABERLEŞME SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
EEMYL529 Türkçe İLERİ GÜÇ ELEKTRONİĞİ Seçmeli 3 - - 5
EEMYL532 Türkçe ÖZEL ELEKTRİK MAKİNELERİ Seçmeli 3 - - 5
EEMYL536 Türkçe İLERİ OPTOELEKTRONİK Seçmeli 3 - - 5
EEMYL537 Türkçe NANOELEKTRONİK AYGITLAR VE SİSTEMLER Seçmeli 3 - - 5
EEMYL538 Türkçe BİYOMEDİKAL SİNYAL İŞLEME Seçmeli 3 - - 5
EEMYL541 Türkçe İLERİ MİKRODENETLEYİCİLER VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 5
EEMYL542 Türkçe PIC PLC Seçmeli 3 - - 5
EEMYL543 Türkçe MİKRODENETLEYİCİ TEMELLİ BİR PLC'NİN TASARIMI Seçmeli 3 - - 5
EEMYL544 Türkçe MODERN HAVA TRAFİK KONTROL SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
EEMYL545 Türkçe ENSTRUMANTASYON VE KONTROL MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 3 - - 5