GERİ DÖN

Önlisans Programları


YOZGAT MESLEK YÜKSEKOKULU - BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI - - ÖNLİSANS



Program Tanıtımı

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı 2009 yılında eğitim öğretime başlamıştır. Normal öğretimde hizmet veren Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programında; Yönetici Asistanlığı, Büro Yönetimi, Yönetim Organizasyon, Klavye Teknikleri, Mesleki Yazışmalar, Genel İşletme, Bilgisayar Büro Programları, Bilgi ve İletişim Teknolojisi, Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları, Örgütsel Davranış, Zaman Yönetimi, Kriz ve Stres Yönetimi, Genel İletişim, Temel Hukuk, A.İ.İ.T I-II, Türk Dili I-II, Genel Muhasebe, Ekonomi, İşletmelerde Problem Çözme ve Karar Verme Teknikleri gibi dersler yer almaktadır. Bu programın hedefi iki yıllık ön lisans dönemi sonunda öğrencilere organizasyon becerileri kazandıran, mesleki yazışmalar yapabilen, elektronik belge yönetim sistemlerini kullanma becerisine sahip, dosyalama ve arşivleme yapabilecek kadar bilgili, bilgi ve belge yönetimi becerisine sahip ve ofis programlarını aktif kullanabilme becerisine sahip nitelikli iş gücü yetiştirmektedir.

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı alanında ön lisans diploması verilir

Ön Lisans

Program Kabul Koşulları: Ülkemizde, üniversitelere giriş için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınavda başarılı olmak gereklidir. Öğrenciler sınav sonucunda aldıkları puanlara göre, girebilecekleri program tercihlerini düzenleyerek, tercih formlarını Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezine gönderirler. ÖSYM tüm başvuruları alır, başvuruları puan türüne göre gruplar, puanları en yüksekten en düşüğe doğru sıralar, tercih edilen puan türüne göre bütün mevcut programları listeler ve öğrencileri tercih ettikleri programlardan birisine yerleştirir. Ülkemizdeki üniversitelere girecek yabancı uyruklu öğrencileri seçimi, Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) adı verilen merkezi bir sınav sonucuna göre belirli bir kontenjan dahilinde mümkündür. Kayıt için gerekli belgeler; 1- Lise veya dengi okul diploması, 2- ÖSYM’ ce yapılan yerleştirme sonuç belgesi.

Ülkemizde, üniversitelere giriş için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınavda başarılı olmak gereklidir.

1)Kamu kesimi ve özel kesimin gereksinim duyduğu profesyonel sekreterlik hizmetlerinin yürütülmesini sağlayacak bilgi birikimini sağlamak. 2).Bağlı bulunduğu yöneticinin gereksinim duyduğu her türlü iletişim kanallarının organize edilmesini sağlamak ve randevu düzenlemeleri, ziyaretçi organizasyonu, toplantı ve seyahat organizasyonlarını yürütmek. 3).Gelişen teknolojinin yarattığı yeni iş hayatı koşullarına uygun, bilgisayar, büro otomasyonunu kullanabilen, her türlü iletişim, yazışma ve dosyalama işlemlerini yapmak. 4).İlişkiler zincirini koparmadan diğer birim yöneticileri ile koordinasyonu sağlayabilecek düzeyde bilgi, beceri ve davranışlara sahip olmak. 5).Ofis planlaması ve kontrolünü en iyi şekilde yaparak, zamanın etkin kullanımı becerisine sahip, takım çalışmasına yatkın, organizasyon hizmetlerini yürütmek. 6).Büro yönetimi konusunda gerekli bilgi ve deneyime sahip, analitik düşünebilen ve problemler karşısında hızlı karar verme yeteneğini kullanabilmek. 7).Yenilik ve değişime açık, değişen koşullara kolaylıkla adapte olabilmek. 8).Kendini ifade etme ve kurumunu temsil etme konusunda gerekli iletişim becerilerine sahip olmak. 9).Mesleği yürütecek düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmak. 10).Kurumu temsil etme ve diğer çalışanlara örnek olabilme adına resmi ortamlarda protokol bilgisini kazanma ve mesleki etiğin gerektirdiği sorumluluklar konusunda bilinçlenmek. 11).Yönetim fonksiyonlarını bilmek, büro yönetimine uygulayabilmek. 12).Alanına özgü bilgileri toplama, analiz etme ve sunum ve paylaşım becerisini kazanmak

Misyon : Toplumun ve kuruluşların gücünü arttıracak araştırma ve nitelikli eğitim hizmetlerini; geliştirerek teşvik ve yardım ederek sağlamak; toplumun ve kuruluşların ihtiyaçlarına uygun bilgi, beceri ve tutum gösteren ulusal ve uluslararası düzeyde kalifiye elemanlar yetiştirmeyi, yüksekokulumuz kendine misyon edinmiştir. Bunun yanında kendini sürekli geliştiren, gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, bilgisayar büro program ve donanımlarını iyi derecede kullanabilen, iyi insan ilişkileri ve etkili iletişim kurabilen, sorumluluk sahibi, sorun çözebilen yüksek düzeyde muhasebe meslek elemanları ve sektörün bu alandaki nitelikli personel ihtiyaçlarına cevap vermektir. Vizyon : Sektörle programı buluşturan, çağın gereklerine uygun, evrensel niteliklere ve mesleki donanıma sahip insan gücü yetiştirmenin yanı sıra öğrencilerimizin hızla gelişen teknolojiye uyum sağlama, alanındaki sorunlara çözüm üretme, karar verme, sorumluluk alma ve girişimci olma özelliklerine sahip, yenilikçi ve ulusal değerlere saygılı, bireyler yetiştiren nitelikli bir program olmaktır.

1 Büro ortamında kullanılacak büro araç ve gereçleri ile ilgili bilgi ve becerilerle donanmış olmaları
2 Günün şartlarına uygun kendi işini ve büronun işlerini yapabilecek düzeyde bilgisayar bilgisine sahip olmaları
3 Sekreterlik bilgilerinin yanı sıra, iş ortamında ihtiyaç duyacağı mesleki yazışmalar bilgisine sahip olmaları
4 İş yerinin iş akışını, problemlerin çözüm aşamalarını kavrayabilme bilgi ve becerisine sahip olmaları
5 Organizasyon becerisi yüksek, sosyal ilişkiler kurabilme yeterliliğine sahip olmalarını sağlamak
6 İş yerinin iş akışını, personel ve işyeri açısından toplumsal boyutlarda irdeleyebilecek bilgi ve duyarlılığa sahip olmaları
7 Eğitim öğretim yapacağı dönemlerde karşılaşılan problemlere çözüm getirme yeteneği kazanmış olmaları
8 Sosyal yönleri, iletişim becerileri, yaratıcılık ve girişimcilik ruhları gelişmiş, takım çalışmalarına yatkın yönetici yardımcısı olmaları

Mezun Olanların Çalışma Alanları: Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı mezunları özel sektör ve kamu kuruluşlarında yönetici sekreterleri; çeşitli işletmeler ile kamu ve özel sektöre ait idarelerin; belediyeler, dernekler, odalar, barolar gibi kurumların ilgili bölümlerinde istihdam edilirler. Ayrıca; hukuk, hekimlik, mühendislik, mimarlık bürolarının temel ihtiyacı olan yönetici sekreterliği görevini en iyi bir şekilde yapabilecek elemanlardır.

Dikey Geçiş Koşulları: Geçişler “Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrencilerin Yatay Geçiş Esasları”na uygun olarak hazırlanan “Yükseköğretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik” çerçevesinde yapılır. Ayrıca öğrenciler Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girerek üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerine girebilirler. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programından mezun olan öğrencilerin DGS’ye girerek yerleşebilecekleri bölümler: Büro Yönetimi Öğretmenliği, Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İşletme Bilgi Yönetimi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler.

Her ders için, 1 ara sınav, 1 kısa sınav/ödev ve 1 final sınavı yapılır. Uygulama notu ara sınav ve kısa sınavın %50'si, final sınavı notunun %50'si toplamında, ilgili dersin öğretim elemanı tarafından belirlenen geçme notun üzerinde bir puan sahip olanlar dersten başarılı kabul edilir. Uygulama derslerinden uygulama içeriğine katılma oranı %80 dir.

Mezuniyet Koşulları : Dört Yarıyıl sonunda, 120 AKTS/ECTS kredisini tamamlayan, Genel not ortalaması 2.00 ve üzerinde olan, zorunlu derslerinin tamamından başarılı olan ve 20 iş günü endüstriyel stajını tamamlayan öğrenciler programdan mezun olur.

Tam Zamanlı

Dr. Öğr. Üyesi Şaban ALTIN (Bölüm Başkanı) Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Pazarlama, Satış ve Yönetim saban.altin@bozok.edu.tr Dahili: 4030

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programından mezun olan öğrenciler kamu kurumlarında ve özel sektörde büro elemanı ve yönetici asistanı olarak çalışabilmektedir. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı mezunları özel sektör ve kamu kuruluşlarında yönetici sekreterleri; çeşitli işletmeler ile kamu ve özel sektöre ait idarelerin; belediyeler, dernekler, odalar, barolar gibi kurumların ilgili bölümlerinde istihdam edilirler. Ayrıca; hukuk, hekimlik, mühendislik, mimarlık bürolarının temel ihtiyacı olan yönetici sekreterliği görevini en iyi bir şekilde yapabilecek elemanlardır.


Program Çıktıları

1 Büro Yönetimi ve Sekreterlik konularında temel düzeyde bilgilere sahiptir.
2 Karar, uygulama ve davranışlarında alanına ilişkin edindiği bilgileri kullanma becerisine sahiptir.
3 Alanına ilişkin bilgileri analiz etme, yorumlama ve değerlendirme becerisine sahiptir.
4 Kendisine verilen görev ve sorumlulukları yerine getirir.
5 Uygulamada karşılaşılan ya da öngörülemeyen sorunlar için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
6 Edindiği bilgi ve becerileri eleştirel olarak değerlendirir.
7 Öğrenme gereksiniminin sürekliliğini kavradığını gösterir.
8 Öğrenme gereksinimlerine yönelik programlara katılıma açık olur.
9 Alanı ile ilgili bilgi ve beceriler düzeyindeki düşüncelerini ve önerilerini ilgililere sözlü ve yazılı olarak aktarır.
10 Çalışma arkadaşlarına yardıma yatkındır.
11 Alanının gerektirdiği en az Avrupa bilgisayar kullanma lisansı temel düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
12 Örgüt, iş ve toplumsal etik değerlere uygun davranır.
13 Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma konularında yeterli bilince sahiptir.
14 Değişime ve yeniliğe açıktır.
15 Alanında edindiği temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri aynı alanda bir ileri eğitim düzeyinde veya aynı düzeydeki bir alanda kullanabilme becerileri kazanır.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[TemelAlanCiktisi]

Program Çıktıları
BİLGİ
BECERİLER
YETKİNLİKLER
Kuramsal Olgusal
Bilişsel Uygulamalı
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Öğrenme Yetkinliği
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alana Özgü Yetkinlik
1
1
2
1
2
1
2
3
1
2
3
4
1
2
3
Büro Yönetimi ve Sekreterlik konularında temel düzeyde bilgilere sahiptir.
Karar, uygulama ve davranışlarında alanına ilişkin edindiği bilgileri kullanma becerisine sahiptir.
Alanına ilişkin bilgileri analiz etme, yorumlama ve değerlendirme becerisine sahiptir.
Kendisine verilen görev ve sorumlulukları yerine getirir.
Uygulamada karşılaşılan ya da öngörülemeyen sorunlar için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
Edindiği bilgi ve becerileri eleştirel olarak değerlendirir.
Öğrenme gereksiniminin sürekliliğini kavradığını gösterir.
Öğrenme gereksinimlerine yönelik programlara katılıma açık olur.
Alanı ile ilgili bilgi ve beceriler düzeyindeki düşüncelerini ve önerilerini ilgililere sözlü ve yazılı olarak aktarır.
Çalışma arkadaşlarına yardıma yatkındır.
Alanının gerektirdiği en az Avrupa bilgisayar kullanma lisansı temel düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
Örgüt, iş ve toplumsal etik değerlere uygun davranır.
Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma konularında yeterli bilince sahiptir.
Değişime ve yeniliğe açıktır.
Alanında edindiği temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri aynı alanda bir ileri eğitim düzeyinde veya aynı düzeydeki bir alanda kullanabilme becerileri kazanır.

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BRY111 Türkçe KAMU VE ÖZEL KESİM YAPISI Zorunlu 2 1 - 5
BRY112 Türkçe MESLEKİ YAZIŞMALAR Zorunlu 2 1 - 5
BYN001 Türkçe BÜRO YÖNETİMİ Zorunlu 3 - - 4
KLV001 Türkçe KLAVYE KULLANIMI Zorunlu 1 2 - 4
ODV001 Türkçe ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ Zorunlu 2 - - 3
OPR001 Türkçe OFİS PROGRAMLARI Zorunlu 2 1 - 3
PRB001 Türkçe PROTOKOL BİLGİSİ VE SOSYAL DAVRANIŞ Zorunlu 2 - - 3
TKY001 Türkçe TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ Zorunlu 2 - - 3
Toplam 16 5 0 30
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BRY121 Türkçe TEKNOLOJİ KULLANIMI Zorunlu 2 2 - 5
BRY122 Türkçe YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI Zorunlu 3 - - 5
DAR001 Türkçe DOSYALAMA VE ARŞİVLEME Zorunlu 2 1 - 5
DVS707 Türkçe TOPLANTI YÖNETİMİ VE SUNU TEKNİKLERİ Zorunlu 2 1 - 4
EGK001 Türkçe ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA Zorunlu 2 - - 3
ISO001 Türkçe İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK Zorunlu 2 - - 3
KP001 Türkçe KARİYER PLANLAMA Zorunlu 1 - - 2
KRZ001 Türkçe KRİZ VE STRES YÖNETİMİ Zorunlu 2 - - 3
Toplam 16 4 0 30
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
AIT001 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Zorunlu 2 - - 2
ING001 Türkçe İNGİLİZCE I Zorunlu 2 - - 2
MSD001 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
STJ001 Türkçe STAJ Zorunlu - 2 - 5
TDL001 Türkçe TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 - - 2
Toplam 6 2 0 11
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADS001 Türkçe ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
AIT002 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II Zorunlu 2 - - 2
ING002 Türkçe İNGİLİZCE II Zorunlu 2 - - 2
MSD002 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
SGT001 Türkçe SİBER GÜVENLİĞİN TEMELLERİ Zorunlu 2 - - 2
TDL002 Türkçe TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 - - 2
Toplam 8 0 0 8
MSD001 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BRY703 Türkçe PROJE HAZIRLAMA VE GELİŞTİRME Seçmeli 2 1 - 5
BRY704 Türkçe SEKRETERLİKTE ÖRNEK OLAY ANALİZİ Seçmeli 2 - - 3
BRY705 Türkçe YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
ETC001 Türkçe E-TİCARET Seçmeli 2 - - 3
GEK001 Türkçe GENEL EKONOMİ Seçmeli 3 - - 4
GIS001 Türkçe GENEL İŞLETME Seçmeli 3 - - 4
HIL001 Türkçe HALKLA İLİŞKİLER VE İLETİŞİM Seçmeli 3 - - 4
IKY001 Türkçe İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 3
MIY001 Türkçe MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 5
MUH001 Türkçe GENEL MUHASEBE Seçmeli 3 - - 4
PIL001 Türkçe PAZARLAMA İLKELERİ Seçmeli 3 - - 4
PIT001 Türkçe PAZARLAMA İLETİŞİM TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
THK001 Türkçe TEMEL HUKUK Seçmeli 2 - - 3
TIH001 Türkçe TİCARET HUKUKU Seçmeli 3 - - 4
TIM001 Türkçe TİCARİ MATEMATİK Seçmeli 3 - - 4
ADS001 - ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADSÖL-001 Türkçe Malzeme Bılgısı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-002 Türkçe Yönetım Bılışım Sıstemlerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-003 Türkçe Mımarıde Bıçım, Mekan, Düzen Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-004 Türkçe E-Tıcaret Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-005 Türkçe Yetenek Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-006 Türkçe Sunum Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-007 Türkçe Uygarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-008 Türkçe Sağlığın Korunması ve Gelıştırılmesı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-009 Türkçe Sanat Etkınlıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-010 Türkçe Ergoterapı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-011 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-012 Türkçe Yaşam Koçluğu Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-013 Türkçe Beden Dılı-Sözsüz İletışım Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-014 Türkçe Kıtap Okuma ve Yorumlama Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-015 Türkçe Temel Yoga Pratığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-016 Türkçe Görgü Kuralları ve Protokol Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-017 Türkçe Yaratıcı Yazma Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-018 Türkçe Gırışımcılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-019 Türkçe Stratejık Düşünce Analızı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-020 Türkçe Geleneksel Çocuk Oyunları Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-021 Türkçe Sosyal Sorumluluk Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-022 Türkçe Bıyo malzemeler Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-023 Türkçe Genel Ekonomı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-024 Türkçe Temel Sağlık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-025 Türkçe Çocuk Edebıyatı ve Medya Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-026 Türkçe Teknolojı Bağımlılığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-027 Türkçe Temel Mutfak Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-028 Türkçe Kıtap Kültürü Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-029 Türkçe Afet Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-030 Türkçe Sağlıklı Yaşam ve Egzersız Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-031 Türkçe Sağlık Hukuku Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-032 Türkçe Beden Eğıtımı ve Spor Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-033 Türkçe Osmanlı Türkçesıne Gırış Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-034 Türkçe Osmanlı Türkçesı Okuma ve Yazma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-035 Türkçe Küresel Isınma ve Bıyolojık Çeşıtlılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-036 Türkçe Sanat Terapısı Eğıtımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-037 Türkçe Mınyatür Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-038 Türkçe Keçe Sanatı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-039 Türkçe Hat Sanatı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-040 Türkçe Güzel Sanatlar Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-041 Türkçe Tarımda Enerjı ve Sürdürülebılırlık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-042 Türkçe Küresel İklım Değışıklığı Farkındalığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-043 Türkçe Genel ve Tarımsal Kooperatıfçılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-044 Türkçe Satış ve İkna Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-045 Türkçe Gönüllülük Çalışmaları Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-046 Türkçe Renk ve Aydınlatma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-047 Türkçe Modern Mımarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-048 Türkçe Egzotık Meyveler Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-049 Türkçe Müzecılık ve Sergıleme Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-050 Türkçe Lıderlık ve Ekıp Çalışması Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-051 Türkçe FİNANSAL OKUR YAZARLIK Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-052 Türkçe SPOR HUKUKU Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-053 Türkçe ETKİLİ İLETİŞİM VE BEDEN DİLİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-054 Türkçe MİMAR SİNAN VE ESERLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-055 Türkçe TAŞIT GÜVENLİK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-056 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-057 Türkçe İNSANSIZ HAVA ARACI FOTOGRAMETRİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-058 Türkçe ATEŞLİ SİLAHLAR BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-059 Türkçe YAKIN SAVUNMA TEKNİK VE TAKTİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-060 Türkçe YEREL YÖNETİMLER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-061 Türkçe UZAKTAN ALGILAMA TEKNİKLERİ VE CBS Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-062 Türkçe GIDA HİJYENİ VE SANİTASYONU Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-063 Türkçe SAĞLIK YAŞAM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-064 Türkçe ORGANİK GÜBRELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-065 Türkçe DİJİTAL TARIM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-066 Türkçe TAŞIT TEKNOLOJİLERİNİN GEÇMİŞİ VE GELECEĞİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-067 Türkçe KARAYOLU TRAFİK BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-068 Türkçe AKTİF VE PASİF GÜVENLİK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-069 Türkçe GÜNCEL EKONOMİK OLAYLAR Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-070 Türkçe AKILLI VE EKO TEKNOLOJİK KENTLER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-071 Türkçe DEĞERLER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-072 Türkçe EVDE PRATİK SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-073 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-074 Türkçe ALTERNATİF TEDAVİ YAKLAŞIMLARI Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-075 Türkçe ARAŞTIRMA PROJESİ YAZIMI Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-076 Türkçe TEMEL MATEMATİK VE SAYISAL MANTIK PROBLEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-077 Türkçe ÖZEL İLGİ TURİZMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-078 Türkçe KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-079 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-080 Türkçe AVRUPA BİRLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-081 Türkçe TEZHİP Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-082 Türkçe TASARIM ANALİZİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-083 Türkçe BESLENME, FİZİKSEL AKTİVİTE VE SAĞLIK Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-084 Türkçe BİLİŞİM MESLEĞİNİN TEMELLERİ Seçmeli 2 - - 3
MSD002 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BRY703 Türkçe PROJE HAZIRLAMA VE GELİŞTİRME Seçmeli 2 1 - 5
BRY704 Türkçe SEKRETERLİKTE ÖRNEK OLAY ANALİZİ Seçmeli 2 - - 3
BRY705 Türkçe YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
ETC001 Türkçe E-TİCARET Seçmeli 2 - - 3
GEK001 Türkçe GENEL EKONOMİ Seçmeli 3 - - 4
GIS001 Türkçe GENEL İŞLETME Seçmeli 3 - - 4
HIL001 Türkçe HALKLA İLİŞKİLER VE İLETİŞİM Seçmeli 3 - - 4
IKY001 Türkçe İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 3
MIY001 Türkçe MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 5
MUH001 Türkçe GENEL MUHASEBE Seçmeli 3 - - 4
PIL001 Türkçe PAZARLAMA İLKELERİ Seçmeli 3 - - 4
PIT001 Türkçe PAZARLAMA İLETİŞİM TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
THK001 Türkçe TEMEL HUKUK Seçmeli 2 - - 3
TIH001 Türkçe TİCARET HUKUKU Seçmeli 3 - - 4
TIM001 Türkçe TİCARİ MATEMATİK Seçmeli 3 - - 4