GERİ DÖN

Lisans Programları


SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ - - LİSANS



Program Tanıtımı

26 Şubat 2010 tarihli ve 27505 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan Yüksekokulumuz, ilköğretim ve lise düzeyindeki okullara Beden eğitim ve Spor Öğretmenleri ile çeşitli branşlarda Antrenör ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı birimlerin çeşitli kademelerine yönetici yetiştirmek amacıyla eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi bölümü ülkemizin spor alanında büyük ihtiyacı olan nitelikli beden eğitimi ve spor öğretmenleri yetiştirmektedir. Mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi, ilköğretim, orta öğretim kurumları ile dengi okullarda, Gençlik ve Spor Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında, engellilere yönelik sportif aktivitelerin eğitimi ve uygulamalarında, sağlıklı yaşam adıyla toplumsal yaşamımızda yer alan faaliyetlerin organizasyon ve uygulamalarında görev alabileceklerdir. Bölüm programında Genel Kültür, Spor Alan Bilgisi ve Öğretmenlik Meslek Bilgisi kapsamındaki ders ve uygulamalara yer verilir.

Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi bölümünde lisans eğitimi, yüksek lisans ve doktora programı mevcuttur.

Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversiteye giriş hakkında daha etraflı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğunda mevcuttur.

Bozok Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrenciler, bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriğinin, Bozok Üniversitesi'de verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili fakülte/enstitü müdürlüğü tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.

Program süresi 4 yıldır. ECTS toplam kredisi 240 olan, derslerden başarılı olan ve GANO'su 2.00'ın üzerinde olan öğrenciler mezun olmaya hak kazanır. Öğrencilerin aynı zamanda zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur

Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü, eğitim bilimleri, eğitim psikolojisi, spor psikolojisi, insan anatomisi ve kinesiyoloji, egzersiz fizyolojisi, antrenman bilimi, psikomotor gelişim, öğretim ilke ve yöntemleri gibi konuları içeren interdisipliner bir alandır. Bölüm, öğrencilerinin mesleki bilgilerinin yanında, nitelikli, araştırmacı, problemlere kısa sürede doğru çözümler bulabilen, bilimsel ve teknik gelişmeleri takip edebilen, çağdaş, üretken ve donanımlı bir beden eğitimi ve spor öğretmeni olarak mezun olmalarını sağlamaktır.

1 Ders planlarını ve öğrenme ortamlarını Beden Eğitimi ve Spor öğretimine uygun düzenleyerek, bu süreçlerin sonucunda elde edilecek çıktıları uygun ölçme ve değerlendirme araçlarıyla etik değerler çerçevesinde uygulayabilecek öğretmenler yetiştirmektir.
2 Beden eğitimi ve spora ilişkin kavramları fiziksel olarak aktif bir yaşama aktaran ve öğrencilerine bu yaşam tarzıyla örnek olacak öğretmenler yetiştirmektir.
3 Farklı spor branşlarında (takım ve bireysel spor branşları) temel düzeyde eğitim verebilecek öğretmenler yetiştirmektir.
4 Beden eğitimi ve sporun, milli birlik ve bütünlüğümüzün temel unsurlarından biri olduğunu benimseyen, toplum sağlığını koruyan ve yaşam boyu spor alışkanlığını destekleyecek bireyler yetiştirmektir.
5 Beden eğitimi ve spora dair teorik ve uygulamaya yönelik bilgileri araştırmacı, sorgulayıcı ve eleştirel gözle değerlendirebilen ve bu bilgileri mesleklerini icra ettikleri bölgedeki toplumun gelişmesi için kullanan öğretmenler yetiştirmektir.
6 Farklı öğretim yöntemlerini teknolojik gelişmeler ile birlikte özel popülasyon ve dezavantajlı gruplarda eş zamanlı kullanarak beden eğitimi ve spora ilişkin temel becerileri kazandırmaktır.

Beden eğitimi ve spor programından mezun olan öğrenciler, "Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni" ünvanı almaktadır. Bu ünvan ile mezun öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni olarak görev yapabilmektedirler. Ayrıca programdan mezun olanlar, üniversitelerde akademik kadrolarda, kamu kurumlarında ve özel kuruluşlarda görev yapabilmektedirler.

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları halinde yüksek lisans programına başvurabilirler. Doktora programında belirlenen ALES puanına ek olarak yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları ve bu durumu belgelendirmek koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlara başvurabilirler.

Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli ders öğretim planında her ders için ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır. Vize sınavları, akademik takvimde belirlenen zaman diliminde gerçekleşir. Bununla birlikte vize notuna katkıda bulunacak en az 1 yıl içi etkinlik yapılır. Bu etkinliklerin ve vize sınav notunun, yarıyıl başarı notuna katkısı öğretim üyesinin insiyatifinde gerçekleştirilir ve dönem başlarında OBS üzerinden ilan edilir. Final sınavı 1 sınav olarak dönem sonunda gerçekleştirilir. İlgili tarihler akademik takvimde yer alır.

Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.

Tam Zamanlı

Atatürk Yolu 7km. Mimarlık-Mühendislik Fakültesi C BLOK MERKEZ/YOZGAT

Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi programında 2 profesör, 2 doçent, 2 doktor öğretim üyesi, 1 araştırma görevlisi ve 3 öğretim görevlisi bulunmaktadır.


Program Çıktıları

1 Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi alanında güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olur ve alanında kullanabilme becerisine sahiptir.
2 Alanında edindiği bilgi ve becerileri sürekli olarak geliştirerek, yaşam boyu öğrenme bilincine sahip olur.
3 Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki ders programlarının kazanımlarına ve bu kazanımlara ilişkin içeriklere, öğretim süreçlerine, öğretim-öğrenme ilkelerine, modellerine, stratejilerine, yöntemlerine ve tekniklerine, ölçme ve değerlendirme bilgisine sahiptir.
4 Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki öğrencilerin gelişim özellikleri, bireysel farklılıkları, hazır bulunuşlukları, öğrenme güçlülükleri, çevre olanakları ve öğretim programlarını dikkate alarak; öğretme-öğrenme sürecini planlar, eğitim ortamlarını düzenler, uygun materyaller geliştirir, bilişim ve iletişim teknolojilerini kuramsal temellerine uygun bir şekilde kullanır, çoklu değerlendirme araçları kullanarak öğrenci kazanımlarını değerlendirebilir.
5 Alanına ilişkin bilimsel bilgi ve raporlara ulaşma, süreli yayınları ve güncel çalışmaları izleme, yorumlama, değerlendirme ve uygulama bilgisine sahiptir.
6 Okul ve sınıf süreçlerinde karşılaştığı problem durumlarını bilimsel araştırma konusu yapar, tanımlar, uygun araştırma modeli, yöntemi ve tekniği ile veri toplar, analiz eder, yorumlar, çözüm önerileri geliştirir.
7 Bireysel çalışmalar yapabilme becerisinin yanı sıra diğer meslek mensupları ve diğer disiplinler ile etkin, verimli ve mesleki etik değerlere uygun olarak çalışabilme becerisine sahiptir.
8 Alanının ulusal ve uluslararası farklı kültürlerdeki durumu ve mevcut statüsü bilgisine sahiptir, alanındaki gelişmeleri takip eder.
9 Okulların içinde bulunduğu farklı sosyo-kültürel çevrelerde bir öğretmen olarak kabul görür ve örnek olur, kültürün ve sosyal yaşamın gelişmesi amacıyla çevreye yönelik toplumsal sorumluluk projeleri ve etkinlikleri planlar ve uygular.
10 Hizmet içi eğitim etkinliklerine ek olarak ulusal ve uluslararası düzeyde meslek örgütleri, üniversiteler ve diğer okulların da programlarına ve etkinliklerine katılarak mesleki gelişimin sürekliliğini sağlar, alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir.
11 Toplumun ve okulun sürekli iyileştirilmesi amacıyla kalite yönetimi süreçlerinde yer alır, liderlik eder veya takım üyesi olarak sorumluluklarını etkin bir şekilde yerine getirir.
12 Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olur.
13 Mesleki ve etik sorumluluk bilincinde olur.
14 Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansının ileri düzeyinde bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
15 Türkçeyi doğru ve etkili bir biçimde kullanır; en az bir yabancı dili Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyinde kullanabilir, alanındaki bilgileri takip edebilecek, izleyebilecek ve meslektaşlarıyla iletişim kurabilecek düzeyde bilir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[TemelAlanCiktisi]

Program Çıktıları
BİLGİ
BECERİLER
YETKİNLİKLER
Kuramsal Olgusal
Bilişsel Uygulamalı
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Öğrenme Yetkinliği
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alana Özgü Yetkinlik
1
2
3
4
5
6
1
2
3
4
5
6
1
2
3
1
2
3
4
1
2
3
4
5
6
7
8
1
2
3
4
5
6
7
Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi alanında güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olur ve alanında kullanabilme becerisine sahiptir.
Alanında edindiği bilgi ve becerileri sürekli olarak geliştirerek, yaşam boyu öğrenme bilincine sahip olur.
Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki ders programlarının kazanımlarına ve bu kazanımlara ilişkin içeriklere, öğretim süreçlerine, öğretim-öğrenme ilkelerine, modellerine, stratejilerine, yöntemlerine ve tekniklerine, ölçme ve değerlendirme bilgisine sahiptir.
Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki öğrencilerin gelişim özellikleri, bireysel farklılıkları, hazır bulunuşlukları, öğrenme güçlülükleri, çevre olanakları ve öğretim programlarını dikkate alarak; öğretme-öğrenme sürecini planlar, eğitim ortamlarını düzenler, uygun materyaller geliştirir, bilişim ve iletişim teknolojilerini kuramsal temellerine uygun bir şekilde kullanır, çoklu değerlendirme araçları kullanarak öğrenci kazanımlarını değerlendirebilir.
Alanına ilişkin bilimsel bilgi ve raporlara ulaşma, süreli yayınları ve güncel çalışmaları izleme, yorumlama, değerlendirme ve uygulama bilgisine sahiptir.
Okul ve sınıf süreçlerinde karşılaştığı problem durumlarını bilimsel araştırma konusu yapar, tanımlar, uygun araştırma modeli, yöntemi ve tekniği ile veri toplar, analiz eder, yorumlar, çözüm önerileri geliştirir.
Bireysel çalışmalar yapabilme becerisinin yanı sıra diğer meslek mensupları ve diğer disiplinler ile etkin, verimli ve mesleki etik değerlere uygun olarak çalışabilme becerisine sahiptir.
Alanının ulusal ve uluslararası farklı kültürlerdeki durumu ve mevcut statüsü bilgisine sahiptir, alanındaki gelişmeleri takip eder.
Okulların içinde bulunduğu farklı sosyo-kültürel çevrelerde bir öğretmen olarak kabul görür ve örnek olur, kültürün ve sosyal yaşamın gelişmesi amacıyla çevreye yönelik toplumsal sorumluluk projeleri ve etkinlikleri planlar ve uygular.
Hizmet içi eğitim etkinliklerine ek olarak ulusal ve uluslararası düzeyde meslek örgütleri, üniversiteler ve diğer okulların da programlarına ve etkinliklerine katılarak mesleki gelişimin sürekliliğini sağlar, alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir.
Toplumun ve okulun sürekli iyileştirilmesi amacıyla kalite yönetimi süreçlerinde yer alır, liderlik eder veya takım üyesi olarak sorumluluklarını etkin bir şekilde yerine getirir.
Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olur.
Mesleki ve etik sorumluluk bilincinde olur.
Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansının ileri düzeyinde bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
Türkçeyi doğru ve etkili bir biçimde kullanır; en az bir yabancı dili Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyinde kullanabilir, alanındaki bilgileri takip edebilecek, izleyebilecek ve meslektaşlarıyla iletişim kurabilecek düzeyde bilir.

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
AIT101. Türkçe ATATÜRK İLKE VE İNKILAP TARİHİ I Zorunlu 2 - - 3
BEÖ101 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ VE SPORUN TEMELLERİ Zorunlu 2 - - 2
BEÖ103 Türkçe EĞİTİME GİRİŞ Zorunlu 2 - - 3
BEÖ105 Türkçe İNSAN ANATOMİSİ VE KİNESİYOLOJİ Zorunlu 3 - - 3
BEÖ107 Türkçe EĞİTİM SOSYOLOJİSİ Zorunlu 2 - - 3
BEÖ109 Türkçe HAREKET EĞİTİMİ Zorunlu 2 2 - 3
BEÖ111 Türkçe BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Zorunlu 3 - - 5
ING101. Türkçe YABANCI DİL I Zorunlu 2 - - 3
TDL101. Türkçe TÜRK DİLİ I Zorunlu 3 - - 5
Toplam 21 2 0 30
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
AIT102. Türkçe ATATÜRK İLKE VE İNKILAP TARİHİ II Zorunlu 2 - - 3
BEÖ102 Türkçe ATLETİZM Zorunlu 1 2 - 4
BEÖ104 Türkçe EĞİTİM PSİKOLOJİSİ Zorunlu 2 - - 3
BEÖ106 Türkçe SAĞLIK BİLGİSİ VE İLK YARDIM Zorunlu 2 - - 2
BEÖ108 Türkçe EĞİTİM FELSEFESİ Zorunlu 2 - - 3
BEÖ110 Türkçe JİMNASTİK Zorunlu 1 2 - 4
BEÖ112 Türkçe TAKIM SPORLARI (BASKETBOL) Zorunlu 1 2 - 3
ING102. Türkçe YABANCI DİL II Zorunlu 2 - - 3
TDL102. Türkçe TÜRK DİLİ II Zorunlu 3 - - 5
Toplam 16 6 0 30
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BEÖ201 Türkçe ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ Zorunlu 2 - - 3
BEÖ203 Türkçe ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ Zorunlu 2 - - 3
BEÖ205 Türkçe TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI Zorunlu 1 2 - 3
BEÖ207 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ-SPOR ÖĞRENME VE ÖĞRETİM YAKLAŞIMLARI Zorunlu 2 - - 3
BEÖ209 Türkçe MOTOR GELİŞİM Zorunlu 3 - - 3
BEÖ211 Türkçe TAKIM SPORLARI 2 (VOLEYBOL) Zorunlu 1 2 - 4
BEÖAESDG-III Türkçe SEÇMELİ AE I Seçmeli 2 - - -
BEÖGKSDG-III Türkçe SEÇMELİ GK I Seçmeli 2 - - -
BEÖMB-SDG-III Türkçe SEÇMELİ MB I Seçmeli 2 - - -
Toplam 17 4 0 19
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BEÖ202 Türkçe TÜRK EĞİTİM TARİHİ Zorunlu 2 - - 3
BEÖ204 Türkçe EĞİTİMDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Zorunlu 2 - - 3
BEÖ206 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETİM PROGRAMLARI Zorunlu 2 - - 3
BEÖ208 Türkçe EGZERSİZ FİZYOLOJİSİ Zorunlu 3 - - 5
BEÖ210 Türkçe RİTİM EĞİTİMİ VE DANS Zorunlu 1 2 - 5
BEÖAESDG-IV Türkçe SEÇMELİ AE II Seçmeli 2 - - -
BEÖGKSDG-IV Türkçe SEÇMELİ GK II Seçmeli 2 - - -
BEÖMBSDG-IV Türkçe SEÇMELİ MB II Seçmeli 2 - - -
Toplam 16 2 0 19
5. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BEÖ301 Türkçe SINIF YÖNETİMİ Zorunlu 2 - - 3
BEÖ303 Türkçe EĞİTİMDE AHLAK VE ETİK Zorunlu 2 - - 3
BEÖ305 Türkçe YÜZME Zorunlu 1 2 - 3
BEÖ307 Türkçe ANTRENMAN BİLGİSİ Zorunlu 2 - - 3
BEÖ309 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETİMİ Zorunlu 2 2 - 4
BEÖ311 Türkçe TAKIM SPORLARI III (FUTBOL) Zorunlu 1 2 - 3
BEÖAESDG-V Türkçe SEÇMELİ AE III Seçmeli 2 - - -
BEÖGKSDG-V Türkçe SEÇMELİ GK III Seçmeli 2 - - -
BEÖMBSDG-V Türkçe SEÇMELİ MB III Seçmeli 2 - - -
Toplam 16 6 0 19
6. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BEÖ302 Türkçe BECERİ ÖĞRENİMİ Zorunlu 3 - - 3
BEÖ304 Türkçe EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME Zorunlu 2 - - 3
BEÖ306 Türkçe TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Zorunlu 2 - - 3
BEÖ308 Türkçe FİZİKSEL UYGUNLUK Zorunlu 3 - - 3
BEÖ310 Türkçe DOĞA SPORLARI Zorunlu 1 2 - 3
BEÖ312 Türkçe RAKET SPORU (TENİS) Zorunlu 1 2 - 4
BEÖAESDG-VI Türkçe SEÇMELİ AE IV Seçmeli 2 - - -
BEÖGKSDG-VI Türkçe SEÇMELİ GK IV Seçmeli 2 - - -
BEÖMBSDG-VI Türkçe SEÇMELİ MB IV Seçmeli 2 - - -
Toplam 18 4 0 19
7. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BEÖ401 Türkçe ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I Zorunlu 2 6 - 10
BEÖ403 Türkçe ÖZEL EĞİTİM VE KAYNAŞTIRMA Zorunlu 2 - - 3
BEÖ405 Türkçe HALK OYUNLARI Zorunlu 1 2 - 3
BEÖ407 Türkçe EGZERSİZ VE BESLENME Zorunlu 2 - - 3
BEÖ409 Türkçe EĞİTSEL OYUNLAR Zorunlu 1 2 - 3
BEÖAESDG-VII Türkçe SEÇMELİ AE V Seçmeli 2 - - -
BEÖMBSDG-VII Türkçe SEÇMELİ MB V Seçmeli 2 - - -
Toplam 12 10 0 22
8. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BEÖ402 Türkçe ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II Zorunlu 2 6 - 10
BEÖ404 Türkçe OKULLARDA REHBERLİK Zorunlu 2 - - 3
BEÖ406 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ VE SPORDA ORGANİZASYON VE YÖNETİM Zorunlu 2 - - 3
BEÖ408 Türkçe SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN EGZERSİZ PROGRAMLAMA Zorunlu 2 - - 3
BEÖ410 Türkçe UYARLANMIŞ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Zorunlu 1 2 - 4
BEÖAESDG-VIII Türkçe SEÇMELİ AE VI Seçmeli 2 - - -
BEÖMBSDG-VIII Türkçe SEÇMELİ MB VI Seçmeli 2 - - -
Toplam 13 8 0 23
BEÖAESDG-III - SEÇMELİ AE I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BEÖAE201 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETİM MODELLERİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE203 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETİMİNDE DRAMA Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE205 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ SOSYOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE207 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETİMİNDE EYLEM ARAŞTIRMASI Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE209 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR TARİHİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE211 Türkçe BİYOMEKANİK Seçmeli 2 - - 4
BEÖGKSDG-III - SEÇMELİ GK I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BEÖGK201 Türkçe BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 - - 3
BEÖGK205 Türkçe BİLİM VE ARAŞTIRMA ETİĞİ Seçmeli 2 - - 3
BEÖGK207 Türkçe YAŞAM BOYU SPOR Seçmeli 2 - - 3
BEÖGK209 Türkçe GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARI Seçmeli 2 - - 3
BEÖGK211 Türkçe SANAT VE ESTETİK Seçmeli 2 - - 3
BEÖMB-SDG-III - SEÇMELİ MB I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BEÖMB201 Türkçe AÇIK VE UZAKTAN ÖĞRENME Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB203 Türkçe ÇOCUK PSİKOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB205 Türkçe DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB207 Türkçe EĞİTİM HUKUKU Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB209 Türkçe EĞİTİM ANTROPOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB211 Türkçe HASTANEDE YATAN ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB213 Türkçe KAPSAYICI EĞİTİM Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB215 Türkçe YÜZME Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB217 Türkçe TENİS Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB219 Türkçe KAYAK Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB221 Türkçe VÜCUT GELİŞTİRME VE FİTNESS Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB223 Türkçe PİLATES Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB225 Türkçe GÜREŞ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB227 Türkçe MASA TENİSİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB229 Türkçe BADMİNTON Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB231 Türkçe TAEKWONDO Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB233 Türkçe KARETE-DO Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB235 Türkçe MASAJ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB237 Türkçe BUZ PATENİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB239 Türkçe SU SPORLARI Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB241 Türkçe STEP-AEROBİK Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB243 Türkçe ARTİSTİK JİMNASTİK Seçmeli 2 - - 4
BEÖAESDG-IV - SEÇMELİ AE II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BEÖAE202 Türkçe EGZERSİZ PSİKOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE204 Türkçe GELENEKSEL TÜRK SPORLARI Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE206 Türkçe SAVUNMA SPORLARI Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE208 Türkçe SERBEST ZAMAN EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE210 Türkçe SINIF İÇİ ÖĞRENMELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE212 Türkçe TEMEL MÜZİK EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖGKSDG-IV - SEÇMELİ GK II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BEÖGK202 Türkçe KÜLTÜR VE DİL Seçmeli 2 - - 3
BEÖGK204 Türkçe BESLENME VE SAĞLIK Seçmeli 2 - - 3
BEÖGK206 Türkçe EKONOMİ VE GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 - - 3
BEÖGK208 Türkçe İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
BEÖGK210 Türkçe MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 - - 3
BEÖGK212 Türkçe TÜRK SANATI TARİHİ Seçmeli 2 - - 3
BEÖMBSDG-IV - SEÇMELİ MB II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BEÖMB202 Türkçe AÇIK VE UZAKTAN ÖĞRENME Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB204 Türkçe ÇOCUK PSİKOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB206 Türkçe DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB208 Türkçe EĞİTİM ANTROPOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB210 Türkçe EĞİTİM ANTROPOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB214 Türkçe KAPSAYICI EĞİTİM Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB216 Türkçe YÜZME Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB218 Türkçe TENİS Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB220 Türkçe KAYAK Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB222 Türkçe VÜCUT GELİŞTİRME VE FİTNESS Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB224 Türkçe PİLATES Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB226 Türkçe GÜREŞ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB228 Türkçe MASA TENİSİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB230 Türkçe BADMİNTON Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB232 Türkçe TAEKWONDO Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB234 Türkçe KARATE-DO Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB236 Türkçe MASAJ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB238 Türkçe BUZ PATENİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB240 Türkçe SU SPORLARI Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB242 Türkçe STEP-AEROBİK Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB244 Türkçe ARTİSTİK JİMNASTİK Seçmeli 2 - - 4
BEÖAESDG-V - SEÇMELİ AE III
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BEÖAE301 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETİM MODELLERİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE303 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETİMİNDE DRAMA Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE305 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ SOSYOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE307 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETİMİNDE EYLEM ARAŞTIRMASI Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE309 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR TARİHİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE311 Türkçe BİYOMEKANİK Seçmeli 2 - - 4
BEÖGKSDG-V - SEÇMELİ GK III
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BEÖGK301 Türkçe İNSAN İLİŞKİLERİ VE İLETİŞİM Seçmeli 2 - - 3
BEÖGK303 Türkçe FARKLI ORTAMLARDA EGZERSİZ Seçmeli 2 - - 3
BEÖGK305 Türkçe SPORDA ŞİDDET VE FAİR-PLAY Seçmeli 2 - - 3
BEÖGK307 Türkçe TÜRK KÜLTÜR COĞRAFYASI Seçmeli 2 - - 3
BEÖGK309 Türkçe BOŞ ZAMANLARI DEĞERLENDİRME ETKİNLİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
BEÖMBSDG-V - SEÇMELİ MB III
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BEÖMB301 Türkçe YETİŞKİN EĞİTİMİ VE HAYAT BOYU ÖĞRENME Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB303 Türkçe EĞİTİM TARİHİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB305 Türkçe EĞİTİMDE DRAMA Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB307 Türkçe ELEŞTİREL VE ANALİTİK DÜŞÜNME Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB309 Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM GELİŞTİRME Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB311 Türkçe EĞİTİMDE PROJE HAZIRLAMA Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB313 Türkçe KARAKTER VE DEĞER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB315 Türkçe YÜZME Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB317 Türkçe TENİS Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB319 Türkçe KAYAK Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB321 Türkçe VÜCUT GELİŞTİRME VE FİTNESS Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB323 Türkçe PİLATES Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB325 Türkçe GÜREŞ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB327 Türkçe MASA TENİSİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB329 Türkçe BADMİNTON Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB331 Türkçe TAEKWONDO Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB333 Türkçe KARATE-DO Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB335 Türkçe MASAJ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB337 Türkçe BUZ PATENİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB339 Türkçe SU SPORLARI Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB341 Türkçe STEP-AEROBİK Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB343 Türkçe ARTİSTİK JİMNASTİK Seçmeli 2 - - 4
BEÖAESDG-VI - SEÇMELİ AE IV
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BEÖAE302 Türkçe EGZERSİZ PSİKOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE304 Türkçe GELENEKSEL TÜRK SPORLARI Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE306 Türkçe SAVUNMA SPORLARI Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE308 Türkçe SERBEST ZAMAN EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE310 Türkçe SINIF İÇİ ÖĞRENMELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE312 Türkçe TEMEL MÜZİK EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖGKSDG-VI - SEÇMELİ GK IV
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BEÖGK302 Türkçe TÜRK HALK OYUNLARI Seçmeli 2 - - 3
BEÖGK304 Türkçe MESLEKİ İNGİLİZCE Seçmeli 2 - - 3
BEÖGK306 Türkçe TÜRK İŞARET DİLİ Seçmeli 2 - - 3
BEÖGK308 Türkçe GELENEKSEL SPORLAR Seçmeli 2 - - 3
BEÖGK310 Türkçe GRUP DİNAMİĞİ VE LİDERLİK Seçmeli 2 - - 3
BEÖGK312 Türkçe TÜRK MUSİKİSİ Seçmeli 2 - - 3
BEÖMBSDG-VI - SEÇMELİ MB IV
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BEÖMB302 Türkçe YETİŞKİN EĞİTİMİ VE HAYAT BOYU ÖĞRENME Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB304 Türkçe EĞİTİM TARİHİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB306 Türkçe EĞİTİMDE DRAMA Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB308 Türkçe ELEŞTİREL VE ANALİTİK DÜŞÜNME Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB310 Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM GELİŞTİRME Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB312 Türkçe EĞİTİMDE PROJE HAZIRLAMA Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB314 Türkçe KARAKTER VE DEĞER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB316 Türkçe YÜZME Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB318 Türkçe TENİS Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB320 Türkçe KAYAK Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB322 Türkçe VÜCUT GELİŞTİRME VE FİTNESS Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB324 Türkçe PİLATES Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB326 Türkçe GÜREŞ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB328 Türkçe MASA TENİSİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB330 Türkçe BADMİNTON Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB332 Türkçe TAEKWONDO Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB334 Türkçe KARETE-DO Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB336 Türkçe MASAJ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB338 Türkçe BUZ PATENİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB340 Türkçe SU SPORLARI Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB342 Türkçe STEP-AEROBİK Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB344 Türkçe ARTİSTİK JİMNASTİK Seçmeli 2 - - 4
BEÖAESDG-VII - SEÇMELİ AE V
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BEÖAE401 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETİM MODELLERİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE403 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETİMİNDE DRAMA Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE405 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ SOSYOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE407 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETİMİNDE EYLEM ARAŞTIRMASI Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE409 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR TARİHİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖAE411 Türkçe BİYOMEKANİK Seçmeli 2 - - 4
BEÖMBSDG-VII - SEÇMELİ MB V
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BEÖMB401 Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM DIŞI ETKİNLİKLER Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB403 Türkçe KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB405 Türkçe MİKRO ÖĞRETİM Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB407 Türkçe MÜZE EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB409 Türkçe OKUL DIŞI ÖĞRENME ORTAMLARI Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB411 Türkçe ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB413 Türkçe ÖĞRETİMİ BİREYSELLEŞTİRME VE UYARLAMA Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB415 Türkçe SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VE EĞİTİM Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB417 Türkçe YÜZME Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB419 Türkçe TENİS Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB421 Türkçe KAYAK Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB423 Türkçe VÜCUT GELİŞTİRME VE FİTNESS Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB425 Türkçe PİLATES Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB427 Türkçe GÜREŞ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB429 Türkçe MASA TENİSİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB431 Türkçe BADMİNTON Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB433 Türkçe TAEKWONDO Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB435 Türkçe KARETE-DO Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB437 Türkçe MASAJ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB439 Türkçe BUZ PATENİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB441 Türkçe SU SPORLARI Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB443 Türkçe STEP-AEROBİK Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB445 Türkçe ARTİSTİK JİMNASTİK Seçmeli 2 - - 4
BEÖAESDG-VIII - SEÇMELİ AE VI
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BEÖAE402 Türkçe EGZERSİZ PSİKOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 3
BEÖAE404 Türkçe GELENEKSEL TÜRK SPORLARI Seçmeli 2 - - 3
BEÖAE406 Türkçe SAVUNMA SPORLARI Seçmeli 2 - - 3
BEÖAE408 Türkçe SERBEST ZAMAN EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
BEÖAE410 Türkçe SINIF İÇİ ÖĞRENMELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ Seçmeli 2 - - 3
BEÖAE412 Türkçe TEMEL MÜZİK EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
BEÖMBSDG-VIII - SEÇMELİ MB VI
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BEÖMB402 Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM DIŞI ETKİNLİKLER Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB404 Türkçe KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB406 Türkçe MİKRO ÖĞRETİM Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB408 Türkçe MÜZE EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB410 Türkçe OKUL DIŞI ÖĞRENME ORTAMLARI Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB412 Türkçe ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB414 Türkçe ÖĞRETİMİ BİREYSELLEŞTİRME VE UYARLAMA Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB416 Türkçe YÜZME Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB418 Türkçe TENİS Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB420 Türkçe KAYAK Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB422 Türkçe VÜCUT GELİŞTİRME VE FİTNESS Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB424 Türkçe PİLATES Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB426 Türkçe GÜREŞ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB428 Türkçe MASA TENİSİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB430 Türkçe BADMİNTON Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB432 Türkçe TAEKWONDO Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB434 Türkçe KARATE-DO Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB436 Türkçe MASAJ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB438 Türkçe BUZ PATENİ Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB440 Türkçe SU SPORLARI Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB442 Türkçe STEP-AEROBİK Seçmeli 2 - - 4
BEÖMB444 Türkçe ARTİSTİK jİMNASTİK Seçmeli 2 - - 4