Yozgat Bozok Üniversitesi Sorgun Meslek Yüksekokulu kurulması ile ilgili Üniversitemiz Senatosu’nun 24/08/2010 tarihli teklifi, 05/05/2011 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenmiş olup, 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca söz konusu teklif uygun görülmüştür. Bu bağlamda, Sorgun Meslek Yüksekokulu 2011 yılında kurulmuştur. Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde 13 ön lisans programının açılması teklifi 13/02/2013 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında kabul edilmiş olup, Yerel Yönetimler, Bilgisayar Programcılığı, Otomotiv Teknolojisi, Dış Ticaret, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Özel Güvenlik ve Koruma, Maden Teknolojisi, Elektrik, İşletme Yönetimi, İnşaat Teknolojisi, Makine, Sondaj Teknolojisi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programları açık olan programlarımızdır. Eğitim dili Türkçedir.
Öğrencilerin, Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği alanında ön lisans derecesi elde edebilmek için program kapsamında almaları gereken zorunlu ve seçmeli derslerin (toplam 120 AKTS Karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmeleri gerekmektedir. Ayrıca öğrencilerin, 20 işgününü kapsayan stajlarını da başarılı bir şekilde tamamlamış olmaları gerekmektedir.
Mezun olan öğrenciler, ön lisans derecesine sahip olmaktadırlar.
Bu programa başvurabilmek için ÖSYM Başkanlığınca yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) girmeleri ve Temel Yeterlilik Testinde (TYT) yeterli puanı almaları gerekir.
Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki formal (örgün ) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulu' nun belirlemiş olduğu "YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK " kapsamında gerçekleştirilmektedir. Türkiye'de örgün eğitim kurumları dışında formal olmayan sertifikaya dayalı veya tecrübeye dayalı (in-formal ve non-formal ) öğrenmenin tanınma süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Yozgat Bozok Üniversitesi' nin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, programların eğitim planlarında yer alan Bilgisayar ve İngilizce, Almanca gibi dersler için her akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden beklenen yeterlilikleri sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girme hakkına sahiptir. Sınava girip başarılı olan öğrenciler ders programında ilgili derslerden muaf olurlar.
Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği alanında ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin ( toplam 120 AKTS Karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmesi gerekir. Ayrıca 20 işgünü stajını da tamamlamış olması gerekir.
Bu programın amacı; Türkiye ve dünya turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu,Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği alanında gerekli olan tüm teorik bilgiye hâkim ve sektörel deneyime sahip, bilgisayar teknolojilerini kullanabilen, uluslararası standartlarda yerli ve yabancı havayolu şirketlerinin biletlerini düzenleyebilen, karar verebilme ve uygulayabilme yeteneğine sahip, Turizm ve Otelcilik İşletmeciliğisektöründeki en son gelişmeleri yakından izleyen, insan ilişkilerinde başarılı, iletişimi güçlü, ingilizce bilgisini aktif olarak kullanabilen ve bütün bu özellikleri IATA (International Air Transport Association) şartlarına uygun bir şekilde uygulayabilen, vizyonu geniş ve sürekli gelişime açık, kalifiye ara eleman yetiştirmektir. Meslek Yüksekokulumuz Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği programında, mesleki dersler teorik ve uygulamalı olarak işlenmektedir. Teorik dersler meslek yüksekokulumuz binasında işlenmektedir. Her öğrencinin eğitim ve öğretim dönemi dışında yüksekokul yönetimi tarafından belirlenen kriterlere uygun işletmelerde 20 iş günü staj yapma zorunluluğu bulunmaktadır.
1 | Turizm ve otel işletmeciliği alanında karşılaştığı problemleri çözebilecek, |
2 | Hizmet ve kalite konularını analiz edebilecek, tasarlayabilecek ve iyileştirebilecek, |
3 | iş hayatı ile ilgili kariyer planlarını oluşturabilecek, |
4 | yaşam boyu öğrenme bilinci ile kendini sürekli yenileyebilecek, |
5 | İşbirliği içinde çalışan, kendisine verilen görev ve sorumlulukları hakkıyla yerine getiren, |
6 | Yeni düşüncelere açık, onları takip eden ve yeni düşünceler üreterek alanında öncü konuma geçebilecek turizmciler yetiştirmektir. |
Turizm Meslek Elemanı" unvanını kazanan öğrencilerimiz başta konaklama tesisleri olmak üzere sektörün diğer alanlarında faaliyet gösteren tüm işletmelerinde çalışabilecek bilgi ve beceriye sahip olurlar. Turizm ve Otel İşletmeciliği Programından mezun olan öğrencilerin başlıca istihdam edilebileceği sektörler şunlardır: Konaklama Tesisleri (Otel, Tatil Köyü), Yiyecek-İçecek İşletmeleri (Restoran, Kafe, Catering), Hava yolu İşletmeleri, Çeşitli Ulaştırma Şirketleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turizm Yazarlığı ve Fotoğrafçılığı, Kongre-Konferans Merkezleri, Hastanelerde yatak ve yiyecek-içecek servis hizmetleridir.
Üst Derece Programlarına Geçiş Önlisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar DGS ( Dikey Geçiş Sınavı) sınavından başarılı olmaları koşuluyla alanlarıyla ilgili lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler. Ayrıca Açık Öğretim Fakültelerinin ilgili lisans programlarına doğrudan sınavsız dikey geçiş yapabilirler. Dikey Geçiş Sınavıyla Geçiş Yapılabilecek Bölümler: İşletme, İşletme Enformatiği, İşletme-Ekonomi, Konaklama İşletmeciliği, Konaklama ve Turizm İşletmeciliği, Lojistik Yönetimi, Otel Yöneticiliği, Turizm İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Otelcilik
Her öğrenci dönem başında derslere kayıt yaptırmalı ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70’ine, uygulamaların en az %80’ine devam etmiş olmaları gerekmektedir. Öğrenciler her ders için en az bir ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuar sınavı, quiz vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlarda değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sınavının katkısı ise %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 45 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. (DC) ve (DD) notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir. Bir dersten (FD) veya (FF) notlarından birini alan öğrenciler o dersi başaramamış sayılırlar.
Programda mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenciler mezun olmaya hak kazanırlar. Dersleri başarıyla tamamlamanın yanında, bir de 20 iş günü zorunlu yaz stajının tamamlanması mezuniyet için şarttır.
Tam Zamanlı
Adres : Yozgat Bozok Üniversitesi, Sorgun Meslek Yüksekokulu, Ahmet Efendi Mah. Toki konutları Yanı 3500.Cad.No:4 66700 SORGUN/YOZGAT Telefon : (354) 502 00 55 / 43 70 Faks : (354) 502 00 54 E-posta : sorgunmyo@bozok.edu.tr Bölüm Başkanı Dr. Ali DOĞANTEKİN
Programımızda eğitim-öğretim faaliyetleri 3 öğretim görevlisi ile yürütülmektedir. Programımızda dersler 45 kişilik kapasiteye ve projeksiyon cihazına sahip sınıflarda yürütülmekte olup; 1 bilgisayar laboratuarı, 1 konferans salonu eğitim ve öğretim faaliyetlerinde etkin olarak kullanılmaktadır. Programımız öğrencileri gün boyunca açık olan internet laboratuarından ücretsiz olarak faydalanabilmektedirler.
1 | En az bir yabancı dili yabancı turistlerle yeterli düzeyde ve akıcı bir iletişim kuracak kadar bilir. |
2 | Turizm ve konaklama işletmelerinde sıklıkla kullanılan bilgisayar otomasyon sistemleri hakkında bilgi sahibidir ve bu sistemleri nasıl işletileceğini bilir |
3 | Genel turizm bilgisi, muhasebe, temel işletmecilik, turizm ekonomisi konularında yeterli altyapıya sahip olur; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kazanır. |
4 | Genel turizm ve otel İşletmeciliği ile ilgili temel kavramları tanımlar. |
5 | Turizm ve otel İşletmelerinin etkilendiği iç ve dış çevresel faktörleri, örgütsel yapılarını, ekonomik bütünlük içindeki yerini ve kamu kesimi ile özel kesim ilişkilerini ve bu sektörde faaliyet gösteren meslek kuruluşları ve bunların genel işleyiş içindeki yerlerini ve önemlerini bilir. |
6 | Rezervasyon alma, oda satışı, müşteri karşılama, check-in, hesap işleme, muhasebe ve kayıt işlemlerini, check-out gibi temel ön büro işlemlerini bilir ve uygular. |
7 | Turizm ve otel işletmelerinde yiyecek içecek departmanı altında yapılan menü planlama, gıda üretimi, mutfak hizmetleri yönetimi, servis hizmetleri, ziyafet organizasyonları uygulamaları bilir ve bu uygulamalarda aktif görev alır. |
8 | Turizm ve otel işletmeciliği için yeterli düzeyde olabilecek kadar alanının gerektirdiği bilgisayar yazılım ve donanımlarını kullanabilme becerisi kazanır. |
9 | Profesyonel ve sektörel yenilikleri ve gelişmeleri sürekli takip eder ve kendini sürekli geliştirir. |
10 | Organizasyonel yapı içinde uyumlu çalışabilir ve ekip çalışmasına yatkındır. |
11 | Edindiği teorik ve pratik deneyimle, sektörde karşılaştığı sorunları analiz eder ve çözüm üretir. |
12 | Ulusal ve etik değerlere bağlıdır, yaptığı çalışmalarda bu değerlere özen gösterir ve çalışma ve genel davranışın evrensel ilkeleriyle uyum içindedir. |
13 | Turizm işletmesinin mevcut koşulları ve geleceği hakkında bilgi ve değerlendirme olanağına sahip olarak örgütsel amaç ve hedefler belirleyebilme, plan yapabilme ve öngörülemeyen karmaşık durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretebilir. |
14 | Turizm alanında araştırma yapabilir ve proje üretebilir. |
15 | Kalite yönetim sistemlerini uygulayabilir ve bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirebilir. |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BIT001 | Türkçe | BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
GIS001 | Türkçe | GENEL İŞLETME | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
TOI111 | Türkçe | TURİZM COĞRAFYASI | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
TOI112 | Türkçe | KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
TOI113 | Türkçe | ÖN BÜRO HİZMETLERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
TOI114 | Türkçe | YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ I | Zorunlu | 2 | 1 | - | 5 | |
TOI115 | Türkçe | OTELCİLİK OTOMASYON SİSTEMLERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
TUR001 | Türkçe | GENEL TURİZM | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
Toplam | 18 | 5 | 0 | 30 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
KP001 | Türkçe | KARİYER PLANLAMA | Zorunlu | 1 | - | - | 2 | |
TEK001 | Türkçe | TURİZM EKONOMİSİ | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
TOI121 | Türkçe | YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
TOI122 | Türkçe | SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
TOI123 | Türkçe | OTEL İŞLETMECİLİĞİ | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
TOI124 | Türkçe | MENÜ PLANLAMA | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
TOI125 | Türkçe | TURİZM MEVZUATI | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
TUP002 | Türkçe | TURİZM PAZARLAMASI | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
Toplam | 16 | 3 | 0 | 30 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
AIT001 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ING001 | Türkçe | İNGİLİZCE I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
MSD001 | Türkçe | MESLEKİ SEÇMELİ DERS | Seçmeli | - | - | - | - | |
STJ001 | Türkçe | STAJ | Zorunlu | - | 2 | - | 5 | |
TDL001 | Türkçe | TÜRK DİLİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 6 | 2 | 0 | 11 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
ADS001 | Türkçe | ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS | Seçmeli | - | - | - | - | |
AIT002 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
ING002 | Türkçe | İNGİLİZCE II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
MSD002 | Türkçe | MESLEKİ SEÇMELİ DERS | Seçmeli | - | - | - | - | |
SGT001 | Türkçe | SİBER GÜVENLİĞİN TEMELLERİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TDL002 | Türkçe | TÜRK DİLİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 8 | 0 | 0 | 8 | ||||
MSD001 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
IME001 | Türkçe | İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM | Seçmeli | 5 | 19 | - | 19 | |
ISY707 | Türkçe | SATIŞ YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 5 | |
MUH001 | Türkçe | GENEL MUHASEBE | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
MYD008 | Türkçe | MESLEKİ YABANCI DİL I | Seçmeli | 4 | - | - | 4 | |
MYD009 | Türkçe | MESLEKİ YABANCI DİL II | Seçmeli | 4 | - | - | 4 | |
OIT001 | Türkçe | ÖZEL İLGİ TURİZMİ | Seçmeli | 2 | 2 | - | 5 | |
RAY001 | Türkçe | REKREASYON VE ANİMASYON YÖNETİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
TGK001 | Türkçe | TURİZMDE GÜNCEL KONULAR | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
TOI701 | Türkçe | GIDA VE PERSONEL HİJYENİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
TOI702 | Türkçe | KONGRE VE FUAR ORGANİZASYONU | Seçmeli | 2 | 1 | - | 4 | |
TOI703 | Türkçe | TURİZM İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TOI704 | Türkçe | KONUKLA İLETİŞİM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TOI705 | Türkçe | TURİZM PSİKOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 5 | |
TOI706 | Türkçe | KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
TOI707 | Türkçe | MUTFAK ÜRÜNLERİ | Seçmeli | 2 | 2 | - | 5 | |
TOI708 | Türkçe | YİYECEK-İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
TOI709 | Türkçe | TURİZM POLİTİKASI | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
TOI710 | Türkçe | TURİZMDE TANITIM | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
TOS001 | Türkçe | TUR OPERATÖRLÜĞÜ VE SEYAHAT ACENTECİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
ADS001 - ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
ADSÖL-001 | Türkçe | Malzeme Bılgısı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-002 | Türkçe | Yönetım Bılışım Sıstemlerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-003 | Türkçe | Mımarıde Bıçım, Mekan, Düzen | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-004 | Türkçe | E-Tıcaret | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-005 | Türkçe | Yetenek Yönetımı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-006 | Türkçe | Sunum Teknıklerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-007 | Türkçe | Uygarlık Tarıhı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-008 | Türkçe | Sağlığın Korunması ve Gelıştırılmesı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-009 | Türkçe | Sanat Etkınlıklerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-010 | Türkçe | Ergoterapı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-011 | Türkçe | Çevre Koruma | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-012 | Türkçe | Yaşam Koçluğu | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-013 | Türkçe | Beden Dılı-Sözsüz İletışım | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-014 | Türkçe | Kıtap Okuma ve Yorumlama | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-015 | Türkçe | Temel Yoga Pratığı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-016 | Türkçe | Görgü Kuralları ve Protokol | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-017 | Türkçe | Yaratıcı Yazma Teknıklerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-018 | Türkçe | Gırışımcılık | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-019 | Türkçe | Stratejık Düşünce Analızı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-020 | Türkçe | Geleneksel Çocuk Oyunları | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-021 | Türkçe | Sosyal Sorumluluk | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-022 | Türkçe | Bıyo malzemeler | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-023 | Türkçe | Genel Ekonomı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-024 | Türkçe | Temel Sağlık | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-025 | Türkçe | Çocuk Edebıyatı ve Medya | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-026 | Türkçe | Teknolojı Bağımlılığı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-027 | Türkçe | Temel Mutfak Teknıklerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-028 | Türkçe | Kıtap Kültürü | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-029 | Türkçe | Afet Yönetımı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-030 | Türkçe | Sağlıklı Yaşam ve Egzersız | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-031 | Türkçe | Sağlık Hukuku | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-032 | Türkçe | Beden Eğıtımı ve Spor | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-033 | Türkçe | Osmanlı Türkçesıne Gırış | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-034 | Türkçe | Osmanlı Türkçesı Okuma ve Yazma | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-035 | Türkçe | Küresel Isınma ve Bıyolojık Çeşıtlılık | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-036 | Türkçe | Sanat Terapısı Eğıtımı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-037 | Türkçe | Mınyatür | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-038 | Türkçe | Keçe Sanatı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-039 | Türkçe | Hat Sanatı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-040 | Türkçe | Güzel Sanatlar | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-041 | Türkçe | Tarımda Enerjı ve Sürdürülebılırlık | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-042 | Türkçe | Küresel İklım Değışıklığı Farkındalığı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-043 | Türkçe | Genel ve Tarımsal Kooperatıfçılık | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-044 | Türkçe | Satış ve İkna Teknıklerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-045 | Türkçe | Gönüllülük Çalışmaları | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-046 | Türkçe | Renk ve Aydınlatma | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-047 | Türkçe | Modern Mımarlık Tarıhı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-048 | Türkçe | Egzotık Meyveler | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-049 | Türkçe | Müzecılık ve Sergıleme | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-050 | Türkçe | Lıderlık ve Ekıp Çalışması | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-051 | Türkçe | FİNANSAL OKUR YAZARLIK | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-052 | Türkçe | SPOR HUKUKU | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-053 | Türkçe | ETKİLİ İLETİŞİM VE BEDEN DİLİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-054 | Türkçe | MİMAR SİNAN VE ESERLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-055 | Türkçe | TAŞIT GÜVENLİK SİSTEMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-056 | Türkçe | KOMPOZİT MALZEMELER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-057 | Türkçe | İNSANSIZ HAVA ARACI FOTOGRAMETRİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-058 | Türkçe | ATEŞLİ SİLAHLAR BİLGİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-059 | Türkçe | YAKIN SAVUNMA TEKNİK VE TAKTİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-060 | Türkçe | YEREL YÖNETİMLER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-061 | Türkçe | UZAKTAN ALGILAMA TEKNİKLERİ VE CBS | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-062 | Türkçe | GIDA HİJYENİ VE SANİTASYONU | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-063 | Türkçe | SAĞLIK YAŞAM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-064 | Türkçe | ORGANİK GÜBRELER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-065 | Türkçe | DİJİTAL TARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-066 | Türkçe | TAŞIT TEKNOLOJİLERİNİN GEÇMİŞİ VE GELECEĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-067 | Türkçe | KARAYOLU TRAFİK BİLGİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-068 | Türkçe | AKTİF VE PASİF GÜVENLİK SİSTEMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-069 | Türkçe | GÜNCEL EKONOMİK OLAYLAR | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-070 | Türkçe | AKILLI VE EKO TEKNOLOJİK KENTLER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-071 | Türkçe | DEĞERLER EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-072 | Türkçe | EVDE PRATİK SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-073 | Türkçe | BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-074 | Türkçe | ALTERNATİF TEDAVİ YAKLAŞIMLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-075 | Türkçe | ARAŞTIRMA PROJESİ YAZIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-076 | Türkçe | TEMEL MATEMATİK VE SAYISAL MANTIK PROBLEMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-077 | Türkçe | ÖZEL İLGİ TURİZMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-078 | Türkçe | KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-079 | Türkçe | KOMPOZİT MALZEMELER | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-080 | Türkçe | AVRUPA BİRLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-081 | Türkçe | TEZHİP | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-082 | Türkçe | TASARIM ANALİZİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-083 | Türkçe | BESLENME, FİZİKSEL AKTİVİTE VE SAĞLIK | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ADSÖL-084 | Türkçe | BİLİŞİM MESLEĞİNİN TEMELLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MSD002 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
IME001 | Türkçe | İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM | Seçmeli | 5 | 19 | - | 19 | |
ISY707 | Türkçe | SATIŞ YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 5 | |
MUH001 | Türkçe | GENEL MUHASEBE | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
MYD008 | Türkçe | MESLEKİ YABANCI DİL I | Seçmeli | 4 | - | - | 4 | |
MYD009 | Türkçe | MESLEKİ YABANCI DİL II | Seçmeli | 4 | - | - | 4 | |
OIT001 | Türkçe | ÖZEL İLGİ TURİZMİ | Seçmeli | 2 | 2 | - | 5 | |
RAY001 | Türkçe | REKREASYON VE ANİMASYON YÖNETİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
TGK001 | Türkçe | TURİZMDE GÜNCEL KONULAR | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
TOI701 | Türkçe | GIDA VE PERSONEL HİJYENİ | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
TOI702 | Türkçe | KONGRE VE FUAR ORGANİZASYONU | Seçmeli | 2 | 1 | - | 4 | |
TOI703 | Türkçe | TURİZM İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
TOI704 | Türkçe | KONUKLA İLETİŞİM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TOI705 | Türkçe | TURİZM PSİKOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 5 | |
TOI706 | Türkçe | KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
TOI707 | Türkçe | MUTFAK ÜRÜNLERİ | Seçmeli | 2 | 2 | - | 5 | |
TOI708 | Türkçe | YİYECEK-İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
TOI709 | Türkçe | TURİZM POLİTİKASI | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
TOI710 | Türkçe | TURİZMDE TANITIM | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
TOS001 | Türkçe | TUR OPERATÖRLÜĞÜ VE SEYAHAT ACENTECİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 |