GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
TOI707 MUTFAK ÜRÜNLERİ Seçmeli Ders Grubu 2 4 5,00

Önlisans


Türkçe


Yiyecek içecek endüstürüsünde mutfak ürünlerinin önem ve yerinin öğrencilere öğretilmesidir.


Otel lokanta ve ikram hizmetleri bölümü öğretim elemanları


1 Mutfak ürünleri ve üretimi hakkında bilgi edinilir.
2 Kalite gereklerini uygular
3 Malzemeleri etkin kullanır
4 Malzemeleri etkin kullanır
5 Mutfaktaki olası kazalar ve bunların önlemlerini bilir.

Birinci Öğretim


Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır.


Yok


Ülkemizde ve dünyada mutfak ürünleri üretiminin görsel ve teorik olarak anlatan notlar ve filmler


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 mutfak ürünleri hakkında genel bilgi mutfak ürünleri hakkında genel bilgi
2 mutfak ürünleri üretim yöntemleri hakkında bilgi mutfak ürünleri üretim yöntemleri hakkında bilgi
3 konaklama işletmelerinde sunulan temel mutfak ürünleri hakkında bilgi konaklama işletmelerinde sunulan temel mutfak ürünleri hakkında bilgi
4 restaurant işletmelerinde sunulan mutfak ürünleri hakkında genel bilgi restaurant işletmelerinde sunulan mutfak ürünleri hakkında genel bilgi
5 mutfak bölümündeki personeller hakkında bilgi mutfak bölümündeki personeller hakkında bilgi
6 mutfak elemanlarının sorumlulukları ve iş bölümleri hakkında bilgi mutfak elemanlarının sorumlulukları ve iş bölümleri hakkında bilgi
7 mutfak ürünleri ve sunumu ile ilgili cd gösterisi mutfak ürünleri ve sunumu ile ilgili cd gösterisi
8 mutfak ürünleri ve sunumu ile ilgili cd gösterisi mutfak ürünleri ve sunumu ile ilgili cd gösterisi
9 fransız mutfak ürünleri hakkında bilgi fransız mutfak ürünleri hakkında bilgi
10 italyan mutfak ürünleri hakkında bilgi italyan mutfak ürünleri hakkında bilgi
11 ülkemizdeki bazı yöresel mutfak ürünleri hakkında bilgi ülkemizdeki bazı yöresel mutfak ürünleri hakkında bilgi
12 mutfak ürünlerinin ülke turizmine etkileri hakkında bilgi mutfak ürünlerinin ülke turizmine etkileri hakkında bilgi
13 mutfak ürünleri üretiminde uyulması gerekli kurallar mutfak ürünleri üretiminde uyulması gerekli kurallar
14 genel tekrar genel tekrar

1. Mutfak Hizmetleri Yönetimi Ayhan Gökdemir.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 80
Ev Ödevi 1 20
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 4 56
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 8 8
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 15 15
Ev Ödevi 1 12 12
Toplam İş Yükü (saat) 121

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 3 4 4 4 3
ÖÇ 2 4 3 4 3
ÖÇ 3 3 4 4
ÖÇ 4 5 2 5 5
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek