| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 
|---|---|---|---|---|---|
| TOI707 | MUTFAK ÜRÜNLERİ | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 5,00 | 
Önlisans
Türkçe
Yiyecek içecek endüstürüsünde mutfak ürünlerinin önem ve yerinin öğrencilere öğretilmesidir.
Otel lokanta ve ikram hizmetleri bölümü öğretim elemanları
| 1 | Mutfak ürünleri ve üretimi hakkında bilgi edinilir. | 
| 2 | Kalite gereklerini uygular | 
| 3 | Malzemeleri etkin kullanır | 
| 4 | Malzemeleri etkin kullanır | 
| 5 | Mutfaktaki olası kazalar ve bunların önlemlerini bilir. | 
Birinci Öğretim
Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır.
Yok
Ülkemizde ve dünyada mutfak ürünleri üretiminin görsel ve teorik olarak anlatan notlar ve filmler
| Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık | 
|---|---|---|---|---|
| 1 | mutfak ürünleri hakkında genel bilgi | mutfak ürünleri hakkında genel bilgi | ||
| 2 | mutfak ürünleri üretim yöntemleri hakkında bilgi | mutfak ürünleri üretim yöntemleri hakkında bilgi | ||
| 3 | konaklama işletmelerinde sunulan temel mutfak ürünleri hakkında bilgi | konaklama işletmelerinde sunulan temel mutfak ürünleri hakkında bilgi | ||
| 4 | restaurant işletmelerinde sunulan mutfak ürünleri hakkında genel bilgi | restaurant işletmelerinde sunulan mutfak ürünleri hakkında genel bilgi | ||
| 5 | mutfak bölümündeki personeller hakkında bilgi | mutfak bölümündeki personeller hakkında bilgi | ||
| 6 | mutfak elemanlarının sorumlulukları ve iş bölümleri hakkında bilgi | mutfak elemanlarının sorumlulukları ve iş bölümleri hakkında bilgi | ||
| 7 | mutfak ürünleri ve sunumu ile ilgili cd gösterisi | mutfak ürünleri ve sunumu ile ilgili cd gösterisi | ||
| 8 | mutfak ürünleri ve sunumu ile ilgili cd gösterisi | mutfak ürünleri ve sunumu ile ilgili cd gösterisi | ||
| 9 | fransız mutfak ürünleri hakkında bilgi | fransız mutfak ürünleri hakkında bilgi | ||
| 10 | italyan mutfak ürünleri hakkında bilgi | italyan mutfak ürünleri hakkında bilgi | ||
| 11 | ülkemizdeki bazı yöresel mutfak ürünleri hakkında bilgi | ülkemizdeki bazı yöresel mutfak ürünleri hakkında bilgi | ||
| 12 | mutfak ürünlerinin ülke turizmine etkileri hakkında bilgi | mutfak ürünlerinin ülke turizmine etkileri hakkında bilgi | ||
| 13 | mutfak ürünleri üretiminde uyulması gerekli kurallar | mutfak ürünleri üretiminde uyulması gerekli kurallar | ||
| 14 | genel tekrar | genel tekrar | 
1. Mutfak Hizmetleri Yönetimi Ayhan Gökdemir.
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer | 
|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 80 | 
| Ev Ödevi | 1 | 20 | 
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer | 
| Final Sınavı | 1 | 100 | 
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
Yok
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) | 
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | 
| Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | 
| Derse Katılım | 14 | 4 | 56 | 
| Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 | 
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 8 | 8 | 
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 | 
| Ev Ödevi | 1 | 12 | 12 | 
| Toplam İş Yükü (saat) | 121 | ||
| PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
| ÖÇ 1 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | ||||||||||
| ÖÇ 2 | 3 | 4 | 3 | 4 | |||||||||||
| ÖÇ 3 | 3 | 4 | 4 | ||||||||||||
| ÖÇ 4 | 5 | 2 | 5 | 5 | |||||||||||
| ÖÇ 5 |