Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
TOI707 | MUTFAK ÜRÜNLERİ | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 5,00 |
Önlisans
Türkçe
Yiyecek içecek endüstürüsünde mutfak ürünlerinin önem ve yerinin öğrencilere öğretilmesidir.
Otel lokanta ve ikram hizmetleri bölümü öğretim elemanları
1 | Mutfak ürünleri ve üretimi hakkında bilgi edinilir. |
2 | Kalite gereklerini uygular |
3 | Malzemeleri etkin kullanır |
4 | Malzemeleri etkin kullanır |
5 | Mutfaktaki olası kazalar ve bunların önlemlerini bilir. |
Birinci Öğretim
Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır.
Yok
Ülkemizde ve dünyada mutfak ürünleri üretiminin görsel ve teorik olarak anlatan notlar ve filmler
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Ön Hazırlık |
---|---|---|---|---|
1 | mutfak ürünleri hakkında genel bilgi | mutfak ürünleri hakkında genel bilgi | ||
2 | mutfak ürünleri üretim yöntemleri hakkında bilgi | mutfak ürünleri üretim yöntemleri hakkında bilgi | ||
3 | konaklama işletmelerinde sunulan temel mutfak ürünleri hakkında bilgi | konaklama işletmelerinde sunulan temel mutfak ürünleri hakkında bilgi | ||
4 | restaurant işletmelerinde sunulan mutfak ürünleri hakkında genel bilgi | restaurant işletmelerinde sunulan mutfak ürünleri hakkında genel bilgi | ||
5 | mutfak bölümündeki personeller hakkında bilgi | mutfak bölümündeki personeller hakkında bilgi | ||
6 | mutfak elemanlarının sorumlulukları ve iş bölümleri hakkında bilgi | mutfak elemanlarının sorumlulukları ve iş bölümleri hakkında bilgi | ||
7 | mutfak ürünleri ve sunumu ile ilgili cd gösterisi | mutfak ürünleri ve sunumu ile ilgili cd gösterisi | ||
8 | mutfak ürünleri ve sunumu ile ilgili cd gösterisi | mutfak ürünleri ve sunumu ile ilgili cd gösterisi | ||
9 | fransız mutfak ürünleri hakkında bilgi | fransız mutfak ürünleri hakkında bilgi | ||
10 | italyan mutfak ürünleri hakkında bilgi | italyan mutfak ürünleri hakkında bilgi | ||
11 | ülkemizdeki bazı yöresel mutfak ürünleri hakkında bilgi | ülkemizdeki bazı yöresel mutfak ürünleri hakkında bilgi | ||
12 | mutfak ürünlerinin ülke turizmine etkileri hakkında bilgi | mutfak ürünlerinin ülke turizmine etkileri hakkında bilgi | ||
13 | mutfak ürünleri üretiminde uyulması gerekli kurallar | mutfak ürünleri üretiminde uyulması gerekli kurallar | ||
14 | genel tekrar | genel tekrar |
1. Mutfak Hizmetleri Yönetimi Ayhan Gökdemir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 80 |
Ev Ödevi | 1 | 20 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 4 | 56 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 8 | 8 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Ev Ödevi | 1 | 12 | 12 |
Toplam İş Yükü (saat) | 121 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | ||||||||||
ÖÇ 2 | 3 | 4 | 3 | 4 | |||||||||||
ÖÇ 3 | 3 | 4 | 4 | ||||||||||||
ÖÇ 4 | 5 | 2 | 5 | 5 | |||||||||||
ÖÇ 5 |