GERİ DÖN

Önlisans Programları


SORGUN MESLEK YÜKSEKOKULU - ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA - - ÖNLİSANS



Program Tanıtımı

Yozgat Bozok Üniversitesi Sorgun Meslek Yüksekokulu kurulması ile ilgili Üniversitemiz Senatosu’nun 24/08/2010 tarihli teklifi, 05/05/2011 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenmiş olup, 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca söz konusu teklif uygun görülmüştür. Bu bağlamda, Sorgun Meslek Yüksekokulu 2011 yılında kurulmuştur. Meslek Yüksek Okulumuz bünyesinde 13 ön lisans programının açılması teklifi 13/02/2013 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında kabul edilmiş olup, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında aktif hale getirilerek öğrenci alımına başlamıştır. Eğitim dili Türkçedir.

Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar "Özel Güvenlik ve Koruma alanında Ön Lisans Diploması" derecesi alırlar. Verilen bu diploma derecesi Avrupa Yeterlilikler çerçevesi kapsamında 5. seviye eğitim düzeyine karşılık gelmektedir.

Ön Lisans

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınav sistemiyle olmaktadır. Öğrenci kayıt işlemleri; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin belirlediği ilkeler çerçevesinde yapılır. Rektörlük, her yıl Üniversiteye ilk kayıt yaptıracak öğrenci adaylarının kayıt tarihini, istenilen belgeleri ve kayıt yerlerini birimlere göre belirleyerek ilan eder. Kayıt işlemleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülür. Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir. Ayrıca programımıza kayıt esnasında tam teşekküllü bir hastaneden "Özel Güvenlik Görevlisi Olur" ibareli sağlık kurulu raporu ile adli makamlardan alınacak adli sicil kaydı belgesi istenir.

Bu programa yapılacak olan geçişler, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayınlanan “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine ve Yozgat Bozok Üniversitesi senatosu tarafından belirlenen esaslara göre yapılır.

Özel Güvenlik ve Koruma alanında ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarı ile tamamlamak ve genel not ortalamasının 4.0 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması ve 20 iş günü zorunlu meslek stajını başarıyla tamamlayan öğrenciler ön lisans derecesi alırlar.

Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Özel Güvenlik ve Koruma Programı’nın güvenlik sektöründeki günümüz dinamizmini yakalayabilen, teknolojik gelişmelere uyum sağlayacak, ilgili mevzuat hususunda bilgili, sahada yürüteceği güvenlik faaliyetlerinde zihinsel ve fiziki olarak etkin, güvenlik sektörüne yükseköğrenim görmüş donanımlı, analitik zekaya sahip, girişimci, çok yönlü düşünebilen, sorumluluk alabilen personeller yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu bağlamda geniş bir yelpazede hizmet veren (spor müsabakaları, konser, toplantı, festival vb.) özel güvenlik sektöründe kamu ve özel sektördeki büyük ve küçük işletmelerin güvenlik açısından, ayrıca toplumsal olayların önlenmesi, toplumsal olaylara müdahale ve taktik eğitim konusunda bireysel ve mesleki beceri olarak özel güvenlik alanında yetkin personel ihtiyacı karşılanmaktadır.

1 Güvenlik sektöründeki günümüz dinamizmini yakalayabilen, teknolojik gelişmelere uyum sağlayacak, ilgili mevzuat hususunda bilgili, sahada yürüteceği güvenlik faaliyetlerinde zihinsel ve fiziki olarak etkin, güvenlik sektörüne yükseköğrenim görmüş donanımlı, analitik zekaya sahip, girişimci, çok yönlü düşünebilen, sorumluluk alabilen personeller yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
2 Eğitim ve öğretim süreçlerinde iç ve dış paydaşların görüş ve katkılarıyla sektörde ihtiyaç duyulan yetkinlik ve uygulamalara uygun olacak şekilde süreçleri ve akademik bilgilerini güncel tutmak.
3 Program eğitim amaçlarına ulaşabilmek ve bu amaçların ulaşılabilme düzeyini anahtar performans göstergeleri ile izleyebilmek adına kurum kalite politikaları doğrultusunda program kalite süreçlerinin güncel bir şekilde sürdürmek ve şeffaf bir şekilde ilgilerle paylaşmak.
4 Programda yer alan zorunlu/seçmeli tüm derslerin, staj uygulamasının tüm aşamalarında her bir unsurun kendi içerisinde en uygun ölçme değerlendirme sistemi ile izlenebilir hale getirmek.
5 Misyonumuz; İnsanların günlük yaşamda karşılaşabilecekleri tehdit ve risklere karşı korumada öncü bir mekanizma olan Özel Güvenlik kavramının önemi gittikçe artmaktadır. Bu önem ve kapsam çerçevesinde Özel Güvenlik ve Koruma Programı olarak misyonumuz, alanımızda bilimsel ve teknolojik alt yapı ile donatılmış, evrensel ve pratik düşünebilen, sorumluluk duygusuna sahip, yenilikçi, katılımcı, güvenilir, ufku geniş, mesleki yeterliliğe ve özgüvene sahip kalifiye özel güvenlik ve koruma görevlisi yetiştirmektir.
6 Vizyonumuz; Özel güvenlik sektöründe yaşanan çağdaş gelişimi ve değişimi yakalayan, mesleki ve teknik eğitimin gerektirdiği yüksek standartlara sahip, çağdaş, çevreci, yenilikçi, paylaşımcı, iş dünyasının tercih ettiği nitelikli elemanlar yetiştirerek alanında öncü, yönlendirici, yapıcı, lider ve mensubu olmaktan gurur duyulan bir eğitim kurumu olmaktır.

Özel Güvenlik ve Koruma programından mezun olanların alanlarında çalışma sahaları çok geniştir. Bu açıdan özel güvenlik hizmet alanlarının başta iş merkezleri, konaklama yerleri, sağlık kuruluşları, eğitim ve öğretim kurumları, müzeler, tören yerleri, toplu konut alanları, hava meydan ve limanları ile deniz limanları, metrolar, gar ve terminaller, sanayi ve ticari işletmeler olmak üzere baraj, enerji santralleri, rafineri, enerji nakil hatları, radyolink istasyonları, görüntü ve ses verici istasyonlar, akaryakıt nakil, depolama, yükleme tesisleri, nehir, göl ve deniz kıyıları, orman alanları, her türlü spor müsabakaları, sahne gösterileri ve toplantıların yapıldığı açık ve kapalı mekânlarda olmak üzere yoğunlaşmaktadır. Mezunlar kendi nam ve hesaplarına özel güvenlik şirketleri kurup işletebilecekleri gibi çeşitli özel güvenlik şirketlerinde de çalışabilir ve eğitmenlik yapabilirler. Kamu kesimi ve özel sektördeki kurum ve kuruluşların güvenlik hizmetlerinin alt yapısında veya yönetiminde görev alabilirler. Mezunlarımız, Türkiye’nin her yerinde yukarıda bahsedilen çalışma sahalarında istihdam edilebilmektedir. Aynı zamanda KPSS-B ile yapılan memur alımlarında, “güvenlik memuru kadrosu” tercihlerinde ön lisans mezunu şartı arandığından dolayı bu kurumların kapısı program mezunlarına açık bulunmaktadır. Bu programdan mezun olacak öğrenciler bölgedeki resmi veya özel kuruluşlarda çalışabilecekleri gibi, kendi işyerlerini işletebilmektedirler. Türkiye genelinde, özel olarak çalışan ve kısa dönem eğitim veren çok sayıda şirketler bulunmaktadır. Ancak, kaliteli eğitimden geçirilmiş özel güvenlik görevlilerinin ileride, yasa gereği, işyerinde güvenlik amiri ve müdürü olma durumu söz konusu olabilecektir. Bunu da üniversiteler gibi üst düzeyde eğitim veren kuruluşların yapabileceği aşikârdır.

Öğrenciler dikey geçiş sınavı ile: Acil yardım ve afet yönetimi Sosyal hizmetler Programlarında lisans tamamlayabilirler. Ayrıca; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (Açıköğretim) İktisat (Açıköğretim) Kamu Yönetimi (Açıköğretim) Maliye (Açıköğretim) Uluslararası İlişkiler (Açıköğretim) İşletme (Açıköğretim) Konaklama İşletmeciliği( Açıköğretim) Bölümlerini Açıköğretim Fakültesinde fark dersleri alarak lisans programına tamamlayabilirler.

Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Her ders için öğrenciler yarıyıl içi çalışmalar (ara sınav, kısa sınav, ödev, uygulama veya benzeri çalışmalar) ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Dönemlik olarak gerçekleştirilen derslerde yarıyıl içi değerlendirme etkinlikleri ve bir final sınavı yapılmaktadır. Final sınavında başarısız olanlar ve şartlı geçtikleri dersleri yükseltmek isteyen öğrenciler için bir adet bütünleme sınavı yapılmaktadır. Tüm derslerden başarılı olup sadece bir dersten başarısız olan öğrenciler için ise tek ders sınavı yapılmaktadır.

Özel Güvenlik ve Koruma alanında ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarı ile tamamlamak ve genel not ortalamasının 4.0 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmesi gerekir. Dersleri başarıyla tamamlamanın yanında, bir de staj çalışmasının yapılması mezuniyet için şarttır.

Tam Zamanlı

Adres: Yozgat Bozok Üniversitesi, Sorgun Meslek Yüksekokulu, Ahmet Efendi Mah. Toki konutları Yanı 3500.Cad. No:4 66700 SORGUN/YOZGAT Telefon: +90 354 502 00 55 Belge Geçer: +90 354 502 00 54 E-Posta: sorgunmyo@bozok.edu.tr

Mezunlar kendi nam ve hesaplarına özel güvenlik şirketleri kurup işletebilecekleri gibi çeşitli özel güvenlik şirketlerinde de çalışabilir ve eğitmenlik yapabilirler. Kamu kesimi ve özel sektördeki kurum ve kuruluşların güvenlik hizmetlerinin alt yapısında veya yönetiminde görev alabilirler. Mezunlarımız, Türkiye’nin her yerinde yukarıda bahsedilen çalışma sahalarında istihdam edilebilmektedir. Aynı zamanda KPSS-B ile yapılan memur alımlarında, “güvenlik memuru kadrosu” tercihlerinde ön lisans mezunu şartı arandığından dolayı bu kurumların kapısı program mezunlarına açık bulunmaktadır. Bu programdan mezun olacak öğrenciler bölgedeki resmi veya özel kuruluşlarda çalışabilecekleri gibi, kendi işyerlerini işletebilmektedirler.


Program Çıktıları

1 Mesleği ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
2 İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur.
3 Mesleği için güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, etkin şekilde kullanır.
4 Mesleği ile ilgili bilişim teknolojilerini (yazılım, program, animasyon vb.) etkin kullanır.
5 Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilme becerisine sahiptir.
6 Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir, anlaşılır biçimde ifade eder.
7 Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
8 Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahiptir.
9 Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahiptir.
10 Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip eder ve meslektaşları ile iletişim kurar.
11 İlk yardım ve sağlık ile ilgili temel müdahaleleri uygulayabilir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
CIG702 Türkçe GÜVENLİK SİSTEM VE CİHAZLARI Zorunlu 2 1 - 4
DBL001 Türkçe DAVRANIŞ BİLİMLERİ Zorunlu 2 - - 3
IYR002 Türkçe İLK YARDIM VE SAĞLIK Zorunlu 2 2 - 4
OGK111 Türkçe GÜVENLİK HİZMETLERİ MEVZUATI Zorunlu 3 - - 5
OGK112 Türkçe KİŞİ KORUMA Zorunlu 2 1 - 4
OGK113 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Zorunlu 2 2 - 4
OGK114 Türkçe UYUŞTURUCU MADDELER VE KAÇAKÇILIK Zorunlu 2 - - 3
THK001 Türkçe TEMEL HUKUK Zorunlu 2 - - 3
Toplam 17 6 0 30
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
CIG701 Türkçe ÖZEL GÜVENLİK HUKUKU VE GENEL KOLLUKLA İLİŞKİLER Zorunlu 3 - - 5
HIL001 Türkçe HALKLA İLİŞKİLER VE İLETİŞİM Zorunlu 3 - - 4
KP001 Türkçe KARİYER PLANLAMA Zorunlu 1 - - 2
OGK121 Türkçe YANGIN GÜVENLİĞİ VE TABİ AFETLERE MÜDAHALE Zorunlu 2 1 - 4
OGK122 Türkçe YAKIN SAVUNMA Zorunlu 2 2 - 5
OGK123 Türkçe RİSK ANALİZ VE GÜVENLİK PROJELENDİRME Zorunlu 2 - - 3
OGK124 Türkçe GÜVENLİK TEDBİRLERİ Zorunlu 2 - - 3
OGK125 Türkçe KALABALIK YÖNETİMİ Zorunlu 2 1 - 4
Toplam 17 4 0 30
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
AIT001 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Zorunlu 2 - - 2
ING001 Türkçe İNGİLİZCE I Zorunlu 2 - - 2
MSD001 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - 19
STJ001 Türkçe STAJ Zorunlu - 2 - 5
TDL001 Türkçe TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 - - 2
Toplam 6 2 0 30
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADS001 Türkçe ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - 3
AIT002 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II Zorunlu 2 - - 2
ING002 Türkçe İNGİLİZCE II Zorunlu 2 - - 2
MSD002 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - 19
SGT001 Türkçe SİBER GÜVENLİĞİN TEMELLERİ Zorunlu 2 - - 2
TDL002 Türkçe TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 - - 2
Toplam 8 0 0 30
MSD001 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ANY001 Türkçe ANAYASA HUKUKU Seçmeli 3 - - 4
BIT001 Türkçe BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 1 - 3
CHK001 Türkçe CEZA HUKUKU Seçmeli 3 - - 4
CUH001 Türkçe CEZA USUL HUKUKU Seçmeli 3 - - 4
EGK001 Türkçe ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA Seçmeli 2 - - 3
HKD001 Türkçe HUKUK DİLİ VE ADLİ YAZIŞMALAR Seçmeli 2 - - 3
IHL001 Türkçe İNSAN HAKLARI Seçmeli 2 - - 4
IME001 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM Seçmeli 5 19 - 19
ISG001 Türkçe İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
ISO001 Türkçe İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK Seçmeli 2 - - 3
IYH001 Türkçe İDARİ YARGI HUKUKU Seçmeli 2 - - 4
KRM001 Türkçe KRİMİNOLOJİ Seçmeli 3 - - 4
MSE001 Türkçe MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 - - 3
OGK701 Türkçe YAKIN SAVUNMA TEKNİK VE TAKTİKLERİ Seçmeli 2 2 - 5
OGK702 Türkçe SİLAH BİLGİSİ VE ATIŞ Seçmeli 2 1 - 5
OGK703 Türkçe TERÖR VE TERÖRİZM Seçmeli 3 - - 5
OGK704 Türkçe ARAMA KURTARMA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
OGK705 Türkçe YEREL YÖNETİMLER Seçmeli 3 - - 4
OGK707 Türkçe ADLİ BİLİMLER VE OLAY YERİ İNCELEME Seçmeli 3 - - 5
OGK708 Türkçe SUÇ SOSYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 4
OGK709 Türkçe HAVAALANI VE LİMAN GÜVENLİĞİ Seçmeli 3 - - 4
OGK710 Türkçe SUÇ ÖNLEME YÖNTEM VE YAKLAŞIMLARI Seçmeli 2 - - 3
OGK711 Türkçe SPOR, TURİZM VE ALIŞVERİŞ MERKEZİ GÜVENLİĞİ Seçmeli 3 - - 4
OGK712 Türkçe İSTİHBARAT SABOTAJ VE KARŞI KOYMA Seçmeli 3 - - 5
OGK713 Türkçe VİP GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
OGK714 Türkçe VÜCUT GELİŞTİRME Seçmeli 2 2 - 4
OGK715 Türkçe KİCK BOKS Seçmeli 2 2 - 4
OGK716 Türkçe MUAY THAİ Seçmeli 2 2 - 4
OGK717 Türkçe AİKİDO Seçmeli 2 2 - 4
OGK718 Türkçe TAEKWANDO Seçmeli 2 2 - 4
OGK719 Türkçe KARATE Seçmeli 2 2 - 4
OGK720 Türkçe ORYANTİRİNG Seçmeli 1 2 - 4
PRB001 Türkçe PROTOKOL BİLGİSİ VE SOSYAL DAVRANIŞ Seçmeli 2 - - 3
YOR001 Türkçe YÖNETİM VE ORGANİZASYON Seçmeli 3 - - 4
ADS001 - ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADSÖL-001 Türkçe Malzeme Bılgısı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-002 Türkçe Yönetım Bılışım Sıstemlerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-003 Türkçe Mımarıde Bıçım, Mekan, Düzen Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-004 Türkçe E-Tıcaret Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-005 Türkçe Yetenek Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-006 Türkçe Sunum Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-007 Türkçe Uygarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-008 Türkçe Sağlığın Korunması ve Gelıştırılmesı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-009 Türkçe Sanat Etkınlıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-010 Türkçe Ergoterapı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-011 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-012 Türkçe Yaşam Koçluğu Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-013 Türkçe Beden Dılı-Sözsüz İletışım Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-014 Türkçe Kıtap Okuma ve Yorumlama Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-015 Türkçe Temel Yoga Pratığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-016 Türkçe Görgü Kuralları ve Protokol Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-017 Türkçe Yaratıcı Yazma Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-018 Türkçe Gırışımcılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-019 Türkçe Stratejık Düşünce Analızı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-020 Türkçe Geleneksel Çocuk Oyunları Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-021 Türkçe Sosyal Sorumluluk Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-022 Türkçe Bıyo malzemeler Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-023 Türkçe Genel Ekonomı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-024 Türkçe Temel Sağlık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-025 Türkçe Çocuk Edebıyatı ve Medya Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-026 Türkçe Teknolojı Bağımlılığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-027 Türkçe Temel Mutfak Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-028 Türkçe Kıtap Kültürü Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-029 Türkçe Afet Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-030 Türkçe Sağlıklı Yaşam ve Egzersız Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-031 Türkçe Sağlık Hukuku Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-032 Türkçe Beden Eğıtımı ve Spor Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-033 Türkçe Osmanlı Türkçesıne Gırış Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-034 Türkçe Osmanlı Türkçesı Okuma ve Yazma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-035 Türkçe Küresel Isınma ve Bıyolojık Çeşıtlılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-036 Türkçe Sanat Terapısı Eğıtımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-037 Türkçe Mınyatür Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-038 Türkçe Keçe Sanatı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-039 Türkçe Hat Sanatı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-040 Türkçe Güzel Sanatlar Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-041 Türkçe Tarımda Enerjı ve Sürdürülebılırlık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-042 Türkçe Küresel İklım Değışıklığı Farkındalığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-043 Türkçe Genel ve Tarımsal Kooperatıfçılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-044 Türkçe Satış ve İkna Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-045 Türkçe Gönüllülük Çalışmaları Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-046 Türkçe Renk ve Aydınlatma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-047 Türkçe Modern Mımarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-048 Türkçe Egzotık Meyveler Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-049 Türkçe Müzecılık ve Sergıleme Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-050 Türkçe Lıderlık ve Ekıp Çalışması Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-051 Türkçe FİNANSAL OKUR YAZARLIK Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-052 Türkçe SPOR HUKUKU Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-053 Türkçe ETKİLİ İLETİŞİM VE BEDEN DİLİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-054 Türkçe MİMAR SİNAN VE ESERLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-055 Türkçe TAŞIT GÜVENLİK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-056 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-057 Türkçe İNSANSIZ HAVA ARACI FOTOGRAMETRİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-058 Türkçe ATEŞLİ SİLAHLAR BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-059 Türkçe YAKIN SAVUNMA TEKNİK VE TAKTİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-060 Türkçe YEREL YÖNETİMLER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-061 Türkçe UZAKTAN ALGILAMA TEKNİKLERİ VE CBS Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-062 Türkçe GIDA HİJYENİ VE SANİTASYONU Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-063 Türkçe SAĞLIK YAŞAM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-064 Türkçe ORGANİK GÜBRELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-065 Türkçe DİJİTAL TARIM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-066 Türkçe TAŞIT TEKNOLOJİLERİNİN GEÇMİŞİ VE GELECEĞİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-067 Türkçe KARAYOLU TRAFİK BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-068 Türkçe AKTİF VE PASİF GÜVENLİK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-069 Türkçe GÜNCEL EKONOMİK OLAYLAR Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-070 Türkçe AKILLI VE EKO TEKNOLOJİK KENTLER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-071 Türkçe DEĞERLER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-072 Türkçe EVDE PRATİK SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-073 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-074 Türkçe ALTERNATİF TEDAVİ YAKLAŞIMLARI Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-075 Türkçe ARAŞTIRMA PROJESİ YAZIMI Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-076 Türkçe TEMEL MATEMATİK VE SAYISAL MANTIK PROBLEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-077 Türkçe ÖZEL İLGİ TURİZMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-078 Türkçe KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-079 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-080 Türkçe AVRUPA BİRLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-081 Türkçe TEZHİP Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-082 Türkçe TASARIM ANALİZİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-083 Türkçe BESLENME, FİZİKSEL AKTİVİTE VE SAĞLIK Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-084 Türkçe BİLİŞİM MESLEĞİNİN TEMELLERİ Seçmeli 2 - - 3
MSD002 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ANY001 Türkçe ANAYASA HUKUKU Seçmeli 3 - - 4
BIT001 Türkçe BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 1 - 3
CHK001 Türkçe CEZA HUKUKU Seçmeli 3 - - 4
CUH001 Türkçe CEZA USUL HUKUKU Seçmeli 3 - - 4
EGK001 Türkçe ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA Seçmeli 2 - - 3
HKD001 Türkçe HUKUK DİLİ VE ADLİ YAZIŞMALAR Seçmeli 2 - - 3
IHL001 Türkçe İNSAN HAKLARI Seçmeli 2 - - 4
IME001 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM Seçmeli 5 19 - 19
ISG001 Türkçe İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
ISO001 Türkçe İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK Seçmeli 2 - - 3
IYH001 Türkçe İDARİ YARGI HUKUKU Seçmeli 2 - - 4
KRM001 Türkçe KRİMİNOLOJİ Seçmeli 3 - - 4
MSE001 Türkçe MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 - - 3
OGK701 Türkçe YAKIN SAVUNMA TEKNİK VE TAKTİKLERİ Seçmeli 2 2 - 5
OGK702 Türkçe SİLAH BİLGİSİ VE ATIŞ Seçmeli 2 1 - 5
OGK703 Türkçe TERÖR VE TERÖRİZM Seçmeli 3 - - 5
OGK704 Türkçe ARAMA KURTARMA TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
OGK705 Türkçe YEREL YÖNETİMLER Seçmeli 3 - - 4
OGK707 Türkçe ADLİ BİLİMLER VE OLAY YERİ İNCELEME Seçmeli 3 - - 5
OGK708 Türkçe SUÇ SOSYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 4
OGK709 Türkçe HAVAALANI VE LİMAN GÜVENLİĞİ Seçmeli 3 - - 4
OGK710 Türkçe SUÇ ÖNLEME YÖNTEM VE YAKLAŞIMLARI Seçmeli 2 - - 3
OGK711 Türkçe SPOR, TURİZM VE ALIŞVERİŞ MERKEZİ GÜVENLİĞİ Seçmeli 3 - - 4
OGK712 Türkçe İSTİHBARAT SABOTAJ VE KARŞI KOYMA Seçmeli 3 - - 5
OGK713 Türkçe VİP GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
OGK714 Türkçe VÜCUT GELİŞTİRME Seçmeli 2 2 - 4
OGK715 Türkçe KİCK BOKS Seçmeli 2 2 - 4
OGK716 Türkçe MUAY THAİ Seçmeli 2 2 - 4
OGK717 Türkçe AİKİDO Seçmeli 2 2 - 4
OGK718 Türkçe TAEKWANDO Seçmeli 2 2 - 4
OGK719 Türkçe KARATE Seçmeli 2 2 - 4
OGK720 Türkçe ORYANTİRİNG Seçmeli 1 2 - 4
PRB001 Türkçe PROTOKOL BİLGİSİ VE SOSYAL DAVRANIŞ Seçmeli 2 - - 3
YOR001 Türkçe YÖNETİM VE ORGANİZASYON Seçmeli 3 - - 4