GERİ DÖN

Önlisans Programları


ŞEFAATLİ MESLEK YÜKSEKOKULU - LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK - - ÖNLİSANS



Program Tanıtımı

Program Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesinde Şefaatli Meslek Yüksekokuluna açılan üçüncü bölümdür. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı itibarı ile öğrenci alımına başlamıştır.

Tüm alan derslerini başarıyla tamamlayan öğrenciler "Ön Lisans Diploması" almaya hak kazanırlar.

Ön Lisans

Programa kabul olmak için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınavda başarılı olmak gerekmektedir. Öğrenciler sınav sonucunda aldıkları puanlara göre, girebilecekleri program tercihlerini düzenlemekte, tercih formlarını Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezine göndermektedir. ÖSYM tüm başvuruları alarak, başvuruları puan türüne göre gruplar, puanları en yüksekten en düşüğe doğru sıralar, tercih edilen puan türüne göre bütün mevcut programları listeler ve öğrencileri tercih ettikleri programlardan birisine yerleştirir. Programa kabul olan öğrencilerin kayıt işlemleri gerçekleştirilmektedir.

Programa yatay/dikey geçişlerde, Yozgat Bozok Üniversitesi Şefaatli Meslek Yüksekokulu Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi'nin ilgili maddelerinin hükümleri uygulanır.

Lise mezunu olmak, merkezi yüksek öğretim kurumlarına yerleştirme sınavında o sene belirlenen taban puanının üzerinde puan almak.

Çiftlik ve pet hayvan sağlığı dolaylı olarak insan sağlığını da etkilemektedir. Gerek hayvan gerekse insan sağlığına verilen önem dikkate alındığında, sahada çalışan veteriner hekimlere, hayvansal biyoloji ve laboratuvar çalışanlarına yardımcı olacak,kalifiye “veteriner sağlık teknikeri” ve “laborant” personel sayısı giderek önem kazanmaktadır. Program; bu alanlarda çalışabilecek, yüksek bilgi birikimine sahip ve deneyimli teknik eleman yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

1 Aldığı derslerin eğitim ve uygulamalarına bağlı olarak kazandığı bilgi ve tecrübeler aracılığıyla pet, kanatlı, egzotik, büyük ve küçükbaş vb. hayvan kliniklerinde Veteriner Hekimlere yardım sağlayacak donanımlı kişiler yetiştirerek sektöre fayda ve katkı sağlamak,
2 Kazandığı bilgi ve tecrübeler aracılığıyla, hayvansal gıdaların güvenliği alanında sektöre fayda sağlamak,
3 Hayvan ve insan hastalıkları teşhis laboratuvarı, kamu veya özel hastaneler, özel laboratuvarlar alanında Veteriner Hekimler ile sağlık çalışanlarına yardım sağlayacak donanımlı kişiler yetiştirmek,
4 Bölüm bazında kazandığı bilgi ve deneyim ile ülke hayvancılığına katkıda bulunmak,
5 Zoonoz hastalıklar hakkında edindiği bilgiler ile toplum ve hayvan sağlığına katkı sağlamak,
6 Hayvan besleme ve yetiştirme alanlarında Veteriner Hekimler ile sektörel bireylere destek ve fayda sağlamaktır.

Programdan başarı ile mezun olan öğrenciler; Tarım ve Orman Bakanlığı il, ilçe müdürlükleri, araştırma enstitüleri ve laboratuvarları, veteriner klinik, poliklinik ve hastaneleri, çiftlik, kanatlı hayvan, gıda üretim ve pazarlama işletmeleri, hayvanat bahçeleri ve veteriner ilaç sanayinde iş olanağına sahip olabilmektedir

Programdan başarı ile mezun olan öğrenciler; Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Veteriner, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoloji, Hayvansal Üretim, Tarımsal Biyoteknoloji ve Zootekni lisans programlarına geçiş yapabilmektedir.

Her öğrencinin akademik takvimde önceden belirlenmiş tarihlerde kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavlarına girebilmesi için derslere en az %70, uygulamalara ise en az %80 devam etmiş olması gerekmektedir. Öğrenciler her ders için en az bir vize ve bir final sınavına tabi tutulmaktadır. Öğrencinin dönem sonu başarı notuna, vize sınavının katkısı %40, final sınavının katkısı %60 olarak belirlenmiştir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Bir dersten “AA”, “BA”, “BB”, “CB” ve “CC” harf notlarından birini alan öğrenciler, ilgili derste başarılı kabul edilmektedir. “DC” ve “DD” şartlı başarılı kabul edilmektedir. Öğrencinin “DC” veya “DD” aldığı bir dersten başarılı olması için dersin bulunduğu dönemde genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir.

Öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlaması, genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması ve 30 günlük zorunlu staj uygulamasını tamamlaması gerekmektedir.

Tam Zamanlı

Kanuni Cad. No:58 Şefaatli/YOZGAT Telefon: 0 354 564 40 07

Programımızda üç öğretim görevlisi mevcuttur. Projeksiyon sınıfları, bilgisayar laboratuvarı ve kütüphane mevcuttur. Ayrıca temel uygulama laboratuvarı bulunmaktadır.


Program Çıktıları

1 Hayvanların genel anatomik yapısını, mesleki bir genel bilgi olarak kavrayabilmesini sağlamak.
2 Laboratuvar donanımlarının düzenli çalışmasını sağlamak hijyen ve güvenliliğini bilinçli bir şekilde uygulamak ve etkin olarak kullanabilmek.
3 Salgın, bulaşıcı ve zoonoz hastalıklardan korunmanın yanı sıra gıda hijyeni ve güvenliği ile ilgili ölçemleri uygulamak.
4 Mikrobiyolojik, fizyolojik, biyokimyasal, parazitolojik, toksikolojik, patolojik ve yem numuneleri alanlarında kendini geliştirerek alınan örnekleri işlemek ve gerekli testleri uygulamak.
5 Hayvan refahı gereklerini sağlayarak işletmenin verimini en yüksek düzeye çıkarmak.
6 Hayvanların doğru bakım ve beslenmesini sağlayarak işletmenin verimini en yüksek düzeye çıkarmak.
7 Hayvanların önemli sorunlarından olan, döl verimi, meme, ayak sağlığı ve hastalıklardan korunma konularında, koruyucu önlemleri almak ve zamanında veteriner hekimi bilgilendirmek.
8 Mesleki ve toplumsal etik değerlere ve konusunda bilimsel formasyona sahip olmak ve takım çalışması yapabilmek.
9 Laboratuar alanında bilgi sahibi olur, laboratuar cihazlarını bilir tanır ve aktif olarak kullanır. Kimyasal maddeler hakkında bilgi sahibi olur ve Bunları aktif şekilde kullanabilir. Kişisel güvenlik önlemlerini bilir.
10 Koyun ve keçi yetiştiriciliği hakkındaki temel kavramları bilir. Koyun ve keçi ırklarının morfolojik ve fizyolojik karakterlerini bilir. Koyun ve keçide hastalıklar ve sağlık koruma yöntemlerini bilir.
11 Evcil hayvanlarda üreme organlarının fonksiyonel yapısını kavrar. Seksüel siklusların özellikleri, endokrinolojisi, hormonlar ve klinik kullanımları kavrar. Doğum ve fizyolojisi, güç doğumun neden ve tedavileri, jinekolojik her türlü olgunun fizyolojisini kavrar. Gebelikte karşılaşılabilen patolojik olguları öğrenir. Spermanın biyokimyasal yapısı ile muayenesi hakkında bilgi sahibi olur. Dişilerde östrus belirtileri ile en uygun tohumlama zamanını bilir ve uygular.
12 Süt sığırcılığı ve besicilik konusunda detaylı bilgiye sahip olur. Süt sığırcılığı veya besicilik işletme planını kendi başına yapar. Hayvancılıkta kayıt tutmanın önemini anlar. Buzağıların bakımı konusunda bilgi sahibi olur.
13 Genel hayvan besleme ile ilgili temel bilgileri bilir, tek mideli (monogastrik) hayvanlarda, kanatlılarda ve ruminantlarda sindirim farklılıklarının olduğunu görür.
14 Başta tavuk olmak üzere, kanatlı hayvanların infeksiyöz hastalıkları hakkında bilgisi sahibidir.
15 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olur. Mesleki yetki ve sorumluluklarından yola çıkarak, planlanan sosyal projelere katkı sağlayabilme.
16 Parazit enfestasyonları ve enfeksiyöz hastalıklardan korunma ve kontrolü için yapılacak çalışmalarda veteriner hekime yardımcı olabilme.
17 İnsan, hayvan ve hayvan sahibinin hakları, hayvan refahı ve etik ilkeleri, tüm uygulamalarda gösterebilme becerisi.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[TemelAlanCiktisi]

Program Çıktıları
BİLGİ
BECERİLER
YETKİNLİKLER
Kuramsal Olgusal
Bilişsel Uygulamalı
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Öğrenme Yetkinliği
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alana Özgü Yetkinlik
1
2
3
1
2
1
2
3
1
2
3
1
2
3
4
5
6
1
2
3
4
5
6
7
Hayvanların genel anatomik yapısını, mesleki bir genel bilgi olarak kavrayabilmesini sağlamak.
Laboratuvar donanımlarının düzenli çalışmasını sağlamak hijyen ve güvenliliğini bilinçli bir şekilde uygulamak ve etkin olarak kullanabilmek.
Salgın, bulaşıcı ve zoonoz hastalıklardan korunmanın yanı sıra gıda hijyeni ve güvenliği ile ilgili ölçemleri uygulamak.
Mikrobiyolojik, fizyolojik, biyokimyasal, parazitolojik, toksikolojik, patolojik ve yem numuneleri alanlarında kendini geliştirerek alınan örnekleri işlemek ve gerekli testleri uygulamak.
Hayvan refahı gereklerini sağlayarak işletmenin verimini en yüksek düzeye çıkarmak.
Hayvanların doğru bakım ve beslenmesini sağlayarak işletmenin verimini en yüksek düzeye çıkarmak.
Hayvanların önemli sorunlarından olan, döl verimi, meme, ayak sağlığı ve hastalıklardan korunma konularında, koruyucu önlemleri almak ve zamanında veteriner hekimi bilgilendirmek.
Mesleki ve toplumsal etik değerlere ve konusunda bilimsel formasyona sahip olmak ve takım çalışması yapabilmek.
Laboratuar alanında bilgi sahibi olur, laboratuar cihazlarını bilir tanır ve aktif olarak kullanır. Kimyasal maddeler hakkında bilgi sahibi olur ve Bunları aktif şekilde kullanabilir. Kişisel güvenlik önlemlerini bilir.
Koyun ve keçi yetiştiriciliği hakkındaki temel kavramları bilir. Koyun ve keçi ırklarının morfolojik ve fizyolojik karakterlerini bilir. Koyun ve keçide hastalıklar ve sağlık koruma yöntemlerini bilir.
Evcil hayvanlarda üreme organlarının fonksiyonel yapısını kavrar. Seksüel siklusların özellikleri, endokrinolojisi, hormonlar ve klinik kullanımları kavrar. Doğum ve fizyolojisi, güç doğumun neden ve tedavileri, jinekolojik her türlü olgunun fizyolojisini kavrar. Gebelikte karşılaşılabilen patolojik olguları öğrenir. Spermanın biyokimyasal yapısı ile muayenesi hakkında bilgi sahibi olur. Dişilerde östrus belirtileri ile en uygun tohumlama zamanını bilir ve uygular.
Süt sığırcılığı ve besicilik konusunda detaylı bilgiye sahip olur. Süt sığırcılığı veya besicilik işletme planını kendi başına yapar. Hayvancılıkta kayıt tutmanın önemini anlar. Buzağıların bakımı konusunda bilgi sahibi olur.
Genel hayvan besleme ile ilgili temel bilgileri bilir, tek mideli (monogastrik) hayvanlarda, kanatlılarda ve ruminantlarda sindirim farklılıklarının olduğunu görür.
Başta tavuk olmak üzere, kanatlı hayvanların infeksiyöz hastalıkları hakkında bilgisi sahibidir.
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olur. Mesleki yetki ve sorumluluklarından yola çıkarak, planlanan sosyal projelere katkı sağlayabilme.
Parazit enfestasyonları ve enfeksiyöz hastalıklardan korunma ve kontrolü için yapılacak çalışmalarda veteriner hekime yardımcı olabilme.
İnsan, hayvan ve hayvan sahibinin hakları, hayvan refahı ve etik ilkeleri, tüm uygulamalarda gösterebilme becerisi.

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ANT002 Türkçe ANATOMİ Zorunlu 3 1 - 5
BKY002 Türkçe BİYOKİMYA Zorunlu 3 - - 4
FZY002 Türkçe FİZYOLOJİ Zorunlu 2 1 - 4
LBS111 Türkçe GENETİK Zorunlu 2 - - 3
LBS112 Türkçe ZOOTEKNİ Zorunlu 3 - - 4
LBS113 Türkçe HİSTOLOJİ VE EMBRİYOLOJİ Zorunlu 3 1 - 4
LBS114 Türkçe GIDA GÜVENLİĞİNİN TEMEL PRENSİPLERİ Zorunlu 2 - - 3
LBS115 Türkçe VETERİNER LABORATUVAR TEKNİKLERİ VE PRENSİPLERİ Zorunlu 1 1 - 3
Toplam 19 4 0 30
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
KP001 Türkçe KARİYER PLANLAMA Zorunlu 1 - - 2
LBS121 Türkçe MİKROBİYOLOJİ VE İMMÜNOLOJİ Zorunlu 2 1 - 4
LBS122 Türkçe PARAZİTOLOJİ Zorunlu 2 1 - 4
LBS123 Türkçe YEM BİLGİSİ VE HAYVAN BESLEME Zorunlu 3 - - 4
LBS124 Türkçe FARMAKOLOJİ VE TOKSİKOLOJİ Zorunlu 3 - - 4
LBS125 Türkçe DOĞUM BİLGİSİ VE SUNİ TOHUMLAMA Zorunlu 3 1 - 5
LBS126 Türkçe KLİNİK BİLGİSİ Zorunlu 2 1 - 4
LBS127 Türkçe SÜRÜ SAĞLIĞI YÖNETİMİ Zorunlu 2 - - 3
Toplam 18 4 0 30
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
AIT001 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Zorunlu 2 - - 2
ING001 Türkçe İNGİLİZCE I Zorunlu 2 - - 2
MSD001 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
STJ001 Türkçe STAJ Zorunlu - 2 - 5
TDL001 Türkçe TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 - - 2
Toplam 6 2 0 11
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADS001 Türkçe ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
AIT002 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II Zorunlu 2 - - 2
ING002 Türkçe İNGİLİZCE II Zorunlu 2 - - 2
MSD002 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
SGT001 Türkçe SİBER GÜVENLİĞİN TEMELLERİ Zorunlu 2 - - 2
TDL002 Türkçe TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 - - 2
Toplam 8 0 0 8
MSD001 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
HVS001 Türkçe HİJYEN VE SANİTASYON Seçmeli 2 - - 3
IME001 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM Seçmeli 5 19 - 19
ISG001 Türkçe İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
LBS701 Türkçe VETERİNER HİZMETLERİ MEVZUATI VE ETİK Seçmeli 2 - - 2
LBS702 Türkçe HAYVAN DAVRANIŞLARI VE REFAHI Seçmeli 2 - - 2
LBS703 Türkçe KORUYUCU HEKİMLİK Seçmeli 2 - - 2
LBS704 Türkçe HAYVANCILIK EKONOMİSİ Seçmeli 2 - - 3
LBS705 Türkçe KANATLI HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 3 - - 3
LBS706 Türkçe MEME SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI Seçmeli 3 - - 3
LBS707 Türkçe BESLENME HASTALIKLARI Seçmeli 3 - - 4
LBS708 Türkçe AŞI BİLGİSİ VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 4
LBS709 Türkçe LABORATUVAR HAYVANLARI YETİŞTİRME VE SAĞLIĞI Seçmeli 3 - - 4
LBS710 Türkçe KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 3 - - 4
LBS711 Türkçe AT YETİŞTİRİCİLİĞİ VE HASTALIKLARI Seçmeli 3 - - 4
LBS712 Türkçe PET HAYVANLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SAĞLIĞI Seçmeli 3 - - 4
LBS713 Türkçe SALGIN HASTALIKLAR ZOONOZLAR Seçmeli 3 - - 4
LBS714 Türkçe AYAK HASTALIKLARI Seçmeli 3 - - 4
LBS715 Türkçe ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE HASTALIKLARI Seçmeli 3 - - 4
LBS716 Türkçe KULUÇKAHANE ÜRETİM TEKNİKLERİ VE HİJYENİ Seçmeli 3 - - 4
LBS717 Türkçe ENTOMOLOJİ Seçmeli 3 - - 4
LBS718 Türkçe BÜYÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 3 - - 4
LBS719 Türkçe PATOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
LBS720 Türkçe DIŞ HASTALIKLARI Seçmeli 4 - - 5
LBS721 Türkçe İÇ HASTALIKLARI Seçmeli 4 - - 5
LBS722 Türkçe VİROLOJİ Seçmeli 4 - - 5
ADS001 - ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADSÖL-001 Türkçe Malzeme Bılgısı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-002 Türkçe Yönetım Bılışım Sıstemlerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-003 Türkçe Mımarıde Bıçım, Mekan, Düzen Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-004 Türkçe E-Tıcaret Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-005 Türkçe Yetenek Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-006 Türkçe Sunum Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-007 Türkçe Uygarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-008 Türkçe Sağlığın Korunması ve Gelıştırılmesı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-009 Türkçe Sanat Etkınlıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-010 Türkçe Ergoterapı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-011 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-012 Türkçe Yaşam Koçluğu Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-013 Türkçe Beden Dılı-Sözsüz İletışım Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-014 Türkçe Kıtap Okuma ve Yorumlama Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-015 Türkçe Temel Yoga Pratığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-016 Türkçe Görgü Kuralları ve Protokol Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-017 Türkçe Yaratıcı Yazma Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-018 Türkçe Gırışımcılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-019 Türkçe Stratejık Düşünce Analızı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-020 Türkçe Geleneksel Çocuk Oyunları Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-021 Türkçe Sosyal Sorumluluk Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-022 Türkçe Bıyo malzemeler Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-023 Türkçe Genel Ekonomı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-024 Türkçe Temel Sağlık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-025 Türkçe Çocuk Edebıyatı ve Medya Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-026 Türkçe Teknolojı Bağımlılığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-027 Türkçe Temel Mutfak Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-028 Türkçe Kıtap Kültürü Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-029 Türkçe Afet Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-030 Türkçe Sağlıklı Yaşam ve Egzersız Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-031 Türkçe Sağlık Hukuku Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-032 Türkçe Beden Eğıtımı ve Spor Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-033 Türkçe Osmanlı Türkçesıne Gırış Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-034 Türkçe Osmanlı Türkçesı Okuma ve Yazma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-035 Türkçe Küresel Isınma ve Bıyolojık Çeşıtlılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-036 Türkçe Sanat Terapısı Eğıtımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-037 Türkçe Mınyatür Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-038 Türkçe Keçe Sanatı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-039 Türkçe Hat Sanatı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-040 Türkçe Güzel Sanatlar Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-041 Türkçe Tarımda Enerjı ve Sürdürülebılırlık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-042 Türkçe Küresel İklım Değışıklığı Farkındalığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-043 Türkçe Genel ve Tarımsal Kooperatıfçılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-044 Türkçe Satış ve İkna Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-045 Türkçe Gönüllülük Çalışmaları Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-046 Türkçe Renk ve Aydınlatma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-047 Türkçe Modern Mımarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-048 Türkçe Egzotık Meyveler Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-049 Türkçe Müzecılık ve Sergıleme Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-050 Türkçe Lıderlık ve Ekıp Çalışması Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-051 Türkçe FİNANSAL OKUR YAZARLIK Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-052 Türkçe SPOR HUKUKU Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-053 Türkçe ETKİLİ İLETİŞİM VE BEDEN DİLİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-054 Türkçe MİMAR SİNAN VE ESERLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-055 Türkçe TAŞIT GÜVENLİK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-056 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-057 Türkçe İNSANSIZ HAVA ARACI FOTOGRAMETRİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-058 Türkçe ATEŞLİ SİLAHLAR BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-059 Türkçe YAKIN SAVUNMA TEKNİK VE TAKTİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-060 Türkçe YEREL YÖNETİMLER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-061 Türkçe UZAKTAN ALGILAMA TEKNİKLERİ VE CBS Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-062 Türkçe GIDA HİJYENİ VE SANİTASYONU Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-063 Türkçe SAĞLIK YAŞAM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-064 Türkçe ORGANİK GÜBRELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-065 Türkçe DİJİTAL TARIM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-066 Türkçe TAŞIT TEKNOLOJİLERİNİN GEÇMİŞİ VE GELECEĞİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-067 Türkçe KARAYOLU TRAFİK BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-068 Türkçe AKTİF VE PASİF GÜVENLİK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-069 Türkçe GÜNCEL EKONOMİK OLAYLAR Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-070 Türkçe AKILLI VE EKO TEKNOLOJİK KENTLER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-071 Türkçe DEĞERLER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-072 Türkçe EVDE PRATİK SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-073 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-074 Türkçe ALTERNATİF TEDAVİ YAKLAŞIMLARI Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-075 Türkçe ARAŞTIRMA PROJESİ YAZIMI Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-076 Türkçe TEMEL MATEMATİK VE SAYISAL MANTIK PROBLEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-077 Türkçe ÖZEL İLGİ TURİZMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-078 Türkçe KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-079 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-080 Türkçe AVRUPA BİRLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-081 Türkçe TEZHİP Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-082 Türkçe TASARIM ANALİZİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-083 Türkçe BESLENME, FİZİKSEL AKTİVİTE VE SAĞLIK Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-084 Türkçe BİLİŞİM MESLEĞİNİN TEMELLERİ Seçmeli 2 - - 3
MSD002 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
HVS001 Türkçe HİJYEN VE SANİTASYON Seçmeli 2 - - 3
IME001 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM Seçmeli 5 19 - 19
ISG001 Türkçe İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
LBS701 Türkçe VETERİNER HİZMETLERİ MEVZUATI VE ETİK Seçmeli 2 - - 2
LBS702 Türkçe HAYVAN DAVRANIŞLARI VE REFAHI Seçmeli 2 - - 2
LBS703 Türkçe KORUYUCU HEKİMLİK Seçmeli 2 - - 2
LBS704 Türkçe HAYVANCILIK EKONOMİSİ Seçmeli 2 - - 3
LBS705 Türkçe KANATLI HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 3 - - 3
LBS706 Türkçe MEME SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI Seçmeli 3 - - 3
LBS707 Türkçe BESLENME HASTALIKLARI Seçmeli 3 - - 4
LBS708 Türkçe AŞI BİLGİSİ VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 4
LBS709 Türkçe LABORATUVAR HAYVANLARI YETİŞTİRME VE SAĞLIĞI Seçmeli 3 - - 4
LBS710 Türkçe KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 3 - - 4
LBS711 Türkçe AT YETİŞTİRİCİLİĞİ VE HASTALIKLARI Seçmeli 3 - - 4
LBS712 Türkçe PET HAYVANLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SAĞLIĞI Seçmeli 3 - - 4
LBS713 Türkçe SALGIN HASTALIKLAR ZOONOZLAR Seçmeli 3 - - 4
LBS714 Türkçe AYAK HASTALIKLARI Seçmeli 3 - - 4
LBS715 Türkçe ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE HASTALIKLARI Seçmeli 3 - - 4
LBS716 Türkçe KULUÇKAHANE ÜRETİM TEKNİKLERİ VE HİJYENİ Seçmeli 3 - - 4
LBS717 Türkçe ENTOMOLOJİ Seçmeli 3 - - 4
LBS718 Türkçe BÜYÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 3 - - 4
LBS719 Türkçe PATOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
LBS720 Türkçe DIŞ HASTALIKLARI Seçmeli 4 - - 5
LBS721 Türkçe İÇ HASTALIKLARI Seçmeli 4 - - 5
LBS722 Türkçe VİROLOJİ Seçmeli 4 - - 5