GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
LBS727 HİJYEN VE SANİTASYON Seçmeli Ders Grubu 2 4 4,00

Önlisans


Türkçe


Mevzuat ve hijyen kurallarına uygun olarak kişisel hijyen sağlama ve işletme temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını uygulama yeterliklerinin kazandırılması amaçlanır.


Öğr. Gör. Fatih Oğuz BEKDEMİR


1 Hijyen ve sanitasyon ile ilgili temel kavramları tanımlar.
2 Personel, su, alet-ekipman, işyeri ve gıda hijyeni konuları hakkında bilgi sahibi olur.
3 Gıda endüstrisinde uygulanan hijyen kurallarının önemini kavrar.
4 Gıda endüstrisinde uygulanan sanitasyon prensiplerini öğrenir.
5 Sanitasyon operasyon yönetimini tanımlar.

Birinci Öğretim


-


-


Hijyen ve sanitasyon kavramlarının tanımı ve önemi, kişisel hijyen, temizlik maddeleri ve işletmelerde temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını içerir.


Hafta Konular (Teorik) Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Hijyen Sanitasyon - -
2 Mikroorganizma ve Sanitasyon İlişkisi - -
3 Su Hijyeni - -
4 Su Hijyeni - -
5 Personel Hijyeni - -
6 Personel Hijyeni - -
7 İşletme Hijyeni - -
8 İşletme Hijyeni - -
9 Pest Kontrol - -
10 Temizlik ve Temizlik Maddeleri - -
11 Dezenfeksiyon ve Dezenfektanlar - -
12 Dezenfeksiyon ve Dezenfektanlar - -
13 Sanitasyon İşlemlerinin Yönetimi - -
14 Sanitasyon İşlemlerinin Yönetimi - -

Eser M., Kuş G., Topbaş M., Kara R. Hijyen ve Sanitasyon. Anadolu Üniversitesi, 2018.


-


Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 50
Quiz 1 50
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 50
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 50

-


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Quiz 1 1 1
Gösterme 10 1 10
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 8 3 24
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 3 42
Quiz için Bireysel Çalışma 5 3 15
Toplam İş Yükü (saat) 94

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17
ÖÇ 1 2
ÖÇ 2 2
ÖÇ 3 3
ÖÇ 4 3
ÖÇ 5 2
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek