GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
LBS735 GIDA GÜVENLİĞİNİN TEMEL PRENSİPLERİ Seçmeli Ders Grubu 2 3 4,00

Önlisans


Türkçe


Gıdaların tüketiminde insan sağlığına zararlı olabilecek etkenlerin nedenlerini, kaynaklarını ve önleme metodlarını öğrencilere göstermek.


Dr. Öğr. Üyesi Muhittin USLU


1 Gıda güvenliğinin temel prensiplerini öğrenebilecek.
2 Gıdaların mikrobiyel ekolojisini öğrenebilecek.
3 Gıdalardan kaynaklanan biyolojik, mikrobiyolojik tehlikeleri kavrayabilecek.
4 Gıdalardan kaynaklanan kimyasal tehlikeleri ve sağlık üzerine etkilerini öğrenebilecek.
5 Gıda güvenliği sistemlerini ve tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları sistemini (HACCP) öğrenebilecektir.

Birinci Öğretim


-


-


Güvenli gıda üretimi için gerekli olan prensipleri kavrayıp gerekli önlemlerin alınması


Hafta Konular (Teorik) Uygulama Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık
1 Dersin ve kaynakların tanıtılması
2 Gıda Güvenliğinin Temel Prensipleri ve Gıda da bulunabilecek sağlık riskleri hakkında bilgi verilecektir.
3 Gıda Mikrobiyolojisi
4 Gıdalarda bulunabilecek biyolojik tehlikeler
5 Gıdalarda bulunabilecek biyolojik tehlikeler
6 Gıdalarda bulunabilecek biyolojik tehlikeler
7 Gıdalarda bulunabilecek kimyasal tehlikeler
8 Gıdalarda bulunabilecek kimyasal tehlikeler
9 Gıda güvenliği Piramidi
10 Gıda Kaynaklı Hastalıkların Değişen Epidemiyolojisi
11 Gıdalarda Bozulma
12 Gıdalarda Muhafaza
13 Gıda Katkı Maddeleri
14 Gıda Mevzuatı

Gıda Güvenliğinin Temel Prensipleri, Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Yayınları



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 60
Quiz 2 40
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 50
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 50

-


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Quiz 1 1 1
Proje Sunma 5 2 10
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 8 3 24
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 3 42
Quiz için Bireysel Çalışma 5 3 15
Toplam İş Yükü (saat) 94

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17
ÖÇ 1 5 5
ÖÇ 2 5 5 5
ÖÇ 3 5
ÖÇ 4 5
ÖÇ 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek