GERİ DÖN

Doktora Programları


LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ - BİYOLOJİ (DOKTORA) - - DOKTORA



Program Tanıtımı

Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Anabilim Dalında doktora programı 2017-2018 eğitim öğretim yılında başlamıştır. Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak kurulmuş ve Botanik, Genel Biyoloji, Hidrobiyoloji, Moleküler Biyoloji, ve Zooloji bilim dallarında doktora eğitimi vermektedir. Bölümümüze her dönem Anabilim dalı yıl güz ve bahar yarıyıl başlangıçlarında adı geçen bilimdalları tarafından bildirilen kontenjanlara Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından belirlenen kabul ve kayıt koşullarına uygun olarak doktora öğrencisi alınmaktadır.

Biyoloji alanında Bilim Doktoru

Doktora

Doktora programına başvuru ve kabul şartları ile ilgili bilgilere https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=21510&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5 adresinden ulaşabilirsiniz.

Formal

Doktora programına kayıt yaptırmadan önce ilgili alanda yüksek lisans diplomasına sahip olan doktora ve sanatta yeterlik öğrencileri; yeterlik sınavına girebilmek için, 24 krediden az olmamak koşuluyla en az 8 adet ders almak ve başarmak zorundadır. İlgili alanda yüksek lisans diplomasına sahip olmayan doktora ve sanatta yeterlik öğrencileri ise yeterlik sınavına girebilmek için 48 krediden az olmamak koşuluyla en az 16 adet ders almak ve başarmak zorundadır. Mezuniyet için not ortalaması en az 2.5 olmalıdır.

Anabilim Dalı bünyesinde Genel Biyoloji, Botanik, Zooloji, Hidrobiyoloji ve Moleküler Biyoloji olmak üzere beş bilim dalı mevcuttur. Biyoloji Anabilim Dalının temel hedefi; Biyoloji biliminin temel prensiplerini tanımlama, açıklama, uygulama, karar verebilme, öğretebilme bilgi ve becerisine sahip biyoloji doktora mezunu olarak kanunların sağladığı tüm yetki ve sorumlulukları taşıyan mezunlar yetiştirmektir.

1 Akademik, sektörel ve toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda ilk üç yıl içinde uzmanlaştığı alan bilgisini kullanabileceği alanlarda çalışmaya başlar.
2 Güncel bilimsel gelişmeleri takip ederek mesleki gelişimini yaşam boyu öğrenme bilinciyle devam ettirir ve bilimsel çalışmalarına uygular.
3 Ülke ve toplumu ilgilendiren konularda alanı ile ilgili güncel sorunlara çözümler üretir böylelikle toplumsal bilincin arttırılmasında öncü rol oynar.
4 Alanındaki iş kollarında bireysel veya takım halinde etkin ve çıktı odaklı olarak çalışır.

Doktora programından başarıyla Mezun olanlar ; Laboratuvarlarda, İlaç pazarlamada, Gıda sanayiinde, Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığında, Çevre Bakanlığında ve benzeri kuruluşlarda; Biyolog, Öğretmen, Teknik Eleman, Araştırma Geliştirme (Ar-Ge),Üretim, Kalite Kontrol,Kalite Güvence ve Satış Pazarlamada, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda ve özel okullarda, dersanelerde, Araştırma kuruluşlarında, Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı bünyesindeki kuruluşlarda, Tıbbi ve Tarımsal İlaç sanayiinde, Milli parklarda, gibi çok farklı geniş bir iş yelpazesinde görev alabilirler.

Biyoloji Anabilim dalında Doktora programını başarı ile tamamlayan mezunlar, aynı veya benzer alanlarda yurt içinde veya yurt dışında yüksek öğretim kurumlarına akademik bir pozisyon, doktora sonrası eğitim (doktora sonrası araştırma) veya kamu kuruluşlarındaki araştırma merkezlerine uzman pozisyonu için başvurabilirler.

Biyoloji Bölümü doktora programında öğrencinin aldığı derslere devamı ve öğretim üyesi tarafından yapılacak arasınav ve final sınavlarından geçer not alması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten (AA, 90-100), (BA, 85-89), (BB, 80-84), (CB, 75-79) ve (CC, 70-74) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. Seminer dersi ve tez çalışması kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Doktora tez çalışmasını tamamlayan öğrenci tez sınavına alır. Doktora tez sınavı, tez çalışmasının sunulması ve bunu izleyen soru cevap bölümünden oluşur.Tez sınavının tamamlanmasından sonra jüri tez hakkında salt çoğunlukla kabul, red veya düzeltme kararı verir. Tez sınavında başarılı olan öğrenci Doktora diploması almaya hak kazanır.

Uzmanlık Alan Dersinden, Müfredatta belirtilen sayıda Anabilim Dalı doktora derslerinden,yeterlik sınavından başarılı olmak. Tez önerisi ve tez çalışmasını tamamlamış olmak. Öğrencinin tezi ile ilgili elde ettiği sonuçları, ilgili enstitünün tez yazım kurallarına uygun biçimde yazması ve tezini jüri önünde sözlü olarak savunması zorunludur. Tez sınavının tamamlanmasından sonra jüri tez hakkında salt çoğunlukla kabul, red veya düzeltme kararı verir. Tezi hakkında düzeltme kararı verilen öğrenci en geç altı ay içinde gereğini yaparak tezini aynı jüri önünde tekrar savunur ve başarılı olursa tezini bastırmak zorundadır.

Tam Zamanlı

Adres : Bozok Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü, 66200, Yozgat Tel : 0 354 242 10 21 Faks : 0 354 242 10 22 Bölüm Başkanı : Prof. Dr. Halil Erhan EROĞLU AKTS/DS Koordinatörü : Doç. Dr. Hatice BAŞ

Öğrencilerin teorik ve uygulamalı dersler için kullanabilecekleri dört sınıf ve iki laboratuvar bulunmaktadır. Ayrıca lisansüstü öğrencilerinin kullanımı için yüksek teknoloji cihazlara sahip dört araştırma laboratuvarı bulunmaktadır.


[TemelAlanCiktisi]

Program Çıktıları
BİLGİ
BECERİLER
YETKİNLİKLER
Kuramsal Olgusal
Bilişsel Uygulamalı
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Öğrenme Yetkinliği
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alana Özgü Yetkinlik
1
2
1
2
3
4
1
2
3
1
1
2
3
4
5
1
2
3
Bilimsel yöntemlerle biyoloji ile ilgili verileri kullanarak bilgi ve teoriyi geliştirebilme
Bilimsel makale okuma, anlama ve değerlendirebilme
Biyoloji alanında bilimsel literatüre katkı sağlamak amacıyla ulusal ya da uluslararası bir makale hazırlayabilme
Biyolojik teknolojileri eğitime, endüstriye, tarıma, sağlık ve çevre problemlerine uygulayabilme
Biyoloji konuları ile ilgili problemleri saptama, sentez yaparak problemlerin çözümüne yönelik hipotez kurma ve çeşitli gözlemsel ve deneysel yöntemler kullanarak hipotezi çözme becerisi kazanabilme.
Biyoloji alanındaki uygulamalarda, evrensel ve toplumsal değerlere duyarlı, ülke çıkarlarını gözeten, araştıran, üreten, etik ve sorumluluk sahibi bireyler olabilme
Alanı ile ilgili gerek laboratuvarda gerekse saha çalışmalarında yeterli tecrübe ve disiplin kazanabilme
Biyoloji alanında bilime yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem geliştiren ya da bilinen bir yöntemi, bir alana uygulayan özgün bir çalışma yapabilme
Biyolojinin belli alanlarında özelleşerek araştırma projesi tasarlama, tez hazırlama ve sonuçların değerlendirilmesi konusunda yeterlilik kazanabilme
Disiplinler arası çalışmalara katılabilme
Proje tabanlı çalışma yönünde tutum geliştirir.
Güncel gelişmeleri ve/veya kendi çalışmalarını, nicel ve nitel veriler ile destekleyerek alanındaki ve alan dışındaki gruplara, yazılı, sözlü, görsel ve uygulamalı olarak sistemli biçimde aktarır.
Bilgisayar ve bilişim teknolojilerini alan amaçları doğrultusunda ileri düzeyde kullanabilir.
Biyoloji alanındaki uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür.
Karmaşık sorunların çözümü için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirir ve sorumluluk alarak çözüm üretir.
Disiplinler arası çalışmalarda karşılaşılabilecek olası problemlere çözüm üretmede kullanabilme yetkinliği kazanır.

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

2022 MÜFREDATI

Program Çıktıları

1 Bilimsel yöntemlerle biyoloji ile ilgili verileri kullanarak bilgi ve teoriyi geliştirebilme
2 Bilimsel makale okuma, anlama ve değerlendirebilme
3 Biyoloji alanında bilimsel literatüre katkı sağlamak amacıyla ulusal ya da uluslararası bir makale hazırlayabilme
4 Biyolojik teknolojileri eğitime, endüstriye, tarıma, sağlık ve çevre problemlerine uygulayabilme
5 Biyoloji konuları ile ilgili problemleri saptama, sentez yaparak problemlerin çözümüne yönelik hipotez kurma ve çeşitli gözlemsel ve deneysel yöntemler kullanarak hipotezi çözme becerisi kazanabilme.
6 Biyoloji alanındaki uygulamalarda, evrensel ve toplumsal değerlere duyarlı, ülke çıkarlarını gözeten, araştıran, üreten, etik ve sorumluluk sahibi bireyler olabilme
7 Alanı ile ilgili gerek laboratuvarda gerekse saha çalışmalarında yeterli tecrübe ve disiplin kazanabilme
8 Biyoloji alanında bilime yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem geliştiren ya da bilinen bir yöntemi, bir alana uygulayan özgün bir çalışma yapabilme
9 Biyolojinin belli alanlarında özelleşerek araştırma projesi tasarlama, tez hazırlama ve sonuçların değerlendirilmesi konusunda yeterlilik kazanabilme
10 Disiplinler arası çalışmalara katılabilme
11 Proje tabanlı çalışma yönünde tutum geliştirir.
12 Güncel gelişmeleri ve/veya kendi çalışmalarını, nicel ve nitel veriler ile destekleyerek alanındaki ve alan dışındaki gruplara, yazılı, sözlü, görsel ve uygulamalı olarak sistemli biçimde aktarır.
13 Bilgisayar ve bilişim teknolojilerini alan amaçları doğrultusunda ileri düzeyde kullanabilir.
14 Biyoloji alanındaki uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür.
15 Karmaşık sorunların çözümü için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirir ve sorumluluk alarak çözüm üretir.
16 Disiplinler arası çalışmalarda karşılaşılabilecek olası problemlere çözüm üretmede kullanabilme yetkinliği kazanır.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BDR603 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
BDR667 Türkçe BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ ve ETİK Zorunlu 3 - - 5
BDRSDG-I Türkçe SEÇMELİ DERS GRUBU I Seçmeli 3 - - -
Toplam 14 0 0 15
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BDR600 Türkçe SEMİNER Zorunlu - 2 - 5
BDR603 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
BDRSDG-II Türkçe SEÇMELİ DERS GRUBU II Seçmeli 3 - - -
Toplam 11 2 0 15
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BDR603 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
BDR669 Türkçe YETERLİK ÇALIŞMASI Zorunlu - 1 - 20
Toplam 8 1 0 30
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BDR601 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - 1 - 20
BDR603 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
Toplam 8 1 0 30
5. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BDR601 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - 1 - 20
BDR603 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
Toplam 8 1 0 30
6. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BDR601 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - 1 - 20
BDR603 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
Toplam 8 1 0 30
7. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BDR601 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - 1 - 20
BDR603 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
Toplam 8 1 0 30
8. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BDR601 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - 1 - 20
BDR603 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
Toplam 8 1 0 30
BDRSDG-I - SEÇMELİ DERS GRUBU I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BDR604 Türkçe BİLİM ETİĞİ VE BİLİM TARİHİ Seçmeli 3 - - 5
BDR605 Türkçe MAMALOJİDE SON GELİŞMELER Seçmeli 3 - - 5
BDR606 Türkçe KARŞILAŞTIRMALI ARAKNOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BDR607 Türkçe GENETİKTE SON GELİŞMELER – I Seçmeli 3 - - 5
BDR608 Türkçe GENETİKTE SON GELİŞMELER – II Seçmeli 3 - - 5
BDR609 Türkçe OMURGALILARIN EKO-FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BDR610 Türkçe TIBBİ GENETİK Seçmeli 3 - - 5
BDR611 Türkçe BÖCEK EKOLOJİİSİ Seçmeli 3 - - 5
BDR612 Türkçe EPİGENETİK Seçmeli 3 - - 5
BDR613 Türkçe BİTKİ GENETİĞİ Seçmeli 3 - - 5
BDR614 Türkçe DNA MARKIRLARI ve UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 5
BDR615 Türkçe GELİŞİM GENETİĞİ Seçmeli 3 - - 5
BDR616 Türkçe BİTKİ-MİKROP İNTERAKSİYONLARI Seçmeli 3 - - 5
BDR617 Türkçe KANSER GENETİĞİ Seçmeli 3 - - 5
BDR618 Türkçe FONKSİYONEL GENOMİKS Seçmeli 3 - - 5
BDR619 Türkçe İLERİ GENETİK Seçmeli 3 - - 5
BDR620 Türkçe ENZİMATİK KATALİZ, AKTİVİTE VE REGÜLASYON Seçmeli 3 - - 5
BDR621 Türkçe MOLEKÜLER BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BDR622 Türkçe HORMONLAR VE ETKİ MEKANİZMALARI Seçmeli 3 - - 5
BDR623 Türkçe OKSİDATİF STRES KAYNAKLI DNA HASARI VE TAMİR MEKANİZMALARI Seçmeli 3 - - 5
BDR624 Türkçe SİNİR FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BDR625 Türkçe SİNDİRİM SİSTEMİ VE FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BDR626 Türkçe GENETİKTE BİYOKİMYASAL VE IMMÜNOLOJİK MEKANİZMALAR Seçmeli 3 - - 5
BDR627 Türkçe ÜREME FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BDR628 Türkçe HİDROBİYOLOJİK ÇALIŞMALARDA ARAZİ TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BDR629 Türkçe LİPİD BİYOKİMYASI Seçmeli 3 - - 5
BDR630 Türkçe SU KİRLİLİĞİ VE BİYOLOJİK ETKİLERİ   Seçmeli 3 - - 5
BDR631 Türkçe PALEOEKOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BDR632 Türkçe EKOSİSTEM EKOLOJİSİ   Seçmeli 3 - - 5
BDR633 Türkçe TAKSONOMİK TERMİNOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BDR634 Türkçe SULAK ALANLAR VE EKOLOJİK ÖZELLİKLERİ  Seçmeli 3 - - 5
BDR635 Türkçe SİSTEMATİK BİYOLOJİ VE BİYOÇEŞİTLİLİK Seçmeli 3 - - 5
BDR636 Türkçe BİTKİLERDE ALLELOPATİ Seçmeli 3 - - 5
BDR637 Türkçe İLERİ LİKEN BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BDR638 Türkçe TÜR VE TÜRLEŞME Seçmeli 3 - - 5
BDR639 Türkçe POPULASYON EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BDR640 Türkçe BİTKİ TAKSONOMİSİNDE ÖZEL KONULAR Seçmeli 3 - - 5
BDR641 Türkçe VEJETASYON EKOLOJİSİ VE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
BDR642 Türkçe BİTKİLERDE BÜYÜME VE FARKLILAŞMA Seçmeli 3 - - 5
BDR643 Türkçe İLERİ BİTKİ METABOLİZMASI Seçmeli 3 - - 5
BDR644 Türkçe BİTKİ KÖK BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BDR645 Türkçe TÜRKİYE İKLİM TİPLERİ Seçmeli 3 - - 5
BDR646 Türkçe DÜNYADA İKLİM TİPLERİ VE BİTKİLER ÜZERİNE ETKİLERİ Seçmeli 3 - - 5
BDR647 Türkçe BİTKİ ÜREME BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BDR648 Türkçe SUCUL ORGANİZMALARIN UYGULAMALI EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BDR649 Türkçe İLERİ PREPARASYON TEKNİKLERİ UYGULAMALARI I Seçmeli 3 - - 5
BDR650 Türkçe İLERİ PREPARASYON TEKNİKLERİ UYGULAMALARI II Seçmeli 3 - - 5
BDR651 Türkçe İLERİ TOKSİKOLOJİ UYGULAMALARI I Seçmeli 3 - - 5
BDR652 Türkçe İLERİ TOKSİKOLOJİ UYGULAMALARI II Seçmeli 3 - - 5
BDR653 Türkçe TIBBİ BİYOKİMYA I Seçmeli 3 - - 5
BDR654 Türkçe TIBBİ BİYOKİMYA II Seçmeli 3 - - 5
BDR655 Türkçe TIBBİ FİZYOLOJİ I Seçmeli 3 - - 5
BDR656 Türkçe TIBBİ FİZYOLOJİ II Seçmeli 3 - - 5
BDR657 Türkçe MOLEKÜLER HÜCRE BİYOLOJİSİNDE ÖZEL KONULAR Seçmeli 3 - - 5
BDR658 Türkçe EKOSİSTEME DAYALI BALIKÇILIK YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 5
BDR659 Türkçe BİYOAKTİF İNORGANİK BİLEŞİKLER Seçmeli 3 - - 5
BDR661 Türkçe BİYOLOJİK SAAT Seçmeli 3 - - 5
BDR663 Türkçe MOLEKÜLER BİTKİ ISLAHI Seçmeli 3 - - 5
BDR665 Türkçe AKARSU EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BDRSDG-II - SEÇMELİ DERS GRUBU II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BDR604 Türkçe BİLİM ETİĞİ VE BİLİM TARİHİ Seçmeli 3 - - 5
BDR605 Türkçe MAMALOJİDE SON GELİŞMELER Seçmeli 3 - - 5
BDR606 Türkçe KARŞILAŞTIRMALI ARAKNOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BDR607 Türkçe GENETİKTE SON GELİŞMELER – I Seçmeli 3 - - 5
BDR608 Türkçe GENETİKTE SON GELİŞMELER – II Seçmeli 3 - - 5
BDR609 Türkçe OMURGALILARIN EKO-FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BDR610 Türkçe TIBBİ GENETİK Seçmeli 3 - - 5
BDR611 Türkçe BÖCEK EKOLOJİİSİ Seçmeli 3 - - 5
BDR612 Türkçe EPİGENETİK Seçmeli 3 - - 5
BDR613 Türkçe BİTKİ GENETİĞİ Seçmeli 3 - - 5
BDR614 Türkçe DNA MARKIRLARI ve UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 5
BDR615 Türkçe GELİŞİM GENETİĞİ Seçmeli 3 - - 5
BDR616 Türkçe BİTKİ-MİKROP İNTERAKSİYONLARI Seçmeli 3 - - 5
BDR617 Türkçe KANSER GENETİĞİ Seçmeli 3 - - 5
BDR618 Türkçe FONKSİYONEL GENOMİKS Seçmeli 3 - - 5
BDR619 Türkçe İLERİ GENETİK Seçmeli 3 - - 5
BDR620 Türkçe ENZİMATİK KATALİZ, AKTİVİTE VE REGÜLASYON Seçmeli 3 - - 5
BDR621 Türkçe MOLEKÜLER BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BDR622 Türkçe HORMONLAR VE ETKİ MEKANİZMALARI Seçmeli 3 - - 5
BDR623 Türkçe OKSİDATİF STRES KAYNAKLI DNA HASARI VE TAMİR MEKANİZMALARI Seçmeli 3 - - 5
BDR624 Türkçe SİNİR FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BDR625 Türkçe SİNDİRİM SİSTEMİ VE FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BDR626 Türkçe GENETİKTE BİYOKİMYASAL VE IMMÜNOLOJİK MEKANİZMALAR Seçmeli 3 - - 5
BDR627 Türkçe ÜREME FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BDR628 Türkçe HİDROBİYOLOJİK ÇALIŞMALARDA ARAZİ TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
BDR629 Türkçe LİPİD BİYOKİMYASI Seçmeli 3 - - 5
BDR630 Türkçe SU KİRLİLİĞİ VE BİYOLOJİK ETKİLERİ   Seçmeli 3 - - 5
BDR631 Türkçe PALEOEKOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BDR632 Türkçe EKOSİSTEM EKOLOJİSİ   Seçmeli 3 - - 5
BDR633 Türkçe TAKSONOMİK TERMİNOLOJİ Seçmeli 3 - - 5
BDR634 Türkçe SULAK ALANLAR VE EKOLOJİK ÖZELLİKLERİ  Seçmeli 3 - - 5
BDR635 Türkçe SİSTEMATİK BİYOLOJİ VE BİYOÇEŞİTLİLİK Seçmeli 3 - - 5
BDR636 Türkçe BİTKİLERDE ALLELOPATİ Seçmeli 3 - - 5
BDR637 Türkçe İLERİ LİKEN BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BDR638 Türkçe TÜR VE TÜRLEŞME Seçmeli 3 - - 5
BDR639 Türkçe POPULASYON EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BDR640 Türkçe BİTKİ TAKSONOMİSİNDE ÖZEL KONULAR Seçmeli 3 - - 5
BDR641 Türkçe VEJETASYON EKOLOJİSİ VE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
BDR642 Türkçe BİTKİLERDE BÜYÜME VE FARKLILAŞMA Seçmeli 3 - - 5
BDR643 Türkçe İLERİ BİTKİ METABOLİZMASI Seçmeli 3 - - 5
BDR644 Türkçe BİTKİ KÖK BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BDR645 Türkçe TÜRKİYE İKLİM TİPLERİ Seçmeli 3 - - 5
BDR646 Türkçe DÜNYADA İKLİM TİPLERİ VE BİTKİLER ÜZERİNE ETKİLERİ Seçmeli 3 - - 5
BDR647 Türkçe BİTKİ ÜREME BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BDR648 Türkçe SUCUL ORGANİZMALARIN UYGULAMALI EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
BDR649 Türkçe İLERİ PREPARASYON TEKNİKLERİ UYGULAMALARI I Seçmeli 3 - - 5
BDR650 Türkçe İLERİ PREPARASYON TEKNİKLERİ UYGULAMALARI II Seçmeli 3 - - 5
BDR651 Türkçe İLERİ TOKSİKOLOJİ UYGULAMALARI I Seçmeli 3 - - 5
BDR652 Türkçe İLERİ TOKSİKOLOJİ UYGULAMALARI II Seçmeli 3 - - 5
BDR653 Türkçe TIBBİ BİYOKİMYA I Seçmeli 3 - - 5
BDR654 Türkçe TIBBİ BİYOKİMYA II Seçmeli 3 - - 5
BDR655 Türkçe TIBBİ FİZYOLOJİ I Seçmeli 3 - - 5
BDR656 Türkçe TIBBİ FİZYOLOJİ II Seçmeli 3 - - 5
BDR657 Türkçe MOLEKÜLER HÜCRE BİYOLOJİSİNDE ÖZEL KONULAR Seçmeli 3 - - 5
BDR658 Türkçe EKOSİSTEME DAYALI BALIKÇILIK YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 5
BDR659 Türkçe BİYOAKTİF İNORGANİK BİLEŞİKLER Seçmeli 3 - - 5
BDR661 Türkçe BİYOLOJİK SAAT Seçmeli 3 - - 5
BDR663 Türkçe MOLEKÜLER BİTKİ ISLAHI Seçmeli 3 - - 5
BDR665 Türkçe AKARSU EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5

2021 MÜFREDATI

Program Çıktıları

1 Bilimsel yöntemlerle biyoloji ile ilgili verileri kullanarak bilgi ve teoriyi geliştirebilme
2 Bilimsel makale okuma, anlama ve değerlendirebilme
3 Biyoloji alanında bilimsel literatüre katkı sağlamak amacıyla ulusal ya da uluslararası bir makale hazırlayabilme
4 Biyolojik teknolojileri eğitime, endüstriye, tarıma, sağlık ve çevre problemlerine uygulayabilme
5 Biyoloji konuları ile ilgili problemleri saptama, sentez yaparak problemlerin çözümüne yönelik hipotez kurma ve çeşitli gözlemsel ve deneysel yöntemler kullanarak hipotezi çözme becerisi kazanabilme.
6 Biyoloji alanındaki uygulamalarda, evrensel ve toplumsal değerlere duyarlı, ülke çıkarlarını gözeten, araştıran, üreten, etik ve sorumluluk sahibi bireyler olabilme
7 Alanı ile ilgili gerek laboratuvarda gerekse saha çalışmalarında yeterli tecrübe ve disiplin kazanabilme
8 Biyoloji alanında bilime yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem geliştiren ya da bilinen bir yöntemi, bir alana uygulayan özgün bir çalışma yapabilme
9 Biyolojinin belli alanlarında özelleşerek araştırma projesi tasarlama, tez hazırlama ve sonuçların değerlendirilmesi konusunda yeterlilik kazanabilme
10 Disiplinler arası çalışmalara katılabilme
11 Proje tabanlı çalışma yönünde tutum geliştirir.
12 Güncel gelişmeleri ve/veya kendi çalışmalarını, nicel ve nitel veriler ile destekleyerek alanındaki ve alan dışındaki gruplara, yazılı, sözlü, görsel ve uygulamalı olarak sistemli biçimde aktarır.
13 Bilgisayar ve bilişim teknolojilerini alan amaçları doğrultusunda ileri düzeyde kullanabilir.
14 Biyoloji alanındaki uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür.
15 Karmaşık sorunların çözümü için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirir ve sorumluluk alarak çözüm üretir.
16 Disiplinler arası çalışmalarda karşılaşılabilecek olası problemlere çözüm üretmede kullanabilme yetkinliği kazanır.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BİY697. Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - - - 25
BİY9XX Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 5
BİYSDG-I Türkçe SEÇMELİ DERS GRUBU I Seçmeli 3 - - -
Toplam 11 0 0 30
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BIY600 Türkçe SEMİNER Zorunlu - 2 - 2
BİY644 Türkçe BİLİM ETİĞİ VE BİLİM TARİHİ Zorunlu 3 - - 6
BİY698 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - - - 25
BİYD9XX Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 5
BİYSDG-II Türkçe SEÇMELİ DERS GRUBU II Seçmeli 3 - - -
Toplam 14 2 0 38
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BİY697 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - - - 25
BİY9XX Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 5
Toplam 8 0 0 30
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BİY698 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - - - 25
BİY9XX Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 5
Toplam 8 0 0 30
5. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BİY697 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - - - 25
BİY9XX Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 5
Toplam 8 0 0 30
6. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BİY698 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - - - 25
BİY9XX Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 5
Toplam 8 0 0 30
7. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BİY697 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - - - 25
BİY9XX Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 5
Toplam 8 0 0 30
8. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BİY698 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - - - 25
BİY9XX Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 5
Toplam 8 0 0 30
BİYSDG-I - SEÇMELİ DERS GRUBU I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BİY601 Türkçe MAMALOJİDE SON GELİŞMELER Seçmeli 3 - - 6
BİY602 Türkçe KARŞILAŞTIRMALI ARAKNOLOJİ Seçmeli 3 - - 6
BİY603 Türkçe BÖCEK EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY604 Türkçe EKONOMİK ENTOMOLOJİ Seçmeli 3 - - 6
BİY605 Türkçe ORİBATİD AKARLAR Seçmeli 3 - - 6
BİY606 Türkçe GENETİKTE SON GELİŞMELER II Seçmeli 3 - - 6
BİY607 Türkçe GENETİKTE SON GELİŞMELER I Seçmeli 3 - - 6
BİY608 Türkçe EPİGENETİK Seçmeli 3 - - 6
BİY609 Türkçe BİTKİ GENETİĞİ Seçmeli 3 - - 6
BİY610 Türkçe EPİGENETİK Seçmeli 3 - - 6
BİY611 Türkçe GELİŞİM GENETİĞİ Seçmeli 3 - - 6
BİY612 Türkçe DNA MARKIRLARI VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 6
BİY613 Türkçe KANSER GENETİĞİ Seçmeli 3 - - 6
BİY614 Türkçe BİTKİ-MİKROP İNTERAKSİYONLARI Seçmeli 3 - - 6
BİY615 Türkçe İLERİ GENETİK Seçmeli 3 - - 6
BİY616 Türkçe FONSİYONEL GENOMİKS Seçmeli 3 - - 6
BİY617 Türkçe MOLEKÜLER BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY618 Türkçe HYMENOPTERA MORFOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY619 Türkçe GENETİK MÜHENDİSLİĞİ Seçmeli 3 - - 6
BİY620 Türkçe ENZİMATİK KATALİZ, AKTİVİTE VE REGÜLASYON Seçmeli 3 - - 6
BİY621 Türkçe OKSİDATİF STRES KAYNAKLI DNA HASARI VE TAMİR MEKANİZMALARI Seçmeli 3 - - 6
BİY622 Türkçe HORMONLAR VE ETKİ MEKANİZMALARI Seçmeli 3 - - 6
BİY623 Türkçe SİNDİRİM SİSTEMİ VE FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY624 Türkçe SİNİR FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY625 Türkçe ÜREME FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY626 Türkçe GENETİKTE BİYOKİMYASAL VE IMMÜNOLOJİK MEKANİZMALAR Seçmeli 3 - - 6
BİY627 Türkçe BÖCEK BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY628 Türkçe HİDROBİYOLOJİK ÇALIŞMALARDA ARAZİ TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY629 Türkçe LİPİD BİYOKİMYASI Seçmeli 3 - - 6
BİY630 Türkçe SU KİRLİLİĞİ VE BİYOLOJİK ETKİLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY632 Türkçe EKOSİSTEM EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY633 Türkçe İLERİ LİKEN BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY634 Türkçe SULAK ALANLAR VE EKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY635 Türkçe PALEOEKOLOJİ Seçmeli 3 - - 6
BİY636 Türkçe BİTKİLERDE ALLELOPATİ Seçmeli 3 - - 6
BİY637 Türkçe TAKSONOMİK TERMİNOLOJİ Seçmeli 3 - - 6
BİY638 Türkçe TÜR VE TÜRLEŞME Seçmeli 3 - - 6
BİY639 Türkçe SİSTEMATİK BİYOLOJİ VE BİYOÇEŞİTLİLİK Seçmeli 3 - - 6
BİY640 Türkçe BİTKİ KÖK BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY641 Türkçe İLERİ LİKEN BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY642 Türkçe BİTKİLERDE BÜYÜME VE FARKLILAŞMA Seçmeli 3 - - 6
BİY643 Türkçe POPULASYON EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY645 Türkçe İLERİ PREPARASYON TEKNİKLERİ UYGULAMALARI I Seçmeli 3 - - 6
BİY646 Türkçe DÜNYADA İKLİM TİPLERİ VE BİTKİLER ÜZERİNE ETKİLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY647 Türkçe İLERİ TOKSİKOLOJİ UYGULAMALARI I Seçmeli 3 - - 6
BİY648 Türkçe BİLİM ETİĞİ VE BİLİM TARİHİ Seçmeli 3 - - 6
BİY649 Türkçe TÜRKİYE İKLİM TİPLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY650 Türkçe İLERİ PREPARASYON TEKNİKLERİ UYGULAMALARI II Seçmeli 3 - - 6
BİY651 Türkçe BİTKİ ÜREME BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY652 Türkçe İLERİ TOKSİKOLOJİ UYGULAMALARI II Seçmeli 3 - - 6
BİY653 Türkçe İLERİ PREPARASYON TEKNİKLERİ UYGULAMALARI I Seçmeli 3 - - 6
BİY655 Türkçe İLERİ TOKSİKOLOJİ UYGULAMALARI I Seçmeli 3 - - 6
BİY657 Türkçe BİYOLOJİK SAAT Seçmeli 3 - - 6
BİY659 Türkçe MOLEKÜLER BİTKİ ISLAHI Seçmeli 3 - - 6
BİY661 Türkçe MOLEKÜLER HÜCRE BİYOLOJİSİNDE ÖZEL KONULAR Seçmeli 3 - - 6
BİY663 Türkçe BİYOAKTİF İNORGANİK BİLEŞİKLER Seçmeli 3 - - 6
BİYSDG-II - SEÇMELİ DERS GRUBU II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BİY601 Türkçe MAMALOJİDE SON GELİŞMELER Seçmeli 3 - - 6
BİY602 Türkçe KARŞILAŞTIRMALI ARAKNOLOJİ Seçmeli 3 - - 6
BİY603 Türkçe BÖCEK EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY604 Türkçe EKONOMİK ENTOMOLOJİ Seçmeli 3 - - 6
BİY605 Türkçe ORİBATİD AKARLAR Seçmeli 3 - - 6
BİY606 Türkçe GENETİKTE SON GELİŞMELER II Seçmeli 3 - - 6
BİY607 Türkçe GENETİKTE SON GELİŞMELER I Seçmeli 3 - - 6
BİY608 Türkçe EPİGENETİK Seçmeli 3 - - 6
BİY609 Türkçe BİTKİ GENETİĞİ Seçmeli 3 - - 6
BİY610 Türkçe EPİGENETİK Seçmeli 3 - - 6
BİY611 Türkçe GELİŞİM GENETİĞİ Seçmeli 3 - - 6
BİY612 Türkçe DNA MARKIRLARI VE UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 6
BİY613 Türkçe KANSER GENETİĞİ Seçmeli 3 - - 6
BİY614 Türkçe BİTKİ-MİKROP İNTERAKSİYONLARI Seçmeli 3 - - 6
BİY615 Türkçe İLERİ GENETİK Seçmeli 3 - - 6
BİY616 Türkçe FONSİYONEL GENOMİKS Seçmeli 3 - - 6
BİY617 Türkçe MOLEKÜLER BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY618 Türkçe HYMENOPTERA MORFOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY619 Türkçe GENETİK MÜHENDİSLİĞİ Seçmeli 3 - - 6
BİY620 Türkçe ENZİMATİK KATALİZ, AKTİVİTE VE REGÜLASYON Seçmeli 3 - - 6
BİY621 Türkçe OKSİDATİF STRES KAYNAKLI DNA HASARI VE TAMİR MEKANİZMALARI Seçmeli 3 - - 6
BİY622 Türkçe HORMONLAR VE ETKİ MEKANİZMALARI Seçmeli 3 - - 6
BİY623 Türkçe SİNDİRİM SİSTEMİ VE FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY624 Türkçe SİNİR FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY625 Türkçe ÜREME FİZYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY626 Türkçe GENETİKTE BİYOKİMYASAL VE IMMÜNOLOJİK MEKANİZMALAR Seçmeli 3 - - 6
BİY627 Türkçe BÖCEK BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY628 Türkçe HİDROBİYOLOJİK ÇALIŞMALARDA ARAZİ TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY629 Türkçe LİPİD BİYOKİMYASI Seçmeli 3 - - 6
BİY630 Türkçe SU KİRLİLİĞİ VE BİYOLOJİK ETKİLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY-631 Türkçe SİSTEMATİK BİYOLOJİ VE BİYOÇEŞİTLİLİK Seçmeli 3 - - 6
BİY632 Türkçe EKOSİSTEM EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY633 Türkçe İLERİ LİKEN BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY634 Türkçe SULAK ALANLAR VE EKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY635 Türkçe PALEOEKOLOJİ Seçmeli 3 - - 6
BİY636 Türkçe BİTKİLERDE ALLELOPATİ Seçmeli 3 - - 6
BİY637 Türkçe TAKSONOMİK TERMİNOLOJİ Seçmeli 3 - - 6
BİY638 Türkçe TÜR VE TÜRLEŞME Seçmeli 3 - - 6
BİY639 Türkçe SİSTEMATİK BİYOLOJİ VE BİYOÇEŞİTLİLİK Seçmeli 3 - - 6
BİY640 Türkçe BİTKİ KÖK BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY641 Türkçe İLERİ LİKEN BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY642 Türkçe BİTKİLERDE BÜYÜME VE FARKLILAŞMA Seçmeli 3 - - 6
BİY643 Türkçe POPULASYON EKOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY645 Türkçe İLERİ PREPARASYON TEKNİKLERİ UYGULAMALARI I Seçmeli 3 - - 6
BİY646 Türkçe DÜNYADA İKLİM TİPLERİ VE BİTKİLER ÜZERİNE ETKİLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY647 Türkçe İLERİ TOKSİKOLOJİ UYGULAMALARI I Seçmeli 3 - - 6
BİY649 Türkçe TÜRKİYE İKLİM TİPLERİ Seçmeli 3 - - 6
BİY650 Türkçe İLERİ PREPARASYON TEKNİKLERİ UYGULAMALARI II Seçmeli 3 - - 6
BİY651 Türkçe BİTKİ ÜREME BİYOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
BİY652 Türkçe İLERİ TOKSİKOLOJİ UYGULAMALARI II Seçmeli 3 - - 6
BİY653 Türkçe İLERİ PREPARASYON TEKNİKLERİ UYGULAMALARI I Seçmeli 3 - - 6
BİY655 Türkçe İLERİ TOKSİKOLOJİ UYGULAMALARI I Seçmeli 3 - - 6
BİY657 Türkçe BİYOLOJİK SAAT Seçmeli 3 - - 6
BİY659 Türkçe MOLEKÜLER BİTKİ ISLAHI Seçmeli 3 - - 6
BİY661 Türkçe MOLEKÜLER HÜCRE BİYOLOJİSİNDE ÖZEL KONULAR Seçmeli 3 - - 6
BİY663 Türkçe BİYOAKTİF İNORGANİK BİLEŞİKLER Seçmeli 3 - - 6