GERİ DÖN

Lisans Programları


EĞİTİM FAKÜLTESİ - FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ - - LİSANS



Program Tanıtımı

Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2008 yılında kurulmuştur. 2013-2014 eğitim öğretim yılı itibariyle fen bilgisi öğretmenliği lisans programı öğrenci almaya başlamıştır.

Fen Bilgisi Öğretmeni

Lisans

Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümüne kabul kayıt hakkı, ÖSYM tarafından yapılan YGS ve LYS sınavları sonucunda MF-2 puan türüne göre yerleştirilir. Öğrenciler, sınav sonucunda aldıkları puanlar doğrultusunda girebilecekleri bölüm tercihlerini sıralayarak tercih formlarını Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne (ÖSYM) gönderirler. ÖSYM ise tüm başvuruları aldıktan sonra, başvuruları puan türüne göre gruplar, puanları en yüksekten en düşüğe doğru sıralar, tercih edilen puan türüne göre bütün mevcut programları listeler ve öğrencileri tercih ettikleri programlardan birine yerleştirir. Kayıt için gerekli belgeler: 1-Nüfus cüzdanı veya pasaport fotokopisi 2-Lise ve dengi okul diploması 3-ÖSYM'ce yapılan yerleştirme sonuç belgesi 4-Altı (6) adet vesikalık fotoğraf

Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki formal (örgün ) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki içindeki çeçişler Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK " kapsamında gerçekleştirilmektedir. Türkiye'de örgün eğitim kurumları dışında formal olmayan sertifikaya dayalı veya tecrübeye dayalı (in-formal ve non-formal ) öğrenmenin tanınma süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Bozok Üniversitesinin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, programların eğitim planlarında yer alan İngilizce dersi için her akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu dersten beklenen yeterlilikleri sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girme hakkına sahiptir. Sınava girip başarılı olan öğrenciler ders programında ilgili dersten muaf olurlar

Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur

Fen Bilgisi Öğretmenliği programının amacı, öğrencilere mesleki yaşamlarında gerekli olacak temel bilgi, beceri ve yetenekleri kazandırmak, alan deneyimleriyle teorik eğitimi birleştirmek, kişisel ve mesleki yaşamlarında öğrencileri için doğru bir model oluşturabilecek, alanındaki gelişmeleri yakından izleyen, zamanını verimli kullanan ve etkili iletişim kurma becerilerine sahip, bilimsel etik kurallarını benimsemiş, yaşam boyu öğrenmenin bilincinde olan, insana, topluma ve doğaya duyarlı fen bilgisi öğretmenleri yetiştirmektir.

1 Ülkemizin gelişimine katkı sağlayacak, çağdaş, fen eğitimi alanında uzman, eğitim ve öğretim alanındaki gelişmeleri yakından takip eden, idealist, sorgulayıcı ve çözümleyici, insani değerlere saygılı fen bilimleri öğretmenleri ve akademisyenler yetiştirmek.
2 Alanıyla ilgili dünyada olan gelişmeleri takip ederek bu gelişmelere katkı sağlamak.
3 Öğrencilerin ve akademisyenlerin profesyonel gelişimine katkıda bulunmak.
4 Ulusal ve uluslararası çeşitli kurum ve kuruluşlarla ortak projeler yürütmek.
5 Ülkemiz öğretmenlerine gerekli desteği sağlamak.

Fen Bilgisi öğretmenliği programı mezunları “Fen Bilgisi Öğretmeni” unvanı ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarına Fen Bilgisi Öğretmeni olarak atanmaktadırlar.

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.

Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli “Ders Öğretim Planı”nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır.

Mezuniyet koşulları “Yeterlilik Koşulları ve Kuralları” bölümünde açıklandığı gibidir.

Tam Zamanlı

Program başkanı: Prof. Dr. Muharrem KIRAK (Adres: Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği ABD YOZGAT)

Fen Bilgisi Öğretmenliği programında 1 profesör, 3 Doçent, 1 Doktor öğretim görevlisi bulunmaktadır


Program Çıktıları

1 Fen bilimleriyle ilgili kuram, yasa, olgu, model, kavramlar ve diğer disiplinlere ait bilgi ve beceriler arasında ilişki kurar ve bunları günlük hayattaki olayların açıklanmasında kullanır.
2 Fen Bilimleri Dersi öğretim programının kazanımlarını, öğrenci özelliklerini ve güvenlik önlemlerini dikkate alarak laboratuvar etkinliklerini tasarlayıp uygulayabilir.
3 Öğrencilerde bilimin tarihsel gelişimi ve bilimin doğası ile ilgili anlayış kazandırabilecek öğretim etkinlikleri uygular.
4 Öğrencilerde bilim ve teknolojideki gelişmeler ile toplum ve çevre arasındaki etkileşime ilişkin anlayış kazandırabilecek öğretim etkinlikleri uygular.
5 Fen Bilimleri Dersi öğretim programını vizyonu, misyonu, öğrenme alanları ve kazanımları açısından irdeler, programdaki gelişmeleri takip eder ve bu gelişmeleri Türk Milli Eğitim tarihindeki gelişmelerle ilişkilendirir.
6 Fen Bilimleri Dersi öğretim programının kazanımlarını ve öğrenci özellikleri dikkate alarak farklı öğretim strateji, yöntem ve teknikler arasından uygun olanını seçer ve bunları sınıf yönetimini sağlayacak şekilde uygular.
7 Öğrencilerde fen ve teknoloji okur-yazarlık düzeyleri ile eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, analitik düşünme gibi üst-düzey düşünme becerilerini geliştirebilecek etkinlikler tasarlar.
8 Fen Bilimleri Dersi öğretim programının farklı öğrenme alanlarındaki kazanımlarını dikkate alarak öğrenme-öğretme sürecinin her aşamasında, tanılama, biçimlendirme ve düzey belirlemeye yönelik ölçme ve değerlendirme aracı geliştirir ya da mevcut olanların içinden uygun olanı seçer ve uygular.
9 Fen bilimleri alanında öğrenme ve öğretme sürecini değerlendirirken bilgiyi ölçen geleneksel ölçme-değerlendirme tekniklerinin yanında, bilgi ve beceriyi ölçen alternatif ve otantik ölçme-değerlendirme tekniklerini de kullanır
10 Eğitim ve öğretim sürecinde veya günlük hayatta karşılaştığı bir problemi çözmek ya da bir projeyi yürütmek amacıyla araştırma sürecinin basamaklarını planlar, uygun araştırma yöntemini seçer, uygular ve raporlaştırır.
11 Bilgi ve iletişim teknolojilerinden fen bilimleri ve alan eğitimi alanında bilgiye erişme, bilgiyi paylaşma, öğretimin verimliliğini artırma, güncel tartışma ve yenilikleri takip etme amacıyla yararlanır.
12 Fen Bilimleri Dersi öğretim programındaki kazanımları dikkate alarak öğretim sürecini destekleyecek ders araç gereç ve materyali tasarlar, mevcut olanların içinden uygun olanı seçer ve kullanır.
13 Sosyal, çevresel, bilimsel ve sosyobilimsel alanlardaki yerel ve evrensel sorunlarla ilgili öğrencilerde farkındalık oluşturacak etkinlikler düzenler ve bunlarla ilgili projelerde aktif rol alır.
14 Atatürk inkılap ve ilkeleri ile Türk Milli Eğitiminin temel amaç ve ilkeleri doğrultusunda öğrencilerde bilim ve teknolojiye yönelik olumlu tutum ve değerler geliştirebilecek etkinlikler tasarlar.
15 Türkçeyi Fen bilimleriyle konularının öğretiminde ve yazılı ve sözlü iletişim kurmada etkin şekilde kullanmanın yanı sıra bir yabancı dili de alanındaki bilgileri izleyecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek düzeyde kullanır
16 Okul içi ve okul dışı öğretim sürecinin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için okul yönetimi, meslektaşlar, öğrenci velileri ve diğer ilgili birimlerle işbirliği içinde çalışır

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[TemelAlanCiktisi]

Program Çıktıları
BİLGİ
BECERİLER
YETKİNLİKLER
Kuramsal Olgusal
Bilişsel Uygulamalı
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Öğrenme Yetkinliği
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alana Özgü Yetkinlik
1
2
3
4
5
6
1
2
3
4
5
6
1
2
3
1
2
3
4
1
2
3
4
5
6
7
8
1
2
3
4
5
6
7
Fen bilimleriyle ilgili kuram, yasa, olgu, model, kavramlar ve diğer disiplinlere ait bilgi ve beceriler arasında ilişki kurar ve bunları günlük hayattaki olayların açıklanmasında kullanır.
Fen Bilimleri Dersi öğretim programının kazanımlarını, öğrenci özelliklerini ve güvenlik önlemlerini dikkate alarak laboratuvar etkinliklerini tasarlayıp uygulayabilir.
Öğrencilerde bilimin tarihsel gelişimi ve bilimin doğası ile ilgili anlayış kazandırabilecek öğretim etkinlikleri uygular.
Öğrencilerde bilim ve teknolojideki gelişmeler ile toplum ve çevre arasındaki etkileşime ilişkin anlayış kazandırabilecek öğretim etkinlikleri uygular.
Fen Bilimleri Dersi öğretim programını vizyonu, misyonu, öğrenme alanları ve kazanımları açısından irdeler, programdaki gelişmeleri takip eder ve bu gelişmeleri Türk Milli Eğitim tarihindeki gelişmelerle ilişkilendirir.
Fen Bilimleri Dersi öğretim programının kazanımlarını ve öğrenci özellikleri dikkate alarak farklı öğretim strateji, yöntem ve teknikler arasından uygun olanını seçer ve bunları sınıf yönetimini sağlayacak şekilde uygular.
Öğrencilerde fen ve teknoloji okur-yazarlık düzeyleri ile eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, analitik düşünme gibi üst-düzey düşünme becerilerini geliştirebilecek etkinlikler tasarlar.
Fen Bilimleri Dersi öğretim programının farklı öğrenme alanlarındaki kazanımlarını dikkate alarak öğrenme-öğretme sürecinin her aşamasında, tanılama, biçimlendirme ve düzey belirlemeye yönelik ölçme ve değerlendirme aracı geliştirir ya da mevcut olanların içinden uygun olanı seçer ve uygular.
Fen bilimleri alanında öğrenme ve öğretme sürecini değerlendirirken bilgiyi ölçen geleneksel ölçme-değerlendirme tekniklerinin yanında, bilgi ve beceriyi ölçen alternatif ve otantik ölçme-değerlendirme tekniklerini de kullanır
Eğitim ve öğretim sürecinde veya günlük hayatta karşılaştığı bir problemi çözmek ya da bir projeyi yürütmek amacıyla araştırma sürecinin basamaklarını planlar, uygun araştırma yöntemini seçer, uygular ve raporlaştırır.
Bilgi ve iletişim teknolojilerinden fen bilimleri ve alan eğitimi alanında bilgiye erişme, bilgiyi paylaşma, öğretimin verimliliğini artırma, güncel tartışma ve yenilikleri takip etme amacıyla yararlanır.
Fen Bilimleri Dersi öğretim programındaki kazanımları dikkate alarak öğretim sürecini destekleyecek ders araç gereç ve materyali tasarlar, mevcut olanların içinden uygun olanı seçer ve kullanır.
Sosyal, çevresel, bilimsel ve sosyobilimsel alanlardaki yerel ve evrensel sorunlarla ilgili öğrencilerde farkındalık oluşturacak etkinlikler düzenler ve bunlarla ilgili projelerde aktif rol alır.
Atatürk inkılap ve ilkeleri ile Türk Milli Eğitiminin temel amaç ve ilkeleri doğrultusunda öğrencilerde bilim ve teknolojiye yönelik olumlu tutum ve değerler geliştirebilecek etkinlikler tasarlar.
Türkçeyi Fen bilimleriyle konularının öğretiminde ve yazılı ve sözlü iletişim kurmada etkin şekilde kullanmanın yanı sıra bir yabancı dili de alanındaki bilgileri izleyecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek düzeyde kullanır
Okul içi ve okul dışı öğretim sürecinin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için okul yönetimi, meslektaşlar, öğrenci velileri ve diğer ilgili birimlerle işbirliği içinde çalışır

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
0. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
YDYO-İB İngilizce İSTEĞE BAĞLI İNGİLİZCE HAZIRLIK Zorunlu 24 - - -
Toplam 24 0 0
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
FBE101AZ Türkçe FİZİK I Zorunlu 2 2 - 3
FBE103AZ Türkçe KİMYA I Zorunlu 2 2 - 3
FBE105AZ Türkçe GENEL MATEMATİK I Zorunlu 2 - - 2
GK101Z Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Zorunlu 2 - - 3
GK103Z Türkçe YABANCI DİL (İNGİLİZCE) I Zorunlu 2 - - 3
GK105Z Türkçe TÜRK DİLİ I Zorunlu 3 - - 5
GK107Z Türkçe BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Zorunlu 3 - - 5
MB001Z Türkçe EĞİTİME GİRİŞ Zorunlu 2 - - 3
MB003Z Türkçe EĞİTİM FELSEFESİ Zorunlu 2 - - 3
Toplam 20 4 0 30
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
FBE102AZ Türkçe FİZİK II Zorunlu 2 2 - 3
FBE104AZ Türkçe KİMYA II Zorunlu 2 2 - 3
FBE106AZ Türkçe BİYOLOJİ I Zorunlu 2 2 - 4
FBE108AZ Türkçe GENEL MATEMATİK II Zorunlu 2 - - 3
GK102Z Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II Zorunlu 2 - - 3
GK104Z Türkçe YABANCI DİL (İNGİLİZCE) II Zorunlu 2 - - 3
GK106Z Türkçe TÜRK DİLİ II Zorunlu 3 - - 5
MB002Z Türkçe EĞİTİM SOSYOLOJİSİ Zorunlu 2 - - 3
MB013Z Türkçe EĞİTİM PSİKOLOJİSİ Zorunlu 2 - - 3
Toplam 19 6 0 30
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
FBE201AZ Türkçe FEN ÖĞRENME VE ÖĞRETİM YAKLAŞIMLARI Zorunlu 2 - - 3
FBE203AZ Türkçe BİYOLOJİ II Zorunlu 2 2 - 4
FBE205AZ Türkçe FİZİK III Zorunlu 2 2 - 3
FBE207AZ Türkçe KİMYA III Zorunlu 2 2 - 3
FBEAS-I Türkçe ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ I Seçmeli 2 - - -
GKS-1 Türkçe GENEL KÜLTÜR SEÇMELİ I Seçmeli 2 - - 3
MB005Z Türkçe ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ Zorunlu 2 - - 3
MB007Z Türkçe EĞİTİMDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Zorunlu 2 - - 3
MBS-I Türkçe MESLEK BİLGİSİ SEÇMELİ I Seçmeli 2 - - -
Toplam 18 6 0 22
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
FBE202AZ Türkçe FEN ÖĞRETİM PROGRAMLARI Zorunlu 2 - - 3
FBE204AZ Türkçe BİYOLOJİ III Zorunlu 2 2 - 4
FBE206AZ Türkçe YER BİLİMİ Zorunlu 2 - - 3
FBEAS-II Türkçe ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ II Seçmeli 2 - - -
GK202Z Türkçe TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI Zorunlu 1 2 - 3
GKS-2 Türkçe GENEL KÜLTÜR SEÇMELİ II Seçmeli 2 - - 3
MB004Z Türkçe TÜRK EĞİTİM TARİHİ Zorunlu 2 - - 3
MB006Z Türkçe ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ Zorunlu 2 - - 3
MBS-II Türkçe MESLEK BİLGİSİ SEÇMELİ II Seçmeli 2 - - -
Toplam 17 4 0 22
5. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
FBE301AZ Türkçe FEN ÖĞRETİMİ I Zorunlu 3 - - 6
FBE303AZ Türkçe FEN ÖĞRETİMİ LABORATUVAR UYGULAMALARI I Zorunlu 1 2 - 4
FBE305AZ Türkçe ASTRONOMİ Zorunlu 2 - - 3
FBEAS-III Türkçe ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ III Seçmeli 2 - - -
GKS-3 Türkçe GENEL KÜLTÜR SEÇMELİ III Seçmeli 2 - - -
MB008Z Türkçe TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Zorunlu 2 - - 3
MB009Z Türkçe EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME Zorunlu 2 - - 3
MBS-III Türkçe MESLEK BİLGİSİ SEÇMELİ III Seçmeli 2 - - -
Toplam 16 2 0 19
6. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
FBE302AZ Türkçe FEN ÖĞRETİMİ II Zorunlu 3 - - 6
FBE304AZ Türkçe FEN ÖĞRETİMİ LABORATUVAR UYGULAMALARI II Zorunlu 1 2 - 4
FBE306AZ Türkçe BİLİMSEL MUHAKEME BECERİLERİ Zorunlu 2 - - 3
FBEAS-IV Türkçe ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ IV Seçmeli 2 - - -
GKS-IV Türkçe GENEL KÜLTÜR SEÇMELİ IV Seçmeli 2 - - -
MB010Z Türkçe EĞİTİMDE ETİK VE AHLAK Zorunlu 2 - - 3
MB011Z Türkçe SINIF YÖNETİMİ Zorunlu 2 - - 3
MBS-IV Türkçe MESLEK BİLGİSİ SEÇMELİ IV Seçmeli 2 - - -
Toplam 16 2 0 19
7. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
FBE401AZ Türkçe DİSİPLİNLERARASI FEN ÖĞRETİMİ Zorunlu 2 - - 4
FBE403AZ Türkçe ÇEVRE EĞİTİMİ Zorunlu 2 - - 3
FBEAS-V Türkçe ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ V Seçmeli 2 - - -
MB014Z Türkçe OKULLARDA REHBERLİK Zorunlu 2 - - 3
MB401Z Türkçe ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I Zorunlu 2 6 - 12
MBS-V Türkçe MESLEK BİLGİSİ SEÇMELİ V Seçmeli 2 - - -
Toplam 12 6 0 22
8. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
FBE402AZ Türkçe FEN ÖĞRETİMİNDE OKUL DIŞI ÖĞRENME ORTAMLARI Zorunlu 2 - - 4
FBE404AZ Türkçe BİLİMİN DOĞASI VE ÖĞRETİMİ Zorunlu 2 - - 3
FBEAS-VI Türkçe ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ VI Seçmeli 2 - - -
MB012Z Türkçe ÖZEL EĞİTİM VE KAYNAŞTIRMA Zorunlu 2 - - 3
MB402Z Türkçe ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II Zorunlu 2 6 - 12
MBS-VI Türkçe MESLEK BİLGİSİ SEÇMELİ VI Seçmeli 2 - - -
Toplam 12 6 0 22
FBEAS-I - ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
FBE001AS Türkçe BİLİMİN TEKNOLOJİDEKİ UYGULAMALARI Seçmeli 2 - - 4
FBE002AS Türkçe FEN BİLGİSİ DERS KİTABI İNCELEMESİ Seçmeli 2 - - 4
FBE003AS Türkçe FEN BİLGİSİ ÖĞRETİMİNDE KAVRAM YANILGILARI Seçmeli 2 - - 4
FBE004AS Türkçe FEN ÖĞRETİMİNDE MATERYAL TASARIMI Seçmeli 2 - - 4
FBE005AS Türkçe FEN VE TEKNOLOJİ KAYNAKLI SORUNLAR Seçmeli 2 - - 4
FBE006AS Türkçe İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
FBE007AS Türkçe KİMYASAL ATIKLAR VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ Seçmeli 2 - - 4
FBE008AS Türkçe SINIF İÇİ ÖĞRENMELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ Seçmeli 2 - - 4
FBE009AS Türkçe TÜRKİYE'NİN BİYOLOJİK ZENGİNLİKLERİ Seçmeli 2 - - 4
FBE010AS Türkçe YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI Seçmeli 2 - - 4
GKS-1 - GENEL KÜLTÜR SEÇMELİ I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
GK001S Türkçe BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 - - 3
GK002S Türkçe BESLENME VE SAĞLIK Seçmeli 2 - - 3
GK003S Türkçe BİLİM TARİHİ VE FELSEFESİ Seçmeli 2 - - 3
GK004S Türkçe BİLİM VE ARAŞTIRMA ETİĞİ Seçmeli 2 - - 3
GK005S Türkçe EKONOMİ VE GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 - - 3
GK006S Türkçe GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARI Seçmeli 2 - - 3
GK007S Türkçe İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
GK008S Türkçe İNSAN İLİŞKİLERİ VE İLETİŞİM Seçmeli 2 - - 3
GK009S Türkçe KARİYER PLANLAMA VE GELİŞTİRME Seçmeli 2 - - 3
GK010S Türkçe KÜLTÜR VE DİL Seçmeli 2 - - 3
GK011S Türkçe MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 - - 3
GK012S Türkçe MESLEKİ İNGİLİZCE Seçmeli 2 - - 3
GK013S Türkçe SANAT VE ESTETİK Seçmeli 2 - - 3
GK014S Türkçe TÜRK HALK OYUNLARI Seçmeli 2 - - 3
GK015S Türkçe TÜRK İŞARET DİLİ Seçmeli 2 - - 3
GK016S Türkçe TÜRK KÜLTÜR COĞRAFYASI Seçmeli 2 - - 3
GK017S Türkçe TÜRK MUSİKİSİ Seçmeli 2 - - 3
GK018S Türkçe TÜRK SANATI TARİHİ Seçmeli 2 - - 3
GK019S Türkçe TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 - - 3
MBS-I - MESLEK BİLGİSİ SEÇMELİ I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MB001S Türkçe AÇIK VE UZAKTAN ÖĞRENME Seçmeli 2 - - 4
MB002S Türkçe DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU Seçmeli 2 - - 4
MB003S Türkçe EĞİTİM HUKUKU Seçmeli 2 - - 4
MB004S Türkçe EĞİTİM ANTROPOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
MB005S Türkçe EĞİTİM TARİHİ Seçmeli 2 - - 4
MB006S Türkçe EĞİTİMDE DRAMA Seçmeli 2 - - 4
MB007S Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM DIŞI ETKİNLİKLER Seçmeli 2 - - 4
MB008S Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM GELİŞTİRME Seçmeli 2 - - 4
MB009S Türkçe EĞİTİMDE PROJE HAZIRLAMA Seçmeli 2 - - 4
MB010S Türkçe ELEŞTİREL VE ANALİTİK DÜŞÜNME Seçmeli 2 - - 4
MB011S Türkçe KAPSAYICI EĞİTİM Seçmeli 2 - - 4
MB012S Türkçe KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM Seçmeli 2 - - 4
MB013S Türkçe MİKRO ÖĞRETİM Seçmeli 2 - - 4
MB014S Türkçe MÜZE EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
MB015S Türkçe OKUL DIŞI ÖĞRENME ORTAMLARI Seçmeli 2 - - 4
MB016S Türkçe ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ Seçmeli 2 - - 4
MB017S Türkçe ÖĞRETİMİ BİREYSELLEŞTİRME VE UYARLAMA Seçmeli 2 - - 4
MB018S Türkçe SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VE EĞİTİM Seçmeli 2 - - 4
MB019S Türkçe YETİŞKİN EĞİTİMİ VE HAYAT BOYU ÖĞRENME Seçmeli 2 - - 4
MB020S Türkçe HASTANEDE YATAN ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
MB021S Türkçe ÇOCUK PSİKOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
MB022S Türkçe KARAKTER VE DEĞER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
FBEAS-II - ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
FBE001AS Türkçe BİLİMİN TEKNOLOJİDEKİ UYGULAMALARI Seçmeli 2 - - 4
FBE002AS Türkçe FEN BİLGİSİ DERS KİTABI İNCELEMESİ Seçmeli 2 - - 4
FBE003AS Türkçe FEN BİLGİSİ ÖĞRETİMİNDE KAVRAM YANILGILARI Seçmeli 2 - - 4
FBE004AS Türkçe FEN ÖĞRETİMİNDE MATERYAL TASARIMI Seçmeli 2 - - 4
FBE005AS Türkçe FEN VE TEKNOLOJİ KAYNAKLI SORUNLAR Seçmeli 2 - - 4
FBE006AS Türkçe İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
FBE007AS Türkçe KİMYASAL ATIKLAR VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ Seçmeli 2 - - 4
FBE008AS Türkçe SINIF İÇİ ÖĞRENMELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ Seçmeli 2 - - 4
FBE009AS Türkçe TÜRKİYE'NİN BİYOLOJİK ZENGİNLİKLERİ Seçmeli 2 - - 4
FBE010AS Türkçe YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI Seçmeli 2 - - 4
GKS-2 - GENEL KÜLTÜR SEÇMELİ II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
GK001S Türkçe BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 - - 3
GK002S Türkçe BESLENME VE SAĞLIK Seçmeli 2 - - 3
GK003S Türkçe BİLİM TARİHİ VE FELSEFESİ Seçmeli 2 - - 3
GK004S Türkçe BİLİM VE ARAŞTIRMA ETİĞİ Seçmeli 2 - - 3
GK005S Türkçe EKONOMİ VE GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 - - 3
GK006S Türkçe GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARI Seçmeli 2 - - 3
GK007S Türkçe İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
GK008S Türkçe İNSAN İLİŞKİLERİ VE İLETİŞİM Seçmeli 2 - - 3
GK009S Türkçe KARİYER PLANLAMA VE GELİŞTİRME Seçmeli 2 - - 3
GK010S Türkçe KÜLTÜR VE DİL Seçmeli 2 - - 3
GK011S Türkçe MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 - - 3
GK012S Türkçe MESLEKİ İNGİLİZCE Seçmeli 2 - - 3
GK013S Türkçe SANAT VE ESTETİK Seçmeli 2 - - 3
GK014S Türkçe TÜRK HALK OYUNLARI Seçmeli 2 - - 3
GK015S Türkçe TÜRK İŞARET DİLİ Seçmeli 2 - - 3
GK016S Türkçe TÜRK KÜLTÜR COĞRAFYASI Seçmeli 2 - - 3
GK017S Türkçe TÜRK MUSİKİSİ Seçmeli 2 - - 3
GK018S Türkçe TÜRK SANATI TARİHİ Seçmeli 2 - - 3
GK019S Türkçe TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 - - 3
MBS-II - MESLEK BİLGİSİ SEÇMELİ II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MB001S Türkçe AÇIK VE UZAKTAN ÖĞRENME Seçmeli 2 - - 4
MB002S Türkçe DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU Seçmeli 2 - - 4
MB003S Türkçe EĞİTİM HUKUKU Seçmeli 2 - - 4
MB004S Türkçe EĞİTİM ANTROPOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
MB005S Türkçe EĞİTİM TARİHİ Seçmeli 2 - - 4
MB006S Türkçe EĞİTİMDE DRAMA Seçmeli 2 - - 4
MB007S Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM DIŞI ETKİNLİKLER Seçmeli 2 - - 4
MB008S Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM GELİŞTİRME Seçmeli 2 - - 4
MB009S Türkçe EĞİTİMDE PROJE HAZIRLAMA Seçmeli 2 - - 4
MB010S Türkçe ELEŞTİREL VE ANALİTİK DÜŞÜNME Seçmeli 2 - - 4
MB011S Türkçe KAPSAYICI EĞİTİM Seçmeli 2 - - 4
MB012S Türkçe KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM Seçmeli 2 - - 4
MB013S Türkçe MİKRO ÖĞRETİM Seçmeli 2 - - 4
MB014S Türkçe MÜZE EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
MB015S Türkçe OKUL DIŞI ÖĞRENME ORTAMLARI Seçmeli 2 - - 4
MB016S Türkçe ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ Seçmeli 2 - - 4
MB017S Türkçe ÖĞRETİMİ BİREYSELLEŞTİRME VE UYARLAMA Seçmeli 2 - - 4
MB018S Türkçe SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VE EĞİTİM Seçmeli 2 - - 4
MB019S Türkçe YETİŞKİN EĞİTİMİ VE HAYAT BOYU ÖĞRENME Seçmeli 2 - - 4
MB020S Türkçe HASTANEDE YATAN ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
MB021S Türkçe ÇOCUK PSİKOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
MB022S Türkçe KARAKTER VE DEĞER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
FBEAS-III - ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ III
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
FBE001AS Türkçe BİLİMİN TEKNOLOJİDEKİ UYGULAMALARI Seçmeli 2 - - 4
FBE002AS Türkçe FEN BİLGİSİ DERS KİTABI İNCELEMESİ Seçmeli 2 - - 4
FBE003AS Türkçe FEN BİLGİSİ ÖĞRETİMİNDE KAVRAM YANILGILARI Seçmeli 2 - - 4
FBE004AS Türkçe FEN ÖĞRETİMİNDE MATERYAL TASARIMI Seçmeli 2 - - 4
FBE005AS Türkçe FEN VE TEKNOLOJİ KAYNAKLI SORUNLAR Seçmeli 2 - - 4
FBE006AS Türkçe İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
FBE007AS Türkçe KİMYASAL ATIKLAR VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ Seçmeli 2 - - 4
FBE008AS Türkçe SINIF İÇİ ÖĞRENMELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ Seçmeli 2 - - 4
FBE009AS Türkçe TÜRKİYE'NİN BİYOLOJİK ZENGİNLİKLERİ Seçmeli 2 - - 4
FBE010AS Türkçe YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI Seçmeli 2 - - 4
GKS-3 - GENEL KÜLTÜR SEÇMELİ III
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
GK001S Türkçe BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 - - 3
GK002S Türkçe BESLENME VE SAĞLIK Seçmeli 2 - - 3
GK003S Türkçe BİLİM TARİHİ VE FELSEFESİ Seçmeli 2 - - 3
GK004S Türkçe BİLİM VE ARAŞTIRMA ETİĞİ Seçmeli 2 - - 3
GK005S Türkçe EKONOMİ VE GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 - - 3
GK006S Türkçe GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARI Seçmeli 2 - - 3
GK007S Türkçe İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
GK008S Türkçe İNSAN İLİŞKİLERİ VE İLETİŞİM Seçmeli 2 - - 3
GK009S Türkçe KARİYER PLANLAMA VE GELİŞTİRME Seçmeli 2 - - 3
GK010S Türkçe KÜLTÜR VE DİL Seçmeli 2 - - 3
GK011S Türkçe MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 - - 3
GK012S Türkçe MESLEKİ İNGİLİZCE Seçmeli 2 - - 3
GK013S Türkçe SANAT VE ESTETİK Seçmeli 2 - - 3
GK014S Türkçe TÜRK HALK OYUNLARI Seçmeli 2 - - 3
GK015S Türkçe TÜRK İŞARET DİLİ Seçmeli 2 - - 3
GK016S Türkçe TÜRK KÜLTÜR COĞRAFYASI Seçmeli 2 - - 3
GK017S Türkçe TÜRK MUSİKİSİ Seçmeli 2 - - 3
GK018S Türkçe TÜRK SANATI TARİHİ Seçmeli 2 - - 3
GK019S Türkçe TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 - - 3
MBS-III - MESLEK BİLGİSİ SEÇMELİ III
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MB001S Türkçe AÇIK VE UZAKTAN ÖĞRENME Seçmeli 2 - - 4
MB002S Türkçe DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU Seçmeli 2 - - 4
MB003S Türkçe EĞİTİM HUKUKU Seçmeli 2 - - 4
MB004S Türkçe EĞİTİM ANTROPOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
MB005S Türkçe EĞİTİM TARİHİ Seçmeli 2 - - 4
MB006S Türkçe EĞİTİMDE DRAMA Seçmeli 2 - - 4
MB007S Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM DIŞI ETKİNLİKLER Seçmeli 2 - - 4
MB008S Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM GELİŞTİRME Seçmeli 2 - - 4
MB009S Türkçe EĞİTİMDE PROJE HAZIRLAMA Seçmeli 2 - - 4
MB010S Türkçe ELEŞTİREL VE ANALİTİK DÜŞÜNME Seçmeli 2 - - 4
MB011S Türkçe KAPSAYICI EĞİTİM Seçmeli 2 - - 4
MB012S Türkçe KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM Seçmeli 2 - - 4
MB013S Türkçe MİKRO ÖĞRETİM Seçmeli 2 - - 4
MB014S Türkçe MÜZE EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
MB015S Türkçe OKUL DIŞI ÖĞRENME ORTAMLARI Seçmeli 2 - - 4
MB016S Türkçe ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ Seçmeli 2 - - 4
MB017S Türkçe ÖĞRETİMİ BİREYSELLEŞTİRME VE UYARLAMA Seçmeli 2 - - 4
MB018S Türkçe SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VE EĞİTİM Seçmeli 2 - - 4
MB019S Türkçe YETİŞKİN EĞİTİMİ VE HAYAT BOYU ÖĞRENME Seçmeli 2 - - 4
MB020S Türkçe HASTANEDE YATAN ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
MB021S Türkçe ÇOCUK PSİKOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
MB022S Türkçe KARAKTER VE DEĞER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
FBEAS-IV - ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ IV
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
FBE001AS Türkçe BİLİMİN TEKNOLOJİDEKİ UYGULAMALARI Seçmeli 2 - - 4
FBE002AS Türkçe FEN BİLGİSİ DERS KİTABI İNCELEMESİ Seçmeli 2 - - 4
FBE003AS Türkçe FEN BİLGİSİ ÖĞRETİMİNDE KAVRAM YANILGILARI Seçmeli 2 - - 4
FBE004AS Türkçe FEN ÖĞRETİMİNDE MATERYAL TASARIMI Seçmeli 2 - - 4
FBE005AS Türkçe FEN VE TEKNOLOJİ KAYNAKLI SORUNLAR Seçmeli 2 - - 4
FBE006AS Türkçe İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
FBE007AS Türkçe KİMYASAL ATIKLAR VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ Seçmeli 2 - - 4
FBE008AS Türkçe SINIF İÇİ ÖĞRENMELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ Seçmeli 2 - - 4
FBE009AS Türkçe TÜRKİYE'NİN BİYOLOJİK ZENGİNLİKLERİ Seçmeli 2 - - 4
FBE010AS Türkçe YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI Seçmeli 2 - - 4
GKS-IV - GENEL KÜLTÜR SEÇMELİ IV
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
GK001S Türkçe BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 - - 3
GK002S Türkçe BESLENME VE SAĞLIK Seçmeli 2 - - 3
GK003S Türkçe BİLİM TARİHİ VE FELSEFESİ Seçmeli 2 - - 3
GK004S Türkçe BİLİM VE ARAŞTIRMA ETİĞİ Seçmeli 2 - - 3
GK005S Türkçe EKONOMİ VE GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 - - 3
GK006S Türkçe GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARI Seçmeli 2 - - 3
GK007S Türkçe İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
GK008S Türkçe İNSAN İLİŞKİLERİ VE İLETİŞİM Seçmeli 2 - - 3
GK009S Türkçe KARİYER PLANLAMA VE GELİŞTİRME Seçmeli 2 - - 3
GK010S Türkçe KÜLTÜR VE DİL Seçmeli 2 - - 3
GK011S Türkçe MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 - - 3
GK012S Türkçe MESLEKİ İNGİLİZCE Seçmeli 2 - - 3
GK013S Türkçe SANAT VE ESTETİK Seçmeli 2 - - 3
GK014S Türkçe TÜRK HALK OYUNLARI Seçmeli 2 - - 3
GK015S Türkçe TÜRK İŞARET DİLİ Seçmeli 2 - - 3
GK016S Türkçe TÜRK KÜLTÜR COĞRAFYASI Seçmeli 2 - - 3
GK017S Türkçe TÜRK MUSİKİSİ Seçmeli 2 - - 3
GK018S Türkçe TÜRK SANATI TARİHİ Seçmeli 2 - - 3
GK019S Türkçe TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 - - 3
MBS-IV - MESLEK BİLGİSİ SEÇMELİ IV
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MB001S Türkçe AÇIK VE UZAKTAN ÖĞRENME Seçmeli 2 - - 4
MB002S Türkçe DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU Seçmeli 2 - - 4
MB003S Türkçe EĞİTİM HUKUKU Seçmeli 2 - - 4
MB004S Türkçe EĞİTİM ANTROPOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
MB005S Türkçe EĞİTİM TARİHİ Seçmeli 2 - - 4
MB006S Türkçe EĞİTİMDE DRAMA Seçmeli 2 - - 4
MB007S Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM DIŞI ETKİNLİKLER Seçmeli 2 - - 4
MB008S Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM GELİŞTİRME Seçmeli 2 - - 4
MB009S Türkçe EĞİTİMDE PROJE HAZIRLAMA Seçmeli 2 - - 4
MB010S Türkçe ELEŞTİREL VE ANALİTİK DÜŞÜNME Seçmeli 2 - - 4
MB011S Türkçe KAPSAYICI EĞİTİM Seçmeli 2 - - 4
MB012S Türkçe KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM Seçmeli 2 - - 4
MB013S Türkçe MİKRO ÖĞRETİM Seçmeli 2 - - 4
MB014S Türkçe MÜZE EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
MB015S Türkçe OKUL DIŞI ÖĞRENME ORTAMLARI Seçmeli 2 - - 4
MB016S Türkçe ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ Seçmeli 2 - - 4
MB017S Türkçe ÖĞRETİMİ BİREYSELLEŞTİRME VE UYARLAMA Seçmeli 2 - - 4
MB018S Türkçe SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VE EĞİTİM Seçmeli 2 - - 4
MB019S Türkçe YETİŞKİN EĞİTİMİ VE HAYAT BOYU ÖĞRENME Seçmeli 2 - - 4
MB020S Türkçe HASTANEDE YATAN ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
MB021S Türkçe ÇOCUK PSİKOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
MB022S Türkçe KARAKTER VE DEĞER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
FBEAS-V - ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ V
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
FBE001AS Türkçe BİLİMİN TEKNOLOJİDEKİ UYGULAMALARI Seçmeli 2 - - 4
FBE002AS Türkçe FEN BİLGİSİ DERS KİTABI İNCELEMESİ Seçmeli 2 - - 4
FBE003AS Türkçe FEN BİLGİSİ ÖĞRETİMİNDE KAVRAM YANILGILARI Seçmeli 2 - - 4
FBE004AS Türkçe FEN ÖĞRETİMİNDE MATERYAL TASARIMI Seçmeli 2 - - 4
FBE005AS Türkçe FEN VE TEKNOLOJİ KAYNAKLI SORUNLAR Seçmeli 2 - - 4
FBE006AS Türkçe İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
FBE007AS Türkçe KİMYASAL ATIKLAR VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ Seçmeli 2 - - 4
FBE008AS Türkçe SINIF İÇİ ÖĞRENMELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ Seçmeli 2 - - 4
FBE009AS Türkçe TÜRKİYE'NİN BİYOLOJİK ZENGİNLİKLERİ Seçmeli 2 - - 4
FBE010AS Türkçe YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI Seçmeli 2 - - 4
MBS-V - MESLEK BİLGİSİ SEÇMELİ V
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MB001S Türkçe AÇIK VE UZAKTAN ÖĞRENME Seçmeli 2 - - 4
MB002S Türkçe DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU Seçmeli 2 - - 4
MB003S Türkçe EĞİTİM HUKUKU Seçmeli 2 - - 4
MB004S Türkçe EĞİTİM ANTROPOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
MB005S Türkçe EĞİTİM TARİHİ Seçmeli 2 - - 4
MB006S Türkçe EĞİTİMDE DRAMA Seçmeli 2 - - 4
MB007S Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM DIŞI ETKİNLİKLER Seçmeli 2 - - 4
MB008S Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM GELİŞTİRME Seçmeli 2 - - 4
MB009S Türkçe EĞİTİMDE PROJE HAZIRLAMA Seçmeli 2 - - 4
MB010S Türkçe ELEŞTİREL VE ANALİTİK DÜŞÜNME Seçmeli 2 - - 4
MB011S Türkçe KAPSAYICI EĞİTİM Seçmeli 2 - - 4
MB012S Türkçe KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM Seçmeli 2 - - 4
MB013S Türkçe MİKRO ÖĞRETİM Seçmeli 2 - - 4
MB014S Türkçe MÜZE EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
MB015S Türkçe OKUL DIŞI ÖĞRENME ORTAMLARI Seçmeli 2 - - 4
MB016S Türkçe ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ Seçmeli 2 - - 4
MB017S Türkçe ÖĞRETİMİ BİREYSELLEŞTİRME VE UYARLAMA Seçmeli 2 - - 4
MB018S Türkçe SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VE EĞİTİM Seçmeli 2 - - 4
MB019S Türkçe YETİŞKİN EĞİTİMİ VE HAYAT BOYU ÖĞRENME Seçmeli 2 - - 4
MB020S Türkçe HASTANEDE YATAN ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
MB021S Türkçe ÇOCUK PSİKOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
MB022S Türkçe KARAKTER VE DEĞER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
FBEAS-VI - ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ VI
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
FBE001AS Türkçe BİLİMİN TEKNOLOJİDEKİ UYGULAMALARI Seçmeli 2 - - 4
FBE002AS Türkçe FEN BİLGİSİ DERS KİTABI İNCELEMESİ Seçmeli 2 - - 4
FBE003AS Türkçe FEN BİLGİSİ ÖĞRETİMİNDE KAVRAM YANILGILARI Seçmeli 2 - - 4
FBE004AS Türkçe FEN ÖĞRETİMİNDE MATERYAL TASARIMI Seçmeli 2 - - 4
FBE005AS Türkçe FEN VE TEKNOLOJİ KAYNAKLI SORUNLAR Seçmeli 2 - - 4
FBE006AS Türkçe İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
FBE007AS Türkçe KİMYASAL ATIKLAR VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ Seçmeli 2 - - 4
FBE008AS Türkçe SINIF İÇİ ÖĞRENMELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ Seçmeli 2 - - 4
FBE009AS Türkçe TÜRKİYE'NİN BİYOLOJİK ZENGİNLİKLERİ Seçmeli 2 - - 4
FBE010AS Türkçe YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI Seçmeli 2 - - 4
MBS-VI - MESLEK BİLGİSİ SEÇMELİ VI
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MB001S Türkçe AÇIK VE UZAKTAN ÖĞRENME Seçmeli 2 - - 4
MB002S Türkçe DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU Seçmeli 2 - - 4
MB003S Türkçe EĞİTİM HUKUKU Seçmeli 2 - - 4
MB004S Türkçe EĞİTİM ANTROPOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
MB005S Türkçe EĞİTİM TARİHİ Seçmeli 2 - - 4
MB006S Türkçe EĞİTİMDE DRAMA Seçmeli 2 - - 4
MB007S Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM DIŞI ETKİNLİKLER Seçmeli 2 - - 4
MB008S Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM GELİŞTİRME Seçmeli 2 - - 4
MB009S Türkçe EĞİTİMDE PROJE HAZIRLAMA Seçmeli 2 - - 4
MB010S Türkçe ELEŞTİREL VE ANALİTİK DÜŞÜNME Seçmeli 2 - - 4
MB011S Türkçe KAPSAYICI EĞİTİM Seçmeli 2 - - 4
MB012S Türkçe KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM Seçmeli 2 - - 4
MB013S Türkçe MİKRO ÖĞRETİM Seçmeli 2 - - 4
MB014S Türkçe MÜZE EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
MB015S Türkçe OKUL DIŞI ÖĞRENME ORTAMLARI Seçmeli 2 - - 4
MB016S Türkçe ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ Seçmeli 2 - - 4
MB017S Türkçe ÖĞRETİMİ BİREYSELLEŞTİRME VE UYARLAMA Seçmeli 2 - - 4
MB018S Türkçe SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VE EĞİTİM Seçmeli 2 - - 4
MB019S Türkçe YETİŞKİN EĞİTİMİ VE HAYAT BOYU ÖĞRENME Seçmeli 2 - - 4
MB020S Türkçe HASTANEDE YATAN ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4
MB021S Türkçe ÇOCUK PSİKOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 4
MB022S Türkçe KARAKTER VE DEĞER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 4