[GeriDon]

[LisansProgramlari]


EĞİTİM FAKÜLTESİ - FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ - - LİSANS



[ProgramTanimlari]

Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2008 yılında kurulmuştur. 2013-2014 eğitim öğretim yılı itibariyle fen bilgisi öğretmenliği lisans programı öğrenci almaya başlamıştır.

Fen Bilgisi Öğretmeni

Lisans

Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümüne kabul kayıt hakkı, ÖSYM tarafından yapılan YGS ve LYS sınavları sonucunda MF-2 puan türüne göre yerleştirilir. Öğrenciler, sınav sonucunda aldıkları puanlar doğrultusunda girebilecekleri bölüm tercihlerini sıralayarak tercih formlarını Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne (ÖSYM) gönderirler. ÖSYM ise tüm başvuruları aldıktan sonra, başvuruları puan türüne göre gruplar, puanları en yüksekten en düşüğe doğru sıralar, tercih edilen puan türüne göre bütün mevcut programları listeler ve öğrencileri tercih ettikleri programlardan birine yerleştirir. Kayıt için gerekli belgeler: 1-Nüfus cüzdanı veya pasaport fotokopisi 2-Lise ve dengi okul diploması 3-ÖSYM'ce yapılan yerleştirme sonuç belgesi 4-Altı (6) adet vesikalık fotoğraf

Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki formal (örgün ) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki içindeki çeçişler Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK " kapsamında gerçekleştirilmektedir. Türkiye'de örgün eğitim kurumları dışında formal olmayan sertifikaya dayalı veya tecrübeye dayalı (in-formal ve non-formal ) öğrenmenin tanınma süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Bozok Üniversitesinin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, programların eğitim planlarında yer alan İngilizce dersi için her akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu dersten beklenen yeterlilikleri sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girme hakkına sahiptir. Sınava girip başarılı olan öğrenciler ders programında ilgili dersten muaf olurlar

Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur

Fen Bilgisi Öğretmenliği programının amacı, öğrencilere mesleki yaşamlarında gerekli olacak temel bilgi, beceri ve yetenekleri kazandırmak, alan deneyimleriyle teorik eğitimi birleştirmek, kişisel ve mesleki yaşamlarında öğrencileri için doğru bir model oluşturabilecek, alanındaki gelişmeleri yakından izleyen, zamanını verimli kullanan ve etkili iletişim kurma becerilerine sahip, bilimsel etik kurallarını benimsemiş, yaşam boyu öğrenmenin bilincinde olan, insana, topluma ve doğaya duyarlı fen bilgisi öğretmenleri yetiştirmektir.

1 Ülkemizin gelişimine katkı sağlayacak, çağdaş, fen eğitimi alanında uzman, eğitim ve öğretim alanındaki gelişmeleri yakından takip eden, idealist, sorgulayıcı ve çözümleyici, insani değerlere saygılı fen bilimleri öğretmenleri ve akademisyenler yetiştirmek.
2 Alanıyla ilgili dünyada olan gelişmeleri takip ederek bu gelişmelere katkı sağlamak.
3 Öğrencilerin ve akademisyenlerin profesyonel gelişimine katkıda bulunmak.
4 Ulusal ve uluslararası çeşitli kurum ve kuruluşlarla ortak projeler yürütmek.
5 Ülkemiz öğretmenlerine gerekli desteği sağlamak.

Fen Bilgisi öğretmenliği programı mezunları “Fen Bilgisi Öğretmeni” unvanı ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarına Fen Bilgisi Öğretmeni olarak atanmaktadırlar.

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.

Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli “Ders Öğretim Planı”nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır.

Mezuniyet koşulları “Yeterlilik Koşulları ve Kuralları” bölümünde açıklandığı gibidir.

[TamZamanli]

Program başkanı: Prof. Dr. Muharrem KIRAK (Adres: Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği ABD YOZGAT)

Fen Bilgisi Öğretmenliği programında 1 profesör, 3 Doçent, 1 Doktor öğretim görevlisi bulunmaktadır


[ProgramCiktilari]

1 Fen bilimleriyle ilgili kuram, yasa, olgu, model, kavramlar ve diğer disiplinlere ait bilgi ve beceriler arasında ilişki kurar ve bunları günlük hayattaki olayların açıklanmasında kullanır.
2 Fen Bilimleri Dersi öğretim programının kazanımlarını, öğrenci özelliklerini ve güvenlik önlemlerini dikkate alarak laboratuvar etkinliklerini tasarlayıp uygular.
3 Öğrencilerde bilimin tarihsel gelişimi ve bilimin doğası ile ilgili anlayış kazandırabilecek öğretim etkinlikleri uygular.
4 Öğrencilerde bilim ve teknolojideki gelişmeler ile toplum ve çevre arasındaki etkileşime ilişkin anlayış kazandırabilecek öğretim etkinlikleri uygular.
5 Fen Bilimleri Dersi öğretim programını vizyonu, misyonu, öğrenme alanları ve kazanımları açısından irdeler, programdaki gelişmeleri takip eder ve bu gelişmeleri Türk Milli Eğitim tarihindeki gelişmelerle ilişkilendirir.
6 Fen Bilimleri Dersi öğretim programının kazanımlarını ve öğrenci özellikleri dikkate alarak farklı öğretim strateji, yöntem ve teknikler arasından uygun olanını seçer ve bunları sınıf yönetimini sağlayacak şekilde uygular.
7 Öğrencilerde fen ve teknoloji okur-yazarlık düzeyleri ile eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, analitik düşünme gibi üst-düzey düşünme becerilerini geliştirebilecek etkinlikler tasarlar.
8 Fen Bilimleri Dersi öğretim programının farklı öğrenme alanlarındaki kazanımlarını dikkate alarak öğrenme-öğretme sürecinin her aşamasında, tanılama, biçimlendirme ve düzey belirlemeye yönelik ölçme ve değerlendirme aracı geliştirir ya da mevcut olanların içinden uygun olanı seçer ve uygular.
9 Fen bilimleri alanında öğrenme ve öğretme sürecini değerlendirirken bilgiyi ölçen geleneksel ölçme-değerlendirme tekniklerinin yanında, bilgi ve beceriyi ölçen alternatif ve otantik ölçme-değerlendirme tekniklerini de kullanır
10 Eğitim ve öğretim sürecinde veya günlük hayatta karşılaştığı bir problemi çözmek ya da bir projeyi yürütmek amacıyla araştırma sürecinin basamaklarını planlar, uygun araştırma yöntemini seçer, uygular ve raporlaştırır.
11 Bilgi ve iletişim teknolojilerinden fen bilimleri ve alan eğitimi alanında bilgiye erişme, bilgiyi paylaşma, öğretimin verimliliğini artırma, güncel tartışma ve yenilikleri takip etme amacıyla yararlanır.
12 Fen Bilimleri Dersi öğretim programındaki kazanımları dikkate alarak öğretim sürecini destekleyecek ders araç gereç ve materyali tasarlar, mevcut olanların içinden uygun olanı seçer ve kullanır.
13 Sosyal, çevresel, bilimsel ve sosyobilimsel alanlardaki yerel ve evrensel sorunlarla ilgili öğrencilerde farkındalık oluşturacak etkinlikler düzenler ve bunlarla ilgili projelerde aktif rol alır.
14 Atatürk inkılap ve ilkeleri ile Türk Milli Eğitiminin temel amaç ve ilkeleri doğrultusunda öğrencilerde bilim ve teknolojiye yönelik olumlu tutum ve değerler geliştirebilecek etkinlikler tasarlar.
15 Türkçeyi Fen bilimleriyle konularının öğretiminde ve yazılı ve sözlü iletişim kurmada etkin şekilde kullanmanın yanı sıra bir yabancı dili de alanındaki bilgileri izleyecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek düzeyde kullanır
16 Okul içi ve okul dışı öğretim sürecinin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için okul yönetimi, meslektaşlar, öğrenci velileri ve diğer ilgili birimlerle işbirliği içinde çalışır
17 Öğrenciler sadece ders sırasında değil hem günlük hayat hem de hayatlarının ilerleyen dönemlerinde karşılaşabilecekleri sorunların çözümü ve kendi kişisel gelişimlerini artırmak için planlar tasarlar.

[PCTYYC]

[TYYC]
[ProgramCiktilari]
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[TemelAlanCiktisi]

[ProgramCiktilari]
BİLGİ
BECERİLER
YETKİNLİKLER
Kuramsal Olgusal
Bilişsel Uygulamalı
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Öğrenme Yetkinliği
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alana Özgü Yetkinlik
1
2
3
4
5
6
1
2
3
4
5
6
1
2
3
1
2
3
4
1
2
3
4
5
6
7
8
1
2
3
4
5
6
7
Fen bilimleriyle ilgili kuram, yasa, olgu, model, kavramlar ve diğer disiplinlere ait bilgi ve beceriler arasında ilişki kurar ve bunları günlük hayattaki olayların açıklanmasında kullanır.
Fen Bilimleri Dersi öğretim programının kazanımlarını, öğrenci özelliklerini ve güvenlik önlemlerini dikkate alarak laboratuvar etkinliklerini tasarlayıp uygular.
Öğrencilerde bilimin tarihsel gelişimi ve bilimin doğası ile ilgili anlayış kazandırabilecek öğretim etkinlikleri uygular.
Öğrencilerde bilim ve teknolojideki gelişmeler ile toplum ve çevre arasındaki etkileşime ilişkin anlayış kazandırabilecek öğretim etkinlikleri uygular.
Fen Bilimleri Dersi öğretim programını vizyonu, misyonu, öğrenme alanları ve kazanımları açısından irdeler, programdaki gelişmeleri takip eder ve bu gelişmeleri Türk Milli Eğitim tarihindeki gelişmelerle ilişkilendirir.
Fen Bilimleri Dersi öğretim programının kazanımlarını ve öğrenci özellikleri dikkate alarak farklı öğretim strateji, yöntem ve teknikler arasından uygun olanını seçer ve bunları sınıf yönetimini sağlayacak şekilde uygular.
Öğrencilerde fen ve teknoloji okur-yazarlık düzeyleri ile eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, analitik düşünme gibi üst-düzey düşünme becerilerini geliştirebilecek etkinlikler tasarlar.
Fen Bilimleri Dersi öğretim programının farklı öğrenme alanlarındaki kazanımlarını dikkate alarak öğrenme-öğretme sürecinin her aşamasında, tanılama, biçimlendirme ve düzey belirlemeye yönelik ölçme ve değerlendirme aracı geliştirir ya da mevcut olanların içinden uygun olanı seçer ve uygular.
Fen bilimleri alanında öğrenme ve öğretme sürecini değerlendirirken bilgiyi ölçen geleneksel ölçme-değerlendirme tekniklerinin yanında, bilgi ve beceriyi ölçen alternatif ve otantik ölçme-değerlendirme tekniklerini de kullanır
Eğitim ve öğretim sürecinde veya günlük hayatta karşılaştığı bir problemi çözmek ya da bir projeyi yürütmek amacıyla araştırma sürecinin basamaklarını planlar, uygun araştırma yöntemini seçer, uygular ve raporlaştırır.
Bilgi ve iletişim teknolojilerinden fen bilimleri ve alan eğitimi alanında bilgiye erişme, bilgiyi paylaşma, öğretimin verimliliğini artırma, güncel tartışma ve yenilikleri takip etme amacıyla yararlanır.
Fen Bilimleri Dersi öğretim programındaki kazanımları dikkate alarak öğretim sürecini destekleyecek ders araç gereç ve materyali tasarlar, mevcut olanların içinden uygun olanı seçer ve kullanır.
Sosyal, çevresel, bilimsel ve sosyobilimsel alanlardaki yerel ve evrensel sorunlarla ilgili öğrencilerde farkındalık oluşturacak etkinlikler düzenler ve bunlarla ilgili projelerde aktif rol alır.
Atatürk inkılap ve ilkeleri ile Türk Milli Eğitiminin temel amaç ve ilkeleri doğrultusunda öğrencilerde bilim ve teknolojiye yönelik olumlu tutum ve değerler geliştirebilecek etkinlikler tasarlar.
Türkçeyi Fen bilimleriyle konularının öğretiminde ve yazılı ve sözlü iletişim kurmada etkin şekilde kullanmanın yanı sıra bir yabancı dili de alanındaki bilgileri izleyecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek düzeyde kullanır
Okul içi ve okul dışı öğretim sürecinin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için okul yönetimi, meslektaşlar, öğrenci velileri ve diğer ilgili birimlerle işbirliği içinde çalışır
Öğrenciler sadece ders sırasında değil hem günlük hayat hem de hayatlarının ilerleyen dönemlerinde karşılaşabilecekleri sorunların çözümü ve kendi kişisel gelişimlerini artırmak için planlar tasarlar.

[Mufredat]

[MufredatKisaAciklama]

ANA MÜFREDAT

[ProgramCiktilari]

1 Fen bilimleriyle ilgili kuram, yasa, olgu, model, kavramlar ve diğer disiplinlere ait bilgi ve beceriler arasında ilişki kurar ve bunları günlük hayattaki olayların açıklanmasında kullanır.
2 Fen Bilimleri Dersi öğretim programının kazanımlarını, öğrenci özelliklerini ve güvenlik önlemlerini dikkate alarak laboratuvar etkinliklerini tasarlayıp uygular.
3 Öğrencilerde bilimin tarihsel gelişimi ve bilimin doğası ile ilgili anlayış kazandırabilecek öğretim etkinlikleri uygular.
4 Öğrencilerde bilim ve teknolojideki gelişmeler ile toplum ve çevre arasındaki etkileşime ilişkin anlayış kazandırabilecek öğretim etkinlikleri uygular.
5 Fen Bilimleri Dersi öğretim programını vizyonu, misyonu, öğrenme alanları ve kazanımları açısından irdeler, programdaki gelişmeleri takip eder ve bu gelişmeleri Türk Milli Eğitim tarihindeki gelişmelerle ilişkilendirir.
6 Fen Bilimleri Dersi öğretim programının kazanımlarını ve öğrenci özellikleri dikkate alarak farklı öğretim strateji, yöntem ve teknikler arasından uygun olanını seçer ve bunları sınıf yönetimini sağlayacak şekilde uygular.
7 Öğrencilerde fen ve teknoloji okur-yazarlık düzeyleri ile eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, analitik düşünme gibi üst-düzey düşünme becerilerini geliştirebilecek etkinlikler tasarlar.
8 Fen Bilimleri Dersi öğretim programının farklı öğrenme alanlarındaki kazanımlarını dikkate alarak öğrenme-öğretme sürecinin her aşamasında, tanılama, biçimlendirme ve düzey belirlemeye yönelik ölçme ve değerlendirme aracı geliştirir ya da mevcut olanların içinden uygun olanı seçer ve uygular.
9 Fen bilimleri alanında öğrenme ve öğretme sürecini değerlendirirken bilgiyi ölçen geleneksel ölçme-değerlendirme tekniklerinin yanında, bilgi ve beceriyi ölçen alternatif ve otantik ölçme-değerlendirme tekniklerini de kullanır
10 Eğitim ve öğretim sürecinde veya günlük hayatta karşılaştığı bir problemi çözmek ya da bir projeyi yürütmek amacıyla araştırma sürecinin basamaklarını planlar, uygun araştırma yöntemini seçer, uygular ve raporlaştırır.
11 Bilgi ve iletişim teknolojilerinden fen bilimleri ve alan eğitimi alanında bilgiye erişme, bilgiyi paylaşma, öğretimin verimliliğini artırma, güncel tartışma ve yenilikleri takip etme amacıyla yararlanır.
12 Fen Bilimleri Dersi öğretim programındaki kazanımları dikkate alarak öğretim sürecini destekleyecek ders araç gereç ve materyali tasarlar, mevcut olanların içinden uygun olanı seçer ve kullanır.
13 Sosyal, çevresel, bilimsel ve sosyobilimsel alanlardaki yerel ve evrensel sorunlarla ilgili öğrencilerde farkındalık oluşturacak etkinlikler düzenler ve bunlarla ilgili projelerde aktif rol alır.
14 Atatürk inkılap ve ilkeleri ile Türk Milli Eğitiminin temel amaç ve ilkeleri doğrultusunda öğrencilerde bilim ve teknolojiye yönelik olumlu tutum ve değerler geliştirebilecek etkinlikler tasarlar.
15 Türkçeyi Fen bilimleriyle konularının öğretiminde ve yazılı ve sözlü iletişim kurmada etkin şekilde kullanmanın yanı sıra bir yabancı dili de alanındaki bilgileri izleyecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek düzeyde kullanır
16 Okul içi ve okul dışı öğretim sürecinin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için okul yönetimi, meslektaşlar, öğrenci velileri ve diğer ilgili birimlerle işbirliği içinde çalışır
17 Öğrenciler sadece ders sırasında değil hem günlük hayat hem de hayatlarının ilerleyen dönemlerinde karşılaşabilecekleri sorunların çözümü ve kendi kişisel gelişimlerini artırmak için planlar tasarlar.

[PCTYYC]

[TYYC]
[ProgramCiktilari]
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0. [Donem]
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
YDYO-İB İngilizce İSTEĞE BAĞLI İNGİLİZCE HAZIRLIK [Zorunlu] 24 - - -
[Toplam] 24 0 0
1. [Donem]
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
FBE101AZ Türkçe FİZİK I [Zorunlu] 2 2 - 3
FBE103AZ Türkçe KİMYA I [Zorunlu] 2 2 - 3
FBE105AZ Türkçe GENEL MATEMATİK I [Zorunlu] 2 - - 2
GK101Z Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I [Zorunlu] 2 - - 3
GK103Z Türkçe YABANCI DİL (İNGİLİZCE) I [Zorunlu] 2 - - 3
GK105Z Türkçe TÜRK DİLİ I [Zorunlu] 3 - - 5
GK107Z Türkçe BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ [Zorunlu] 3 - - 5
MB001Z Türkçe EĞİTİME GİRİŞ [Zorunlu] 2 - - 3
MB003Z Türkçe EĞİTİM FELSEFESİ [Zorunlu] 2 - - 3
[Toplam] 20 4 0 30
2. [Donem]
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
FBE102AZ Türkçe FİZİK II [Zorunlu] 2 2 - 3
FBE104AZ Türkçe KİMYA II [Zorunlu] 2 2 - 3
FBE106AZ Türkçe BİYOLOJİ I [Zorunlu] 2 2 - 4
FBE108AZ Türkçe GENEL MATEMATİK II [Zorunlu] 2 - - 3
GK102Z Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II [Zorunlu] 2 - - 3
GK104Z Türkçe YABANCI DİL (İNGİLİZCE) II [Zorunlu] 2 - - 3
GK106Z Türkçe TÜRK DİLİ II [Zorunlu] 3 - - 5
MB002Z Türkçe EĞİTİM SOSYOLOJİSİ [Zorunlu] 2 - - 3
MB013Z Türkçe EĞİTİM PSİKOLOJİSİ [Zorunlu] 2 - - 3
[Toplam] 19 6 0 30
3. [Donem]
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
FBE201AZ Türkçe FEN ÖĞRENME VE ÖĞRETİM YAKLAŞIMLARI [Zorunlu] 2 - - 3
FBE203AZ Türkçe BİYOLOJİ II [Zorunlu] 2 2 - 4
FBE205AZ Türkçe FİZİK III [Zorunlu] 2 2 - 3
FBE207AZ Türkçe KİMYA III [Zorunlu] 2 2 - 3
FBEAS-I Türkçe ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ I [Secmeli] 2 - - -
GKS-1 Türkçe GENEL KÜLTÜR SEÇMELİ I [Secmeli] 2 - - 3
MB005Z Türkçe ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ [Zorunlu] 2 - - 3
MB007Z Türkçe EĞİTİMDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ [Zorunlu] 2 - - 3
MBS-I Türkçe MESLEK BİLGİSİ SEÇMELİ I [Secmeli] 2 - - -
[Toplam] 18 6 0 22
4. [Donem]
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
FBE202AZ Türkçe FEN ÖĞRETİM PROGRAMLARI [Zorunlu] 2 - - 3
FBE204AZ Türkçe BİYOLOJİ III [Zorunlu] 2 2 - 4
FBE206AZ Türkçe YER BİLİMİ [Zorunlu] 2 - - 3
FBEAS-II Türkçe ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ II [Secmeli] 2 - - -
GK202Z Türkçe TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI [Zorunlu] 1 2 - 3
GKS-2 Türkçe GENEL KÜLTÜR SEÇMELİ II [Secmeli] 2 - - 3
MB004Z Türkçe TÜRK EĞİTİM TARİHİ [Zorunlu] 2 - - 3
MB006Z Türkçe ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ [Zorunlu] 2 - - 3
MBS-II Türkçe MESLEK BİLGİSİ SEÇMELİ II [Secmeli] 2 - - -
[Toplam] 17 4 0 22
5. [Donem]
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
FBE301AZ Türkçe FEN ÖĞRETİMİ I [Zorunlu] 3 - - 6
FBE303AZ Türkçe FEN ÖĞRETİMİ LABORATUVAR UYGULAMALARI I [Zorunlu] 1 2 - 4
FBE305AZ Türkçe ASTRONOMİ [Zorunlu] 2 - - 3
FBEAS-III Türkçe ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ III [Secmeli] 2 - - -
GKS-3 Türkçe GENEL KÜLTÜR SEÇMELİ III [Secmeli] 2 - - -
MB008Z Türkçe TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ [Zorunlu] 2 - - 3
MB009Z Türkçe EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME [Zorunlu] 2 - - 3
MBS-III Türkçe MESLEK BİLGİSİ SEÇMELİ III [Secmeli] 2 - - -
[Toplam] 16 2 0 19
6. [Donem]
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
FBE302AZ Türkçe FEN ÖĞRETİMİ II [Zorunlu] 3 - - 6
FBE304AZ Türkçe FEN ÖĞRETİMİ LABORATUVAR UYGULAMALARI II [Zorunlu] 1 2 - 4
FBE306AZ Türkçe BİLİMSEL MUHAKEME BECERİLERİ [Zorunlu] 2 - - 3
FBEAS-IV Türkçe ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ IV [Secmeli] 2 - - -
GKS-IV Türkçe GENEL KÜLTÜR SEÇMELİ IV [Secmeli] 2 - - -
MB010Z Türkçe EĞİTİMDE ETİK VE AHLAK [Zorunlu] 2 - - 3
MB011Z Türkçe SINIF YÖNETİMİ [Zorunlu] 2 - - 3
MBS-IV Türkçe MESLEK BİLGİSİ SEÇMELİ IV [Secmeli] 2 - - -
[Toplam] 16 2 0 19
7. [Donem]
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
FBE401AZ Türkçe DİSİPLİNLERARASI FEN ÖĞRETİMİ [Zorunlu] 2 - - 4
FBE403AZ Türkçe ÇEVRE EĞİTİMİ [Zorunlu] 2 - - 3
FBEAS-V Türkçe ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ V [Secmeli] 2 - - -
MB014Z Türkçe OKULLARDA REHBERLİK [Zorunlu] 2 - - 3
MB401Z Türkçe ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I [Zorunlu] 2 6 - 12
MBS-V Türkçe MESLEK BİLGİSİ SEÇMELİ V [Secmeli] 2 - - -
[Toplam] 12 6 0 22
8. [Donem]
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
FBE402AZ Türkçe FEN ÖĞRETİMİNDE OKUL DIŞI ÖĞRENME ORTAMLARI [Zorunlu] 2 - - 4
FBE404AZ Türkçe BİLİMİN DOĞASI VE ÖĞRETİMİ [Zorunlu] 2 - - 3
FBEAS-VI Türkçe ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ VI [Secmeli] 2 - - -
MB012Z Türkçe ÖZEL EĞİTİM VE KAYNAŞTIRMA [Zorunlu] 2 - - 3
MB402Z Türkçe ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II [Zorunlu] 2 6 - 12
MBS-VI Türkçe MESLEK BİLGİSİ SEÇMELİ VI [Secmeli] 2 - - -
[Toplam] 12 6 0 22
FBEAS-I - ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ I
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
FBE001AS Türkçe BİLİMİN TEKNOLOJİDEKİ UYGULAMALARI [Secmeli] 2 - - 4
FBE002AS Türkçe FEN BİLGİSİ DERS KİTABI İNCELEMESİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE003AS Türkçe FEN BİLGİSİ ÖĞRETİMİNDE KAVRAM YANILGILARI [Secmeli] 2 - - 4
FBE004AS Türkçe FEN ÖĞRETİMİNDE MATERYAL TASARIMI [Secmeli] 2 - - 4
FBE005AS Türkçe FEN VE TEKNOLOJİ KAYNAKLI SORUNLAR [Secmeli] 2 - - 4
FBE006AS Türkçe İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE007AS Türkçe KİMYASAL ATIKLAR VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE008AS Türkçe SINIF İÇİ ÖĞRENMELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE009AS Türkçe TÜRKİYE'NİN BİYOLOJİK ZENGİNLİKLERİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE010AS Türkçe YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI [Secmeli] 2 - - 4
GKS-1 - GENEL KÜLTÜR SEÇMELİ I
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
GK001S Türkçe BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE [Secmeli] 2 - - 3
GK002S Türkçe BESLENME VE SAĞLIK [Secmeli] 2 - - 3
GK003S Türkçe BİLİM TARİHİ VE FELSEFESİ [Secmeli] 2 - - 3
GK004S Türkçe BİLİM VE ARAŞTIRMA ETİĞİ [Secmeli] 2 - - 3
GK005S Türkçe EKONOMİ VE GİRİŞİMCİLİK [Secmeli] 2 - - 3
GK006S Türkçe GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARI [Secmeli] 2 - - 3
GK007S Türkçe İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ EĞİTİMİ [Secmeli] 2 - - 3
GK008S Türkçe İNSAN İLİŞKİLERİ VE İLETİŞİM [Secmeli] 2 - - 3
GK009S Türkçe KARİYER PLANLAMA VE GELİŞTİRME [Secmeli] 2 - - 3
GK010S Türkçe KÜLTÜR VE DİL [Secmeli] 2 - - 3
GK011S Türkçe MEDYA OKURYAZARLIĞI [Secmeli] 2 - - 3
GK012S Türkçe MESLEKİ İNGİLİZCE [Secmeli] 2 - - 3
GK013S Türkçe SANAT VE ESTETİK [Secmeli] 2 - - 3
GK014S Türkçe TÜRK HALK OYUNLARI [Secmeli] 2 - - 3
GK015S Türkçe TÜRK İŞARET DİLİ [Secmeli] 2 - - 3
GK016S Türkçe TÜRK KÜLTÜR COĞRAFYASI [Secmeli] 2 - - 3
GK017S Türkçe TÜRK MUSİKİSİ [Secmeli] 2 - - 3
GK018S Türkçe TÜRK SANATI TARİHİ [Secmeli] 2 - - 3
GK019S Türkçe TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI [Secmeli] 2 - - 3
MBS-I - MESLEK BİLGİSİ SEÇMELİ I
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
MB001S Türkçe AÇIK VE UZAKTAN ÖĞRENME [Secmeli] 2 - - 4
MB002S Türkçe DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU [Secmeli] 2 - - 4
MB003S Türkçe EĞİTİM HUKUKU [Secmeli] 2 - - 4
MB004S Türkçe EĞİTİM ANTROPOLOJİSİ [Secmeli] 2 - - 4
MB005S Türkçe EĞİTİM TARİHİ [Secmeli] 2 - - 4
MB006S Türkçe EĞİTİMDE DRAMA [Secmeli] 2 - - 4
MB007S Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM DIŞI ETKİNLİKLER [Secmeli] 2 - - 4
MB008S Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM GELİŞTİRME [Secmeli] 2 - - 4
MB009S Türkçe EĞİTİMDE PROJE HAZIRLAMA [Secmeli] 2 - - 4
MB010S Türkçe ELEŞTİREL VE ANALİTİK DÜŞÜNME [Secmeli] 2 - - 4
MB011S Türkçe KAPSAYICI EĞİTİM [Secmeli] 2 - - 4
MB012S Türkçe KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM [Secmeli] 2 - - 4
MB013S Türkçe MİKRO ÖĞRETİM [Secmeli] 2 - - 4
MB014S Türkçe MÜZE EĞİTİMİ [Secmeli] 2 - - 4
MB015S Türkçe OKUL DIŞI ÖĞRENME ORTAMLARI [Secmeli] 2 - - 4
MB016S Türkçe ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ [Secmeli] 2 - - 4
MB017S Türkçe ÖĞRETİMİ BİREYSELLEŞTİRME VE UYARLAMA [Secmeli] 2 - - 4
MB018S Türkçe SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VE EĞİTİM [Secmeli] 2 - - 4
MB019S Türkçe YETİŞKİN EĞİTİMİ VE HAYAT BOYU ÖĞRENME [Secmeli] 2 - - 4
MB020S Türkçe HASTANEDE YATAN ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ [Secmeli] 2 - - 4
MB021S Türkçe ÇOCUK PSİKOLOJİSİ [Secmeli] 2 - - 4
MB022S Türkçe KARAKTER VE DEĞER EĞİTİMİ [Secmeli] 2 - - 4
FBEAS-II - ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ II
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
FBE001AS Türkçe BİLİMİN TEKNOLOJİDEKİ UYGULAMALARI [Secmeli] 2 - - 4
FBE002AS Türkçe FEN BİLGİSİ DERS KİTABI İNCELEMESİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE003AS Türkçe FEN BİLGİSİ ÖĞRETİMİNDE KAVRAM YANILGILARI [Secmeli] 2 - - 4
FBE004AS Türkçe FEN ÖĞRETİMİNDE MATERYAL TASARIMI [Secmeli] 2 - - 4
FBE005AS Türkçe FEN VE TEKNOLOJİ KAYNAKLI SORUNLAR [Secmeli] 2 - - 4
FBE006AS Türkçe İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE007AS Türkçe KİMYASAL ATIKLAR VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE008AS Türkçe SINIF İÇİ ÖĞRENMELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE009AS Türkçe TÜRKİYE'NİN BİYOLOJİK ZENGİNLİKLERİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE010AS Türkçe YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI [Secmeli] 2 - - 4
GKS-2 - GENEL KÜLTÜR SEÇMELİ II
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
GK001S Türkçe BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE [Secmeli] 2 - - 3
GK002S Türkçe BESLENME VE SAĞLIK [Secmeli] 2 - - 3
GK003S Türkçe BİLİM TARİHİ VE FELSEFESİ [Secmeli] 2 - - 3
GK004S Türkçe BİLİM VE ARAŞTIRMA ETİĞİ [Secmeli] 2 - - 3
GK005S Türkçe EKONOMİ VE GİRİŞİMCİLİK [Secmeli] 2 - - 3
GK006S Türkçe GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARI [Secmeli] 2 - - 3
GK007S Türkçe İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ EĞİTİMİ [Secmeli] 2 - - 3
GK008S Türkçe İNSAN İLİŞKİLERİ VE İLETİŞİM [Secmeli] 2 - - 3
GK009S Türkçe KARİYER PLANLAMA VE GELİŞTİRME [Secmeli] 2 - - 3
GK010S Türkçe KÜLTÜR VE DİL [Secmeli] 2 - - 3
GK011S Türkçe MEDYA OKURYAZARLIĞI [Secmeli] 2 - - 3
GK012S Türkçe MESLEKİ İNGİLİZCE [Secmeli] 2 - - 3
GK013S Türkçe SANAT VE ESTETİK [Secmeli] 2 - - 3
GK014S Türkçe TÜRK HALK OYUNLARI [Secmeli] 2 - - 3
GK015S Türkçe TÜRK İŞARET DİLİ [Secmeli] 2 - - 3
GK016S Türkçe TÜRK KÜLTÜR COĞRAFYASI [Secmeli] 2 - - 3
GK017S Türkçe TÜRK MUSİKİSİ [Secmeli] 2 - - 3
GK018S Türkçe TÜRK SANATI TARİHİ [Secmeli] 2 - - 3
GK019S Türkçe TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI [Secmeli] 2 - - 3
MBS-II - MESLEK BİLGİSİ SEÇMELİ II
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
MB001S Türkçe AÇIK VE UZAKTAN ÖĞRENME [Secmeli] 2 - - 4
MB002S Türkçe DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU [Secmeli] 2 - - 4
MB003S Türkçe EĞİTİM HUKUKU [Secmeli] 2 - - 4
MB004S Türkçe EĞİTİM ANTROPOLOJİSİ [Secmeli] 2 - - 4
MB005S Türkçe EĞİTİM TARİHİ [Secmeli] 2 - - 4
MB006S Türkçe EĞİTİMDE DRAMA [Secmeli] 2 - - 4
MB007S Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM DIŞI ETKİNLİKLER [Secmeli] 2 - - 4
MB008S Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM GELİŞTİRME [Secmeli] 2 - - 4
MB009S Türkçe EĞİTİMDE PROJE HAZIRLAMA [Secmeli] 2 - - 4
MB010S Türkçe ELEŞTİREL VE ANALİTİK DÜŞÜNME [Secmeli] 2 - - 4
MB011S Türkçe KAPSAYICI EĞİTİM [Secmeli] 2 - - 4
MB012S Türkçe KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM [Secmeli] 2 - - 4
MB013S Türkçe MİKRO ÖĞRETİM [Secmeli] 2 - - 4
MB014S Türkçe MÜZE EĞİTİMİ [Secmeli] 2 - - 4
MB015S Türkçe OKUL DIŞI ÖĞRENME ORTAMLARI [Secmeli] 2 - - 4
MB016S Türkçe ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ [Secmeli] 2 - - 4
MB017S Türkçe ÖĞRETİMİ BİREYSELLEŞTİRME VE UYARLAMA [Secmeli] 2 - - 4
MB018S Türkçe SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VE EĞİTİM [Secmeli] 2 - - 4
MB019S Türkçe YETİŞKİN EĞİTİMİ VE HAYAT BOYU ÖĞRENME [Secmeli] 2 - - 4
MB020S Türkçe HASTANEDE YATAN ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ [Secmeli] 2 - - 4
MB021S Türkçe ÇOCUK PSİKOLOJİSİ [Secmeli] 2 - - 4
MB022S Türkçe KARAKTER VE DEĞER EĞİTİMİ [Secmeli] 2 - - 4
FBEAS-III - ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ III
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
FBE001AS Türkçe BİLİMİN TEKNOLOJİDEKİ UYGULAMALARI [Secmeli] 2 - - 4
FBE002AS Türkçe FEN BİLGİSİ DERS KİTABI İNCELEMESİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE003AS Türkçe FEN BİLGİSİ ÖĞRETİMİNDE KAVRAM YANILGILARI [Secmeli] 2 - - 4
FBE004AS Türkçe FEN ÖĞRETİMİNDE MATERYAL TASARIMI [Secmeli] 2 - - 4
FBE005AS Türkçe FEN VE TEKNOLOJİ KAYNAKLI SORUNLAR [Secmeli] 2 - - 4
FBE006AS Türkçe İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE007AS Türkçe KİMYASAL ATIKLAR VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE008AS Türkçe SINIF İÇİ ÖĞRENMELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE009AS Türkçe TÜRKİYE'NİN BİYOLOJİK ZENGİNLİKLERİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE010AS Türkçe YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI [Secmeli] 2 - - 4
GKS-3 - GENEL KÜLTÜR SEÇMELİ III
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
GK001S Türkçe BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE [Secmeli] 2 - - 3
GK002S Türkçe BESLENME VE SAĞLIK [Secmeli] 2 - - 3
GK003S Türkçe BİLİM TARİHİ VE FELSEFESİ [Secmeli] 2 - - 3
GK004S Türkçe BİLİM VE ARAŞTIRMA ETİĞİ [Secmeli] 2 - - 3
GK005S Türkçe EKONOMİ VE GİRİŞİMCİLİK [Secmeli] 2 - - 3
GK006S Türkçe GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARI [Secmeli] 2 - - 3
GK007S Türkçe İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ EĞİTİMİ [Secmeli] 2 - - 3
GK008S Türkçe İNSAN İLİŞKİLERİ VE İLETİŞİM [Secmeli] 2 - - 3
GK009S Türkçe KARİYER PLANLAMA VE GELİŞTİRME [Secmeli] 2 - - 3
GK010S Türkçe KÜLTÜR VE DİL [Secmeli] 2 - - 3
GK011S Türkçe MEDYA OKURYAZARLIĞI [Secmeli] 2 - - 3
GK012S Türkçe MESLEKİ İNGİLİZCE [Secmeli] 2 - - 3
GK013S Türkçe SANAT VE ESTETİK [Secmeli] 2 - - 3
GK014S Türkçe TÜRK HALK OYUNLARI [Secmeli] 2 - - 3
GK015S Türkçe TÜRK İŞARET DİLİ [Secmeli] 2 - - 3
GK016S Türkçe TÜRK KÜLTÜR COĞRAFYASI [Secmeli] 2 - - 3
GK017S Türkçe TÜRK MUSİKİSİ [Secmeli] 2 - - 3
GK018S Türkçe TÜRK SANATI TARİHİ [Secmeli] 2 - - 3
GK019S Türkçe TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI [Secmeli] 2 - - 3
MBS-III - MESLEK BİLGİSİ SEÇMELİ III
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
MB001S Türkçe AÇIK VE UZAKTAN ÖĞRENME [Secmeli] 2 - - 4
MB002S Türkçe DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU [Secmeli] 2 - - 4
MB003S Türkçe EĞİTİM HUKUKU [Secmeli] 2 - - 4
MB004S Türkçe EĞİTİM ANTROPOLOJİSİ [Secmeli] 2 - - 4
MB005S Türkçe EĞİTİM TARİHİ [Secmeli] 2 - - 4
MB006S Türkçe EĞİTİMDE DRAMA [Secmeli] 2 - - 4
MB007S Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM DIŞI ETKİNLİKLER [Secmeli] 2 - - 4
MB008S Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM GELİŞTİRME [Secmeli] 2 - - 4
MB009S Türkçe EĞİTİMDE PROJE HAZIRLAMA [Secmeli] 2 - - 4
MB010S Türkçe ELEŞTİREL VE ANALİTİK DÜŞÜNME [Secmeli] 2 - - 4
MB011S Türkçe KAPSAYICI EĞİTİM [Secmeli] 2 - - 4
MB012S Türkçe KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM [Secmeli] 2 - - 4
MB013S Türkçe MİKRO ÖĞRETİM [Secmeli] 2 - - 4
MB014S Türkçe MÜZE EĞİTİMİ [Secmeli] 2 - - 4
MB015S Türkçe OKUL DIŞI ÖĞRENME ORTAMLARI [Secmeli] 2 - - 4
MB016S Türkçe ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ [Secmeli] 2 - - 4
MB017S Türkçe ÖĞRETİMİ BİREYSELLEŞTİRME VE UYARLAMA [Secmeli] 2 - - 4
MB018S Türkçe SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VE EĞİTİM [Secmeli] 2 - - 4
MB019S Türkçe YETİŞKİN EĞİTİMİ VE HAYAT BOYU ÖĞRENME [Secmeli] 2 - - 4
MB020S Türkçe HASTANEDE YATAN ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ [Secmeli] 2 - - 4
MB021S Türkçe ÇOCUK PSİKOLOJİSİ [Secmeli] 2 - - 4
MB022S Türkçe KARAKTER VE DEĞER EĞİTİMİ [Secmeli] 2 - - 4
FBEAS-IV - ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ IV
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
FBE001AS Türkçe BİLİMİN TEKNOLOJİDEKİ UYGULAMALARI [Secmeli] 2 - - 4
FBE002AS Türkçe FEN BİLGİSİ DERS KİTABI İNCELEMESİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE003AS Türkçe FEN BİLGİSİ ÖĞRETİMİNDE KAVRAM YANILGILARI [Secmeli] 2 - - 4
FBE004AS Türkçe FEN ÖĞRETİMİNDE MATERYAL TASARIMI [Secmeli] 2 - - 4
FBE005AS Türkçe FEN VE TEKNOLOJİ KAYNAKLI SORUNLAR [Secmeli] 2 - - 4
FBE006AS Türkçe İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE007AS Türkçe KİMYASAL ATIKLAR VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE008AS Türkçe SINIF İÇİ ÖĞRENMELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE009AS Türkçe TÜRKİYE'NİN BİYOLOJİK ZENGİNLİKLERİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE010AS Türkçe YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI [Secmeli] 2 - - 4
GKS-IV - GENEL KÜLTÜR SEÇMELİ IV
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
GK001S Türkçe BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE [Secmeli] 2 - - 3
GK002S Türkçe BESLENME VE SAĞLIK [Secmeli] 2 - - 3
GK003S Türkçe BİLİM TARİHİ VE FELSEFESİ [Secmeli] 2 - - 3
GK004S Türkçe BİLİM VE ARAŞTIRMA ETİĞİ [Secmeli] 2 - - 3
GK005S Türkçe EKONOMİ VE GİRİŞİMCİLİK [Secmeli] 2 - - 3
GK006S Türkçe GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARI [Secmeli] 2 - - 3
GK007S Türkçe İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ EĞİTİMİ [Secmeli] 2 - - 3
GK008S Türkçe İNSAN İLİŞKİLERİ VE İLETİŞİM [Secmeli] 2 - - 3
GK009S Türkçe KARİYER PLANLAMA VE GELİŞTİRME [Secmeli] 2 - - 3
GK010S Türkçe KÜLTÜR VE DİL [Secmeli] 2 - - 3
GK011S Türkçe MEDYA OKURYAZARLIĞI [Secmeli] 2 - - 3
GK012S Türkçe MESLEKİ İNGİLİZCE [Secmeli] 2 - - 3
GK013S Türkçe SANAT VE ESTETİK [Secmeli] 2 - - 3
GK014S Türkçe TÜRK HALK OYUNLARI [Secmeli] 2 - - 3
GK015S Türkçe TÜRK İŞARET DİLİ [Secmeli] 2 - - 3
GK016S Türkçe TÜRK KÜLTÜR COĞRAFYASI [Secmeli] 2 - - 3
GK017S Türkçe TÜRK MUSİKİSİ [Secmeli] 2 - - 3
GK018S Türkçe TÜRK SANATI TARİHİ [Secmeli] 2 - - 3
GK019S Türkçe TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI [Secmeli] 2 - - 3
MBS-IV - MESLEK BİLGİSİ SEÇMELİ IV
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
MB001S Türkçe AÇIK VE UZAKTAN ÖĞRENME [Secmeli] 2 - - 4
MB002S Türkçe DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU [Secmeli] 2 - - 4
MB003S Türkçe EĞİTİM HUKUKU [Secmeli] 2 - - 4
MB004S Türkçe EĞİTİM ANTROPOLOJİSİ [Secmeli] 2 - - 4
MB005S Türkçe EĞİTİM TARİHİ [Secmeli] 2 - - 4
MB006S Türkçe EĞİTİMDE DRAMA [Secmeli] 2 - - 4
MB007S Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM DIŞI ETKİNLİKLER [Secmeli] 2 - - 4
MB008S Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM GELİŞTİRME [Secmeli] 2 - - 4
MB009S Türkçe EĞİTİMDE PROJE HAZIRLAMA [Secmeli] 2 - - 4
MB010S Türkçe ELEŞTİREL VE ANALİTİK DÜŞÜNME [Secmeli] 2 - - 4
MB011S Türkçe KAPSAYICI EĞİTİM [Secmeli] 2 - - 4
MB012S Türkçe KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM [Secmeli] 2 - - 4
MB013S Türkçe MİKRO ÖĞRETİM [Secmeli] 2 - - 4
MB014S Türkçe MÜZE EĞİTİMİ [Secmeli] 2 - - 4
MB015S Türkçe OKUL DIŞI ÖĞRENME ORTAMLARI [Secmeli] 2 - - 4
MB016S Türkçe ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ [Secmeli] 2 - - 4
MB017S Türkçe ÖĞRETİMİ BİREYSELLEŞTİRME VE UYARLAMA [Secmeli] 2 - - 4
MB018S Türkçe SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VE EĞİTİM [Secmeli] 2 - - 4
MB019S Türkçe YETİŞKİN EĞİTİMİ VE HAYAT BOYU ÖĞRENME [Secmeli] 2 - - 4
MB020S Türkçe HASTANEDE YATAN ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ [Secmeli] 2 - - 4
MB021S Türkçe ÇOCUK PSİKOLOJİSİ [Secmeli] 2 - - 4
MB022S Türkçe KARAKTER VE DEĞER EĞİTİMİ [Secmeli] 2 - - 4
FBEAS-V - ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ V
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
FBE001AS Türkçe BİLİMİN TEKNOLOJİDEKİ UYGULAMALARI [Secmeli] 2 - - 4
FBE002AS Türkçe FEN BİLGİSİ DERS KİTABI İNCELEMESİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE003AS Türkçe FEN BİLGİSİ ÖĞRETİMİNDE KAVRAM YANILGILARI [Secmeli] 2 - - 4
FBE004AS Türkçe FEN ÖĞRETİMİNDE MATERYAL TASARIMI [Secmeli] 2 - - 4
FBE005AS Türkçe FEN VE TEKNOLOJİ KAYNAKLI SORUNLAR [Secmeli] 2 - - 4
FBE006AS Türkçe İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE007AS Türkçe KİMYASAL ATIKLAR VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE008AS Türkçe SINIF İÇİ ÖĞRENMELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE009AS Türkçe TÜRKİYE'NİN BİYOLOJİK ZENGİNLİKLERİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE010AS Türkçe YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI [Secmeli] 2 - - 4
MBS-V - MESLEK BİLGİSİ SEÇMELİ V
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
MB001S Türkçe AÇIK VE UZAKTAN ÖĞRENME [Secmeli] 2 - - 4
MB002S Türkçe DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU [Secmeli] 2 - - 4
MB003S Türkçe EĞİTİM HUKUKU [Secmeli] 2 - - 4
MB004S Türkçe EĞİTİM ANTROPOLOJİSİ [Secmeli] 2 - - 4
MB005S Türkçe EĞİTİM TARİHİ [Secmeli] 2 - - 4
MB006S Türkçe EĞİTİMDE DRAMA [Secmeli] 2 - - 4
MB007S Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM DIŞI ETKİNLİKLER [Secmeli] 2 - - 4
MB008S Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM GELİŞTİRME [Secmeli] 2 - - 4
MB009S Türkçe EĞİTİMDE PROJE HAZIRLAMA [Secmeli] 2 - - 4
MB010S Türkçe ELEŞTİREL VE ANALİTİK DÜŞÜNME [Secmeli] 2 - - 4
MB011S Türkçe KAPSAYICI EĞİTİM [Secmeli] 2 - - 4
MB012S Türkçe KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM [Secmeli] 2 - - 4
MB013S Türkçe MİKRO ÖĞRETİM [Secmeli] 2 - - 4
MB014S Türkçe MÜZE EĞİTİMİ [Secmeli] 2 - - 4
MB015S Türkçe OKUL DIŞI ÖĞRENME ORTAMLARI [Secmeli] 2 - - 4
MB016S Türkçe ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ [Secmeli] 2 - - 4
MB017S Türkçe ÖĞRETİMİ BİREYSELLEŞTİRME VE UYARLAMA [Secmeli] 2 - - 4
MB018S Türkçe SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VE EĞİTİM [Secmeli] 2 - - 4
MB019S Türkçe YETİŞKİN EĞİTİMİ VE HAYAT BOYU ÖĞRENME [Secmeli] 2 - - 4
MB020S Türkçe HASTANEDE YATAN ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ [Secmeli] 2 - - 4
MB021S Türkçe ÇOCUK PSİKOLOJİSİ [Secmeli] 2 - - 4
MB022S Türkçe KARAKTER VE DEĞER EĞİTİMİ [Secmeli] 2 - - 4
FBEAS-VI - ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ VI
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
FBE001AS Türkçe BİLİMİN TEKNOLOJİDEKİ UYGULAMALARI [Secmeli] 2 - - 4
FBE002AS Türkçe FEN BİLGİSİ DERS KİTABI İNCELEMESİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE003AS Türkçe FEN BİLGİSİ ÖĞRETİMİNDE KAVRAM YANILGILARI [Secmeli] 2 - - 4
FBE004AS Türkçe FEN ÖĞRETİMİNDE MATERYAL TASARIMI [Secmeli] 2 - - 4
FBE005AS Türkçe FEN VE TEKNOLOJİ KAYNAKLI SORUNLAR [Secmeli] 2 - - 4
FBE006AS Türkçe İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE007AS Türkçe KİMYASAL ATIKLAR VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE008AS Türkçe SINIF İÇİ ÖĞRENMELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE009AS Türkçe TÜRKİYE'NİN BİYOLOJİK ZENGİNLİKLERİ [Secmeli] 2 - - 4
FBE010AS Türkçe YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI [Secmeli] 2 - - 4
MBS-VI - MESLEK BİLGİSİ SEÇMELİ VI
[DersKodu] [DersinDili] [DersAdi] [DersTuru] [D] [U] [L] [Ects] Rapor
MB001S Türkçe AÇIK VE UZAKTAN ÖĞRENME [Secmeli] 2 - - 4
MB002S Türkçe DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU [Secmeli] 2 - - 4
MB003S Türkçe EĞİTİM HUKUKU [Secmeli] 2 - - 4
MB004S Türkçe EĞİTİM ANTROPOLOJİSİ [Secmeli] 2 - - 4
MB005S Türkçe EĞİTİM TARİHİ [Secmeli] 2 - - 4
MB006S Türkçe EĞİTİMDE DRAMA [Secmeli] 2 - - 4
MB007S Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM DIŞI ETKİNLİKLER [Secmeli] 2 - - 4
MB008S Türkçe EĞİTİMDE PROGRAM GELİŞTİRME [Secmeli] 2 - - 4
MB009S Türkçe EĞİTİMDE PROJE HAZIRLAMA [Secmeli] 2 - - 4
MB010S Türkçe ELEŞTİREL VE ANALİTİK DÜŞÜNME [Secmeli] 2 - - 4
MB011S Türkçe KAPSAYICI EĞİTİM [Secmeli] 2 - - 4
MB012S Türkçe KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM [Secmeli] 2 - - 4
MB013S Türkçe MİKRO ÖĞRETİM [Secmeli] 2 - - 4
MB014S Türkçe MÜZE EĞİTİMİ [Secmeli] 2 - - 4
MB015S Türkçe OKUL DIŞI ÖĞRENME ORTAMLARI [Secmeli] 2 - - 4
MB016S Türkçe ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ [Secmeli] 2 - - 4
MB017S Türkçe ÖĞRETİMİ BİREYSELLEŞTİRME VE UYARLAMA [Secmeli] 2 - - 4
MB018S Türkçe SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VE EĞİTİM [Secmeli] 2 - - 4
MB019S Türkçe YETİŞKİN EĞİTİMİ VE HAYAT BOYU ÖĞRENME [Secmeli] 2 - - 4
MB020S Türkçe HASTANEDE YATAN ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ [Secmeli] 2 - - 4
MB021S Türkçe ÇOCUK PSİKOLOJİSİ [Secmeli] 2 - - 4
MB022S Türkçe KARAKTER VE DEĞER EĞİTİMİ [Secmeli] 2 - - 4