GERİ DÖN

Önlisans Programları


SORGUN MESLEK YÜKSEKOKULU - BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI - - ÖNLİSANS



Program Tanıtımı

Meslek yüksekokulumuz bünyesinde 13 ön lisans programından biri olan Bilgisayar Programcılığı Programı 13.02.2013 tarihinde Yüksek öğretim Yürütme Kurulu toplantısında kabul edilerek açılmıştır. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında ise eğitim faaliyetlerine başlamıştır.

Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar "Bilgisayar Programcılığı alanında Ön Lisans Diploması" derecesi alırlar. Verilen bu diploma derecesi Avrupa Yeterlilikler çerçevesi kapsamında 5. seviye eğitim düzeyine karşılık gelmektedir.

Ön Lisans

Bu programa başvurabilmek için ÖSYM Başkanlığınca yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) girmeleri ve Temel Yeterlilik Testinde (TYT) yeterli puanı almaları gerekir.

Bu programa yapılacak olan geçişler, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayınlanan “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine ve Yozgat Bozok Üniversitesi senatosu tarafından belirlenen esaslara göre yapılır.

İki yıl (dört yarıyıl) süren eğitim - öğretim programlarının tüm dersleri (toplam 120 AKTS karşılığı) ile 20 iş günü zorunlu meslek stajını başarıyla tamamlayan öğrenciler ön lisans derecesi alırlar.

Son yıllarda bilişim sektöründeki hızlı gelişmelere paralel olarak iş hayatında ve güncel yaşamda bilgisayar teknolojisi kullanımı hızla artmıştır. Bilgisayar teknolojisi ve programlama; bilgisayar kullanımı, yazılım yapılması (PC, ağ ortamı ve internet için), donanım, bakım, onarımı ve bilgisayar ağlarının kurulumu ve yönetimi ile ilgili alandır. Bilgisayar Teknolojileri bölümündeki öğrenciler, bilgisayar bilimlerinin her alanında yeterli bilgiye sahip, bilgisini yüksek derecede uygulama becerisiyle donatılmış, kendisini teknolojik gelişmeler doğrultusunda sürekli olarak geliştirebilen kişiler olarak yetiştirilmektedir.

1 Programımız, öğrencilere bilgisayar programcılığı alanında bilgi ve beceri kazanmalarını hedefler. Bu amaçlar, kurumun genel misyonu ve vizyonu ile uyumludur ve programın başarısı, anahtar performans göstergeleri ile ölçülür. Program, öğrencilerin eğitim amaçlarına ulaşmalarını sağlamak için çeşitli öğrenme fırsatları sunar ve öğrencilerin ilerlemesi düzenli olarak izlenir. Programın misyonu ve vizyonu kamuoyuyla paylaşılmıştır ve iç ve dış paydaşların eğitim süreçlerine katkıda bulunmaları teşvik edilir. Bu eğitim amaçları, programın kalitesini ve etkinliğini sürekli olarak iyileştirmeye yardımcı olur. Her bir öğrencinin başarısı, programın genel başarısının bir göstergesi olarak kabul edilir.

Her sektörden bilgisayar programcılığı alanında ihtiyaç duyulan insan kaynağı göz önüne alındığında Bilgisayar Programcılığı Ön Lisans Programından mezun olanlar; başta sanayi kuruluşları olmak üzere, • Yazilim Firmaları, • Bankalar, • Sigorta Şirketleri, • Internet Servis Sağlayıcıları, • Medya Kuruluşları, • Araştirma Şirketleri, • Sağlik Kuruluşları, • Borsa, • Ulaştırma, • Eğitim, • Lojistik Firmaları ve • Hizmet sektöründe yer alan özel ve kamu kuruluşlarinda geniş iş imkanına sahiptirler.

Programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile aşağıdaki lisans programlarına geçiş yapabileceklerdir. • Bilgisayar Mühendisliği • Bilgisayar Bilimleri • Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri • Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği • Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği • Bilgisayar-Enformatik • Bilişim Sistemleri Mühendisliği • Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri • Endüstri Mühendisliği • Fizik • Fizik Mühendisliği • İstatistik • İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri • Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği • Matematik ve Bilgisayar Bilimleri • Matematik-Bilgisayar • Meteoroloji Mühendisliği • Uzay Mühendisliği • Yazılım Mühendisliği Ayrıca Açık öğretim Fakültesinin İktisat ve İşletme programlarına 3. sınıftan itibaren (hazırlık yılını başarılı ile bitirmek koşulu ile) kayıt yaptırabilirler.

Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Her ders için öğrenciler yarıyıl içi çalışmalar (ara sınav, kısa sınav, ödev, proje, uygulama veya benzeri çalışmalar) ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Final sınavında başarısız olanlar ve şartlı geçtikleri dersleri yükseltmek isteyen öğrenciler için bir adet bütünleme sınavı yapılmaktadır.

Programda mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenciler mezun olmaya hak kazanırlar. Dersleri başarıyla tamamlamanın yanında, bir de 20 iş günü zorunlu yaz stajının tamamlanması mezuniyet için şarttır.

Tam Zamanlı

Bölüm Başkanı: Öğr. Gör. Esra GÜNGÖR ULUTAŞ- esra.ulutas@bozok.edu.tr Adres: Yozgat Bozok Üniversitesi, Sorgun Meslek Yüksekokulu, Ahmet Efendi Mah. Toki konutları Yanı 3500.Cad.No:4 66700 SORGUN/YOZGAT Tel: +90 354 502 00 55 Faks: +90 354 502 00 54

Bölüm, 3 akademik personel, 1 adet 48 bilgisayarlı bilgisayar laboratuvarı ve 1 adet 60 kişilik sınıf ile eğitim vermektedir.


Program Çıktıları

1 Algoritma ve veri yapılarını oluşturur ve matematiksel hesapları yapar.
2 Web programlama teknolojilerini açıklar ve uygular.
3 Veri tabanı tasarımı ve yönetimini gerçekleştirir.
4 Bilgisayar donanım ve yazılım teknolojilerini kullanır ve alanı ile ilgili matematiksel hesapları yapar.
5 Bilgisayar ağlarının kurulumunu ve işletim sistemleri yönetimini gerçekleştirir.
6 Yazılım programları ile tanımlanmış yazılım bileşenlerini kodlar ve uygular.
7 Mesleği ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
8 İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur.
9 Mesleği için güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, etkin şekilde kullanır.
10 Mesleği ile ilgili bilişim teknolojilerini (yazılım, program, animasyon vb.) etkin kullanır.
11 Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilme becerisine sahiptir.
12 Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir, anlaşılır biçimde ifade eder.
13 Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
14 Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahiptir.
15 Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahiptir.
16 Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip eder ve meslektaşları ile iletişim kurar

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[TemelAlanCiktisi]

Program Çıktıları
BİLGİ
BECERİLER
YETKİNLİKLER
Kuramsal Olgusal
Bilişsel Uygulamalı
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Öğrenme Yetkinliği
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alana Özgü Yetkinlik
1
1
2
3
1
1
1
1
Algoritma ve veri yapılarını oluşturur ve matematiksel hesapları yapar.
Web programlama teknolojilerini açıklar ve uygular.
Veri tabanı tasarımı ve yönetimini gerçekleştirir.
Bilgisayar donanım ve yazılım teknolojilerini kullanır ve alanı ile ilgili matematiksel hesapları yapar.
Bilgisayar ağlarının kurulumunu ve işletim sistemleri yönetimini gerçekleştirir.
Yazılım programları ile tanımlanmış yazılım bileşenlerini kodlar ve uygular.
Mesleği ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur.
Mesleği için güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, etkin şekilde kullanır.
Mesleği ile ilgili bilişim teknolojilerini (yazılım, program, animasyon vb.) etkin kullanır.
Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilme becerisine sahiptir.
Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir, anlaşılır biçimde ifade eder.
Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahiptir.
Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahiptir.
Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip eder ve meslektaşları ile iletişim kurar

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BPR111 Türkçe GRAFİK ANİMASYON Zorunlu 3 - - 4
BPR112 Türkçe İŞLETİM SİSTEMLERİ Zorunlu 3 - - 4
BPR113 Türkçe YAZILIM MİMARİLERİ Zorunlu 2 - - 2
BPR114 Türkçe BİLGİSAYAR DONANIMI Zorunlu 3 - - 4
MAT001 Türkçe MATEMATİK Zorunlu 3 - - 4
OPR001 Türkçe OFİS PROGRAMLARI Zorunlu 2 1 - 3
PRT001 Türkçe PROGRAMLAMA TEMELLERİ Zorunlu 3 - - 5
WTT001 Türkçe WEB TASARIM TEMELLERİ Zorunlu 2 1 - 4
Toplam 21 2 0 30
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BPR121 Türkçe İNTERNET PROGRAMLAMA Zorunlu 3 1 - 4
BPR122 Türkçe VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ Zorunlu 3 1 - 5
BPR123 Türkçe VERİ YAPILARI VE PROGRAMLAMA Zorunlu 2 1 - 4
BPR124 Türkçe AĞ TEMELLERİ Zorunlu 2 - - 3
GPR001 Türkçe GÖRSEL PROGRAMLAMA Zorunlu 2 2 - 4
KP001 Türkçe KARİYER PLANLAMA Zorunlu 1 - - 2
MPR001 Türkçe MOBİL PROGRAMLAMA Zorunlu 2 1 - 3
NYP001 Türkçe NESNE YÖNELİMLİ PROGRAMLAMA Zorunlu 2 2 - 5
Toplam 17 8 0 30
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
AIT001 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Zorunlu 2 - - 2
ING001 Türkçe İNGİLİZCE I Zorunlu 2 - - 2
MSD001 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - 19
STJ001 Türkçe STAJ Zorunlu - 2 - 5
TDL001 Türkçe TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 - - 2
Toplam 6 2 0 30
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADS001 Türkçe ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - 3
AIT002 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II Zorunlu 2 - - 2
ING002 Türkçe İNGİLİZCE II Zorunlu 2 - - 2
MSD002 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - 19
SGT001 Türkçe SİBER GÜVENLİĞİN TEMELLERİ Zorunlu 2 - - 2
TDL002 Türkçe TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 - - 2
Toplam 8 0 0 30
MSD001 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BLS001 Türkçe BİLİŞİM HUKUKU Seçmeli 3 - - 4
BPR701 Türkçe İLERİ İNTERNET PROGRAMLAMA Seçmeli 3 1 - 5
BPR702 Türkçe İLERİ NESNE YÖNELİMLİ PROGRAMLAMA Seçmeli 2 2 - 5
BPR703 Türkçe İLERİ VERİ TABANI Seçmeli 3 1 - 5
BPR704 Türkçe İLERİ GÖRSEL PROGRAMLAMA Seçmeli 2 2 - 5
BPR705 Türkçe WEB PROJESİ YÖNETİMİ Seçmeli 2 1 - 4
BPR706 Türkçe SENSÖRLER Seçmeli 2 1 - 4
BPR708 Türkçe İLERİ YAZILIM TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 4
BPR709 Türkçe PHP PROGRAMLAMA Seçmeli 2 1 - 5
BPR710 Türkçe OYUN TASARIMI VE PROGRAMLAMA Seçmeli 2 1 - 5
BPR711 Türkçe ROBOTİK KODLAMA Seçmeli 2 1 - 4
BPR712 Türkçe AÇIK KAYNAK İŞLETİMLERİ Seçmeli 3 - - 5
BPR713 Türkçe SUNUCU İŞLETİM SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 4
BPR714 Türkçe BİLİŞİMDE YENİ TEKNOLOJİLER Seçmeli 3 - - 4
BPR715 Türkçe KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 3 - - 3
BPR716 Türkçe İLERİ ANİMASYON TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 3
BPR717 Türkçe BLOK ZİNCİRİ UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 3
BPR718 Türkçe İLERİ WEB TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 3 - - 3
BPR719 Türkçe YAPAY ZEKAYA GİRİŞ Seçmeli 3 - - 3
BPR720 Türkçe AĞ SİSTEMLERİ VE YÖNLENDİRME Seçmeli 3 - - 4
BPR722 Türkçe DÖNEM PROJESİ Seçmeli 2 - - 2
ETC001 Türkçe E-TİCARET Seçmeli 2 - - 3
IME001 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM Seçmeli 5 19 - 19
IYS001 Türkçe İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ Seçmeli 2 1 - 3
MDN003 Türkçe MİKRO DENETLEYİCİLER Seçmeli 2 1 - 4
MMT001 Türkçe MESLEKİ MATEMATİK Seçmeli 3 - - 5
SAT002 Türkçe SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI Seçmeli 2 1 - 5
SEL001 Türkçe SAYISAL ELEKTRONİK Seçmeli 2 2 - 4
TEL001 Türkçe TEMEL ELEKTRONİK Seçmeli 2 2 - 5
VCT001 Türkçe VİDEO ÇEKİM TEKNİKLERİ Seçmeli 2 1 - 3
WAT001 Türkçe WEB ARAYÜZ TASARIMI Seçmeli 2 - - 3
ADS001 - ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADSÖL-001 Türkçe Malzeme Bılgısı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-002 Türkçe Yönetım Bılışım Sıstemlerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-003 Türkçe Mımarıde Bıçım, Mekan, Düzen Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-004 Türkçe E-Tıcaret Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-005 Türkçe Yetenek Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-006 Türkçe Sunum Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-007 Türkçe Uygarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-008 Türkçe Sağlığın Korunması ve Gelıştırılmesı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-009 Türkçe Sanat Etkınlıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-010 Türkçe Ergoterapı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-011 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-012 Türkçe Yaşam Koçluğu Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-013 Türkçe Beden Dılı-Sözsüz İletışım Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-014 Türkçe Kıtap Okuma ve Yorumlama Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-015 Türkçe Temel Yoga Pratığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-016 Türkçe Görgü Kuralları ve Protokol Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-017 Türkçe Yaratıcı Yazma Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-018 Türkçe Gırışımcılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-019 Türkçe Stratejık Düşünce Analızı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-020 Türkçe Geleneksel Çocuk Oyunları Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-021 Türkçe Sosyal Sorumluluk Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-022 Türkçe Bıyo malzemeler Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-023 Türkçe Genel Ekonomı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-024 Türkçe Temel Sağlık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-025 Türkçe Çocuk Edebıyatı ve Medya Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-026 Türkçe Teknolojı Bağımlılığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-027 Türkçe Temel Mutfak Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-028 Türkçe Kıtap Kültürü Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-029 Türkçe Afet Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-030 Türkçe Sağlıklı Yaşam ve Egzersız Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-031 Türkçe Sağlık Hukuku Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-032 Türkçe Beden Eğıtımı ve Spor Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-033 Türkçe Osmanlı Türkçesıne Gırış Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-034 Türkçe Osmanlı Türkçesı Okuma ve Yazma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-035 Türkçe Küresel Isınma ve Bıyolojık Çeşıtlılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-036 Türkçe Sanat Terapısı Eğıtımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-037 Türkçe Mınyatür Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-038 Türkçe Keçe Sanatı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-039 Türkçe Hat Sanatı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-040 Türkçe Güzel Sanatlar Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-041 Türkçe Tarımda Enerjı ve Sürdürülebılırlık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-042 Türkçe Küresel İklım Değışıklığı Farkındalığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-043 Türkçe Genel ve Tarımsal Kooperatıfçılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-044 Türkçe Satış ve İkna Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-045 Türkçe Gönüllülük Çalışmaları Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-046 Türkçe Renk ve Aydınlatma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-047 Türkçe Modern Mımarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-048 Türkçe Egzotık Meyveler Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-049 Türkçe Müzecılık ve Sergıleme Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-050 Türkçe Lıderlık ve Ekıp Çalışması Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-051 Türkçe FİNANSAL OKUR YAZARLIK Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-052 Türkçe SPOR HUKUKU Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-053 Türkçe ETKİLİ İLETİŞİM VE BEDEN DİLİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-054 Türkçe MİMAR SİNAN VE ESERLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-055 Türkçe TAŞIT GÜVENLİK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-056 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-057 Türkçe İNSANSIZ HAVA ARACI FOTOGRAMETRİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-058 Türkçe ATEŞLİ SİLAHLAR BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-059 Türkçe YAKIN SAVUNMA TEKNİK VE TAKTİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-060 Türkçe YEREL YÖNETİMLER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-061 Türkçe UZAKTAN ALGILAMA TEKNİKLERİ VE CBS Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-062 Türkçe GIDA HİJYENİ VE SANİTASYONU Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-063 Türkçe SAĞLIK YAŞAM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-064 Türkçe ORGANİK GÜBRELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-065 Türkçe DİJİTAL TARIM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-066 Türkçe TAŞIT TEKNOLOJİLERİNİN GEÇMİŞİ VE GELECEĞİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-067 Türkçe KARAYOLU TRAFİK BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-068 Türkçe AKTİF VE PASİF GÜVENLİK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-069 Türkçe GÜNCEL EKONOMİK OLAYLAR Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-070 Türkçe AKILLI VE EKO TEKNOLOJİK KENTLER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-071 Türkçe DEĞERLER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-072 Türkçe EVDE PRATİK SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-073 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-074 Türkçe ALTERNATİF TEDAVİ YAKLAŞIMLARI Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-075 Türkçe ARAŞTIRMA PROJESİ YAZIMI Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-076 Türkçe TEMEL MATEMATİK VE SAYISAL MANTIK PROBLEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-077 Türkçe ÖZEL İLGİ TURİZMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-078 Türkçe KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-079 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-080 Türkçe AVRUPA BİRLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-081 Türkçe TEZHİP Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-082 Türkçe TASARIM ANALİZİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-083 Türkçe BESLENME, FİZİKSEL AKTİVİTE VE SAĞLIK Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-084 Türkçe BİLİŞİM MESLEĞİNİN TEMELLERİ Seçmeli 2 - - 3
MSD002 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BLS001 Türkçe BİLİŞİM HUKUKU Seçmeli 3 - - 4
BPR701 Türkçe İLERİ İNTERNET PROGRAMLAMA Seçmeli 3 1 - 5
BPR702 Türkçe İLERİ NESNE YÖNELİMLİ PROGRAMLAMA Seçmeli 2 2 - 5
BPR703 Türkçe İLERİ VERİ TABANI Seçmeli 3 1 - 5
BPR704 Türkçe İLERİ GÖRSEL PROGRAMLAMA Seçmeli 2 2 - 5
BPR705 Türkçe WEB PROJESİ YÖNETİMİ Seçmeli 2 1 - 4
BPR706 Türkçe SENSÖRLER Seçmeli 2 1 - 4
BPR708 Türkçe İLERİ YAZILIM TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 4
BPR709 Türkçe PHP PROGRAMLAMA Seçmeli 2 1 - 5
BPR710 Türkçe OYUN TASARIMI VE PROGRAMLAMA Seçmeli 2 1 - 5
BPR711 Türkçe ROBOTİK KODLAMA Seçmeli 2 1 - 4
BPR712 Türkçe AÇIK KAYNAK İŞLETİMLERİ Seçmeli 3 - - 5
BPR713 Türkçe SUNUCU İŞLETİM SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 4
BPR714 Türkçe BİLİŞİMDE YENİ TEKNOLOJİLER Seçmeli 3 - - 4
BPR715 Türkçe KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 3 - - 3
BPR716 Türkçe İLERİ ANİMASYON TEKNİKLERİ Seçmeli 3 - - 3
BPR717 Türkçe BLOK ZİNCİRİ UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 3
BPR718 Türkçe İLERİ WEB TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 3 - - 3
BPR719 Türkçe YAPAY ZEKAYA GİRİŞ Seçmeli 3 - - 3
BPR720 Türkçe AĞ SİSTEMLERİ VE YÖNLENDİRME Seçmeli 3 - - 4
BPR722 Türkçe DÖNEM PROJESİ Seçmeli 2 - - 2
ETC001 Türkçe E-TİCARET Seçmeli 2 - - 3
IME001 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM Seçmeli 5 19 - 19
IYS001 Türkçe İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ Seçmeli 2 1 - 3
MDN003 Türkçe MİKRO DENETLEYİCİLER Seçmeli 2 1 - 4
MMT001 Türkçe MESLEKİ MATEMATİK Seçmeli 3 - - 5
SAT002 Türkçe SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI Seçmeli 2 1 - 5
SEL001 Türkçe SAYISAL ELEKTRONİK Seçmeli 2 2 - 4
TEL001 Türkçe TEMEL ELEKTRONİK Seçmeli 2 2 - 5
VCT001 Türkçe VİDEO ÇEKİM TEKNİKLERİ Seçmeli 2 1 - 3
WAT001 Türkçe WEB ARAYÜZ TASARIMI Seçmeli 2 - - 3