GERİ DÖN

Yüksek Lisans Programları


LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ - İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ (Y.L.) (TEZLİ) - - YÜKSEK LİSANS



Program Tanıtımı

Erciyes Üniversitesi Yozgat kampüsü Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, 1993 yılında yürürlüğe giren 496 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuş olup bünyesinde İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği ve Mimarlık bölümleri bulunmaktadır. İnşaat Mühendisliği Bölümü 1994-1995 öğretim yılından itibaren Yozgat Kampüsünde eğitimine başlamıştır. 2006 yılında Bozok Üniversitesi'nin kurulması ile birlikte eğitimini Bozok Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde devam ettirmektedir. Yüksek lisans eğitimine 2009 yılında başlamıştır.

Yüksek İnşaat Mühendisi (İnşaat Mühendisliğinde ikinci aşama)

Yüksek lisans, EQF-LLL: 7. Düzey, QF-EHEA: 2. Düzey

Yüksek lisans programına, mülakat yapılarak öğrenci alınır. Yüksek lisans programlarına alınacak öğrenci sayıları ve aday öğrencilerde aranacak nitelikler, her yarıyıl başından önce ilan edilir. Bu ilanda başvuru koşulları ve son başvuru tarihi, adayların mülakata alınacakları yer ve tarih belirtilir. Yurtdışından alınmış lisans diplomalarının denkliğinin Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onaylanması gerekir. Adaylar; ilanda belirtilen son başvuru tarihine kadar ALES belgelerini, lisans diplomalarını, lisans kademesinde okudukları derslerden aldıkları başarı notlarını, mezuniyet not ortalamalarını belirten onaylı belgeleri, diğer kayıt ile ilgili bilgileri birlikte enstitü müdürlüğüne başvuruda bulunurlar. Adayların kayıt işlemleri ilgili enstitü müdürlüğünce düzenlenir ve yürütülür.

Üniversitedeki aynı enstitünün bir başka anabilim dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun eşdeğer enstitüsüne bağlı lisansüstü programında en az bir yarıyılı tamamlamış olan başarılı öğrenci, lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir.

Program toplam 120 AKTS olmak koşuluyla en az yedi adet ders, bir seminer dersi, uzmanlık alan dersi ve tez çalışmasından oluşur. Yüksek lisans öğrenim programı zorunlu ve seçmeli derslerden oluşur.

Program dört daldan oluşmaktadır: Yapı, Hidrolik, Geoteknik, Ulaştırma. Danışmanların yardımı ile öğrenciler ilgili disiplinde zorunlu ve seçmeli derslere kayıt olup; tezlerini bitirerek, savunmalarını yapmaktadırlar.

1 Temel ve mühendislik bilimlerini inşaat mühendisliğinin teorik ve uygulamalı bilgileriyle birleştirilebilen mezunlar yetiştirmek amacıyla kapsamlı ve sürekli iyileştirilen bir öğretim programı sağlamak.
2 Ulusal ve uluslararası inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarında/özel firmalarında, saha mühendisi, şantiye şefi, proje mühendisi, kontrol mühendisi veya müşaviri olarak görev yapabilecek mezunlar yetiştirmek.
3 Şirket kurup mesleki ve kişisel becerileriyle şirketinin gelişimini sağlayarak işveren konumuna gelebilecek inşaat mühendisleri yetiştirmek.
4 Yurtiçinde ve yurtdışında lisansüstü çalışmalar yapabilecek, üniversitelerde akademisyen olarak görev alabilecek mezunlar vermek.
5 Teknolojiyi kullanabilecek ve teknolojik gelişmelere ayak uydurabilen, çevresel, etik ve hukuki değerleri sahiplenecek ekip ruhuna sahip inşaat mühendisleri yetiştirmek.

Mezun öğrenciler çeşitli kamu kuruluşları ve özel şirketlerde çalışabilirler.

Mezunlarımız üniversitemize, yurtiçi ve yurtdışındaki doktora programlarına başvuru yapabilirler.

Sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Her dersin bir Ara Sınavı (Vize sınavı) vardır. Öğrenciler Uygulamalı Derslerin %80’ine, Teorik Derslerin %70’ine devam etmek zorundadırlar. Derslerin başarı puanı, Ara Sınav (Vize) puanının %40'ı ve Final Sınav Puanının %60’ı alınarak hesaplanır. 100 puan üzerinden en az 70 puan alan öğrenciler bu dersten başarılı sayılırlar. Daha fazla bilgi için Lisansüstü yönergelere ve yönetmeliklere bakınız.

Öğrenci, zorunlu ve seçmeli dersleri alıp başarıyla geçtikten sonra tez çalışmasını başarıyla sunması gerekmektedir. Toplamda en az 120 AKTS tamamlamış olması gerekmektedir.

Tam Zamanlı

Yozgat Bozok Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı, Divanlı Yolu, 66000, YOZGAT, TÜRKİYE. lee@bozok.edu.tr

Lisansüstü çalışmalarının gerçekleştirilmesi amacıyla bölümümüzün yüksek lisans öğrencilerine tahsis ettiği çalışma ofisleri, Yapı, Yapı Malzemesi, Geoteknik ve Hidrolik bilim dalları laboratuvarları mevcuttur.


[TemelAlanCiktisi]

Program Çıktıları
BİLGİ
BECERİLER
YETKİNLİKLER
Kuramsal Olgusal
Bilişsel Uygulamalı
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Öğrenme Yetkinliği
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alana Özgü Yetkinlik
1
2
1
2
3
4
1
2
3
4
1
1
2
3
4
5
1
2
3
4
5
Matematik, fen bilimleri ve kendi dalları ile ilgili mühendislik konularında yeterli altyapıya sahip ve bu alanlardaki kurumsal ve uygulamalı bilgileri mühendislik çözümleri için beraber kullanabilir.
Mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisine sahip ve bu amaçla uygun analitik yöntemler ve modelleme tekniklerini seçebilir ve uygulayabilir.
Bir sistemi, sistem bileşenini ya da süreci analiz etme ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere gerçekçi kısıtlar altında tasarlama becerisine sahip ve bu doğrultuda modern tasarım yöntemlerini uygulayabilir.
Mühendislik uygulamaları için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisine sahip ve bilişim teknolojilerini etkin kullanabilir.
Deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz edebilir ve yorumlayabilir.
Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilir.
Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi, sorumluluk alan özgüvene sahiptir.
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip ve bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme yöntemlerini bilir.
Proje yönetimi, işyeri uygulamaları, çalışanların sağlığı, çevre ve iş güvenliği konularında bilince sahip ve mühendislik uygulamalarının hukuksal sonuçları hakkında bilgi sahibidir.
Mühendislik çözümlerinin ve uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerinin bilincinde ve girişimcilik ve yenilikçilik konularının farkında olmak ve çağın sorunları hakkında bilgiye sahiptir.
Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahiptir.
İngilizce ve Türkçe etkin iletişim kurma becerisine sahiptir.
Alanındaki yeni bilgileri sistematik bir yaklaşımla değerlendirebilir ve kullanabilir.

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

2021 MÜFREDATI

Program Çıktıları

1 Matematik, fen bilimleri ve kendi dalları ile ilgili mühendislik konularında yeterli altyapıya sahip ve bu alanlardaki kurumsal ve uygulamalı bilgileri mühendislik çözümleri için beraber kullanabilir.
2 Mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisine sahip ve bu amaçla uygun analitik yöntemler ve modelleme tekniklerini seçebilir ve uygulayabilir.
3 Bir sistemi, sistem bileşenini ya da süreci analiz etme ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere gerçekçi kısıtlar altında tasarlama becerisine sahip ve bu doğrultuda modern tasarım yöntemlerini uygulayabilir.
4 Mühendislik uygulamaları için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisine sahip ve bilişim teknolojilerini etkin kullanabilir.
5 Deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz edebilir ve yorumlayabilir.
6 Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilir.
7 Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi, sorumluluk alan özgüvene sahiptir.
8 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip ve bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme yöntemlerini bilir.
9 Proje yönetimi, işyeri uygulamaları, çalışanların sağlığı, çevre ve iş güvenliği konularında bilince sahip ve mühendislik uygulamalarının hukuksal sonuçları hakkında bilgi sahibidir.
10 Mühendislik çözümlerinin ve uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerinin bilincinde ve girişimcilik ve yenilikçilik konularının farkında olmak ve çağın sorunları hakkında bilgiye sahiptir.
11 Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahiptir.
12 İngilizce ve Türkçe etkin iletişim kurma becerisine sahiptir.
13 Alanındaki yeni bilgileri sistematik bir yaklaşımla değerlendirebilir ve kullanabilir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İM5XX Türkçe SEÇMELİ DERS I Seçmeli 3 - - -
İM8XX Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ I Zorunlu 8 - - 5
Toplam 11 0 0 5
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İM500 Türkçe SEMİNER Zorunlu - 2 - 2
İM590 Türkçe BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE ETİK İLKELER Zorunlu 3 - - 6
İM5XX Türkçe SEÇMELİ DERS II Seçmeli 3 - - -
İM8XX Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ II Zorunlu 8 - - 5
Toplam 14 2 0 13
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İM597 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - - - 25
İM8XX Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ I Zorunlu 8 - - 5
Toplam 8 0 0 30
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İM598 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - - - 25
İM8XX Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ II Zorunlu 8 - - 5
Toplam 8 0 0 30
İM5XX - SEÇMELİ DERS I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İM501 Türkçe MÜHENDİSLİK MATEMATİĞİ VE SAYISAL YÖNTEMLER Seçmeli 3 - - 6
İM502 Türkçe YAPAY SİNİR AĞLARININ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNDE UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 6
İM503 Türkçe BULANIK MANTIĞIN İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNDEKİ UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 6
İM504 Türkçe MÜHENDİSLİKTE SONLU ELEMANLAR METODU Seçmeli 3 - - 6
İM505 Türkçe ELASTİSİTE TEORİSİ Seçmeli 3 - - 6
İM507 Türkçe İLERİ MUKAVEMET Seçmeli 3 - - 6
İM508 Türkçe ÇUBUK SONLU ELEMANLAR Seçmeli 3 - - 6
İM511 Türkçe İLERİ BETON TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
İM512 Türkçe BETONARME ÖZEL KONULAR Seçmeli 3 - - 5
İM513 Türkçe YAPILARIN ONARIM VE GÜÇLENDİRİLMESİ Seçmeli 3 - - 6
İM514 Türkçe İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNDE KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 3 - - 6
İM515 Türkçe BAĞLAYICI MALZEMELER Seçmeli 3 - - 6
İM521 Türkçe YAPI DİNAMİĞİ Seçmeli 3 - - 6
İM522 Türkçe DEPREM MÜHENDİSLİĞİ Seçmeli 3 - - 6
İM531 Türkçe HİDRODİNAMİK I Seçmeli 3 - - 6
İM532 Türkçe AÇIK KANAL HİDROLİĞİ Seçmeli 3 - - 6
İM533 Türkçe SEDİMENT TAŞINIMI Seçmeli 3 - - 6
İM534 Türkçe HİDRODİNAMİK II Seçmeli 3 - - 6
İM535 Türkçe HİDROLOJİDE İSTATİSTİK YÖNTEMLER Seçmeli 3 - - 6
İM536 Türkçe TAŞKIN HİDROLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
İM537 Türkçe BETONUN MALZEME BİLİMİ Seçmeli 3 - - 6
İM538 Türkçe BETON VE BETONARME YAPILARDA KALICILIK Seçmeli 3 - - 6
İM539 Türkçe BETON-ÇELİK KOMPOZİT YAPI ELAMANLARI Seçmeli 3 - - 6
İM541 Türkçe ESNEK YOL ÜSTYAPISI Seçmeli 3 - - 6
İM542 Türkçe TRAFİK MÜHENDİSLİĞİ Seçmeli 3 - - 6
İM543 Türkçe ULAŞTIRMA PLANLAMASI Seçmeli 3 - - 6
İM544 Türkçe BİTÜMLÜ MALZEMELER Seçmeli 3 - - 6
İM551 Türkçe ZEMİN-YAPI ETKİLEŞİMİ Seçmeli 3 - - 6
İM552 Türkçe ZEMİNLERİN ISLAHI Seçmeli 3 - - 6
İM553 Türkçe İLERİ ZEMİN MEKANİĞİ Seçmeli 3 - - 6
İM554 Türkçe DENEYSEL ZEMİN MEKANİĞİ Seçmeli 3 - - 6
İM5XX - SEÇMELİ DERS II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İM501 Türkçe MÜHENDİSLİK MATEMATİĞİ VE SAYISAL YÖNTEMLER Seçmeli 3 - - 6
İM502 Türkçe YAPAY SİNİR AĞLARININ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNDE UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 6
İM503 Türkçe BULANIK MANTIĞIN İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNDEKİ UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 6
İM504 Türkçe MÜHENDİSLİKTE SONLU ELEMANLAR METODU Seçmeli 3 - - 6
İM505 Türkçe ELASTİSİTE TEORİSİ Seçmeli 3 - - 6
İM507 Türkçe İLERİ MUKAVEMET Seçmeli 3 - - 6
İM508 Türkçe ÇUBUK SONLU ELEMANLAR Seçmeli 3 - - 6
İM511 Türkçe İLERİ BETON TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
İM512 Türkçe BETONARME ÖZEL KONULAR Seçmeli 3 - - 5
İM513 Türkçe YAPILARIN ONARIM VE GÜÇLENDİRİLMESİ Seçmeli 3 - - 6
İM514 Türkçe İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNDE KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 3 - - 6
İM515 Türkçe BAĞLAYICI MALZEMELER Seçmeli 3 - - 6
İM521 Türkçe YAPI DİNAMİĞİ Seçmeli 3 - - 6
İM522 Türkçe DEPREM MÜHENDİSLİĞİ Seçmeli 3 - - 6
İM531 Türkçe HİDRODİNAMİK I Seçmeli 3 - - 6
İM532 Türkçe AÇIK KANAL HİDROLİĞİ Seçmeli 3 - - 6
İM533 Türkçe SEDİMENT TAŞINIMI Seçmeli 3 - - 6
İM534 Türkçe HİDRODİNAMİK II Seçmeli 3 - - 6
İM535 Türkçe HİDROLOJİDE İSTATİSTİK YÖNTEMLER Seçmeli 3 - - 6
İM536 Türkçe TAŞKIN HİDROLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
İM537 Türkçe BETONUN MALZEME BİLİMİ Seçmeli 3 - - 6
İM538 Türkçe BETON VE BETONARME YAPILARDA KALICILIK Seçmeli 3 - - 6
İM539 Türkçe BETON-ÇELİK KOMPOZİT YAPI ELAMANLARI Seçmeli 3 - - 6
İM541 Türkçe ESNEK YOL ÜSTYAPISI Seçmeli 3 - - 6
İM542 Türkçe TRAFİK MÜHENDİSLİĞİ Seçmeli 3 - - 6
İM543 Türkçe ULAŞTIRMA PLANLAMASI Seçmeli 3 - - 6
İM544 Türkçe BİTÜMLÜ MALZEMELER Seçmeli 3 - - 6
İM551 Türkçe ZEMİN-YAPI ETKİLEŞİMİ Seçmeli 3 - - 6
İM552 Türkçe ZEMİNLERİN ISLAHI Seçmeli 3 - - 6
İM553 Türkçe İLERİ ZEMİN MEKANİĞİ Seçmeli 3 - - 6
İM554 Türkçe DENEYSEL ZEMİN MEKANİĞİ Seçmeli 3 - - 6

2022 MÜFREDATI

Program Çıktıları

1 Matematik, fen bilimleri ve kendi dalları ile ilgili mühendislik konularında yeterli altyapıya sahip ve bu alanlardaki kurumsal ve uygulamalı bilgileri mühendislik çözümleri için beraber kullanabilir.
2 Mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisine sahip ve bu amaçla uygun analitik yöntemler ve modelleme tekniklerini seçebilir ve uygulayabilir.
3 Bir sistemi, sistem bileşenini ya da süreci analiz etme ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere gerçekçi kısıtlar altında tasarlama becerisine sahip ve bu doğrultuda modern tasarım yöntemlerini uygulayabilir.
4 Mühendislik uygulamaları için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisine sahip ve bilişim teknolojilerini etkin kullanabilir.
5 Deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz edebilir ve yorumlayabilir.
6 Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilir.
7 Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi, sorumluluk alan özgüvene sahiptir.
8 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip ve bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme yöntemlerini bilir.
9 Proje yönetimi, işyeri uygulamaları, çalışanların sağlığı, çevre ve iş güvenliği konularında bilince sahip ve mühendislik uygulamalarının hukuksal sonuçları hakkında bilgi sahibidir.
10 Mühendislik çözümlerinin ve uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerinin bilincinde ve girişimcilik ve yenilikçilik konularının farkında olmak ve çağın sorunları hakkında bilgiye sahiptir.
11 Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahiptir.
12 İngilizce ve Türkçe etkin iletişim kurma becerisine sahiptir.
13 Alanındaki yeni bilgileri sistematik bir yaklaşımla değerlendirebilir ve kullanabilir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İMYL590 Türkçe BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE ETİK Zorunlu 3 - - 5
İMYL593 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
İMYLSDG-I Türkçe SEÇMELİ DERS GRUBU I Seçmeli 3 - - -
Toplam 14 0 0 15
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İMYL500 Türkçe SEMİNER Zorunlu - 2 - 5
İMYL593 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
İMYLSDG-II Türkçe SEÇMELİ DERS GRUBU II Seçmeli 3 - - -
Toplam 11 2 0 15
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İMYL593 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
İMYL597 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - 1 - 20
Toplam 8 1 0 30
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İMYL593 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
İMYL597 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - 1 - 20
Toplam 8 1 0 30
İMYLSDG-I - SEÇMELİ DERS GRUBU I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İMYL501 Türkçe MÜHENDİSLİK MATEMATİĞİ VE SAYISAL YÖNTEMLER Seçmeli 3 - - 5
İMYL502 Türkçe YAPAY SİNİR AĞLARININ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNDE UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 5
İMYL503 Türkçe BULANIK MANTIĞIN İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNDEKİ UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 5
İMYL504 Türkçe MÜHENDİSLİKTE SONLU ELEMANLAR METODU Seçmeli 3 - - 5
İMYL505 Türkçe ELASTİSİTE TEORİSİ Seçmeli 3 - - 5
İMYL506 Türkçe YAPI MEKANİĞİNDE ENERJİ YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
İMYL507 Türkçe İLERİ MUKAVEMET Seçmeli 3 - - 5
İMYL508 Türkçe ÇUBUK SONLU ELEMANLAR Seçmeli 3 - - 5
İMYL511 Türkçe İLERİ BETON TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
İMYL512 Türkçe BETONARME ÖZEL KONULAR Seçmeli 3 - - 5
İMYL513 Türkçe YAPILARIN ONARIM VE GÜÇLENDİRİLMESİ Seçmeli 3 - - 5
İMYL514 Türkçe İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNDE KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 3 - - 5
İMYL515 Türkçe BAĞLAYICI MALZEMELER Seçmeli 3 - - 5
İMYL521 Türkçe YAPI DİNAMİĞİ Seçmeli 3 - - 5
İMYL522 Türkçe DEPREM MÜHENDİSLİĞİ Seçmeli 3 - - 5
İMYL531 Türkçe HİDRODİNAMİK I Seçmeli 3 - - 5
İMYL532 Türkçe AÇIK KANAL HİDROLİĞİ Seçmeli 3 - - 5
İMYL533 Türkçe SEDİMENT TAŞINIMI Seçmeli 3 - - 5
İMYL534 Türkçe HİDRODİNAMİK II Seçmeli 3 - - 5
İMYL535 Türkçe HİDROLOJİDE İSTATİSTİK YÖNTEMLER Seçmeli 3 - - 5
İMYL536 Türkçe TAŞKIN HİDROLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
İMYL537 Türkçe BETONUN MALZEME BİLİMİ Seçmeli 3 - - 5
İMYL538 Türkçe BETON VE BETONARME YAPILARDA KALICILIK Seçmeli 3 - - 5
İMYL539 Türkçe BETON-ÇELİK KOMPOZİT YAPI ELAMANLARI Seçmeli 3 - - 5
İMYL541 Türkçe ESNEK YOL ÜSTYAPISI Seçmeli 3 - - 5
İMYL542 Türkçe TRAFİK MÜHENDİSLİĞİ Seçmeli 3 - - 5
İMYL543 Türkçe ULAŞTIRMA PLANLAMASI Seçmeli 3 - - 5
İMYL544 Türkçe BİTÜMLÜ MALZEMELER Seçmeli 3 - - 5
İMYL551 Türkçe ZEMİN-YAPI ETKİLEŞİMİ Seçmeli 3 - - 5
İMYL552 Türkçe ZEMİNLERİN ISLAHI Seçmeli 3 - - 5
İMYL553 Türkçe İLERİ ZEMİN MEKANİĞİ Seçmeli 3 - - 5
İMYL554 Türkçe DENEYSEL ZEMİN MEKANİĞİ Seçmeli 3 - - 5
İMYLSDG-II - SEÇMELİ DERS GRUBU II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İMYL501 Türkçe MÜHENDİSLİK MATEMATİĞİ VE SAYISAL YÖNTEMLER Seçmeli 3 - - 5
İMYL502 Türkçe YAPAY SİNİR AĞLARININ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNDE UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 5
İMYL503 Türkçe BULANIK MANTIĞIN İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNDEKİ UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 5
İMYL504 Türkçe MÜHENDİSLİKTE SONLU ELEMANLAR METODU Seçmeli 3 - - 5
İMYL505 Türkçe ELASTİSİTE TEORİSİ Seçmeli 3 - - 5
İMYL506 Türkçe YAPI MEKANİĞİNDE ENERJİ YÖNTEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
İMYL507 Türkçe İLERİ MUKAVEMET Seçmeli 3 - - 5
İMYL508 Türkçe ÇUBUK SONLU ELEMANLAR Seçmeli 3 - - 5
İMYL511 Türkçe İLERİ BETON TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
İMYL512 Türkçe BETONARME ÖZEL KONULAR Seçmeli 3 - - 5
İMYL513 Türkçe YAPILARIN ONARIM VE GÜÇLENDİRİLMESİ Seçmeli 3 - - 5
İMYL514 Türkçe İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNDE KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 3 - - 5
İMYL515 Türkçe BAĞLAYICI MALZEMELER Seçmeli 3 - - 5
İMYL521 Türkçe YAPI DİNAMİĞİ Seçmeli 3 - - 5
İMYL522 Türkçe DEPREM MÜHENDİSLİĞİ Seçmeli 3 - - 5
İMYL531 Türkçe HİDRODİNAMİK I Seçmeli 3 - - 5
İMYL532 Türkçe AÇIK KANAL HİDROLİĞİ Seçmeli 3 - - 5
İMYL533 Türkçe SEDİMENT TAŞINIMI Seçmeli 3 - - 5
İMYL534 Türkçe HİDRODİNAMİK II Seçmeli 3 - - 5
İMYL535 Türkçe HİDROLOJİDE İSTATİSTİK YÖNTEMLER Seçmeli 3 - - 5
İMYL536 Türkçe TAŞKIN HİDROLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
İMYL537 Türkçe BETONUN MALZEME BİLİMİ Seçmeli 3 - - 5
İMYL538 Türkçe BETON VE BETONARME YAPILARDA KALICILIK Seçmeli 3 - - 5
İMYL539 Türkçe BETON-ÇELİK KOMPOZİT YAPI ELAMANLARI Seçmeli 3 - - 5
İMYL541 Türkçe ESNEK YOL ÜSTYAPISI Seçmeli 3 - - 5
İMYL542 Türkçe TRAFİK MÜHENDİSLİĞİ Seçmeli 3 - - 5
İMYL543 Türkçe ULAŞTIRMA PLANLAMASI Seçmeli 3 - - 5
İMYL544 Türkçe BİTÜMLÜ MALZEMELER Seçmeli 3 - - 5
İMYL551 Türkçe ZEMİN-YAPI ETKİLEŞİMİ Seçmeli 3 - - 5
İMYL552 Türkçe ZEMİNLERİN ISLAHI Seçmeli 3 - - 5
İMYL553 Türkçe İLERİ ZEMİN MEKANİĞİ Seçmeli 3 - - 5
İMYL554 Türkçe DENEYSEL ZEMİN MEKANİĞİ Seçmeli 3 - - 5