GERİ DÖN

Önlisans Programları


SORGUN MESLEK YÜKSEKOKULU - İNŞAAT TEKNOLOJİSİ - - ÖNLİSANS



Program Tanıtımı

Yozgat Bozok Üniversitesi Sorgun Meslek Yüksekokulu kurulması ile ilgili Üniversitemiz Senatosu’nun 24/08/2010 tarihli teklifi, 05/05/2011 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenmiş olup, 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca söz konusu teklif uygun görülmüştür. Bu bağlamda, Sorgun Meslek Yüksekokulu 2011 yılında kurulmuştur. Meslek Yüksek Okulumuz bünyesinde 13 ön lisans programının açılması teklifi 13/02/2013 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında kabul edilmiş olup, İnşaat Bölümü 2015 yılında aktif hale getirilerek öğrenci alımına başlamıştır. Eğitim dili Türkçedir.

Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar "İnşaat Teknolojisi alanında Ön Lisans Diploması" derecesi alırlar. Verilen bu diploma derecesi Avrupa Yeterlilikler çerçevesi kapsamında 5. seviye eğitim düzeyine karşılık gelmektedir.

Ön Lisans

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınav sistemiyle olmaktadır. Öğrenci kayıt işlemleri; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin belirlediği ilkeler çerçevesinde yapılır. Rektörlük, her yıl Üniversiteye ilk kayıt yaptıracak öğrenci adaylarının kayıt tarihini, istenilen belgeleri ve kayıt yerlerini birimlere göre belirleyerek ilan eder. Kayıt işlemleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülür. Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir.

Bu programa yapılacak olan geçişler, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayınlanan “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine ve Yozgat Bozok Üniversitesi senatosu tarafından belirlenen esaslara göre yapılır.

İki yıl (dört yarıyıl) süren eğitim - öğretim programındaki tüm dersleri (toplam 120 AKTS karşılığı) ve 20 iş günü zorunlu meslek stajını başarıyla tamamlayan öğrenciler ön lisans derecesi alırlar.

İnşaat Teknolojisi Programı, insanların günlük yaşantısında kullandığı her türlü yapının yapımı ve işletimi üzerine ön eğitim-öğretim veren bir programdır. İnşaat Teknolojisi, temeli matematik ve fizik eğitimine dayanan ve ardından yapı, mekanik, yapı malzemeleri, ulaştırma, geoteknik ve yapı yönetimi gibi başlıca mühendislik bilimlerinde genel bilgilerin verildiği teknik bir disiplindir. Programın ana hedefi; bilim ve teknolojiyi takip eden, gelişen teknolojiye paralel olarak gerekli bilgi ve bu bilgileri pratiğe aktarabilecek becerilerle donatılmış teknik elemanlar yetiştirmektir. Bu amaçla programımızda teorik bilgilerin yanında, uygulama alanında kullanılacak pratik bilgiler ve bölümle ilgili birçok bilgisayar programının (İdestatik, Autocad vb.) eğitimi verilmektedir. İnşaat teknolojisi programından mezun olan öğrenciler, inşaat sektörünün; özel mühendislik, mimarlık büroları, inşaat şirketleri, yapı denetim firmaları, yapı laboratuvarları ve kamu sektörünün, ihtiyaç duyduğu konularda yeterli bilgi birikimi ve iş becerisine sahip gerekli ara eleman (meslek elemanı) olarak yetişmektedir.

1 Programımız, öğrencilere inşaat teknolojisi alanında bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamayı hedefler. Bu amaçlar, kurumun genel misyonu ve vizyonu ile uyumludur ve programın başarısı, anahtar performans göstergeleri ile ölçülür. Program, öğrencilerin eğitim amaçlarına ulaşmalarını sağlamak için çeşitli öğrenme fırsatları sunar ve öğrencilerin ilerlemesi düzenli olarak izlenir. Programın misyonu ve vizyonu kamuoyuyla paylaşılmıştır ve iç ve dış paydaşların eğitim süreçlerine katkıda bulunmaları teşvik edilir. Bu eğitim amaçları, programın kalitesini ve etkinliğini sürekli olarak iyileştirmeye yardımcı olur. Her bir öğrencinin başarısı, programın genel başarısının bir göstergesi olarak kabul edilir.

İnşaat teknikerleri; baraj, yol, hava alanı, konut, vb yapı inşaatlarında aktif olarak görev alan, kontrollük hizmeti veren firmalar ile kamu ya da yerel yönetimlerin doğal kaynak, ulaştırma/karayolu, yapı bölümleri ve malzeme test laboratuvarlarında teknik eleman olarak çalışan meslek grubunu oluşturmaktadır. Karayolu, köprü, baraj, havaalanı, su getirme/ dağıtma sistemleri ve konutlardan ticaret merkezine kadar tüm yapıların planlama, proje, yapım ve kontrol aşamalarında teknik eleman olarak önemli bir rol oynamaktadırlar.

Bölüm mezunları sınavsız olarak açık öğretimin bazı programlarına devam edebilirler. Mezuniyet sonrası yapılan ve alanlarında belirlenen bölümlere Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girerek lisans eğitimlerini sürdürebilirler.

Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Her ders için öğrenciler yarıyıl içi çalışmalar (ara sınav, kısa sınav, ödev, proje, uygulama veya benzeri çalışmalar) ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Dönemlik olarak gerçekleştirilen derslerde yarıyıl içi değerlendirme etkinlikleri ve bir final sınavı yapılmaktadır. Final sınavında başarısız olanlar ve şartlı geçtikleri dersleri yükseltmek isteyen öğrenciler için bir adet bütünleme sınavı yapılmaktadır. Tüm derslerden başarılı olup sadece bir dersten başarısız olan öğrenciler için ise tek ders sınavı yapılmaktadır.

Programda mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenciler mezun olmaya hak kazanırlar. Dersleri başarıyla tamamlamanın yanında, bir de staj çalışmasının yapılması mezuniyet için şarttır.

Tam Zamanlı

Adres: Yozgat Bozok Üniversitesi, Sorgun Meslek Yüksekokulu, Ahmet Efendi Mah. Toki konutları Yanı 3500.Cad. No:4 66700 SORGUN/YOZGAT Telefon: +90 354 502 00 55 Belge Geçer: +90 354 502 00 54 E-Posta: sorgunmyo@bozok.edu.tr Web Adresi: https://bozok.edu.tr/okul/sorgun-myo/bolum/insaat-bolumu Bölüm Başkanı: Öğr. Gör. Eyyüp ORHAN eyyup.orhan@bozok.edu.tr Telefon: +90 354 502 00 55 Dahili: 4333

Bölümde kadrolu üç adet öğretim elemanı ile çeşitli dersler için farklı bölümlerde görevlendirilen öğretim elemanları bulunmaktadır. Bölümün kullanımında olan bir adet beton laboratuvarı, bir adet çizim ve tasarım sınıfı, bir adet okuma ve çalışma sınıfı, bir adet bilgisayar laboratuvarı, iki adet tam teçhizatlı sınıf ve öğrencilerin boş zamanlarında kullanabilecekleri sosyal aktivite alanları bulunmaktadır.


Program Çıktıları

1 Mesleği ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
2 Yapı malzemelerinin özelliklerini, kullanım alanlarını, uygulama tekniklerini açıklar ve ilgili deneyleri uygular.
3 Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
4 Yapı projelerinin metraj, hak ediş ve yaklaşık maliyet işlemlerini yapar.
5 Proje ile ilgili matematiksel hesapları yapar ve çizer.
6 İmalatın projeye uygunluğunu kontrol eder.
7 Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilme becerisine sahiptir.
8 Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir, anlaşılır biçimde ifade eder.
9 Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahiptir.
10 Mesleği ile ilgili bilişim teknolojilerini (yazılım, program, animasyon vb.) etkin kullanır.
11 Mesleği için güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, etkin şekilde kullanır.
12 Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahiptir.
13 İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur.
14 Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip eder ve meslektaşları ile iletişim kurar.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[TemelAlanCiktisi]

Program Çıktıları
BİLGİ
BECERİLER
YETKİNLİKLER
Kuramsal Olgusal
Bilişsel Uygulamalı
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Öğrenme Yetkinliği
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alana Özgü Yetkinlik
1
1
2
1
2
3
4
1
2
3
4
1
2
3
4
1
2
3
Mesleği ile ilgili temel, güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
Yapı malzemelerinin özelliklerini, kullanım alanlarını, uygulama tekniklerini açıklar ve ilgili deneyleri uygular.
Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
Yapı projelerinin metraj, hak ediş ve yaklaşık maliyet işlemlerini yapar.
Proje ile ilgili matematiksel hesapları yapar ve çizer.
İmalatın projeye uygunluğunu kontrol eder.
Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilme becerisine sahiptir.
Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir, anlaşılır biçimde ifade eder.
Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahiptir.
Mesleği ile ilgili bilişim teknolojilerini (yazılım, program, animasyon vb.) etkin kullanır.
Mesleği için güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, etkin şekilde kullanır.
Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahiptir.
İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur.
Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip eder ve meslektaşları ile iletişim kurar.

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BTR002 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ TEKNİK RESİM Zorunlu 2 2 - 4
ITK111 Türkçe ARAZİ ÖLÇMELERİ Zorunlu 2 1 - 3
ITK112 Türkçe STATİK VE MUKAVEMET Zorunlu 3 - - 5
ITK113 Türkçe YAPI TEKNOLOJİSİ Zorunlu 3 - - 5
ITK114 Türkçe YAPI MALZEMELERİ Zorunlu 3 - - 4
ITK115 Türkçe ZEMİN MEKANİĞİ VE LABORATUVARI Zorunlu 2 2 - 5
MAT001 Türkçe MATEMATİK Zorunlu 3 - - 4
Toplam 18 5 0 30
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ISG001 Türkçe İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Zorunlu 2 - - 3
ITK121 Türkçe BETON TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 2 - 5
ITK122 Türkçe BETONARME Zorunlu 2 2 - 5
ITK123 Türkçe KARAYOLU İNŞAATI Zorunlu 2 - - 3
ITK124 Türkçe YAPI METRAJI VE MALİYETİ Zorunlu 3 1 - 5
ITK125 Türkçe YAPI STATİĞİ Zorunlu 3 - - 4
KP001 Türkçe KARİYER PLANLAMA Zorunlu 1 - - 2
MER122 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ MESLEK RESMİ Zorunlu 1 2 - 3
Toplam 16 7 0 30
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
AIT001 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Zorunlu 2 - - 2
ING001 Türkçe İNGİLİZCE I Zorunlu 2 - - 2
MSD001 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - 19
STJ001 Türkçe STAJ Zorunlu - 2 - 5
TDL001 Türkçe TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 - - 2
Toplam 6 2 0 30
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADS001 Türkçe ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - -
AIT002 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II Zorunlu 2 - - 2
ING002 Türkçe İNGİLİZCE II Zorunlu 2 - - 2
MSD002 Türkçe MESLEKİ SEÇMELİ DERS Seçmeli - - - 19
SGT001 Türkçe SİBER GÜVENLİĞİN TEMELLERİ Zorunlu 2 - - 2
TDL002 Türkçe TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 - - 2
Toplam 8 0 0 27
MSD001 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BDT003 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM Seçmeli 2 1 - 4
BIT001 Türkçe BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 1 - 3
IME001 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM Seçmeli 5 19 - 19
ITK701 Türkçe AHŞAP YAPILAR Seçmeli 2 - - 3
ITK702 Türkçe BETONARME PROJE Seçmeli 2 1 - 5
ITK703 Türkçe ÇELİK YAPILAR Seçmeli 3 - - 5
ITK705 Türkçe İLERİ KALIP TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 3
ITK706 Türkçe İHALE DOSYASI HAZIRLAMA VE HAKEDİŞ Seçmeli 2 1 - 5
ITK707 Türkçe ZEMİN MEKANİĞİNDE ÖZEL KONULAR Seçmeli 3 1 - 5
ITK708 Türkçe MAKET YAPI TASARIMI Seçmeli 2 1 - 4
ITK709 Türkçe PREFABRİK YAPILAR Seçmeli 2 1 - 3
ITK710 Türkçe PROJE ETÜD VE UYGULAMASI Seçmeli 2 1 - 3
ITK711 Türkçe SU TEMİNİ VE İLETİMİ Seçmeli 3 1 - 5
ITK712 Türkçe ŞANTİYE ORGANİZASYONU Seçmeli 3 - - 5
ITK713 Türkçe TEMEL DEPREM BİLGİSİ Seçmeli 3 - - 5
ITK714 Türkçe TEMEL İNŞAATI Seçmeli 3 - - 5
ITK715 Türkçe TÜRK EVİ PLAN TİPOLOJİSİ Seçmeli 2 1 - 3
ITK716 Türkçe YALITIM MALZEMELERİ Seçmeli 3 - - 4
ITK717 Türkçe YAPI DENETİMİ Seçmeli 3 - - 4
ITK719 Türkçe YAPI TESİSATLARI Seçmeli 3 - - 4
ITK720 Türkçe YAPI HASARLARI Seçmeli 2 - - 2
MMT002 Türkçe MESLEKİ MATEMATİK Seçmeli 3 - - 5
TKY001 Türkçe TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADS001 - ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ADSÖL-001 Türkçe Malzeme Bılgısı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-002 Türkçe Yönetım Bılışım Sıstemlerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-003 Türkçe Mımarıde Bıçım, Mekan, Düzen Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-004 Türkçe E-Tıcaret Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-005 Türkçe Yetenek Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-006 Türkçe Sunum Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-007 Türkçe Uygarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-008 Türkçe Sağlığın Korunması ve Gelıştırılmesı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-009 Türkçe Sanat Etkınlıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-010 Türkçe Ergoterapı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-011 Türkçe Çevre Koruma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-012 Türkçe Yaşam Koçluğu Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-013 Türkçe Beden Dılı-Sözsüz İletışım Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-014 Türkçe Kıtap Okuma ve Yorumlama Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-015 Türkçe Temel Yoga Pratığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-016 Türkçe Görgü Kuralları ve Protokol Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-017 Türkçe Yaratıcı Yazma Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-018 Türkçe Gırışımcılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-019 Türkçe Stratejık Düşünce Analızı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-020 Türkçe Geleneksel Çocuk Oyunları Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-021 Türkçe Sosyal Sorumluluk Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-022 Türkçe Bıyo malzemeler Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-023 Türkçe Genel Ekonomı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-024 Türkçe Temel Sağlık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-025 Türkçe Çocuk Edebıyatı ve Medya Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-026 Türkçe Teknolojı Bağımlılığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-027 Türkçe Temel Mutfak Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-028 Türkçe Kıtap Kültürü Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-029 Türkçe Afet Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-030 Türkçe Sağlıklı Yaşam ve Egzersız Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-031 Türkçe Sağlık Hukuku Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-032 Türkçe Beden Eğıtımı ve Spor Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-033 Türkçe Osmanlı Türkçesıne Gırış Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-034 Türkçe Osmanlı Türkçesı Okuma ve Yazma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-035 Türkçe Küresel Isınma ve Bıyolojık Çeşıtlılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-036 Türkçe Sanat Terapısı Eğıtımı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-037 Türkçe Mınyatür Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-038 Türkçe Keçe Sanatı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-039 Türkçe Hat Sanatı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-040 Türkçe Güzel Sanatlar Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-041 Türkçe Tarımda Enerjı ve Sürdürülebılırlık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-042 Türkçe Küresel İklım Değışıklığı Farkındalığı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-043 Türkçe Genel ve Tarımsal Kooperatıfçılık Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-044 Türkçe Satış ve İkna Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-045 Türkçe Gönüllülük Çalışmaları Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-046 Türkçe Renk ve Aydınlatma Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-047 Türkçe Modern Mımarlık Tarıhı Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-048 Türkçe Egzotık Meyveler Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-049 Türkçe Müzecılık ve Sergıleme Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-050 Türkçe Lıderlık ve Ekıp Çalışması Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-051 Türkçe FİNANSAL OKUR YAZARLIK Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-052 Türkçe SPOR HUKUKU Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-053 Türkçe ETKİLİ İLETİŞİM VE BEDEN DİLİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-054 Türkçe MİMAR SİNAN VE ESERLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-055 Türkçe TAŞIT GÜVENLİK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-056 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-057 Türkçe İNSANSIZ HAVA ARACI FOTOGRAMETRİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-058 Türkçe ATEŞLİ SİLAHLAR BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-059 Türkçe YAKIN SAVUNMA TEKNİK VE TAKTİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-060 Türkçe YEREL YÖNETİMLER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-061 Türkçe UZAKTAN ALGILAMA TEKNİKLERİ VE CBS Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-062 Türkçe GIDA HİJYENİ VE SANİTASYONU Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-063 Türkçe SAĞLIK YAŞAM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-064 Türkçe ORGANİK GÜBRELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-065 Türkçe DİJİTAL TARIM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-066 Türkçe TAŞIT TEKNOLOJİLERİNİN GEÇMİŞİ VE GELECEĞİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-067 Türkçe KARAYOLU TRAFİK BİLGİSİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-068 Türkçe AKTİF VE PASİF GÜVENLİK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-069 Türkçe GÜNCEL EKONOMİK OLAYLAR Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-070 Türkçe AKILLI VE EKO TEKNOLOJİK KENTLER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-071 Türkçe DEĞERLER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-072 Türkçe EVDE PRATİK SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-073 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-074 Türkçe ALTERNATİF TEDAVİ YAKLAŞIMLARI Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-075 Türkçe ARAŞTIRMA PROJESİ YAZIMI Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-076 Türkçe TEMEL MATEMATİK VE SAYISAL MANTIK PROBLEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-077 Türkçe ÖZEL İLGİ TURİZMİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-078 Türkçe KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-079 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-080 Türkçe AVRUPA BİRLİĞİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-081 Türkçe TEZHİP Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-082 Türkçe TASARIM ANALİZİ Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-083 Türkçe BESLENME, FİZİKSEL AKTİVİTE VE SAĞLIK Seçmeli 2 - - 3
ADSÖL-084 Türkçe BİLİŞİM MESLEĞİNİN TEMELLERİ Seçmeli 2 - - 3
MSD002 - MESLEKİ SEÇMELİ DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BDT003 Türkçe BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM Seçmeli 2 1 - 4
BIT001 Türkçe BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 1 - 3
IME001 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM Seçmeli 5 19 - 19
ITK701 Türkçe AHŞAP YAPILAR Seçmeli 2 - - 3
ITK702 Türkçe BETONARME PROJE Seçmeli 2 1 - 5
ITK703 Türkçe ÇELİK YAPILAR Seçmeli 3 - - 5
ITK705 Türkçe İLERİ KALIP TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 3
ITK706 Türkçe İHALE DOSYASI HAZIRLAMA VE HAKEDİŞ Seçmeli 2 1 - 5
ITK707 Türkçe ZEMİN MEKANİĞİNDE ÖZEL KONULAR Seçmeli 3 1 - 5
ITK708 Türkçe MAKET YAPI TASARIMI Seçmeli 2 1 - 4
ITK709 Türkçe PREFABRİK YAPILAR Seçmeli 2 1 - 3
ITK710 Türkçe PROJE ETÜD VE UYGULAMASI Seçmeli 2 1 - 3
ITK711 Türkçe SU TEMİNİ VE İLETİMİ Seçmeli 3 1 - 5
ITK712 Türkçe ŞANTİYE ORGANİZASYONU Seçmeli 3 - - 5
ITK713 Türkçe TEMEL DEPREM BİLGİSİ Seçmeli 3 - - 5
ITK714 Türkçe TEMEL İNŞAATI Seçmeli 3 - - 5
ITK715 Türkçe TÜRK EVİ PLAN TİPOLOJİSİ Seçmeli 2 1 - 3
ITK716 Türkçe YALITIM MALZEMELERİ Seçmeli 3 - - 4
ITK717 Türkçe YAPI DENETİMİ Seçmeli 3 - - 4
ITK719 Türkçe YAPI TESİSATLARI Seçmeli 3 - - 4
ITK720 Türkçe YAPI HASARLARI Seçmeli 2 - - 2
MMT002 Türkçe MESLEKİ MATEMATİK Seçmeli 3 - - 5
TKY001 Türkçe TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 3