GERİ DÖN

Doktora Programları


LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ - İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ (DOKTORA) - - DOKTORA



Program Tanıtımı

Erciyes Üniversitesi Yozgat kampüsü Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, 1993 yılında yürürlüğe giren 496 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuş olup bünyesinde İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği ve Mimarlık bölümleri bulunmaktadır. İnşaat Mühendisliği Bölümü 1994-1995 öğretim yılından itibaren Yozgat Kampüsünde eğitimine başlamıştır. 2006 yılında Bozok Üniversitesi'nin kurulması ile birlikte eğitimini Bozok Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde devam ettirmektedir. Doktora eğitimine 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında başlamıştır.

Doktora (İnşaat Mühendisliğinde Üçüncü Aşama)

Doktora, EQF-LLL: 8. Düzey, QF-EHEA: 3. Düzey

Doktora programına, mülakat yapılarak öğrenci alınır. Programlara alınacak öğrenci sayıları ve aday öğrencilerde aranacak nitelikler, her yarıyıl başından önce ilan edilir. Bu ilanda başvuru koşulları ve son başvuru tarihi, adayların mülakata alınacakları yer ve tarih belirtilir. Yurtdışından alınmış lisans diplomalarının denkliğinin Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onaylanması gerekir. Adaylar; ilanda belirtilen son başvuru tarihine kadar ALES belgelerini, lisans diplomalarını, lisans kademesinde okudukları derslerden aldıkları başarı notlarını, mezuniyet not ortalamalarını belirten onaylı belgeleri, diğer kayıt ile ilgili bilgileri birlikte enstitü müdürlüğüne başvuruda bulunurlar. Adayların kayıt işlemleri ilgili enstitü müdürlüğünce düzenlenir ve yürütülür.

Üniversitenin aynı enstitünün başka bir anabilim dalı veya başka bir yükseköğretim kurumunun başka bir bölümünde, en az bir yarıyıl yüksek lisans programını tamamlamış başarılı öğrencilerin eşdeğerliğine bağlı olarak, lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir.

Doktora programı; ders, yeterlik sınavı, tez önerisi, tez çalışması ve tez savunma sınavından oluşur. Doktora programına yüksek lisans derecesi ile kabul edilen öğrenciler, ders döneminde sekiz dersten az olmamak koşuluyla en az 60 en fazla 90 AKTS ders yükünü, en az 120 AKTS tez/sanat çalışmasını ve en az bir semineri; lisans derecesi ile kabul edilen öğrenciler ise 15 dersten az olmamak koşuluyla en az 120 AKTS ders yükünü, en az 120 AKTS tez/sanat çalışmasını ve en az iki semineri öngörülen süreler içerisinde başarıyla tamamlamak zorundadır. Kredili derslerini başarıyla bitiren, öğrenci doktora yeterlik sınavına alınır. Bu şekilde tez sınavında başarılı olmak ve diğer koşulları da sağlamak kaydıyla yönetmeliğin gereklerini yerine getiren öğrencilere İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ alanında doktora diploması verilir. Daha detaylı bilgi "Yozgat Bozok Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ne bakınız.

İnşaat Mühendisliği, temel eğitim ardından mekanik, yapı, yapı malzemesi, geoteknik, ulaştırma ve hidrolik gibi inşaat mühendisliği alanlarında derinlemesine bilgilerin verildiği çok geniş bir alanı kapsayan bir mühendislik disiplinidir. Programın ana hedefi, hızla gelişen bilim ve teknolojinin gerektirdiği bilgiyi sağlamak, araştırma ve geliştirme yeteneğine sahip yüksek mühendisler yetiştirmektir.

1 Temel ve mühendislik bilimlerini inşaat mühendisliğinin teorik ve uygulamalı bilgileriyle birleştirilebilen mezunlar yetiştirmek amacıyla kapsamlı ve sürekli iyileştirilen bir öğretim programı sağlamak.
2 Ulusal ve uluslararası inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarında/özel firmalarında, saha mühendisi, şantiye şefi, proje mühendisi, kontrol mühendisi veya müşaviri olarak görev yapabilecek mezunlar yetiştirmek.
3 Şirket kurup mesleki ve kişisel becerileriyle şirketinin gelişimini sağlayarak işveren konumuna gelebilecek inşaat mühendisleri yetiştirmek.
4 Teknolojiyi kullanabilecek ve teknolojik gelişmelere ayak uydurabilen, çevresel, etik ve hukuki değerleri sahiplenecek ekip ruhuna sahip inşaat mühendisleri yetiştirmek.

Lisansüstü öğrenciler çeşitli kamu kurumlarında ve özel şirketlerde farkılı pozisyonlarda çalışabilirler.

Mezunlarımız yurtiçi ve yurtdışındaki diğer üniversitelerde doktora sonrası çalışmalar yapmak üzere başvuru yapabilirler.

Yozgat Bozok Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre işlemler yapılmaktadır.

Yozgat Bozok Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre işlemler yapılmaktadır.

Tam Zamanlı

Yozgat Bozok Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı, Divanlı Yolu, 66000, YOZGAT, TÜRKİYE. lee@bozok.edu.tr

Lisansüstü çalışmalarının gerçekleştirilmesi amacıyla bölümümüzün lisansüstü öğrencilerine tahsis ettiği çalışma ofisleri, Yapı, Yapı Malzemesi, Geoteknik ve Hidrolik bilim dalları laboratuvarları mevcuttur.


[TemelAlanCiktisi]

Program Çıktıları
BİLGİ
BECERİLER
YETKİNLİKLER
Kuramsal Olgusal
Bilişsel Uygulamalı
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Öğrenme Yetkinliği
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alana Özgü Yetkinlik
1
2
3
4
5
1
2
3
4
1
2
3
4
1
2
1
2
3
1
2
3
4
5
6
Yüksek lisans alanındaki yeterliliklerine dayalı olarak kuramsal ve uygulamalı bilgileri disiplinler arası alanlarda da kurabilir ve özgün çözümlere ulaşabilir.
Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilir.
Alanında sistem bileşenini ya da süreci analiz etme ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere gerçekçi kısıtlar altında tasarlama becerisi; bu doğrultuda modern tasarım yöntemlerini uygulayabilir.
Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi, sorumluluk alan özgüvene sahiptir.
Deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz edebilir ve yorumlayabilir.
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme yöntemlerini bilir.
Proje yönetimi, işyeri uygulamaları, çalışanların sağlığı, çevre ve iş güvenliği konularında bilinç; mühendislik uygulamalarının hukuksal sonuçları hakkında bilgi sahibidir.
Mühendislik çözümlerinin ve uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerinin bilincinde olmak; girişimcilik ve yenilikçilik konularının farkında olmak ve çağın sorunları hakkında bilgiye sahiptir
Bilime katkı olarak yapılan çalışmaların altyapısında yeni ve farklı konular üzerinde özgün çalışmalar yapabilir.
Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahiptir.
İngilizce ve Türkçe etkin iletişim kurma becerisine sahiptir.
Alanındaki yeni bilgileri sistematik bir yaklaşımla değerlendirebilir ve kullanabilir.

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

2021 MÜFREDATI

Program Çıktıları

1 Yüksek lisans alanındaki yeterliliklerine dayalı olarak kuramsal ve uygulamalı bilgileri disiplinler arası alanlarda da kurabilir ve özgün çözümlere ulaşabilir.
2 Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilir.
3 Alanında sistem bileşenini ya da süreci analiz etme ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere gerçekçi kısıtlar altında tasarlama becerisi; bu doğrultuda modern tasarım yöntemlerini uygulayabilir.
4 Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi, sorumluluk alan özgüvene sahiptir.
5 Deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz edebilir ve yorumlayabilir.
6 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme yöntemlerini bilir.
7 Proje yönetimi, işyeri uygulamaları, çalışanların sağlığı, çevre ve iş güvenliği konularında bilinç; mühendislik uygulamalarının hukuksal sonuçları hakkında bilgi sahibidir.
8 Mühendislik çözümlerinin ve uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerinin bilincinde olmak; girişimcilik ve yenilikçilik konularının farkında olmak ve çağın sorunları hakkında bilgiye sahiptir
9 Bilime katkı olarak yapılan çalışmaların altyapısında yeni ve farklı konular üzerinde özgün çalışmalar yapabilir.
10 Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahiptir.
11 İngilizce ve Türkçe etkin iletişim kurma becerisine sahiptir.
12 Alanındaki yeni bilgileri sistematik bir yaklaşımla değerlendirebilir ve kullanabilir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İM8XX Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ I Zorunlu 8 - - 5
İMDRSDG-I Türkçe SEÇMELİ DERS I Seçmeli 3 - - -
Toplam 11 0 0 5
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İM600 Türkçe SEMİNER Zorunlu - 2 - -
İM690 Türkçe BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ VE YAYIN ETİĞİ Zorunlu 3 - - 6
İM8XX Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ II Zorunlu 8 - - 5
İMDRSDG-II Türkçe SEÇMELİ DERS II Seçmeli 3 - - -
Toplam 14 2 0 11
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İM697 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - - - 25
İM8XX.701107 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ-I Zorunlu 8 - - 5
Toplam 8 0 0 30
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İM698 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - - - 25
İM8XX Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ-II Zorunlu 8 - - 5
Toplam 8 0 0 30
5. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İM698 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - - - 25
İM8XX.701107 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ-I Zorunlu 8 - - 5
Toplam 8 0 0 30
6. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İM698 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - - - 25
İM8XX Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ-II Zorunlu 8 - - 5
Toplam 8 0 0 30
7. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İM698 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - - - 25
İM8XX.701107 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ-I Zorunlu 8 - - 5
Toplam 8 0 0 30
8. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İM698 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - - - 25
İM8XX Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ-II Zorunlu 8 - - 5
Toplam 8 0 0 30
İMDRSDG-I - SEÇMELİ DERS I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İM603 Türkçe YAPAY ZEKA TEKNİKLERİNİN PROGRAMLANMASI I Seçmeli 3 - - 6
İM611 Türkçe DEPREME DAYANIKLI YAPI TASARIMI Seçmeli 3 - - 5
İM613 Türkçe YAPI MALZEMELERİNİN İÇ YAPISI VE ÖZELLİKLERİ Seçmeli 3 - - 6
İM614 Türkçe MALZEMELERİN ŞEKİL DEĞİŞTİRME ÖZELLİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
İM615 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 3 - - 6
İM616 Türkçe MÜHENDİSLİK SİSMOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
İM618 Türkçe MÜHENDİSLİKTE OPTİMİZASYON METOTLARI Seçmeli 3 - - 5
İM619 Türkçe BETONUN DEFORMASYONU VE KIRILMA Seçmeli 3 - - 5
İM621 Türkçe İLERİ MUKAVEMET Seçmeli 3 - - 6
İM622 Türkçe ÇUBUK SONLU ELEMANLAR Seçmeli 3 - - 6
İM623 Türkçe SÜREKLİ SİSTEMLERİN TİTREŞİMİ Seçmeli 3 - - 6
İM624 Türkçe KIRILMA MEKANİĞİNDE STABİLİTE PROBLEMLERİ Seçmeli 3 - - 6
İM625 Türkçe ELASTİK STABİLİTE TEORİSİ Seçmeli 3 - - 6
İM626 Türkçe MÜHENDİSLİK MALZEMELERİNİN MEKANİK ÖZELLİKLERİ Seçmeli 3 - - 6
İM627 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELERİN MEKANİĞİ Seçmeli 3 - - 6
İM633 Türkçe HİDROLOJİK ANALİZ VE TASARIM Seçmeli 3 - - 6
İM641 Türkçe İLERİ KAPLAMA TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
İM642 Türkçe SOĞUK ASFALT KARIŞIMLAR Seçmeli 3 - - 6
İM651 Türkçe GEOTEKNİKTE ARAZİ DENEY VE ÇALIŞMALARI Seçmeli 3 - - 6
İM652 Türkçe TOPRAK BASINÇLARI VE İSTİNAT YAPILARI Seçmeli 3 - - 6
İM653 Türkçe GEOTEKNİK DENEYLERİNDE BELİRSİZLİK HESAPLARI Seçmeli 3 - - 6
İM660 Türkçe ÇİMENTO VE BETONDA MİNERAL KATKILAR Seçmeli 3 - - 6
İM661 Türkçe ÖZEL BETONLAR Seçmeli 3 - - 6
İM662 Türkçe HAFİF BETONLAR Seçmeli 3 - - 6
İMDRSDG-II - SEÇMELİ DERS II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İM603 Türkçe YAPAY ZEKA TEKNİKLERİNİN PROGRAMLANMASI I Seçmeli 3 - - 6
İM611 Türkçe DEPREME DAYANIKLI YAPI TASARIMI Seçmeli 3 - - 5
İM614 Türkçe MALZEMELERİN ŞEKİL DEĞİŞTİRME ÖZELLİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
İM615 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 3 - - 6
İM616 Türkçe MÜHENDİSLİK SİSMOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
İM618 Türkçe MÜHENDİSLİKTE OPTİMİZASYON METOTLARI Seçmeli 3 - - 5
İM619 Türkçe BETONUN DEFORMASYONU VE KIRILMA Seçmeli 3 - - 5
İM621 Türkçe İLERİ MUKAVEMET Seçmeli 3 - - 6
İM622 Türkçe ÇUBUK SONLU ELEMANLAR Seçmeli 3 - - 6
İM623 Türkçe SÜREKLİ SİSTEMLERİN TİTREŞİMİ Seçmeli 3 - - 6
İM624 Türkçe KIRILMA MEKANİĞİNDE STABİLİTE PROBLEMLERİ Seçmeli 3 - - 6
İM625 Türkçe ELASTİK STABİLİTE TEORİSİ Seçmeli 3 - - 6
İM626 Türkçe MÜHENDİSLİK MALZEMELERİNİN MEKANİK ÖZELLİKLERİ Seçmeli 3 - - 6
İM627 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELERİN MEKANİĞİ Seçmeli 3 - - 6
İM633 Türkçe HİDROLOJİK ANALİZ VE TASARIM Seçmeli 3 - - 6
İM641 Türkçe İLERİ KAPLAMA TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 6
İM642 Türkçe SOĞUK ASFALT KARIŞIMLAR Seçmeli 3 - - 6
İM651 Türkçe GEOTEKNİKTE ARAZİ DENEY VE ÇALIŞMALARI Seçmeli 3 - - 6
İM652 Türkçe TOPRAK BASINÇLARI VE İSTİNAT YAPILARI Seçmeli 3 - - 6
İM653 Türkçe GEOTEKNİK DENEYLERİNDE BELİRSİZLİK HESAPLARI Seçmeli 3 - - 6
İM660 Türkçe ÇİMENTO VE BETONDA MİNERAL KATKILAR Seçmeli 3 - - 6
İM661 Türkçe ÖZEL BETONLAR Seçmeli 3 - - 6
İM662 Türkçe HAFİF BETONLAR Seçmeli 3 - - 6

2022 MÜFREDATI

Program Çıktıları

1 Yüksek lisans alanındaki yeterliliklerine dayalı olarak kuramsal ve uygulamalı bilgileri disiplinler arası alanlarda da kurabilir ve özgün çözümlere ulaşabilir.
2 Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilir.
3 Alanında sistem bileşenini ya da süreci analiz etme ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere gerçekçi kısıtlar altında tasarlama becerisi; bu doğrultuda modern tasarım yöntemlerini uygulayabilir.
4 Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi, sorumluluk alan özgüvene sahiptir.
5 Deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz edebilir ve yorumlayabilir.
6 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme yöntemlerini bilir.
7 Proje yönetimi, işyeri uygulamaları, çalışanların sağlığı, çevre ve iş güvenliği konularında bilinç; mühendislik uygulamalarının hukuksal sonuçları hakkında bilgi sahibidir.
8 Mühendislik çözümlerinin ve uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerinin bilincinde olmak; girişimcilik ve yenilikçilik konularının farkında olmak ve çağın sorunları hakkında bilgiye sahiptir
9 Bilime katkı olarak yapılan çalışmaların altyapısında yeni ve farklı konular üzerinde özgün çalışmalar yapabilir.
10 Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahiptir.
11 İngilizce ve Türkçe etkin iletişim kurma becerisine sahiptir.
12 Alanındaki yeni bilgileri sistematik bir yaklaşımla değerlendirebilir ve kullanabilir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İMDR689 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
İMDR690 Türkçe BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE ETİK Zorunlu 3 - - 5
İMDRSD-I Türkçe SEÇMELİ DERS GRUBU I Seçmeli 3 - - -
Toplam 14 0 0 15
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İMDR600 Türkçe SEMİNER Zorunlu - 2 - 5
İMDR689 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
İMDRSD-II Türkçe SEÇMELİ DERS GRUBU II Seçmeli 3 - - -
Toplam 11 2 0 15
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İMDR689 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
İMDR691 Türkçe YETERLİK ÇALIŞMASI Zorunlu - 1 - -
Toplam 8 1 0 10
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İMDR689 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
İMDR695 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - 1 - 20
Toplam 8 1 0 30
5. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İMDR689 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
İMDR695 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - 1 - 20
Toplam 8 1 0 30
6. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İMDR689 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
İMDR695 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - 1 - 20
Toplam 8 1 0 30
7. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İMDR689 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
İMDR695 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - 1 - 20
Toplam 8 1 0 30
8. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İMDR689 Türkçe UZMANLIK ALAN DERSİ Zorunlu 8 - - 10
İMDR695 Türkçe TEZ ÇALIŞMASI Zorunlu - 1 - 20
Toplam 8 1 0 30
İMDRSD-I - SEÇMELİ DERS GRUBU I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İMDR603 Türkçe YAPAY ZEKA TEKNİKLERİNİN PROGRAMLANMASI I Seçmeli 3 - - 5
İMDR604 Türkçe YAPAY ZEKA TEKNİKLERİNİN PROGRAMLANMASI II Seçmeli 3 - - 5
İMDR609 Türkçe TEKRARLI YÜKLER Seçmeli 3 - - 5
İMDR610 Türkçe YAPI SİSTEMLERİNİN ÇÖZÜMÜNDE MATRİS YÖNTEMLER Seçmeli 3 - - 5
İMDR611 Türkçe DEPREME DAYANIKLI YAPI TASARIMI Seçmeli 3 - - 5
İMDR612 Türkçe MÜHENDİSLİK MALZEMELERİNİN KIRILMA MEKANİĞİ Seçmeli 3 - - 5
İMDR613 Türkçe YAPI MALZEMELERİNİN İÇ YAPISI VE ÖZELLİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
İMDR614 Türkçe MALZEMELERİN ŞEKİL DEĞİŞTİRME ÖZELLİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
İMDR615 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 3 - - 5
İMDR616 Türkçe MÜHENDİSLİK SİSMOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
İMDR617 Türkçe YIĞMA YAPILAR Seçmeli 3 - - 5
İMDR618 Türkçe MÜHENDİSLİKTE OPTİMİZASYON METOTLARI Seçmeli 3 - - 5
İMDR619 Türkçe BETONUN DEFORMASYONU VE KIRILMA Seçmeli 3 - - 5
İMDR621 Türkçe İLERİ MUKAVEMET Seçmeli 3 - - 5
İMDR622 Türkçe ÇUBUK SONLU ELEMANLAR Seçmeli 3 - - 5
İMDR623 Türkçe SÜREKLİ SİSTEMLERİN TİTREŞİMİ Seçmeli 3 - - 5
İMDR624 Türkçe KIRILMA MEKANİĞİNDE STABİLİTE PROBLEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
İMDR625 Türkçe ELASTİK STABİLİTE TEORİSİ Seçmeli 3 - - 5
İMDR626 Türkçe MÜHENDİSLİK MALZEMELERİNİN MEKANİK ÖZELLİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
İMDR627 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELERİN MEKANİĞİ Seçmeli 3 - - 5
İMDR631 Türkçe YERALTI SUYU HİDROLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
İMDR632 Türkçe BARAJ HAZNELERİ TASARIMI Seçmeli 3 - - 5
İMDR633 Türkçe HİDROLOJİK ANALİZ VE TASARIM Seçmeli 3 - - 5
İMDR641 Türkçe İLERİ KAPLAMA TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
İMDR642 Türkçe SOĞUK ASFALT KARIŞIMLAR Seçmeli 3 - - 5
İMDR651 Türkçe GEOTEKNİKTE ARAZİ DENEY VE ÇALIŞMALARI Seçmeli 3 - - 5
İMDR652 Türkçe TOPRAK BASINÇLARI VE İSTİNAT YAPILARI Seçmeli 3 - - 5
İMDR653 Türkçe GEOTEKNİK DENEYLERİNDE BELİRSİZLİK HESAPLARI Seçmeli 3 - - 5
İMDR660 Türkçe ÇİMENTO VE BETONDA MİNERAL KATKILAR Seçmeli 3 - - 5
İMDR661 Türkçe ÖZEL BETONLAR Seçmeli 3 - - 5
İMDR662 Türkçe HAFİF BETONLAR Seçmeli 3 - - 5
İMDRSD-II - SEÇMELİ DERS GRUBU II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
İMDR603 Türkçe YAPAY ZEKA TEKNİKLERİNİN PROGRAMLANMASI I Seçmeli 3 - - 5
İMDR604 Türkçe YAPAY ZEKA TEKNİKLERİNİN PROGRAMLANMASI II Seçmeli 3 - - 5
İMDR609 Türkçe TEKRARLI YÜKLER Seçmeli 3 - - 5
İMDR610 Türkçe YAPI SİSTEMLERİNİN ÇÖZÜMÜNDE MATRİS YÖNTEMLER Seçmeli 3 - - 5
İMDR611 Türkçe DEPREME DAYANIKLI YAPI TASARIMI Seçmeli 3 - - 5
İMDR612 Türkçe MÜHENDİSLİK MALZEMELERİNİN KIRILMA MEKANİĞİ Seçmeli 3 - - 5
İMDR613 Türkçe YAPI MALZEMELERİNİN İÇ YAPISI VE ÖZELLİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
İMDR614 Türkçe MALZEMELERİN ŞEKİL DEĞİŞTİRME ÖZELLİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
İMDR615 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELER Seçmeli 3 - - 5
İMDR616 Türkçe MÜHENDİSLİK SİSMOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
İMDR617 Türkçe YIĞMA YAPILAR Seçmeli 3 - - 5
İMDR618 Türkçe MÜHENDİSLİKTE OPTİMİZASYON METOTLARI Seçmeli 3 - - 5
İMDR619 Türkçe BETONUN DEFORMASYONU VE KIRILMA Seçmeli 3 - - 5
İMDR621 Türkçe İLERİ MUKAVEMET Seçmeli 3 - - 5
İMDR622 Türkçe ÇUBUK SONLU ELEMANLAR Seçmeli 3 - - 5
İMDR623 Türkçe SÜREKLİ SİSTEMLERİN TİTREŞİMİ Seçmeli 3 - - 5
İMDR624 Türkçe KIRILMA MEKANİĞİNDE STABİLİTE PROBLEMLERİ Seçmeli 3 - - 5
İMDR625 Türkçe ELASTİK STABİLİTE TEORİSİ Seçmeli 3 - - 5
İMDR626 Türkçe MÜHENDİSLİK MALZEMELERİNİN MEKANİK ÖZELLİKLERİ Seçmeli 3 - - 5
İMDR627 Türkçe KOMPOZİT MALZEMELERİN MEKANİĞİ Seçmeli 3 - - 5
İMDR631 Türkçe YERALTI SUYU HİDROLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
İMDR632 Türkçe BARAJ HAZNELERİ TASARIMI Seçmeli 3 - - 5
İMDR633 Türkçe HİDROLOJİK ANALİZ VE TASARIM Seçmeli 3 - - 5
İMDR641 Türkçe İLERİ KAPLAMA TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 - - 5
İMDR642 Türkçe SOĞUK ASFALT KARIŞIMLAR Seçmeli 3 - - 5
İMDR651 Türkçe GEOTEKNİKTE ARAZİ DENEY VE ÇALIŞMALARI Seçmeli 3 - - 5
İMDR652 Türkçe TOPRAK BASINÇLARI VE İSTİNAT YAPILARI Seçmeli 3 - - 5
İMDR653 Türkçe GEOTEKNİK DENEYLERİNDE BELİRSİZLİK HESAPLARI Seçmeli 3 - - 5
İMDR660 Türkçe ÇİMENTO VE BETONDA MİNERAL KATKILAR Seçmeli 3 - - 5
İMDR661 Türkçe ÖZEL BETONLAR Seçmeli 3 - - 5
İMDR662 Türkçe HAFİF BETONLAR Seçmeli 3 - - 5